- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tressy
senior tag
válasz
faterzotya #10598 üzenetére
Feltölteni se lehet?
-
faterzotya
újonc
Sziasztok
Adott egy BEEX Flash tab ami windows 8.1 gyári visszaállítás közben sikeresen lemerült és azóta se kép se hang. Ötletek? -
tjb007
nagyúr
válasz
antibes2000 #10596 üzenetére
A Surface nem SSD-s, és igen, dual.
Core M vs. Atom: [link] -
antibes2000
tag
Köszönöm, az érved meggyőző volt, :-)
A Cube valójában csak a CoreM miatt volt szimpatikus. Ha jól értem a szavaifat, akkor a Surface-ben is SSD van, iiletve a RAM dual channeles?
Így minden másban jobb és stabilabb a Surface, egyedül a proci erősebb a Cube-ban.
a két proci közti különbség miben ütközne ki leginkább?
Böngészés lassabb, vagy másban? Igazából nagy erőforrás igényes programokat nem futtatnék a gépen. -
Necc
addikt
válasz
AxBattler #10590 üzenetére
Ott valami bűzlik a specifikációkban, az Atom Z3735G ugyanis csak maximum 1GB memóriát támogat.
-
Necc
addikt
válasz
antibes2000 #10585 üzenetére
Teljesen megbízhatatlan, bármikor, bármelyik, legváratlanabb pillanatban akár ok nélkül lefagyó, vagy teljesen megnyekkenő, 100%-ig lokalizálhatatlan (itt-ott felbukkanó kínai szövegrészek) óccó kínai tablet vs. stabil, megbízható, ok nélkül általában le nem fagyó, legalább angol lokalizációval rendelkező Surface 3.
Hát... nem is tudom...
Amúgy: Core-M teljesítménye jobb, mint az Atom. Office viszont mindegyiket egyformán nem használja ki, így ez a szempont szerintem mindegy.
Általában az SSD érezhetően gyorsabb mint az eMMC, amit az office is kihasznál. Ráadásul 128GB tárhely többet ér, mint 64GB, akkor is, ha csak office meg netezés menne róla.
-
makoss
veterán
-
tvamos
nagyúr
válasz
antibes2000 #10586 üzenetére
Nekem az Expansys-szal abszolut jo tapasztalataim vannak. A kinaiakkal meg felemas. Volt, amikor megsz..tam az ebay-en.
-
tigrian
csendes tag
Sziasztok!
8" vagy 9" windowsos tabletre lenne szükségem, külön tápcsatlakozóval (USB-re device lenne kötve), számlával, hazai boltból. Tud valaki ilyet?
-
antibes2000
tag
válasz
antibes2000 #10585 üzenetére
egy utolsó kérdés lemaradt:
szerintetek hol könnyebb gariztatni, Kina vagy Expansys?
Tapasztalatok van rá?
kösuönöm -
antibes2000
tag
sziasztok,
segítséget szeretnék kérni.
Két tablet között hezitálok:
[link]
[link]
Az alábbi kérdések fogalmazódtak meg bennem:
-a Surface-ben is SSD van, és nem eMMC?
- a 4 GB RAM dualchanneles a Surface-ban is? , (a Cube-ban tudom, hogy az)
-mennyivel erősebb a CoreM, mint a X7-Z8700 ? általanos irodai felhasználás mellett, office, outlook, ez érezhető?
-stylust mindkettő kezel?
-HDMI nincs a Surface-en?
köszönöm a válaszokat, nagy segítség lenne a döntés meghozatala során
Antibes -
SharpSA
veterán
válasz
cidalain #10578 üzenetére
Igen, a leírás el van írva, a címe a helyes.
Egyébbként a leírásban levő duál miatt vettem meg és kissé bosszús is lettem amikor rájöttem, hogy nem az. Aztán hogy elkezdtem használni rájöttem, hogy nem is kell az android.
Nekem meg van egy két csatlakozós 4,8 A-es (tehát gondolom csatlakozónként 2,4 A) gyors töltős hama töltőm, azzal töltöm. -
cidalain
veterán
válasz
SharpSA #10577 üzenetére
En kulfoldrol vettem, gyarilag 2,5A tolto volt hozza (kinai dugos).
Most 2,4A-os Blitzwolf toltovel toltom.
Par win probpemat leszamitva teljesen okes keszulek, megerte az arat (nem tudom 220V-ban mennyibe kerul)220V-on dual OS-nek hirdetik, az el van irva, ugye? Tietek is csak sima Win10?
-
SharpSA
veterán
válasz
diegho #10573 üzenetére
Nos én is onnan vettem egy ilyen készüléket, most is arról írok. Nekem nagyon teszik. Majd a töltőre figyelj oda, mert nekem semmilyen sem volt a dobozban. Ez már az üzletben kiderült, amikor a srác kibontotta, hogy ellenőrizze mi van a dobozban. Hétfőn kapok egy 2 A-eset.
Egyébként nekem volt már Asus T100 és Acer Switch 10 is. Ezek a korábbi atom procisak voltak és a weboldalakkal néha küzdöttek. Na ez az új atom sokkal jobb. Kellemes csalódás nekem. Úgy hoztam el, hogy van 14 napom... de eddig úgy néz ki marad.
Ha belegondolok, hogy egy ipad mini minimum a 2,5-szerese árban és a töredékét tudja, mint ez szinte kompromisszumok nélkül...
Javasolt egy USB-C - USB 3.0 aljzat és USB-C - mikro USB aljzat átalakító beszerzése. Ez utóbbi még nincs, de lesz majd.
Van egy USB 3 hubom, amire van egy kb 4 A-es táp kötve és persze billentyűzet, egér, meg ami kell. Ha azt csatlakoztatom, akkor töltődik is a készülék és teljes készülékként tudom használni plusz monitorra kötve.
Játékra nem használom, arra van normál pc. Viszont Total Commaderrel másoltam rá (sd-re) a NAS-ról, közben az AIMP-pal hallgattam zenét szintén a NAS-ról és még böngésztem is a neten és folyamatosan ment a készülék akadás nélkül. Kb. 6 órát megy egy töltéssel, a képernyőt napközben nekem elég 25%-on, este meg 0%-on használni. -
makoss
veterán
Üdv!
Tabletet szeretnék venni és ebben kérnék segítséget tőletek.
ilyesmi kéne:
10 colostól nem kisebb.
Új.
Itthoni boltból.
Ebben a fontossági sorrendben kéne:
1. Film - (minimum 1280×720),
2. Net - Leginkább a PC-m szeretném irányítani vele, amire nagyon kéne, értem ezalatt, hogy akár ágyból, vagy távolról elérni minden műveleteit!
3. Játék - Abban az árkategóriában folyékonyan.
Max 70.000 Ft
Ram: minnél nagyobb, lényeg, hogy ne fagyon le!
Fekete. Műszaki dolgaim mind sötét szinüek.Köszönöm előre is!
-
diegho
nagyúr
Berendeltem egy Chuwi Vi8 plus-t 220volt-ról, remélem hozza amit várok tőle.
-
zotyesz66
őstag
válasz
Vindex #10569 üzenetére
Azt én is kinéztem magamnak, jó kijelző, jó akksiidő, 4 giga RAM, dual boot, de aztán alaposabban utánaolvastam és kiderült, hogy bizonyos stabilitási gondok miatt a kínaiak nemes egyszerűséggel visszavették a RAM sebességét 1066 MHz-re és egyszerűen gyalázatosan teljesít 3D-ben.
-
Vindex
tag
válasz
Tressy #10567 üzenetére
Igazán csak a w10 magyar feltelepítése után billent helyre. Ekkor szüntek meg az olyan bajok, mint a bekapcsológombbal alvásba küldése és felélesztése valamint az elfordulás megjavulása és a kínai írásjelek teljes eltünése, és az enyhe képernyővillódzás. Ezek ugyanis megmaradtak az Onda után. Érdekes, hogy már nem akar a power és a +hangerővel bootolni, állandóan a telepített win indul el, pedig több pennel és sd-vel+kártyaolvasóval is kisérleteztem. Erősen gondolkodom ezen jó lesz az Asus T100 mellé.
-
Vindex
tag
Volt egy komoly problémám egy Toshiba Encore tabival, amit sikerült „használhatatlanná” tenni. Egy fórumozó kolléga időt és fáradságot nem kímélve napokon keresztül segített leírásokkal, linkekkel, tanácsokkal abban, hogy ismét működjön a tabim. A legmélyebb hálával tartozom neki és példaértékű volt a hozzáállása az egész idő alatt. Nem unta meg és nem hagyta, hogy feladjam. Sok ilyen segítőkész embert kívánok mindenkinek, aki valami gonddal küzd. A fórumozó neve álljon itt nagybetűvel tiszteletem jeléül: Tressy. Még egyszer nagyon köszönöm!!!
-
P.Gabi
csendes tag
Udv
Van egy dualos tabletem. Android alatt tokeletesen megy a wifi.viszont win10 alatt ledobal ,nem megy rendesen. Ha sim kartyat teszek a tabletbe azzal se megy rendesen win10 alatt. tobb helyen is lett próbálva.
Mi lehet a gond? Illetve hogyan orvosolható?
Kosziii -
tlac
nagyúr
válasz
®abstract® #10559 üzenetére
egerekre specializálódott topikban a bt-s verzióra is korrektebb választ kaphatsz
-
tevfik
tag
Én még mindig szenvedek a HP Pavilion X2 10-K tablettel, amióta Windows 10- telepítésre került.
Sikerült rájönni, hogy egyenlőre nem külső driver a hiba. 50-60% körül elcsattan a gép, majd a naplózásnál Kernel Power hiba fut. Megy 10 percet majd szintén. Töltőn nem produkál hibát.
A windows 10 - 8.1 ről lett rárakva majd újrarakva pendrive windows program által.
Ma van egy kis időm manuálisan rakom fel a windows-t.
-
tlac
nagyúr
válasz
®abstract® #10553 üzenetére
van rá egy egész topik
Milyen egeret válasszak? -
válasz
®abstract® #10553 üzenetére
Én a Lenovo Miix mellé egy rapoo-t (MM-ból) használok, problémamentesen.
-
®abstract®
őstag
tudtok ajánlani bluetooth egeret?
-
cidalain
veterán
Nyitottam egy ticketet, majd meglatjuk.
Mondjuk az biztos nem jarhato ut, hogy 10000-ert visszakuldom kinaba, hogy 3 honap mulva jojjon egy csere 4k erteku masik, es meg a paypallal is rugozzak a visszaposta araval...
Vagy egy 10$ refoundot akarok elerni, termek megtartassal (ekkor szetszedem), vagy egy ujrakuldest, szinten hibas termek megtartassal. Meglassuk mit mutat.
Suritett levego eszembe juthatott volna, holnap nem leszek meloba, majd csak csutortokon, akkor kiprobalom. -
Sziasztok.
Fe 29-ig GB-n a chuwi vi 10 Ultimate 137 dollar volt eu raktarrol. Viszont elfogyott. Nem ismerem a gb szokasait, fogjak meg visszahozni, vagy mar ne is szamoljak vele? Hasonlo arkategoriaban hasonlo tudassa w10 tablet kemeny, csatolhato billentyuzettel van? Mintha az ondanak volna ilyene, lenyeg hog, csak eu raktarbol rendelnek. Vam afa komboval hallasbol se..
Koszi
-
Necc
addikt
válasz
cidalain #10546 üzenetére
Szerencsere az ilyeneket akik megvettek mind hazai kiskerbol hoztak, (...es vittek vissza
) igy szetszerelesukkel es javitasukkal nem foglalkoztam, eddig.
Legfeljebb annyit tudnek javasolni, hogy suritett levegovel nyulj be a billentyu ala, es probald meg kifujni.
Sok (regi) nyomogombos telefonkeszuleknel az evek alatt lerakodo kosz okoz kontakt problemat, illetve nem egy kinai tabot szedtem mar szet, es durvan harmada / fele hihetetlenul retkes volt belulrol, ha a billentyuzetet is hasolno korulmenyek kozott gyartjak, elkepzelhetonek tartom hogy csak koszos belulrol. -
SharpSA
veterán
Van olyan dualbootos, tehát Windowst és Androidot is futtató táblagép, amelyben gps is van?
-
cidalain
veterán
angol kiosztású, gyári chuwi billentyűről van szó (így a számok azok, ami rá van írva elvileg)
pár sec inaktivitás után a power led elalszik. ha megnyomok egy billentyűt, akkor a led újra világítani kezd.
ez teljesen okénak tűnik enargiatakarékossági szempontból. viszont pár gomb nem kapcsolja vissza a billentyűt - többek közt az Enter sem. ha ez gomb hiba, akkor teljesen érthető hogy miért nem tudok párosítani, mert ugye nem megy az Enter...tapasztalatod szerint a gombhibák szoftveres problémák, vagy érintkezési hibák?
gondolok arra, hogy esetleg szétszedve talán házilag javítható? egy 4000 Ft-os terméknél nem nagyon szeretnék visszapostával szarakodni, ha meg lehet javítani itthon. -
Necc
addikt
válasz
cidalain #10544 üzenetére
Sajnos tapasztalatból tudom hogy a kinai kici occo billentyűzeteken sok esetben a gombok kb.90-95% -a működik csak, így van rá esély.
Viszont induljunk ki szerintem user-error -ból: régiókülönbségre ügyeltél? az angol régióban pl. az '0' = 'ö' (magyar kiosztáson), vagy fordítva. Lényeg a lényeg, ne a billentyűzetre gravírozott lokalizációból indulj ki, lehet hogy a gép beállításai szerinti lokalizációt várná tőled.
-
cidalain
veterán
Megjött a Chuwihoz a BT billentyűzet.
Ki akartam próbálni de az istennek sem tudok csatlakozni hozzá (se androidos telóval, se másik win-es tabbal - a Chuwi nincs most nálam)van ezzel valakinek tapasztalata, hogy ezt hogyan kellene?
kiír a telóm is meg a wines tab is egy számsort, amit be kéne pötyögni a bill-en. de nem történik semmi. -
-
törölt tag
Lark topic. Itt biztosan több segítséget kapsz.
-
iff
senior tag
Sziasztok!
Van egy Lark ultimate 10i win táblapc-m. Főként 3 problémám van vele első a billentyűzet. A del bill. nem működik viszont az ins re kijelöl és töröl. Van, hogy meghülyül ha leveszem a bill.ről akkor jó.De volt, hogy működött egy kis ideig aztán megint nem. A másik a bma2x2 Accelerometer. Ez is pár napig működött most viszont magától megfordult a kép és ha vissza akarom rakni a driwert akkor sem működik.Van még egy ☺a kamera szintén elmászik. Visszarakom a drivert és egy kis idő múlva megint nem működik. Én még ilyen sz@r sz.géppel nem találkoztam.
Ez driver hiba?Most win10 van rajta. Sajnos 8.1 is ez van. Ennyit nem szívtam még géppel.
-
cidalain
veterán
Most is van 220volton! Meg 50 percig akcios! 36 rugo.
Ha van lehetoseged afat visszaigenyelni, akkor kb ugyanott vagy, csak magyar garival. -
cidalain
veterán
En Gearbestrol vettem. 101 dollar volt szallitassal es biztositassal (olcsobbik szallitassal, es ezt is a dhl hozta ki). Szombaton rendeltem, penteken jott meg.
Gari van ra 1 ev. Csak vissza kell kuldeni Angliaba. Paypal viszont ev vegeig visszafizeti az esetleges visszakuldes arat.220volton is volt vi8 plus egyebkent (bar ott dual os-esnek irtak) de 40 folott volt.
-
8472race
tag
válasz
diegho #10528 üzenetére
Én itt vettem a Chuwi Vi8 Plus-t.
De most inkább innen javaslom, mert olcsóbb és EU raktáron is van.
-
cidalain
veterán
válasz
diegho #10523 üzenetére
Milyen adaptert?
Madzag van a csomagban, barmilyen 2,4-2,5A USB-s tolto megteszi. (De az is van a csomagban, csak kinai plugos, de 300 forintos atalakitoval megy siman)
Egyedul az otg lehet bajos: type-cminimicro usb atalakito olcso kinabol, ahogy a type-c otg is 2 dollar kb. -
cidalain
veterán
válasz
diegho #10518 üzenetére
Nekem is az van otthon (a 7-es droidosom, es a parom Chuwi 8-asa is ilyen)
Teljesen jo, abszolut nem gaz, bar a droid kicsit jobban elboldogul a tordelessel allo helyzetben (800 szeles az nehany weblapnal csak kicsinyitve fer be, winnel csak az edge kepes ezt szepen megoldani, chrome-nal trukkozni kell). Fekvo helyzetben nincs gond.
Office alkalmazasok tokeletesek alloban is. -
SharpSA
veterán
Erről kinek mi a véleménye? Netán van már ilyennel tapasztalata valakinek?
-
cidalain
veterán
válasz
diegho #10515 üzenetére
Chuwi hi8 vi8 kaphato apron talan 30-ert. Ezek dualosak.
Kulfoldrol Chuwi Vi8 Plus, vagy Hi8 Pro is kijon szallitassal 100$-bol kb Eu raktarbol (+-5 dollar, mikor hogy). Ezek csak win 10, de mar cherry trail platform.
Meg Teclast x80 Plus is lehet. Ez dualos cherry trail. -
diegho
nagyúr
Sziasztok!
A 100$ körül kapható kínai tabok közül melyiket szabad megvenni? Netezni, youtubeot/twitchet nézni kellene.
-
válasz
jmiki8 #10509 üzenetére
T100HA teljesen ajánlott.
Lightroom gépigényét ismerve inkább ne erőltesd tableten. Ha mégis muszáj, és masszívabb excel/access állományokkal is dolgozol, akkor jól járnál a 4GB-ossal, egyébként a 2GB-os is teljesen használható. Mondjuk ha az egész egyetemet le akarod tudni 1 beruházással, akkor a 4GB-osat venném: 5 évre megéri a plusz befektetést.
Ha viszont csak doksi olvasgatás/netezés a célod, akkor érdemes megfontolni egy 8"-os tabot apróról: 40-50k között találsz már szép, garis darabokat.
-
jmiki8
újonc
Hello! Új tablet vásárlása előtt állok, és szükségem lenne hozzá jobban értők segítségére.
Egyetemista vagyok, és mostanáig egy huawei y300 shitbricket gyűrtem PDF olvasásra és netezésre, de kezdi megadni magát. Gondoltam, hogy mivel sokat netezek és MS Office progikat (leginkább word/excel/access) is sokat futtatok, ezenkívül örülnék egy valódi asztalnak és egy valódi egérnek, beruházhatnék egy Wines 2in1 tabletbe. Volt lehetőségem kipróbálni egy ismerősöm régebbi Asus T100 tabletjét, és megtetszett, mert nem tűnt olyan sutának, mint a "régimódi" netbookok.
Mivel általában biciklivel járok, és látom, hogy a társaim mennyit szenvednek a 15,6"-os laptopjaik cipelésével, az a méret nem jöhet szóba. A 10-11" lenne a megfelelő méretű kütyü a számomra, mivel azt tényleg elvihetném gyakorlatilag bárhová magammal. A kis méret és hosszú akkuidő fontosabb számomra, mint a bivaly teljesítmény (arra ott az asztali gépem), ez nem lenne nagy kompromisszum a számomra.
A korábban ecsetelt szokásaim mellett még örülnék, ha ritkábban (azaz csak ha nagyon muszáj) ki tudnék exportálni egy-egy képet az Adobe Lightroomban. Persze tudom, hogy ezzel lehet, hogy sokat kívánok egy ilyen kis 2in1-től, hiszen a hardvert és a képernyőt nem fotók szerkesztésére és tárolására tervezték. Ha nagyon lassan, de elmenne a program a gépen, az már nagyon jó lenne.
Itt jön képbe az ár. Kis 2in1 alatt nem Surface Pro 4-et, hanem például az Asus T100HA 4/128GB kiadást értem. Ahogy látom két "kézzel fogható" boltban, az edigitalban és a laptop .hu-ban árulják, 125k forintért.
A kérdésem a következő: alkalmas lenne-e egy ilyen kütyü az általam ecsetelt feladatok ellátására? Egyáltalán érdemes a 4 GB-s kiadást választani? Van esetleg a T100HA-nál jobb választás az árkategóriában?
Külföldi vásárlással nem szívesen bajlódnék.Köszönöm előre is a segítséget!
-
Vindex
tag
válasz
#43783936 #10503 üzenetére
Az volt a szándék, hogy a meglévő w10 mellé akartam androidot emulátorral fel tenni, de elbaltáztam és formattálva lett a Toshiba. Ezt akartam helyrehozni és vissza tenni a windowst, ami nem akar bootolni, mert androidot keres aToshiba és a wint nem fogadja el. Bocsi, ha félre vezettelek. Egyébként az android telepítése nem sikerűlt.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó iPad Pro 11" (3. generáció) Wi-Fi + Cellular, 128GB + Apple Pencil 2 + tok + üvegfólia
- Eladó iPad Pro 13 256GB WIFI + CELLULAR ~1.000.000 Ft újkori ár
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 256GB space gray asztroszürke Apple
- Samsung Galaxy TAB S6 LTE SM-T865 6GB/128GB 4G LTE
- iPad Air 13inch M3 (2025), Wi-Fi, 128GB (kék) + Apple Pencil Pro
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3234
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3392, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3200, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest