Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
modflow
veterán
Van már olyan funkció a Windows 11-ben ami olyan, mint a filmek esetében, hogy szépen megy SDR-ben a kép, de ha elindítok egy Dolby Vision filmet, akkor átvált a képmód DV-re, ha vége a filmnek akkor meg magától visszavált SD-re?
Csak mindez nem film, hanem játék indításánál? -
modflow
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Te másról beszélsz....
Az egy dolog, hogy frissít, közben újraindul, de végül ki kellene kapcsolnia. De ezt nem tudja. -
modflow
veterán
Van ez a cikk:
Egy korszak vége: ezentúl nem indul újra a gép a Frissítés és leállítás utánEz hogyan kell a gépem tudtára adni? Mert az enyém frissítés és leállítás után simán újraindulva marad...
-
modflow
veterán
A Windows 11 25H2 frissítés közben belassult, majd fekete képernyőre futott.
Manuális/erőszakos restart volt.Most nem tud lefutni a frissítés 0x800f0991 hiba miatt.
Hogy lehet ezt megoldani? -
modflow
veterán
Kapcsolom be a gépet, erre ez fogad:
Fél kilométer széles az összes ikon az asztalon.
Ez mi?????
Hogy lehet normalizálni? -
modflow
veterán
Windows 11 24H2 alatt lehet alaplap BIOS-t frissíteni anélkül, hogy az Xbox Game Pass véglegesen behalna új gép észlelése miatt és az egész gépet újra kellene telepíteni?
-
modflow
veterán
Két napja összepárosítottam a TV-vel a gépet BT-on.
Töröltem. Erre a minden PC induláskor felugrik a TV-n, hogy párosítási kérelem érkezett, párosítom?
Idegesítő.
Hogy lehet ezt eltüntetni?
Már minden töröltem a BT eszközök közül, se mindig ott van..
-
modflow
veterán
Olvastam, hogy a Windows 11 KB5043145 frissítés hibátb okozhat, ne tegyük fel.
Így is tettem.
Viszont a 24H2 frissítés se jön, nem mutatja az updater.
Mi lehet ennek az oka?
Kötelező előtte feltenni a hibás frissítést? -
modflow
veterán
-
modflow
veterán
Köszi szépen a segítséget.
Minden úgy csináltam, ahogy írtad. Minden tűzfalat, MINDENT kikapcsoltam.
De nem megy, nem fogadja el a jelszót.Az a rohadt idegesítő, hogy az egész művelet 2 perc volt korábban és jó volt. Most meg a korábbi win11-ről nem bír másik win11-re lépni.
Feladtam. -
modflow
veterán
De arra válaszoltam.
Tehát rákattintok távoli asztal kapcsolat feljön, ott egy helyre lehet írni (Számítógépnév).
Ide beírom az asztali PC nevét. Csatlakozás katt, ekkor előjön ez:
(Felül nevem, alul email címem)Ide beírom az MS fiók jelszavát és újra feljön a fenti ablak....
-
modflow
veterán
Most egy ideje nem használtam a Távoli asztal kapcsolatot, de ma szeretném.
Erre megint nem megy.
Ha egyszer be van állítva és jó, mi a fütykösért lesz magától elállítva???A gépet látni látja, de nem fogadja el a jelszót.
Pedig jelszókezelőből másolom a MICROSOFT FIÓK jelszavamat, de szerinte nem jó.
Ha weben belépek MS fiókba ugyan ezzel a jelszóval, akkor jó.Távoli asztalon akkor miért nem fogadja el????
-
modflow
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Közben sikerült, köszi.
-
modflow
veterán
Ez valami új feature? 😂
Hogy a francba lehet eltüntetni, mert újraindítás nem segít. És nyilván minden beállítás magyar...

-
modflow
veterán
válasz
Armagedown
üzenetére
ok.

-
modflow
veterán
Miért van az, hogy a képen látható drivereket ha lefrissítem, akkor egy idő után újra elavult lesz és azt látom, hogy frissíteni kell??
Holott mindig ezeket a drivereket nézi, hisz dátumban nincs újabb!
Mintha a win11 telepítene egy régebbit, majd amikor ránéztek Driver Booster-al, akkor azt meg mindig ezeket akarja feltenni.
-
modflow
veterán
válasz
poirot
üzenetére
Sikerült nagyon egyszerűen megoldanom.
Bekapcsoltam eszközkezelőben a rejtett eszközöket és gyanítottam hogy usb eszközt kell keresni, megtaláltam a huawei-eset, töröltem és jó lett.

Amúgy ez az egész mire jó?
Mármint a magelkülönítés és a memória integritás?A kernel-módú hardveres kényszerítésű veremvédelem az ki van kapcsolva. Az is mi?
Azt be kell kapcsolni? Szerintem az eddig se volt. -
modflow
veterán
Ebben a csodás Win11-ben a telefonomat rá akartam dugni a PC-re.
Nem akarta az illesztőprogramot feltenni, nem ismerte fel a telót így.Ki kellett kapcsolni a magelkülönítést. Úgy jó lett.
Most viszont nem tudom visszakapcsolni, mert nem kompatibilis illesztőprogram van a gépen és a memória integritás nem kapcsol vissza.
De nem tudom milyen illesztő progit tett fel, nem tudom mit töröljek, hogy ezeket a fentieket vissza tudjam kapcsolni.
Tudnátok segíteni? -
modflow
veterán
Pár napja hiába nyomom meg a kontrolleren az xbox gombot, nem jön be a game bar.
Ha menüben ki/bekapcsolom ennek a funkciónak az engedélyezését, akkor első nyomásra előjön, de utána többet sose.... 😥Hogyan lehet ezt működésre bírni?
-
modflow
veterán
válasz
modflow
üzenetére
Hát a routeren csak ez van:
2023-12-16 19:26:55 LED vezérlő INFO [1179] Start to run WAN1_OFF
2023-12-16 19:26:55 LED vezérlő INFO [1179] Start to run WAN0_OFF
2023-12-16 19:26:55 LED vezérlő INFO [1179] Start to run LAN_ON
2023-12-16 19:26:18 LED vezérlő INFO [1179] Start to run WAN1_OFF
2023-12-16 19:26:18 LED vezérlő INFO [1179] Start to run WAN0_ON
2023-12-16 19:26:18 LED vezérlő INFO [1179] Start to run LAN_ON -
modflow
veterán
válasz
Csorbi
üzenetére
De volt új Bios. Be is sz@ptam, mert meghülyült a game pass a hardver cserének vélt Bios update miatt és újra kellett telepíteni mindent. Szóval az is a legfrissebb.
Az MSI B660 Tomahawk gyári lanáról van szó, alaplapi.
A wifi routerhez van kötve a gép.
Logot nem tudom mit/hol kellene látni...
TpLink Archer AX 73-om van. -
modflow
veterán
Az a problémám, hogy a Lan-om (realtek gaming 2.5gbe family controller) gondol egyet és nem működik. Ritkán csinálja, nincs benne renszer, de zavaró.
Ilyenkor hibaelhárítás, adapter alaphelyzetbe állítása és újra jó.
Miért jelentkezik ismételten ez a hiba?
-
modflow
veterán
Csatlakoztattam a Windows 11-re a DualSense PS5 kontroller.
Hol tudom azt beállítani, hogy mikor kapcsoljon ki?
Pl. ha nem érek hozzá, kapcsoljon ki 6 perc után?Itt ugye nincs kikapcs gomb, nem akarom feleslegesen meríteni.
-
modflow
veterán
válasz
Csorbi
üzenetére
Hú de idegesítő,, már mindent próbálok, de semmi...

Igen, PIN-el lépek be.
A TPM -en soha nem állítottam semmit, most se.
Mit kellene állítani rajta?Ezt írta chatbot:
"Hello, I'm John a fellow Xbox gamer and an Xbox expert.I'm sorry to hear that you are having this issue rest assured that I will be helping you along the way.
Unfortunately, since this is a windows system issue you will have to reset the PC's OS or reinstall a fresh one that is compatible with your current BIOS since the last OS that you are using is integrated with your old Bios."
De nem értem ez mi.
Nem szeretném az egész gépet újratelepíteni.... -
modflow
veterán
Hahó! De írtam, hogy az már megtörtént.
Mégse megy a gamepass
0x80004005 a hiba továbbra is.
-
modflow
veterán
Bios-t frissítettem az alaplapon.
Most egy gamepass-os játék se indul el PC-n.
Azt írja, nem sikerül beléptetni az xboxlive-ba.
0x80004005Hogy lehet ezt megoldani?
-
modflow
veterán
Vettem egy Lenovo Legion 5 laptopot és egy BT-s egeret használok, azaz használnék hozzá.
Megy a gép, majd gondol egyet és kb. 10-20 perc után egyszer csak nem megy az egerem, ekkor érzékeltem, hogy azért, mert a BT eltűnt.
Miért csinálja ezt, hogy menet közben eltűnik?
Már a Lenovo honlapjáról is frissítettem a BT drivert, de ugyan ez a hiba egy idő után.
Tudnátok segíteni? -
modflow
veterán
válasz
Jarod1
üzenetére
Ugyan az, mint a régi laptopon, Norton 360.
Kikapcsolva se jó.Ha rámegyek a hálózatra látom a WiFi routert, az Androidos TV-met, de az asztali gép sehol.
Arra is emlékszem, hogy a hálózat típusát Nyilvános hálózatra kell tenni, és nem Magánhálózatra. És a fájlmegosztás, felderítés is be van kapcsolva.
-
modflow
veterán
Vettem egy új Laptopot.
Most megint nem bírok rálépni távoli asztallal az asztali gépre.
Azon minden oké, hisz a régi laptoppal rá tudok lépni.
Az újon engedélyezve van a távoli asztal.
De egyszerűen nem látja a hálózaton a másik gépet.
Megpingelni se tudom, nem reagál.Pedig azonos hálózaton vannak. A TV-met pl. látom.
Mi lehet a baja?
-
modflow
veterán
Távoli asztal kapcsolattal szeretnék. Mert az jó gép, a laptop meg 10 éves.
Azon futtatnék egy kis játékot a laptopon át, már ha TV-t nézni se tudok, mert elvitte a szerviz.
Engedélyezve van szerintem minden. De sose tudtam rálépni, mióta Win11-van azon itt meg win10.
Ott ugye PIN-el lépek be, de direkt csináltam hozzá jelszót, de azt se fogadja el.Bár már azt se tudom őszintén, milyen jelszó kell neki. Az ms fiókét, nem?
Ó, sikerült!!!!
A gmail jelszómat adtam meg, azzal persze nem ment.
Azért köszi, ha nem írok ide, rá se jövök hogy rossz jelszót pötyögök.
-
modflow
veterán
Van egy asztali gépem win11-el, de nincs monitorom, a TV pedig épp csere alatt van.
A win 10-es laptopomról hogy tudok rácsatlakozni az asztalira?
Win10-en sima helyi jelszavam van, wein 11-en google fiókos belépés PIN-el.Hiába látom a laptopon a másikat, sose fogadja el a jelszót.

-
modflow
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nálam is magelkülönítés hibát ír.
Honnan tudom meg, hogy melyik driver miatt van? -
modflow
veterán
Helló!
Behalt tegnap a modemem. A Vodafone azonnal intézkedik, és már kedden, vagy szerdán ki is jönnek kicserélni a modemet. Csak 5-6 napot kell várni.
Hogyan tudom azt beállítani a Win11-ben, hogy ha hotspot-olom rá a mobilnetet, akkor véletlenül se kezdjen bele a mindenféle alkalmazások frissítésébe, ne netezgessen nekem semmi se, csak és kifejezetten a Firefox kapjon netet?
-
modflow
veterán
válasz
this is life
üzenetére
Hát igen, ez alapból nem megy fel.
Köszi -
modflow
veterán
Windows 11 alatt hogy lehet apk-t futtatni?
Egy androidos játékot szeretnék kipróbálni. -
modflow
veterán
válasz
modflow
üzenetére
Továbbá azt se vágom, hogyha az asztali PC-n a fiókom MS fiók, amibe az asztalin PIN kóddal lépek be, akkor a távoli kapcsolat esetén, amikor a laptopról próbálok belépni az asztalira, akkor ha már kódot kér miért nem fogadja el az MS fiók kódját????
Most távoli rákapcsolódás esetén nem azt a felhasználónevet/jelszót adok meg, mint ami az asztali gépen alapból van?
-
modflow
veterán
-
modflow
veterán
Hello!
Távoli asztal kapcsolattal szeretnék rálépni a laptopomról az asztali gépre.
Viszont jelszót kér.
Mégis milyen jelszót kell itt megadni neki???
(Az asztalihoz nekem nincs jelszavam, pin kóddal lépek be rá.)
-
modflow
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Mint írtam, mindent próbáltam, de nem segített.
Az MS Support se azt nyomkodta, hanem cmd-ben.A lényeg, hogy megcsinálták.

-
modflow
veterán
A végső megoldás az lett, hogy a support távsegítséggel kattintgatott és sec-pec aktiválta.
Legalább is remélem, hogy az MS Support kattintgatott a képernyő megosztás során. 😅A cmd-ben irt, futtatott valami parancssort.
-
modflow
veterán
válasz
svgyula
üzenetére
Hát nem így csináltam. Pontosabban így még soha.

Beléptem a BIOS-ba, rámentem a frissítésre. Ekkor a BIOS kiírta, hogy újra kell indulnia, hogy BIOS frissítési módba kapcsoljon. Ekkor bejött egy máshogy kinéző rendszer, mint az alap BIOS.
Ekkor frissített, majd gőzöm nincs mit ügyködött, mert talán kétszer ki majd bekapcsolt. S végül szépen elindította a Windows-t. -
modflow
veterán
válasz
mefistofeles
üzenetére
Ősszel cseréltem gépet, akkor tényleg működött így, de most nem. Fura, mert már azóta frissítettem a BIOS-t, de csak ma inaktiválta a windowst.
Mondjuk korábban az igaz, hogy régi volt a win, száz update-el, most meg kb. 3 hete tisztán feltettem a legújabb win11-et. Ezen a win11 rendszeren éppen első BIOS update volt, ha így nézzük.
-
modflow
veterán
válasz
LLKobe
üzenetére
Kipróbáltam és nem megy.
Nem tudom számít e, de nekem ez a mappa egy másik meghajtón van, mert külön ssd-ről futtatom a játékokat. Szóval nem a program filesben a c-n.Amúgy is újra akartam tenni a windows 11-et, így este még feltoltam.
Erre a meghajtón ez a mappa így is törölhetetlen, írásvédett.
Azért ez már döbbenet. Pedig ugye ehhez az új win11 biztos nem nyúlt. Nem értem.
A másik game mappát ma este lemásolom róla és formatáloma francba. Ha azt se engedi, akkor nem tudom mi lesz....Valami windows hiba lehet szerintem, ami akkor történt, amikor a store mappát magával a windowsból saját maga által áthelyeztem a másik meghajtóra.
-
modflow
veterán
A store-ból letöltöttem A Plague Tale Requiem-et.
Ekkor a windows 11 csinál egy mappát a store-nak, aminek a hozzáférését a jó istennek se hagyja módosítani. Konkrétan rendszergazdaként csak olvasási jogom van.
Így nem tudom a magyarítást feltenni, mert ugye ez az agyagedény nem engedi a fájlok felülírását.
Hogy a jó égbe lehet írási jogot is adnom magamnak??
Már mindent próbáltam de ennél a store mappánál nem működik az, ami bármelyik másik mappán!!!
Nem hagyja a jógikat módosítani. -
modflow
veterán
Feltelepítettem a Somerville-t a Store-ból.
Asztali ikont ugye nem rak ki.
Start menüből nagynehezen áthúztam asztalra, de azonnal eltűnik az ikon képe, csak egy fehér lap marad.Nem engedi az ikoncserét, mert bármire megyek, a fájl benn tartalmaz neki ikont.
Hogy a jó égbe lehet egy egyszerű ikoncserét csinálni ezen a fantasztikus Win11-en????
-
modflow
veterán
Megoldható az (automatikusan), hogy a HDR csak akkor kapcsoljon be, amikor egy játékot elindítok?
Azaz asztalon ne legyen HDR, csak játék alatt. -
modflow
veterán
Feltelepítettem a Scorn-t a store-ból.
Az asztalon nincs ikonja.
Hogy a jó égbe lehet kitenni?
Csak rögzítés start menü/tárca van. De semmi jobb klikk, hogy asztalra...
Ha manuálisan hozom létre, nincs az ikonon kép... -
modflow
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Törölhető.
-
modflow
veterán
Ez jó hír, köszi.
-
modflow
veterán
Jövő héten alaplapot és CPU-t fogok cserélni a gépben, amin most Windows 11 van.
Ha az új hardveren felteszem a Win11-et és telepítés után belépek a Microsoft fiókomba, akkor aktiválódni fog a Win11?
-
modflow
veterán
Azt be lehet állítani, hogy ha egy játék támogatja a HDR-t, akkor a TV váltson HDR-re.
De csak ekkor!!!
Az asztal ne világítson már HDR-ben.Mint pl. egy médialejátszó esetében. Ha a film SDR, akkor a tv SDR, ha HDR, akkor a tv is HDR, ha a film DV, akkor a TV is DV-re vált.
-
modflow
veterán
Ezt a frissítési hibát hogy lehet elhárítani?
Frissítés a következőhöz: Windows Security platform – KB5007651 (Verzió: 1.0.2109.27002)
Telepítési hiba – 0x80070643 -
modflow
veterán
Vettem egy külső rack-et, amiben van egy SSD. USB3-as.
Azt csinálja a gép, hogy menet közben eltűnik a meghajtó. Ha kihúzom és vissza, akkor a következő gép kikapcsolásig jó. Ha bekapcsolom legközelebb, akkor megint random eltűnik.
(Az ssd mindig rajta van a PC-n, mert erre másolom rá a média lejátszóra szánt cuccokat, csak akkor választom le, ha éppen átrakom a lejátszóra.)
-
modflow
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi, ez volt a gond.
Jó lett.
-
modflow
veterán
Az asztali gépre eddig rátudtam lépni a laptopról távoli asztallal.
Most az asztalin Win11 lett, és nem tudok rálépni, nem találja a laptop az asztalit a hálózaton.
Mindkettő workgroup hálózaton van és engedélyezve van az asztalin a távoli kapcsolat.A laptopon meg ugye eddig is ment.
Mit kell még a Win11-en állítani, hogy elérhető legyen? -
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS routerek
- Metal topik
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen processzort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Okos Otthon / Smart Home
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Fél kilométer széles az összes ikon az asztalon.
Már mindenhonnan töröltem és újra felteszi magától, hogy ....

Miért csinálja ezt, hogy menet közben eltűnik?