Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
l.skywalker
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Úgy néz ki hivatalos formában itthon egy darabig nem lesz kapható Series X.
A hazai forgalmazás hiányában a következő módon lehet a hivatalos MS store külföldi oldaláról konzolt rendelni:Ha nem megy, akkor próbáld ki ezt:
* KIEGÉSZÍTÉS *Köszönjük a megosztást ndomokos
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
NyMRooD
üzenetére
Konzolon nem futhat a PC-s verzió? Nem az emulálásra gondoltam, hanem arra, hogy célját tekintve a készülék konzolnak is nevezhető attól függetlenül, hogy mit futtat.
Részemről kiszállok a vitából, mert 1. van, akit láthatóan zavar, 2. soha nem lesz vége így.
Elnézést a TG-től.
-
NyMRooD
addikt
válasz
boxmaci
üzenetére
Szerintem aki bármilyen teóriát felállít az te vagy
No offense, de ezeken a gépeken a játékok xbox verziója vagy a pc-s fog futni? Ezekre a gépekre előfordított shared modell-el (ha nem jól fogalmaztam majd valaki javítson ki) érkeznek a játékok vagy ez runtime történik? Megválaszolom, ezeken a gépeken pc verzió fut, runtime fordítással, ergó ezek pc-k, minden más csak képzelgés. Az meg, hogy mi xbox meg mi nem, már teljesen más dolog, az ms átértelmezte, mindem ms konzol xbox, de nem minden xbox konzol.szerk. még egyszerűbben, melyik nem play anywhere játék fog ezeken a gépeken futni, amit windows store-ban veszel vagy amit xbox series x/s konzol store-ban?
-
boxmaci
aktív tag
Én is hozzáteszem a véleményem ehhez a PCvskonzol vitához. Az Xbox Ally az konzol is. Tudom, hogy egyesek mindenféle teóriát állítanak fel annak, hogy ez csakazértsem konzol, de hallottam már olyan kijelentést is, hogy ez nem is Xbox... Akkor mi a f@szom..., ott van benne a nevében az Xbox név és az Xbox belső csapata írja rá az OS-t..., a játékok 99%-a meg megegyezik vagy tíz éve PC-n és Xbox-on...
Konzol e? A konzol az egy olyan tech eszköz ami a videójátékok lejátszására készült. Namost a PC handheldek eleve beállíthatóak úgy, hogy bekapcsolás után egyből a játék felület jöjjön be és semmi mással nem kell foglalkozni ha nem akar az ember, vagyis csak játszani is lehet vele. Tudtommal az Xbox Ally még inkább ilyen lesz a konzolosított felhasználói gaming felülettel. Tehát mivel ezek az eszközök használhatóak csak játékra is, és bekapcsolhatóak egér billentyűzet nélkül, így használhatóak konzolként is.
-
Steve1207
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Én megnézném az MS fiókom alatt egy böngészőben, hogy minden be van-e rendesen állítva az acc alatt. Lassan, ha nincs valami hitelesítési adatod megadva több rendszer megbolondul a hiányában (ami kötelező lett xy idővel, de pl anno meg nem kellett regisztrációkor megadni akár).
De erre van ellenpélda is, pl EA-nál, amikor a kétfaktoros mellett megbolondul és minden jó, csak maga a játék nem enged be, ha be van állítva...
Más tippem nincs, én se tapapasztaltam ilyet soha és nem is futottam bele fórumokon sztem.
-
l.skywalker
Topikgazda
válasz
szabonagyur
üzenetére
Én még nem találkoztam ilyennel
-
frankdelgado
őstag
Ezt a szarrágást ami kézikonzol ügyben megy itt
. Én azért kíváncsi leszek, h mit mutatnak majd a teszteken. Ha már a boxnak lefőtt a kávé... -
szabonagyur
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ez a problema meg mindig/mrgint jelent van.
Xbox volt gyarira is allitva mar, nem ertem mi baja
Ujra telepites utan egy darabig okes volt, jatszottam is vele, aztan most megint.
Igen, keveset jatszok vele, egy honapja majdnem hogy jatszottam utoljara vele.
-
Norb79
addikt
válasz
Rowon
üzenetére
Azért ez ennél sokkal egyszerűbb.
Vannak a nem playanywhere játékok, mint mondjuk wasteland2 vagy borderlands3 amiknek van pc verziója meg xbox verziója, amelyik elindul az xbox ally x-en, oda soroljuk a hw-t.
Na most az xbox ally x-en nem az xboxos wasteland2 fog elindulni, hanem a pc-s. Borderlands3 ugyanez. Anno1800 ugyanez, és még sorolhatnánk az összes játékot ami elérhető xboxra és pc-re is és nem playanywhere.
És ez azért is izgi, mert amelyikben nincs crossplatform multi vagy coop, ott biza csak a pc-sékel fogsz tudni együtt játszani, nem a konzolosokkal. -
válasz
koncsik
üzenetére
Akkor úgy írom, hogy:
Minden konzol számítógép, de nem minden számítógép konzol.
A konzol biztosan számítógépnek minősül, de a PC, mint personal computer, abban már bizonytalan vagyok. Ha már a kolléga a Windows 11-et is megemlítette, az sem egy 100%-os érv, hiszen az ATM automatákon is van Windows 11, gondolom az IoT verzió, ami szintén képes asztali feladatokat ellátni. Akkor onnantól az ATM most PC vagy ATM vagy mindkettő?
-
válasz
Rowon
üzenetére
Definiálni kellene mit jelent a PC, mert ha egy teljes értékű mindenes PC-ről beszélünk, a konzolokkal nem lehet megcsinálni azokat a feladatokat, amit PC-vel igen. Szerintem két külön halmazról van szó, amiben bizonyos feltételek esetén a játék (esetleg 1-2 stream app) lehet közös részhalmaz. A minden konzol PC-vel nem értek egyet.
-
válasz
üzenetére
Video game consoles are a specialized form of home computer geared towards video game playing, designed with affordability and accessibility to the general public in mind, but lacking in raw computing power and customization.
Mivel a ROG Ally elsődleges funkciója a játék, így nyugodtan lehet konzolnak nevezni. Még a Steam Decket is hoztad példának, pedig aztán az tényleg egy konzol, a SteamOS semmi másról nem szól, mint a játékokról.
-
Zó
senior tag
válasz
Rowon
üzenetére
Az MS éppen a határok elmosásaként kommunikálja ("Power of Xbox. Freedom of Windows. Craftmanship of ROG."), és simán handheldként látom, hogy hivatkoznak rá hivatalos helyeken. Nálunk a híroldalakon persze handheld konzolként emlegetik, de ennek nincs relevanciája. A Konzolvilág egyébként a PC megjelölést adta neki.
A Wikipedián a listába betették, hiszen adja magát az odapozicionálása, de amúgy handheld gaming computernek nevezik a Steam Decket és a ROG Alyt is a saját Wikipedia-oldalán.
-
Valahol handheld gaming PC, valahol pedig handheld gaming consoleként hivatkoznak az ilyen típusú készülékekre. Kérdés, hogy a kettő között van-e különbség, illetve hogyan lehet őket definiálni?
Az ASUS honlapján konzolként van feltűntetve.

Ha elfogadjuk, hogy a Wikipédia egy tudományos forrás, akkor itt is a konzolok közé van sorolva a többi "kézikonzollal" egyetemben:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_handheld_game_consoles
-
IntelKiller7
Topikgazda
Most intézek ügyet microsoft live chat-en. Khalil csatlakozott a beszélgetéshez, és magyarul ír. AI-al fordítanak már?
Mondjuk nem rossz ötlet. Majd kiderül mire jutok így vele.
-
F.B.I.
veterán
Kézikonzol, 380K....mennyin fognak kezdeni az új konzolok ha lesznek még egyáltalán és konzoloknak lehet nevezni majd őket? Csodálkoznak, hogy PC - re váltottam, bármilyen kontroller támogatott, megy az Xbox party, van GP. Köszönöm MS!
-
Norb79
addikt
válasz
Roland861010
üzenetére
Másik aksi és másik cpu van a kettőben. A képen amit linkeltél, ott hibásan írja, hogy ugyanaz a cpu van benne, mert nem.
A simában nem az extreme verzió van, csak az X-esben. -
consono
nagyúr
válasz
Roland861010
üzenetére
Mondom, rossz amit kiírtak. A simában AMD Ryzen™ Z2 A van, az X-ben meg AMD Ryzen™ AI Z2 Extreme. MEg a RAM is lassabb a kisebbikben 6400-as, nem 8000-es.
-
válasz
Roland861010
üzenetére
Meg RAM-ban
-
Roland861010
veterán
Na most ez így minek is?
Nincs eltérés csak tárhelyben.
-
Marcsello31
őstag
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Jó lehetett látni a grafikát és a játék élményt, én még az első verzióval sem tudtam játszani, de majd idővel az xbox mellé lehet beszerzek egy ps4et, elférnek az asztalon.
Pcmen akad mint állat, 7éves gépről mit vár az ember. ddr3mas rammal.
. -
homerhamm
veterán
-
törölt tag
599$ az Ally, és 999$ az Ally X.
Itthon is kapható lesz hivatalosan.
-
EmThor
addikt
South of Midnight-tal tolta valaki?
Déli folklórral átszőtt magyar feliratos platformer, aréna harcokkal, személyes sztorikkal, és remek zenékkel (expedition 33-al simán pariba van). Objektíven 6-7/10 lenne de a Harcsa + Crouton miatt mehet neki az erős 8-as!
[link] -
IntelKiller7
Topikgazda
válasz
Marcsello31
üzenetére
Mondjuk PS-en kitoltam mindkettőt. Miles Moralest nem.
De azért ki platináznám. Vagy ezrezném?
-
Marcsello31
őstag
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Én is ,már évek óta
.
-
törölt tag
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Jön a Red Dead Redemption felújított változata Xboxra!
Mind a kettő, 4K@60, csak az úgy túl egyértelmű lett volna.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Ez valami retro indie noname játék széria új része?
-
IntelKiller7
Topikgazda
-
negyven2
nagyúr
válasz
pzstm
üzenetére
Ebből az Xbox consoles kifejezés lehet érdekes... márha abból indulunk ki, hogy nem Series console-st irtak. Illetve az, hogy nem szerepel a Series X|S a doboz képen, hanem csak annyi, hogy Game Pass/Play Anywhere.
Persze az is lehet, hogy nem jelent semmit (vagy azt, hogy Xbox One-ra is jön), mert lehet a Rog Ally-ra gondoltak... vagy esetleg a következő Xbox console-ra?
-
pzstm
titán
Forza Horizon 6 will launch first on Xbox consoles and PC in 2026. With the excitement for this franchise on other platforms, Playground Games and Turn 10 Studios are also working together to bring Forza Horizon 6 to PlayStation 5 post-launch.
https://news.xbox.com/en-us/2025/09/25/forza-horizon-6-japan-setting-2026/ -
NyMRooD
addikt
válasz
Dinomano
üzenetére
Jófejség != anya cég parancsba adta. Akkor Kojima egy PS ex címet fejlesztett, ezért szólt a Sony, hogy adják oda neki, Bethesda is oda adta volna a saját engine-jét az OD-hez neki ingyen, de a másik játékhoz ami a Sony-nak készül már nem valószínű (erre jön még, hogy nem is arra lett kitalálva).
-
Dinomano
őstag
válasz
NyMRooD
üzenetére
Nem tudom, hogy vannak a jogi dolgok Decima esetén, de valami olyasmit olvastam neten, hogy a Guerilla jófejségből odaadta használatra ingyébe' a Decima-t. Amit Kojima papa frankón optimalizált, legalábbis a Death Stranding nevetve futott a gépemen, jobban mint anno a Horizon...
(Amúgy a Fox Engine előtt is le a kalappal, frankón optimalizált motor volt az is.) -
EmThor
addikt
Forza Horizon 6
Japán
2026
(Itt olvastad először
)
[link] -
IntelKiller7
Topikgazda
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Őszi lomtalanítás.
-
szarnyasdino
tag
Itt meg mi történt hogy raklap komment eltűnt?
-
S e t h
nagyúr
válasz
Quinine911
üzenetére
Nálunk óriási kedvenc a családban a little nightmares és itt olvastam a topikban pár hete a reanimalról, hát az is kötelező lesz itthon a csajoknak.
-
NyMRooD
addikt
válasz
üzenetére
Vagy csak az van, hogy az OD nem nyíltvilágú TPS hanem egy zárt / szűk terekben játszódó FPS, amihez nem a legjobb vagy esetleg valami abszolút más ok. Azt is eltudom képzelni, hogy a DS-hez ingyen oda adta a Sony, mert ideiglenes ex cím volt, most meg mivel az OD a konkurencia ex címe lesz volt pofájuk pénzt kérni érte (szemetek).
szerk.: Amúgy ha nem jönne egy újabb cím a PS-re azt mondanám a DS miatt nem kért a Sony az OD-ből, de lehet, hogy éppen akkor kopogtatott be Kojima amikor csak Live Service-ben gondolkodtak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal. Valamint nem tiltott a VPN szó leírása, ha valaki azt kifejezetten tiltó vagy figyelmeztető szándékkal írja le
(pl.: a VPN tilos!)
"Utazásos vásárlással" kapcsolatban az irányadó [link]
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
● tilos a warez!
● az OFF topic a baráti beszélgetéshez erre
● olvasd el a téma összefoglalót!
KONZOL beárazás
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7600K / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 256 SSD + 1TB HDD
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 3 i5-12. gen-16GB DDR5 RAM 256GB SSD FHD+ gari. 4g modem Érintőkijelző
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8G I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GAMER PC! i7-14700 / RTX 5080 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold / BeszámítOK !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

No offense, de ezeken a gépeken a játékok xbox verziója vagy a pc-s fog futni? Ezekre a gépekre előfordított shared modell-el (ha nem jól fogalmaztam majd valaki javítson ki) érkeznek a játékok vagy ez runtime történik? Megválaszolom, ezeken a gépeken pc verzió fut, runtime fordítással, ergó ezek pc-k, minden más csak képzelgés. Az meg, hogy mi xbox meg mi nem, már teljesen más dolog, az ms átértelmezte, mindem ms konzol xbox, de nem minden xbox konzol.
. Én azért kíváncsi leszek, h mit mutatnak majd a teszteken. Ha már a boxnak lefőtt a kávé...

Mind a kettő, 4K@60, csak az úgy túl egyértelmű lett volna.

l.skywalker