- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
-
l.skywalker
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Úgy néz ki hivatalos formában itthon egy darabig nem lesz kapható Series X.
A hazai forgalmazás hiányában a következő módon lehet a hivatalos MS store külföldi oldaláról konzolt rendelni:Ha nem megy, akkor próbáld ki ezt:
* KIEGÉSZÍTÉS *Köszönjük a megosztást ndomokos
Új hozzászólás Aktív témák
-
boxmaci
aktív tag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Ha valami sikeres és sok millió számban veszik azt közölni fogják megnyugtatlak. Úgyhogy meglátjuk.

Segítek, FH5:
Összesített játékosszám (Minden platform): Megközelítőleg 53 millió játékos. Ez a szám tartalmazza az eladott példányokat és a Game Pass előfizetőket is.Xbox (One, Series X|S) és Game Pass: Több mint 45,5 millió játékos próbálta ki a játékot ezeken a konzolokon.Ebből körülbelül 33 millióan az Xbox Game Pass szolgáltatáson keresztül fértek hozzá.PlayStation 5: Hivatalos és elemzői adatok alapján több mint 5,8 millió eladott példány. A PS5 port 2025 áprilisi megjelenése óta több mint 323 millió dollár bevételt generált.PC (Steam): Becsült eladások: 8,1 millió példány. Az elemzések forrástól függően 7,24 és 8,36 millió közé teszik a Steam-en értékesített darabszámot.
Lesz az az FH6 25 millió is összesítve majd. + GP legalább ugyanennyi.
-
boxmaci
aktív tag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Nem kell ide kifogás, egy: a mindig szó ebben a kontextusban nem korrelál azzal az egy ominózus esettell a leírt okok miatt. Kettő: az FH6-ból simán meglesz a 20 millió erre fogaasok is ha kell.
Igaz első körben mivel Xbox és PC exkluzív a termék így csak kb 10 millió körüli számok reálisabbak, a másik 10 millió majd PS-en fél év múlva.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Személyzet képletesen, nyilván meg aki tekeri a csapot a kőolajfinomítón, és így az egész előállító lánc, aki dolgozik vele. Mert így tudok következtetni arra hogy mi lesz azzal amit kifizetek. Ha egy rész amiről nem tudok semmit létezne x=ismeretlenként, akkor az árból nem tudnám megnyugtatóan megállapítani hogy annak is adtak aki előállította, akkor meg végülis nem tudom kifizetni a munkájukat, bármennyit is fizetek.
-
Norb79
addikt
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Tök jogos a felvetése amúgy, simán benne van, hogy 1986hoz képest vagy 2020hoz képest csökkentek a programozói fizetések. Az klasszikusan az a szakma ahol évtizedek óta szabadesésben vannak a bérek! Az se kizárt, hogy már a programozók fizetnek, hogy egyáltalán dolgozhassanak!
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Eleg sok live service jatekkal jatszottam, donto tobbseguk gond nelkul visszacsatlakozik quick resumenal. Szoval nem igazan ertem hogy ott min megy a problema. Ez nem a OS hibaja, hanem a fejlesztoe, ha nem tudja lekezelni.
el Geri: ez nem egy jatek, hanem egy onfenyezes. Csak azert viszem tovabb, hogy megnezzem ossze tud-e allni valami koherens dologga, vagy a "mester" tenyleg mindenkit atvert.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
En nem nyafogtam, valszeg nem is fogok hozzanyulni

Mas; bekerult a game passba a death stranding, ott volt a backlogomban mar 1 eve lassan, mondom nekiallok.
Meg egy ilyen oncelu cringefestet... A prologusban 6szor jelenik meg hogy ez biza Hideo Kojima jateka. Klises, de valami rettenet modon klises parbeszedek es szerintem netto 10 percet "jatszottam" az elso ket es fel oraban.
Nyilvan toltok vele idot meg hatha arnyalja a kepet de valami iszonyat gyengen indul.
-
negyven2
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Én ezt értem, de én a DLC-t direkt írtam bele... illetve, amúgy szerintem nem akkora nagy dolgok ezek amik miatt most már elérte a játszhatóságnak mondható szint alját! Mármint ha eddig se tetszett a játék, akkor ez a frissítés se fogja megkedveltetni veled. A DLC is eléggé generic semminek tűnik, mint az előző. De mint írtam... nekem ettől még ez egy olyan világ amiben simán csak elvagyok néha, és nekem ennyi is elég.
-
negyven2
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
De nem is állították, hogy ez lesz (a mindet is tudó leaker közösséget leszámítva) az a 2.0 ami miatt majd 100 milliót adnak el egy nap alatt belőle!

Amúgy nekem eddig is tesztet a játék... és mivel ez a DLC, az benne lesz a Premium Edition/Upgrade-ben így majd ha befejeztem a Metaphor-t, akkor ezzel pihentetem az Atlus formulát használó játékokat... -
szarnyasdino
tag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Itt arra gondolok hogy ez egy fix HW lesz. Egy olyan fix hw ami még nem létezett amikor a piacon lévő játékok 95%-a már megjelent... azok hogy fognak futni rajta? Mert ugye pc-n is folyton a driverekkel van a szarakodás meg a játékok patchelése...az ezer éves játékot ki fogja neked patchelni hogy értelmesen fusson ezen a hw-en? Meg ugye a pc azért pc tudsz rá magyarítást telepíteni stb modokat. A konzolokat mert azért nem törik fel day one mert ilyeneket ignorálnak...Nem áll össze a kép sehogy sem
-
-
GoTReX
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Igazából nekem csak az alapverzió van meg, azt vettem meg anno. Amikor jött az első kiegészítő, akkor nekem kicsit unalmas volt és offoltam. Azt hittem csak egy kiegészítőnél tartunk
Nekem igazából csak az kellene hogy up to date legyen a játék, ne legyen korlátozva az exp. hiánya miatt 
-
Zó
senior tag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Számomra annyiból érdekes, hogy ha most befizetnék Game Pass Premiumra az MS-nél, az 5000 Ft lenne, ha megvenném ugyanazt a komplett Witcher 3-csomagot náluk, az meg 3000 Ft. 100+ órás újrajátszhatónak tartott játéknál nyilván nem ez az évszázad biznisze. Persze ha úgyis van előfizetés, jó hogy ki lehet próbálni vagy játszani ezzel is (mert akkor nem vagy beljebb, ha megveszed, és úgy játszod előfizetés mellett), de megmondom őszintén, én is inkább a drágább, illetve rövidebb játékokat erőltettem belőle, amíg volt, mert tudtam, hogy azokért nem szívesen nyúlnék mélyen a zsebembe, és a végükre is nagyobb eséllyel tudok érni.
Amivel sokat elvoltam, az gyakran kiment időközben, és vehettem meg. Tudom, bekerüléskor kell játszani mindent, és magas prioritással, de arra megint lehet azt mondani, hogy az előfizetés játszik veled.
Lehet játszani hosszú játékokat Game Passban, de nyilván neccesebb, és nem azoknál jön ki igazán, hogy spórolni lehessen vele, ami nyilván szempont az előfizetéses modell esetében is.
-
Volband
tag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
"Nem érhető el visszatérítés a digitális vásárlásokhoz, ha már játszottak a megvásárolt termékkel, vagy használták azt."
Egyébként saját fiókra vettem, tehát a vásárlás nem giftnek számitott, csak egy coop játékról volt szó, amit páros játékhoz vettem, tehát ilyen értelemben volt ajándék.
-
frankdelgado
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Nem akarnak ezek gépet eladni szerintem. Az új gép is csak a vérfanoknak készül, nem véletlenül lebegtetik, h az már pc árban lesz, úgy készüljünk. Ennek fényében beszélnek össze - vissza fejlődésről, miközben a pc gaminghez akarnak visszaterelgetni. Ha meg csöves vagy, akkor ott a stream. Azt meg kösz, de kösz nem.
-
negyven2
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Azért ez nem hazai sajátosság, és több dologból. És bár nem érzem, hogy ezt le kéne írnom, vagy pontosabban ki kéne ezt jelentenem, de én sem értek egyet azzal az árazási technikával amit az MS... de igazából globálisan a cégem manapság alkalmaznak!
A Lényeg, hogy igen: duplája lett a GP, a többi csomag is elég durván emelkedett, és a FH6 full-os kiadása is 52k lett! Itthon és még jópár országban! Mert még mindig sokan elfelejtik, hogy a hazai (és a máshol lévő durva) áremelés mögött nagy részt az van, hogy valakik úgy döntöttek ott az MS-nél, hogy nem csak vége a régiós árazásnak vetünk véget, de az esetleges deviza árfolyamingadozást is komolyan vesszük, és inkább biztosítékokat vezetünk be... hogy emiatt itthon a $/€120-os ár az $160/€135 lett... IJ!
GPU esetén is azért lett itthon 11k, mert korábban sokkal olcsóbb volt, a régiós árazás miatt (275-ös dollár árfolyamon volt akkor, most 363... most meg 433 lett a Forza).
De amúgy nem csak itthon megy a hiszti, hogy drágább lett, máshol is panaszkodnak emiatt. Igaz elfelejtik, hogy a FH5 az még a $60-as korszakban jött ki (One-ra is!), és ott a premium is csak $100 volt. Jelenleg meg ugye már lassan ott tartunk, hogy a $70-es játékár is kevés lesz, és a $80 lehet az új standard (FH6 még $70-es játék)!
Hogy ez miért van így? Nos ez már más téma, és ez nem csak annyi, hogy az MS kapzsi!
ps. Amúgy nekem kicsit az is vicces (szomorú) részben, hogy külföldi kommentekben is eluralkodott az a nézet, hogy a játékáraknak nem szabadna változni, és mindig max $60 esetleg $70-nek kell majd lennie (ahogy a konzolokat is max csak $4-500-ért kell hogy árulják)... mert hát az infláció az csak egy hazugság, amit a gazdagok találtak ki, hogy ellopják a szegények pénzét (ez most nem irónia... tényleg sok ilyen gondolatiságot megfogalmazó tweet-be futottam bele... aka: bezzeg: "én még 5 Ft-ért vettem egy gömb fagyit, és a mostani se tudd többet és most is 5 Ft-ba kell kerülnie")! -
Redneck
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Ja értem! Az 52 rongy valóban komoly ár, megfontolandó. Én sem tapsolok ilyen árak láttán, de mivel ritkán veszek játékot, néha belefér egy drágább produktum.
Ezért elég lesz 18k+GP megoldással.
Szerk:
A fizetős autócsomagok ilyen árak mellett, azért elég pofátlanok. -
Redneck
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Azért hoztam ezt, mert akik többszáz órákat veretik, azok általában civilben is szeretik az autózást/motorozás, és esélyes, hogy néha eljárnak ilyen célból.
Nyilván nincs relevanciája, de 36k forintnak sincs sok. Manapság egy kis bevásárlás, ez meg hobbi
Szerintem lőtéri kutyát nem érdekli mennyibe kerül valami uncsi egyéb cím, vagy más játék, mert az FH etalon, és ez a legjobb a piacon. Többszáz óra szórakozásért cserébe, 36k nem sok.Akit zavar, annak nem muszáj megvenni. Day1 GP cím, ha meg mégis kell a prémium, IS Storeban olcsó a DLC.
-
-
.LnB
titán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
És ez a komment foglalja össze a legjobban a FH6-ot. Írom ezt úgy, hogy nem is kérdés, hogy megveszem e. De nem értem a nagy örömöt. Mert ha az AC, FC játékoknál állandóan jártatom a pofámat, hogy átskinezett DLC-k, akkor ez is az. Számomra elég csalódás volt ez a bemutató. Érdemben semmit nem fejlődött a játék. Ellenben lehet benne építkezni?! WTF? Minek?
És elképesztően drága. Rég megvettem volna tegnap, de megnéztem Steam-en a Prémiumot, és nyeltem egy nagyot. Nekem most nincs már GP, csak a Steam játszik (egyéni preferencia miatt), és hát egy vagyon. De meg fogom venni. Csak elveszem a párom, meg a gyerek összes megtakarított pénzét, és szárazkenyéren fogunk élni egy hónapig.
-
Norb79
addikt
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Day1 belenéztem a Starfieldbe, de főleg performance gondok és az éppen folyamatban levő egyéb játékok miatt félre lett rakva, aztán el is felejtettem, szóval tök jó, hogy boxmaci visszahozta ezt a köztudatba, hogy jön a 2.0, és remélem amikor kijött, akkor fog egy sort örülni, hogy végre itt van, és akkor szerintem (vagy a 2.0 első esetleg második patche után) bele is vetem magam.
Szintén Morrowinddel érkeztem, azt tizenhuszonsokszor toltam végig (akkor még volt idő gémelni!), és kicsit meg is csömörlöttem az egésztől emiatt, az Oblivionba többször belenéztem, de mindig hamar polcra került, Skyrimmel többször a célegyenesig jutottam, de mindig elterelődött a figyelem, kíváncsi leszek erre a Starfieldre amikor a technikai részét végre kipofozták!
És Falloutokra se volt sose időm, de majd egyszer!
-
boxmaci
aktív tag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Több komoly RPG oldal adott rá 9,5-öt körül pl, vagy olvasd el a gamer365-ös cikket, hogy lásd milyen erényei vannak a játéknak és hogyan is lehet rá tekinteni.
Az, hogy sok embernek nem jött be még nem jelenti azt, hogy másnak nem lehet egy több ezer órás megunhatatlan kaland, és ha hiszed ha nem, sokan vannak vele így.
-
T.Peter
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Nem tudom mibol szurted le hogy ezt gondolom a jatekrol, amikor azt irtam, hogy szamomra nem sok pozitiv volt benne videok alapjan (ennel erthetobben azt irhattam volna meg, hogy nagyon nem lett jo technikai es mas szempontbol sem). Nem azt kerdojeleztem meg, hogy mas mit gondol a jatekrol, hanem azt, ahogy ezt mas tudtara adja.Ok, bocs, most jottem ra, hogy nem is nekem irtad, de most mar itt hagyom.
-
Norb79
addikt
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Mondjuk én tökre megértem azokat, akik semmilyen nyelvet nem beszélnek, még gugli fordítóval se, nekik tökre macera németektől rendelni egyet nem scalper áron, hogy aztán a németekkel legyen a garis ügyintézés, nem úgy mintha itthon megveszed bárhol, ha ügyes vagy, akkor jelentős scalper felárral, de legalább nem a németekkel megy a garis ügyintézés. Hanem mégiscsak a németekkel.
Szóval a semmi simán megéri azt a nem marginális scalper felárat! -
Farkassacred
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Azt értem, de csak lesz mellette más is. A világa stb. Amiért egy darabig érdemes lehet majd kitartani.
Sajnos a Hifi-ben az egyetlen dolog akik miatt végigviszem majd azok a karakterek. Ők tényleg nagyon jók lettek.
De az hogy mindig ugyanazok a csata szituk, dodge-ok és a többi.. nem igazán adja, sőt.. Túl sokat akartak a készítők. -
eL Geri
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Nem felesleges baromkodást akarok itt, de mégis megteszem: Sajnos egyetértek!
Én hülye, meg még veszem a (mondjuk nem teljes áras) játékokat az Xbox-os backlogomba...
Én is IT-s vagyok, tudom, hogy semmi nem két kattintás, hiába azt hiszi egy PM / managger. De azért szeretném hinni, hogy ha már tavaly és tavaly előtt, és azelőtt, és azelőtt... megvolt ez az évé végi keretrendszer, akkor azt most is fel lehetne használni az ideire.
-
GEIL
addikt
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Fiammal wifin ha online multiztunk egyszerre, akkor azért tapasztalunk durvább ping ingadozásokat, pedig csak az asszony netflixezett a nappaliban és esetleg megnyitott közben telón valami rövid videót......na amióta be van kábelezve az összes konzol és pc, azóta betonstabil minden ping mindenkinek, függetlenül attól hogy milyen más wifis eszköz működik közben.......próbáltam variálni, hogy pl a konzoloké az 5 ghz sáv és mobiltelókon meg csak 2,5 ghz.....de nem oldotta meg a gondot.
Persze lehet hogy valakit nem zavar vagy kb észre sem veszi az ilyen ping kilengéseket, de minket zavart és bosszantott. -
icemad
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Mert túlgondoljátok. Van ez a rewards program nyugati országokban. 15 percet kell minimum futnia egy játéknak. Ha egy hónapban 4 ilyet csinálsz, kapsz pontot. Ha nyolcat, akkor több pontot. Én is csomó játékot elindítottam, elszivtam egy cigit, pittyegett a pont, bezártam. Minek játszak vele, ha a pont érdekel? Ráadásul le sem kell tölteni, fut telefonon felhőből, mellette meg mehet a youtube music vagy twitch, vagy valami.
-
lmno
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Sokan megvesznek valamit akár mert akciós, de csak később játszanak vele, gondolom ez is beleszámít. A GP-ben meg sokan csak kipróbálják; akik ténylegesen megveszik, jobban átgondolják hogy érdekli-e őket egyáltalán. Ezért nem ér semmit hogy X millióan játszottak egy GP-s címmel.
Még mindig jobb mintha valaki azért szenved végig valamit, mert pénzt adott ki érte.
(Itt is vannak jó páran ilyenek, "200 óra után azt mondom hogy nem érte meg, kérem vissza a pénzem
" és hasonlók ) -
negyven2
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Ettől még érdekes az alapfelvetés, mert nagyon sok olyan játék esetében ami nincs GP-ben, ott általában az első achi teljesítése is van, hogy nem éri el az 50% - 70%-ot. Pedig vannak itt olyanok, amik pl. max. egy óra játék után add oda.
vagyis elég gyakori és elég sok olyan játékos volt/van még mindig, hogy megveszi a játékot, de elindítja, aztán soha többé nem nyúl hozzá... bár itt bejön ugye az előfizetési modelleken túli dolgok, mint a lemezes játékok, a free play days/trial-ok, vagy az, hogy akkor is megjelenik a profilodban a játék (és így befolyásolja ezt az értéket), ha több bejelentkezett profilokkal indítasz el játékot. És bár ezek nagy része konzolos dolog, de pl. Steam achi-k estében is megvan ez (hogy az első 5 percben megszerezhető achi-t a játékosoknak csak a 70%-a szerezte meg). -
negyven2
nagyúr
-
Forraszto
tag
-
Farkassacred
őstag
-
-
Norb79
addikt
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Szerintem itt egy konzolon lehet a több profil, és alapból belép "apáé", és a gyerek nem lép ki vele, amikor ő is belép, és akkor minden online profilra számol, esetleg acsit is kap mindegyik.
Első dolog volt, amit megtanítottam a gyereknek, hogy az én profilommal lépjen ki, és így ez a gond engem is elkerül szerencsére. -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Egyelőre ennyit tudunk:
"3 new missions, an expanded arsenal of weapons, vehicles, new enemies, and more."
Combat and Weapons Expanded
Classic Halo combat feels instantly familiar yet sharper than ever. Sprint, aim, and engage with refined precision. For the first time in Halo: CE, you can wield 9 additional iconic weapons from across the series, including the Energy Sword, Battle Rifle, and Needle Rifle, giving you more ways to approach every fight.
Three New Prequel Missions
Join the Master Chief and Sgt. Johnson in a brand-new arc set before the events of Halo: Combat Evolved, featuring new environments, gameplay, characters, and enemies. -
negyven2
nagyúr
-
negyven2
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Igen, ez egy sima bundle lesz, semmi több. Főleg, hogy platform megjelölésben ugyan azokon lesz elérhető (One/Series/PS4/PS5/PC... illetve annyi, hogy jön Switch 2-re is).
btw. Ettől függetlenül lehet, hogy majd valamikor PA lesz belőle, de akkor a mostani változatok (bundle-k), is azok lesznek!
-
Norb79
addikt
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Videó alapján nem vagyok benne biztos, hogy sima mostani állapotú alapjáték plusz kiegek, főleg mivel ilyen csomag már van, vennem is kellett belőle párat.
Az én pc-men üvegre húzva se néz ki így, szóval szerintem minimum kapott nagyobb felbontású textúrákat (pedig már most is van 4K textúra pack), de egy komplett remaszter, ami jobban használja a több magot, stb, az se lepne meg.
De 2,5 hét és okosabbak leszünk. -
Norb79
addikt
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Nekem az is oké, főleg ha esetleg az új trendnek megfelelően playanywhere lesz és nem kell ezt is többször megvenni a gyereknek.
Csak hogy be is jelentettek vmit ezzel kapcsolatban, amit nem láttam, mert X-en is van 82 fallout napos hír, de ezzel kapcsolatban semmi konkrétat nem láttam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal. Valamint nem tiltott a VPN szó leírása, ha valaki azt kifejezetten tiltó vagy figyelmeztető szándékkal írja le
(pl.: a VPN tilos!)
"Utazásos vásárlással" kapcsolatban az irányadó [link]
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
● tilos a warez!
● az OFF topic a baráti beszélgetéshez erre
● olvasd el a téma összefoglalót!
KONZOL beárazás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

l.skywalker
IntelKiller7