Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Janika(1982)
üzenetére
Ez eddig is tiszta volt, hogy a probléma alapvetően nem telefonspecifikus, illetve nem az Android, vagy az iOS sara, hanem a Win nem tudja kezelni normálisan.
-
poirot
őstag
Bocs a láma kérdésért; A gépemet leállítottam, mikor elmentem itthonról, mikor hazaértem stand by -ban volt, vagyis valamikor újra indult. A kérdésem, hogy hol, milyen log file-ban lehet megnézni, hogy mitől indult el a gépem és mikor ?
Köszönöm a válaszokat.
-
ThodEE
őstag
válasz
CsengődiGeri
üzenetére
Megmutattam hogy kell átmásolni nem vetnék be újabb programot mert csak zűr lesz a zavarban
-
ratkaics
senior tag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Allítólag nem. Meg nem is úgy nézett ki. A bekapcsolás után úgy viselkedett mint más előre telepített windows-os gép az első indításkor (nyelv, billentyű stb. választás). Az iskola által küldött leírás alapján mindenképpen microsoft fiókkal kell bejelentkezni, mert az office licenc-et ahhoz lehet majd aktiválni. Ezért "erőltetem" a microsoft fiókos windows bejelentkezést.
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
A nyakamba sózott egy ismerős egy dell latitude 3140-es laptopot, amit a fia valami ingyenes iskolai program keretében kapott. Azért adta ide, mert nekik nem sikerül rajta bejelentkezni, még az iskolától kapott leírás alapján sem. Nekem odáig sikerült eljutnom, hogy van új microsoft fiók a srácnak, de amikor be akarok vele jelentkezni akkor beírom a jelszót, utána felkínálja, hogy hozzunk létre egy pin-kódot. Rákkattintok a létrehozásra(nincs is más opció), kicsit karikázik, utána kiírja, hogy nem sikerült a pinkódot létrehozni. Itt már van olyan, hogy kihagyás. Ha arra kattintok, akkor újra a bejelentkező képernyőre ugrik, és kezdődik előlről az egész.
Ez egy előretelepített win11.
Van valakinek valami javaslata, hogy milyen módon lehetne bejelentkezni ebbe a gépbe?
Köszi előre is mindenki segítségét! -
válasz
ThodEE
üzenetére
Nem éppen mostani keltű ez a probléma. Nekem egy OnePlus 8T-s telefonom van 2021 óta, és kezdetektől az a szitu, hogy csatlakoztatom a telót a PC-hez, a DCIM mappában én is látom a telóval készített fotók ikonjait, viszont ha konkrétan így szeretném bármelyik fotót a Winodws alatt megnyitni, általában valami hibaüzenet miatt nem megy, de leggyakrabban lefagy a Win, és csak a géprestart segít.
Az tudom a fotókkal csinálni csak, hogy a DCIM mappában, kijelölöm a fotókat másolásra, és átmásolom a gépre, ahol már simán, gond nélkül megnyithatók, szerkeszthetők, stb. -
ThodEE
őstag
Sziasztok!
Nemtudom mikor szűnt meg ez a lehetőség de úgy emlékszünk hogy régen ha rá dugtam a telefont a gépre akkor a DCIM-ben lehetett látni a miniatűröket, most csak az ikonok jelennek meg, nálunk van a hiba és kikapcsoltunk valamit vagy ez valami új védelmi funkció?
-
Clubforum2
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Na most pont eszerint a leírás szerint csinálom. Az Ssd-t máshol n tudom próbálni sajnos. Ez a laptop win10-zel már ment ssd-vel,igaz nem ezzel
-
válasz
Ciccuka
üzenetére
A 24H2 megköveteli az SSE4.2-t, ami nincs az említett CPU-ban. Ha időd engedi, akkor a W11 IOT 23H2-vel próbálkozz, ha az sem akarja az igazságot, akkor meg maradj a W10 IOT 22H2-nél(ez is sokáig támogatott még, AMD FX CPU-kat is támogat, remélhetőleg a Phenom-l sem lesz gondja)
-
King Unique
titán
válasz
Clubforum2
üzenetére
Mondjuk ez a "Nem lesz máshová rakva az ssd,mert fizikailag nem tudom" sem teljesen tiszta, mert ha van abban a laptopban egy 2,5" SATA HDD, akkor annak a helyére nyilván be lehet tenni egy 2,5" SATA SSD-t, a HDD pedig mehet a Caddy-be, normál esetben ezt eleve így szokás és javasolt megoldani.
-
válasz
Clubforum2
üzenetére
Akkor fussunk neki újra.
1. Caddy HDD-stől kiszed telepítés idejére
2. BIOS-ba belépve ezeket hajtsd végre
# EXIT menu
---> Load BIOS Default (Load UEFI Default vagy akármilyen néven is szerepeljen)
# System Configuration menu
---> CDROM Boot -> Disabled
---> USB Boot -> Enabled
---> Network Boot Protocol -> Disabled
---> Legacy Support -> Disabled
---> Secure Boot -> Enabled
---> OS Boot Order (ha nem ez lenne legfelül, F5/F6-t tedd felülre) -> Windows Boot Manager (Apacer SSD...)
# F10-el lépj ki a BIOS-ból (mentsd a módosításokat)3. Indítsd el a telepítést (eredeti W11, ne mókolt legyen), de a telepítés közben takarítsd le az SSD-t teljesen
---> Leírásban képzeld a HDD helyére az SSD-tAztán írj, hogy mire jutottál.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
King Unique
titán
válasz
Clubforum2
üzenetére
• Tehát ott van a Windows Boot Manager bejegyzés az SSD nevével (Apacer AS340 240 GB), vagyis eleve nem helytállók a "Hát az a baj,hogy ott nem látom" és "boot manageren-en belül semmi sem látszik" kijelentések.
• Ha a boot sorrend oké és eleve a "Windows Boot Manager (Apacer AS340 240 GB)" bejegyzés van az 1. helyen, akkor normál esetben annak márpedig bootolni kellene. Ha a másik válaszban javasoltakat letiltod, akkor sem működik?
• Maga az Apacer SSD biztosan jó, nincs lehetőség másik SSD-vel kipróbálni a telepítést?
• A laptop specifikus BIOS és egyéb beállítások felől értelemszerűen a "Notebookok" témakategória megfelelő topikjában (pl. HP notebook topic vagy azonnali notebookos kérdések órája) kellene érdeklődni, mert az nem Windows 11, hanem eleve hardverspecifikus. -
törölt tag
válasz
King Unique
üzenetére
Sikerült. Már Windows 11 van a gépemen. Kellemes meglepetés. Elég szép és áttekinthető az egész. Mégegyszer köszönöm a segítségedet!
-
Clubforum2
tag
válasz
Clubforum2
üzenetére
Most
-
törölt tag
Rakom fel a w11-et. E-mailt kér. Nekem googlés mailom van. Beírom, nem tiltakozik. Új jelszót kér. Adok egyet. 8 jegyű, van benne kisbetű, nagybetű és szám. Nem fogadja el. Segítsetek légyszi, mert nem tudok továbbmenni.
-
Clubforum2
tag
válasz
Clubforum2
üzenetére
Bocsánat. Ez van az OS boot managerben
-
Clubforum2
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Szia. Nem lesz máshová rakva az ssd,mert fizikailag nem tudom. Is boot manageren-en belül semmi sem látszik. A secure boot meg inaktív.
-
válasz
Clubforum2
üzenetére
A CDROM- és Network boot-t tiltsd le.
-
ktomcat
senior tag
Üdv!
Windows 11 Pro "telepítéssel" kapcsolatban lenne kérdésem, van 2 laptop legion y530 és legion 5 amikben szeretném megcserélni az ssd-t. Ez működhet úgy hogy mindkét gépen a "PC alaphelyzetbe állítása"-ra megyek (személyes adatok törlésével) és utána cserélem ki őket, úgy jó lehet? -
szaboi6512
őstag
válasz
Clubforum2
üzenetére
A Boot menüben milyen lehetőségek vannak?
A Windows Boot Manager-re állítva sem jó? -
King Unique
titán
válasz
Clubforum2
üzenetére
• Ha eredetileg 2,5" SATA HDD volt a laptopban, akkor alap, hogy SSD-re cserélésnél a 2,5" SATA SSD a HDD helyére legyen téve a natív SATA portra és ne a HDD Caddy-be, mivel az utóbbi különféle anomáliák forrása lehet. Ha a HDD helyére van téve az SSD és úgysem működik a telepítés, nem detektálja a BIOS az SSD-t, stb., akkor van miről beszélni.
• Ha már SSD, akkor egyes régi laptopoknál illetve régi BIOS-verzióknál előfordulhat, hogy nem teljesen kompatibilis egyes újabb típusú SSD-kkel, lásd más esetét a társtopikból (kérdés | válasz), amit jó esetben a BIOS frissítése megoldhat.
• A boot menüben az "OS boot Manager" opción belül mi van, ott sem látszik az SSD?
• Ha már UEFI szerinti telepítés, akkor a Secure Boot opciónak normál esetben bekapcsolva (enabled) kellene lenni, nem pedig kikapcsolva (disabled).
A Legacy vs. UEFI boot témában vagy Legacy only és UEFI only bootolás szokott lenni egyiket / másikat kikapcsolva, vagy vegyes (Legacy + UEFI), amit akkor annak megfelelően kellene beállítani. -
Clubforum2
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Szia. Hdd Caddy-be. Van rakva. Eddig is abban volt egy 60-as Ssd,csak Win 10-zel. Uefi módban lett telepítve a Win 11. Másik gépben még nem volt az ssd. Mellékelem a képeket.
-
King Unique
titán
válasz
Clubforum2
üzenetére
• Pontosan milyen HP laptop ez, 2,5" SATA vagy M.2 SATA / PCIe NVMe SSD a telepítésnél a célmeghajtó, ha 2,5" SATA akkor a HDD helyére lett téve vagy az ODD (ha van) helyére HDD Caddy-be?
• BIOS/UEFI boot menü megfelelően van beállítva, UEFI szerinti telepítésnél a Windows Boot Manager bejegyzés van az 1. helyen?
• A HDD vagy az SSD nem hibás, mint nemrég másnál?
• A telepítés előtt az SSD csatlakoztatva lett Windows 10/11-et futtató másik PC-hez, ha igen, akkor ott nem lett tárolóhelyként beállítva? Ha igen, akkor az eleve tud különféle telepítési problémákat okozni, ez esetben törölni majd eltávolítani kellene az SSD-t a tárolóhelyek közül. -
boborján2
senior tag
válasz
Clubforum2
üzenetére
Biosban a boot lemezt állítsd arra amire telepítetted a rendszer.
-
Clubforum2
tag
válasz
King Unique
üzenetére
-
King Unique
titán
válasz
Clubforum2
üzenetére
Milyen képen?

Az ezek szerint lemaradt. -
Clubforum2
tag
Sziasztok. HP laptop. Usb-rol win11 telepítve új ssd-re. Van a gépben egy másik Hdd,azon nem volt rendszer. Telepítő lefut,utána a képen látható üzenet fogad. Mit csináljak? Már 3x neki álltam. Köszi előre is.
-
válasz
Silious
üzenetére
Én is ma belefutottam egy hasonlóba, múlt héten vettem új SSD-t és tettem fel a rendszert. Egyetlen egy mappával a következőt csinálta, de csak mától, eddig nem (ideiglenes mappa, folyamatosan változik a tartalma): belemásoltam dolgokat és ezeket nem tudtam megnyitni, törölni, másolni, semmi. Bármit beletettem, amivel bármit tudtam csinálni, onnantól megmurdelt és hasonló rendszergazdai jogosultságot kért. A végén úgy tudtam kitakarítani, hogy jobb klikkel megnéztem a hozzáférési jogosultságokat, mindent engedélyeztem és kitöröltem. Ezután azt a főmappát, amiben ez volt, kitöröltem és újra létehoztam azt a 4-5 könyvtárat.
-
Silious
tag
Sziasztok!
Most lett újra rakva a gép Win11-re, frissítések lementek, még ismerkedek vele.
Szembe is jött egy probléma.Ha van egy mappa, amiben vannak fájlok, akkor sajnos nem engedi törölni a Windows a mappát, viszont ha belelépek a mappába és ott törlők minden fájlt, akkor ha kilépek belőle már tudom is törölni a mappát. Egy adminos a gép, az admin jogoknak elvileg rendben kellene lennie, hol lehet ezt beállítani?
-
törölt tag
válasz
King Unique
üzenetére
Értem, köszönöm a válaszod!
-
King Unique
titán
válasz
üzenetére
Ha nem lehetne különféle módszerekkel megoldani, akkor vajon miért íródott az a bejegyzés és miért írták alatta többen + ebben a topikban - ahol a kérdések - válaszok zöme is eleve erről szó - is sokan, hogy sikerült a tiszta telepítés / frissítés (in-place upgrade) nem támogatott hardverkonfiguráción?

A licenc jogtisztaságához egyébként semmi köze annak, hogy Windows 10
—►Windows 11 verziófrissítés (in-place upgrade) vagy Windows 11 tiszta telepítés (clean install), az értelemszerűen magától a vásárolt Windows 10/11 termékkulcstól, licenctől függ.
Verziófrissítésnél (in-place upgrade) megmarad a telepített Windows-kiadás (Home) és annak nyelve (magyar), automatikusan aktiválódik az új Windows-verzió (Windows 11) is, ha előtte a frissítési alap is aktiválva volt, ami meglévő digitális licencnél tiszta telepítésnél szintén érvényes (#18635), stb. -
törölt tag
válasz
King Unique
üzenetére
Nah, elolvastam, de még nem csináltam meg. Kétségeim vannak. Biztos, hogy a jelenlegi jogtiszta Windows 10 Home magyar verziómról fogok tudni frissíteni w11-re? (Mert akkor az jogtiszta lesz továbbra is.)
-
törölt tag
válasz
King Unique
üzenetére
-
King Unique
titán
válasz
üzenetére
Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
—►FRISSÍTÉS -
törölt tag
válasz
King Unique
üzenetére
Közben visszaolvastam és látom, hogy a gépem működhetne w11-el is. A mostani frissítéskor azt írja, hogy nem kompatibilis, de leírt módszerekkel látom, hogy ez megkerülhető. Új w11 telepítéssel. Frissítéssel is megoldható szerinted?
-
Ciccuka
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ahogy nézem ez Phenom II X4 vagy X6-on nem fut egyelőre sehogy sem.
[link] -
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Oké,köszi az infót
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Van amúgy valahol valami összehasonlító táblázat mi a különbség a Windows 11 IoT Enterprise LTSC meg a sima enterprise LTSC között?
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi,de ezek már nem próbaváltozatok hanem véglegesek?
-
Sziszifeca
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
áá köszi.. jelszót kellett beállítani, és így jó

-
King Unique
titán
válasz
Sziszifeca
üzenetére
• Felhasználóváltás a Windows 11 rendszerben
• Felhasználók elrejtése vagy megjelenítése a bejelentkezési képernyőn a Windows 11 rendszerbenHa több felhasználói fiók van létrehozva, akkor a bejelentkezési képernyőn normál esetben azok eleve megjelennek a bal alsó sarokban és ki lehet választani "melyik induljon el".
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
Win 11 csináltam még 1 profilt páromnak is. Hogyan lehet megoldani, hogy ha bekapcsolom a gépet, akkor kidobja mindkét profil képét, és ott lehessen kiválasztani melyik induljon el?
-
válasz
Pityu.
üzenetére
Windows 11 IoT Enterprise LTSC
A nem LTSC-t (24H2) UUPDump-l is leszedheted, annak is még odébb van a lejárata. -
pl ReviOS nem lehetne jó (vagy bármi hasonló tipp)?
-
törölt tag
válasz
King Unique
üzenetére
Értem. Köszönöm.
-
Csupingo
veterán
válasz
üzenetére
Innen kiválasztod a neked tetsző cpu-t, aztán hozzá a megfelelő alaplapot.
-
King Unique
titán
válasz
üzenetére
Ezt miért nem az "Alaplapok, chipsetek, memóriák" és "Processzorok, tuning" témakategóriák megfelelő topikjában kérdezed?

-
törölt tag
Helló!
Mókolás nélkül melyik lenne a legolcsóbb alaplap, a legolcsóbb intel proci, a legolcsóbb RAM?
-
Sziasztok.
Van egy Intel NUC 11tnhi30002 minipc-m, ezt szeretném otthoni "nas"-ként használni.
Melyik "kiherélt" windowst lenne érdemes feltennem?
Tudnátok ajánlani? -
Üdv! Csináltam egy vendég fiókot a gépemre, ha esetleg 10 évente 1x valakit oda kellene engednem hozzá. Mivel lehetne ezt olyan formán lekorlátozni, hogy böngészni és max. Office-szal tudjon dolgozni. Tehát pl. a meghajtókhoz se férjen hozzá. Van erre megoldás? Köszönöm!
-
Sziszifeca
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
na megvan, valami a biosban lett elállítva..
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
Nemrég telepítettem fel a Win11-et újra, és lehet valamit elállítottam

Az Energiasémákat hiába választgatom, nem csinál semmit.
Régen az energiatakarékos részt belőttem netezősre, max 2700mhz-re, de nem érzékeli.. Van valami ötletetek hogy mi a baj? -
King Unique
titán
-
Jarod1
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Nos úgy tűnik helyre állt a rend... Win update on néztem van-e vmi frissítés
az felment és nincs gond.. -
King Unique
titán
válasz
Jarod1
üzenetére
Ez ránézésre is elég muzeális programnak tűnik, bár ez alapján a 6.3-as verzió elvileg 2020-as, de még akkor is régi és jó ideje nem volt frissítve.
Azért akadnak egyéb alternatívák is, + ott a beépített óra / Microsoft Store óra alkalmazás amivel szintén beállítható riasztás, + a 8GadgetPack / RainMeter óra gadgetek, stb. Biztos akad valamilyen modernebb program, ami megfelelően működik Windows 11-gyel is, mert az elég abszurd, hogy csak emiatt még egy másik 3rd party programot is telepíteni kelljen, ami ráadásul a rendszer működésébe is belezavar... -
Jarod1
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
[link] Ez a program váltokzatos óra felületeket állít be, valamint riasztásokat , emlékeztetőket állíthatok be vele,sima win nél nem engedte futni. ezért kellet a epatch
-
King Unique
titán
válasz
Jarod1
üzenetére
Akkor valószínűleg az ExplorerPatcher kavarhat be, aminél nem újdonság, hogy időnként össze szokott akadni a havi kumulatív frissítésekkel, ami ilyen-olyan hibákat és abnormális működést eredményez (1. példa | 2. példa), a 24H2 verziótól nem véletlenül lesz emiatt tiltólistán.
Az ExplorerPatcher miért "atomic alarm clockhoz az kell", vagy ezt pontosan hogyan kell érteni? -
Jarod1
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
mos frissült ,csak a ExplorerPatcher van fent mert atomic alarm clockhoz az kell.
-
King Unique
titán
válasz
Jarod1
üzenetére
Nem, nem akadozik, nálam megfelelően működik a jobbklikkes menü, meg ráadásul úgy, hogy teljesen naprakészre van frissítve a Windows 11.
Csak nem 3rd party antivírus szoftver és / vagy rendszerbuheráló program van telepítve, ExplorerPatcher és társai? Ha nem az XY frissítés, akkor az XY külső programok miatt szokott ilyen abnormális működés előfordulni... -
King Unique
titán
Mármint arra céloztam, ami a linkelt példában is le van írva, hogy pl. az olvasásteszt rendben van-e az SSD-nél, stb. + Van amikor a firmware frissítése is megoldhat különféle anomáliákat, már ha van az adott SSD-hez újabb firmware és a frissítést lehetővé tevő gyártói szoftver.
Vagy ha van másik SSD is és átmenetileg használható egyéb célra, akkor ki lehetne próbálni azt rendszermeghajtóként használni, arra visszaállítani a képfájlból a mentést. Akkor kiderülne, hogy a Kodak SSD vagy egyéb a hiba forrása. -
Jarod1
veterán
Sziasztok a jobb klikkelés bármire nálatok is kadozik nem jelenik meg csak 5-10 sec után.
-
-
borges7
aktív tag
Mi a különbség aközött, hogy a Microsoft Store-ból telepítek egy programot, vagy a program saját honlapjáról? Van-e előnye, hátránya bármelyiknek is? Most konkrétan egy media playert szeretnék, VLC vagy KM Player-t.
-
UserX
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Szia! Köszönöm a választ! Biztosan nevetni fogtok, de a rendszer SSD egy Ali-ről rendelt 'Kodak'. Nem bírtam ellenálni a retronak!!!
Van még a gépben egy WD Blue (SATA), egy Samsung NVMe m.2 és egy 3 TB-os Seagate HDD.
A lassulást követően néztem őket HDSentinellel és Crystal-al is, semmi anomália!
Tesztet nem végeztem!
Tegnap legyalultam Gparteddel a KODAK-ot és NTFS-re formáztam. Most nincs a gépen op. rendszer, várom a 'csodát'.
-
King Unique
titán
válasz
adambo86
üzenetére
Nem éppen, az MBR2GPT sikeres konvertálásnál ilyen kimenetet ad.
Ha nem a rendszermeghajtón jöttek létre a BIOS/MBR séma szerinti partíciók és / vagy a sorrend nem megfelelő, akkor amiatt hibára futhat az MBR2GPT és macerás lehet az utólagos javítgatás.
Megoldható az a BIOS/MBR —►UEFI/GPT konvertálás manuális módon, valamint 3rd party particionáló programmal is (példa), de ha nagyon összevissza vannak a partíciók és össze van kutyulva minden, akkor viszont lehet célszerűbb inkább újratelepíteni a 0-ról a Windows 11-et UEFI/GPT szerint. Ha nem opció az újratelepítés a 0-ról, mert cél a belakott Windows 10 megtartása és annak frissítése Windows 11-re, akkor meg lehet pepecselni az alternatív konvertálási módszerekkel, rendszerindítás javításával, stb.
Másik lehetőség a rendszerkövetelményeket megkerülve némi trükközéssel megoldani a Windows 10—►Windows 11 inplace upgrade-et. Bár ez leginkább akkor indokolt, ha a PC alapból nem támogat UEFI + Secure Boot, TPM 2.0 és egyéb szükséges funkciókat, ellenben ha igen, akkor normál esetben nyilván adja magát mindent bekapcsolni és megfelelően beállítani, aztán akkor mehet trükközés nélkül a frissítés vagy a tiszta telepítés. -
King Unique
titán
• Pontosan milyen SATA SSD-ről van szó, biztosan oké az állapota, olvasásteszt lefut rendben? Csak mert az SSD hibája is okozhat drasztikus belassulást, meg pláne ha egy amúgy is rosszul sikerült sorozatból való (példa).
• Az SSD mellett más meghajtó is van a PC-ben, ha igen, akkor annak állapota megfelelő? Csak mert egy hibás meghajtó is megakaszthatja a bootolási folyamatot.
• Egyéb hardverhiba biztosan nincsen, RAM, tápegység, stb. rendben van, BIOS/UEFI menüben nem lettek elállítva egyes alap beállítások?
• Az AOMEI Backupper programnak a legújabb verziója volt próbálva?"Az megoldás lehet, hogy veszek egy SATA-USB adaptert és a laptopomről prőbálom rátuszkolni a formázott SSD-re a mentést???"
A klónozás és a képfájlból történő visszaállítás idejére igen, csatlakozhat a célmeghajtó akár USB-n is.
Viszont ha hibás a célmeghajtó (SSD), vagy egyéb hardverhiba van, akkor nyilván sok értelme nem lesz a műveletnek, + felesleges kiadás lesz. -
UserX
addikt
válasz
Csupingo
üzenetére
Hát sajnos egyik vari sem jött be, ugyanúgy csonttá fagy!
Találtam itt a PH!-n AOMEI fórumot, igaz nincs nagy élet, de azért mindjárt beírok.
Bocsánat a nagyon OFF-ért! Az megoldás lehet, hogy veszek egy SATA-USB adaptert és a laptopomről prőbálom rátuszkolni a formázott SSD-re a mentést???
Köszi még egyszer!
Szerk.: k-ra nem akarok friss telepítéssel kínlődni a belőtt rendszer helyett!!!
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
a dual-channel mód természetesen nem a magelkülönítés feltétele
De az optimális hardveres összerakás feltétele. (adott alkatrészekből). A 4 zöld pedig az optimális szoftberes beállítást eredménye.
-
Csupingo
veterán
Ha nincs ventilátor az alaplapon, akkor talán nem függ össze a hang a lassulással. Esetleg adhat ki némi hangot az ssd is és ha valami gondja van, lassulhat is miatta a rendszer. Érdemes lehet megpróbálni, amire gondoltál. Több ötletem így hirtelen nincs, maximum végső esetben egy bios reset.
-
boborján2
senior tag
Az első kérdés ,hogy lehet ezeket egyáltalán szabályozni?
Ha igen ,akkor úgy is van bekötve ,vagy csak pl. a táp egy ágára fixen. Mert ha utóbbi akkor konfigolhatsz bármit ,nem fog változni.
Nekem fixen fordulaton vannak , én nem akartam ezzel szórakozni , zalman s3 ház , 3 befelé szív elől azt jónapot. Gtx 4060 nem megy 67C fölé.
Igaz minden kártya és konfig más és más.Egyébként a kérdéssel valami hűtős/vemtilátorps topikot kellene keresned, mert ez a legkevésvé w11 téma.
-
válasz
Doky586
üzenetére
"De a win listát ad róluk mi a hátráltató ok."
Igen, írtam már régebben válaszként valakinek.
Mondjuk az, hogy a dual-channel mód is feltétele lenne, az újdonság számomra (egy (1db) RAM modul esetén nem lehet bekapcsolni)?
-
UserX
addikt
válasz
Csupingo
üzenetére
Szia!
Köszi, hogy próbálsz segíteni!
A SATA kábeleket természetesen ellenőriztem. Még megnézem, hogy van-e itthon elfekvő.
Nem speaker, kifejezetten venti hang volt! 10400f, amit egy Assasin King SE hivatott kordában tartani. Az AIDA teszt során nem ment 70 foknál feljebb.
Most még megpróbálom LINUX-al leformázni az egész SSD-t...
Van még tipped?
Még egyszer kösz! -
Ngtx
aktív tag
Üdv az uraknak! Nem vagyok benne biztos, hogy ez a megfelelő topik a kérdésemhez, mert nem igen tartozik úgy különösebben sehova.
Vásároltam egy új gépházat, csillog,
villog, sok venti ami kell. (Zalman i3 NEO)
Elülső panelon 3 darab ventillátor, illetve hátul egy.
Minden tökéletesen működik stb, de olyan szinten melegszik a videó kártya játék közben, majdnem hogy jobban, mint az előd háznál. Mint kiderült a 3+1 ventillátor egy fokkal sem pörög többet terhelésen, mint alapból.
BIOS-ban van tökéletes opció, hogy ezt a 3+1 ventit lehet szabályozni különböző ControlMode, honnan monitorozza a dolgokat, milyen teljesítményen menjenek, de bármit állítok semmi sem változik. Lehet én volnék hülye hozzá, vagy nem tudnak többet hanem szépen 700-800 rpm között el forognak és viszlát? De akkor miért is tudok módosítani a tulajdonságaikon?
Csináltam már több Benchmarkot stb és egyszerűen nem hajlandóak többre.Bármilyen tippet szívesen fogadok.

-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Én kitörölgettem a nem kompatibilis drivereket mindaddig amíg az OS feletti mind a négy érték zöld lett, és működik a magelkülönítés. Valami régről származó már nem is használt driverek bezavarhatnak. De a win listát ad róluk mi a hátráltató ok.
Ha a két pirossal keretezett ilyen akkor már minden ok. (tudtommal) -
válasz
adambo86
üzenetére
Nem jó... Több meghajtó lehet a gépedben, és kihelyezett indítópartíció van, nem az, amin a rendszer... Lehetne játszadozni ezzel, de nem érdemes... Lehet, hogy lesz valaki SM klubbos, aki ezt privátban lezongorázza veled, de kegyetlen menet lesz...

Doky586 - "Én ezen fatális telepítési hibára csak a tiszta reinstallt ismerem, talán majd más.." +1
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Futás, futópályák
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- OTP Bank topic
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Lexus, Toyota topik
- ASUS ROG Ally
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3985, 100% Akkumulátor
- 186 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
• Tehát ott van a Windows Boot Manager bejegyzés az SSD nevével (Apacer AS340 240 GB), vagyis eleve nem helytállók a "Hát az a baj,hogy ott nem látom" és "boot manageren-en belül semmi sem látszik" kijelentések.

Ha a két pirossal keretezett ilyen akkor már minden ok. (tudtommal)