Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
poirot
őstag
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Jó helyen jársz, ebből a szempontból. Magam részéről a MiniTool Partition Wizard-ot használom, de majd jönnek a szakértők és ajánlanak mást is. Ezek a particiónáló programok tudnak bővíteni particiót, egyesíteni, szóval jóformán mindent, egy kis odafigyelés kell hozzájuk.
-
poirot
őstag
válasz
lanszelot
üzenetére
Próbáld meg a
Vezérlőpult\Felhasználói fiókok\Hitelesítőadat-kezelő -nél a Windows rendszerbeli hitelesítő adatoknál hozzáadni az általad kivánt IP cimet, jelszót hozzáadni. Total commanderben még egyszer meg fogja kérdezni, ott beírod és elmented. Utána már lesz hozzáférésed az eszközhöz.
-
poirot
őstag
válasz
Ghostman78
üzenetére
Minitool partition wizard készit boot lemezt, most néztem.
-
poirot
őstag
válasz
jencsikdani
üzenetére
Nézted a gépházban az idő és nyelvet ? Nálam nincs automatára állítva, hanem az UTC +1 Budapest, stb-re. Az automatikus nyári idő átállítás viszont be van.
Ott lehet kikapcsolni az automata beállítást. -
poirot
őstag
válasz
pinnacle
üzenetére
Google-ba beírod, explorerpatcher.
Ott nálad lehet a gond, ha nincs ikon, pl. nálam az AIMP ott van, transmission, külön kis hangerő program, naptár program. Van amelyik a windowsal bootol be, valamelyik oda csukódik le, de mindegyiknek meg van az ikonja. Próbáld meg ilyenkor a tulajdonságainál ikon cserét végrehajtani. Vagy a gépházban személyre szabás tálcánál. Illetve magánál a program beállításánál, hogy hogyan rakja le. -
poirot
őstag
-
poirot
őstag
Ide is berakom, elnézést.
Sziasztok! Transmission GUI-t használok évek óta, és úgy emlékezem, hogy akkor is kaptam értesítést régen, mikor a letöltés teljesen lejött a NAS-ra. Most viszont nem tudom hol nézzem meg, hogy mi állítódott el. Win 11-et használok.
A gépházban, hogy lehet belerakni a Transmission GUI-t, hogy értesítést kapjak.
Kösözönöm a válaszokat. -
poirot
őstag
_
-
poirot
őstag
válasz
Csorbi
üzenetére
Szia!
Megnéztem én is az értékeket, sajnos nálam az első képen az UexRatingOrange és az UexRatingYellow 1-es értékeket vett fel.
A második képen UpgEx és UpgExU kulcsok Orange értékeken vannak.13. gen. I5 procim van, leellenőriztem a gépem, mindenben megfelel az előírásoknak. Itt vagyok win 23H2-esen, ezek szerint valami akadályozza a telepítését. Nem lehet ezt valahogy kiszűrni, hogy mi az? másik ha maradok így a rendszerrel, akkor mi történik, mikor kerül "kivezetésre"? Köszöm a válaszod.
-
poirot
őstag
válasz
herion
üzenetére
Esetleg próbáld meg az alábbiakat;
Ha a Notepad-od még mindig nem működik akkor találtam egy megoldást
youtuberól (https://www.youtube.com/watch?v=jGd2Wognl74).A parancssort rendszergazdaként futtatva az alábbi parancsot kell futtatni:
Dism /Online /Add-Capability /CapabilityName:Microsoft.Windows.Notepad~~~~0.0.1.0 -
poirot
őstag
válasz
petakpa1
üzenetére
A helyedben csak azt a lemezt hagynám a gépben, vagy leválasztanám, amelyikre feltelepítem az egyik windowst. Ha fent van, akkor azt hagynám bent, amelyikre a másik windowst telepítem. Ebben az esetben csak a BIOS-ban tudsz váltani, az egyik vagy a másik között, illetve van olyan opció, hogy egy billentyűvel a bootolást ki tudott választani, hogy melyik win induljon. BIOS függő.
-
poirot
őstag
válasz
Garsza
üzenetére
Telepíteni tudtad, gondolom.
How to install and use a packer plugin:
1. Unzip the downloaded archive to any directory
2. In Total Commander, choose Configuration - Options
3. Open the 'Packer' page
4. Click 'Configure packer extension WCXs'
5. Type an extension suitable for the plugin, e.g. "lst" for diskdir
6. Click 'New type', and select the .wcx file
7. Click OK in all open dialog boxes.
You can now use the plugin via Files - Pack (or by opening archives of this type).
-
poirot
őstag
válasz
mefistofeles
üzenetére
Bocsi, Te tudod.
-
poirot
őstag
válasz
mefistofeles
üzenetére
Bocs, hogy beleszólok, de esetleg nézd meg a Driver Easy -vel, nekem jó pár drivert megtalált, amit eddig nem is mutatott.
-
poirot
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm szépen. Kipróbálom.
-
poirot
őstag
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy éjszaka arra ébredek, hogy a gépem bekapcsol, van amikor 2-3-szor is. Nem minden éjjel, de hogy lehetne ezt letiltani? (Nem akarok power gombot használni, az egérrel, vagy a billentyűzettel szoktam újraindítani a gépet.)
Mit kell ahhoz beállítani, hogy csak akkor induljon el, mikor én akarom?
Köszönöm a válaszokat. -
poirot
őstag
válasz
tylerddd
üzenetére
Én a Volume2-öt használom. Az egyik leghasznosabb kis segéd program.
A linket kicseréltem, innen le lehet tölteni. Remélem ez a jó.
Remélem jó a link, mert egy hasonló nevűbe szaladtam be, ami hasonló szabályzó mégsem tetszett. Tud magyarul, automatikusan indítom a windowssal, úgy van beállítva, hogy az egérgörgővel a taskbaron szabályozza a hangerőt. Rengeteg beállításai lehetősége van, de nem szoktam piszkálni, jóformán úgy tökéletes ahogy van.
-
poirot
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Értelek, persze, csak az ismerősömnek nem volt Microsoft fiókja, és így kért kulcsot. Ismétlem, az egyik utolsó frissítésnél a Microsoft vlamit nagyon elszúrt.
-
poirot
őstag
Esetleg erről a bitlocker-ről nem lehetne egy összefoglalót készíteni? Mert ahogy nézem, előbb-utóbb csak beleszaladunk. Mert ugyan Cigam említette és jól leírta egy posztban, viszont, nincs egy hete, hogy egy ismerősöm hívott, hogy nem tudja elindítani a laptopján a windows-t, mert kódot kért. Kiderült, hogy valami frissítési probléma volt, és én nem is hallottam róla, na meg nem is tudtam volna segíteni.
Valljuk be, sokunk úgy hiányzik ez a bitlocker, mint púp a hátunkon. Vagyis hogy lehet leellenőrizni, letiltani, lementeni a bitlockert stb. stb. -
poirot
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm.
-
poirot
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi a válaszokat.
A BIOS password esetén, ahoz az alaplaphoz van kötve a winchester, amelyiken létrehozták? Vagy lehet cserélni alaplapot a password ismeretében?
-
poirot
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm a választ, igen tudok ezekről a BIOS passwordok-ről, de nem hallottam még senkiről a környezetembe, aki használta is volna.
Akkor jelszó nélkül, csak magát a winchestert formatálással "nyerhetjük" vissza az adatok nélkül?
Bitlocker esetében mondjuk egy Boot pen driverrel láthatjuk és kimenthetjük az adatokat? -
poirot
őstag
válasz
zsoltip
üzenetére
Nem ismerem a Q-DIR Commandert, de próbáltad már mondjuk a Total Commanderrel? Vagy esetleg egy új mappát készíteni és oda egyesével berakni a file-okat és megnyitni a mappát. Amelyiknél "elszáll" a Commander az nem tetszik neki. Ebben az esetben átnevezni a kérdéses file-t és úgy megpróbálni.
-
poirot
őstag
Bocs a láma kérdésért; A gépemet leállítottam, mikor elmentem itthonról, mikor hazaértem stand by -ban volt, vagyis valamikor újra indult. A kérdésem, hogy hol, milyen log file-ban lehet megnézni, hogy mitől indult el a gépem és mikor ?
Köszönöm a válaszokat.
-
poirot
őstag
válasz
kromatika
üzenetére
Nekem is pont tegnap kérte a jelszó változtatást, mert 5 nap múlva lejár. Nos nekem nem volt jelszavam, az új jelszónak adtam egy betűt, elfogadta, és ugyan avval a lendülettel ismét jelszót cseréltem, vagyis nem adtam neki semmit új jelszónak és már kész is. Rufussal készítettem én is, ez a win 11 hepje lesz.
-
poirot
őstag
válasz
Tappancs2001
üzenetére
Én mostanában az Aomei backupper-t használtam, teljes megelégedésemre. Magyarul tud, azt hiszem a freeware is ebből a szempontból teljes értékű. [link] De azért nézz utána. Klónozni tud image file-t készíteni, pendrive-ra bootolható backupper-t, stb.
Mivel nekem körülményes volt mindig is ennél az új alaplapomnál egy új rendszer felinstallálása (csak egy meghajtó lehetett bekötve, mert különben a telepítés nem futott végig, így van 3 db win11 rendszerem fent, amire bármikor bebootolhatok) -
poirot
őstag
válasz
Tappancs2001
üzenetére
De miért csinálsz felesleges munkát magadnak az újra telepítéssel? Ha jó a mostani rendszered, átmásolod a megfelelő backup programmal, és bebootolsz róla, ha kész, ahogy írtad.
-
-
poirot
őstag
válasz
gringoka
üzenetére
Nekem Nvidia kártyám van és a kártyával meg a DP port-al szintén átugrotta a BIOS belépést, az NVidia kártyánál egy Firmware frissítés megoldotta ezt a gondot.
Próbáld meg az összes meghajtót eltávolítani, és csak azt hagyd benne amire telepíteni akarod a rendszert. Ha kell, akkor akár egy másik SSD portra dugva, rakd fel a rendszert. Olyan mindegy honnan bootol be. A TV-nél folytasd a telepítést, aztán ha kész és müködik a tv-n és látod a visszacsatolt meghajtókat, akkor ráérsz a kártyával foglalkozni, szerintem.
-
poirot
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Nekem is hasonló volt. Szoktam lementeni képeket az egyik Facebook csoportból és ott is várni kellett míg letöltötte, pedig SSD, gyors net, és észrevettem, mivel a Total commander nálam mindig nyitva van és félig kilóg a háttérben, mindig először a C:\Downloads mappába mentette a file-t és onnan a kivánt könyvtárba. Nem tudtam az okát. A múlt héten újra raktam a win11-et, azóta egy pillanat és lent van a mentett kép.
-
poirot
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
A napokban raktam fel a windows 11-et, és az Xnview-et használom a kép file-ok megnézésére. Mind az intézőben, mind a Total commander alatt, az nyitja meg a kép file-okat. Szerintem egy próbát megér Neked, és igen, a telepítés után kiválasztani a gépről, és a mindig gombot megnyomni.
-
poirot
őstag
válasz
Csorbi
üzenetére
Nekem hasonló problémám volt a 1,5 éve vett DELL monitoromnál, de ott is csak ha scrolloztam a lapoknál. A Vivaldi böngészőnél, meg ha jól emlékezem a Firefoxnál nem volt, de az Edge-nél, Chrome-nál, Operánál, mindegyiknél úgymond szellemképesek lettek a betűk, de ismétlem csak is le ill. felfele gördítésnél. Az internet volt a megoldás egy beállítás kellett, azt hiszem letiltani és megjavultak. De csak a böngészőkön belül volt ez a probléma.
-
poirot
őstag
válasz
Szabi2121
üzenetére
Ha beledumálhatok, bocs. Defendert megnyitod a tálcáról. A virusok és veszélyforrások elleni védelem (legelső) Ott a A virusok és veszélyforrások elleni védelem beállításainál a beállítások kezelését megnyitod, ott a valós idejű védelem, felhőn keresztül biztosított védelem, minták automatikus beküldése, és az illetéktelen módosítás elleni védelem. Ezeket kikapcsolod, megpatcheled, amit akarsz, a patchet törlöd, majd visszakapcsolód, amiket kikapcsoltál. Én így szoktam.
-
poirot
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm szépen .
-
poirot
őstag
Windows 11 Enterprise 21H2 van a gépemen. Ez egy érdekes dolog, mert vagy 8-9 éve "görgetem" magam előtt ezt a rendszert. Mindig csak frissítettem. Szeretnék átállni egy frissebb verzióra, viszont erre a "patkolásra" már nem is emlékezem, hogy hogyan történt, mert a régebbi gépem nem felelt meg a win11 előírásainak.
Fél éve le lett cserélve a hardver, új proci alaplap, stb., vagyis minden esetben megfelel a win11 előírásoknak. Viszont nem nagyon szeretném alapokról kezdeni az egész rendszert felépíteni, hanem ezt a jelenlegit szeretném frissíteni?
Van rá valami lehetőség? Köszönöm a válaszokat előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gaming notebook topik
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Gitáros topic
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- 32GB DDR5 4800MHz CAMM Laptop memória 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 2TB SSD RTX 5070Ti 16GB Asus ROG Strix Helios GX601 750W
- Xiaomi 15 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest