- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
-
LOGOUT
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
Ezt senki se fogja tudni neked megmondani. Sőt, a milyen routert topikban a jobban hozzáértők se tudnak garanciát vállalni arra hogy melyik eszköz milyen teljesítményre lesz képes. Én megkérdeztem hogy ha egy lakásban tesztelve több routert kialakulna egy sorrend, egy másik lakásban, más körülmények között akár teljesen más sorrendet is eredményezhetne ugyanazon eszközök között? Azt a választ kaptam hogy igen.
Tehát ami nálam überjó, az lehet nálad semmi pluszt nem hozna.
De miért nem teszel inkább [ezzel] egy próbát? Wifi térerőben szerintem verné az asust.
De azt vedd figyelembe, hogy ezeken a kínai csodákon csak 3db lan port van. -
Rick4
félisten
Srácok, nézegetem én is ezt a cuccot, egy 3 hónapos asus ac 65p-m van, pontosabban kettő, mert egy még a dobozban, az garis csere lett, de vennem kellett az ügyintézés idejére is valamit, ugyanaz lett. Mindennel elégedett vagyok, a routertől 2m-re OnePlus 7t pro-val 600-650 Mbit átjön, de mit fogok érezni, ha veszek 2x annyiért egy ilyen routert? Piszkál a dolog, de amúgy csak két telefon, meg az erősítő van wifin, minden más vezetéken lóg.
-
Black&White
addikt
válasz
dethroner #97 üzenetére
Igen, egy TP-Link után valóban megváltás a cucc (nekem is volt 1043), de ezeket a diagramokat egy 2 éves Mi Router 3G is hozza társasházi környezetben. Csak az 35 dodó volt, 2 éve.
Ami viszont tutira az előnye lenne, az egy ax klienssel való kapcsolat, amire viszont még nincs ss a topicban.
Pedig kérték korábban. -
dethroner
veterán
Akkor hogy véglegesen meggyőzzelek, mutatok három képet. Ugyanazon a helyen készült és ugyanazzal a telefonnal mindhárom mérés. A saját SSID a BVB nevü. Az első képen a 1043 V3 magyar wifi régióra állítva:
Következő képen még mindig a tp link, de már japán2 a wifi régió. Sokat próbálgattam, azt vettem észre hogy ezen tolta a legerősebben a jelet. Szép növekedés látható:
-
dethroner
veterán
válasz
Black&White #91 üzenetére
Volt egy jól működő 1043 V3 Tp linkem, ami dróton hozta a gigabites digi sebességét, wifin is kipréselt magából 90 mega környékét. De a térerő sehol nem volt ehhez képest, pedig ott ügyeskedtem a wifi régióval is, az is hozott kb 10dBi-t. Mégis, ez a masina elképesztő, N-es wifin 110-el tölt le a telóm, ami nem tud AC-t, csak az 5GHz-et tudja extraként.
Tehát ez a készülék tényleg egy űreszköz az átlagos routerek mellett, és az ára is nagyon jó. -
-FreaK-
veterán
válasz
dethroner #90 üzenetére
Annyira tudtam, hogy valaki le fogja írni, csak telóról voltam, nem akartam jobban kifejteni.
Igen, tudom, hogy ha vám, akkor drágább stb..
Amikor rendeltem még nem volt EU raktár. Rá pár napra linkelték, írtam is hogy hurrá, lehet hogy inkább azt vettem volna, de épp akkor adták fel az enyémet, már mindegy volt.- Ahogy B&W is írja, ha épp sürgős, akkor persze megéri, de ha egyébként meg csak egy másik routert fog váltani, akkor meg tökre ráér. Nálam amúgy az utóbbi, van egy "jól" működő RT-N18U, viszont az enyém is egy szerencsétlen példány (már a második, az első megdöglött) mert magas, 81fokos cpu-val. Szóval mikor ezt megláttam, elhatároztam, hogy csere, erre, mert ezt a tudást az Asus 100k fölött adja.
- ahogy kocfej is írja feljebb, GB-ről EU priority, $132-ért, 3 hét, az se kevés azért.
- Csehektől most perpill nem is elérhető.
A mondandóm lényege nem ez volt amúgy, hanem az, hogy #79-ben kerlas azt írja, hogy:
"vagy hasonló EU raktáron keresztül utaztatós megoldások, amivel ÁFA-t VÁM-ot el lehet kerülni."
Vagyis azt hitte, hogy így elkerülöd a VÁM-ot, pedig nem, csak az már benne van a drágább árban (egyszer már levámolták).Persze, mindegyiknek vannak előnyei/hátrányai, csak most nem erről volt szó.
-
Goose-T
veterán
válasz
Black&White #91 üzenetére
Ez a ma 100 ezer körül kapható routerekkel van egy szinten, szóval sok mindenhez képest lehet ez hihetetlen ugrás.
-
dethroner
veterán
Azért ne gondold hogy az aliról érkező csomagot nem vámolják. Fizettél 30 pénzt a termékért, ha elkapják, 27% áfa, plusz eljárási illeték, nagyjából az is 40-ben lesz. És vársz rá másfél, kát hónapot. Akkor már inkább alis spanyol raktár, GLS szállítással max egy hét alatt is van és összesen 48-ért. Én is 46-ért vettem, akkor még volt cseh raktárban, itt volt egy hét alatt. Ennyi pluszt szerintem megér a gyors szállítás.
[link] -
-FreaK-
veterán
Ha úgy rendeled azt gondolod, hogy nem fizetsz vám+áfát, de eleve jóval drágább, szóval de, csak benne van az árban alapból.
A másik megoldás az Aliexpress, úgy olcsóbban megkapod (én $98-ért (~30e Ft) vettem), csak várhatsz rá egy csomót. Nekem egy hónap múlva még mindig nem jött meg.Szóval döntsd el hogy jó ár + lassú szállítás, vagy drágább ár +gyors szállítás
-
kocfej
csendes tag
Sziasztok
Én Gearbest -ről vettem, 132 dollár volt cakkpakk EU priority line nal. Időben kB 3 hét volt, de megérte. -
kerlas
tag
-
kerlas
tag
Srácok, honnan érdemes ezt most megrendelni? Csak is EU raktár, vagy olyan hel érdekel, ahonnan működik az EU priority line, vagy hasonló EU raktáron keresztül utaztatós megoldások, amivel ÁFA-t VÁM-ot el lehet kerülni. Mostanában hallani olyanokat, hogy a Gearbest csak ül a csomagokon, és fel se adja, ha priority line-al rendeli az ember, vajon ez igaz, rendelt valamelyikőtök mostanában onnnan?
-
kocfej
csendes tag
Na lemertem, a mélység inkább 15
De a többi ok -
kocfej
csendes tag
Sziasztok
Ha esetleg vki rajott hogy hol lehet port forwardot
Illetve fix ip ket osztogatni akkor megirhatja
Mert nem találom
Köszönöm -
kocfej
csendes tag
Sziasztok
Lemérem s megirom.
Eddig nagyon pozitív a tapasztalat.
Jó kis cucc és tényleg jól néz ki is.
A beállításokkal még picit hadilábon állok mert nem találom a port forwardot stb..
S most még nem mereszkednék full beta openwrt kel -
djelf
tag
Sziasztok!
Valakit akinek már van ilyen router a birtokában, megtenné, hogy megosztja itt a fizikai helyigényét ennek a csodának?
Köszönöm előre is! -
petipetya
nagyúr
válasz
Black&White #66 üzenetére
köszi
-
petipetya
nagyúr
Az OpenDNS-t vagy a Google DNS-t majd itt lehet beállítani?
internet beállítások / kézi konfigurálás / DNS1 és DNS2 ?Egy Xiaomi AX1800-at üzemeltem be a mai nappal, de a felület ugyanaz, mint az AX3600 esetén. A desktop felületen a google fordító alatt valóban rácsúszik a "további beállítások" menüpont a következőre, de így kiismerve a menüt már anélkül el lehet jutni oda, és csak a legvégén kell lefordítani magyarra.
-
Norbi1974
tag
Amúgy Ali-n most 84 dodó free shipping-el
-
Norbi1974
tag
Én is tervezem hogy veszek egy AX3600-at, mivel Xiaomi fun vagyok, de az első képen szereplő adapterbe még egy 1 dolláros cuccot sem dugnék. Szedj szét egy ilyet és meglátod miért kerül kb 0.2 dollárba az egész. Ha már kiadtok 90-100-120 dollárt egy eszközre, akkor 4-6 dollárt ne sajnáljatok egy normális átalakítóra.
-
dethroner
veterán
Aki frissítette erre az új Mesh-t tartalmazó fw-re, nem takarja ki az új menüpont a további beállítások menüpontot? Nálam teljesen rámászott, csak a Mesh-re lehet kattintani.
-
thgabi31
újonc
Sziasztok, ebben a routerben van lehetőség link aggregációra?
-
dethroner
veterán
Ha 720 percről duplájára akarom növelni a DHCP bérleti jogot, átírom a számot, de hol lehet elmenteni?
-
Black&White
addikt
Rakd fel manuálisan.
Jó cucc ez, már várom én is! -
-
mike13
csendes tag
Sziasztok!
Az éjjel új firmware-t kapott a router benne a Mesh funkcióval. Máris rendelek még egyet.
Xiaomi AIoT Router AX3600 stable version log 1.0.66 (updated on June 22, 2020)
Hello, the rice noodle of Xiaomi AIoT Router AX3600.
This important upgrade for AX3600 will bring you a long-awaited Mesh function!
1. Support to mix with multiple Xiaomi AIoT routers AX3600 or Xiaomi routers AX1800 to form a Mesh network, and the whole house covers WiFi6
2. When the device moves between multiple routers, it automatically switches, seamless roaming, and does not drop while playing
3. Support maximum 2402Mbps wireless rate or 1000Mbps wired rate high-speed networking between two Xiaomi AIoT routers AX3600
4. After two Xiaomi AIoT routers AX3600 group Mesh network, the main route and sub-route still support 160MHz dynamic over-bandwidth function
5. After Mesh can support dual frequency integration or 5G, 2.4G frequency division
Note: If you have previously set the restart plan and health mode, you need to reset it after this upgrade.
When setting the Mesh function for the first time, you need to upgrade the router and App to the latest version.
To ensure the user experience, it is recommended not to exceed 4 networks at most. -
karicsek
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
-
-
Jozsó
tag
válasz
Black&White #41 üzenetére
Ennek a dugónak csak fémes kapcsolatot kell biztosítani az eszköz és az áramforrás között. Ezt a feladatot egy darab drót is tudja, így nem igen látok minőségi különbséget.
-
Black&White
addikt
Lehet paranoia, de én ilyenbe be nem dugnám....
Ezek az átalakítók tényleg ipari hulladék kategória.
Nálam a minimum ez, de a legtöbb xiaomi cuccom már át lett alakítva eu dugvillásra. -
dethroner
veterán
Sikerült szereznem átalakítót az adapterre, beüzemeltem a masinát. Kegyetlen amit nyújt
-
L4mie
veterán
Szupergyorsan reagáltak, de sajnos így:
"Jelenlegi információink szerint a Mi AIoT Router AC2350 routert fogjuk
forgalmazni, ami 1-2 héten belül be is érkezik az üzletbe."
100x inkább tőlük venném, már csak a gari miatt is, na meg van, hogy a termék olcsóbb tőlük mint gearbest-bangood-ali háromszögből rendelve -
L4mie
veterán
Rékérdeztem a lurdyban, hogy várható-e a router itthon, mivel Zsolt,/legend/ anno azt írta júli 15-től ennyi meg ennyiért kapható lesz
Hátha https://xiaomilife.hu/airdots-pro-2-ax3600-mi-tv-4s-europa/ [link] -
L4mie
veterán
Reptéri adapterből, jobbfélét tudtunk anno venni, az intersportban, de szerintem decatlonban is van hasonló, ezek minőségibb darabok mint amit a kis barátunk mellédob a dobozban. Én külföldi utazás előtt aliról rendeltem 5 darabot, 2 kiégett 1 hónapon belül....
-
Goose-T
veterán
válasz
dethroner #26 üzenetére
Nekem is ilyet adtak, el is felejtettem írni.
Szerencsére volt itthon egy adapter, amit még egy régebbi kínai telefonom töltőjéhez kaptam, azzal be tudtam dugni. Vegyél egy ilyen elosztót, szinte minden barkácsboltban lehet kapni.
-
dethroner
veterán
Beszállok én is a klubba
-
kinghaxor
aktív tag
Sziasztok. Engem az érdekelne, hogy permanens módon lehetséges e a firmware-ben mac címhez ip-t társítani? Mint mondjuk egy openwrt-s vagy padavan-os router esetében ami akkor se veszik el ha kikapcsol a router, elmegy az áram?
-
Goose-T
veterán
Elég zavaros a leírás, de mintha hármat adnának belőle, azért kerül ennyibe. Nyelveknél ennél is csak azt írják, hogy kínai/angol. A webes felület csak kínai, a Mi WiFI alkalmazás tud angolul is. Szerintem nem lesz belőle külön global verzió, vagy ha mégis, akkor a kínaira is biztos fel lehet majd hackelni a szoftverét.
Egyébként ebben a fórumban lehet nyomon követni az OpenWRT portolására tett erőfeszítéseket, egyelőre még eléggé gyerekcipőben jár sajnos.
-
L4mie
veterán
-
Goose-T
veterán
-
Goose-T
veterán
Így van, a legújabb, 1.0.50-es verziójú firmware már elérhető, az enyém is arra frissítette magát. Ezzel már valóban 1,4GHz-en megy a proci.
-
-FreaK-
veterán
Azt érdemes lehet esetleg tudni, hogy a mindenhol szereplő spec. - el ellentétben az SoC 4db, általános számításokra használt magja már 1.4Ghz-en megy egy FW frissítésnek köszönhetően. Ugyan így kapta meg a 160MHz-es adatátvitel támogatását is.
-
Black&White
addikt
Én most rendeltem meg Ali-ról (99$). Egy R3P-t fog váltani, amivel szintén nagyon elégedett vagyok, voltam.
-
winotto
tag
Tudja Hardwaresen a Nat-ot mint a ASUS RT-AC65P ?
Nem értek hozzá csak az Asust javasolták Nat miatt de lehet inkább vennék egy AX3600 at ha igen. -
Goose-T
veterán
Eddig még nem volt itt a PH!-n ezzel a routerrel foglalkozó külön topik, úgyhogy nyitok neki egyet, itt majd megoszthatjuk egymással a tapasztalatokat.
Nos, ma érkezett meg a topik címében szereplő routerem, a Banggoodról rendeltem, mert európai raktárból is küldenek. Hat nap alatt megérkezett a csomag, vámkezelésre nem volt szükség.
A beállítás egyszerű, a webes felületet Google Translate-tel lehet könnyen fordítani. Eddig nagyon tetszik, még a kert végében is van net.
Az Intel wifiknek frissíteni kell a driverét a legújabbra (AC 7265-nél idén áprilisi a jó verzió), különben nem látják AX protokollal a wifit egyáltalán. A router beállításainál át lehet kapcsolni Wifi 5 kompatibilitási módba a routert, hogy legyen wifi addig, amíg nincs a driver frissítve. Sajnos ezt csak az asztali webes felületen lehet megjátszani, alkalmazásból és a mobilos webes felületről nem.
Hackelés: a router firmware-je OpenWRT alapú, de még nem készült custom firmware hozzá, csak a gyári van. Talán van remény, hogy egyszer megjelenik egy tiszta OpenWRT hozzá, elvileg nincs bekapcsolva rajta a secure boot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- alza vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- Vicces képek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest