Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
l.skywalker
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Úgy néz ki hivatalos formában itthon egy darabig nem lesz kapható Series X.
A hazai forgalmazás hiányában a következő módon lehet a hivatalos MS store külföldi oldaláról konzolt rendelni:Ha nem megy, akkor próbáld ki ezt:
* KIEGÉSZÍTÉS *Köszönjük a megosztást ndomokos
Új hozzászólás Aktív témák
-
negyven2
nagyúr
válasz
szarnyasdino
üzenetére
TCL says that Xbox Game Pass is coming to the X11L through a later OTA update, but there’s no mention that the app is exclusive to TCL devices. TCL explicitly mentions that Game Pass would be accessible through its own app and that it would support cloud gaming.
Hisense esetében sincs konkrét típus (pontosabban a most már HomeOS-nek hívott VIDAA rendszerekre), hogy melyikre jön.
Illetve ott van az is, hogy simán lehet, hogy egyelőre csak a USA (NA) modellekre érkezik!
-
negyven2
nagyúr
-
negyven2
nagyúr
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Amúgy megnéztél konkrét leöltést is? Mert ahogy írtam a T-s topic-ba, nekem is WiFi-n ezt produkálja ugyan ilyen ONT mellett a One X... de mivel abban csak HDD van, így igazából többel nem is nagyon tudok LAN-on se tölteni (300-350Mbps), függetlenül attól, hogy akkor a beépített teszten ilyen 700-as letöltést is mért.
Amúgy ami szintén érdekes, hogy ha a WiFi 6-os Asus Router-re csatlakozik akkor is ugyan ilyen rossz eredményt add ki!
Más eszközzel nálam sincs gond, illetve ugye bár sokkal jobb eredmény kéne, de azért a Series X-ben is csak WiFi 5 (ac) került (PS5-beWiFi 6, a Pro meg 7 van)!
ps. Amúgy pontosabban közvetlenül nem az Xbox, de igazából valamiért nem szereti ezt a Telekom-os ONT! Bár nekem attól még mindig kérdés, hogy miért mérek az Asus Router-en is ilyen értékeket... úgy hogy ha átviszem öcsémhez, akinek One-os (Digi-s FTTH) netje van, akkor ezzel az Asus-al ott meg ilyen 500 körül mérek? -
negyven2
nagyúr

Bár lehet ha még idén be tudom fejezni az Infinite Wealth-et az több lesz a New Game+ achi-k miatt...
-
negyven2
nagyúr
válasz
csuvicsuva
üzenetére
Mondjuk ott csak 37% fejezte csak be a játékot...
Bad Pritt: Az még talán jobb arányok közé tartozik (steam-en 88%). Amúgy ott 31% a Story végét jelentő achi.
Zó: nem zavaró, csak ebben a formában nincs már érteleme, mert nem azért ritka egy achi mert nehéz, hanem mert torzul a szám (akkor is ha egy van meg, de nem annyira mintha egysem). De nem kellene 100%, hanem csak azokat számolná bele az arányba ahol legalább egy achi megvan.
-
negyven2
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Ettől még érdekes az alapfelvetés, mert nagyon sok olyan játék esetében ami nincs GP-ben, ott általában az első achi teljesítése is van, hogy nem éri el az 50% - 70%-ot. Pedig vannak itt olyanok, amik pl. max. egy óra játék után add oda.
vagyis elég gyakori és elég sok olyan játékos volt/van még mindig, hogy megveszi a játékot, de elindítja, aztán soha többé nem nyúl hozzá... bár itt bejön ugye az előfizetési modelleken túli dolgok, mint a lemezes játékok, a free play days/trial-ok, vagy az, hogy akkor is megjelenik a profilodban a játék (és így befolyásolja ezt az értéket), ha több bejelentkezett profilokkal indítasz el játékot. És bár ezek nagy része konzolos dolog, de pl. Steam achi-k estében is megvan ez (hogy az első 5 percben megszerezhető achi-t a játékosoknak csak a 70%-a szerezte meg). -
negyven2
nagyúr
-
negyven2
nagyúr
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Volt egy Reddit post, ahol az MS Support leírta, hogy a nem MS-hez tartozó licence dolgok a nem az MS-hez tartozó cég intézi... az MS a Store-al csak egy felületet biztosít ehhez (nagyon, de nagyon leegyszerűsítettem ezt a dolgot, de jelenleg most ennyi a lényeg belőle). Azért lehet 100%-os kedvezmény egyeseseknek, mert a Rockstart ezt "beállította", hogy akik rendelkeznek azok megkapják. Amit jelen esetben bezavarhat, hogy ez egy 7. generációs (Xbox 360-as) játék licence... egyben egy Xbox One játék licence is. És anno a X360-as digitális licence-ek máskép működtek mint most egy One/X|S játék esetében, mert ott még nem volt egységes régiófüggetlen licence. Itt valami ilyen kavarás lehet az egyik ok.
Mert pl. ha még emlékezen páran, osztogatták valami alkalomból (talán valami stream által) Kotor kódokat, amiket be lehet váltani Xbox One-on, és játszani is tudtál vele, de te ezt a játékot nem tudtad használni Xbox360-on, mert abban nem volt X360-as licence... de az Xbox360-on megvett Kotor-t, de tudtad játszani One-on... és a One-on megvetet is tudtad játszani X360-on.
De visszatérve az eredeti dologra... bár mindkettő cég egymásra mutogat, de ez, ebben az esetben az jobban a Rockstar hibája, mint az MS-é (függetlenül attól, hogy lehet, hogy MS általi licence policy okai vannak)! -
negyven2
nagyúr
Na most én jártam így. BF-es akcióban megvettem az Infinite Wealth-et 9600-ért... erre most az Ultimate lett akciós 12-ért. Mondjuk sokat nem veszítettem, de zavaró

-
negyven2
nagyúr
válasz
csuvicsuva
üzenetére
Igen, így most már elérhető ez a verzió is... és így lényegében mindenki megkapja a teljes X360-as kiadást is akinek csak az alapjáték volt meg!
-
negyven2
nagyúr

A 13 nap van hátra az ne zavarjon senkit, mert nekem még mindig ~1800 Ft a GTA V X|S kiadása, mint "Just for You" akció, függetlenül attól, hogy megvan (de ezt írja a Hogwarts Legacy-re, meg a Watch Dogs 1-re is)!
-
negyven2
nagyúr
-
negyven2
nagyúr
válasz
csuvicsuva
üzenetére
MS Support szerint ma elérhető lesz azoknak egy ingyenes verzió akik rendelkeznek a digitális változattal.
Mint írtam (bár furcsa, hogy erre nem gondolták előre), a probléma alapvetően részben az, hogy Xbox-ra nem jött ki az a kiadás ami PS4-re is! A korábbi változatot meg megkapják az új kiadást vásárlói... vagyis ha azt a csomagot adják oda akkor azok akik csak az X360-as alapjátékot vették csak meg, azoknak járna a Undead Nightmare DLC is! Ugyanis továbbra is elérhető marad a régi, X360-as kiadás megvásárlásának a lehetősége (és annak fizetős DLC-i is)!
-
negyven2
nagyúr
válasz
negyven2
üzenetére
Amúgy a DLC-s dolgok (mit vettünk meg) megléte mellett szólhat az is, hogy akik ezt a kiadást vették meg korábban, azoknak jár ez az új port... bár lehet, hogy csak simán bekerült oda!
A(z) Red Dead Redemption & Red Dead Redemption 2 Bundle megvásárlása | Xbox -
negyven2
nagyúr
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Ennél a kádasnál ami történt (a PS4/PC-s esetében is), hogy megkapta a 4K-s felbontást, mint amit a One/Series X-es kiadás is (de ott is csak a felbontás lett megeleve 720p-ről, 2160p-re). Illetve megkapott pár modernebb textura és árnyékszűrést is. Illetve még annyi, hogy megnövelték a LoD-ot vagyis távolabbról is betölti a "magasabb" objektum minőséget! De attól még a modelleken, és textúrákon nem változtattak, mert azok még mindig az X360-as kiadásból vannak.
És ugye ott van még a 60fps-es opció... amit simán tudott volna a BC-s Series X|S verzió is, de ott mivel magába a játéba semennyire nem nyúltak bele (nem is lehetett), így az ezt akadályozó gamebreaking hibákat is javították.
Anno sokmindet 30fps-hez igazítottak a játékon belül, és ha megemelted az fps számot, akkor hibák jöttek elő (egy ilyen amúgy még bent van a BC-s GTA IV-ben).
Amúgy valószínűleg vagy később jön a "nem upgrade" (mert ez egy külön, szeparált kiadás), vagy lesz belőle egy olyan változat is, ami csak azoknak érhető el, akiknek megvan digitálisan a 360-as kiadás... de kérdés, hogy melyik. Mert ugye most ugy néz ki, hogy akik megveszik ezt az új port-ot, azok megkapják teljes X360-as kiadást, és az összes DLC-t hozzá:
Már mint ami az adott régióban elérhető, mert nem minden DLC jelent meg mindenhol! Illetve mi van azokkal akik csak az alapjátékot vették meg... vagy csak egy ingyenes DLC-t... mert PS4-es egyszerűbb a "nem upgrade", hiszen oda csak ez a port jött ki!
Vagyis valahol itt lehet ez a zavar eredete, hogy a korábbi digitális tulajoknak nincs ott ingyen (csak akkor ha van gta+ előfizetésünk)! -
negyven2
nagyúr
válasz
boxmaci
üzenetére
Nem konkrét kifizetés az a kifizetés, hanem megrendelés azon az áron... ha nem jön be akkor meg alapvetően így jártak. Ugye az ilyen esetekben van, hogy bizonyos alkatrészekre akár évekre előre adsz, adhatsz le megrendelést! A mostani drágulás mögött is az van, hogy az előre lefoglalt kapacsitás feletti igény annyira megnőt, hogy nem tudnak eleget gyártani. Így az egyéb igények árai az egekben vannak! Persze bővül a gyártókapacitás is, de az azt kiszolgáló gyárka többsége talán majd 27-28 körül lesz kész!
-
negyven2
nagyúr
válasz
HunChris
üzenetére
Pár dolog:
- Azért ez az oldal egy elég clickbait site (Gaming hírek Blikk-je)!
- Már egy párnapos ez a pletyka, de alapvetően olyantól jött akinek azért a megbízhatósága eléggé megkérdőjelezhető (voltak dolgok amiket eltalált, de inkább nem).- Ettől eltekintve, viszont igen! Bár erről még nem beszéltünk itt, de az AI igények miatti memoria/GPU/háttértár áremelkedés a konzolokat is el fogja érni. Az optimista előrejelzések szerint 2-3 évig lesznek nagyon drágák ezek az alkatrészek, a pesszimista előrejelzések szerint akár 10+ évig is!
- Vagyis ez ki fog hatni mindenre is a gaming-ben. Az Xbox azért sérülékenyebb, mert állítólag mert ott nincs akkora előre lefoglalt és kifizetett készlet, és az Xbox piaci helyzetet miatt, lehet nem tud olyan tételt lefoglalni kötni, mint a Sony, vagy a Nintendo!
- Viszont ettől még ez az áremelés a Sony-t és Nintendot is el fogja érni ez... maximum kicsivel később (pár hónap) mint az Xbox-ot (állítólag a Sony-nak olyan március elejéig van előre lefoglalt és kifizetett alkatrésze)!
- És bár ez csak egy durva feltételezés, de azért az Microsoft, azért elég szépen benne van az AI iparban, és emiatt ha egybevesszük a GPU/memoria/háttértár igényeket, akkor összevetve sokkal nagyobb megrendelés érkezhet a komplett MS-től, amiben benne lehet simán AI és a következő Xbox-ra való alkatrész igény is! A Series X|S valószínűleg megszívja majd ettől!
Vagyis röviden: valószínűleg minden ára durván emelkedni fog, még konzolokon is, csak az Xbox esetében ez hamarabb jöhet! -
negyven2
nagyúr
válasz
l.skywalker
üzenetére
Én ezt értem, és nem kifejezeten neked és ehhez a szituációhoz gondoltam, de azért nem egyszer láttunk már olyat itt is ebben a topic-ban, hogy történt xyz dolog pl. bant kapott a gyerek semmiért (mert pl. túl jól játszott és a loser-ek jelentették), majd aztán csak kiderült, hogy de... elég sok mindet tett azért a ban-ért.
De még egyszer, ennek nem így kéne működnie alapból, mert ha nincs bejelentkezve a profilod, akkor nem tudja odaírni a dolgot... bár home esetén a digitális játékokban a másik fél játékideje is belemegy, de ez nem a publikus stat-ban jelenik meg, csak a license-ben. Ami lehet, hogy ha van Family Settings (vagy mi a pontos neve) beállítva, akkor az csinálhat olyat, hogy a szülő profilját is bejelentkezteti. Vagy ami még lehet (és itt jön be a fent említett dolog), hogy sok játéknál láttam azt, hogy úgy indul, hogy az indítás után még ki kell választani azt, hogy a konzolon lévő melyik profillal akarsz belépni (függetlenül attól, hogy egy belépet profillal indítod azt). -
negyven2
nagyúr
válasz
l.skywalker
üzenetére
Itt jön elő az a felhasználói hiba, hogy: biztos vagy-e benne, hogy nincs/nem maradt bejelentkezve a profilod, amikor játszanak? Mert nem kéne, hogy látszódjon ilyenkor a te profilodon olyan játék amivel nem játszol, hogy mégis játszottál vele, csak akkor ha a te és az ők profiljai is be vannak jelentkezve (de az övék az aktív).
-
negyven2
nagyúr
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Itthon is az lesz (féláron lesz egy kis ideig)!
Lion81: ha jól emlékszem, akkor limitálva van, hogy mennyi játékot lehet ajándékba venni (talán havi a korlát).
-
negyven2
nagyúr
-
negyven2
nagyúr
-
negyven2
nagyúr
válasz
üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor Yettel-nél a sávos, de ott max. 20 000 Ft, ha 6 hónapnál régebbi előfizető, és egyszer már vásárolt legalább 5 000 Ft-ért. Mert amúgy csak 5 000 Ft (6 hónap után 10 000 Ft) a havi keretösszeg (bár ha töltesz rá pluszban akkor annyival nő meg).
Telekom esetében 30 000 Ft, vagy a prémium csomagban 50 000.
Kártyás előfizetőknek meg elvileg annyi amennyi fel van töltve a kártyára.
Vagyis azt eldönteni, hogy meg tudod-e venni, azt nem az MS dolga eldönteni (hiszen a bankkártyán is lehet 4 Ft és mégis el lehet indítani a vásárlást... maximum visszafogja dobni a rendszer, ahogy teszi ezt a mobilegyenleg vásárlása is).
-
negyven2
nagyúr
Players on PS5 and Xbox Series X|S can look forward to a smooth 60 frames per second experience, enhanced image quality, HDR support, and resolutions up to 4K. On Nintendo Switch 2, we’ve taken full advantage of this new hardware with support for DLSS, HDR, mouse controls, and the same fluid 60 frames per second gameplay at high resolution.
Current owners on PS4, Nintendo Switch, or the digital backward compatible version on Xbox One will be able to upgrade digitally for free. -
negyven2
nagyúr
válasz
banderasz77
üzenetére
Minimum Xbox Game Pass Essential szükséges a Cloud Gaming-hez, és akkor az adoot csomagban lévő Game Pass címeken felül, még ezeket lehet még stream-elni ha megvannak véve:
Saját játék streamelése | Xbox Cloud Gaming az Xbox.com oldalon
Essential/Premium esetében a maximálisan elérhető stream minőség az 1080p/15Mbps
Ultimate esetében ez bizonyos címek esetén 1440p/30Mbps, de amelyik címek támogatja a 1440p-s stream-et, azok esetében 1080p/20Mbps. -
-
negyven2
nagyúr
válasz
NyMRooD
üzenetére
PS5-ön a PS4-es kiadás játszható! Annyiban több a PS4-es kiadás, hogy ott kapott egy 60fps-es opciót is, de attól az még csak egy PS4-es játék maradt! Amúgy ilyen pl. a Valhalla előtti AC-k is, ahol szintén nincs natív PS5 build! De pl. jópár PS4-es ex cím is ilyen ahol PS4-es nincs (max a PS5-ös remaster-ben), de PS5-ön van 60fps opció...
-
negyven2
nagyúr
Az ESRB-n korhatárbesorolást kapott a Red Dead Redemption, Xbox Series X|S, PlayStation 5 és Switch 2-es kiadása...vagyis lehet hamarosan érkezni fog ebből egy natív jelen generációs és Switch 2-es kiadás is.
Tehát Series X|S-en is játszható lesz natívan a játék (60, vagy akár 120fps-el is), és így nem kell a Xbox360-as BC kiadás 4K/30fps-es (S-en 1440p/30) változatával játszani ha újra át akarjuk élni John Marston 2010-es kalandjait!Mert ugye ez a RDR1 portja lesz, és nem a várt 2. részé 
-
negyven2
nagyúr
válasz
Norb79
üzenetére
Akkor oké... mert én a Fallout 4 (PC)-t néztem, és ott nem írta, hogy PA lenne, de én is így gondoltam...
-
negyven2
nagyúr
válasz
csuvicsuva
üzenetére
Meg kapott egy új patch-et...
-
negyven2
nagyúr
válasz
Steve1207
üzenetére
Igen, Play Anywhere lett a Fallout 4 (gondolom, ha megvolt valamelyik, akkor "megkaptad" a másik platformra is)!
Ami meg megvolt, megvan neked az a Skyrim Anniversary Edition + Fallout 4 G.O.T.Y Bundle | Xbox... de már van ilyen is külön:
A(z) The Elder Scrolls V: Skyrim Anniversary Edition + Fallout 4: Anniversary Edition Bundle megvásárlása | Xbox -
negyven2
nagyúr
Fallout 4: Anniversary Edition megvásárlása | Xbox (Fallout 4 alapjáték, a 6 DLC és a 150 Creation Club item):
22 400 Ft/€59.99/$59.99/£52.99
Fallout 4: Anniversary Edition Upgrade megvásárlása | Xbox (a 6 DLC és a 150 Creation Club item):
14 900 Ft/€39.99/$39.99/£35.99Fallout 4: Creations Bundle megvásárlása | Xbox (csak a 150 Creation Club item):
7 500 Ft/€19.99/$19.99/£17.99 -
negyven2
nagyúr
válasz
csuvicsuva
üzenetére
Igazából nem egészen (pontosabban nem), mert elvileg ha nincs lejárati dátuma, akkor még a X360-as érában kiadott Live Gold kódok is működnek.
-
negyven2
nagyúr
válasz
Roland861010
üzenetére
Menj végig a folyamaton, és majd látod, hogy jogosult vagy az elindítására vagy nem!
-
negyven2
nagyúr
válasz
Roland861010
üzenetére
Visszatérítés igénylése digitális játékokhoz | Xbox Support
- A visszatérítések általában azokra a játékokra vonatkozó, a vásárlás dátumától számított 14 napon belül küldött kérelmekre érvényesek, amelyekben nem halmoztál fel jelentős mennyiségű játékidőt. A 90 napos időszakon belül visszatérítési kéréseket is kérhet a vásárlásokhoz, de nem minden kérelem fogadható el.
- Egyszer használható termékeknél (például fogyóeszközök vagy játékon belüli pénznemek) csak akkor lehetsz jogosult visszatérítésre, ha a tételt nem váltottad be vagy használtad fel. Más digitális játéktermékek csak akkor jogosultak visszatérítésre, ha nem készít vagy őriz meg másolatokat.
- Az engedélyezett visszatérítések száma és típusa, valamint az egyes beszerzőknek egy adott évben nyújtható pénzbeli kompenzáció gyakran korlátozva van.
Ha nem rendelkezel hozzáféréssel a vásárlást végző fiókhoz, akkor a pénzintézetedtől kell igényelned a visszatérítést.
- A digitális játéktermékekkel kapcsolatos visszatérítés az egységes és megbízható vásárlási élmény részét képezi. Azonban ha úgy tűnik, hogy valaki megpróbál visszaélni a visszatérítéssel, fenntartjuk a jogot, hogy megszüntessük ezt a lehetőséget, kivéve, ha az jogilag kötelező.
- Minden visszatérítési kérelemre vonatkozó döntés végleges. Ha a visszatérítési kérelmet elutasítják, a döntés ellen a döntésről kapott e-mail-üzenetre válaszolva fellebbezhet. Ezen a lapon nem küldhető el újra ugyanez a visszatérítési kérelem.
-
negyven2
nagyúr
válasz
Roland861010
üzenetére
Sok az idi*ta a neten, és sajnos sokan tényként kezelik az általuk kedvelt "influencer" személy szavait... de sok dologban az se segít, hogy mára már a magát komolyabban vevő sajtótermékeben is elég sokszor megjelenik a random reddit/twitter/forum post-ból született hír/cikk!
Az igazság az, hogy nem tudjuk a pontos okát (oké én sejtem*), de azt már többször kijelentették, hogy nem az Series S** (és főleg nem az X) miatt van... de nem is az a 34 most kirúgott ember miatt!
*Szerintem is az van mögött, ami mindig is megvolt, hogy a Rockstar Games már elég régóta betegesen maximalista... ehhez jön, hogy a játékos oldal elvárás is hatalmas, hiszen egy jelenleg egy 220 millió példányban elkelt GTA V, és egy 79 millió példányban elkelt RDR2-t kell mindenben túlszárnyalni mint játéként!
**A Series S-es dolgot, meg bár csak elemzés, de elvileg a láttak alapján azt mondják a hozzábbértők (pl. DF), hogy amit láttunk és várhatunk, azt kezelni tudja majd az S... lehet 720p-be, de tudni fogja (de a Series X/PS5 is 1440p-t fog tudni max abban a kinézetben amit eddig mutogattak)! -
negyven2
nagyúr
válasz
csuvicsuva
üzenetére
Wii Sports (mivel azt szinte minden Wii mellé adták). Az 5. meg a Mario Kart 8 (Deluxe-al együtt).
-
negyven2
nagyúr
Egyébként ha már RDR2... A 79 millió példányos eddigi eladásával a 4. lett a "Legtöbb példányban elkelt játékok" listáján, ahol a 2. a GTA V, 220 millióval (az első a Minecraft 350 millióval).
-
negyven2
nagyúr
-
negyven2
nagyúr
válasz
icemad
üzenetére
Már egy ideje csinálják azt, hogy olyan játékok is kapnak PA támogatást, ami nem így jött ki. Általában ez a legtöbb esetben annyi, hogy az Xbox változat is kap PC-s kiadást (korábban nem volt), de most pl. 10-én a Fallout 4 fog kapni, aminek van külön (nem PA-s) PC-s változata! Kérdés, hogy mi lesz azokkal akik megvették mindkettő platformra (Xbox/PC)?
-
negyven2
nagyúr
Vajon lesz valami a Xbox360-nak a 20. évfordulós dologából? mintha lett volna ilyesmi említés, hogy méltón szeretnék megünnepelni azt...
-
negyven2
nagyúr
válasz
Roland861010
üzenetére
UK annyira nem jó, lévén már egy pár éve már nem EU (EGT) tag. De más EU-s (főleg EUR-os) országból, ha szeretnél max ilyen pár ezer Ft-ot fogni, onnan elvileg minden gond nélkül lehet venni. Pl. az Írországi store... vagy ha elérhető, akkor Izland. De itt Xbox-nál még elérhetőek a kulcsos oldalak is (pl. Eneba).
-
negyven2
nagyúr
-
negyven2
nagyúr
válasz
üzenetére
Hát igen... valószínűleg Satya is olvassa ezt a fórumot. És ő is most tudta meg, hogy vége az Xbox-nak... hasonlóan, mint Kojima esetében, aki ma jött rá a tegnapi hírek után, hogy éve megkeresték őt, hogy csináljon Matrix játékot, de a Konami elutasította ezt az ötletét... bár Kojima lehet azért nem emlékszik ilyenre, mert már akkor is sok volt a szaké fogyasztása

Roland861010: Nem válasznak szántam
-
negyven2
nagyúr
válasz
Roland861010
üzenetére

-
negyven2
nagyúr
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
Nem csak nálad van probléma... és nem csak MS szolgáltatások döccentek meg, hanem Google, és Amazon is:

-
negyven2
nagyúr
válasz
Roland861010
üzenetére
A sima G7 Pro, Xbox-al csak vezetékes üzemmódban működik!
-
negyven2
nagyúr
válasz
Bogyi007
üzenetére
Igazából, csak arra értettem, hogy nagyon sokan használhatták úgy az Ultimate-et, hogy igazából nem is használták ki teljesen, mert $20-ért a h*lyének is megérte. Most, hogy $30 lett, viszont az van, hogy ez igazából csak annak éri meg aki tényleg sokat játszik, és nem csak évi pár új címmel, amit jobb esetben csak kipróbál mert alapból nem vette volna meg). Rosszab esetben még annyit se, mert csak ott volt, és elfért.
Amúgy, ha pusztán azt nézzük, hogy mennyi játék érhető el, akkor igazából eddig se érte meg a GPU, mert ugye PS Plus Premiumban mindig olyan 900 körüli játékszám volt havi $18-ért, az Extra-ban havi $15-ért olyan 4-500 körül, és bár az Essential-ben nincs (már) konkrét játé, de ott havi ugye havi játékokat húzhatsz be $10-ért (amit a felső kettő is megkap).
GP esetén ugye a $10-os Essential-hez jár olyan ~60 játék, a Premiumhoz meg olyan ~400. Tehát darabszámban elmarad. Igaz az átalakítás után a két olcsóbb tier-hez is jár a Cloud Gaming (+elég sok saját játék stream-el együtt), meg a perk-ek is. -
negyven2
nagyúr
válasz
Farkassacred
üzenetére
Ugy érted, hogy a Game Pass Ultimate áremelése, ami havi szinten $12-al drágább, mint a PS Plus legmagasabb tier-je (a másik kettő ugyan annyiba kerül mindkét oldalon... igaz PS oldalon van lehetőség arra, hogy ha egyben veszel sokat akkor olcsóbban jön ki a havidíj).
Viszont bár lehet, hogy az Ultimate-ben lévő dolgok egy része sokaknak felesleges. Tehát ha neked nem kell az Xbox/PC-s EA Play, az Xbox/PC-s Ubisoft+ Classic katalógus, a PC Game Pass és a Fortnite Crew (ami nem csak Fortnite-oz jó), akkor sok talán még úgy is sok érte az a havi $30! És igaz, hogy évi legalább 75 darab Day 1 játékmegjelenést ígérnek bele (köztük minden MS megjelenést), de ha téged azok közül is csak pár darab érdekel majd... akkor felmerülhet a kérdés, hogy minek neked az Ultimate, ha van más olcsóbb opció is? -
negyven2
nagyúr
Lehet, hogy csak a Mandela Effect miatt van, de én úgy emlékszem, hogy anno a One X megjelenése (és árbejelentése) elött is valami olyasmi ment, hogy egy $1000-es konzol lesz, hiszen azt az MS közvetve úgy promotálta, hogy a One X egy prémium és high end konzol érzését fogja adni...
-
negyven2
nagyúr
válasz
Roland861010
üzenetére
Ha nem probléma, hogy vezetékes, akkor pl. a GameSir/8BitDo-nak vannak jó kontrollerei. Ha vezeték nélküli kell (legalábbis Xboxesetében is), akkor az olyan 34-45 között vannak.
- 8BitDo Ultimate 3-Mode Controller 40th Rare Anniversary Edition
- GameSir G7 PRO - Wuchang Edition
De ha megfélő a vezetékes (3m-et adnak hozzá), van ezekből olyan is, de olcsóbban is, pl ez ami nekem is:
- GameSir G7-HE Wired Controller -
negyven2
nagyúr
Itt jön be egy érdekesség (ami igazából kötekedés az újságírokkal szemben), de nem ez hangzott el, hogy premium drága cucc lesz, hanem hogy premium, high-end érzést fog adni majd a következő konzol... ami igazából konzolok. De ha drága is lesz, talán azért lehet majd érdemes a fejlesztőknek optimalizálni, mert azért egy ilyen project mögött az MS áll majd! Illetve azért már többször is előjött, hogy manapság az optimalizálás már nem igazán az, ami régen (X360/PS3 korszakig), általános elképzelés volt! Ugyanis, ha úgy szeretnénk optimalizálni a játékokat, mint akkoriban, akkor az mostani hosszú és drága játékfejlesztéseket mégjobban megdrágítja, és mégjobban meghosszabbítja!
-
negyven2
nagyúr
Na de, hogy egy kis ON legyen az off között:
Befejeztem a Cyberpunk 2077-et, amit 100%-ban Essential-es Cloud Gaming-el vittem végig!
És azt kell mondanom, hogy bár látszott, hogy tömörített a 1080p-s kép (max. 15Mbps), meg hogy Series S-es profillal fut, de egy TCL C655-ön, olyan 1.5-2m-ről meg volt elégedve a látvánnyal. Nem azt jelenti, hogy ne lehetne jobb, de nekem személy szerint nem sokat vont le az élményből (kivéve amikor nagyon sötét/homogén volt a kép, mert akkor nem tett jót a streaming VBR-es tömörítése)! És még egyszer... bár már egy Series S-en is jobb let volna a látvány, de nekem megfelelt erre a játékidőre! -
negyven2
nagyúr
válasz
Norb79
üzenetére
pontosan... vagy pontosabban: anno amikor jött a PS2, akkor azt úgy is reklámozták a megjelenés elött, hogy itt a mindenes otthoni szórakoztató minden egyben multimédiás eszköz, ami kvázi fölöslegessé teszi az otthonokban a PC-t (nem konkrétan így kimondva, de utalva rá). Ezért kapott zöldutat az Xbox, mert az alapvetően a Windows a TV-hez dolog lett volna. És azért azóta az MS mindig megpróbálta valahogy összehozni a PC-s Windows és az TV-s sorakozás egy eszköz legyen... vagy legalábbis ne legyen akkora különbség. Ugye a Games for Windows Live, Vista/Win 7 is kb. ennek egyik befuccsolt próbálkozása volt, hogy a PC-s és a konzolt valahogy közelhozzák egymáshoz.
-
negyven2
nagyúr
-
negyven2
nagyúr
válasz
NyMRooD
üzenetére
De az Ally-t nem is erre tervezték, és nem úgy reklámozták, hogy Xbox játékokat is futtatni fog majd (igaz azt se emelték ki, hogy nem)... csak a - média? - egy része. az egész Ally témát úgy hozta el, hogy ez lesz az Xbox jövője, és a Xbox konzol 1:1-ben ilyen lesz!
Megint. Ha igazak az állítólagos pletykák és vágyálmok, akkor a következő Xbox úgy fog kinézni, hogy a meglévő konzolos, nem Play Anywhere játékok is futni fognak majd a konzolon natívan (valami emulációval), a meglévő Play Anywhere játékoknak valószínűleg a PC-s változata fog jönni, és a jövőben megjelenő játékok meg esetleg simán a PC-s változatok lesznek, amik a fix hardveres Xbox profillal futnak majd... de ugye itt jön be, hogy mi lesz a Cloud Gaming-el... nos lehet ugyan ez (vagyis a mostani Series X-es szervereket leváltja a következő Xbox-ra szerver).
consono: igen most is X86 alapúak a konzolok, de nem konkrét PC-s AMD SoC van bennük, hanem az MS/Sony által rendelt, egy ilyenre épülő egyedibb megoldás. És elvileg ilyen lesz a következő PC-s, Windows-os Xbox is (meg a PS6 is). -
negyven2
nagyúr
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Feltenék egy általános kérdést, ami igazából nem kérdés. Számít-e az, hogy mi van bent a gépben (SoC+Software), ha te továbbra is ugyan-úgy tudod használni, mint a korábbi Xbox konzolokat? Mármint "natívan" (le kell tölteni a játékot) elérhető minden olyan játék, ami most is elérhető Series X|S-en, akkor igazából nem mindegy, hogy bent a dobozban egy sima PC van Windows-al? Mert szerintem lényegtelen. De ha PC... az elmúlt két generációban az volt az egyik kritika a mostani konzolokkal szemben, hogy igazából ezek PC-k, mert olyan alkatrészekből áll, amit te lényegében a boltban is meg tudsz venni (ez persze így nem igaz teljesen), de bezzeg régen ezek egyedileg terveztt hardverre épültek!
Vagyis, ha a pletykák igazak lesznek, akkor MS oldalon annyi történik, hogy mégjobban PC-s lesz sz Xbox... btw, a SoC-ról szóló pletyka alapján amúgy most is egy hasonlóan egyedileg tervezett AMD SoC lesz benne, mint a One/X|S esetében (vagy a PS4/5 esetében).
Tehát ha hiszünk a pletykáknak, és annak, hogy a ROG Ally része annak, hogy miként működik majd a következő Xbox konzol, és ezt még mindig úgy tudom elképzelni, hogy egy olyan fix PC-s hardverű dolgot, amihez azután 5-7 évig nem igazán nyúlnak hardveresen. vagyis a fejlesztőknek ott lesz a kvázi fix PC-s hardver, a milliónyi variációval rendelkező PC-s konfigok mellett (meg a PS6)! Tehát nekik ott lesz a lehetőség, hogy egy (estleg 2-3) fix PC-s hardverre is tudnak majd optimalizálni, a klasszikus PC-s optimalizáció mellett! És mivel Windows lesz benne, így értelemszerűen a hardver tudásáig futhatnak majd a korábbi PC-s játékok is... amíg a fix hardverek bírják... új játékok esetén meg ott lesz, hogy elvileg támogatni kell amíg lehet!Ami igazából most is van, hiszen bár már nagyon kevés ezen játékok száma, de most is vannak olyanok, amiket még egy 2013-as hardverre kell optimalizálni (aminek az alapja kb. 2010-es?)
-
negyven2
nagyúr
válasz
pzstm
üzenetére
Azért azt tegyük hozzá, hogy ezt így hozták le a legtöbb helyen, de maga a szerző is úgy írta meg a forrás cikket, hogy ez részben spekuláció, részben meg az, hogy az publikus nyilatkozatok, és a pletykák (meg az állítólagos azon források szerint, akik vagy igazat mondanak, vagy nem), alapján szerinte mit lehet majd!
Vagyis ez önmagában, csak egy véleménycikk, és nem egy Breaking News szerű dolog, hogy ez lesz! És a vicces, hogy maga a szerző is ezt állítja, hogy egy véleménycikk, csak a többi sajtó és social media felület kezeli kvázi tényként (vagy próbálja azt sugallani, hogy ez tény)! -
negyven2
nagyúr
válasz
NyMRooD
üzenetére
Amúgy ez megint tipikusan az a hír volt, hogy azért van benne egy kis csavar is! Pl. a legtöbb hír ugyan azt a forrásokat használta fel... amiben egyik konkrétan kettő játékot próbált ki (Hogwarts, KCD2), és itt volt, hogy akár 32%-al jobban futott bizonyos helyzetekben... de ezen két játék átlagban is olyan 13.5%-ban futta jobban ezt a két játékot (de itt igazából az átlag a lényeg). A másik teszt, amit lehoztak ott meg kb. a Steam Deck-hez viszonyították, hogy ahhoz képest miként futnak a játékok (általában ugyan-úgy, vagy picit jobban, stabilabban). Viszont mindkét esetben ott van, hogy a Steam Deck profilokat használják, ami általában egy kis optimalizálást is magában hozott a Deck-re (vagyis elképzelhető, hogy ha kapnának ezek a játékok egy kis ROG profilt is, akkor már ne lenne ekkora a különbség!
De egy másik dolgot is kihagytak ezek a hírek, hogy bár lehet, hogy jobban futnak a játékok (igazából néhány, de ennek nincs önmagában hírértéke), viszont ilyenkor ugye nincs Game Pass támogatás (vagyis nincs natív MS Store, és natív Cloud Gaming opció se)! -
negyven2
nagyúr
válasz
NyMRooD
üzenetére
Én is azt mondom, hogy ha a saját platformunkról vásárolsz, a saját magunk által üzemeltett store-ból akkor igen kell valami kompenzáció is ezért... de ezt a dolgot, mind az Apple, mind a Google elbukta a perben, és be kell nekik engedni a külsős áruházakat is a saját rendszerbe! és bár én is azt mondom, hogy: igen az nem fair, hogy a Play Store-ban te letöltöd, az Xbox App-ot, az Xbox app-on belül megveszed, és letöltöd a mobilos Doom-ot. Igaz ilyenkor a Google szolgáltatásit csak addig veszed igénybe, amig a Xbox app-ot letöltöd a Play Store-ból, mert utána már minden adatforgalom az MS szerverit fogja terhelni! Csak így ez bevételkiesés a Google-nek! Úgyhogy így érhető, hogy miért nem akarták ezt.
De ugye ott van a már említett Cloud Gaming, ahol alapvetően nem állít konkurenciát a Google/Apple-nek, mert ott olyan játékokat tudsz megvenni, amik nem is érhetőek el Android/iOS rendszereken! vagyis ott teljesen érthető az MS kiakadása, hogy miért fizetné ki az app-on belüli vásárlásért a 30%-ot, ha az semmilyen módon nem terheli az Apple/Google infrastruktúráját! Főleg úgy, hogy ez böngészőn keresztül nem probléma... csak ugye ilyemkor le kell mondani jópár olyan dologról, ami szintén nem a Google/Apple infrastruktúráját terhelné, hanem az adott készülékét (natív app-ban jobb a Cloud Gaming is)!
De még egyszer... mind az apple, mind a Goole elbukták ezen korlátozások alkalmazását, és igazából már csak idő kérdése, hogy mikor jön a valódi mobilos Xbox/Epic Store!
ps. Ugye az egész onnan indult, hogy azért nem lehetett natív app-os Cloud gaming app iOS-en, mert a játékon belüli vásárlásért is a kérte volna a 30%-ot az Appl. Vagyis, ha te egy Cloud Gaming-en keresztül játszol iPad-en pl. a CoD-al, akkor az MS-nek meg kellett volna oldania, hogy ha te DLC-t veszel, akkor ilyenkor nem az MS megoldásait használja a Cloud Gaming, hanem az Apple megoldását! A Google esetében nem volt ennyire szigorú a megkötés, de ott meg az volt (van?), hogy ha a cloud gaming-en keresztül vásárolsz akkor nem kell fizetni, de ha az app-ban külön akkor igen. De ez is csak akkor, ha ugyan azon az appon keresztül játszani is tudsz a játékkal (az nem számít ha felhőből)... ha külön van a store app meg a Cloud Gaming app az nem gond (ezért volt anno külön Game Pass app, amiben ott volt a Cloud gaming)! -
negyven2
nagyúr
válasz
NyMRooD
üzenetére
Igazából konzolok esetében már régóta változó, hogy mennyi az a sáp. Ugye a CoD esetében, amikor PS marketing deal volt, akkor ott a Sony csak 12%-ot kapott, a marketing jog, és a pár exclusive tartalomért cserébe! De mindkettő platformholder esetében vannak ilyen kivételek, amikor beérik kevesebb jutalékkal is!
A Google/Apple féle sarc meg annyiban igaságtalan, hogy sokáig nem engedett más fizetési folyamatot natívan, mint a sajátját. És azért szerintem az jogos, kritika volt, hogy ha te megveszel egy játékot az Xbox app-ban, hogy azt aztán felhőből játszad (mert letölteni nem lehet), azért miért kért 30%-ot a Google vagy az Apple! Persze megoldás, hogy akkor nem appon keresztül veszed, hanem pl. böngészőből, az xbox.com-ról... csak ugye itt jön be az a bizonyos felhasználói lustaság! És ezért nem a legjobb megoldás az apk letöltés és telepítés, mert a felhasználóknak már nyűg kategória, hiszen a gyári store-ból minden sokkal egyszerűbb! -
negyven2
nagyúr
válasz
NyMRooD
üzenetére
Viszont az MS-nek/Epic-nek globális in store megoldás kell. Amíg ez nincs addig ez csak részmegoldás. Vagyis hiába lehet az EU-ban feltenni az Epic app-ot, és onnan a Fortnite-ot, az Epic-nek jobb lenne, ha magából a Apple Store-ból tehetnéd fel az Epic app-ot, és abból a Fortnite-ot! Illetve bár vesztett mind az Apple mind a Google, a döntéseket ha jól tudom, akkor fellebbezte, mind az EU-s, mind az USA bíróságain!
-
negyven2
nagyúr
válasz
Steve1207
üzenetére
Lényegében igen, ennyi a lényeg, hogy az MS-nek egy olyan natív megoldás kell (Android/iOS teljes api-k miatt), ami elérhető a hivatalos Store felületekről, saját fizetési rendszert használ és így az app-on belül vásárolt játékok, meg egyéb dolgokat te vagy használhatod egyből felhőből, vagy akár le is tölthetted a mobilos játékokat Play/Apple Store megkerülésével! Vagyis neki az kell, hogy pl. egy MS által fejlesztett Android/iOS-es Forza/Halo/Gears játék, ne a Play/Apple Store-ba legyen elérhető, hanem a saját Andoid/iOS-es app Store-jában! És bár ez igazából megoldható (még?) most is, de ehhez manuálisan kell letölteni, és feltenni az apk-t pl. az xbox.com-ról! Ezt viszont a tömegek nem fogják megcsinálni!
-
negyven2
nagyúr
válasz
icemad
üzenetére
Bár a konkrét áruház menüpont nincs, de tudsz vásárolni benne játékot és DLC-t is. Csak ezeket nem listázza ki, hanem rá kell keresni arra, hogy mit szeretnél megvenni! És nem a visszaélések miatt szűnt meg az áruház, mert ez olyan berögződés, mint anno az X360-nál, hogy csak azért volt sikeres, mert ott egyezrű volt a Warez! Miközben Redmond-ban ezt annyira nem tartották problémának (eladási, gazdasági szempontból).
Amúgy azért tűnt el, mert alapból az MS azt tervezte... és igazából tervezi most is, hogy te majd a mobilos App-ból nemcsak megveszed a játékot, de a Cloud Gaming miatt, már egyből játszol is velük! Csak sajnos az ilyen dolgokat a Google/Apple nem engedi. Elvileg, ha két külön app lenne (az egyikben megveszed, a másikban játszol), az talán mehet, de ott meg elő lehet venni azt, hogy igazából csak kijátszod a Store szabályokat. -
negyven2
nagyúr
válasz
oriic
üzenetére
Mondjuk ebben az esetben konkrétan azt mondja maga Jez is, hogy vagy így lesz vagy nem, mert igazából fogalma sincs. Persze click-bait média módszertanhoz hűen csak az van kiemelve, amit el szeretnék mondani, közben meg az idézet többi részével együtt az egész egy hatalmas feltételes mód!
-
negyven2
nagyúr
-
negyven2
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Igen, ez egy sima bundle lesz, semmi több. Főleg, hogy platform megjelölésben ugyan azokon lesz elérhető (One/Series/PS4/PS5/PC... illetve annyi, hogy jön Switch 2-re is).
btw. Ettől függetlenül lehet, hogy majd valamikor PA lesz belőle, de akkor a mostani változatok (bundle-k), is azok lesznek!
-
negyven2
nagyúr
Nem csak, hogy elérhető lett az Xbox kiadása a Pacific Drive-nak, de Game Pass-ba is bekerült (Premium/Ultimate/PC)!
-
negyven2
nagyúr
-
negyven2
nagyúr
válasz
üzenetére
PC-s játékok esetében, döntő többségében ez lesz, hogy jobb hardveren jobban fog futni)... de ha esetleg ezeken a gépeken lesz egy zárt Xbox console BC katalógus is. Vagyis, ha ez a PC, a megvásárolt Xbox/360/One/Series játékaidat is natívan le tudja játszani, akkor azok valószínűleg úgy fognak futni, mint azokon a konzolokon. vagyis egy Xbox one-os enhanced RDR1/2 nem fog hirtelen a 4k/30 helyet 8k/120-al futni, mert nem így lett megírva.
És igen... ez a PC/Console hibriddel az az egyik nagy talány, hogy miként oldják meg a multit... Mert ha az lesz, hogy Console módban fizetős, de PC-ben meg ingyenes, akkor fölösleges a GP... ha meg PC-s változatban is fizetős lesz, akkor meg jön a népharag. marad az, hogy konzolon is ingyenes lesz a multi. -
negyven2
nagyúr
Csak ettől még konzol szinten ott van, hogy ha nem csinálnak belőle jobb verziót abból a játékból arra a platformra, akkor a platformtulajdonos nagyon nem tud mit csinálni. Vegyük elő megint az RDR1-et...
Hiába oldotta meg az MS, hogy az X360-as verzió fusson One-on... sőt Series/One X-en 2160p-n (Series S-en meg 1440p-ben), attól még a játék hibákat produkált, ha bekapcsolták hozzá az fps boost-ot. Ezért az nem kapott 60fps-t. Más játék esetében nem volt ilyen az kapott... de ugye sok Xbox/X360 játék nem is érhető el BC-ben, mert a jogtulajdonos azt mondta, hogy nem engedi, hogy a licence elérhető legyen BC esetén is.
Mert ez is kell, hogy egy régebbi konzolos játék fusson újabb hardveren... Sőt! Ahhoz is engedély kell, hogy jobban fusson. hiszen mi van, ha kiadnak belőle egy olyan remaster-t vagy csak port-ot, ami annyival tud csak többet, hogy 30 helyett 60 fps-t tud, meg 720p helyet 4k-s felbontást.
Vagyis, ha kell neked, hogy a sokkal erősebb konzolon sokkal jobban fusson egy játék, akkor az RDR1/2 esetében a Rockstar-at kell b*sztatni, hogy miért nem adták ki még a remaster kiadást Xbox-ra! Ugye RDR1 esetén csak annyit mondtak, hogy ott van BC-ben, tehát minek csinálják meg.
TL;DR: vagyis hiába a tied legerősebb hardver, és hiába csinálnád meg a jogtulajdonos/fejlesztő helyet, hogy jobban is fusson a játék, ha az adott jogtulajdonos sz*rik rá, hogy mit szeretne az MS/Sony. -
negyven2
nagyúr
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Persze, hogy nem örülnék, ha növekedne a kiadás... de itt igazából a lényeg az, hogy a sajtó megiont felfujt egy olyan dolgot, ami igazából jelentéktelen. Főleg azért, mert ilyen dolgokról eddig nem írtak. És itt konkrétan ezt úgy kell érteni, hogy sosem volt téma a sajtóban az, hogy mennyi egy devkit ára (leginkább azért nem az NDA-k miatt nem is lehetett tudni)!
De valamiért, most az MS esetében ebből hírt csináltak! És valamiért elfelejtették a legtöbb helyre odaírni, hogy a korábbi generációkba vagy a konkurencia esetében ez mennyi, és az is kimaradt, hogy egyáltalán kik azok, akinek meg kell venni devkit-et! -
negyven2
nagyúr
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Akkor még egyszer... ha gond kitermelni az a plusz $500/$5 000/$50 000-t akkor ott komoly gondok vannak már! Ha indie vagy, akkor és benne vagy az ID@Xbox programban, akkor ingyen jár a Devkit (azt hiszem 2)... ha Indie vagy, de vagy nem vagy ID@Xbox programban, vagy nem elég a 2 Devkit, akkor ott van opciónak, hogy a jelenleg $600-os Series X-et átalakítod pár kattintással Devkit-é. A GDK az teljesen ingyenes!
Amúgy az előző generációkban a devkit-ek piszok drágák voltak. Pl egy alap PS4-es devkit az elvileg $2500 volt a generáció vége felé!
Amúgy pl. a Switch 2-nél most ez is gond, hogy nagyon nehéz Switch 2 devkit-hez hozzájutni, és az is piszok drága. -
negyven2
nagyúr
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Amúgy ez azért érdekes hír, mert ha jól tudom, ha fejlesztő vagy akkor igazából a legritkább esetben fizetős a devkit, mert igazából ingyen adja ezt az MS a fejlesztőknek. Már ha kell az Xbox devkit tudása, mert ha nem kell, akkor ugye minden Series X|S-et devkit-é tudsz alakítani! vagyis elméletben ez az áremelés nem igazán kéne, hogy probléma legyen... vagy ha ez már probléma, akkor annál a fejlesztőnél komolyabb probléma is van annál, hogy hogyan gazdálkodja majd ki azt a +$500-at!
Elvileg amúgy (legalábbis 2023-as nemhivatalos pletyka alapján), az alap PS5-ös devkit olyan $5000-körül van... de igazából a Sony is hasonlóan adja a fejlesztőknek ingyen a PS5 devkit-et mint az MS. -
negyven2
nagyúr
A PS4/Switch/PC RDR1-et nem szabad 1:1 arányban összehasonlítani a Xbox-os BC-s kiadással, mert az előbbi kiadások port-ok, míg az Xbox-os az csak emuláció. És míg a port-nál meg tudták oldani, hogy legyen 60, vagy akár több fps is, addig Xbox-on nem, mert ott nem nyúltak bele a játék gyári kódjába. És sajnos az X360/PS3-as RDR1 esetében, 60 fps-nél már-már komoly gameplay gondok léphetnek fel!
-
negyven2
nagyúr
válasz
Marcsello31
üzenetére
Play & Charge kit-et szinte mindenhol árulnak, ahol konzol dolgot árulnak. Lehet válogatni az eredeti, vagy az third party megoldások között... vagy ha ötlhető AA (ceruza) elemet keresel, azt még több helyen lehet kapni. Viszont ezeket a tölthető "elemeket" a kontroller nem tölti. És sok third party P&C kitt esetén is nem úgy van megoldva a töltés, hogy csak menet közben bedugod az USB-C kábelt... btw. ha csak egy USB-C kábellel kötődd össze a kontrollert, akkor ezekre sincs szükség.
-
negyven2
nagyúr
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Azért ez már forrás
:
... ha igaz, amit hallottam;
... néhány natív Xbox játékot, egy emulátorral Windows PC-n is futtatni tudnak... többek között az Xbox 360-as emulátort is (emulátor az emulátorban?);
... de ha igaz is, akkor is csak néhány játékról lehet szó, hiszen ezekhez is kellenek, hogy az azokat a játékok jogtulajdonosai, erre engedélyt adjanak (license probléma, ami az egyik akadálya volt, hogy minden Xbox/Xbox360-as játék natívan fusson one/Series konzolokon!)... vagyis igazából max csak pár játék lehet, mert igazából fogalmam sincs, és lehet, hogy ez egész nem is igaz!
erre ez, és az összes cikk:
Hivatalosan is meg lett erősítve, hogy jön a natív Xbox emulátor is PC-re, és így akár minden Xbox konzolokra megjelent játék natívan futtaható lesz! Ezt az egyik legismertebb és legmegbízhatóbb insider és leaker Jez szivárogtatta ki!!!!
-
negyven2
nagyúr
-
negyven2
nagyúr

Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal. Valamint nem tiltott a VPN szó leírása, ha valaki azt kifejezetten tiltó vagy figyelmeztető szándékkal írja le
(pl.: a VPN tilos!)
"Utazásos vásárlással" kapcsolatban az irányadó [link]
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
● tilos a warez!
● az OFF topic a baráti beszélgetéshez erre
● olvasd el a téma összefoglalót!
KONZOL beárazás
- Robotporszívók
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Okos Otthon / Smart Home
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Cyberpunk 2077
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Honor 90 /12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Dell Latitude 7390 13,3" FHD IPS, i5-i7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Motorola Razr 50 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest