Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
direwolf
őstag
válasz mzeperx #3699 üzenetére
Felejtsd el a NAS-okat, ilyen igényekre egy elég komoly PC-t kell beállítanod. A 100Mbyte/s torrentről pedig szerintem jobb, ha lemondasz, mert egy i7-el sem tudsz nagyon 50-60 fölé menni SSD nélkül.
Az egyedi igényekhez amúgy is jobban passzol egy saját magad által kialakított/belakott linux."I've seen things you people wouldn't believe"
-
mzeperx
tag
válasz direwolf #3698 üzenetére
Hát 100MByte/s le és feltöltést 150-200 szálon, 4k 1080p lekodolást több lépcsőben strem ben. egyszerre 2-3 vonalon szimultán Amúgy a wd my cloud home rendelésemet sürgősen visszavontam, amikor megtudtam, hogy még a nas része sem működik net nélkül belső hálón, mert a wd szerverén keresztül lehetséges csak a saját fájljaidhoz nyúlni, és ez nekem már sok volt az elveim mentén kivülestem a komfort zónámon
Sony Vaio FW31ZJ bevált... de nyugger már, most Asus G731GU
-
mzeperx
tag
válasz Sanyi.mTs #3694 üzenetére
"két gondolat:
- ha komolyabb NAS-ra akarsz váltani és ezt a hdd-t akarod majd beletenni, akkor jó, ha tudod, hogy az új vas le fogja formázni a hdd-t.
- ha megbontod a wdhc-t, valószínűleg ugrik a garancia"Köszönöm a felvetéseket, igen azzal tisztában voltam, hogy formázás kell majd, az viszont eszembe se jutott, hogy a beszerelt HDD önállóan nem gariztatható szükség esetén.... ez egy értékes észrevétel
, de most már együtt élek ezzel, egyelőre úgyis benne marad.[ Szerkesztve ]
-
flegga92
senior tag
Nekem 5 éve megy hibátlanul a 2TB-os de én maradtam a 3.x FW verziónál. Torrent és flexget fut rajta. Mióta 1000 Digi net van, gondolkoztam, hogy cserélni kéne, mert 6-7 MB/s a plafon amit ki tud magából tolni torrenten, de ilyen áron kb ugyan ezt kapnám, csak passzív hűtés nélkül, szóval marad míg meg nem makkan.
-
Poki79
tag
válasz mzeperx #3693 üzenetére
25-35 E Ft-ért lehet kapni üres synologykat, az már elég felhasználóbarát. Nincs gond mostanában nekem se már a WD myclouddal (2 TB), legfrissebb firmware van rajta, és csak torrent fut rajta. SMB megosztás elegendő, illetve néha szinkronizálok képeket telefonról.
Ha csak ennyi az igényed, akkor tökéletes választás, nekem lassan 4 éve egy unbrickkel megúsztam hibásodás nélkül -
Sanyi.mTs
addikt
válasz mzeperx #3693 üzenetére
kevesebb dolgot tudsz majd megvalósítani, mint a 100k+-os nassal, de ha ez megfelel neked, használd egészséggel. (nem írtad, hogy mik voltak az igényeid) 5,5k-ért jó a vas.
két gondolat:
- ha komolyabb NAS-ra akarsz váltani és ezt a hdd-t akarod majd beletenni, akkor jó, ha tudod, hogy az új vas le fogja formázni a hdd-t.
- ha megbontod a wdhc-t, valószínűleg ugrik a garancia -
mzeperx
tag
sziasztok,
régóta olvasom a "milyen nast vegyek " fórumot,nas és belevaló választásához.Idáig teljesen meg voltam akadva, mert ahhoz ami nekem kéne 100e + a nas és plusz a hdd-k, amennyit meg nem ér nekem az egész projekt, az ideális HDD-ben viszont már dülőre jutottam, ami WD Red 8TB lesz, ami ugye
73.550 Ft az árhasonlítgatók legolcsóbb helyén. Gondoltam na jó ezt megveszem egyelőre meg valami külső házat, mert kell a hely, és egyelőre drótosan usb.n oda mentegetek.Itt aztán eszembe jutott, hogy láttam ezt a vinyót gyári bundában, WD my cloud Home néven, kis keresés után elég nagy meglepetésemre megtaláltam 79e Ft- ért, bruttó a 8 terrásat
Utánaolvastam, hogy ez a nasnak csufolt valami mit is tud, itt ezen a fórumon találtam róla a legtöbbet, és kiderült, hogy árához képest ugyan szuper a sebessége és a hardvere, ráadásul passziv hűtéssel, de torrentet, alkalmazásokat noha már két éve létezik, nem sikerült külsősőnek készítenie hozzá, tehát az egész egy usb helyett LAN-on lógó tároló gyakorlatilag. A WD official fórumon meg azt olvasni, hogy a wd tojik a userekre ez ügyben.
Na ettől függetlenül megrendeltem, hiszen a WD mycloud nAS maga 5450 Ftba fog kerülni.
Ez után találtam egy opciót az mégis okosítására, amihez ubuntus varázslás kell ugyan de ezzel majd hobbiból elszórakozom (egy ubuntu guru barátomat megkérdezem), amíg nem találok olyan nast ami eleget tud és nem fáj az ára
https://community.wd.com/t/install-entware-on-wd-my-cloud-home-ssh-access-nfs-server-opkg-install-packages/228591/10
vélemény? próbálta ezt már valaki, vagy szeretné probálni?
-
Ijk
nagyúr
Összes fájlomat encryptelte. Fogalmam sincs hogy jutott fel, első gyanúm maga a transmission, mivel semmilyen szoftver nem fut rajta és ilyen crackeket, egyéb kalóz dolgokat nem töltök rá.
Megoldás az hogy van egy vinyód amit a fiókban tartasz minden biztonsági másolattal. Nekem szerencsére volt ilyen./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
Közben megtaláltam amit használtam és sikeresen fel is dobtam:
[link]/人◕ ‿‿ ◕人\
-
direwolf
őstag
Ehhez nem kell kinyitni semmit, egy curl paranccsal leszedi a Nazar nevű csóka saját nas-áról az ő általa buildelt transmissiont. Ha nem bízol benne, akkor mást kell keresned.
@#3683: ja igen, a donate nélküli módszere elég elba..ott. Én toltam neki egy virtuális sört, azóta nem kell a reklámfa..ságaival foglalkoznom.
[ Szerkesztve ]
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
Ijk
nagyúr
Bekaptam a WD Mycloudomra egy ransomware-t (chekyshka) ezért le kellett formáznom.
Volt rajta transmission, de most nem találom a telepítőt hozzá és a leírást.Ez a típus, 6TB-os verzió.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
kicsiii
tag
Sziasztok. Van olyan, hogy nem érem el a mycloud EX2 ultra admin felületét. MInt például most. Valami hálózati probléma miatt. Volt már ilyen. Egy ki-be kapcsolás és minden mindig működött rendesen utána. Viszont ez azért nem valami egészséges tudom, és attol félek egyszer nem fogom ezek miatt újra látni az adataim. Hogy tudok manuál rebootot indítani? Tudom, hogy van a reset ami 4 másodperc, de az visszaállít pár dolgot alapbeállításba ha jól tudom. Más módja nincs,hogy ne piszkáljon beállításokat stb? Ti hogy szoktátok újraindítani? Köszönöm,
-
krealon
veterán
válasz skidrowkill #3674 üzenetére
Gugli megmutatja, hogy hogyan elesztheto fel: wd my cloud unbrick
szerk:
A rendszer a HDD-n van, igy ha ures HDD kerul bele, akkor a rendszerparticiokat fel kell masolni, hogy el tudjon indulni.
A neten altalaban minimum 2 TB-os HDD-t alkalmaznak, igy nem vagyok biztos abban, hogy kisebbel is sikerulni fog a muvelet.[ Szerkesztve ]
-
skidrowkill
aktív tag
válasz skidrowkill #3673 üzenetére
Még annyi, hogy most beleraktam a HDD-t és piros a led.
iPhone 5S™ 32 GB 9.2 I'm lovin it !!Amikor azt mondod: 'Feladom!', gondolj arra, hogy ilyenkor másvalaki azt mondja: 'Egek, micsoda lehetőség!'
-
skidrowkill
aktív tag
Sziasztok!
HDD nélkül vettem egy ilyen nas-t és van egy 80-as HDD-m amit tesztként fel akarok setupolni, tud küldeni valaki egy linket ami alapján meg tudom csinálni?
köszönöm szépen.
iPhone 5S™ 32 GB 9.2 I'm lovin it !!Amikor azt mondod: 'Feladom!', gondolj arra, hogy ilyenkor másvalaki azt mondja: 'Egek, micsoda lehetőség!'
-
szrobert
tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni:
WD MYCLOUD EX2 Ultra rendszer visszaállítás után nem látja a belső hdd-t?
Nincsenek konfigurált kötetek - ez a hibaüzenet.
Mit lehet tenni?
Elvileg az adatoknak meg kellene lenni, mert csak rendszer visszaállítás történt...Vagy rosszul tudom?
Köszi!
-
direwolf
őstag
Sziasztok!
Egy első generációs, 4-es fw-es WdMyCloud-on melyik servicet kell újraindítani linuxban, ha nem érhető el netről a mycloud.com fiókból az eszköz? Sajnos elég sűrűn lehal Nem túl elegáns megoldás a reboot..."I've seen things you people wouldn't believe"
-
Poki79
tag
Megtaláltam a megoldást. Töröltem a futtató alkalmazásokat, majd EZT is elolvastam:
A biztonság az első, így csináltam egy frissítést is, most már a legújabb WDMyCloud v04.05.00-334 firmware van rajta. Remélem ezzel megszabadulok a kéretlen emberektől, ennyit ér a tűzfal.[ Szerkesztve ]
-
Poki79
tag
Kutakodom folyamatosan, de a neten semmit nem láttam ami segítene. Ellenben az egyik könyvtárban a Cloudon ez a file fogadott: A_MESSAGE_FOR_YOU_MY_DUDE
Nem egy gyári dolognak tűnik, még csak teanazar-tól se lehet.
A tartalma: yo my man, i am sorry of the worm i am super broke my dude, thats why I made this worm. sorry for the inconvenience. you just need to remove the file and thats it, its not a bad worm. at this very moment i dont even know if this will work as intended lol. there should be no struggle at all to remove this botnet my dude, no stress, just chattr -i the .jar file before deleting it, the other botnets in your machine is not my fault, this worm even try to clean them. feel free to reverse engineer the jar file to change the monero pubkey in it if youre broke too. use a stronger password and have a great day. Signed : Huguette Payet -
Poki79
tag
Sziasztok!
Adott egy régebbi WD Mycloud NAS, gen1, v4 firmware, de nem a legújabb, talán 2016-os még. Egy toorrent fut rajta, fájlmegosztás SMB-n keresztül történik. A lakásban most cseréltünk netet, DIGI 1000, és valami miatt a NAS azóta halál lassú lett. A korábbi routert kivettem a DIGI-s ellátja jól a hálózatot. Torrent portja nyitva és aktív a feltöltésre is.
A lassulás nagyon idegesítő, mindegy, hogy dashra, transmissionnal torrentet, vagy ssh-n akarok belépni.
htop-ba nézve egyszer még beengedett, akkor valami goberge.db adathalmazt dokgozott fel. Az fogta kicsit a rendszert az induláskor, de most később már nem reagál semmire.
Valaki találkozott már ilyennel, vagy van valami ötlete? -
kenand
veterán
Csak képekre elég a WD is. Synology sokkal jobb software-ben de ugyan azért a hardverért többet is kell áldozni. Esetleg Xplenology (Synology oprendszer PC alapon) jöhet szóba mint költséghatékony megoldás, de az nem olyn hogy megveszed a boltban, bekapcsolod és megy...én egy használt Gigabyte Brix-en futtatok Xplenologyt
[ Szerkesztve ]
-
-G-
csendes tag
Sziasztok,
Asszony kitalálta, hogy neki nem jó a NAS-om ami fizikailag nem nálunk van. És szeretne egy háttértárat amire csak a képeket, videókat mentenénk rá több féle eszközről direktbe mivel most össze vissza vannak tárolva pl.: Iphone, PC, Mac és fényképezőgép.
A kérdésem az lenne, hogy inkább ruházzak be egy WD My Cloud (EX2 Ultra/Home ) vagy DS218 (+) ra?
Csak a képek feltöltése/tárolása esetleg megosztása a cél.
Ötletek tanácsok?
-
kicsiii
tag
Sziasztok. Van egy My Cloud EX2 Ultra m! Hibátlanúl működik. Szeretem, de kezdem kinőni, ezért lehet eljött az ideje, hogy bővítsek. Kérdeznélek Titeket, hogy milyen árban lenne érdemes meghirdeni? HDD nélkül.
Garanciális még szeptemberig.
Elnézést, ha esetleg itt nem lehet ilyen eladással kapcsolatos infókat kitenni, akkor töröljék az adminok, de talán itt is érdekelhet valakit. Köszönöm. -
Pety4
újonc
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni. Van egy WD My Cloud Mirror Gen 2 nasom.
Eddig gond nélkül üzemelt, filmeket, rajzfilmeket tartok rajta, amit a gépről vagy a tv-n keresztül tud nézni a család.
Transmissiont használtam a letöltésekhez, viszont az utóbbi napokban folyamatosan lefagyott a Chrome, amikor hozzá akartam adni egy új torrentet, hogy letöltse.Többször újraindítottam a nast, a rootert, még a gépet is. De nem lett jobb. Gondoltam leszedem és újra felrakom a transmission appot, hátha... leszedni sikerült, viszont most azt írja: Nincsenek rendelkezésre álló alkalmazások. (csatolt kép). Pedig eddig az alkalmazások menüpont alatt ott voltak a feltelepíthető appok, pl transmission, plex stb.
Visszaállítottam a rendszert, de ez sem segített.
Van valami ötlete valakinek, hogy mit kellene csinálnom vele?
Köszi
-
kenand
veterán
Mivel nem kellett oroszból érettségiznem (biológia+fizika kellett az orvosira) az aktív felejtős csoportba kerültem a gimiben.... , nekem sem menne magamtól...
De
Google translate (Chrome) simán realtime fordítja angolra, én is úgy szoktam nézegetni. Nagyon sok telefon/táblagép/tv box stb tekintetében hasznos oldal a 4PDA.-ru.....[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
Böngézd végig az orosz honlapot, hátha ott a magoldás
-
addikt
sziasztok!
van egy gen2-es 4gigás single my cloudom. valaki telepitett már rá pi-hole-t?
nekem nem megy illetve nem is nagyon találok erre példát googleval.
illetve ez a clean debián esetleg omv leirás is érdekelne.:)
-
Kroni1
veterán
Sziasztok! Egy szándékos kikapcs és ujrainditás óta villog a led a 2tb-os Mycloudom-on, már egy napja, pedig a content scan-t is befejezte már... Ha LED Off-ra állitom a menüben akkor is, tehát hibát jelez. Közben a nas működik, eddig hibát nem vettem észre, streamel, elérhető stb.. Ezzel már találkozott valaki?!
[ Szerkesztve ]
-
ATi GAMES
tag
Sziasztok!
A legutóbbi windows 10 frissítés óta a hálózaton nem látja az asztali gépem a nast. Konkrétan 2 napja még teljesen jól működött, bal oldalon a hálózat fült lenyitva ott volt és rajta minden mappa meg file. Most csak egy ikon van amire kattintva a böngészőben a cucc konfigurációs felületét hozza be.
Mit lehet ezzel kezdeni, hogy újra lássa a mappákat meg a fileokat is?
Köszönöm előre is!Üdv, Attila.
YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCPOOVQF1ff2oAL3strJ_5Uw
-
Johnzy
tag
[ Szerkesztve ]
Pörögjünk!!! - mondta a papagáj és belerepült a ventilátorba...
-
moltess
újonc
Sziasztok,
Ezt a terméket tudom használni síma külső winchesterként? Úgy értem, h nem hálózatba kötném, hanem az usb-n keresztül. Mert ha ezt teszem így nem látok belőle semmit. Akkor minek van rajta az usb csatlakozó? -
Noxy
veterán
válasz Freddy S #3633 üzenetére
WD My Cloud HOME NAS, nem egyenlő a topik címében szereplő Wd My Cloud NAS-l.
Jobb lenne ha vki nyittana, a NAS-nak alig nevezhető Wd My Cloud HOME kütyünek egy külön topikot.
Így csak àllandó keveredés, félre értések adódnak.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Freddy S
tag
Az jó. Lehet hogy akkor VLC app sem véletlen nem hozza a tartalmat?
Milyen más nas t ajánlotok, ami tudja amiket szeretnék?
Ez úgy néz ki egy kuka, ha alapvető dolgokra nem képes...
[ Szerkesztve ]
LGB - Lets go Brandon ugyanazt jelenti mint FJB csak takartabban. FJB pedig F - Csúnya szó, J - Joe, B - kitalálhatod!
-
kenand
veterán
Sajna a cloud Home-ra nem lehet transmissiont tenni...
Gen 1 mycloudra sem működnek már a régi leírások, megváltozott a transmission verzió és függőségek,. De azért más úton fel lehet tenni, jót küzdöttem vele..[ Szerkesztve ]
-
-
Noxy
veterán
válasz Freddy S #3627 üzenetére
Alapból gyárilag ott van a Public mappa a megosztásokban közösnek beállítva. (Magyarul, jelszó nélkül hozzá lehet férni a tartalmához.)
Ezen belül kell lenni még 3 mappának.
Shared music
Shared video
Shared pictures
Ha ez nem így van nálad, akkor valaki már piszkálta, konfigurálta.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Freddy S
tag
válasz #54715584 #3624 üzenetére
És azt látnám Windowsból és VLC applikációból is és csak oda kellene másolni videófájljaimat?
Celtis,
Találtam itt valami leírást, ugyan nálam már jóval újabb firmware van,
https://support.wdc.com/knowledgebase/answer.aspx?ID=11046
Majd próbálkozom[ Szerkesztve ]
LGB - Lets go Brandon ugyanazt jelenti mint FJB csak takartabban. FJB pedig F - Csúnya szó, J - Joe, B - kitalálhatod!
-
Celtis
veterán
válasz Freddy S #3622 üzenetére
1. Telepítesz egy transmision klienst a NAS-ra. (Ez mycloud esetén nem magától értetődő, de elég sok hsz szól róla)
2. Távolról vezérled a letöltést vagy a torrentkliens WEB oldalán, NAS IP címe:9091-es port, vagy a PC-re telepíted a transmission remote GUI alkalmazást és ügyesen bekonfigurálod. -
Noxy
veterán
válasz Freddy S #3622 üzenetére
1x is a torrentkliensnek a NAS-n kell futni, amiben beállítod hogy mit hova töltsön le.
2x a PC meg azért kellene hogy a torrent fájlt letöltsd neki.
Innentől kezdve a NAS-n futó torrentkliens intéz mindent.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Freddy S
tag
válasz #54715584 #3620 üzenetére
Már nyitottam én egy public könyvtárat windows total commanderen keresztül és másoltam oda tartalmat, de továbbra is üres
Celtis,
Ez engem is érdekelne. Hogy fog a nason a torrent futni ha pc-n indítom el?[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz Bandita4141 #3618 üzenetére
Az optimális megoldás ha a NAS-n fut a torrent. A PC csak ahhoz kell, hogy megmondd neki mit töltsön.
-
Freddy S
tag
Hello, Egy itteni ajánlásával vettem egy WD mycloud 3TB nas-t, de tartalma nem jelenik meg Apple TV VLC applikációjában. Maga a meghajtót látja, kéri a felhasználó nevet és jelszót, úgy tünik el is fogadja, mert tovább lép. Egy Private könyvtárat látok rajat, mely üres. Számítógépről megnézve, nincs is rajta private könyvtár, hanem Family. Mit lehet tenni, hogy rá töltött videoim lássa az apple tv VLC applikáció? Egyébként megnéztem Ipadon is, és ugyanaz a hiba. Viszont ha ipadon belépek a wdmycloud applikációba, ott látom tartalmat.
-
Bandita4141
tag
Sziasztok!
Egy WD My Cloud Home 1 TB-os NAS-om van. Alapból a számítógépemről torrentezek, megtudom azt csinálni, hogy a NAS-t jelölöm ki letöltési mappának, aztán arról visszaseedelem?
Egyszer próbáltam, a filmet letöltöltötte rendben, viszont egy idő után a film fájl eltünt a NAS-ról. Valamit lehet állítani, hogy ne törlődjön, qBittorrentet használok?[ Szerkesztve ]
Köszi hogy segítesz!!!
-
FrezeR
senior tag
Sziasztok
Reggelre gondolt egyet a My Cloud és a Transmission-on futó tartalmat elérhetetlenné tette nekem az eddigi ip címen. Újraindítás, kikapcsolás megvolt de semmi. Próbáltam más ip címeket beírni de sikertelenül.
Meg tudom valahogy nézni, hogy milyen ip alatt sikerül hozzáférni a Transmission alatt futó torrentekhez?
-
foto gén
csendes tag
Most az a gondom, hogy elkezdi a TM mentést, de néhány perc után leáll. Beállítottam, hogy ne menjen sleepbe a gép. Tudtok ebben segíteni?
www.laszloerhardt.com
-
törölt tag
-
Noxy
veterán
válasz foto gén #3607 üzenetére
Sehogy.
2 lemezes (duo)
NAS-l viszont meg lehet csinálni.
Amúgy meg semmi értelme nem lenne 1 db HDD-t ezért particionálni.
A My Cloud Home NAS elég korlátozott funkciókkal rendelkezik. Ez is egy NAS, de ezt a WD kicsit “másképp” gondolta.[ Szerkesztve ]
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
foto gén
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy My Cloud Home-ot. Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e particionálni? Mivel egy részére a TM mentések kerülnének, a többit pedig más adatoknak tartanám fent. Eddig nem sikerült megoldanom és választ találnom.
Köszi!www.laszloerhardt.com
-
kenand
veterán
válasz kiribati75 #3601 üzenetére
Szóba jöhet még Xplenology (PC-n futtatott Synology) Ha nem akarsz sokat költeni akkor egy mini Pc (pl használt Gigabyte Brix ott 1 SATA és több USB 3.0 port van)
Vagy gen 1 WD My cloudrare (nem home ) vért izzadva fel lehet tolni egy Transmissiont
[ Szerkesztve ]
-
Grillo
őstag
válasz kiribati75 #3603 üzenetére
Torrent szerintem nem, de a Plexet ki lehet választani, és feltelepíti magának.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest