Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Még egy dologban segítsetek már légyszi.
A notihoz van kötve egy monitor.
A monitort hiába állítom be elsődleges kijelzőnek, ha azon teljes képernyőn nézek egy filmet és átkattintok a noti képernyőjére leveszi a lejátszót a tálcára... Hogy a fenébe lehet ezt megoldani?
-
boborján2
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Így van. Ha van update csak nap végén engedem rá ,amikor egyébként is kikapcsolnám a frissítés és leállítással. Meg csinálja és leáll ,nekem meg ezt már fölöslegesen nem kell végignéznem.
-
ledgeri
nagyúr
Az &shutdown rész shutdown része az ami a galibát okozhatja, ha be van kapcsolva a hibrid leállítás. Ha ezt kivesszük a gyakorlatból, akkor:
az UD&RS frissít, újraindul, befejez, belépést kínál/beléptet
az UD&SD frissít amit tud leállás nélkül, újraindul a teljes frissítésért, befejezi, majd kikapcsol.Sajnos a windows 7-es UD&RS-ja nem tudom, hogy elérhető-e... Az azért volt jó, mert frissített amit tudott, leállt, majd következő indításkor befejezte majd indult, megspórólván egy boot-ot, és leállást... és egy veracrypt belépést -annak használóinál-, amivel az egész "otthagyhatatlan lett"...
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ahh lestem már, de még csak nem is hasonló a probléma. Régen gépen működött, de jó ideje már nem, pedig fejlesztik elég rendesen. De azért köszi nagyon!
-
válasz
Lalikiraly
üzenetére
-
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Van jó vagy rossz véleményetek, az Ashampoo WinOptimizer 26 programról?
Csak mert hogy 09.30-ig aktiválva, ingyenes... -
Busterftw
nagyúr
Sikerult feltelepiteni a 24H2-ot, eddig nincs vele gondom, kiveve jatekban az alt+tab utan van egy kis freeze, de ha jol lattam Redditen ez masnal is elofordult, lehet az Nvidianak kell patchelni a dolgot.
-
5leteseN
őstag
Sziasztok!
Az asztali PC-t szeretném "takarékra rakni", mikor nem használom, hogy ne égessen W-okat ilyenkor. Erre az Altatás, vagy a Hibernálás ad lehetőséget, Ennél is a nem korlátlan erőforrásokkal kellene jól gazdálkodnom.
Például: Ha jól emlékeszem(jóval korábbról) a Hibernálás lementi teljes RAM-ot. Mind a 64GB-omat?
Nincs is ennyi szabad hely az 512BG-os SSD-men.Milyen megoldás/-ok lehetséges(ek) ilyen esetben?
-
jerry311
nagyúr
Kellene nekem valami, amivel meg tudom valtoztatni a regi stilusu ablakok szineit. (egyet mar talaltam (S.M.A.C.C), de meg ez is keves mondjuk a Win XP kepessegeihez viszonyitva)
Beallitom a Themes-ben a sostet modot, aminek eredmenye mondjuk Notepad-ben:
De ez ugye mar Modern UI vagy mifene.
Megnyitok egy nem Modern UI programot es ez fogad:
Ez nagyon nem sotet.S.M.A.C.C-ben atallitottam a 'Window' szint szurkere, ami reszben segit, mert a textbox-ok hattere mar szurke. A pop-up uzenetekben viszont feher marad a hatter:

Ha rakattintok a Test-re, akkor a pop-up ablakban mar feher megint:

Nekem az is jo, ha csak kapok egy registry key-t, amit atallithatok.
Miert kell ez?
Mert ejjel kint a tengeren k. sotet van es kellemetlen, amikor egy ilyen uzenet kivilagitja a szemed, mikozben minden mas ejszakai modban van. -
Csupingo
veterán
válasz
viperabácsi
üzenetére
Ha a bios visszaállt, akkor azt talán csak valami instabil bios beállítás okozhatja. Win hiba nem hiszem, hogy hatással lehet rá.
-
RazoR
veterán
Linux Reader-el már mentem le az adatokat, köszi mindenkinek!
-
King Unique
titán
"Márpedig megszűnnek a partíciós táblák és kötet(ek) jön(nek) létre"
Ez általánosan eleve nem igaz, mivel köztudott hogy Windowsoknál az alaplemez adatvesztés nélkül konvertálható dinamikus lemezzé és megmaradnak utána a meglévő partíciók, amit pl. a "Convert a Basic Disk to a Dynamic Disk" leírás is jól szemléltet. Fordított esetben viszont csak destruktív módon oldható meg a beépített eszközökkel, adatvesztés nélkül max. 3rd party programmal lehet, amit meg a "Convert a Dynamic Disk to a Basic Disk" leírás szemléltet.
Itt az előbbi esetben max. az lehet kérdéses, hogy a Windows számára alapesetben ismeretlen Ext4 fájlrendszerű partíció is ugyanúgy megmaradna-e a konvertálás után mint az NTFS, de mivel eleve el lett vetve a konvertálás mint opció, ezért már nem is olyan lényeges.A legegyszerűbb megoldás az Ext4 fájlrendszerű kötet olvasásához egy Windows 11 felhasználó számára meg nyilván az, ha a Windows 11 rendszeren oldja ezt meg pl. Linux Reader programmal vagy a WSL által, vagy ha Total Commander fájlkezelőt használ, akkor annál a DiskInternals Reader plugin segítségével.
-
cigam
titán
Attól, hogy átkonvertálod, attól még nem fogja ismerni az ext4 fájlrendszert, sőt inkább adatvesztést okoz, ha egyáltalán rendben lefut.
A legegyszerűbb, ha egy USB-ről futó "Live Linux"-ot indítasz, és onnan másolod át az adatokat. [link]
Synology-nak komplett leírása is van róla.
De a Windows alól sem lehetetlen. Vannak dedikált programok, de akár a WSL telepítése után is elérhető. [link]King Unique
• Az alaplemez dinamikus lemezzé konvertálása elvileg nem destruktív, nem jár a rajta lévő adatok törlésével.
Márpedig megszűnnek a partíciós táblák és kötet(ek) jön(nek) létre. Nem valószínű hogy ezt egy általa nem ismert fájlrendszer túlélné. -
King Unique
titán
• Az alaplemez dinamikus lemezzé konvertálása elvileg nem destruktív, nem jár a rajta lévő adatok törlésével.
• Az Ext4 fájlrendszerű partíció Windows 11 alatti olvasásához és írásához semmi köze az előbbinek és ez esetben zéró értelme lenne a dinamikus lemezzé konvertálásnak, meg amúgy is ha nem célirányosan van használva.
• Ha Ext4 fájlrendszerű partíció olvasása és / vagy írása a cél, akkor a #18771 számú hozzászólásban le lettek írva a lehetőségek. -
RazoR
veterán
Szeretném róla Windows alatt lementeni az adatokat de alapesetben mivel Synology NAS-ban (Linux EXT4) volt nem olvasható Win alatt ami rajta van. Beraktam a gépbe de csak a Lemezkezelőben látszik, a sajátgépben nem.
Vagy van bármi egyéb megoldás, hogy le tudjam menteni róla az adatokat? A NAS már nincs meg.
-
RazoR
veterán
Lemezkezelőben ha egy lemezt ami egy Synology nas (ext4)-ból lett kiszedve konvertálok dinamikus lemezzé akkor a rajta lévő adatok megmaradnak?
-
RaZroX
addikt
Hali,
Brave böngésző megnyitásakor, az ablak egy pillanatra hó fehér (tehát villan egyet fehéren a böngésző). Olykor akkor is villan fehéren amikor leteszem tálcára, ezt egyébként olykor a Discord is csinálja.
Firefox sosem csinál ilyet.Ezt nekem a Windows 11 régen is csinálta ezekkel a programokkal, azóta már lett újra telepítve is. W11 naprakész, videókártya driver is, ezt leszámítva semmilyen megjelenési hiba nincs.
Ötlet, hogy hogyan orvosolható?
-
cigam
titán
Az egész lemezről készítenék biztonsági mentést (lemezképet), de ehhez a "Helyreállítási partíció"hoz érve hibás szektorokat jelez a program. Ennek az épségét hogyan tudom ellenőrizni? Próbáltam Lemezkezelőben, de semmit nem enged (se ellenőrizni, se betűjelet adni).
-
viperabácsi
addikt
Egymás után 3 x kapcsolt le , most megy egy ideje. A ram tuning resetelődőtt , csak a gyári oc volt rajta a ramon .
Alaplap : ROG STRIX B550-I GAMING
Ram : trident z neo 3600mhz 2x8 gb
Proci : Ryzen 5 5600g -
cigam
titán
válasz
viperabácsi
üzenetére
állt alapra a biosban a ram dhcp -m.
Ez egy nagyon szép mondat lett. Átfogalmaznád?
A hírtelen leállás általában energialátási gond, jött egy rövid zavar a hálózaton, amitől a tápegység lekapcsolt. Ilyenkor az eseménynaplóba sincs ideje bármit írogatni. -
viperabácsi
addikt
Azt szeretném meg nézni . hogy mitől állt le hirtelen böngészés közben a gép , és állt alapra a biosban a ram dhcp -m.
-
Csorbi
addikt
válasz
viperabácsi
üzenetére
beírod a keresőbe...
-
viperabácsi
addikt
üdv srácok.
Érdeklődnék . hogy win 11 x64 pro alatt hogy érem el az esemény naplót ? -
teptep
őstag
válasz
Ablakos
üzenetére
Bonjour: háttérbe futó alkalmazás, ami segíti a más számítógépekhez, nyomtatókhoz, okos eszközökhöz való csatlakozást. Lehet régebben valamelyik alkalmazásod feltelepítette. Ha már nincs rá szükséged, akkor unistall. Ha marad, akkor próbálj meg egy frissebb verzióra frissíteni. Végső esetben letiltod a Programkompatibilitási segédet:
gpedit.msc, Felhasználói konfiguráció, Felügyeleti sablonok , Windows-összetevők, Alkalmazáskompatibilitás, Programkompatibilitási segéd kikapcsolása, Szerkesztés, Engedélyezés, OK
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Olyan problémám van,hogy a windows nem ismeri fel az usb tv tuneremet.
Egy jó fél éve nem használtam már és most nem tudom,hogy halott-e vagy esetleg valamilyen más beállítási probléma van a windowsba. -
Anubis_9
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm, teptep-nek is!
-
Ablakos
addikt
Hogy lehetne megszabadulni a képen látható hibaüzenettől? Minden indítás után erőlködik. A Ne jelenjen meg... hatástalan.
-
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok! Hogy tudom kikapcsolni az Intel VGA driver frissítést a Windows 11 Pro-ban? Másodszor történik, hogy felteszem az új, WHQL Intel VGA drivert, majd 15-20 perc múlva a Windows magától leszedi és feltelepíti a 2023 nyári Intel drivert. Ez után ismét tehetem fel az újat. Csak IGP-t használok.
-
-
petymeg
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Megoldotta a Win 11 helyreállítás és meg is maradt minden program és beállítás.
-
-
cigam
titán
Van valami méret limit a mozgatásnál? W11+TC (mindegyik uptodate)nem tud hálózaton átmásolni egy ~44GB-os lemezképet.

Több alkalommal is nekifutottam, de mindég elakadt (igaz mindég máshol ált a csík).
Most megpróbáltam intézővel áthelyezni, és ugyanúgy megakadt. A router naplójában csak dhcp kéréseket mutat, látszólag semmi nem történt.
Kábeles kapcsolattal simán átmegy. A routeren, vagy a Windows-on keressem a hibát? Pontosan hol mit nézzek meg? -
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm neked és mindenkinek a segítséget! Hát, az Asus szoftvere egy mocsok. Ujra fel kellett telepítenem, majd nem ment az uninstall tool az armoury cratenek, mert vanalmi Fancontrollt keresett, de olyat nem telepített. A context menü problémát meg ugy tudtam megoldani, hogy feletelítettem az Asus szoftvert, majd ki kellett kapcsolnom a contextmenü opciót és így megszünt, de után takarítanom kellett a gépet, mert annyi mocsokot hagyott maga után. Szánalom.
-
petymeg
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A böngészős nem használható online multiplayerben.
Települ, meg a feladatkezelőben látszik, hogy dolgozik a háttérben, csak éppen az update nem fut le és a felhasználói felület nem látszik. -
törölt tag
A win to go után baromi lassú minden. jó, a pendrájv lassabb mint egy ssd. Nade lapozófáljt reklamál, de hiába kattintok az egérrel, hogy beállítsam, nem reagál. Ez mitől lehet? Javítható ez a probléma, vagy hagyjam a csudába?
-
PsycHo88
senior tag
Sziasztok .
Win11-re frissítettem a win10-et , a probléma az hogy a HDR valamiért nem működik vagy is azt írja hogy nem támogatott
Win10-en működött . Jelenleg fő (monitornak) egy Lg c3 42˝ tv használok . Mi lehet a gond szerintetek
-
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi, de nem találom. Asztalon jobb egérgombot nyomok és abban a menüben jelenik meg. De ebben a programban nem találom ezt a bejegyzést. Azt csináltam amit írtál.
Undorító az Asus szoftvere, de zavar mert nem találom hol töröljem ki. -
norba69
őstag
válasz
Csorbi
üzenetére
Az armoury crate uninstall tool -lal tehetsz egy próbát, hátha.
-
válasz
Szellem.
üzenetére
HiBit Uninstaller Portable
Elindítod, eszközök menü/Helyi menü kezelő a listában megkeresed ezt a ArmouryCrate "valamit" és kiveszed előle a pipát. Ha nem lenne elég, akkor -ahogy Csorbi is írta- keresni kell a registryben... -
Sziasztok!
Az Asus szoftvere bent hagyott egy bejegyzést a jobb click menüben.
Ezt hogy tudom eltávolítani, kitörölni?
-
válasz
petymeg
üzenetére
"Sajnos a Discord nem települ rá normálisan..."
Ez mit jelent pontosabban? Megáll a telepítő, valami hibát ír ki stb?Ha nem akarsz újratelepíteni csak ezért használhatod böngészőből is.
Az említett funkciót még sosem próbáltam ki, szóval passz, hogy simán végigmegy és megold mindent avagy majd félúton valami nem teszik neki, aztán visszavon mindent...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
petymeg
addikt
Sziasztok!
Az otthoni gépemen Win11 Pro van a legfrissebb verzió. Sajnos a Discord nem települ rá normálisan, nem tudom használni, mindenféle trükköt próbáltam már, amit a discord supportja javasolt, meg amiket összeolvastam a neten. Újratelepítem a win 11-et, hátha egy friss rendszeren jó lesz.
Ez működik rendesen? Tényleg egy tök friss rendszer lesz és megmarad használhatóan minden egyéb szoftver? -
King Unique
titán
válasz
rétisün
üzenetére
Azért, mert a legördülő menüben nem lett kiválasztva a "Windows To Go" opció.
-
roseA580
aktív tag
Ma dél után pár perccel megijesztett a Windows 11!
11 óra után pár perccel ültem a monitorom elé, majd megdöbbenve tapasztaltam hogy hirtelen már éjfél is elmúlt! (este hatkor indult volna az angol nyelvtanfolyamom, amit eszerint már lekéstem!)
Több évig kellett várnom rá hogy induljon ilyen a városomban!

És elszalasztottam!

Szerencsére ránéztem a nyitott ablakomra és gyönyörűen verődött vissza a napfény a szomszéd háztetőről! (ilyen a lakhelyemen éjfél után pár perccel azért nem jellemző!)
Igy nyomtam egy újra szinkronizálást és helyreállt, de ez a pár másodperc félelem örök nyomott hagyott bennem!

A beállításokkal nem volt probléma:

Az előző idő szinkronizálás hajnalban történt, tehát nem az okozta!Nagyon Köszönöm ezt a traumás élményt kedves Microsoft!

-
Pendragon911
aktív tag
Sziasztok! A cégnél már több gépre települt a Win11 és azok a kollégák, akiket ezzel megáldott a sors, panaszkodnak olyanra, hogyha egy weboldalról betöltenek egy nyomtatható dokumentumot vagy magát az oldalt nyomtatható formátumban, amit PDF-ben szeretnének letölteni, akkor a kattintás után iszonyat lassan, percek múlva jut el a rendszer odáig, hogy megjelenjen az oldal/dokumentum előnézete, miután már végre lehet hajtani a megfelelő műveletet. Nem lehet egyből letölteni a tartalmat, hanem bedob egy új ablakot, ahol nyomtatni lehetne, itt már ki lehet választani a mentés PDF-ben, amint ez a felület betölt, onnantól már gyorsan megy minden. Több böngészőben tesztelték, de ugyanaz a helyzet. Nekem még Win10 van és még csak hasonlóval sem találkoztam, kattintásra megnyílnak a kívánt oldalak nyomtatásra.
Ismerős valakinek ez a jelenség? -
törölt tag
Helló,
Póbálok pendrivera telepítenni w11-et. Az összeset kipipáltam a rufusban. Telepíteném de nem látja a pendriveot, így nen is tudom rá telepíteni?
-
Dave567
veterán
Sziasztok
Utána néztem kicsit az eseménynaplónak a gépen, ezek mennyire vészesek, illetve mennyire akadályozzák a gép teljesítményét?
Asus b650e-e
7800x3d
4080
32gb ram
Win11 pro eredeti
Szerintetek ezek micsodák?
-
teptep
őstag
válasz
n0rbert0
üzenetére
A képernyő-billentyűzetet el lehet indítani: a START menüből, tálca ikonról, asztal ikonról, futtatásból, illetve a vezérlőpulton is bekapcsolhatod, hogy a gép minden bekapcsolásakor induljon el. Ha már elindult, akkor kint van az asztalon "mindig látható" módban, egészen addig míg be nem csukod. Ha mögé akarsz nézni akkor odébb teszed, vagy leteszed tálcára, vagy klikkelsz az "Áttünés" gombra.
Aztán van még az érintőbillentyűzet. Ez teljesen más: Gépház, Személyre szabás, Tálca, Egyéb rendszertálca-ikonoknál tudod bekapcsolni, hogy az érintőbillentyűzet ikonja a jobb alsó sarokban mindig ott legyen. Ha elindítod, ez is előtérben fog futni. Alapértelmezetten az asztal alsó részét foglalja el, de egy klikkel kisebb ablakra tudod kapcsolni. A beállításoknál méretét színét, egyebeket tudod állítani. -
hardlex
kezdő
válasz
King Unique
üzenetére
Korábban, a 21891 számú, Geth-nek írt válaszomban írtam, hogy:
"Elolvastam, legyen úgy, ahogy mondod, bár egyre kétkedőbben állok a redmondiak újításaihoz."
Nálam a win 10-ben már rég le van tiltva az idővonal, illetve a tevékenységelőzmények gyűjtése.
Elégedjenek meg a naplózott fájlokkal, így is többet tudnak, mint kívánatos lenne...
-
norba69
őstag
Ha rosszmájú szeretnék lenni, akkor azt mondanám, hogy a nagy cégek HR-esei erőltetik a recallt, hogy a drága, és sok munkát generáló usermegfigyelő programok helyett kapjanak jófajta winbe beépített megoldást ingyen, MI-vel segített keresőalgoritmussal

De nem vagyok rosszmájú, ezért ilyent nem állítok.
Remélem, az IT osztályok kapnak majd központilag menedzselhető recall szervert, meg hozzá keresőt, meg archiválási lehetőségeket
Esetleg jóféle statisztikakészítő AI-t a manágerek örömére. -
ledgeri
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Mondjuk, szerintem erre is lesz eltávolító script. Cortana is kukázható volt, a Onedrive meg az Edge is eltávolítható így... Az más kérdés, hogy valahogy visszakerülhetnek.
-
King Unique
titán
válasz
hardlex
üzenetére
• Microsoft says its Recall uninstall option in Windows 11 is just a bug / Microsoft is working to fix Recall showing up as an optional Windows 11 feature.
• Turns out you won't be able to uninstall Windows 11's Recall feature after allAz eredeti, angol nyelvű cikkekben le van írva, hogy a teljes eltávolítás nem lesz opció, ellenben maga ez a "Felidézés (Recall)" szolgáltatás opcionálisan lesz használható, azaz bekapcsolható és kikapcsolható lesz.
Ami egyébként annyira nem újdonság, már a Windows 10-nél is ott van a szintén opcionális "Timeline" és "Activity History", ami az ott megjelenő képek alapján elvileg szintén screenshotolja a megnyitott programokat, fájlokat, stb.

-
Laraxior
titán
Bevallom őszintén fogalmam sem volt melyik verzió mit is takar. Gondoltam, mint anno a kresz vizsgán, mindig a leghosszabb válasz a helyes
Meglett, köszi a helpet
-
válasz
Laraxior
üzenetére
Az a baj, hogy a telefonok már jó ideje nem sima USB eszközök mint pl egy pendrive, azaz nem USB Mass Storage eszköznek látszanak.
Hanem a Media Transfer Protocol-t (MTP) használják, az N-es Windowsból pedig ki lett gyomlálva minden mediával kapcsolatos dolog, így ez is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Spórolós topik
- Gumi és felni topik
- Metal topik
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Gyúrósok ide!
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- Újszerű Dell Latitude 7400 14" FHD IPS, i5 8365U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 1TB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- Dell Latitude 5320 - hibás kijelzők - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, számla
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ez általánosan eleve nem igaz, mivel köztudott hogy Windowsoknál az alaplemez adatvesztés nélkül konvertálható dinamikus lemezzé és megmaradnak utána a meglévő partíciók, amit pl. a "

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)