Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
lanszelot
addikt
válasz
poirot
üzenetére
Az én gépemen is csak egy felhasználó van (én) és én vagyok a rendszergazda, mégis kellett hozzá az a lépés.
Mondjuk elképzelhető, hogy azért, mert az alkalmazás (tcmd) "minden felhasználó" -ként lett telepítve.
Azért szoktam úgy, ha később létre hoznék egyet (ami még sose fordult elő) , akkor ne kelljen újra telepíteni. -
pinnacle
nagyúr
válasz
poirot
üzenetére
Köszi! Arra gondoltam, a hibára, hogy lehetne angolul rákeresni, lock, locked taskbarra a tálca elrejtése, megjelenítése kérdések jelennek meg. Illetve amit találtam ott azt írják, hogy nem lehet már, de mint tudjuk lehet.
Amit ajánlottál explorerpatcher-t tegnap már felraktam.
Ikonja van a programnak ha az Asztalon hozom lére parancsikonnak, de ha a Tálcára teszem akkor nincs és nem is tudom javítani. -
pinnacle
nagyúr
válasz
poirot
üzenetére
Köszi! Én is ezt raktam fel tegnap.
Nem tudod angolul, hogy lehetne rákeresni?
Egyébként az is megoldás lenne, hogy a programon jobb egér klikkel rögzítem a Tálcán, középre teszi, de be tudom húzni balra a többi ikon közé. Viszont érdekes módon ez csak a Rendszer alkalmazásokkal sikerül, külső programoknál, pl. Monitorian, nem látszik az ikonja, üres. -
pinnacle
nagyúr
válasz
poirot
üzenetére
Ugyanaz a explorerpatcher van fent csak más a Windows verzió. Neked 200 nekem 100, és jelzi is, hogy a Win10-e tálca nem érhető el nálam. Akkor itt van a kutya elásva.
Nekem, hogy lehetne 200-as, mint neked? -
-
pinnacle
nagyúr
válasz
poirot
üzenetére
Köszi! A Tálca ikonokat én is tudom mindkettő oldalon rendezni. Ez a Gépház, ez meg a Tulajdonságok. Neked más valamiben? Mondjuk az is furcsa, hogy nekem most a tálca jobb egér menü bővebb, mint neked, csak pont a Tálca zárolása hiányzik.

-
pinnacle
nagyúr
válasz
poirot
üzenetére
Köszi! Töröltem az Open-Shell-t, felraktam a explorerpatchert, már más a tálca jobb egér menü, de még mindig nincs tálca zárolás. Nem tudom, mi a fene lehet. Aki tudja nézze már meg legyen szíves, hogy neki megjelenik a tálca zárolás?
mrbego nem tudom, hogy lehet nálad. Amikor a Tálca zárolás fel van oldva, egy kis függőleges vonal van a tálcán, amit lehet mozgatni, növelve a látható ikonok helyét. Neked van ilyen kis vonal?
-
tibaimp
nagyúr
válasz
poirot
üzenetére
poirot: THX
setup: Én még csak "nézelődök" a W11 oldal felé. Bár, lehet ezen a mostani fő konfigon marad a W10 és majd mikor fejlesztek, pár év múlva, akkor váltok, mondjuk akkor már muszáj is lesz a heterogén CPU miatt. (lehet mire oda jutnék, jön a W12)
HTPC-t akarok majd beállítani, oda viszont kelleni fog a W11. -
setup
tag
válasz
poirot
üzenetére
Idáig már eljutottam patcher nélkül is.
A kettes értékre tudja tenni? Azaz a tálca függőleges és a jobb oldalon van. Ha igen honnan lehet leszedni ajándék backdoor nélkül?
haha, Te sem tudod mi vár rád. Én már nyelem. Isteni finom. Gondolom desktop képet lopnak xy időközönként és az lényegül át metaadattá és a képelemzés erőforrás- és időigényét meggyorsítandó letiltották, hogy máshová húzd a tálcát. Egy darabig lehetett regeditben bűvészkedni....
Egyéb értelme semmi, hogy valamit, ami készen van fejlesztés címén nem engedek használni. Persze a "gyári" widget erdőt látva (amit első dolgod kigyomlálni) lehet csak az van, hogy ezeket a vackokat drága minden verzióra kompatibilissé tenni, ég tudja. -
válasz
poirot
üzenetére
Köszönöm. ezt tudom, de a parancsikon a tálcán bekerül a többi közé, ahol ügyesen rákattintok akkor is amikor nem kellene.
De ez is jó lenne, ha rá tudnám bírni, hogy a tálca másik végére kerüljön ez az egy ikon.
Bár ezzel adtál egy ötletet, mert StarAllBack-ot is használok. Hátha azzal menne... -
-
herion
tag
válasz
poirot
üzenetére
Nem oldotta meg sajna.. Mindegy, januárban úgyis SDD-t cserélek, akkor kap majd egy tiszta telepítést a friss SSD, ami orvosolja majd a gondot. Addig meg jegyzetelek/társítok cetlikbe vagy a wordpad-ba.
Egyébként lassan 3 éve, hogy telepítettem a win 11-et. Azóta ez volt az első anomália. -
jojoando
aktív tag
válasz
poirot
üzenetére
Elvileg a Free törölte a kis széleket, aztán Windowssal visszanézve nem változott semmi, vagy visszaírta. #24138 HantekDSO ebben kissé eltévedtem, de a #24139 King Unique parancssorral sikerült a törlés, majd a számítógép kezelővel megnevezni és formatálni, most már király [kép] ezt [link] végre le tudtam tesztelni normálisan [kép]
Köszönöm a segítséget! -
-
válasz
poirot
üzenetére
Ki kell deríteni, pl. admin joggal futtatott parancssorból, hogy mi ébreszti fel a gépet (2. parancsot nem kell futtatni)
Itt a parancsok sorban azt jelentik, hogy mi ébresztette utoljára, milyen eszköz, ami tud ébreszteni és hogy van-e valamilyen időzített ébresztés.Leggyakrabban a LAN kártya a ludas, amit így lehet megszüntetni: első kép, nyíllal jelzett opció elől pipa ki, vagy kompletten a Az eszköz felébresztheti a gépet elöl pipa ki, gép restart.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
poirot
üzenetére
Tehát akkor a Rufus esetében jó lenne így csinálnom?
A TPM-et és a RAM-ot kiveszem.
A Microsoft fiókot, ill. az adatgyűjtést benne hagyhatom?
Retail licenc-em volt.
Viszont a következő nem tiszta.
Ha megjelennek a nagyobb frissítő csomagok, akkor hogyan kell frissíteni?
Le kell tölteni az ISO-t, s az exe-t elindítva kell frissíteni? -
-
válasz
poirot
üzenetére
Csináltam már, de nem segített. Most viszont először átállítottam másik alkalmazásra alapértelmezetten, majd vissza a megszokott programre és már látszódik rendesen.
Már néztem, hogy van kényszerített ikon nézet a miniatűrök helyett, de az meg nem volt benyomva. Szóval elvileg meglett a megoldás. Köszi!
#update: Nem, mégsem jó. Az újonnan létrehozott, letöltött fájlok ugyanúgy ikonnal jelennek meg.
-
King Unique
titán
válasz
poirot
üzenetére
Ha a BitLocker kérte a helyreállítási kulcsot, ami előtte nem lett se a Microsoft-fiókba, se egyéb helyre elmentve, akkor az szívás...
A legutóbbi kumulatív frissítésnél az egyes Linuxokat érintő probléma volt, azok elavult / sebezhető bootloadere miatt, de az csak azokat érintette és nem a Windows 10/11-et, amely utóbbiaknál eleve rendben van a Secure Boot támogatása. -
King Unique
titán
válasz
poirot
üzenetére
Egy szimpla frissítési problémánál rossz esetben nem indul el a Windows, vagy BSOD van, stb.
Ha "kódot kért", akkor az az előbb linkelt BitLocker helyreállítási kulcsos probléma lehetett, ami Microsoft-fiók használatánál megtalálható a Microsoft-fiókban, mármint a BitLocker helyreállítási kulcs. -
arfer
senior tag
válasz
poirot
üzenetére
Már csak azért is érdekes lehet számomra, mert mi a helyzet Dual Boot esetén? Bitlocker jól eltitkosítja a meghajtót, aztán nem tudok bebootolni a Linuxba? Erről még nem láttam infót. Úgyhogy támogatom az összefoglalót, ha valaki hozzáértő részletesen leírná a dolgokat...
-
King Unique
titán
-
válasz
poirot
üzenetére
"Akkor jelszó nélkül, csak magát a winchestert formatálással "nyerhetjük" vissza az adatok nélkül? "
Nem. A meghajtón nem lehet semmilyen parancsot sem kiadni, se format, se secure erase, se sanitize, se semmit, másik gép(ek)be berakva sem... Amíg jelszóval nincs feloldva, addig csak söralátétnek lehet használni a meghajtót, másnak nem.Hordozható gépeknél, ahol kényes adatok vannak a meghajtón, ott szokták használni, mert ha esetleg ellopják a lapost, akkor nem csak az adatokat nem lehet visszanyerni róluk, de magát a meghajtót sem tudják használni... Arra viszont ügyelni, hogyha mégis létezik olyan megoldás, amivel az ATA jelszó törölhet, akkor minden adatok látszódni fog, gond nélkül lemásolható a meghajtóról (mivel az ATA jelszó nem titkosít).
BitLocker esetén nem lehet a meghajtón tárolt adatokhoz hozzáférni, de magát a meghajtót újra lehet használni (újraparticionálják/leformázzák és kész).
Ha valaki ezt használná, azt csak saját felelősségre tegye! (Jelszónak meg véletlenül sem ékezetes karaktereket tartalmazó jelszót megadni, mert abból sírás-rívás lehet!)
-
válasz
poirot
üzenetére
Topiktárs a BIOS-okban -nagyon rég óta- megtalálható ATA-Password funkcióra gondol [kép] | [kép]. Ez a funkció nem titkosítja a meghajtót, hanem lezárja (Lock), jelszó hiányában használhatatlan lesz (másik gépbe berakva is). Van USER és MASTER szintű jelszó(ez utóbbit némely esetben a USER jelszó megadását követően lehet beállítani, BIOS függő), a neten lehet találni USER szintű jelszavak törlésére videót, csak épp azt nem tüntetik fel, hogy ott maga a BIOS gyártója biztosít hátsókaput a jelszó törléséhez (pl. DELL), MASTER szintű jelszót még nem láttam sikeresen törölni, olyat már igen, ahol látszólag törölték, csak épp utána már a BIOS sem tudott mit kezdeni a meghajtóval, mehetett a szemétbe...
-
-
svgyula
addikt
válasz
poirot
üzenetére
Akkor van még lehetőség a rendszernél. Ki lehet kapcsolni az önkényes indítást, az alvó módot, stb. A powercfg -h off kikapcsolja. Ilyenkor nem tartja áram alatt a memória modulokat. Mert a rendszer szeret(ne)
önállóan tevékenykedni akkor is ha nem vagy otthon. Ezen kívül a BIOS-ban a wake up funkció mire van állítva? Mert lehet ha vezeték nélküli beviteli eszközöd van és az hülyéskedik az is fel tudja ébreszteni. -
cigam
titán
-
norba69
őstag
válasz
poirot
üzenetére
A rufus állítja be így a wint. Kikapcsolhatod a windows gombon jobb katt - Számítógép kezelés - Helyi felhasználó és csoportok kinyit - Felhasználókra kattint - jobb oldalon a megfelelő felhasználón két katt - a jelszó soha ne jár le elé pipa betesz - Alkalmaz - OK útvonalon, ha win profot használsz.
Prof és Home esetén is lehet emelt szintű parancsorba:
wmic UserAccount set PasswordExpires=False
paranccsal. -
gringoka
aktív tag
válasz
poirot
üzenetére
Köszi, igen én is úgy csinálom csak egy m2 ssd van benne amire menne a windows a hdd le van húzva.
Nvidia kártyám van lehet valóban firmware probléma mert előtte nem csinálta csak volt egy alaplap processzor ssd csere és azért raktam újra a windowst és azóta csinálja , hogy nem tudok belépni a biosba. -
gringoka
aktív tag
válasz
poirot
üzenetére
Rádugtam egy régi tv-re ott működik ott egyből be tudok lépni a biosba. Valami monitor gond van vagy driver.
Most meg más gondom akadt
Win11 telepítésekor amikor ki kellene választanom, hogy melyik meghajtóra telepítsem most meg az üres nem mutatja az ssd-t , pár napja még látta amikor telepítettem, próbáltam ez alapján:link de nem sikerült.
Erre valami ötlet? -
modflow
veterán
válasz
poirot
üzenetére
Sikerült nagyon egyszerűen megoldanom.
Bekapcsoltam eszközkezelőben a rejtett eszközöket és gyanítottam hogy usb eszközt kell keresni, megtaláltam a huawei-eset, töröltem és jó lett.

Amúgy ez az egész mire jó?
Mármint a magelkülönítés és a memória integritás?A kernel-módú hardveres kényszerítésű veremvédelem az ki van kapcsolva. Az is mi?
Azt be kell kapcsolni? Szerintem az eddig se volt. -
Cs1csó
titán
-
válasz
poirot
üzenetére
Köszönöm a tanácsot.
A Niubi Partition Editor free verziójával csináltam a klónozást, gyakorlatilag ugyanannyit tud, mint a Macrium régi free verziója, csak ez továbbra is ingyenes. Arra viszont nem gondoltam, hogy a klónozás után betűjeleket kapnak a meghajtók, így nem figyeltem erre.
A lemezkezelőben sikerült eltüntetni a betűjeleket
-
Ocean
tag
válasz
poirot
üzenetére
Ennyire nem triviális sajnos. Szoftveresnek tűnik.
Ráadásul két billentyűnek kéne beragadni.Nagyon nem részleteztem, de néha valóban nyit egymás után mondjuk 30-at (mintha beragadt volna valami), de máskor meg nyit egyet, 1 percig semmi, megint nyit egyet, aztán megáll mondjuk 6-nál. Tényleg teljesen random.
Ha nem magamról lenne szó (és nem tudnám, hogy nem vagyok számtech analfabéta), még röhögnék is, annyira abszurd. Így viszont kevéssé élvezem...
-
válasz
poirot
üzenetére
Akkor csak az a lényeg, hogy működött nálad is a progi. Tudom hogy sokak szerint kb. őrdögűzés, az ilyen programok használata, de ha egyszer segít, akkor igénybe kell venni. Azért is írtam, hogy a probléma után simán törölhető, nem kell, hogy ott legyen a gépen.
A telepítéskor, meg nagyon figyelni kell, hogy mit telepítsünk, az ilyen "next", "next" folyamatos nyomagatásával, valóban egy csomó szemét is felkerülhet.
Én egyébként a programok törlésénél ,már hosszú ideje a RevoUnistallert használom, az a törlés utáni átvizsgáláés során, minden rejtett szart leszokott szedni. -
rukh
senior tag
-
Geth
veterán
válasz
poirot
üzenetére
Pro tipp: a legtöbb munkát úgy tudod megspórolni, ha átállsz olyan SKU-ra, aminél gördülékenyebbek ezek a munkafolyamatok (pl. no-brainer upgrade procedúra, fórumba se kell pötyögni, stb).
Az Enterprise-nál a hangsúly inkább a vállalati környezeten van, és hát gyakran előfordul, hogy ami "otthon" egyszerű, azt azért ilyen környezetben máshogy szokás csinálni.
Szerintem az Enterprise használattal mérhető pluszmunkát csináltál magadnak. -
King Unique
titán
válasz
poirot
üzenetére
Ha a Windows Update nem ajánlja fel a 23H2 verzióra frissítést, akkor pl. az "ISO in-place upgrade" vagy "USB Installation Media" módszerrel lehetne 21H2-ről 23H2 verzióra frissíteni. Amihez értelemszerűen olyan ISO-fájl kell, ami tartalmaz Enteprise kiadást is, ellenben pl. a Microsoft konzumer szoftverletöltő oldalán lévő ESD és standard ISO-k nem jók, mert azok csak Home, Pro, Education, Pro Education, Pro for Workstations és azok N-s változatait.
Egyébként a Windows 11 Enterprise és Education kiadásoknál 2024. október 8-ig támogatott a 21H2 verzió, vagyis nem feltétlen annyira sürgős az újabb verzióra váltás.
Az meg a másik, hogy az Enterprise kiadás használata normál esetben szervezeti (céges, vállalati, intézményi) szinten reális és legális, ahol ilyenkor az ottani IT illetékesnél kellene érdeklődni verziófrissítés, telepítés, stb. ügyben.
-
-
Lajmund
őstag
válasz
poirot
üzenetére
Nem.. Átlag user vagyok aki 7 évente cserél gépet és nem vagyok benne a témában ahogy a példa is mutatja. Van egy 2 hetes gépem amin win 10 pro van. De veszek tárhely bovitésnek egy második ssd-t ami jobb lesz mint amivel vettem a gépet és ha már frissitenék 11 re is gondoltam valahogy jó lenne az új ssd-re. Ennyi. Nem minden tiszta nekem ezért kérdezek.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium Titán dizájn, Pro kamera, 120 Hz ProMotion,90%,3 hó gari
- Full Prémium! Gamer PC-Számítógép!Rog Maximus XII! I9 10850K / RTX 3080 Suprim / 32GB DDR4 / 2TB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4089
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4025
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nekem, hogy lehetne 200-as, mint neked?
.
önállóan tevékenykedni akkor is ha nem vagy otthon. Ezen kívül a BIOS-ban a wake up funkció mire van állítva? Mert lehet ha vezeték nélküli beviteli eszközöd van és az hülyéskedik az is fel tudja ébreszteni.