- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
zacci
aktív tag
Az Openwrt egy igazi ipari hulladek, istentelenul fos rendszer. Mar szamos routeren probaltam (Asus, tplink, Buffalo, Linksys stb.) es adtam neki mindig 1 eselyt, de a vegen mindig kiderult, hogy a faeknel bonyolultabb dolgokra tartosan egyszeruen keptelen.
A teljesitmenyerol mar nem is beszelve. Jateknak, unalomuzonek (bar erre vannak azert jobb dolgok is) jo, es arra hogy a csaladban fontosnak erezd magad, mert 1-2 hetente neked kell ujrainditani azt a szutykot, hogy ujabb random ideig nagyjabol mukodjon. Komoly dolgokra hasznalhatatlan. -
siemensfun
tag
Eddig teszteltem a QSDK alapú firmware-t.
Sok minden működik rajta és ki is tolja most már a gigát, de wifi és szolgáltatások terén azért van bőven benne hiba.
A wifi-re pl semmilyen okos eszköz nem tudott csatlakozni, 1-2 naponként újra kell indítani mert teljesen leáll a hálózati kommunikációs része. Hálózaton fent van, pingelni lehet, de adat mozgás nincsen.Úgyhogy visszaraktam a gyári kinait 1.1.15-t. Ez kevesebbet tud de legalább stabilan működik.
Már nagyon várom én is a rendes OpenWrt-t, látva a haladást nemsokára lehet használni is.
-
dchard
veterán
válasz
trance89 #2596 üzenetére
Hát, a haladás az jó, de az ECM/NSS hivatalos támogatása az biztosan odébb van még. Persze ettől még remekül használható a router, ha pedig így hamarabb kapjuk meg a komplett NSS-t, akkor nem zavar. Valószínűleg a HW támogatás (NSS nélkül) hamar meglesz, az NSS pedig community package-ként lesz elérhető.
Nem győzöm hangoztatni, hogy a QCA megint mit művel a kódbázissal. Megint lehet látni, hogy szó nincs itt a szellemi tulajdon védelméről. Egyszerűen olyan szar minőségű kódot írnak, hogy azt lehetetlenség upstream betolni a kernelbe, mert Torvalds papa pofán röhögné őket, ha ezt a szart megpróbálnák becommit-telni.
-
dchard
veterán
Tlala:
Szintet léptünk, működik az NSS offload IPv4V6-ra a routeren (1-2% CPU load gigabit DL/UL mellett). Kipróbáltam PPPoE-n is, és SW offload mellett ki lehet nyomni belőle a gigabitet PPPoE-n is, az átlagos kihasználtság 50% alatt marad magonként. Ennyi nekem már elég, így beraktam elsődlegesnek és egyelőre tesztelek. A wifi alap profilokat még reszelni kell, de azért kis adjusztálás után jól működnek. Nekem AX kliensem nincs, AC-n jónak tűnik a dolog. A PPPoE NSS offload készül, ha minden jól megy, este már tudom tesztelni.
Szóval azt mondanám, hogy lassan lehet készülni a béta tesztre
-
Rick4
félisten
válasz
nagymate87 #2593 üzenetére
A firmware nem változtat a jel erősségén.
-
nagymate87
újonc
válasz
Zsolt74 #2404 üzenetére
Kicsit megszenvedve de meg van a megoldás.
legfrisseb global firmware, hungary/hungary, csatlakozz az alkalmazással, majd utána úgy downgradelsz kínai 1.1.15re, hogy megtartod a beállításokat.
megmarad a csatlakozás az alkalmazással. (Nem kell germany, singapore stb)
Ugye messze más a hatótáv/erősség a kínai fw-nél. -
Rick4
félisten
válasz
Kolondrum #2591 üzenetére
Nálam is van egy 1KW-os szünetmentes, és minden ilyen fontos eszköz rajta van, szintén azt látom, jobb a békesség, bár nálam ott dőlt el minden, hogy 2012-ben egy októberi nagy viharos napon becsapott egy villám a közelben, és valószínű az elektromos hálózat összeszedett pár plusz elektront, két FSP szünetmentesből egy kuka, csak pirosan világított, másik hibátlan maradt, kazán főpanel meghalt, TV főpanel csere, mert a hdmi 1 nem ment, tp link router lan portjai megmakkantak, de a lan és a wifi azóta is megy, műholdvevő beltéri egység alap csere, nas alaplap csere, ahol a lan led is gyönyörűn villogott, de a lanon nem lehetett látni a készüléket. Aztán hogy most a kábelhálózaról jött-e, mert a kábelmodem is kuka lett, vagy a 230-ról, és valami átadta részben a belső lannak, nem tudni, de pl a kazán nem volt a lanra kötve, mégis kuka lett az alaplap.
Viszont minden más túlélte, gépek, monitorok, ráadásul ezek be is voltak kapcsolva, amit figyelembe véve szerencse kérdése volt csak, hogy mi hal meg, és mi nem.
Simán lehet újra kellene húzni a szoftvert azon a routeren, de lehet hasonló módon megsült benne valami. -
Minden ilyen eszköz. TV, router, Telekom box, kamera központ szünetmentes tápon ül éppen ilyen dolgok miatt. Mint érdekességet mondom gyakran lép be és megy akkuról vihar alatt, mert nem 230 jön be és érzékeli az ingadozást már. Volt olyan, hogy asszony hív, hogy sípol a szünetmentes, de minden megy, mikrón óra stb. Mondom neki telefonba nem értem miért. Hív a szomszéd, hogy nekem otthon minden jó e, mert neki a sima izzó vibrál, alig világít. Le is tettem azonnal hívom asszonyt azonnal rohanj ki villanyóra OFF. Az utcában a trafó megnyekkent. Nálunk LED van ami jól tűri a fesz ingadozást.
Simán lehet, hogy adott neki.
-
polman
tag
Olyan problémám adódott amire nem tudom mi lehet a megoldás. Xiaomi ax6 routerem van. Ma délután volt egy áramszünet és azóta semmilyen eszköz nem tud csatlakozni wifin. Mindre azt írja hogy ip cím lekérése sikertelen. A laptopot be dugom kábelen tökéletes. Viszont van kábelen rá kötve egy tp-link router ami a ház másik felében van ap módban . Már azon sem megy a net. Ugyan azt írja. Ip cím lekérése sikertelen.
Próbáltam resetelni a routert többször is. Mi wifi appban adnám hozzá újra a routert de nem kapcsolódik az alap redmi akármi wifihez sem mert alap állapotban sem kap IP-t. Így mi wifi app sem működik. Laptopon kábelen be tudom állítani a routert és ott tökéletes de wifin semmi sem megy. Megcsináltam már vagy tízszer.
Annyit tudok tenni hogy a telefonon a kapcsolatot át állítom statikusra és én adom meg az ipt pl 192.168.31.100 akkor működik. De van egy rakás eszközöm ami wifis és ott nem tudom állítani hogy statikus legyen.
Próbáltam azt is hogy a tp-link router lett a fő router és a xiaomi az ap. Tp-link tökéletes de a xiaomi ugyan úgy szar.
Látszólag minden beállítás jó de mintha nem menne a DHCP. Vagy nem tudom. Lehet ki nyirta az áramszünet?
Nektek valami ötlet? -
dchard
veterán
Továbbra is azt mondom, hogy a gyári szoftverre visszaállni megér egy próbát (a tápcserén túl), de azért ha már mindent kipróbáltál és semmi sem segít, azért majd szólj melyik kukába rakod.
Tlala:
OWRT témában érdekesség még, hogy az 512MB RAM-ból csak 376MB látszik, mivel az AX-es mikrokód és az NSS magok mikrokódja ennyi memóriát megkajál (a gyári is), és ebből a maradék 376MB-ból is jellenzően 120-150MB foglalt. Ebből az az általános igazság jön ki, hogy 512MB alatt nem érdemes AX-es routert venni, mert egyszerűen nem fér bele normálisan a működéshez szükséges összes alap szoftver sem, nem hogy egyéb telepített alkalmazások.
-
dchard
veterán
Semmi mókolással nem próbálkoztál, ugye? Ha csak a wifit érinti a probléma, gyanús hogy a hw hibán túl sérülhetett a BDF vagy az ART, ami minden routeren egyedi, ha nem volt róla mentés, nem lehet helyreállítani.
Ami általánosságban jellemző, hogy a kisebb táp hibákra a wifi érzékenyebbe reagál, így ha könnyen nem tudod gariztatni, akkor egy másik táppal még érdemes lehet kipróbálni. A Xiaomi-nak egyébként van valami windows-os szoftvere, amivel lehet egy teljes visszaállítást tolni, ha minden kötél szakad azzal megpróbálnám visszaállítani a firmware-t. De valóban hw gyanús amit leírtál.
-
mano42
aktív tag
Ugy nez ki reszlegesen meghalt az AX3600 routerem. Ma ejjeltol semmi nem tud a 2.4 ghz-re kapcsolodni. Sem a xiaomi IOT eszkozok, sem a telefonom, sem a windowsos laptop. Pedig ott van, szkennelheto, az eszkozok kerik a jelszot, stb. A windows Cant connect to this network hibat ad. Gyari reset megvolt, csatorna valtas megvolt. 5Ghz mukodik. Valakinek van otlete?
-
Rick4
félisten
Én az eredeti FW-rel használom meshben, a routerre belépkedni s eszoktam, mert nincs minek, de ebben az openwrt-ben mesh wifi repeater módba kapcsolt 2. router lehetőség van, ami az első routerről vezérelhető? Mert webes felület ide vagy oda, ez azért patent módon működik.
-
dchard
veterán
SSH és root kell hozzá, mtd12-13-ra ráformázod az openwrt UBI image-et. Visszafelé pedig úgy lehet majd menni, hogy az mt12-13-ra visszaformázod a gyári UBI image-et. Azt majd kihekkelem a gyári firmware image-ből (nem nagy mutatvány). Nekem eszembe nincs visszaállni, elég jól működik már most is. Pár napig még tesztelem aztán berakom elsődlegesnek. Nem lehet elmondani, hogy mennyire nem fog hiányozni a Xiaomi szar webfelülete
-
dchard
veterán
Úgy tűnik a fiúk csinálják az ECM-et (Qualcomm féle gyorsítás), IP-n már egész jól működik, szét tudja dobni a terhelést 2-3 mag között 15-35%-os terheléssel magonként. Egyeőre IPv4, IPv6, bridge és Wifi offload van a csőben, próbálom nyomni a PPPoE-t, bár ha a tiszta IP-t így ki tudja nyomni, jók az esélyek hogy flow offload mellett kinyomja a PPPoE-t is.
-
dchard
veterán
Na kérem. A BSS survey problémát sikerült javítani, mostmár megy a DFS/ACS ahogy kinéz. Az NAPI probléma is javítva lett, pár száz gigát áthajtottam tiszta IP-n a NAT részen, egyenlőre én nem látok semmi rendelleneset. 1magot megkajál flow offload mellett a NAT, kérdés mi lesz PPPoE-n.
-
válasz
Iohannes80 #2563 üzenetére
Szia!
A Samba-t sikerült megoldani, bár a My WiFi-ben nem volt semmi, Xiaomi Mi Home applikációvan lehetett bekapcsolni.
Így a gépeken már látom az USB meghajtót, de az LG okostévén nyilván nem, DLNA kéne. DLNA-ra tudsz valami megoldást esetleg?
-
dchard
veterán
Egy hét alatt sikerült minden perifériát működésre bírni, elképesztően jó a tempó. Ahogy elnézem a NAT-tal sem lesz gond, ha egy mag minden nélkül kiizzad 600megát, akkor elég lehet a sw flow offload meg a pakcet steering a gigabithez, amíg a srácok beheggesztik az NSS-t. A jelenlegi dev repóban egyébként a wifi firmware is jóval frissebb mint a gyáriban. Ahogy a maradék kis hibákat kireszelik, már állok is át.
-
dchard
veterán
AX6-ra forgattam ma egy saját build-et, kis belenyúlkálásra szükség volt, mert bár a rádió ugyanaz, az BDF file nem egészen az mint ami az AX3600-on volt. Sikerült elindítani a vezetékes részt és mindkét rádiót. A sebességekkel még van némi porbléma, főleg azért mert 1 magon kikoppan a technika 600mega DL-nél (IPoE nem PPPoE), de itt semmilyen gyorsítás nincs, sem packet steering. Valszeg a scaling driver is kehes még, mert azért 1.4GHz-en IP-n ki kéne köpni a 900megabitet.
Amúgy üresjárásban érezhetően sokkal hűvösebb a cucc.
-
dchard
veterán
Ahogy kinéz, haladnak a fiúk elég jó ütemben, sikerült az IoT rádiót is életre kelteni, már csak a hőmérséklet érzékelés és a hozzá kapcsolódó throtling van hátra, minden más működni látszik. Nyilván tartós stabilitás teszt során jöhet még elő bármi, aki a dev topikt olvassa, láthatja hogy a Qualcomm micsoda trágya kódot nyom ki magából... Hiába van forráskód, ha upstream minden szart újra kell implementálni.
-
Sziasztok!
Sikerült beszereznem egy Xiaomi AX9000 routert. Nem volt még Xiaomi routerem, de azért jártam már 1-2 router adminjában, most pl. ez egy ASUS AC66U B1-et vált.
Az az igazság, hogy a szoftver egyelőre borzalmas csalódás, vagy én vagyok hozzá buta. Androidos telefonon My Wifi-vel már sikerült elérnem, LAN + WiFi működik, azzal semmi gond.
Csakhogy szeretnék külső HDD-t rákötni és megosztani a hálózaton + Média Szerverként streamelni a tartalmat róla LG okostévére (ahogy az azt ASUS routerrel is tettem).
Azon kívül, hogy a My WiFi-ben látom a rácsatlakoztatott háttértár tartalmát, gyakorlatilag semmit nem tudok állítani. Hol a Samba? A userkezelés? Hol lehet bekapcsolni egy media server funkciót? Jár valaki hasonló cipőben? FW legfrissebb... -
Bandi67
csendes tag
Még valami. Most az internet mode settings-nél azt mutatja, hogy Dynamic IP Internet az aktuális beállítás és lehet az alábbiakat választani:
- PPPoE Broadband Internet - Static IP Internet - Wifi Repeater mode - Wireless Router.
Melyiken kellene lennie?
(Telecomos modemhez csatlakozik WAN porttal)
Köszi előre is! -
Bandi67
csendes tag
Köszönöm
közben sikerült rájönnöm, hogy kell beállítani.
Így már minden ikonom aktív -
Bandi67
csendes tag
Sziasztok!
Global AX3600-at most próbálom belőni. A telón az angolosított kínai app-al. Elvileg sikerült is, de valamiért az appban a Router-nél az oldal tetején az áll: Xiaomi_9881 Wifi Repeater mode. A time zone kínai.
A beállítás elején router módot választottam. Ez miért lehet?
Illetve az appban a Plug-in részen egy csomó gomb nem aktív.
Tudna valaki segíteni ebben? -
morpheus133
tag
Nem kötelező, ha más frekvencián vannak.
De értelme nem sok van ha 1 m-re vannak egymástól az ax3600 minden kilenshez elég lesz. -
atibuc
tag
Csatlakoztam.
30e Ft most a hivatalos szaküzletben.
Mennyire kötelező a Vodafonos (UPC) modem wifi-jét kikapcsolni?
Össze vesznek ha egymástól 1 m-re vannak? Kell egy kis idő míg mindenre rájövök és addig jó lenne a működő rendszer.
Előre is köszönöm. -
trance89
Topikgazda
2 dolog is csinálhatta, egyik ami most volt említve - ha ugyanaz a 2.4g+5g ssid nem minden eszköznél vált automatikusan az 5g sávra, sok esetben 2.4-en marad és csak a wifi ki/bekapcsolás segít de az sem mindig. Tegnap este lepróbáltam amikor a telóm 2.4-es frekin csatlakozott (teló 192Mbit/s linksebességet írt) és pontosan 90/90Mbit/s volt a reális sebesség, pár másodperc után általában átugrik magától 866-ra, ilyenkor már 500/100 a reális
Másik dolog: a WAN port beállításoknál van sebességállítási lehetőség - 100mbit / 1000mbit / auto ha jól rémlik, nem vagyok AX3600 közelben. Megeshet hogy bizonyos szolgáltatói routerek/modemek néha átváltanak 100-as sebességre, ha hasonló problémát tapasztalunk érdemes átdobni fix 1000-re -
dan1
tag
válasz
Kolondrum #2542 üzenetére
Én is ilyesmire gondolnék ,ha közvetlen mellette lévő "nas" is max 11 mb töltött volna, majd az asztali gép is.
GuruZone: Nálam digis ZTE f618 modem-router kombo van ,ezelőtt is volt furcsasága, például két lanport között nincs átjárás. Korábbi routerrel ilyen nem volt ,az Xiaomi Router 3g volt.
Szerk.: majd megnézem a menüjében ha megint visszaesne, mert most 1000M mutat. -
Rick4
félisten
Nem tudom, a mesh beállítási témában maradhatott-e egyáltalán kérdés a hozzászólásom után, de ha egy firmware frissítés nem gond (katt-katt-betallóz- katt) akkor az általam írt megoldásnál se maradhatott volna kérdés.
De persze te tudod, meddig akarsz még kérdezgetni, végülis vanak olyan emberek, akiknek sokkal jobb a topicot terhelni ugyanazon kérdések beírkálásával hetente, minthogy az összegyűjttött, működő, publikált megoldásokat használjuk, és ehelyett esetleg mással is lehessen foglalkozni..
-
GuruZone
őstag
a routernek semmi baja, tegnap tettem pontot az i betűre.
a szolgáltatói kábelmodem állt át minden esetben 10/100-as módba, holott minden eszközöm gigabites. (10/100/1000)azt mondták a szerelősrácok, távolról is látták, hogy csak 10/100-as eszköz van a modem mögött (ami kizárt) és emiatt állt át a modem is abba a módba.
Ezen a ponton ugye még lehet rossz a router, lehet hibás az UTP kábel, de aztán kiiktattam a routert és ugyanúgy 90/30 volt a sebesség PC-n a gigabites hálókártyával is kis idő után.
Akkor azért megnyugodtam, hogy a routernek kutyabaja.
modemcsere volt, azóta minden oké -
Rick4
félisten
Vissza kellene olvasni, vagy a keresőt használni, kb 5 perc keresés, 5 perc telepítés, plusz 5 perc az az idő, amit egy mesh kapcsolatra kell szánni.
Semmi lényege, hogy egyik vagy másik készülék melyik régiós, nekem egy kínai a fő router, meshben rajta egy global, akárhányszor restartoltam egyben vagy külön őket, szépen egymásra találnak minden körülmények között. -
-
Heyman
aktív tag
Nem tudom mi a legfrisebb kínai, én a jelerősség növelése miatt csináltam meg, de global firmware ment utána vissza. Amit linkeltem azzal tuti működik, hogy global után felteszed én azzal próbálkoznék, úgy is frissülni fog az elérhető legfrissebbre. Ha fent van hard reset, és lennie kell kínai régiónak.
-
Heyman
aktív tag
Menni fog, a global jelerősítés második lépésre is ez:
Rollback miwifi_r3600_firmware_5da25_1.0.17.bin (router oldalán Settings >> Status) -
mrrr74
aktív tag
válasz
Kolondrum #2534 üzenetére
Sajnos nem megy, most próbáltam, nem lett benne.. Reggel óta azzal szenvedek, hogy összehozzam a két routert, de így, hogy az AX1800 kínai régiós, az AX3600 pedig magyar, még LAN-on keresztül sem megy, pedig be van kábelezve és most is így használom egy öreg Netgearrel. Pedig muszáj lesz, mert így elég gyenge a jel a földszinten, kell a 2 eszköz.
Ha felteszem a kínai fw-t simán, csak menüből (nem kell erősebb jel, csak a régió), akkor az úgy mehet, vagy tégla? Visszaolvastam elég sokat, láttam pár videót, meg az SSH-s kínai lépéseit is, de azt nem találtam meg, hogy a fenti elgondolás szerint működhet-e (a sokszor linkelt videóban kínairól globálra megy, ebből gondolnám, hogy visszafelé is jó lehet). Eddig ez így csalódás, de még nem adom fel
Plusz SSH-val eddig csak NAS-ra léptem be, ergo az egész kínai nekem (bárcsak a router lenne az).
-
mrrr74
aktív tag
Sziasztok,
Ha Global verzióm van akkor elég csak a letöltött kínait fw-t (1.1.15) ráflashelni a check for update résznél és utána nyomni egy factory resetet? Annyit szeretnék csak, hogy Mainland China legyen a régió, hogy hozzá tudjam adni meshbe az AX1800-at, mert így nem látják egymást.
Köszönöm szépen.
-
dchard
veterán
Ha lesz érdemi áttörés, azt akkor majd megosztom. Egyelőre az derült ki, hogy azért nem ment a korábbi próbálkozások során egyszerre a WIFI és a LAN, mivel mindkettő igényli a Qualcomm NSS névre hallgató gyorsítási alrendszerének a működését, ez most a legnagyobb probléma. Hogy ezt elég-e csak inicializálni, vagy effektíve be kell kötni (értsd: használni "kell"), az nagy kérdés.
-
dchard
veterán
Ha valakit érdekel, a két releváns dev újra nekifogott a router (és a platform) openwrt támogatásához, nemegész 1 nap alatt elég sokat haladtak.
-
XabaS
csendes tag
Rick4 -nek köszönöm a választ.
Le akartam cserélni a play áruházas miwifit az 5.6.7 -re. Töröltem és telepítettem az újat. A kapcsolódás nem jön létre párosítási hibára hivatkozva. Lehetséges egyáltalán így, vagy router reset után megy csak.
Globál AX3600 magyar régió. -
Balage76
senior tag
Sziasztok!
Mennyiért lehet mostanában használt AX3600-at eladni?
Gyárilag kínai változat, eredeti (gyári) firmware-rel, normális 230V átalakítóval, tápegységével, doboz nélkül. -
zacci
aktív tag
nuh, rajottem mi a gond.
Akinel szarakodik a net, sokaig homokorazik, mire elkezd betolteni az oldal, az oldalon pl. a kepek egy resze nem toltodik be stb. annak megoldas, ha kikapcsolja a MU-MIMO ficsort, ugyanis valamit elbaxtak ebben a hulladek openwrt-ben. Nalam azota tokeletesen mukodik mesh AP modban a rendszer. A MU-MIMO-nak sok esetben amugy sincs nagy hatasa a teljesitmenyre es nem hasznalja a rendszer a nem teljesulo feltetelek miatt.
Tehat megvan a hiba forrasa. -
mano42
aktív tag
A 4.5.7-es moddolt apk-ban hol lehet megvaltoztatni a guest wifi nevet? Mert jelenleg szarkalabas guestem van.
-
Black&White
addikt
Igen, valami ilyesmire próbáltam célozni én is.
Mostanában, android alatt is mindenki két kézzel tapsol egy wzsx féle twrp recoverynek (mert végre lehet fel lehet rakni az .eu ROM-ot), de igazából senki nem tudja mit kap a kínai sráctól, nincs nyoma github-on, sehol máshol. -
dchard
veterán
válasz
Black&White #2510 üzenetére
A QSDK-n alapuló hekkelést (amiről szó van semmi köze az OpenWRT-hez) nem nevezném open source-nak. Próbáltam az illetőből aki az említett firmware-t csinálta, kihúzni a forrást, de nem jártam sikerrel... Tehát semmit nem tudunk a tartalmáról azt leszámítva, hogy rengeteg szemét van benne, és többek között ezért a telepítése a gyári fájlrendszer szétrombolásával jár (ebben is eltér a valódi openwrt-től, ahol ez nem fordulhat elő).
-
XabaS
csendes tag
Sziasztok!
Mesh hálót akarok létrehozni. AX3600 globál és AX1800 kínaival ez összehozható?
A választ előre is köszönöm! -
zacci
aktív tag
válasz
siemensfun #2506 üzenetére
Ott a pont!
Ma mar csak abban lehet bizni, amit te magad csinalsz.
Derult mar ki LG tv-rol is, hogy a menuben az adatgyujtes kikapcsolasa egy ordas nagy kamu volt. Es ez jo par eves tortenet. Azota sokat "fejlodtek" ezen a teren a cegek mind1, hogy a foldresz melyik pontjan tevekenykednek. Mindenki ra allt az adatlopasra. Ki igy, ki ugy.
Nyilvan nem a bankartya adataidat lopjak, sokkal inkabb a felhasznaloi szokasaidat monitorozzak, mint pl. a kugli. Ma ebben is van a piiiz. -
nagyra
tag
válasz
siemensfun #2501 üzenetére
Szuper, köszi a választ!
-
siemensfun
tag
Tudom, azért nem most kezdetem foglalkozni ilyen dolgokkal.
Amúgy meg, hogy a kis kínai mit fordított bele az pedig mindegy. Sok mindent ki lehet szedni vagy tiltani. Nem bízok jobban a nyugati termékekben sem, mit tudni mit tesz bele a "szent USA" a szoftverekbe. Csak manapság divat a keletet szidni.Ne értse félre senki se, nem védem egyik oldalt sem csak tisztában vagyok a kockázatokkal.
Amúgy meg bátraké a szerencse.
-
-
trance89
Topikgazda
Egész addig amíg nem lesz rá stabil openwrt (ami legalább 1-2 év) a kigyomlált xqrepack-es gyári marad a legjobb megoldás
Ezekkel a kínai openwrt-nek nevezett tákolmányokkal nemnagyon éri meg kísérletezni ezen a nem éppen olcsó routeren de ha valaki mégis rászánja magát 1. lépésként csináljon egy mentés a teljes flash tartalmáról és ha kell tudja is visszaírni, ide pedig már kevés egy mezei user
A másik dolog hogy egyáltalán nem tudni mit forgattak bele a kis kínaiak szóval mindennapi használatra kizárólag nagyon bátor embereknek ajánlott -
dchard
veterán
válasz
siemensfun #2501 üzenetére
Ugye tudod, hogy újraformázza a flash memóriát és megváltoztatja az MTD struktúrát is? A poén majd akkor jön, amikor a gyári verziót vissza kell állítani bármilyen okból. Vagy kijön a valódi OWRT hozzá. Ezért nem raktam még fel én sem, pedig "igény az vóna rá..."
-
siemensfun
tag
Innen töltöttem le: [link]
Telepíteni nem bonyolult csak SSH hozzáférés kell. Másolni meg parancs sorozni kell.
Telepíteni csak az álljon neki aki ismeri az OpenWRT lelki világát.Fórum: [link]
Eddig nagy tapasztalatom nincsen vele. 5GHz és 2,4GHz megy tökéletesen. Az AIOT antennát pedig nem használom így nem tudom működik e. Vezetéken hozza gigabitet, wifin is közel 700-800 mbit-et tudtam telefonnal mérni. Tud link agregatot és dupla wan portot. Temérdek beállítás van, szokásos Openwrt színvonalon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Le Mans Ultimate
- Milyen okostelefont vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen videókártyát?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Autós topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- ZIDOO médialejátszók
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest