Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csorbi
addikt
válasz
yericho800
üzenetére
Most ennyi (NULLA!) hozzáadott infóból mit mondjunk?

Ha friss telepítés, akkor telepítsd még egyszer.
Ráadásul ha Windows 10, akkor rossz topicban is vagy... -
Csorbi
addikt
Akkor sz.r beállításokkal lett telepítve a Windows.
Megoldás: mbr2gpt paranccsal átkonvertálni a CSM beállítás alatt futó Windowst adminként indított parancssorból
("mbr2gpt /allowfullos" parancsra lehet szükség futó Windows alatt).
Ha végzett, és sikeresen futott le, akkor a Windows-t leállítani, a BIOS-ban a CSM-et UEFI only-ra állítani, bekapcsolni a Secure Boot-ot valamint a TPM-et ellenőrizni, mentés, és máris helyesen fog futni a Windows. -
Csorbi
addikt
válasz
bobalazs
üzenetére
A szoftver és az illesztőprogram kéz-a-kézben együtt jár. Az illesztőprogram visszaállítás csak akkor működőképes megoldás, ha nincs a körítés, azaz az Adrenalin is telepítve.
Nálad a megoldás egy komplett AMD uninstall, majd DDU-val kitakarítás, és a teljes korábbi illesztőprogram-csomag telepítése lett volna.
Az AMD Adrenalinon keresztül frissíti magát, abban kell letiltani. -
Csorbi
addikt
Egy dolgot ne felejts el: valahol a folyamat során, a legacy módú kiinduló op.rendszert át kell konvertálni UEFI alapúvá (mbr2gpt parancs). Mindenképp Win10-nél legyen ez, kérdés hogy a régi vas támogat-e tisztességesen UEFI Biost+Secure Bootot, vagy az új vas támogat-e még legacy/CSM BIOS módot.
-
Csorbi
addikt
válasz
balazs1956
üzenetére
Kérlek fáradj át a kérdéssel ide: Milyen program, ami...?
-
Csorbi
addikt
válasz
Janika(1982)
üzenetére
Egy szóval sem mondtam hogy az vagy.
-
Csorbi
addikt
válasz
Janika(1982)
üzenetére
Mondasz erre konkrét példát? Ha annyira nem éri meg neked, akkor miért nem vagy full offline? Valami előnyöd mégiscsak származik belőle, akár azzal is hogy itt vagy.
-
Csorbi
addikt
válasz
somasz
üzenetére
A 0x8007042b-0x2000d frissítési hiba akkor fordulhat elő, ha egy szoftverprogram nem kompatibilis a Windows jelenlegi verziójával. Használsz-e harmadik féltől származó víruskeresőt, tűzfalat vagy más, rendszerrel kapcsolatos alkalmazást (elavult régi periféria driver, bármilyen szoftver, stb.)?
99%-ban ezek akadályozzák meg a frissítést, ezért kell egészben gondolkozni: ha OS-t frissítesz, akkor minden mást is naprakészen kell tartani! -
Csorbi
addikt
válasz
atus72
üzenetére
A GE az a Gigabit Ethernet rövidítése. Magyarán 2 gigabited 1 kliensen úgy lehet csak, ha LACP-vel (Link Aggregation) 2-2 gigabites csatolón összekötöd mindkét oldalon és azokat összekonfigurálod eggyé. 4 db gigabites portod van az ONT-n, tehát már csak a kliensen kell legyen 2 db, és támogassa a link aggregation-t.

-
Csorbi
addikt
válasz
atus72
üzenetére

Forrás: Telekom oldal -
Csorbi
addikt
válasz
atus72
üzenetére
Miért nem a Telekomos topicban kérdezel rá?
Ott releváns a kérdés leginkább. Alaplapi BIOS friss amúgy?
A LAN beállításokat jobb lesz, ha visszaállítod defaultra.
Nálam sima B550 MSI Tomahawk van, 2.5GbE LAN hálózattal, minden megy fullon a 3 db 2.5GbE kliens közt ahogy kell. -
Csorbi
addikt
"még mindig olcsóbb, mint...."?
Mint micsoda?
Most akkor úgy kezelik ahogy akarják, vagy volt szó valami EU rendeletről az előző kommentekben?
A büntetési összegeket mindig úgy határozzák meg, hogy ne nagyon érje meg kifizetni, azaz elmenjen a kedve mindenkinek a trükközéstől.
Nálunk most épp PCI DSS audit zajlik, nem megfelelőség esetén több százezer eurós a bünti az értékesítés letiltásával egyetemben. Nem nagyon rizikóznánk. -
Csorbi
addikt
az itt-ott felbukkanó néhány hőbörgőtől eltekintve ezt az emberek nagy része használja is.
Na ne mondd már nekem, hogy egy EU szintű rendelet az csak pár hőbörgő agyszüleménye. Ugyanmá..

Az (MS) online fiókról beszélek.
Majd, ha én nosztalgiázni akarok, akkor előveszem a képeket a háttérmentésekről, nem gondolod? Hát mi a f*sz köze van ehhez bármelyik nagy tech cégnek, hogy én 10 évvel ezelőtt tűhegyre pontosan hol álltam, mit csináltam, mit ettem, meg kivel voltam? Őszintén?
Csak amihez engedélyt adsz.
Ezt neked kell tudni pórázon tartani. Például. 
De ott az adatvédelmi szabályzat, ott az ászf, olvastad már bármelyiket is? Ha neked csak natúr mindenmentes cloud backup kell, akkor nem biztos hogy a Gdrive a neked való csak azért, mert az egyik legelterjedtebb, majd' mindenbe beleintegrált, emiatt rettentő kényelmes. Ezek a cégek mind üzleti alapon működnek, szolgáltatásokat adnak el jó pénzért, és például Jolika néni lehet hogy teljesen elérzékenyül ha feldobja a telefonja hogy 3 évvel ezelőtt épp az unokáival fagyizott valahol. Márpedig sok millió Jolika néni van, pl. az USA lakossága 340 millió, és van még pár ország.

Remélem ebből lejön hogy Jolika néni is csak egy példa, viszont irgalmatlan nagy létszámot képvisel.betörtek hozzád mert az ócska szakadt lakótelepi ajtód egy nagyobb nekifeszüléssel be lehetett nyomni, és végignézték az összeset?
Ezt gondolom csak példa kedvéért írtad, nem pedig azért, mert személyeskedni akarsz.
Ha átgondolod, hogy ismerjük-e egymást, tudok-e bármit a lakhatási körülményeidről, hogy volt-e betörési előzményed, akkor azt hiszem sejted a választ. Nem kell túlgondolni.
-
Csorbi
addikt
Tényleg azt gondolod hogy az volt a mondandóm lényege, hogy valaki csupán a fotók miatt tör be hozzád?
Meg mi ez a statisztikával való példálózás? Nem is értem, teljesen irreleváns, egy egyszerű példa volt, mindenki nyugodtan helyettesítse be azzal amivel akarja.
A kanadai miniszterelnökről csupán annyit mondanék: az a fotó már akkor is gáz volt amikor elkészült. Ebből mindenki nyugodtan vonja le a konzekvenciát. -
Csorbi
addikt
Ebben nincs takargatnivaló, ráadásul ezt mint szolgáltatás nyújtja. Vagy igénybe veszed, vagy sem, de mivel ez egy fizetős op.rendszer (és ide tartozik már az Android, meg az iPhone is, hiszen az eszköz árában ott a licenc) esetében egy komplett szolgáltatáscsomag, amit megveszel, és nem egy üres pucér kernelt veszel. Tetszik vagy nem tetszik, a mai internet korban már millió erre épülő szolgáltatást lehet nyújtani a különböző előfizetéseken (xbox, office, icloud, google drive, o365, stb.) át egy csomó más mindenig. Ha valakinek ez nem tetszik, akkor használjon más jellegű OS-t, tudomásul kell venni hogy erre tart a világ, és egyébként az itt-ott felbukkanó néhány hőbörgőtől eltekintve ezt az emberek nagy része használja is.
"Nekem egyszer a Google Fotók hozta fel azt nosztalgia szándékkal, hogy 7 évvel ezelőtt hol jártam, meg hol jelentkeztem be, stb. közben már emlékezni sem emlékeztem rá."
Talán pont ez a nosztalgia volt a céljuk, nem?
Aki ennél többet lát bele, ott valami nem oké. Mihez jutnak hozzá illetéktelenek? A Google-on tárolt fotóidhoz? És mi van rajtuk?
És amíg papíralapú képek voltak, és betörtek hozzád mert az ócska szakadt lakótelepi ajtód egy nagyobb nekifeszüléssel be lehetett nyomni, és végignézték az összeset? Mi volt a különbség? Mindenki döntse el melyikhez könnyebb hozzáférni...Takargatnivaló alatt bármilyen - egyébként törvénybeütköző dolgot értek, vagy a saját életének ilyen-olyan kis titkait. Ezt mindenkinek a fantáziájára bíznám, kezdve a gyerekvédelemtől a bármilyen illegális dologig.
-
Csorbi
addikt
válasz
Janika(1982)
üzenetére
Gondolom a mobilod is google/apple account nélkül működik...
Mondjuk nekem nincs takargatnivalóm...
-
Csorbi
addikt
válasz
FirstTripla
üzenetére
Az új gépet semmiképp ne rufus által létrehozott telepítővel csináld, hanem hivatalos windows media creatorral.
-
Csorbi
addikt
válasz
tatabike
üzenetére
Miért kezdene drivereket törölgetni egy kompatibilis rendszeren csak attól, mert UEFI beállításokat kapcsolgatok ki-be?
Itt nem a beállításokon, hanem a rendszerkompatibilitáson van a hangsúly. És akkor még nem tértünk ki olyan gyanúra, hogy a rendszered jó eséllyel nem "érintetlen" hanem némi "Windows optimalizálás" is sanszosan érte, ki tudja milyen célból... ("direktben le van tiltva" - mi van direktben letiltva?
) -
Csorbi
addikt
-
Csorbi
addikt
válasz
csabyka666
üzenetére
Feladatkezelőt használd, és nézd az erőforrásokat. Főleg azt a 8 GB RAM-ot, amiből lehet hogy nem is érhető el annyi ha iGPU van a gépben, meg a CPU-t. 8 GB RAM Windows 11-nél már olyan, mint anno Windows 7-nél volt a 4GB. AZ OS-nek még épp elég, de ha már megnyitsz bármit, pikkpakk elfogy.
-
Csorbi
addikt
válasz
arcitec
üzenetére
Nem látom a "nálam" kifejezést.
Tehát nem ezt írtad. Amit írtál, az egy általános kijelentő mondat.
A frissítéseidért 3 task felelős:
Ez a kettő az Edge frissítéséért, őket a Feladatütemező könyvtár gyökerében találod:
MicrosoftEdgeUpdateTaskMachineCore
MicrosoftEdgeUpdateTaskMachineUAEz pedig a Chrome-ért, ez a GoogleSystem/GoogleUpdater mappában találod:
GoogleUpdaterTaskSystemMeg kell nézni mi a státusz velük, mire vannak állítva, hibára futnak-e, stb.
-
Csorbi
addikt
Egy 4 (!) éves op.rendszeren milyen komolyabb
hibajavítástcsiszolgatást vársz?
Megjelenéstől kezdve használom, igaz (IT-s) szakmabeliként és nem átlagemberként, kb. maximális megelégedéssel. Ennek megfelelően nyúlok is mindig hozzá, és soha nem az az első (második se
) gondolatom, hogy márpedig én ezt mindenáron meg akarom változtatni.
Az op.rendszerrel általában néhány kivételtől eltekintve, kb. sosincs gond. A rá feltelepített, nem naprakészen tartott, elhanyagolt driverek, alkalmazások, nem tudatos telepítések okozzák a bajok 99,9%-át, de ezektől ugye jellemzően a Windows esik hasra, így az emberek is azt kiáltják ki főbűnösnek. Rengeteg hajmeresztő telepítéssel és beállítással találkozom sajnos.
-
Csorbi
addikt
válasz
petakpa1
üzenetére
DX12-es VGA-ra való csere nélkül nem fog menni a Windows Update-n keresztüli frissítés, főverziók ugyanis nem mennek fel megkerült hw követlemények esetén Windows Update-ről, de 25H2-es telepítőről bootolással és frissítéssel megpróbálkozhatsz.
Sztem egyszerűbb venni egy olcsó DX12-es minimálkártyát, vagy a CPU-t cserélni mondjuk egy 5600G-re... -
Csorbi
addikt
25H2 upgrade info:
Ha esetleg valaki használja 24H2 alatt a Tobias Erichsen-féle loopMIDI-t (virtuális MIDI összekötő "kábel), akkor sajnos a Windows telemetria "Orange" státuszt ad, a 25H2-es frissítés addig nem jelenik meg, amíg ez a gépen van (elavult, már nem fejlesztik sajnos).
Ahogy lekerül, kell tolni egy telemetria frissítést és máris "Green"' státuszt kap a gép és megjelenik a 25H2-es frissítés lehetősége (persze ha nincs más a gépen ami ugyanígy megakadályozza).
Ez persze csak egy példa hogy milyen okok vezethetnek a 25H2 "meg-nem-jelenésére" egy adott gépen, holott látszólag minden jó - nem csak a rendszerkövetelményeknek kell megfelelni, az csak a legalapabb dolog.Többek között ezért sem jó ötlet kézzel ráerőszakolni türelmetlenségből eredően a 25H2-t mindenféle külső megoldásokkal, mert az majd a későbbiekben ad a sz.rnak egy jó nagy pofont ilyen-olyan misztikus hibákkal. Meg kell nézni előbb a telemetriát, mit mond, példásul registryben itt:
Számítógép\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\TargetVersionUpgradeExperienceIndicators\GE25H2
Az UpgEx és UpgExU értékeket kell nézni.
Utána lehet vetni egy pillantást ide is:
Számítógép\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\CompatMarkers\GE25H2
A kézzel való átírás igenjó ötletnek tűnhet, ám ezzel mindenki csak saját magát lövi lábon...
(Csaxólok...) -
Csorbi
addikt
Nálam ugyanez volt, az alábbi megoldás azonnal megjavította:
(Nehogy nekiállj azokat az - itt most nem - hasznos tanácsokat végrehajtani, mint a rendszerellenőrzés, meg javítgatás, meg telepítgetés, nincs rá szükség, nem az okozza a hibát, teljesen irreleváns)Registryben menj a következő ágba:
HKLM/software/microsoft/windows/currentversion/winevt/channels
ezen belül keresd meg a "Microsoft-Windows-Store/Operational" folder-t, és töröld azt.
(érdemes előtte mentést készíteni róla -> rajta jobb klikk, Export, és mentsd el valahová)utána menj a HKLM/software/microsoft/windows/currentversion/winevt/channels/publishers ágba, és itt a {53e3d721-2aa0-4743-b2db-299d872b8e3d} folder-t töröld (előtte mentés róla ugyanúgy).
Végül egy teljes gépújraindítás, utána 5 perc múlva próbálhatod a Windows Update-t futtatni és fel fog menni a frissítés.
Ha valakit érdekel, itt az angol hivatkozás: [link]
Sok sikert!

-
Csorbi
addikt
válasz
manu75
üzenetére
Dobj be egy képet a Rendszerinformáció összegző ablakáról.
Mindemellett megpróbálhatod adminként indított parancssorból:
CompatTelRunner.exe -m:appraiser.dll -f:DoScheduledTelemetryRunmajd amikor befejeződött (visszakapod a prompt-ot) akkor:
schtasks.exe /Run /TN "\Microsoft\Windows\Application Experience\Microsoft Compatibility Appraiser"Utána pedig egy Windows Update frissítés keresés.
-
Csorbi
addikt
Nem, ez most neked szólt, senki másnak.
"majd én segítséget fogok kérni azért, mert egy rendszer nem kap meg egy frissítést?"#30667: "Segítséget szeretnék kérni az automatikus rendszerfrissítés bekapcsolásával összefüggésben."
A feltételezésed magadat tükrözi, én pedig a sok-sok év felhasználói tapasztalatából beszélek.
-
Csorbi
addikt
Miért állítottad át?
A WU szolgáltatás futás módjának az égadta világon SEMMI köze nincs a Windows Update-k futásához. Oda van írva világosan, hogy eseményindító indítja, manuálisan, ez a rendeltetésszerű és alap, normális működés. Állítsd vissza, különben X idő múlva (mikor már nem emlékszel arra hogy átállítottad) majd jönnek a "Segítsetek nem megy ez vagy az, pedig nem állítottam el semmit, eskü."A frissítések menetrendszerűen, minden hónap második kedden érkeznek, nincs egyéb teendőd velük.
-
Csorbi
addikt
válasz
kaposznyak
üzenetére
Tudnál lőni egy videót a BIOS beállításokról, valamint a boot folyamatáról, hogy mi is történik/látható pontosan?
Illetve az USB-t ki tudod próbálni egy másik gépen, hogy ott lehet-e róla bootolni? -
Csorbi
addikt
válasz
kaposznyak
üzenetére

A Boot Order lock-ot is ki kellene kapcsolni. Az Option key display-t pedig ON-ra.
-
Csorbi
addikt
válasz
kaposznyak
üzenetére
Lenovo L15, 16-os céges gépeink vannak, egyiknél sincs kikapcsolva egyik sem, és F12-re működik a más hálózati eszközről való boot is (mi speciel PXE boot-olunk és SCCM-el telepítjük a klienseket), szóval nem hinném hogy ne tudná. Lehet inkább a pendrive-ot kéne újra megcsinálni, Rufus és Ventoy meg ilyen hasonló hülyeségek mellőzésével, a végén biztonságos USB leválasztással.
-
Csorbi
addikt
válasz
kaposznyak
üzenetére
A BIOS-ban van-e engedélyezve más eszközről való boot lehetősége, vagy totál ki van kapcsolva, és csak a rendszermeghajtó a kiválasztott?
Elárulnád milyen eszközről van szó? Köszi
-
Csorbi
addikt
válasz
kaposznyak
üzenetére
Szokott lenni funkcióbillentyű boot eszköz választásához a bootolás során (általában F12), nézd meg az alaplap/laptop leírását.
-
Csorbi
addikt
Mert tud Dolby Digital és DTS enkódolást a kártya. Az AE (szerintem, és ahogy olvasom) csak PCM jelet tud. Olyan kártyára kell cserélned ami tudja ezeket, és a mai napig támogatott. Pl. Sound BlasterX AE-5 Plus. (A Plus nélküli AE-5 nem tudja!!!) Néha hardveraprón becsúszik egy 25-30e körül.
-
Csorbi
addikt
válasz
Narxis
üzenetére
Nem ártana definiálni pontosan milyen eszközről van szó, és az eszköz (gyártójának) topicjában érdeklődni. Eléggé meglepődnék ha az ÖSSZES laptop a világon ezt produkálná.
(Reflektálva a "másnál is van ilyen?" kérdésre...)
Látatlanban megmondom a megoldást, előbb-utóbb fog érkezni a javítás vagy a MS, vagy az eszköz gyártója részéről, utóbbinál jó eséllyel újabb driver (vagy ritkább esetben BIOS, firmware) formájában. -
Csorbi
addikt
válasz
zolnagy
üzenetére
Akkor min is csodálkozunk?
A TELJES Windows 11 kompatibilitást nem csak az alap MS követelmények határozzák meg (CPU, TPM, UEFI, Secure Boot) hanem az eszköz minden hardverelemének a megfelelő Windows 11-es driver megléte is. Ha csak egynél nincs ez meg, borul a kakaó kifelé. Persze ügyeskedni lehet, de egyrészt ez komolyabb hozzáértést igényel, másrészt a siker nem garantált még így sem. -
Csorbi
addikt
válasz
zolnagy
üzenetére
Alapvető probléma az, hogy a HP támogatása a 11-hez ennél a modellnél, hát hogy is mondjam...eléggé hiányos, avagy ki sem lehet választani az op.rendszereknél.

Kérdés, hogy egyébként milyen hardverkonfiggal rendelkezik a gép, és annak minden komponense (CPU tekintetében leginkább) W11 kompatibilis, vagy csak úgy fel lett kényszerítve rá a 11.
-
Csorbi
addikt
válasz
zolnagy
üzenetére
HP specifikus probléma, semmi köze a Windows 11-hez, így itt kellene folytatni: HP notebook topic
-
Csorbi
addikt
válasz
Kis Tigris
üzenetére

Ezeket kell beállítanod neked megfelelően.
-
Csorbi
addikt
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Registryben is készülnek már a telemetriakulcsok a 25H2 upgrade engedélyezéséhez:

Én egyelőre még nem kaptam Green flag-et.
De legalább a GatedBlockID még üres. -
Csorbi
addikt
válasz
rothfb
üzenetére
Valaki előtte rákattintott, és villámgyorsan leállította a gépet, mert megijedt hogy elindult a telepítő. Nem egy ilyet láttam/hallottam már.
Egyébként az, hogy bekapcsolás után frissítéseket keresett, azt honnan látod? Csak úgy, ha bemész a Gépházba és rányomsz a frissítések keresésére. Máskülönben nincs semmi látható jele, nem ugrik fel semmi, nincs vizuális visszajelzés, háttérben történik minden.Ha felment a 11, a noti gyártójától származó drivereket és firmwareket/BIOS-t érdemes lefrissíteni, mindet.
-
Csorbi
addikt
válasz
Fehérsólyom
üzenetére
Akkor ennek máshoz lesz köze.
-
Csorbi
addikt
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
A pontos részletekkel tisztában vagy, vagy csak addig jutottál, hogy gyilkolja az SSD-ket?
A kérdésem lényege az lenne, hogy egyáltalán érint-e a hiba? -
Csorbi
addikt
Kedveskék!
Az adott témával át lehetne ballagni a Particionálás topicba, és a totál offolást itt befejezni? Szerintem nem túl nagy, de annál jogosabb kérés.
Köszönettel!
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- Milyen videókártyát?
- Ingatlanos topic!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Robotporszívók
- One mobilszolgáltatások
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Peugeot, Citroën topik
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- Alienware 17r4 olvass
- ELADNÁD IPHONE KÉSZŰLÉKED? ADD EL A MOBILESHARKNAK GYORSAN ÉS BIZTONSÁGOSAN!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ott releváns a kérdés leginkább. Alaplapi BIOS friss amúgy?

Ezt neked kell tudni pórázon tartani. Például. 

Meg mi ez a statisztikával való példálózás? Nem is értem, teljesen irreleváns, egy egyszerű példa volt, mindenki nyugodtan helyettesítse be azzal amivel akarja.
És amíg papíralapú képek voltak, és betörtek hozzád mert az ócska szakadt lakótelepi ajtód egy nagyobb nekifeszüléssel be lehetett nyomni, és végignézték az összeset? Mi volt a különbség? Mindenki döntse el melyikhez könnyebb hozzáférni...