- Asszociációs játék. :)
- Hóban vigad a ló
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A siker két szabálya
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Megoldások IBS/IBD-re
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlala
addikt
És innen letölteni a 67-est, és manuálisan feltenni?
-
Benny21
csendes tag
Furcsa dolgokat produkált ez a játék a fw cserékkel. Én egyenlőre maradok globálon a globál géppel. Valóban jóval nagyobb lefedettség lett, de a mobil app használhatatlanná vált. Hiába állítottam Kínai régióra az appban csak fütyölt - sípolt - dudált, hogy Germany-t allítsak. Holott böngészőben minden kínai nyelven volt. Régió időzóna.... És mégis... Persze mindez globál verzióval történt. Várok, lessz ehhez még jobb fw. Addig meg a jeltoldó intézi amit kell. Összeségében meg vagyok elégedve. És boldogul a sok eszközös okosotthonnal.
-
dethroner
veterán
Továbbra is azt gondolom hogy attól hogy global lett az fw, egyértelműen nem kínai területre, nem kínai törvények és szabályozásokhoz írta a programozó. És az európai szabályozás gondolom eléggé világosan fogalmaz a sugárzási energiával kapcsolatban.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Rick4
félisten
válasz dethroner #792 üzenetére
Nem, mivel se nálam, se másnál nem történik régióváltás, az a beálltások között van, minden jelszó, mac-hez rendelt ip, ssid megmarad, a régió is. És innentől érdekes az, amit írtam.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
dethroner
veterán
Nem egyértelmű? Ha kínában használod akkor kínai vagy és használd a kínai fw-t.
Más esetben ott a global, válthatsz nyelvet és alkalmazkodva az eu és észak-amerikai szabályzáshoz LEHET hogy gyengébb a wifi.
Rájöttem, kell a francnak global fw, inkább egy kínaiba kéne nyelvi fájt belerakni.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Benny21
csendes tag
Nincs ott a 67. A mobil app nem reggeli a routert
-
Benny21
csendes tag
Na... Folyamatban vagyok srácok. Global ról - - - kinai. És láss csodát jobb a jel. Később teszt képeket lövök. Per pillanat oda vissza frissítem. De! Ha újra globált rakok rá ugrik a kínai régió és a jó jel. Ujrahamgolom kínai 1.0.17 el. Újabb kinait linkelne valaki? Kínai fw 24 dbm 1 m ről egyébként
-
Rick4
félisten
Javítom annyiban, hogy a dns szerver címekhez reg se kell, csak ez:
Az Open DNS ingyenes, és alapszintű használatához regisztrálnunk sem kell, csak átírni a DNS szervereket (208.67.222.222 és 208.67.220.220).Amúgy innen van az infó: [link]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
Persze, minden be van nyomva, hadd szóljon, negatív hatása nincs. Amúgy érdemes pár perc alatt egy opendns reget csinálni, a dns szervereket beállítani, az elég hatásos sok rossz ellen.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz dethroner #780 üzenetére
Na de azért is hangsúlyoztam ki, mert nem lehet eléggé, mindenkinek ez a félelme, hogy gyenge lesz az új FW-rel.
Én az enyémet mértem a régi és az új fw-rel is, néztem mellette, falon keresztül, mivel maradt a kínai régió, jelszintben, sebességben én nem vettem észre semmi változást, és még így is csak a standard állásban van a kapcsoló.A logikát követve minden routernél a régió határozza meg, mennyi lehet a max adóteljesítmény, de viszont azt nem tudom, a FW-en belül van-e valami gátja egyik- másik beállításnak. Van pl egy Airlive routerem a padláson, arra egy 70 centis yagi antenna van kötve, ellő párszáz méterre, azon brazil, firmware van, pont azért, mert az enged másféle beállítást, a régi nem engedett.
-
Vigyorka
aktív tag
A 1.0.67 kínai verziónál van frissebb kínai? A kínai letöltési oldal?
Vigyorka
-
dethroner
veterán
Én is használtam a lehet szót. Ezt csak valós teszttel lehet lecsekkolni. Remélem valaki meg is teszi. Bár, igazából be van állítva, soha rá se kell néznem, nem tudom mit adhat nekem a global fw Ugyanúgy benyomom a chrome fordítót angolról is, mit a csirkelábakról.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
[Ebben] a linkben a frissítést végző azt írja, lehet hogy a kínai fw erősebb wifivel rendelkezik mint a global. Erre jó lenne valami teszt. Van lehetőség visszarakni a kínai szoftvert ha nem jön be a global?
-
dethroner
veterán
válasz konigjanos #776 üzenetére
A kínait angolra fordítva nekem se csúszik össze, csak ha magyarra fordítom.
-
Norby-007
tag
Sziasztok, nem hagy nyugodni ez a router, egy tenda ac18 ac1900-at váltanék vele, de csak a a kínai verzióval, mert az erős wifi kell. Valóban tudhat ez kezelni 248 eszközt? Kinek mennyi cucc van rajta, gond nélkül veszi az akadályt?
Nekem most 38-40 körüli wifi eszköz van és 80 zibgbee az okosotton miatt (igaz ezt már leírtam bocs). Tehát kérdéseim kinek mi a tapasztalata:- port forwrding megy vele rendesen?
- két szinten kb 160 m2-en elboldogul a kínai változat?
- mennyi wifis eszközt bír el (kinek van sok és gond nélkül kezeli-e?)köszi
-
karicsek
aktív tag
Meg kell nézni a hasonló hardverű cuccosokat és hozzátenni a garanciát, és máris nem olyan drága.
-
őstag
40550ft körül volt 3hete banggoodrol. Most már ott is felverték az árát tisztességesen. Bár szerintem ha van kuponod még jó lehet a buli
Feldobtam az internésönel firmware-t én is. Nagyon szépen teszi a dolgát -
törölt tag
válasz petipetya #767 üzenetére
Az a baj, konganak az EU raktárak az ürességtől !
(Aliexpress)
Minden nap nézem, merre, honnan, mi, mennyi.
Elég lenne nekem is egy Redmi Ax6, de a kici kínai is sokat akar nyerni most.
Talán majd 11.11 akcióban, vagy azt követően...a beragadt készleteket kiszórják jó áron. Tehát nincs mit tenni, várni kell.[ Szerkesztve ]
-
petipetya
nagyúr
válasz #76519680 #766 üzenetére
Nyilván keresniük kell rajta. Elvagyok a Xiaomi AX1800-al, de ha venni akarnék Xiaomi AX3600-at vagy a kettő közé pozicionált Redmi AX6-ot, akkor csakis kintről rendelném a szokott módon: akcióban, EU raktárból vagy EU szállítással. Ehhez persze utána kell járni a beszerzési lehetőségeknek, de megéri.
"nincs rá lezsóidő"
-
Rick4
félisten
válasz Norby-007 #759 üzenetére
Előfordulhat, de ezek a tápok jellemzően majdnem azonosak, nézd meg, nincs -e valami trükk benne, pl spéci a fesz, áramerősség, fordított csati polaritás, ha semmi, próbáld meg egy másik táppal, ami erősebb. Baj nem lehet belőle, ahogy írtad, elég hamar kiderül, ott van-e a baj.
-
Norby-007
tag
Sziasztok,
Kezdi kihízni az okos otthon rendszerem a routert ami használok (Tenda AC18 AC1900). A mostani routerem egy 2.4 és 5 GHz-es dual cucc ami papíron 50 WiFi eszközt kezel. Nos most 40 eszközöm van ami wifis és kB 80 db ami zigbee-s azaz szintén 2.4 ghz-et használ. Pár hete azt tapasztalom, hogy random a WiFi megadja magát és így összeomlik a rendszer. A telefonon azt látom hogy a WiFi jel mellett egy kis felkialto jel van, nem lehet csatlakozni a nethez sőt jelszót kér újra. Ha kétszer ujrainditom (egy nem elég már) a routert helyreall a dolog, de csak igen lassan. Majd pár nap múlva megismetlődik. Arra gondolok, hogy sok az eszköz.
Ezt a routert néztem ki én is, de lehet nem lenne elég a csere mégsem? Gyenge a wifi jele?
Ez egy családi ház 160 m2, két szint és vannak kamerák a házon kívül is, illetve van két relé ami a háztól kb 10 méterre van ezek is wifisek. Az emelet 60 cm betonfödém fölött van.
Elég lehet ez az a router a gondjaimra? A zigbees eszközök xiaomi cuccok ami 4 db gatewayre vannak kötve, azok mind mainland china verziók. Ebből a routerből akkor global vagy kínai változat kellene nekem, hogy lássa ezeket az eszközöket?
Köszi!! -
freesman
csendes tag
Alzában most 42.090 Ft
-
Rick4
félisten
válasz GuruZone #742 üzenetére
Á, meg se csináld ma reggelre nem volt net, és elérhetetlen a router, csak pirosan villog a kék led, elő kellett vennem a régi tp-link routeremet.
Remélem azért levegőt még kapsz, csak vicc volt, nem történt semmi változás, a router ugyanúgy dolgozik, nyugodtan frissítsd le, kemény 3 kattintás..
Annyit érdemes megjegyezni, hogy mivel most csak fw frissítés volt, minden beállítás maradt, ezért a régió is maradt nálam kínai, ha lenne is térerő eltérés a kínai- eus lehetőségek között, akkor nálam azért nincs, és azért játja rendesen a mobilos app is, de ahhoz, hogy át tudjam állítani eu-s régióra, le kellene resetelni, beállítani, majd a mentést visszatolni, mivel működik, nem bántom.[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz Sebibalu #736 üzenetére
Simán böngészőből, lehet frissíteni, minden szöveg angol lesz, minden beállítás megmarad, én nem látok eltérést, a sebesség is azonos 1M-ről, és 5m-ről 1 fal mögött is.
miwifi androidos app mindenféle álligatás nélkül azonnal fellépett, mutatott is mindent.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Arra lennék kiváncsi hogy az international esetén visszaesik e a wifi jelerösség, vagy pedig hardveresen van szabályozva
-
-
tlala
addikt
Azt nem tudom - de itt, a topikban azt írják az elvtársak (Chrome fordítóval), hogy "Frissítette a kínait 3.0.22-re globálisra visszaállítás nélkül, a hieroglifák csak egy helyen vannak..."
-
karicsek
aktív tag
Ha felteszem ezt az international firmware-t, akkor áttehetem európai szerverre a router-t, vagy ugyanúgy kínai kell neki? Már csak a porszívó miatt kérdezem, mert az meg csak európai szerveren megy.
-
Goose-T
veterán
Na akkor ezek szerint még késésben is van az international firmware fejlesztése, mert a kínai már hónapok óta támogatja.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Goose-T
veterán
Semmivel nem nyitottabb forráskódú az international firmware sem, mint a kínai. Nem ez fogja megkönnyíteni az OpenWRT fejlesztését.
[ Szerkesztve ]
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
tlala
addikt
Persze, ami az egészből a lényeg, hogy a firmware végre hozzáférhető, és működik.
Ezután kezdhető az igazi boncolás.
Szóval, hogy klasszikusokat idézzek: "az oroszok már a spájzban vannak".
(Amúgy innen tölthető le az International firmware.)[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Ismerem vagy 10 éve az oldalt, megpróbáltam letölteni, de az se sikerült, ráadásul nem is találtam olyan leírást, ami pontosan elmagyarázta volna, hogy frissítek. Egyelőre maradunk az eredeti FW-nél, amivel rendben működik hónapok óta.
-
tlala
addikt
Ez igaz.
Viszont az oroszoknál (4PDA) már letölthető az international firmware, és ha jól értettem, vannak akik már rá is flashelték a kínaira.
És ha egy firmware egyszer az oroszok kezére jut...[ Szerkesztve ]
-
tlala
addikt
Szerintem teljesen értelmetlen az international firmware-t hajszolni.
Annyira egyértelmű a kínai felület is Chrommal magyarra fordítva, vagy az angol nyelvű telefonos appal beállítva, hogy semmi különbség - de legalább a kínaiban garantáltan erős a wifi.
Ha pedig lesz openWRT firmware rá, akkor pontosan ugyanúgy kell majd mindkét változatra feltenni. -
-FreaK-
veterán
Ha amúgy nem sürgős a vásárlás, akkor én egyébként is a kínai beszerzést javaslom. Két hónap alatt jött meg nekem nyáron, viszont nem fogták meg a vámon, így ~30e volt csak, és ugyan így járt egy másik fórum társ is. Persze erre nincs garancia. Viszont ha jól rémlik volt valaki, akinek 2 héten belül jött meg.
-
-
Benny21
csendes tag
Sziasztok! Összefoglalom az elmúlt hét tapasztalatait az én szemszögéből. Fontos az elején megemlítenem okos otthon projektben vagyok lassan egy éve. Ez szempont volt a router választásánál. Egyértelműen jó a router. Ahol eddig 2.4 ről ledobott a házban a szolgáltatói router most ott is 5ghz van. Tipikus "kádárkuckó" a kéróm. Falakon túl sajnos kicsit gyengébb mint a connectbox volt. De!!! Megszivatott egy jeltovábbitó is ami szintén xiaomi. Most 1 darabot használok így már okés, van kapcsolat a kültéri izzókkal is. Úgy tűnik összeakadtak vagy mi a szösz.... Szóval stabilan kezeli az összes eszközömet. Streamelhet mindenki a házban több eszközzel. Nem állt meg a router még egyszer sem. Nem csipognak a fali kapcsolók mint korábban mert folyton ledobódtak a hálózatról (Sonoff). Jel mérésekben igaza lehetett egy korábbi hozzászólónak a teló antenna is mérvadó. Lassan nyugdíjba menő MI A1 volt a tesztre. Egyébként bízom a routerben. Bízom abban is, hogy lesznek frissítéseket valamint DYI megoldások. Utóbbi híve vagyok. Van jó pár kütyüm ami már másképp működik vagy többet tud mint ahogy a gyártó megálmodta. Az hogy a CN változat erősebb lenne csak egy állapot most és amúgy is szoftveres kérdés. Nem tudtam előre, hogy globál jön hozzám. Őszintén CN verziónak jobban örültem volna. Elsőre! De ebből is kihozható lesz előbb utóbb minden tudása(Mesh még nincs jelenleg). Nem bántam meg a vásárlást mint ahogyan a korábbi xiaomi termékek vásárlását sem(szenzorok:hő, mozgás, fény, gáz, füst, konnektorok, kapcsolók, izzók, porszívó, vizforraló, mini kompresszor, mi box-ok, telók, stb). Egyszóval kiválóan kezel nemhogy több hanem nagyon sok eszközt is. És ott a wifi 6! A jövő. Hosszú távra ajánlott az AX3600 az biztos. Tehát ne csak a lefedettséget nézzétek. Először én is ezt néztem sajnos, mostanra rájöttem nem az a minden. És persze orvosolható is a problem. De nézzen csak mindenki szét otthon. Meg fogy lepődni mennyi wifi eszköz van egy alap háztartásban.
-
törölt tag
Sziasztok !
Gondolkodom egy Xiaomi AX3600-ban.
Kicsit elbizonytalanodtam, a hozzászólásokat olvasva.
Van a Redmi AX6, abban ugyanez a proci van, igaz kicsit gyengébb, de tuti nincs belőle global, nem is kellene. Digi gyári hüvely router után lenne kötve AP módban. De erről sem írnak sehol, tudja-e ezt a módot. Hát nem tudom....még várok, hátha a 11.11 akcióban lesz valami nyerő ár valamerre. ( Nem akarok 45-öt adni, mikor a kezdő ára 26 volt )[ Szerkesztve ]
-
m0py
tag
Speedshop, 3 ev gari, 45k. Irtam nekik, valaszoltak, hogy global verzio.
Rendelnem en is, csak a gyengebb wifi hallatan kicsit elbizonytalanodtam. -
tr00p3r
addikt
Üdv,
Jelenleg egy ASUS RT-AC65P teszi a dolgát egy 90nm-es tégla családiházban. Gondolkodtam ezen az AX3600-on. Találtam is itthon elfogadható áron (45k), de nem tudom, hogy Global vagy Chinese verzió. Ez miből derül(het) ki?
Köszi a segítséget!
-
Rick4
félisten
Én meg írtam, a készülék antennák is beleszámít abba a mérésbe, így semmire se megyünk ezzel így. Egymás után ugyanott kellene mérni egy ilyen és egy olyan routerek, ugyanazzal az eszközzel.
-
tlala
addikt
Jaj, dehogy haragszom, csak segíteni próbálok!
De nem értem pontosan a legutóbbi hozzászólásodat..."Ne haragudj de 1 m-ről csak 5ghz-hez kapcsolódik."
Ez mit takar pontosan? Össze van fogva a 2 sáv?
Azt kéne megnézni, hogy ha csak a külön működtetett (akár kapcsold is ki az 5GHz-et addig) 2,4GHz-es wifihez kapcsolódsz a telefonnal, és közel mész a routerhez 1m-re, akkor hány dB jelszintet mutat?
Amúgy én is csak a 2,4GHz-re kapcsolódtam, amikor a lenti mérésemet végeztem.Ezzel eldöntenénk két kérdést is: hogy hibás-e a routered, illetve igaz-e, hogy a global verzió gyengébb wifi jelet ad ki?
(Az az 1m-ről 5GHz-en mért -42dBm is elég rossz érték.)
[ Szerkesztve ]
-
Benny21
csendes tag
Ne haragudj de 1 m-ről csak 5ghz-hez kapcsolódik. Másik app - 47dbm-et mutat de szintén nem tudok átcsatlakotni 2.4-re. Gondolom valami plusz beállítás kérdése. A házban teljes mindkét sáv lefedettsége. Viszont terasz és udvar keleti irányból gyenge. Abban az irányban van jeltovábbitó (szintén xiaomi) így már okés a 2,4 kint is. (azért a legtöbb okos eszköz 2.4-en megy és ezért van szükség a minél nagyobb stabil jelre, pl xiaomi izzók a teraszon)
Új hozzászólás Aktív témák
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Társasjáték topic
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen videókártyát?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Óra topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- samsung galaxy s23 ultra kifogastalan 2026 12 ho-ig sestore garancia plusz 2 tok 30 ezer ertekben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest