- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
mathgery
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémám volt, hogy a telefonom (Mi 9T Pro) állandóan ledobálta a wifit. A 2828-as hozzászólás alapján megcsináltam a frissítést (nem tudom ez segíteni fog-e ezen)
Az lenne a kérdés, hogy mivel a frissítés után Singapore a régió, nem látja a routert a Mi wifi app (hiába állítom abban Singapore-ra a régiót), egyszerűen nem tud csatlakozni a routerhez. Én csináltam valamit rosszul?
Előre is köszönöm a segítséget! -
pazo2005
csendes tag
Kedves Fórumtársak!1 napja használom a routert!Mivel igen sok okos otthon tartozékok vannak itthon féltem az összes komment végigolvasása után is belevágnom de megvettem!A lakás legutolsó szegletében nem volt elég net ezért akartam a routerrer megoldani gondomat!Mert a konyhában a mosogatógép, sonos hangszóróm és egyes égőim csak néha kaptak jelet!Egy 4 éves Tenda router szolgált ki majdnem tökéletesen!Rengeteg komment hozzáértő fórumtárs tapasztalatait tanulmányozva vágtam bele!Globál változat, nem tudok kínai okosított verziót felrakni mert tudatlan vagyok!Kérdés!Ami tegnap működött az most miért nem?yellight lap d2 Alexa csoportba nem ismeri fel!Sehogy!Volt valakinek hasonló tapasztalata?Minden érdemleges kommentet szívesen hallgatnék!
-
pazo2005
csendes tag
Keves Fórumtársak!Nincs valakinek eladó 3600 routere Budapesten?
-
olasz69
senior tag
válasz
Chris Kiki #2891 üzenetére
Beilleszteni...most töröltem az elérési útból az egyik tmp-t
Köszi Nektek újra
Vannak már dbm- ek milliwattokkal!
-
olasz69
senior tag
válasz
Chris Kiki #2889 üzenetére
Próbáltam...csak nem sikerült..Na megoldottam!
-
olasz69
senior tag
válasz
trance89 #2887 üzenetére
[Így van a bin ] tmp/tmp/
/a másik képen a jel erősség állítására gondoltam mint új opció/
-
olasz69
senior tag
[Erre] megoldást Valaki?
1,downgrade megvolt, 2, ssh megvan,3, winscp-ben kigyomlált Fw-átmásolva temp gyökérbe,4, putty - konzol ablak - fotón.... -
olasz69
senior tag
válasz
Chris Kiki #2828 üzenetére
Szia ! ( vagy bárki!) Egy kérdés,idézem a leírásod:
" 12. WinSCP indít.
192.169.31.1 név:root pass:admin
Vigyázz, WinSCP a program neve, de nem az SCP protokoll az alap beállítás! Ezt be kell állítani, figyelmetlenségből többször megszívattam magamat13. Putty indít.
SSH, 192.169.31.1 név:root pass:admin
A következő parancsokat Innen Puttyba lehet copy/paste-elni, majd enterezni.
."Itt a 192.169.31.1 ip címet írjuk?
nem a 192.168.31.1-et?
köszönöm
-
Rick4
félisten
-
wwenigma
Jómunkásember
Kollégának nem kell legyen, magánszemély. A termék EU-n belül lett vásárolva és feladva. Mindent a bolt intéz. A posta az EU-n kivulrol erkezo dolgokkal foglalkozik. Eddig is az EU raktar nem a vámszabad területet jelentette hanem a rendesen de kedvező feltételekkel behozott termékek lerakatát. (amikor pl nem egyedi hanem konténeres vámolás van majdhogynem súlyra, barmilyen hulyen hangzik)
De mondom, csomagon amugy sem latszik mert belső feladás... -
olasz69
senior tag
Nem adtam fel !!! A 3. Kártyával 3.napra itt van nálam a készülék
ami (62$) lett Lengyel raktárból 15$ - os kuponnal!
[songoman]
köszi a linket
-
Zsadi
őstag
Az mitől lehet, hogy első beállításkor még mutatta a telóm, hogy wifi6-al csatlakozom, de router újraindítása után már wifi5-t mutat? (eredeti kínai.fw-s)
-
pisti222
csendes tag
-
pisti222
csendes tag
Köszönöm, tegnap este én is megtaláltam egy hasonlót egy külföldi fórumon. Sikerült is összerakni, mi után a wifi kompatibilitás módot kikapcsoltam.
Sajnos hajnalra valami történt, mert a fő rutter jele 0. Megy a wifi a web felület szerint, de nem látni semmit, és 0 eszköz csatlakozik.
Köszi a linket, valamiért én előzőekben átszaladtam rajta. Jó a leírás nagyon. -
Rick4
félisten
válasz
pisti222 #2850 üzenetére
Én csak azt tudom mondani, az általam posztolt, általam és mások által használt megoldást javaslom, az eg ypc-re telepítető is program, ami elintéz mindent a routerben matatás helyett, kínak globallal, global kínaival csatlakozik mesh-be, és onnantól betonstabil minden. Nem hinném, hogy ez gyomlált fw-rel más lenne. Egész konkrétan 4 napja volt szó, és azóta is folymaatosan szó van róla. Ez nálad nem működik? [link]
-
trance89
Topikgazda
válasz
pisti222 #2845 üzenetére
Ugyanúgy ahogy a módosított bdata fájlt flashelted fel:
[link]
11. ./ax3600-files-master/crash/crash_unlock.img másolása /tmp könyvtárba
12.mtd write /tmp/crash_unlock.img crash
13.reboot
14. ./ax3600-files-master/scripts/bdata_mtd9.img másolása /tmp könyvtárba
15.mtd write /tmp/bdata_mtd9.img bdata
+mtd erase crash
16.reboot
-
-
trance89
Topikgazda
válasz
pisti222 #2843 üzenetére
Az xqrepack fw root jelszava reset után visszaállítódik az alap szériaszám alapján generált jelszóra
2 lehetőséged is van:
1. Acalc_passwd.py bdata_mtd9.img.modified
parancs futtatásával kigenerálod a módosított bdata fájlból, [link] a scripts mappában megtalálod
2. Ezen az oldalon beírod a router szériaszámát és a gomb megnyomása után kiírja a jelszót
Amint megvan a kigenerált jelszó mindenképp ajánlott azt átírni egy saját biztonságos karaktersorozatra apasswd
parancs beírásával -
pisti222
csendes tag
Segítsetek, mert már szét vet az ideg.
Nem bírom rávenni 2 db AX3600-at a fenti firmware-el a mesh módra.
Mi lehet a gond?
Egyik beállítva, a másik nullán. Add mesh, meg is találja kábelen. Majd csak kalimpál, de nem történik semmi.
Egyik már korábban kínaisítva a txpwr soft, másik global és ugyan az a soft (belül nincs kínaisítva). Rágióra mindkettó Hungary.... -
trance89
Topikgazda
-
-
Rick4
félisten
válasz
csabi10 #2836 üzenetére
Te tudsz magadon segíteni. A házon belüli legtávolabi helyre menj oda, mérj sebességet a használt eszközeiddel. Ha megfelelő, vedd eggyel lejjebb. ha az kevés, tedd vissza oda, ahol most van.
racskobalazs: ha ez az ax3600-as itthon 26900ft, a banggoodon meg 23K, akkor a többi nem ér 12K-t, mert ebben minden olyan lehetőség benne van a stabilitás- jelerősség- sebesség teintetében, amit más routerek sosem fognak tudni, sok évre egyszeri befektetés a wifi6-tal, és minden mással együtt, az openwrtvel meg eléggé jövőállónak tűnik.
-
csabi10
senior tag
Valaki tud abban segíteni, hogy a wifi jel erősséget mennyire érdemes állítani? Kétszintes családi házban van az eszköz.
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Nem találtam külön topicot, így itt kérdezném, hogy ennek a kistesójáról (AIoT AC2350) vannak vélemények?
Tp-Link Archert cserélnék rá, mert az valami katasztrófa (állandóan ledobál, nem építi ki a kapcsolatot stb).
Jelenleg akciós a mistore-ban (12k) ennyiért megérné?
Nem nagyon költenék többet, valamint sima 50m2-es panelba kéne kb max 7-8 eszköz egyidejű csatlakozásával (mind wifin).Előre is köszönöm!
-
Tonyk
veterán
válasz
A
reboot
előtt nem célszerű amtd erase crash
, mert mintha ez több esetben gondot okozott volna. Tényleg csak kérdezem. -
xabolcs
őstag
válasz
Ebben a sok STOK-ban az a legjobb, hogy mar van bongeszo konzolba (F12) illesztheto, JavaScript-es valtozata is!
Annyira rendes, hogy megkerdezi, hogy milyen jelszot szeretnenk a root felhasznalonak beallitani!
-
olasz69
senior tag
válasz
Nagyon szépen Köszönöm
külön köszönöm én is Nekik is!
"Köszönet trance89 és takcslajos1 fórumtársaknak a leírásokért és a segítségért!"" -
trance89
Topikgazda
válasz
Dehogy baj, ha lesz friss azt majd mellédobom
Lassan érdemes lenne összedobni egy téma összefoglalót mert egyre csak gyűlnek az okosságok/leírások és az adott router egyre népszerűbb ami nem csoda#2829 csabi10
Nem bukod a garit -
csabi10
senior tag
válasz
Köszönöm a leírást, ha lesz idő megcsinálom majd.
Két kérdésem van még ezzel kapcsolatban. A garanciát elbukom ha ezt végig csinálom?
Ha jön rá gyári frissítés akkor újra kell rakni megint? -
Chris Kiki
senior tag
Mivel több kérés is érkezett privátban, így készítek egy szájbarágós leírást a firmaware frissítéséről. Nem kell Python, nem kell kínai régiósítani a routert. Elérhető lesz a TxPwr, nem telefonálgat haza kínába, globál régiós marad és angol nyelvű.
Ami kelleni fog:
WinSCP
Putty
Downgrade firmware
Kigyomlált, módosított firmware, miwifi_r3600_all_6510e_3.0.22_INT+SSH+txpwr néven.
Ez utóbbi trance89 fórumtárs GDrive-jában van, remélem nem haragszik meg, hogy ide is átlinkeltem, egyébként megtalálható a #2305-ös hozzászólásában is. Itt két firmware is tanyázik, van egy +MI változat is, az nem kigyomlált, elérhető lesz a router a Xiaomi appból, viszont hazatelefonálgatós.1. Router bekapcs, megvárjuk míg feláll a rendszer, az antenna végén és a routren lévő alsó led kéken világít.
2/a. LAN-os munka (én így csináltam): UTP kábel a router LAN portjába, a másik vége a számítógépünkbe, amelyikről dolgozni fogunk.
2/b. Wifi-ről: Az elérhető AP-ok közül megkeressük a Xiaomi nevű és rácsatlakozunk.3. Böngészőben felkeressük a 192.168.31.1 címet.
4. Elfogadjuk a régió beállításokat, területnek megadjuk Hungary-t, elfogadjuk a szerződési feltételeket.
5. Be kell konfigurálni a routert valamilyen működési módra (AP, Wifi AP, PPPOE). Lehetőleg jegyezzük meg a lépéseinket (nem túl sok van), hogy amikor átmenetileg csirkelábassá tesszük a routert ne kelljen Google fordítózni. Meg kell adnunk egy jelszót, ami a Wifi és a bejelentkezési jelszó is lesz. Adjuk meg mondjuk az 11111111-et. Könnyen megjegyezhető és beírható, később majd módosíthatjuk. A lényeg, hogy eljussunk eddig a képernyőig:
6. Firmware downgrade:
Settings -> Status -> Update manually. Itt kézzel beállítjuk a már letöltött 1.0.17-es firmwaret, és elindíjuk a folyamatot.7. Ha fent van a firm, újraindítjuk a routert, böngészőben 192.168.31.1, belépünk az általunk korábban megadott 11111111 jelszóval. Igen, most kínai, no para.
8. Megnyitunk egy üres szöveges dokumentumot, majd a következőket innen copy/paste beillesztjük:
http://192.168.31.1/cgi-bin/luci/;stok=<STOK>/api/misystem/set_config_iotdev?bssid=Xiaomi&user_id=longdike&ssid=-h%3Bnvram%20set%20ssh%5Fen%3D1%3B%20nvram%20commit%3B
----
http://192.168.31.1/cgi-bin/luci/;stok=<STOK>/api/misystem/set_config_iotdev?bssid=Xiaomi&user_id=longdike&ssid=-h%3Bsed%20-i%20's/channel=.*/channel=%5C%22debug%5C%22/g'%20/etc/init.d/dropbear%3B
----
http://192.168.31.1/cgi-bin/luci/;stok=<STOK>/api/misystem/set_config_iotdev?bssid=Xiaomi&user_id=longdike&ssid=-h%3B/etc/init.d/dropbear%20start%3B
----
http://192.168.31.1/cgi-bin/luci/;stok=<STOK>/api/misystem/set_config_iotdev?bssid=Xiaomi&user_id=longdike&ssid=-h%3B%20echo%20-e%20'admin%5Cnadmin'%20%7C%20passwd%20root%3B9. A böngésző címsorunkban, amikor a router oldala van megnyitva ilyesmit kell látnunk:
192.168.31.1/cgi-bin/luci/;stock=
és innen egy hosszú kódsor a következő / jelig.
Na ezt a kódsort copy-zzuk. Csak a kódsort, az = és a / jel nem kell!10. A szöveges dokumentumban a <STOK> helyekre (ugye 4 ilyet látunk) beillesztjük ezt a kódsort.
11. Kijelöljük a szöveges dokumentumból az első sort (linket), nyitunk egy új böngésző ablakot, a címsorba beillesztjük majd enter. Mint egy link megnyitása. Ha jól csináltuk, egy
{"code":0}
üzenet a jutalmunk.
A maradék három sorral (linkkel) is hasonló módon járunk el. Innentől kezdve van SSH-nk.12. WinSCP indít.
192.169.31.1 név:root pass:admin
Vigyázz, WinSCP a program neve, de nem az SCP protokoll az alap beállítás! Ezt be kell állítani, figyelmetlenségből többször megszívattam magamat.
Itt szépen bemásoljuk a már letöltött
miwifi_r3600_all_6510e_3.0.22_INT+SSH+txpwr.bin
fájlt a router tmp mappa gyökerébe.13. Putty indít.
SSH, 192.169.31.1 név:root pass:admin
A következő parancsokat Innen Puttyba lehet copy/paste-elni, majd enterezni.grep rootfs /proc/mtd
Ennek az eredménye ez kell, hogy legyen:mtd12: 023c0000 00020000 "rootfs"
mtd13: 023c0000 00020000 "rootfs_1"
mtd17: 015cc000 0001f000 "ubi_rootfs"Ezek után pedig beadjuk a következőt:
nvram get flag_boot_rootfs
Amire pedig 0 vagy 1 értéket kapunk.
0 esetén:ubiformat /dev/mtd13 -f /tmp/miwifi_r3600_all_6510e_3.0.22_INT+SSH+txpwr.bin -s 2048 -O 2048
1 esetén:ubiformat /dev/mtd12 -f /tmp/miwifi_r3600_all_6510e_3.0.22_INT+SSH+txpwr.bin -s 2048 -O 2048
parancsot adjuk ki.
Majd sorban a következő 3 parancs jön:nvram set flag_ota_reboot=1
nvram commit
reboot
Készen is vagyunk!
Köszönet trance89 és takcslajos1 fórumtársaknak a leírásokért és a segítségért! -
Rick4
félisten
válasz
morpheus133 #2821 üzenetére
-
Songoman
aktív tag
válasz
morpheus133 #2821 üzenetére
Köszönöm!
-
pisti222
csendes tag
Egy kérdés merült fel bennem ami valószínű már másoknál is előjöhetett.
Szuper a Mi eltávolítás a rutterből, de hogyan lehet Guest wifit beállítani, ha nem megy az MI applikáció?
Illetve a távoli elérés weben hogy lehetséges?
Remélem van aki tudja a választ -
-
olasz69
senior tag
válasz
Chris Kiki #2815 üzenetére
1 igényt benyújtok!
Üdv Mindenkinek! -
Chris Kiki
senior tag
Amúgy ha van rá igény, összedobok egy még-még-még szájbarágósabb firmware frissítési útmutatót, mert igen hülye hibákba lehet belefutni akár a saját figyelmetlenségünk miatt is, hiába vannak itt perfekt útmutatók.
-
Chris Kiki
senior tag
válasz
Songoman #2812 üzenetére
Köszönök minden segítséget, sikerült megcsinálni! Természetesen belefutottam minden lehetséges és lehetetlen hülyeségbe is, a saját hibáimtól a technika ördögén keresztül mindenbe is. Valszeg a meleg teszi.
Működik a 3.0.22 Txpowerrel, MI szolgáltatások nélkül, angolul. -
karabacak
csendes tag
válasz
trance89 #2806 üzenetére
Sziasztok!
A mai napon kaptam születésnapomra egy EUs ax3600at.
Eddig még ágyon elégedve vele a gigabites netből 970mbitet küld a gépre wifin
A kérdésem az lenne, hogy a miwifi alkalmazásban csak régi készülékek Infóját lehet kiválasztani, erre van valami frissítés? Valamint a korábban linkelt 4pdas wifi erősség patch bevált a használóknak? Mert hatótávban ugyan azt hozza mint a Vodafone antenna nélküli modemje. -
Songoman
aktív tag
Igen.
Akarhogy telepitem a Pythont a Win10-re, amikor CMD-bol elinditom a requirements.txt telepítését, mindig hibauzenetet kapok. Mit rontok el?
C:\Python>python -m pip install -r requirements.txt
ERROR: Invalid requirement: '<!DOCTYPE html>' (from line 7 of requirements.txt) -
Rick4
félisten
válasz
Songoman #2799 üzenetére
Nekem nem a google működött, az működik mindenkinél, és látod, nálad kevés volt...
Segíteni akkor lehet, ha segítséget kérnek, te nem kértél. Még annyit se tudtl a körülményeid tisztázásaként leír5ni, hogy képtelen vagy a kereső asználtára, ezúttal nézzük el a korlátaidat... Sebaj, legközelebb akkor máshova sorollak, és annak megfelelően vonom le akonzekvenciát is a kommentjeidből... Tehetek még ezek ellenére is bármit érted? -
Chris Kiki
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged