- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os Sata SSD teszt. (Blue)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- droidic: Így beszélhetsz élő emberrel EA supportban
-
LOGOUT
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyra
tag
válasz
siemensfun #2492 üzenetére
Annyit azért leírhatnál, hogy mik az előnyei/hártányai a gyári FW-hez képest az OpenWRT-s FW-nek (pl. adóteljesítmény kisebb, vagy nagyobb, mennyire stabil, fícsörök hiánya), illetve, hogy honnan töltötted le, hol fog frissülni, stb.
-
GuruZone
őstag
-
válasz
siemensfun #2492 üzenetére
Hajrá fórum
-
GuruZone
őstag
utp-n is leesik, ott tűnt fel legelőször, hogy a torrent nem megy fel 60 MB/s-ig, hanem csak 12-ig. de ugye a gép ritkán van bekapcsolva.
sebességet szinte mindig csak telón mérek,l és világosan látszik ott is.
faluról van szó, itt az utcában még az 5 GHz-et sme ismerjük, nemhogy az AX szabványt :)
-
zacci
aktív tag
Kicsit tevedesben elsz. 5-12v-os 2-3A-es Mean well tapot mar kapsz 5-6e-ert. Orvosi tapot minimalis felarert adnak. Ez kozel sem Bently kategoria, csak egy minimum szint, ami a megbizhatosagot, minoseget illeti. Nekem nem gond radobni azt a plusz 2-3e-ret egy normalis tapert. Ezert is vettem Mean well-t az asztali labor tapegysegbe. Zongorazni lehetett a kulonbseget mind osszeszereles, mind pedig minoseg teren a kinai tapokhoz kepest. Es nem kerult 2x annyiba.. Egyszeruen minosegibb alkatreszekbol van osszerakva. Ennyi. Aki meg lecsereli a gyari Xiaomi tapot egy 2e ft-os ipari hulladekra, az meg is erdemli
De TE olyan dzsunka tapot veszel 2e-ert amilyet akarsz. Hal istennek nem nalam fog uzemelni, hanem nalad
Es reszemrol ezzel a tema lezarva.
-
GuruZone
őstag
öröm olvasni, hogy így vágjátok a témát.
sajnos a sebesség visszahullott ismét 500 megabitről 90 megabitre. Szóval mégsem az átalakító volt a ludas, vsak tovább bírta... megoldás kell mindenképpen.nincs az 1.1.15-nél újabb firmware ? de ugye tavaly óta ez van fent, szóval én is kizárnám a szoftveres gondot.
holnap megkérdezem haverom, milyen adapter járt az AC2350-eséhez.
-
Rick4
félisten
Számoda esetleg az, amúgy meg mindenki más viszont ennyit akar látni, és ennyiből is érti. A Mean Weel nem érdekel, mivel van olyanom is, de azon kívül az elmúlt 25 évben párhuzamosan még 25 másik félét használtam, és pont ugyanúgy egyikkel sem volt semmi, tehát ha csak olyan van, a felár rég ment volna a levesbe.
Nyiván analógia, meg s ekell válaszolnod, de akkor gondolom rolexszel a karodon szállsz be a bentleybe, mert a casio nem lehet elég pontos, meg egy mercedes nem vis el ugyanolyan komótosan, mert a világ már csak erről szól.
A piaci ár mint írtam, kb 1 db ezres/ A. Amikor kimész a piacra, gondolom a tojásosnáál is firtatod, mekora arányban van a fehérje, sárgája. Na ott is pont annyira kiröhög ezzel a tojásos, mint itt ezért.Hol érdekel engem az a nem egy kínai táp, mikor én nem veszek olyat, és mást se buzdítok rá? Sehol. Soha semmilyen ilyen táp nem gyuladt ki, nem tett tönkre eszközt, pláne a 220 nem húz át sehova, és ebben a tekintetben ezen szerintem lépjünk is túl, mert ha valami nettó baromság, hát ez az.
Csak egy apró példa a sok közül:
Mikor 8-10 éve felraktam a padlásra a 12V 2A-es tápegységeket, amit ha jól emlékszem, 1290Ft-ért vettem itthon, áfás számlával, és nyáron a cserép alatt 50+°C, télen -15°C, pára, nonstop működés volt, Mean Well-t vettem? Egy routerrel együtt egy cipősdobozban vannak 10 éve hogy a por ne lepje őket, és ennyi. Szerinted ment tönkre belőle, vagy ezekből bárki másnak valaha is egy, úgy, hogy az 8-10 éve nem volt kihúzva, és folyamatosan működött? Szerinted az eladott biztonsági kamerák 99%-ához Mean Well tápot adnak, vagy mást? Hallottál egyetlen esetről is, hogy bárki úgy járt, mint ahogy írtad?hagyjuk, gondold át legközelebb, mekkora marhaságot akarsz írni. Értem én, hogy mérnöki munka is kell, de most nem atomarőmű vezérlőpanelről van szó...
Ettől még az 1K/A él. -
zacci
aktív tag
Bocs, de ez netto hulyeseg. Nem 1ezer/amper egy normalis tap ara. Az alap es amiert fizetni kell az a normalisan megtervezett elekrtonika, szures, vedelmi aramkorok. Az, hogy mekkora ampert tud, 2 v 3 mar csak nehany alkatresz cserejen mulik, ami mar nem noveli annyira az arat. Mean well tapok 5k-ert mennek es igen keves a kulonbseg a 2-3 amperes darabok kozt. kb. 500ft sem. De az alapja egy jo minosegu alkatreszekbol osszerakott tap es ez az emit meg kell fizetni. Nem egy kinai tap olyan szinten hulladek, hogy konkreten eletveszelyes. Rosszul, megtervezett nyak, hanyagul osszetakolt alkatreszek es maris ott a baj, hogy konnyen athuz a 220 a kisfesz reszre, vagy egyszeruen atom szar a szurese, kisporolnak belole egy csomo fontos alkatreszt stb. Ugyan mukodik, de nem hagynam az ilyen kinai szutykot orizetlenul. Persze kinai tapokbol is van minosegi, de azok kb. ugyan ott vannak arabn, mint pl. egy mean well. 2-3e-ert nem szabad 2-3A-es tapot venni, mert vagy nem tudja a 2-3A-t leadni, vagy egyszer csak kinyirja a ra kotott eszkozt, vagy a rosszabb, hogy kigyullad a picsbe...Csak ra kell keresni kugliban a kinai olcso tapokra es csodalkozni...soha tobbet nem fogsz venni 2-3e-ert ilyen ipari hulladekot. Mar ha egyaltlaan felfogod azt amit latsz a kepeken es elfogadod azt amit irnak hozza magyarazatot.
Van hogy bele reszelik egy fekete plasztik hazba a delta elektronikat olya modon, hogy levagjak az eredeti vezetekeket, es ott lifegnek szabadon a tapon belul (220v) !
Egyszeruen nem eri meg az ilyen 2-3e ft-os csoda tapok, mert sokkal dragabbak mint hiszed.
-
dchard
veterán
válasz
Nightmare666 #2482 üzenetére
Egyszer vettem olcsó 12V/3A-s tápot, de nem bírt kinyomni 2A-t sem. Szétszedtük és a belseje alapján 12V/0.5A-s elektronika volt csak rácímkézték hogy 3 Amper. A korábban már említett MeanWell tápokat tudom ajánlani, a korábbi szívások után én is ilyet vettem, nem is egy működik mostmár évek óta.
-
Nightmare666
tag
válasz
Kolondrum #2479 üzenetére
Az, hogy Te 4Kért vetted egy dolog. Én itthon vettem (rendelték) 1500Ft volt, vittem, megmutattam a csatlakozó mérete miatt, 3 nap múlva mehettem érte. Normális elektronika bolt. Nem hiszem hogy átvertek volna, mert évek óta vásárolok náluk. Tavaly augusztus óta gond nélkül megy folyamatosan.
-
Tom5
addikt
A Globál ruternél is használjam a topikba linkelt MiHome appot?
Ha igen akkor Kínai régió ha jól értem? Vagy mindegy. -
zacci
aktív tag
Felesleges kintrol tapot rendelni. Itthon kaphato jo aron Mean Well tap mindenfele meretben is. Az ilyen neve sincs kinai tapok mind hulladekbol keszulnek. Ami jo minoseg az kintrol is annyi mintha itthon venned. Vagy meg tobb!
-
válasz
Nightmare666 #2478 üzenetére
Az olyan is. Egy rendes adapter (kezedbe kéne fogni) pl 12V 3A 4K volt. Van benne anyag, garancia, szűrő minden. Az amiről te beszélsz /2 terhelésben és nem nagy értékű dolgot hajtani.
-
Nightmare666
tag
De most komolyan az átalakítókkal szenvedtek. 1500 ft körül lehet hozzá rendelni adaptert... EU-s csatlakozó fejjel. Van 12v. 2A-es és 12 v 3A-es is...
-
GuruZone
őstag
sziasztok, hát ez is eljött.
2020. június közepe óta stabilan működő AX3600-asom feladta a leckét
Persze nem esek pánikba, kíváncsi leszek, lesz-e megoldás. A kérdés az, ha "ezer éve" nem cseréltem szoftvert rajta, lehet-e mégis szoftveres a gond. Mitől makkan meg?
A tünet: napokkal ezelőtt vettem észre, hogy a 500/30-as netemből csak 90/30-at kapok. Egy reboot megoldja a problémát, utána egyből visszatér az 500/30.
Mai nap délben indítottam újra, de az előbb néztem, újra 90/30 a sebesség.echte kínai router, "anglolosítás" nélkül
1.1.15 firmware
4.2.9-es Mi Wifi-t használom.kérdésem:
Mire frissítsek, vagy lépjek vissza? Mit javasoltok? -
dan1
tag
"Kigyomlált" firmware-rel miwifi appot nem lehet használni? Vagy mi a módja? Addig eljutok hogy bejelentkezek , észleli a routert , bejönnek az első beállítások. Majd mikor wifit állít ,várok kB 60 másodpercet, újraindul és nem párosította, nem találja.
Próbáltam a google play-est és a 5.7.7 -et is. -
mano42
aktív tag
válasz
Lackooo84 #2452 üzenetére
De igen, megoldottam, mármint az én wifi bajomat. Egy szóval sem írtam, hogy én jöttem a megoldással.
Egy olyan gondom van, hogy felraktam a fentebb ajánlott miwifi 577-t és egy olyan hibát ad, hogy Mi-redmi router pairing failed. Visszaraktam a playstorost, az viszont most már kiakad a bejelentkezési adatok megadása után. Több eszközön is próbáltam. Szerveres gond lenne?
-
BPeter01
tag
Sajnos nem tudok miről beszámolni, mivel nem sikerült kínaira varázsolni, a [16. pont] után sehogy nem sikerült továbblépni.
Az elején minden jónak tünt, de újraindítás után jelszót kért amit sehogy nem sikerült megszerezni, azóta a wifi része nem megy.
Végül ráraktam a MiWiFi 稳定版 1.1.15 fw-t, de a wifi hiba maradt.
Aludni kell rá, aztán valamikor megint nekifutunk, de nekem ez már magas labda. -
mano42
aktív tag
Hali. Van egy AX3600 és egy AX1800 meshben. Mindkettő global . Az Ax1800-at az udvar lefedésére használom, de nem igazán vagyok megelégedve a lefedettségével. Olvastam, hogy a kínaisított firmwarrel erősebb lesz a jele. Elegendő csak az Ax1800-at kínaisítani? Az Ax3600-al meg vagyok elégedve, ahhoz inkább nem nyúlnék. Ha egyiket kínaisítom használható lesz továbbra is a mesh?
-
BPeter01
tag
Mai napon visszadugtam a régi routert (Archer C7) és meglepett, hogy mennyivel lassabb, butább mint a 3600-os, ráadásnak a kert távolabbi pontján levő okos konnektorok "elvesztek"....
Mindezt globál állapotában, de már csak órák kérdése, hogy nekem is rendesen működő routerem legyen.(ezért kellett visszacserélni, hogy addig is legyen net a családnak)
-
pamer69
csendes tag
Sziasztok. Egy kérdésem lenne felétek . Beüzemeltem a ax3600 routert ,minden működik viszont vannak olyan készülékeim ( beltéri kamera, okos mosogatógép,stb, )ami csak 2,4g működik . nem látják a hálózatot ,ez mitől lehet?
-
tlala
addikt
Ebben a kínai szolgáltatós firmware verzióban van IGMP támogatás, esetleg próbáld meg, nekem anno működött Telekom optikai ONT-tal, csak valami más nyűgöm volt vele, már nem emlékszem.
-
Tom5
addikt
Köszönöm srácok.
Elkezdem használni aztán majd dobja.
-
sdalee
friss újonc
Sziasztok,
Jól értlemezem az előző hozzászólásokból, hogy Telekomos set-top boxokat (most váltottam androidosra) nem tudom a router után használni?
-
Rick4
félisten
Mindenfajta mókolás nélkül használom, első hónapban csak egy ip kamera volt rákötve, utána ideköltöztünk, és a gyárilag kínai AX3600 mögé került vezeték nélküli mesh módban, mióta össze lett lőve, azóta megy hiba nélkül, ip kamerák+ NVR, tv műsor streamelés, nas, 3 gép, két telefon wowifivel, és köszöni szépen, jól van.
Ja, a kínai fw-es augusztusban be lett dugva, most, mikor elköltöztünk 2 hete, akkor ki lett húzva, a kettő között se újraindítás nem kellett, (persze más miatt volt 2-3 alkalom) és egy röccenés se volt.
-
Tom5
addikt
Utánaolvastam itt a dolgoknak. De most komolyan a Golbal ennyire gáz? Tehát out of box majd adatokat küldözget, meg pingel meg mittudom én micsoda? Meg herélt Mi home, gyenge wifi, etc?
Van aki minden fajta féle mókolás nélkül tudja/tudta/meri használni? Mert elbizonytalanodtam.... -
Átmentem a szomszédba, mondom nézzünk netet. Hát a pofám leszakad. 40m-re még 5G-n lóg és jött 200 mega. Úgy érzem ide soha nem kell mesh. Akkor jön ilyen ,70 táján ha átugrik 2.4-re. viszont ha közelebb megyek újra 5G. Ilyet még nem tapasztaltam ezzel a routerrel. Az MR70X ha átugrott 2.4-re akkor ott is maradt. Wifi OFF/ON oldotta meg.
-
-
dchard
veterán
Nálam AC only módban megy az AX6, úgy nem lassul az 5GHz. Lehet neked is ki kéne próbálni AC only módban, hátha közelebb kerülnél a megoldáshoz. Szűrő minden létező rádiós eszközön van, egyrészt így limitálják a vevőre jutó összes teljesítményt (így javítva a vételi érzékenységet), másrészt így akadályozzák meg, hogy hiba esetén sávon kívüli adás történhessen. Nem típus függő
-
zacci
aktív tag
A FEM-tol alapvetoen nem fugg a sebesség. Nyilvan jobb lehet az AX3600 messzebbrol, de ez szerintem is hibahataron beluli eredmeny. Mivel lenyegeben ua. a hw, igy nem is lehet kulonbseg. Illetve ha nagyon belegondolunk de! Ha interferalnak az antennak akkor lehet abbol gond es vegeredmenyben okozhat sebesseg csokkenest. Az AX9000-nel pont ezert raktak a kimenetre szuroket, mert mar annyi az antenna, raadasul dual 5Ghz, hogy ha ezt nem lepik meg, akkor borul az egesz hw. Egyebkent en jobban szeretem a nem labor korulmenyeket, mert az all kozelebb a valosaghoz.
Ami egyelore rejtely szamomra es amirol mar irtam neked illetve itt is megemlitettek mar, hogy reboot utan gyors az 5G, aztan egy ido utan ugy belassul, es elkezd laggolni, hogy komolyan hatareset a hasznalhatosaga.
Valami nem ok az fw-ben es ezt a legujabb verzioban sem orvosoltak. Azert is kellene az ssh, hogy hatha latok valamit a logokban, amibol ki tudok indulni. Valamit mar sikerult kinyernek a rendszerbol, de azzal egyelore nem jutottam elore. -
dchard
veterán
Ez oké, de pont az a fúrcsa, hogy az AX6 FEM-je gyengébb valamivel, mint az AX3600-é. Persze ne adj isten az is megtörténhet, hogy ha kínai 3600-zal mértek full power-en, akkor nagyon közelről simán széttolhatják a kliens vevő részét, és akkor valamivel szarabb eredményt kapnak. Akárhogy is: ezek nem laboratóriumi mérések, számos oka lehet a különbségnek, ami ráadásul elhanyagolható, és távolról sem biztos, hogy nem mérési hibát látunk.
-
tlala
addikt
válasz
Zsolt74 #2399 üzenetére
Próbáld ki ezt az 5.7.7-es MiWifi-t.
-
válasz
Zsolt74 #2412 üzenetére
Nekem meg a telefon is Xiaomi, ott látom a mi fiókba, hogy s régió magyar, a miwifi nem kérdezett régiót mint másoknak, mégis minden megy, mármint adóteljesítményre gondolok.
Minden esetre csináltam egy kínai régiós accot, a jövőre nézve. A HU-son túl sok minden van már. Router loginhoz elég lesz a kínai.
-
dchard
veterán
válasz
ktommy91 #2409 üzenetére
Az túlzás, hogy semmit nem ad, de maga a teszt (közel térben) nem azt vizsgálta, hogy ezek között mekkora a különbség. OWRT szempontjából nincs különbség az AX6 és az AX3600 között, ha lesz támogatás az egyikhez, lesz a másikhoz is (tök egyforma a kettő). Nálam van SSH AX6-on is, bár én TTL-sorossal csináltam, nem tudom az ismert exploitok valamelyike működik-e rajta, az xqrepack biztosan működik, mert kipróbáltam
-
jambiyya
őstag
válasz
Zsolt74 #2412 üzenetére
Fura, nekem fordított minden lényeges dolgot. Néha noszogatni kell, hogy újra fordítson, de alapvetően rendben van.
Ha minden kötél szakad, csináld amit előttem javasoltak: mobilról onthefly fordítsd.ui: ha beállítottad, használd, és majd pár hónap múlva ess neki megint, lesz új FW, új miwifi, talán jobb lesz.
-
Zsolt74
senior tag
válasz
jambiyya #2410 üzenetére
A mi fiók nekem Angol nyelvre van állítva és a régió chinese mainland-ra.
Lehet hogy túl új neki még a router.
Kipróbáltam, hogy a számítógép böngészőjéből léptem be a routerbe, 192.168.31.1 persze minden kínai, a Google Crome viszont csak egy részét hajlandó lefordítani, nem mindet. -
jambiyya
őstag
válasz
Zsolt74 #2408 üzenetére
Xiaominál mindig van valami vacakolás, ez a xiaomi faktor. Én többek közt ezért döntöttem a többek által is kipróbált AX3600 mellett.
Nálam "chinese mainland" a mi home, és kínaiak az okoseszközök is. Router ott van a mihome-ban, de kínai/angol, így nem is használom.Playes miwifi van fent, a kedvedért törlöm az adatait és újból beállítom.
Angol nyelvű, mi fiókba jelentkezés után közölte, hogy a miwifit is állítsam chinese mainlandra, gondolom a teló nyelve miatt magyarra állította automatikusan. Utána simán bejött a router. -
Zsolt74
senior tag
Amúgy elég jó adatokat mér a wifi analyzer.
2.4Ghz -12 dBm
5.2Ghz- 28 dBm
5.8Ghz 26 dBm -
Tom5
addikt
Összegezve, h jól értem e a dolgokat.
DHGate-es akkor global. Én már egyéb cuccok miatt használom a play áruházból telepített Mi Home-ot. Ez esetben rakjam fel a topikban ajánlottat? Kíváncsi leszek mit mutat a panelban. Egy Linksys EA6300 nál csak jobb stock.(ha nem akkor buktam 23K-t ennyi még belefér) CN-re alakításba még nem mélyedtem bele. Láttam itt a leírást, nem vagyok az a telefon rootolos típus.
-
snekszercsab
csendes tag
Sziasztok
Segítséget/infót szeretnék kérni Tőletek abban a problémában, hogy van egy AX1800 és egy AX3600 routerem (mindkettő kínai verziós) mesh-be kötve. A play store-os miwifi app nem ajánlja fel egyikre sem a frissítést, bár jelenleg az alábbi firmware-ek elérhetőek:
AX1800: jelenlegi (1.0.378), elérhető (1.0.385)
AX3600: jelenlegi (1.0.79), elérhető (1.1.15)
Szerintetek miképpen lehet frissíteni a routereket ilyen esetben? -
dchard
veterán
válasz
ktommy91 #2398 üzenetére
Miért ne lehetne? A két említett routerben ugyanaz a rádió van, és a teszt nem is mutat ki érzékelhető különbséget. 50-100megabit ebben a kategóriában szinte semmi, az adódhat a környezetből, vagy a mérést végző személy pozíciójából is (az emberi test különösen ezen a frekvencián nagyon reflektív rádiós szempntból). Az AX3600 nagyobb kimenő teljesítménye (kínaisítás után) nyilván nem tud megjelenni egy ilyen tesztben, mert itt nem elsősorban a lefedettséget vizsgáták, már amennyire látom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hiába az USA kritikája, az EU nem enged a technológiai törvényeiből
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- EAFC 25
- iPhone topik
- Synology NAS
- Elite: Dangerous
- Futás, futópályák
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest