Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16595) peterk válasza daczkó (#16464) üzenetére


peterk
senior tag

Az AVG 2015 stabilan működik win10 alatt is. Van free verziója, használja azt akinek az avast-al gondjai vannak. (Az AVG 2014 viszont nem jó, azt updateld frissítés előtt 2015-re.)

Egyébként kb. 50 win10 frissítés tapasztalata alapján (zömük win8-ról, kisebb részük win7-ről) azt ajánlom, hogy frissítés előtt érdemes leszedni a következőket: mindenféle 3rd party vírusirtót, tűzfal programot, virtualboxot/vmware-t, 3rd party VPN appokat, mobile device center-t (akinek netán még fent lenne) eltávolítani. Ha netán fent lenne akkor hyper-V-t kikapcsolni, És érdemes leszedni minden drivert, amit csak le tudsz (video, audio, land/wifi, bluetooth, kamera, sd kártya, stb.). Ha nem tudod mindet, akkor legalább azokat, amelyiknek van telepítő programja, így egyszerűen eltávolítható. Win 8.1 esetén a driverek már kompatibilisebbek, kevesebb gondot okoznak. De ott is előfordult, úgyhogy ott is jobb megelőzni a problémát, pár perc eltávolítani a fontosabb drivereket.

Ezen kívül is okozhat gondot pl. régebbi adobe reader, web kamera software, és bármilyen egyéb software is, aminek szolgáltatás (windows service) komponense is van, és automatikusan indul (printer driver / software például). De ezeket utólag is el lehet távolítani, ha gond van.

Ha mindezt megcsinálod, akkor sokkal kisebb eséllyel futsz bele olyasmibe, hogy valami (hálózat, wifi, hang, bluetooth, akármi) nem működik rendesen. (A win 10 elvileg eldobja a régi drivereket magától is, aztán a gyakorlatban meg mégse igazán. Amióta így frissítünk, nem volt még gondunk, előtte meg kb. minden 4-5. géppel volt valami bibi.)

Azok után pedig, hogy a win10 feltelepült, első dolgod legyen, hogy bemész a settings => windows update menübe, és megnézed, hogy frissít-e valamit. Így leszedi azokat a drivereket, amik a telepítőben még nem voltak, de windows update-en már fent vannak. (Pl. intel baytrail is frissül, video driverestül) Ha netán nem látsz frissítést, akkor indítsd újra a gépet, majd nézd meg megint. Ha akkor sem, akkor kerestess rá, hátha talál valamit (azt vettük észre, hogy időnként a win update nem találja meg a frissítéseket azonnal, új telepítésnél. Gondolom a nagy win10 letöltési roham miatt szabályoznak más szolgáltatásokat, és ha éppen nagy a terhelés, akkor kicsit később engedik csak a frissítést. Általában néhány percen. max negyed órán belül azért rátalál.)

Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.