Hirdetés
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Sikerült beszereznem egy Xiaomi AX9000 routert. Nem volt még Xiaomi routerem, de azért jártam már 1-2 router adminjában, most pl. ez egy ASUS AC66U B1-et vált.
Az az igazság, hogy a szoftver egyelőre borzalmas csalódás, vagy én vagyok hozzá buta. Androidos telefonon My Wifi-vel már sikerült elérnem, LAN + WiFi működik, azzal semmi gond.
Csakhogy szeretnék külső HDD-t rákötni és megosztani a hálózaton + Média Szerverként streamelni a tartalmat róla LG okostévére (ahogy az azt ASUS routerrel is tettem).
Azon kívül, hogy a My WiFi-ben látom a rácsatlakoztatott háttértár tartalmát, gyakorlatilag semmit nem tudok állítani. Hol a Samba? A userkezelés? Hol lehet bekapcsolni egy media server funkciót? Jár valaki hasonló cipőben? FW legfrissebb... -
Bandi67
csendes tag
Még valami. Most az internet mode settings-nél azt mutatja, hogy Dynamic IP Internet az aktuális beállítás és lehet az alábbiakat választani:
- PPPoE Broadband Internet - Static IP Internet - Wifi Repeater mode - Wireless Router.
Melyiken kellene lennie?
(Telecomos modemhez csatlakozik WAN porttal)
Köszi előre is! -
Bandi67
csendes tag
Köszönöm
közben sikerült rájönnöm, hogy kell beállítani.
Így már minden ikonom aktív -
Bandi67
csendes tag
Sziasztok!
Global AX3600-at most próbálom belőni. A telón az angolosított kínai app-al. Elvileg sikerült is, de valamiért az appban a Router-nél az oldal tetején az áll: Xiaomi_9881 Wifi Repeater mode. A time zone kínai.
A beállítás elején router módot választottam. Ez miért lehet?
Illetve az appban a Plug-in részen egy csomó gomb nem aktív.
Tudna valaki segíteni ebben? -
morpheus133
tag
Nem kötelező, ha más frekvencián vannak.
De értelme nem sok van ha 1 m-re vannak egymástól az ax3600 minden kilenshez elég lesz. -
atibuc
tag
Csatlakoztam.
30e Ft most a hivatalos szaküzletben.
Mennyire kötelező a Vodafonos (UPC) modem wifi-jét kikapcsolni?
Össze vesznek ha egymástól 1 m-re vannak? Kell egy kis idő míg mindenre rájövök és addig jó lenne a működő rendszer.
Előre is köszönöm. -
trance89
Topikgazda
2 dolog is csinálhatta, egyik ami most volt említve - ha ugyanaz a 2.4g+5g ssid nem minden eszköznél vált automatikusan az 5g sávra, sok esetben 2.4-en marad és csak a wifi ki/bekapcsolás segít de az sem mindig. Tegnap este lepróbáltam amikor a telóm 2.4-es frekin csatlakozott (teló 192Mbit/s linksebességet írt) és pontosan 90/90Mbit/s volt a reális sebesség, pár másodperc után általában átugrik magától 866-ra, ilyenkor már 500/100 a reális
Másik dolog: a WAN port beállításoknál van sebességállítási lehetőség - 100mbit / 1000mbit / auto ha jól rémlik, nem vagyok AX3600 közelben. Megeshet hogy bizonyos szolgáltatói routerek/modemek néha átváltanak 100-as sebességre, ha hasonló problémát tapasztalunk érdemes átdobni fix 1000-re -
dan1
tag
válasz
Kolondrum #2542 üzenetére
Én is ilyesmire gondolnék ,ha közvetlen mellette lévő "nas" is max 11 mb töltött volna, majd az asztali gép is.
GuruZone: Nálam digis ZTE f618 modem-router kombo van ,ezelőtt is volt furcsasága, például két lanport között nincs átjárás. Korábbi routerrel ilyen nem volt ,az Xiaomi Router 3g volt.
Szerk.: majd megnézem a menüjében ha megint visszaesne, mert most 1000M mutat. -
Rick4
félisten
Nem tudom, a mesh beállítási témában maradhatott-e egyáltalán kérdés a hozzászólásom után, de ha egy firmware frissítés nem gond (katt-katt-betallóz- katt) akkor az általam írt megoldásnál se maradhatott volna kérdés.
De persze te tudod, meddig akarsz még kérdezgetni, végülis vanak olyan emberek, akiknek sokkal jobb a topicot terhelni ugyanazon kérdések beírkálásával hetente, minthogy az összegyűjttött, működő, publikált megoldásokat használjuk, és ehelyett esetleg mással is lehessen foglalkozni..
-
GuruZone
őstag
a routernek semmi baja, tegnap tettem pontot az i betűre.
a szolgáltatói kábelmodem állt át minden esetben 10/100-as módba, holott minden eszközöm gigabites. (10/100/1000)azt mondták a szerelősrácok, távolról is látták, hogy csak 10/100-as eszköz van a modem mögött (ami kizárt) és emiatt állt át a modem is abba a módba.
Ezen a ponton ugye még lehet rossz a router, lehet hibás az UTP kábel, de aztán kiiktattam a routert és ugyanúgy 90/30 volt a sebesség PC-n a gigabites hálókártyával is kis idő után.
Akkor azért megnyugodtam, hogy a routernek kutyabaja.
modemcsere volt, azóta minden oké -
Rick4
félisten
Vissza kellene olvasni, vagy a keresőt használni, kb 5 perc keresés, 5 perc telepítés, plusz 5 perc az az idő, amit egy mesh kapcsolatra kell szánni.
Semmi lényege, hogy egyik vagy másik készülék melyik régiós, nekem egy kínai a fő router, meshben rajta egy global, akárhányszor restartoltam egyben vagy külön őket, szépen egymásra találnak minden körülmények között. -
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS TUF Gaming A17 Makulátlan Állapotban, Dobozában!
- Samsung Galaxy Tab S9 FE 5G (128GB) Gyári Fóliás, Gyönyörű Állapotban! 6hó garancia
- Macbook Pro M1 13" (16/512GB) Gyönyörű Állapotban!
- HP Omen 45L/ 14700K/ RTX 4080 SUPER/ 64GB DDR5/ 2TB M.2 SSD
- Tamron 18-200mm Di II VC (Canon) és Tamron 70 - 300mm 1:4-5.6 (Canon) objektívek
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- Samsung Galaxy Z Flip5 5G / 8/256 GB / Gyári független / 12 hó Garancia
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest