- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
-
LOGOUT
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geth
veterán
Az a frissítés nálam minden nap az aktuális dátumot mutatja.
Valamelyik nap többéves fiókomra dobott ilyen PIN hibát, félperc alatt letudtam a PIN reset, eszembe se jutott ennyi energiát belefeccölni, lehet valami hálózati hiba vagy checksum miatt úgy döntött, hogy inkább újraépíti a bizalmat.
-
boborján2
senior tag
Ha egy mobilról megosztom a netet w11-hez, azt hogyan tudom megoldani hogy véletlenül se frissítsen , ha lehet akkor semmit sem? Értem ez alatt w11 és telepített játékok.
-
VGYke
addikt
válasz
Csorbi #21396 üzenetére
Rendkívül misztikus ez a PIN kódosdi. 3 fiók van a win11 alatt, 1 rendszergazda és 2 korlátozott.
* A rendszergazda fiókban, egyáltalán nem problémázott a PIN belépéssel,
* a 2 korlátozott fiók közül az egyikbe a fiók létrehozásakor megadott jelszót kérte (mert még win10-ként lettek létrehozva első lépcsőben MS fiók megadása nélkül belépési jelszóval, és MS fiókot csak második lépcsőben kaptak),
* de a másik korlátozott felhasználónál a win jelszó kérést fel sem kínálta, az MS fiók e-mailhez tartozó jelszót kérte, ami azért izgalmas, mert előbbi 6 szám, az utóbbi 24 speciális karakteres krikszkraksz.Frissítések 07.25-én (mivel minden nap használtam a PC-t, ők nem valószínű hogy okozói a jelenségnek):
Ami az érdekes, ma is jött egy frissítés:
Viszont mint írtam, mai első bekapcsolás után már nem tudtam PIN kóddal bejelentkezni, de a PC bekapcsolás és bejelentkezési próbálkozás között jó néhány perc eltelt.
Elképzelhető hogy fiókba történő belépés és újraindítási kérelem leokézása nélkül települ egy frissítés? Mert ha igen, ő lehet a ludas...
Ha nem, ez már a PIN kódos belépés visszaállítása után települt és nincs köze hozzá. -
Csorbi
addikt
-
VGYke
addikt
Sziasztok! A mai PC bekapcsolásnál azt írta a bejelentkezési felület, hogy nem tudok PIN kóddal belépni. Nem volt gond, beléptem a jelszóval, ezután láttam, hogy a PIN kód be van állítva. Töröltem, majd ismét beállítottam, azóta jó a PIN kódos belépés.
A fentiek okára lennék kíváncsi, tekintettel arra hogy ilyen még nem fordult elő, valamint tegnap nem frissítettem a win-t.
-
MrSealRD
veterán
Szerteném powershell-ből beállítani a max processor state-et. (Praktikusan azért, hogy ne kelljen mindig elvándorolni a konkrét powerplan-re és ott állítani kézzel.
Az alábbi parancs látszólag működik:powercfg -setacvalueindex SCHEME_CURRENT SUB_PROCESSOR PROCTHROTTLEMIN 99
Természetesen admin jogosultsággal (IS) próbáltam. Viszont ténylegesen nem történik semmi. Az érték átíródik. Ha a GUI-n keresztül elvándorlok a Vezérlőpultba ott is az új érték szerepel...viszont a CPU frekvencián nem változik semmi. Ha a GUI-n csinálom meg...akkor ott azonnal bekövetkezik a változás és hatással is van a frekvenciára.
-
szasanyi
félisten
válasz
Pyttawrx #21386 üzenetére
Köszi, én is ezzel oldottam meg. De mivel nincs driver ezért LAN és WiFi sincs, így net sem szóval kábel kihúzásával sem kellett bajlódnom.
Egyébként ez a telepítési módszer nem jár semmi hátránnyal?nokiauser: köszi, legközelebb ki is próbálom. Egyébként az a local disc csak SSD/HDD lehet vagy pendrájv is?
-
válasz
szasanyi #21385 üzenetére
Szia. Teljesen felesleges.
Biztos ismered már ezt:
Amikor az "Ez a megfelelő ország vagy régió?" ablak megjelenik, ahol kiválaszthatod Magyarországot és a magyar nyelvet, nyomd meg a SHIFT + F10 billentyűkombinációt. Ez egy parancssori ablakot nyit meg.
A parancssori ablakba klikkelj bele és utána, gépeld be a következő parancsot: oobe bypassnro, majd nyomj ENTER-t.
A telepítő rendszer ez után újraindul!Mielőtt megnyomnád az ENTER-t a oobe bypassnro parancs beírása után,
ne felejtsd, és mindenképp húzd ki a hálózati internet kábelt, már abban az esetben szükséges, ha internetre csatlakozó online vezetékes hálózatot használsz.Enter megnyomása után a telepítő újraindul, és hálózati kapcsolatoknál megjelenik egy új választható lehetőség: "Nincs internetem" lehetőséget válaszd ki, amikor a telepítő azt javasolja, hogy kapcsolódj egy hálózathoz.
Ezzel megerősíted, hogy nem kívánod használni az internetet a telepítés során. -
szasanyi
félisten
Helló srácok!
Lehet, hogy rosszul kerestem de nem leltem a választ ezért kérdezek: lehet-e Win11 BOOT pendrájvot készíteni úgy, hogy az tartalmazza a LAN drivert és azt telepítse is?
Az a gond, hogy a telepítés megáll az elején mivel a lapomhoz sem a LAN sem a WiFi drivert nem tartalmazza a legfrisebb Win és ugye net nélkül nem megy tovább mivel a csatlakozás és a fiók bejelentkezés kötelező. Persze kis macerával ki lehet kerülni, de én azt szeretném ha alapból települne - legalább az egyik - hálózati funkció. -
Ablakos
őstag
Nem tudok rájönni, hogy miért indul el a számítógép hibernált állapotból, ha megnyomom a billentyűzetet. Természetesen az eszközvezérlőben az (általam gyűlölt) eszköz felébresztheti... és az usb eszközöknél is ki van ez kapcsolva. (Gyakorlatilag mindenhol.)
Bosszantó, mert régebbi gépnél ez tökéletesen működött.Rendszernaplóban egy nagy semmi:
A rendszer kis energiafogyasztású állapotból tért vissza.
Alvási idő: 2024-07-27T11:59:12.110735500Z
Felébresztés időpontja: 2024-07-27T14:44:49.765877900Z
Felébresztés forrása: Unknown -
fauv
őstag
Bocsi, hogy kérdezek, de most nézem, hogy a winndowst a Microsoft fiókjához kapcsolt digitális licenccel aktíválták. szöveg van nálam.
Ez akkor azt jelenti, hogy ha az új SSD re pendriveről feltelepítek egy win 11-et és belépek a Microsoft fiókomba, akkor automatikusan aktiválni fogja az újat? -
fauv
őstag
Üdv !
Urak, nagyon régen telepítettem a rendszert / anno, még win 10, ami t rrissítettem ugye azóta 11-re. Ez aktívált rendszer.Szeretném felújítani a gépem és ebbe az SSD is beletartozik, amin a win 11 van.
Ilyenkor elbukom a jelenlegi aktivált rendszeremet, vagy hogy van ez most? Bocsi ha alap dolog, de ezer éve nem csináltam.Köszi előre is.
-
teptep
senior tag
válasz
boborján2 #21377 üzenetére
Elindítod az OneDrive alkalmazást. A fiókba nem tudsz bejelentkezni, de ezt a gombot meg tudod nyomni: "Számítógép leválasztása". Kilépsz az alkalmazásból és a mappa már törölhető.
Végső esetben pedig: gépház, helyreállítás, speciális rendszerindítás, parancssor. Megkeresed a rendszer meghajtót, illetve az Onedrive mappa helyét:rd /s /q onedrive
-
boborján2
senior tag
Volt egy üzleti ondrive fiók, minden tartalom törölve lett, lomtárból , rendszergazdai lomtárból is és a fiók megszűnt. Azonban egy másik gépen ahova szintén be volt léptetve ,de rég nem volt bekapcsolva a törlés nem szinkonizálódott le.
Most az van , hogy ott a one drive mappa a gépen , de a mappa tartalma nem törölhető. Mert hibára fut. Elvileg csak a felhő tartalmát mutatta , tehát helyet nem foglal, de ott a mappa és fájl szerkezet amire semmi szükség. Hogy lehet ezt letakarítani?
-
vacs
veterán
A Rainmeter jó lesz, sok skin van hozzá.
Köszi King Unique & qqcqqc -
King Unique
titán
A Windows 11-ben gyárilag van beépített Widget alkalmazás a tálcán, mutatja az időjárást, híreket, stb.
Ha a beépített widget nem felel meg és másik kell, aminél nem feltétel hogy Microsoft Store-os legyen, akkor ott van a két népszerű Win32 alkalmazás, a 8GadgetPack és a Rainmeter.Egyébként meg "Milyen program, ami...?" topik, inkább annak a témája a milyen programot XY célra.
-
vacs
veterán
Üdv.
Asztali időjárás + óra widget-et keresek (fixen oda rögzíthető).
A microsoft storeban csak bénákat találtam, illetve a google se volt a barátom.A képemen felül látható az Xwidget, hasonlót keresek, mert támogatás hiánya miatt már nem működik!
-
King Unique
titán
válasz
tompa torma #21370 üzenetére
Nincs itt semmilyen olyan stílus, ezt max csak próbálod tévesen belemagyarázni, ha már objektíven nem sikerül cáfolni mások állításait. Ez egy szakmai topik, ahol tények és ismert információk vannak, azok alapján kellene objektíven írni és érvelni, ami a napokban többeknek nem sikerült, ellenben nekem és másoknak igen, ami a jelen esetnél is dettó így van ha megnézzük.
Egyébként engem és másokat meg az zavar, hogy már nem először jössz ide trollkodni, pontatlan, téves, értelmetlen állításoktól hemzsegő irományokkal, majd amikor ezt jogosan megemlítik és számon kérik többen is, akkor még neked áll feljebb. Ezt jó lenne végleg befejezni, meg pláne ha nem tudsz érdemlegesen semmit hozzátenni a topik témájához, sőt állításod szerint még csak nem is használsz Windows 11-et, stb. Köszönjük!
-
boborján2
senior tag
válasz
tompa torma #21365 üzenetére
A memória igény csak részben múlik a kódoláson. Ha balf sz a fejlesztő ,akkor megeheti a ramot , ezt megadom.
A mobil amire célzol , azt már okostelefonnak hívják és a hatvanezres meg a félmillás nem is említhető egy lapon.
De abban igazad van ,hogy hagyományos hívásban egyformák. Már ha épp az olcsóbbikon nem laggol a telefonkönyv amiben keresed a számot -
Csorbi
addikt
válasz
tompa torma #21364 üzenetére
És akkor most pontosan mi is a kérdésed a Windows 11-hez kapcsolódóan itt a topicban? Vagy tapasztalatot szeretnél megosztani a Windows 7-ről?
-
BitRider
senior tag
válasz
De mindez kit érdekel? Nagyon sután állsz a témához. Linkelhetnénk neked félmillió dolgot, amit pl. a böngészőkben vagy az oprendszerekben javítottak és megvédték vele az emberek java részét, köztük valószínűleg téged is elég sokmindentől az idők folyamán.
Nem érdekel, hogy mit használtál és hogy mit akarsz itt, amikor még a hozzászólásod se bírod rendesen tagolt mondatokban megformálni, miközben értelme meg nincs.
-
Geth
veterán
válasz
nem is nőtt gigászira a rendszer
Nekem Win8 óta egyik rendszerem sem hízik a frissítések után.és a cégeknek az az érdeke, mindig újat vegyél.
~6 évesek a rendszerek itthon, szerintem simán van még bennük 1-2 év. Vagy több.mennyivel telefonálsz jobban, gyorsabban egy félmillás géppel ,mint más a hatvanezressel
Telefonálni? Semennyivel. De nem csak telefonálok vele.a microsoft egy parazita,amit ti tápláltok...
Ha ez vigasztal, a nekik fizetett 0 forintommal éhen halnának. -
Geth
veterán
válasz
tompa torma #21361 üzenetére
hol látod hogy az ellenkezőjét állítottam...?
Ott írtad, amire közvetlenül válaszoltam: "van a win,azt semmi más"
Nem vagyok gondolatolvasó, azzal dolgozok ami van.redmond most arra játszik,hogy szoros függőséget alakítson ki
Most? Egy profitorientált cég arra bazíroz, hogy minél jobban vendor-lock-oljon? Most nagyon elképedt mindenki.egy mezei home júzernak nem kéne az állandó frissítés,no meg a belepakolt cuccok háromnegyede sem
És ez baromi sokszor igaz lesz, ha a windows helyére más szoftvert/OS-t helyettesítesz be: frissülni akar a nyomorult, és több komponens van benne, mint amit a user használna.
Ez ilyen, jóreggelt -
tompa torma
junior tag
válasz
BitRider #21363 üzenetére
no akkor vegyük csak sorjában...évekig használtam xp-t, meg hetest is....és csak azt a frissítést engedtem, ami kellett a használathoz...nem is nőtt gigászira a rendszer...no meg az is enyhén röhejes hogy 16 giga ram alatt be se kapcsold a gépet..az meg hogy egy alkalmazásnak mi a gépigénye,jobbára a kódoláson múlik...és a cégeknek az az érdeke, mindig újat vegyél...jó is hogy említetted a mobilt, mondd ,mennyivel telefonálsz jobban, gyorsabban egy félmillás géppel ,mint más a hatvanezressel...?..de nem vitázom, tény,a microsoft egy parazita,amit ti tápláltok...
-
BitRider
senior tag
válasz
Minden esetben kell az állandó frissítés. A telefonodra is, a böngészőknek is, mindennek, aminek köze van az internethez és annak a futtató környezetéhez. Ez indokolt alapvetés, szóval nem kéne ekkora zöldségeket beszélni egy tech topikban.
A bepakolt hülyeségek nagy része kikapcsolható, ha más nem, segédprogival.
A rendszerkövetelmények valóban hülyeség, én a gyenge procikat kivágtam volna a 8. / 9. genesek közül is, miközben az erősebb 6. / 7. genes Intel procik simán mehetnének hivatalosan. Alatta viszont tényleg ne röhejeskedjünk már 2024-ben...
-
Csorbi
addikt
válasz
de azért lássuk be, egy mezei home júzernak nem kéne az állandó frissítés,no meg a belepakolt cuccok háromnegyede sem...most a " rendszerkövetelményekről " nem is beszélve..
Tessék, ott a Windows XP, Vista, 7, lehet őket használni, pont megfelel akkor az igényeknek.
-
tompa torma
junior tag
hol látod hogy az ellenkezőjét állítottam...?...csak akkor nem értem miért " véded " ennyire a wint..?...holott te is tudod, úgy sz@r ahogy van,főleg a 11...redmond most arra játszik,hogy szoros függőséget alakítson ki...amit bánna t@köm ,ha a céges rendszerrel csinálná...de azért lássuk be, egy mezei home júzernak nem kéne az állandó frissítés,no meg a belepakolt cuccok háromnegyede sem...most a " rendszerkövetelményekről " nem is beszélve..
-
Geth
veterán
válasz
tompa torma #21357 üzenetére
Megtisztel, hogy így követsz, de kérlek frissítsd a jegyzeteidet, mert már többet használok linux-ot, mint win-t, tehát duplacsövű lesz az a látás
-
válasz
tompa torma #21357 üzenetére
Mi van?
-
King Unique
titán
válasz
RootRulez #21318 üzenetére
Nem, nem feltétlen kell "új procit kellene vennem, ebből adódóan, akár új alaplapot", mivel adott a lehetőség akár nem támogatott hardverkonfigurációra is Windows 11-et telepíteni, lásd #20625. Ahol a PC pontos típusa bár nem derült ki, de lehet csak a CPU hibádzik, ha van UEFI + Secure Boot, meg dTPM / fTPM / PTT, csak az utóbbiak nem lettek bekapcsolva a Windows 10 telepítésénél.
A korábbi hírek alapján Windows 11 24H2 verziótól a CPU felől a "POPCNT" utasítás megkövetelése meg eleve csak a 10-15+ éves muzeális hardvereknél és CPU-knál lehet gond, ellenben a modernebbeknél eleve nem, pl. Intel vonalon már a legelső Core i generáció is támogatja. Sőt, nemrég megnéztem egy 10+ éves régi laptopnál, amiben csak egy Intel B960-as CPU van, és még az is támogatja.
-
King Unique
titán
válasz
Aureal #21349 üzenetére
Hát mondjuk azért adnak el ilyeneket gyatrább hardverrel, hogy legyen olcsó termék is, amit olcsósága miatt többen vásárolnak még ha hulladék is, meg az 1 TB-os háttértárat is nyilván olcsóbb megoldani HDD-vel mint SSD-vel, az alsó- / alsó középkategóriás laptopba nem fognak X TB-os SSD-t tenni, max. jó esetben pl. 120-256 GB-osat.
Ez az "értsen mindenhez is" sem pont úgy van, mivel egyrészt nem feltétlen kell mindenhez, azért van a bolti eladó és a hozzáértő ismerős, online support és informatikai fórumokban az érdeklődés lehetősége, stb., amivel ha semmilyen formában nem él a vásárló és hulladék hardverkonfigurációt vesz, az már az ő baja. Ha az iskolától, munkahelytől kap olyat, akkor meg így járt, illetve ott akkor az eszközöket beszerző vezetőség feladata lenne jobban utánanézni, szükség esetén megkérdezni vagy megbízni egy hozzáértőt, hogy pontosan mit vegyenek meg.Itt egyébként pont te próbálsz győzködni, én és más csak válaszolunk, meg helyeként korrigáljuk a pontatlan és téves állításokat, ha már kéretlenül traktálod itt a jónépet ezekkel.
Az meg amúgy óriási tévedés, hogy ez szimplán "csak neked lehet igazad" alapon megy, mivel ez egy szaktopik, ahol a tények és az ismert információk alapján kell és lehet érvelni, ami esetedben az olvasottak alapján most nem igazán sikerült jól, lásd pl. CrowdStrike, WU és egyebek. -
Geth
veterán
válasz
Aureal #21349 üzenetére
Pontosan milyen formában várod itt a megoldást a 800 laptopra, amiről még mindig nem tudunk semmit a márkán kívül? Mi köze a laptopgyártónak a topikhoz?
minek ad el olyan hardvert
Na, segítsünk?Nem a hozzá nem értéssel van a baj, hanem ha emellé párosul az is, hogy tényeket figyelmen kívül hagyva rögtön a hibás következtetésekkel jössz, majd amikor tényekkel provokálnak, megsértődsz. Ne haragudj, de nem látom mi a célod.
-
Aureal
őstag
válasz
King Unique #21347 üzenetére
Talán nem is engem kéne győzködnöd itt akkor, hanem a gyártót magát, hogy minek ad el olyan hardvert, ami elve alkalmatlan nemhogy munkára, hanem hogy zökkenőmentesen futtasson egy alap oprendszert. És arról meg ne is beszéljünk, hogy felteszem te egy jól képzett vagy önképzett it szaki vagy aki ráér naponta oldalakban reflektálni mindenki felvetésére, de hogy lenéző stílussal ezt miért is kéne elvárni úgymond a köznéptől, hogy mindenki úgy értsen mindenhez is, ahogy te (pl. az a 15 éves gyerek, aki ilyen notebookot kap az iskolájától hogy használja az órákon, azt meg hagyjuk is.)
Felesleges amúgy válaszolni, úgyis kimagyarázol mindent, mert csak neked lehet igazad, csak a te tapasztalataid számítanak, mindenki más meg…
-
King Unique
titán
válasz
Aureal #21328 üzenetére
Mármint a tájékozatlanságból fakadó tévedést úgy próbálod palástolni, hogy nem a CrowdStrike frissítése okozta a problémát, holott gyakorlatilag már mindenhol leírták és elismerte még az érintett cég és annak vezetője is, ami ha szerinted nem így van, akkor netán tudsz mutatni a linkeltek ellenében olyan cikkeket vagy hivatalos közleményt, ami azt igazolná?
Ha az a "800 db új Asus laptopot" ilyen ergya, Intel Atom vagy N-es CPU, gyors SSD helyett lassú HDD, stb., akkor nem meglepő, ha egy olyanon lassú a Windows 11 működése, sőt ilyen hardverkonfiguráción a Windows 10/8.1/7 is lassú lenne. A gyors működéshez meg nem, nem feltétlen kell hogy "fél millás csúcs gépeket vegyenek", elég egy normális legalább 2 vagy inkább 4 magos CPU, legalább 4 vagy inkább 8 GB RAM, SSD és kb. ennyi. Ami azért manapság egyáltalán nem akkora extra és nem fél milla vagy 800 ezer, hogy a "köznép" ne engedhesse meg magának.
A "ne kapcsolja ki a számítógépet" az újraindítást igénylő kumulatív frissítések telepítése után szokott lenni, ami jellemzően a havi standard kumulatív frissítés (CU) és esetleg a .NET, amiből automatikusan települőként (nem választható preview) van havonta 1 illetve 1-1 db ilyen frissítés, elég csak megnézni a Windows 11, version 23H2 update history-t és a .NET Framework Updates for Windows 11 weboldalakat. Vagyis ilyen alapesetben csak havonta 1x szokott lenni, azaz kapásból cáfolható azon állítás, hogy minden bekapcsolásnál és indításnál, meg hogy naponta és egyebek.
Ez a bezzeg az "xp és w7 idején" megint nem egészen úgy van, mivel az XP és 7 esetében is nyilván volt Windows Update, alapértelmezetten be volt kapcsolva és települtek a frissítések, ott is előfordult időnként probléma, stb. + Azoknál ráadásul a Windows Update működése eleve rosszabb volt, az XP-nél konkrétan teljesen meg tudta akasztani a rendszert amit csak a támogatás végéhez közeledve javítottak, a 7-esnél az órákig / napokig csak "keres és keres, közben terheli a rendszert" szindróma volt, az időigényes külön-külön minden egyes frissítés (havonta visszamenőlegesen akár több 10 / tiszta telepítés után több 100 db) helyett nem voltak gyorsabb frissítést lehetővé tévő kumulatív és delta frissítések mint a 10/11-nél, illetve csak utólag a támogatás végéhez közeledve kapta meg a 7/8,1 is a havi kumulatív frissítéseket, stb.
Ilyen szakmai pontatlanságoktól és tévedésektől hemzsegő irományokkal nem reális egy szaktopikban bárkit is győzködni, pont ezért nem kellene erőltetni, meg ha kapásból firtatható és cáfolható a legtöbb állítás.
-
King Unique
titán
válasz
Parallaxis #21317 üzenetére
Hát azért nem éppen, mivel a gyárilag Windows 10/11-gyel előtelepített PC-knél jellemzően a hivatalos kiadású standard vagy S módú Windows 10/11 szokott lenni, aminél a "fabrikálás" annyi, hogy bele vannak integrálva a hardvergyártó spéci driverei és saját szoftverei, + telepítve akár egyéb külsős programok trial verziói (pl. McAffee és társai) is, stb. Vagyis nem ilyen ReviOS és társai 3rd party, "karcsúsított", nem hivatalos kiadású Windowsok, amikből el van távolítva pl. a Defender, Store, WinSxS, UWP appok, véglegesen letiltva a WU és egyebek.
-
Geth
veterán
válasz
files32 #21341 üzenetére
Itt megy, mentem egy kört az olasz pályán.
Semmi extra nincs fent a szokásos DX9, VC++-on kívül.
Játék 1.11 DRM free változat, a felbontás 1920x1440 volt, de itt még van hozzá egy-két tipp, én itt elengedem.
A legtöbb Win10-en elinduló proginak ugyanúgy kellene futnia Win11-en is. Én eddig nem találtam kivételt. -
-
Geth
veterán
Passz, nemhogy konkrét, de anekdotikus példát sem tudnék felhozni az elmúlt évekből (Win8 óta), ami érintette volna bármelyik rendszerünket ilyen katasztrofális módon.
A legrosszabb amire emlékszem, egy Win10 SMB fileművelet belassulás volt pár hónapig, mire javították, de az melóból kifolyólag otthon jobban fájt (túléltük). -
files32
tag
Nem kell fabrikálni:
Letölthető a Windows 11 LTSC, ami szinte bármire telepíthető -
cigam
titán
Kritikus rendszeren kaptam már kékhalált pár hete valamelyik frissítés után. Ugyanakkor az, hogy nálam nem jön elő hiba, nem jelenti azt, hogy másnál ne jönne elő, vagy a következő engem nem érintene.
Mikor volt az elmúlt években különösebb probléma nélküli frissítés?!
Mondjuk ez a 10-re is igaz, szóval csöbörből vödörbe... -
Geth
veterán
Két patch kedd között 1 hónap telik el, így ha kihagyod az opcionálisakat, 1 hónapig biztosan nem fog meglepetés érni. Milyen elk*rást tapasztaltál utoljára?
Semmi nem akadályozza meg, szerintem mókás is lenne (de szerintem nem fogják meglépni). Hogy felbolydulna a topik!
(ugyanitt azonnal lenne 1-2 olcsó gen9 rendszer)
-
cigam
titán
Én nem pánikolok, de ne lepődjön meg, ha telepítés után fura hibákba ütközik. Hiszen még a támogatott rendszereken sem képesek problémamentes működést biztosítani. Nem múlik el egy hónap sem, hogy ne lenne valami elk...va a javításban.
No és mi akadályozza meg őket abban, hogy az éles 24H2 kiadásban megemeljék a CPU limitet C2D-ről mondjuk Intel gen10-re? -
Doky586
félisten
válasz
Szándékosan nem jelenítetted meg az összes találatot..??? (láthatóan most is rosszul van telepítve a gép)
Egyébként még 2 évig biztonsággal maradhatsz a win10-en, utána is használható marad a gép. Mi az ami win10-en nem működik nálad?
Aztán a 12. szülinapja után engedd nyugdíjba vonulni. Megérdemli. -
Geth
veterán
válasz
Aureal #21328 üzenetére
No, és vannak akik mindent el is hisznek ahogy az ilyen főmuftik terjesztik az igét!
Emberünk szavahitetőségét vagy annak hiányát teljesen zárójelbe téve, valóban ez történt, konkrétan a workaround, hogy a CrowdStrike mappából törölni kell bizonyos file-okat, ahogy azt több tucat blogpost-ban/akármiben megírták egymástól függetlenül. De persze ezt sem kell elhinned.800 db új Asus laptopot
Nem akarlak elkeseríteni, de Asus és Asus laptop között is lehet különbség, egy márkanevet bedobva csupán a márkára sikerült szűkíteni, azon belül lehet ég és föld a különbség hardverben.Arra az XP-re gondolsz, ahol kéthetente találkoztam BSOD-val? Cserébe valóban fürgén újraindult
Ha használni akarták az eszközt (és nem volt feleslegesen teletelepítve szirszarokkal), elég volt csak bekapcsolni, nem volt olyan, hogy sürgős munkánál vagy egy gyorsan elküldendő emailnél órákat kell várni mire a gép helyrerakja magát…
Tökéletesen leírtad, ahogy most itt és melóban használjuk a rendszereket, tehát van remény (nem használunk CrowdStrike-ot).mindenki erről panaszkodik körülöttem
Nekem ez kiválasztási vagy mintavételi torzításnak tűnik, lásd: körülöttem senki nem panaszkodik ilyesmiről.Van valami konkrét problémád amúgy? Olyan ami ide tartozik.
-
Aureal
őstag
válasz
King Unique #21316 üzenetére
George Kurtz vezérigazgató az X-en közölte, hogy…
No, és vannak akik mindent el is hisznek ahogy az ilyen főmuftik terjesztik az igét!frissítéseknél mármint havonta 1x negyed vagy fél órára, amikor automatikusan települnek a havi kumulatív…
Ismerősöm egy suliban rendszergazda. 800 db új Asus laptopot kaptak oktatási célra az országos programban. Az egy dolog, hogy a net tele van (akár az idézett pcfórum is) olyan cikekkel, hogy a w11 még mindig indokolatlanul zabálja a gép erőforrásait és a MS is szabadkozik, hogy ezen igyekszik majd faragni, de mikor a diákok pont ezért inkább be se kapcsolják ezeket a notikat (és ellenőrizve volt nem-e pakolták tele mindenféle csoda progikkal meg játékkal), mert fél óráig csak pörögnek a csillagok, hogy “ne kapcsolja ki a számítógépet”, az szerinted mennyire egy használható os. úgy??? Ez így oké és elfogadható, sőt így tökéletes?
(S mielőtt felvetődne, nem nem ezekre akarnak tiny11-et rakni.)Gondolom, sokaknak meg nem telik arra, hogy fél millás csúcs gépeket vegyenek maguknak. (Bár nyilván ha a tanulókról beszélünk, köztük olyan is van, akinek az orvos v. ügyvéd apuka megveszi mondjuk a 800 ezres Macbookot a fél millás iphone mellé is, de nem ez a nagy átlag. A köznép igenis átlagos teljesítményű eszközöket engedhet meg magának.)
A lényeg mégis az, hogy xp és w7 idején, hdd-s gépek korában messze nem volt ennyire szívatva a nép az erőltetett frissítésekkel és rendszerlassításokkal. Ha használni akarták az eszközt (és nem volt feleslegesen teletelepítve szirszarokkal), elég volt csak bekapcsolni, nem volt olyan, hogy sürgős munkánál vagy egy gyorsan elküldendő emailnél órákat kell várni mire a gép helyrerakja magát…Nem gondolom hogy ez itt majd meggyőz, de hogy nem én találom ki, hanem mindenki erről panaszkodik körülöttem, az talán elég ahhoz, hogy létezik a jelenség.
-
Geth
veterán
válasz
Aureal #21325 üzenetére
Azért próbálkozni lehet. Én például kiváncsi vagyok a "mélyen beleturkálnak" mikéntjére, amikor dekára ugyanazt az image-et pakolják ki, mint a gyári, csak telepapkolják hasznos dolgokkal.
Esetleg érdemben is hozzá tudsz szólni a szálhoz?Saját tapasztalatról annyit, hogy lehet nem ugyanaz történt a kettőnk (többünk) tapasztalása során. Szerinted én rontottam el valamit, amikor javult a működés, vagy akinél rosszabb lett?
-
cigam
titán
válasz
Maradj 10-en, vagy cserélj hardvert. Az, hogy a rufusstal meg tudod kerülni az ellenőrzést, az nem jelenti azt, hogy a mindennapokban is probléma nélkül futni fog, ha egyáltalán elindul.
-
Aureal
őstag
válasz
Parallaxis #21322 üzenetére
Ne is próbálkozz ebben a “szaktopikban” hogy más túlművelt windows szakértőt majd bármivel meggyőzhetsz, még saját tapasztalatokkal sem. Nekik a windows szent és sérthetetlen.
-
boborján2
senior tag
válasz
Én még csak olyannal találkoztam , hogy fölöslegesen telepakolta a gyártó a xar utility meg egyéb baromságaival.
Ezidági minden egyes ilyen gépnek csak jót tett egy format c: és tiszta telepítés.
-
Geth
veterán
válasz
"Véletlenül" itt is ilyen márkák vannak (több különböző generációról van szó).
Egyik sem volt jottányit sem lassabb az újrahúzás után, inkább egy picit pörgősebbnek mondanám, illetve jóval gyorsabban indulnak, mértük.
A szükséges drivereket természetesen belepakoltam az image-be, csak a bőséges support, asssisstant és hasonló nevű csomagok nem kerültek fel.
Nem tudom mit jelent az "elég mélyen beleturkálnak", de a tapasztalat szerint semmit jót -
Geth
veterán
válasz
Parallaxis #21317 üzenetére
Nem fabrikál az semmit, csak telepakolja felesleges szoftverekkel.
Több különböző brand géppel dolgoztam, mindig volt 1 olyan példány, amiről ledúrtam mindent (igen, az OEM partíciót is, mindent), és felraktam nulláról a "minden gép hardveréhez hangolt" rendszert (sima Win11, a régebbi eseteknél Win10).
Találd ki, hogy az eltelt évek alatt melyikkel nem volt semmilyen probléma? -
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Agyalok, kipróbáljam a W11-et, leszedtem az állapot áttekintőt, de a procira piros X-et kaptam.
Akkor most új procit kellene vennem, ebből adódóan, akár új alaplapot?
Köszi: RR
-
Parallaxis
addikt
válasz
King Unique #21310 üzenetére
Egyébként ha annyira jók, minőségiek és ajánlottak az ilyen külsős fejlesztők által fabrikált Windowsok, akkor ezeket amúgy használják bárhol is az otthoni bohóckodáson kívül, mármint szervezeti szinten cégeknél, vállalatoknál, oktatásban, aztán Windowszal előtelepített PC-knél
Brand gépeknél a legtöbb esetben bizony ilyen "fabrikált" Windows van, amit a gyártó saját szája íze szerint módosít (szóval szervezeti szinten jó eséllyel alapból ilyennel találkozol, tekintve, hogy ott ritkán legóznak össze gépeket amikhez külön vásárolnak gyári szoftvert, hanem inkább közbeszerzésen keresztül brand masinákat vásárolnak, ami már alapból telepített a gyártó által módosított, az adott gép hardveréhez hangolt rendszert tartalmazza).
-
King Unique
titán
válasz
Aureal #21313 üzenetére
Olyanokat azért ne állítsunk, ami nem lett leírva, senki nem írta, hogy a hivatalos kiadású Windows 10/11 minden szempontból tökéletes és nem lehet semmilyen hiba.
A BSOD kapcsán az megvan, hogy azt gyakorta vagy a külsős hardvergyártó elcseszett drivere, vagy hardverhiba szokta okozni, nem feltétlen a Windows inbox drivere?
Ami egyébként ugyanúgy érintheti a külső fejlesztők által készített Windowsokat is, szóval ilyen téren az utóbbiak semmivel nem különbek és jobbak. Sőt, ha fontos rendszerkomponensek és szolgáltatások vannak ész nélkül eltávolítva és letiltva, akkor azon rendszereknél még lehetnek pluszban egyéb anomáliák is...Azt viszont szerintem nyugodtan lehet állítani, hogy a hivatalos kiadású Windowsokat összességében inkább fejlesztik hozzáértő szakemberek és ráadásul jóval többen, mint az ilyen 3rd party Windowsokat készítő nem hivatalos minősítésű garázsprojektek, meg pláne ha egyik-másiknál annyi a szint, hogy Defender, Store stb. egyből kuka, Windows Update kapásból permanensen letilt és egyéb "okosságok".
"De csak nézzük az elmúlt napok nem apró jelenségét: világszerte álltak le windowsos szolgáltatások. Ja persze, 3. fél tehet erről is. Bizonyára."
Az megvan, hogy ott nem egy Windows-frissítés okozta a problémát, hanem egy külsős kibervédelmi cég (CrowdStrike) frissítése, amit számos cikkben eddig is világosan leírtak, mint pl. ebben és az itteni prohardveres cikkben is?
"Utóbbi hátterében kivételesen nem maga az operációs rendszer egy, a Microsoft által kiadott hibás javítócsomag, hanem a CrowdStrike nevű kibervédelmi cég egy új frissítése áll, ami a vállalat szoftverét futtató Windows-okon okoz végzetes problémát."
"Kiderült, hogy a CrowdStrike globális kiberbiztonsági cég egy szoftvferfrissítése okozta a rendszerproblémákat. George Kurtz vezérigazgató az X-en közölte, hogy hibát találtak egy tartalmi frissítésben, amit a windowsos hostoknak küldtek ki""Home usernek ha összeomlik vagy nem bírja használni, mert a gép teljes erőforrását már bekapcsolásnál elemészti a frissítések és rendszer update oltárán drága windowsunk"
Az előbbi probléma az otthoni felhasználókat eleve nem érinti.
A frissítéseknél mármint havonta 1x negyed vagy fél órára, amikor automatikusan települnek a havi kumulatív Windows-frissítések, meg amikor eleve van lehetőség előtte szüneteltetni ha épp nem alkalmas a frissítés, meg pláne egy hardveresen erős modern PC-n, aminél jóformán alig venni észre?Az eredeti témához visszatérve, ha annyira az kell, akkor saját felelősségre adott a lehetőség ezt a Tiny11-et letölteni, telepíteni és használni, sőt nemrég likelve lett egy cikk + egy másikban egy videó is szemlélteti, hogy akár saját magának is összerakhat ilyet a felhasználó a Tiny11 Builder programmal.
Azt viszont ne várja senki egy Windows szaktopikban, hogy egy ilyen nem hivatalos és potenciálisan kétes megoldáshoz itt tapsoljanak és ajánlgassák a hivatalos kiadású Windows 11 helyett, meg pláne ha a Microsoft és egyéb szakértők sem teszik, nem véletlenül.
Ennyi! -
boborján2
senior tag
válasz
Aureal #21313 üzenetére
Az mondjuk tény, hogy a microsoft már annyi elcseszett frissítés kiengedett magából, hogy nem csodálom ha sokak nem hiszik el , hogy a múltkori kékhalál nem tőlük származik
Ugyanakkor én kék halállal win xp óta nem találkoztam. Illetve csak 1x , amior a zsír új ram párosból az egyik hibás volt.
És szerencsére a múltori leállás engem egy hangyányit sem érintett , így részemről ööm bódottá w11 alatt.Ja még egy apróság
bankrendszer miért ilyen szutyokra bízza milliók biztonságát
Nem erre bízza , mert az adatbázisok nagyon nem win gépeken futnak.
Viszont egy rakat ATM-en meg win xp van, mint oprendszer , ott viszont annyi a biztonság hogy kintről soha nem fogod elérni és erre meg nem a win xp felügyel. -
Geth
veterán
válasz
Aureal #21313 üzenetére
Mi a konkrét kék halál oka? Mert nem mindegy, hogy Win hiba okozta, vagy külső komponens. Egy elbaltázott NVIDIA vagy AMD driver hibáját rákenni az MS-re nem túl elegáns.
Vagy pl. a napokban aktuális CrowdStrike kernel modul hibánál sem feltétlenül csak az MS a hunyó (egyik rendszeremen sincs, nem is volt probléma). Egyébként a CrowdStrike miatt nemrég több Linux disztró is letérdelt, csak nem volt akkora visszhangja, gyanítom Neked ez is kimaradt.
Semmi baj nincs azzal, ha valaki tájékozatlan egy témában és nem is pótolja a hiányosságát, de ilyenkor nem muszáj hozzászólni butaságot, csak pihenj helyette. -
Aureal
őstag
válasz
King Unique #21310 üzenetére
Szerintem inkább az a rettentő gáz, amikor egyesek egy Windows szaktopikban úgy próbálnak firtatni valamit
Nem vitatkozásként csak elgondolkodtatólag, de pl. akkor te azt is mondhatod egyszerűen, hogy nem érdemes ilyenekkel foglalkozni, mert a windows az gyárilag egy tökéletes build, hisz olyan szakemberek fejlesztik, akik mindenkitől is jobban értenek hozzá pl.
A cáfolat viszont erre évtizedek óta a kék halál jelenség, csak hogy egy emblematikus gyenge pontját említsük. (Feltehetően - és itt megjegyzem, ez már saját vélemény amit nem kell elfogadni - mert a gyári verziót is pont annyira tákolják össze, hogy nem győzik utána az öles javításokat és frissítéseket rákerőszakolni a felhasználókra.)
De csak nézzük az elmúlt napok nem apró jelenségét: világszerte álltak le windowsos szolgáltatások. Ja persze, 3. fél tehet erről is. Bizonyára. Azért fekszik ki így egy os. mert alapból ennyire biztonságos, a teletömött felesleges vackaival. Valahogy más os.-ek meg mégis érintetlenek voltak… (Mondjuk az is elgondolkodtató számomra legalább is, hogy mint a légi közlekedés vagy bankrendszer miért ilyen szutyokra bízza milliók biztonságát, de most nem akarok előhúzni ide összeesküvés elméleteket…) Home usernek ha összeomlik vagy nem bírja használni, mert a gép teljes erőforrását már bekapcsolásnál elemészti a frissítések és rendszer update oltárán drága windowsunk, mondjuk úgy ez jár a pénzéjért. Szóval talán ezért próbálnak önkéntesek működő verziót faragni ebből a bughalmazból. Elnézést a túlzott őszinteségért, csak hogy tudjuk igazából miről beszélünk, bár nyilván ez majd nem fog tetszeni, csak hát kérdezve volt a dolgok miértje. -
Laci60
csendes tag
válasz
King Unique #21298 üzenetére
Szia!
Gyors indítás kikapcsolva, proci csere, índítás, minden O.K.
Mégegyszer köszönöm az ajánlást. -
plömplöm
őstag
válasz
Speeedfire #21309 üzenetére
-
King Unique
titán
válasz
westlake #21304 üzenetére
Mondjuk le lett írva világosan abban a 2 hozzászólásban, hogy mi lehet az ilyen nem hivatalos, külsősök által fejlesztett Windows rendszerekkel a probléma, de sebaj.
Egyébként ha annyira jók, minőségiek és ajánlottak az ilyen külsős fejlesztők által fabrikált Windowsok, akkor ezeket amúgy használják bárhol is az otthoni bohóckodáson kívül, mármint szervezeti szinten cégeknél, vállalatoknál, oktatásban, aztán Windowszal előtelepített PC-knél, valamint a Microsoft és neves IT szakértők javasolják ezek használatát a gyári, hivatalos kiadású Windows 11 helyett? Tudjuk a választ (= nem), sőt pl. a Microsoft fórumán is van erre vonatkozó kérdés-válasz, pont ezért nem nagyon van itt miről beszélni.
Szerintem inkább az a rettentő gáz, amikor egyesek egy Windows szaktopikban úgy próbálnak firtatni valamit, megmagyarázni pl. az imént leírtak ellenkezőjét, hogy azzal eleve ellentétes a hivatalos álláspont is.Egyébként ha már Tiny11, akkor pl. ezen cikk alapján a nyílt forrású Tiny11 Builder használata még úgy-ahogy oké lehet, mármint ha tudja a felhasználó hogy pontosan mit csinál és nem távolít el mindent összevissza, meg ezt is csak saját felelősségre javasolt és hivatalos ajánlás nyilván nincsen rá. Az meg hogy fontos rendszerösszetevőket szoktak eltávolítani az előre elkészített ISO-kból, nem hivatalos kiadás lévén csak saját felelősségre javasolt a használatuk stb., eleve nem újdonság, amit pl. ezen és ezen cikkekben is leírtak.
+ Ugye abból a jelenlegi kb. 66 és majd 30-ból vajon a felhasználók hány %-a játszadozik ezekkel a karcsúsított Windows 10/11 rendszerekkel manapság a sokmagos CPU-k, sok RAM, TB-os SSD-k korábban. Szerintem erre is sejtjük a választ. -
Geth
veterán
válasz
Speeedfire #21305 üzenetére
Utánaolvasás nélkül, empirikusan a Task Manager Memory oszlopa a Working Set Private bytes akar lenni. Namost ezen kívül van még megosztható/megosztott része is.
Pl. nálam épp most az egyik chrome process 220-at ír a Task Manager-ben, de a Private Bytes (totál) az 515. Ennek egy része persze valóban benne lehet más process Private Bytes halmazában, de ezeket nem triviális összeszámolni pontosan egyszer.
Röviden: nem fog kijönni soha a matek, mert nem annyi a matek, hogy összeadsz egy oszlopot, ez ilyen. -
törölt tag
válasz
Speeedfire #21305 üzenetére
"Cache"-nek használja a gép, vagyis a szokásaid alapján pár applikációt előre betáraz a gördülékenyebb munkamenet miatt, amit nem feltétlenül látsz a feladatkezelőben.
Nem kell vele foglalkozni. -
Speeedfire
félisten
Itt hogy jön össze a matek? Nem látom, hogy mi foglalja a maradék ~20 gigát.
ps lr bezárás után is érdekes
-
westlake
félisten
válasz
King Unique #21302 üzenetére
Nem attól lesz valami tákolmány, mert nem hivatalos (nem gyártói). A tákolmány szó degradáló, jelentése arra utal, hogy valami nem minőségi. Attól, hogy valami nem gyári, egyáltalán nem magától értetendően nem lehet minőségi. Ha valaki pontosan elég időt töltött már ilyen telepítők készítésével, akkor nyilván megszerez(het)te a megfelelő mennyiségű tapasztalatot. Egyértelműen általánosítasz, amí rettentő gáz. Nem kellene senki munkáját látatlanba minősíteni.
-
Geth
veterán
válasz
Aureal #21301 üzenetére
Ha valaki ilyet használ, és találkozik valami hibával vagy furcsasággal, akkor plusz lehetséges hibaforrás lehet a külső fél által összepakolt/kibelezett rendszer, amit már kizárni is adott esetben nehezebb lesz (első kérdés: alap rendszeren is jelentkezik?)
Szerintem nyugodtan használjon bárki ilyet, de akkor készüljön fel arra, hogy bizony magának kell a problémáknak utánajárni, mert pont ugyanilyen karcsúsított rendszere kevés felhasználónak lesz.
tl;dr szervízelhetőség -
King Unique
titán
válasz
Aureal #21301 üzenetére
Azért tákolmány, mert egyrészt ezek összességében nem hivatalos kiadású Windows 10/11 rendszerek, nem a Microsoft adja ki és okézza le az ilyeneket, hanem külsős fejlesztők, garázsprojektek barkácsolják össze, max. a kiindulási alap a microsoftos ISO. Másrészt az ilyeneknél nem ritkán olyan komponenseket nyirbálnak meg és távolítanak el, amiket nem feltétlen kellene, aztán utána meg lehet csodálkozni, ha ez + az nem működik és olyan abnormális hibák jönnek elő, amiknek normál esetben eleve nem kellene...
Ez a "sok gyárilag beletákolt feleslegtől akar mentesülni" egyrészt már aki, mert ugye nyilván nem minden felhasználó akarja kicsontozni a Windowst és jé, mégis jól működik nála évek óta. Másrészt ha pl. a built-in UWP appokat akarja eltávolítani, akkor azt eleve megteheti pl. a PowerShell módszerrel a hivatalos kiadású Windows 10/11-nél is, csak emiatt felesleges 3rd party Windowst telepíteni. Meg amúgy eltávolítani sem létszükséglet ezeket, ha eleve tiltható a háttérben futásuk és használni sem feltétlen kötelező, telepíthető és beállítható helyettük alapértelmezettként másik program, stb.
A 3rd party programokat felesleges az előbbivel összemosni, meg nem állította senki, hogy nem kell vagy nem lehet Windowsokra külsős programokat telepíteni és használni.
Egyébként miért is téma most ez, miért kell okvetlenül ilyen Tiny11, netán egy 1 magos CPU-val, 1-2 GB RAM-mal, 16-32 GB háttértárral szerelt PC-re kell valamilyen Windowst, illetve Windows 11-et telepíteni?
Ha igen, akkor még érthető, bár akkor is lehet inkább megfontolandó helyette valamilyen Linux, ha nem feltétel a windowsos spéci szoftverkörnyezet.
Ha nem, akkor viszont rejtély, hogy miért akarná bárki is egy megfelelő hardveres erőforrással rendelkező modern PC-n külsősök által összetákolt nem hivatalos kiadású Windows rendszerrel szívatni magát...
-
Aureal
őstag
válasz
King Unique #21299 üzenetére
3rd party tákolmányokkal
És ha más (most mondjuk nem én) de foglalkozik annyira a windowsal mint akár te, mélyrehatóan, idejét nem kímélve és eleve a sok gyárilag beletákolt feleslegtől akar mentesülni, mert felesleges és feleslegesen terheli a gépet is (lásd a Tiny verziók létrejötte, amit a MS se kifogásol hivatalból, mert nem kalóz verzióról van szó), s amire elvileg az NTlite szoftver is hivatott módosítani a telepítőt, a miért tákolmány? Bármi 3. fél dolga, ami nem a win része, ilyen alapon az is csak tákolmány mert ad vmit amit a rendszer nem? Legyen mondjuk az akár egy Photoshop vagy bármi?
Nem nagyon értem az elveidet ebben az irányban, miért rossz az amit más csinál (utánajárva, hozzáértéssel) és nem te?
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Metal topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Fujifilm X
- Futás, futópályák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Drón topik
- Androidos tablet topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó