- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
tutis
őstag
válasz
Csorbi #19649 üzenetére
maximális processzor magot és memóriát akartam megadni (fizikait)
másik laptopom ami sokkal gyengébb hardverben, gyorsabban áll fel mint a mostani i7-es konfig. Valamiért ez volt eddig a bevált szokás, nem gondoltam túl mögé semmi hátrányos dolgot, persze fura hogy van opció rá de mégse lehet vele mit kezdeni.. -
Csorbi
addikt
Az OS működése a motorháztető alatt komoly változásokon esett át a biztonsági részeket illetően, nem véletlenül nem engedi default, hogy hozzányúlj ezekhez a beállításokhoz. El kell felejteni azokat a dolgokat, hogy mi volt régen, meg EDDIG nem okozott gondot.
Egyébként mit állítanál pontosan, miről mire? Kizárt dolognak tartom, hogy ha lecsökkented (növelni nem tudod a fizikainál nagyobbra) a CPU magszámot vagy a RAM mennyiségét, az jótékony módon befolyásolná a rendszerindítás sebességét.
Mérted valamivel? Hogyan? Mennyi lett az előny és mennyiről? -
tutis
őstag
mégegy kérdés: msconfigban a speciális rendszerindításnál át szoktam állítani max proci mag és max memóriára az indítást, ám itt azt mondja a beállításokat a biztonságos rendszerindítás házirend védi... mi a teendő?
-
-
Ha jól értem akkor a régi ssd-t veszed ki amíg az újra telepítesz. ok
Ilyen esetben lemezkezelőben ellenőrizni kell hogy az új ssd (amin hátul a meglevő partíció van) GPT stílusú-e? (lemezkezelés, nézet, felső, lemezlista). Ha igen akkor mehet. Telepítéskor is az uefi telepítési módot kell választani a post boot menüben. [kép] [link] [link] -
tutis
őstag
nem kell, hanem volt egy 512-es ssd amin volt win. vettem egy 1 terrásat és megcserélném, azaz feltettem az 1 terrásra 1 wint hogy az 512-es adattároló legyen. Csak sajnos amikor telepítettem az 1 terrásra a wint, az efi partíció az 512-esen maradt (telepítéskor mindkettő ssd a gépben volt), így nem tudom leformázni az 512-eset mert nem bootol be az 1 terrás. Tisztán újratenném a wint 1 ssd-vel, (1 terrás), és ha helyreállt a rend, visszateszem az 512-eset és formázom.
-
-
tutis
őstag
válasz
Doky586 #19639 üzenetére
az nem gond, ki tudom szedni az ssd-t, viszont csak az első partíciót törölném, mert a másodikon adatok vannak, gondolom az nem lehet gond, ha már lesz egy fél ssd unallocated rész ahova tolom a wint, meg fél ssd létrehozott partícióval. Vagy a létrehozott partíció bezavarhat a bitlockernél később? Most ugye kikapcsoltam rajta, de nem tudom az új win új kulcsot hoz e létre rá, ezt a részét nem vágom
-
-
-
Csak sokan összetévesztik ezzel a sorral, amire nem telepíteni kell hanem törölni.
-
tutis
őstag
szopat a win11... új ssd-t tettem bele a második slotba, de sajnos az első ssd-re tette az efi partíciót (azon is volt egy win)
ahogy néztem efi partíciót elég körülményes átmozgatni, így inkább újra telepítenék, 1 ssd-vel, de most meg bitlockerrel problémázik, mivel minden partíció azzal védett..
Ha kikapcsolom a bitlocker védelmet, majd új win install, az gondolom létrehozza az új efi partíciót, és majd csak utána teszem vissza a második ssd-t. (Azon majd törlöm a wint, azaz az egész partíciót) Bitlockert meg utána visszakapcsolom ha a alapból nem kapcsolódna vissza a telepítéskor... remélem jó az elgondolásom... -
-
válasz
Armagedown #19627 üzenetére
köszi, én szeretem sk köszörülni a registryt, akkor tudom mit és hol kókányoltam el/ha rendet kell rakni, hol takarítsak.
#19625: pont a win11 releváns forrásra is egy ilyen f.szomtudjamitcsinálokdeaztnagyon kókányolás után segélykérő kollégánál bukkantam. A tag nem írja, mit művelt az elején, de rámutatnak neki, melyik két reg kulcsot kell lerendezni, most hirtelen nem találom az eredeti angol fórumposztot. Ezek ugyebár win10 és korábbiakra hivatalosan is publikálva vannak a M$ részéről, csak azóta nem merült fel bennük, hogy valaki érintett skylake és korábbi vassal win11-et tolna és nem frissítették az infótárat.
-
tutis
őstag
eddig win10et használtam offline fiókkal, most feltettem a win11-et, online fiókkal.
Érdemes online fiókon maradni, vagy inkább váltsak át helyi fiókra? Nem akarok szinkronizálgatni gépek között, ez a része nem érdekel, simán újra tudok telepíteni mindent ha kell, de a win 10 is évekig kiszolgált probléma nélkül, viszont most új laptop lett.
Ha esetleg átváltok helyi fiókra, mi lesz az online fiókkal? Értem azalatt hogy telepítéskor már megadtam oda az adataimat, ott mi tárolódik, mi szinkronizálódott? Vagy ne variáljak és mehet az online? -
Jól olvasom, hogy még win11 alatt is lehet registryben ki-be kapcsolgatni a spectre+meltdown javításolat? Van olyan rendszerem, ami nem lett bios+mikrokód-frissítve, mielőtt frissítem a biost kipróbálnám mekkora a teljesítménybukta
-
Dhampir
félisten
(#19621) King Unique
Köszönöm szépen!
(#19622) Polgesz
Igen, ezeket a beállításokat ismerem és arra van állítva, mégsem adja be.
Most kikapcsoltam a "Zárolási képernyő háttérképének megjelenítése a bejelentkezési képernyőn" funkciót.
Újraindítottam és már működik a Windows Reflektorfény.
-
King Unique
titán
válasz
Dhampir #19620 üzenetére
• How to Change Lock Screen Background to Windows Spotlight, Picture, or Slideshow in Windows 10
• Change Lock Screen Background to Spotlight, Picture, or Slideshow in Windows 11Ugyanúgy ahogyan a Windows 10-nél is, lásd Windows Reflektorfény (Spotlight) beállítása.
Másikra:
• Change Lock Screen Timeout to Turn Off Display After in Windows 11
• Change Screen Saver Grace Period to Require Sign-in in Windows 11
• Enable or Disable Require Sign-in on Wakeup in Windows 11
• Enable or Disable Lock Screen in Windows 11 -
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Hogyan lehet beállítani, hogy a gép elindításakor a fiókba történő bejelentkező képernyőn már rögtön az időnként változó, szép háttérképek jelenjenek meg?
Windows 10 alatt ez alapból ment, de Windows 11 alatt valamiért csak egy kékes színű, egyszerű mintázatú háttér fogad minden alkalommal a beléptetéskor.Ezenkívül hogyan lehet kikapcsolni a képernyőzárat, hogy ne kérjen ujjlenyomatot vagy feloldókódot, amikor kikapcsol a képernyő?
-
válasz
Adrian Mole #19617 üzenetére
-
Adrian Mole
senior tag
köszi! az m2 -t már betettem a win10-es gépbe (egy fázissal korábban már megvettem), felismerés, driver megvolt
gyorsindítás biosból (uefiből) kikapcsolva?köszi, Petrónius is! preferálnám, ha a beállításokkal nem kellene szívnom a tiszta telepítés után, csak a driverekkel, ezért swapolnám a rendszert
-
válasz
Adrian Mole #19613 üzenetére
Sata - sata esetén elég ha biosban azonos a ahci, uefi boot beállítás, winben kikapcsolt gyorsindítás, lemezeknél szabványos driver.
Licenszhez meg be legyen lépve MS fiókba.Viszont nvme esetén ha a régi gépben ha nem tudod bemutatni az os-nek az új m2 ssd-t akkor gond lesz.
-
Zoz
őstag
válasz
Simán működik a dolog, én már több tucatszor csináltam ilyen gépupgradet.
Amire fontos odafigyelni: be kell bootolni a sata meghajtóról úgy, hogy mellette van az nvme, azért, hogy feltelepítse a driverét. (Különben STOP 7B kékhalál lesz)
És a gyorsindítás legyen kikapcsolva klónozás előtt. -
Petrónius
aktív tag
válasz
Teljes konfigcserénél talán legjobb egy tiszta telepítés.
Én azt tenném. -
Adrian Mole
senior tag
Sziasztok!
Lehet, hogy nem ide való kérdés, ebben az esetben irányítsatok a megfelelő topicba.
Jelenlegi, hw-esen nem win11 kompatibilis win10 rendszeremet hardveresen fejleszteném (teljes konfigcsere), hogy át tudjak térni win11-re. Terveim szerint a jelenlegi Samsung 850 sata3 ssd-t átklónoznám egy új, Samsung 980 Pro M2-es SSD-re, Samsung Magicannal, ezt tenném az új hw-be, indulna a win10, és frissítenék 11-re. Működne? Lenne ennél egyszerűbb módszer? -
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
PDF24 Toolbox egyes elemeit/egyes alfunkcióit, miként lehtséges direkt mód megnyitni, a Toolbox elindítása nélkül?
Hivatkozással nem tudtam elérni eddig... -
modflow
veterán
válasz
poirot #19607 üzenetére
Sikerült nagyon egyszerűen megoldanom.
Bekapcsoltam eszközkezelőben a rejtett eszközöket és gyanítottam hogy usb eszközt kell keresni, megtaláltam a huawei-eset, töröltem és jó lett.
Amúgy ez az egész mire jó?
Mármint a magelkülönítés és a memória integritás?A kernel-módú hardveres kényszerítésű veremvédelem az ki van kapcsolva. Az is mi?
Azt be kell kapcsolni? Szerintem az eddig se volt. -
modflow
veterán
Ebben a csodás Win11-ben a telefonomat rá akartam dugni a PC-re.
Nem akarta az illesztőprogramot feltenni, nem ismerte fel a telót így.Ki kellett kapcsolni a magelkülönítést. Úgy jó lett.
Most viszont nem tudom visszakapcsolni, mert nem kompatibilis illesztőprogram van a gépen és a memória integritás nem kapcsol vissza.
De nem tudom milyen illesztő progit tett fel, nem tudom mit töröljek, hogy ezeket a fentieket vissza tudjam kapcsolni.
Tudnátok segíteni? -
Elgondolkodtam azon, hogy a nem-win11 kompatibilis gépeinket is upgradelném, hogy csak egyféle win legyen a családban. Használ-e közületek ezekhez hasonlót win11 alatt és tapasztalt-e hibákat/lassulást?:
1. asztali, i7-4770k, jelenleg igp-n/új vga-ra vár, asus z87 lapban
2. laptop i7-5600u + nvidia GT 840M
3. laptop i5-5200u a saját igp-jével -
pinnacle
nagyúr
válasz
tibaimp #19578 üzenetére
Open-Shell az utód. Egy probléma van csak vele, a betű nagyítás nem működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Grand Theft Auto GTA Vice City PC
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084)
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest