Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- kenand: Intel NUC 5i3RYK (Core i3-5010U) házbővítés 2db. SSD (HDD) befogadására
Új hozzászólás Aktív témák
-
PistiSan
addikt
válasz
flegga92 #3724 üzenetére
Jó volt az sokáig, az eredeti gyári rendszer alá egyszerűen lehetett egy csomó mindent telepíteni pluszban, nagyon szerettem akkor, aztán jött a V4-es FW, ott elvágták ezt a lehetőséget sajnos, igazából magát a nas funkciókat ellátta jól, az extra dolgok miatt cseréltem le egyébként, a vinyót be raktam az asztali gépbe, még mindig 100%-os állapotot mutat, pedig nekem is ment 5 évet egy huzamban.
-
PistiSan
addikt
válasz
pidulaf #3720 üzenetére
Nekem WD my Cloudom van 2TB-os, volt hogy már kinyírtam, azt tudni kell erről a nasról, hogy maga az oprendszer a hdd-n van, és arról bootol a rendszer, tehát egy üres HDD-vel semmit nem fog kezdeni, nem tudom a Home-al mi a helyzet, de gyanítom, hogy ott sem lehet másképp.
Amúgy pont a múlt héten vettem ki a vinyót, szóval nekem is van használaton kívüli kertem.
Raspberry PI4-re cseréltem le, ott szoftveresen teljes szabadságom van, illetve a sebesség is jobb lett. -
PistiSan
addikt
válasz
direwolf #3704 üzenetére
Tudom, hogy nem az én dolgom, de hova ez a nagy rohanás?
Hát igen, ez jó kérdés, lehet még fiatal az illető.
Nekem még pár éve adsl volt a legjobb net ami elérhető volt, aztán uniós fejlesztésnek köszönhetően lett optika, most fele annyit fizetek mint korábban, le 10x, fel 80x lett gyorsabb a netem, ez a legkisebb sebesség így is a szolgáltatónál, sok ismerősnek van 500mb, 1000mb-es nete, mert kell.... -
PistiSan
addikt
És még ez sem biztonságos.
Meg kell határozni, hogy neked mik a valóban fontos pótolhatatlan adatok, és azokról még csinálni kell néha egy fizikailag hálózatról leválasztott eszközre is mentést, mondjuk egy USB-s merevlemezre, nekem van ilyen, a munkahelyen tartom, és 3 havonta haza hordom frissíteni az adatokat.
Nálad ha most bele csapna a villám a házba akkor oda lenne ugyan úgy minden adatod. -
PistiSan
addikt
Szerintem arra nem lehet, de lehat csak idő kérdése és majd lehet arra is.
Itt van a "fejlesztő" oldala ahol közzé teszi a dolgatit.
Fent vannak linkek, a home-hoz még nem látok debiant. -
PistiSan
addikt
Én debiannal használom még mindig, fura hogy nem akar kihalni az eszköz, pedig éjjel nappal megy folyamatosan.
Az ilyen korlátozások miatt gondolkodok abban, hogy legközelebb már valami rendes AMD64 kompatibilis vasat kellene építeni, arra azt rakok fel amit csak akarok, mindenféle szíves nélkül. -
PistiSan
addikt
Én egy clean debiant raktam fel a nasra pár éve, nekem a hálózati megosztás, és a torrent kliens volt csak a fontos, de azóta a syncthing és a flexget is a nason fut.
A hálózati sebesség 40MB körül mozog, ezt az egy hátrányát érzem a gyári rendszerhez képest, az más kérdés, hogy ez a sebesség az esetek 99%-ban kielégítő. -
PistiSan
addikt
válasz
stickermajom #3380 üzenetére
Ha meghal a Vinyó a nasban, biztos WD Redet veszek helyette, hihetetlen hogy bírja, nekem 0/24-ben megy amióta megvettem.
-
PistiSan
addikt
Ez az ilyen DLNA-t használó programok problémája, hosszú évek óta átálltam SAMBA fájlmegosztásra, ott soha semmi bajom nem volt még, ehhez kell egy lejátszó ami ismeri ezt a protokollt, a tv nem biztos hogy tud ilyet, ha USB-n kötöd rá akkor nem a DLNA-n keresztül meg a lejátszás azért nincs ott gondod a felirattal.
-
PistiSan
addikt
válasz
BullZeye #3302 üzenetére
Ez egy sima debian karakteres felületen, akármilyen leírást keresel a neten hogyan kell ezt vagy azt telepíteni, az itt is működik.
Van még ott valami nas szoftver is, én nem próbáltam, mert nekem nem volt olyan sok dologra szükségem, nálam a transmission meg a samba megosztás megy összesen a nason, ja meg a syncthing amivel a telefonok tartalmát szinkronizálom folyamatosan..... na jó, flexget is van rajta, ami ellenőrzi, hogy jött e ki új sorozat rész a kedvencek közül, és ha jött akkor leszedi.
Ezekkel viszont szívtam rendesen, ellenben most már automatán működik minden.
Egy tanács, tök felesleges össze rakni a nast amíg nem vagy benne 100% biztos hogy jó lesz a rendszer amit felraktál, csak simán dugd rá a vinyóra a nyákot és teszteld úgy, arra azért figyelj, hogy ne feszüljön, vagy érjenek az elektronikus alkatrészek össze.
Közben meg találtam a képet amikor a 160-as vinyóra raktam fel a gyári rendszert.
-
PistiSan
addikt
válasz
BullZeye #3300 üzenetére
Pár hónapja nyírtam ki a cleandebian rendszeremet egy aptitude update upgrade-al (azóta csak az apt-get update / upgrade parancsokat adom ki) akkor kellett újra tennem az egészet, szóval a leírás tökéletes.
https://drive.google.com/drive/folders/0B_6OlQ_H0PxVZTBtM3EyRVhDVms
Replace HDD - English.txt alapján járj el, amire én rá jöttem menet közben, hogy ha nem a gyári rendszert akarod rárakni, akkor rögtön letöltheted pl a clean debiant, és azt rakod rá 12. pontban leírtak alapján.Tesztből egy 160-as hdd-re ráhúztam a rendszert, és működött azzal is.
-
PistiSan
addikt
válasz
stickermajom #3251 üzenetére
Amikor eszembe jut, nyomok neki egy apt update, ugrade parancsot, illetve Debian 7 ről 8 ra dist-upgrade el mentem.
-
PistiSan
addikt
válasz
Sir Riccio #3205 üzenetére
Mit szeretnél használni a CleanDebian alatt?
Nekem ezek vannak kb:
FTP, Samba, Transmission, Flexget, Lighttpd, Syncthing.Erre tökéletesen jó ez a rendszert, azért is egyszerű így, mert ha keresel a neten egy akármilyen linuxos leírást, akkor az szinte biztos hogy egy az egyben használható itt is.
Én anno 3x szedtem szét a nast mire sikerült használhatóvá tenni, nekem sem volt szerencsém az általad használt rendszerekkel.
-
PistiSan
addikt
válasz
Sir Riccio #3184 üzenetére
Nem akarok hazudni, de kb 2 éve váltottam CleanDebian rendszere, annyira emlékszem hogy ssh-n indítottam el a frissítést, nem a weben keresztül, nálam valami el is romlott, és szét kellett szednem a nast hogy helyre hozzam.
-
PistiSan
addikt
válasz
envagyok #3185 üzenetére
jelszavat nem jegyeztetjük meg egyik böngészővel sem, hanem mindig gépeljük,
Egy keylogger esetén nem biztos hogy célravezető technika.Amúgy egyet értek veled a biztonság tekintetében, van olyan szakmabeli kollégám aki a windows frissítéseket is kikapcsolja, mert szerinte semmit nem ér.... Pár ilyen dolog után már nem tudom komolyan venni.
-
PistiSan
addikt
válasz
Sir Riccio #3169 üzenetére
ProFTPD-t ajánlom, faék egyszerű, felrakod és megy, akármelyik felhasználó jelszavával tudsz csatlakozni.
Ha nem engedne ki a ROOT könyvtártól feljebb, akkor a config fájlban kell valami ilyesmit keresni
DefaultROOT
vagy ki kell kommentelni, vagy törölni a kommentelést, már nem emlékszem pontosan, régen csináltam. -
PistiSan
addikt
válasz
Sir Riccio #3154 üzenetére
Tudom miről beszélsz, nekem is voltak ilyenek anno, legtöbbször a média szkennelés volt ami nagyon le tudta gyilkolni a nast, nem sokáig volt fent a gyári rendszer a limitációk miatt, váltottam CleanDebianra, de ha már az SSD-s kapcsolat sem megy, ezt a megoldást nem igazán tudom javasolni neked.
-
PistiSan
addikt
válasz
stickermajom #3141 üzenetére
Nekem nem sokáig volt rajta a wd rendszere, amit volt Debian át is álltam rá.
Az első beállítás nehezebb mint a wd felületén végig kattintgatni mindent, de utána nem kell hozzá nyúlni. -
PistiSan
addikt
Egy kis statisztika!
Jelenleg 1150 napja megy a nasom, mármint ennyi ideig volt áram alatt a vásárlás óta...... váó
Vannak smart értékek is.
2014.01.25
ID# ATTRIBUTE_NAME FLAG VALUE WORST THRESH TYPE UPDATED WHEN_FAILED RAW_VALUE
1 Raw_Read_Error_Rate 0x002f 200 200 051 Pre-fail Always - 0
3 Spin_Up_Time 0x0027 173 171 021 Pre-fail Always - 4333
4 Start_Stop_Count 0x0032 099 099 000 Old_age Always - 1354
5 Reallocated_Sector_Ct 0x0033 200 200 140 Pre-fail Always - 0
7 Seek_Error_Rate 0x002e 200 200 000 Old_age Always - 0
9 Power_On_Hours 0x0032 098 098 000 Old_age Always - 1601
10 Spin_Retry_Count 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 0
11 Calibration_Retry_Count 0x0032 100 253 000 Old_age Always - 0
12 Power_Cycle_Count 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 6
192 Power-Off_Retract_Count 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 2
193 Load_Cycle_Count 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 1351
194 Temperature_Celsius 0x0022 106 104 000 Old_age Always - 41
196 Reallocated_Event_Count 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 0
197 Current_Pending_Sector 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 0
198 Offline_Uncorrectable 0x0030 100 253 000 Old_age Offline - 0
199 UDMA_CRC_Error_Count 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 0
200 Multi_Zone_Error_Rate 0x0008 100 253 000 Old_age Offline - 02017.01.19
ID# ATTRIBUTE_NAME FLAG VALUE WORST THRESH TYPE UPDATED WHEN_FAILED RAW_VALUE
1 Raw_Read_Error_Rate 0x002f 200 200 051 Pre-fail Always - 0
3 Spin_Up_Time 0x0027 195 170 021 Pre-fail Always - 3216
4 Start_Stop_Count 0x0032 096 096 000 Old_age Always - 4907
5 Reallocated_Sector_Ct 0x0033 200 200 140 Pre-fail Always - 0
7 Seek_Error_Rate 0x002e 200 200 000 Old_age Always - 0
9 Power_On_Hours 0x0032 063 063 000 Old_age Always - 27614
10 Spin_Retry_Count 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 0
11 Calibration_Retry_Count 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 0
12 Power_Cycle_Count 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 164
192 Power-Off_Retract_Count 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 132
193 Load_Cycle_Count 0x0032 199 199 000 Old_age Always - 4774
194 Temperature_Celsius 0x0022 106 098 000 Old_age Always - 41
196 Reallocated_Event_Count 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 0
197 Current_Pending_Sector 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 0
198 Offline_Uncorrectable 0x0030 100 253 000 Old_age Offline - 0
199 UDMA_CRC_Error_Count 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 0
200 Multi_Zone_Error_Rate 0x0008 200 200 000 Old_age Offline - 0 -
PistiSan
addikt
Most hogy ezt leírtad, eszembe jutott, hogy anno nekem is volt gondom itthon, amíg a htpc 100mb es porton volt, a nas meg 1000mb en.
Amióta htpc-ben is 1000mb es hálózati kártya, azóta nincs gondom ezekkel.
Köszi, hogy így össze foglaltad ezeket, anno nekem nem sikerült megoldani a hibát. -
PistiSan
addikt
válasz
generic #3050 üzenetére
Valamilyen módon csak eljut hozzád a net, ha van egy fő router a házban, amiből 1db vezeték megy hozzád, annak nincs akadálya, hogy te is vegyél egy routert és lakáson belül tovább oszd a netet, és így a NAS is a te helyiségedben lesz.
Ha nincs semmi plusz igényed, akkor lehet egy Switch-el jobban járnál, mert az csak egy sima elosztóként működik, így nem is kell semmit beállítanod, csak össze dugod és menni fog, nyilván érdemes lesz a nasra egy fix ip-t beállítani helyi hálózatra, illetve hanyagolni a publikus megosztásokat, már ha nem akarod a szomszédokkal is megosztani a dolgaid. -
PistiSan
addikt
válasz
stickermajom #3000 üzenetére
Ha valamilyen módon tudod monitorozni a szünetmentes tápegység töltöttségét, akkor egy script simán le tudja kapcsolni ha szükséges.
-
PistiSan
addikt
válasz
Szabi2121 #2951 üzenetére
A web felületen ugye beállítottad a milyen mappákat szeretnél megosztani a hálózaton, ott ezeket tudod törölni teljesen, mármint a megosztásokat (mappákat), ha megosztottál egy mappát, akkor csatlakozz fel windowson keresztül a mappára, majd töröld azt a fájlkezelőből.
-
PistiSan
addikt
Erről a készülékről nem sokat tudok, amit linkeltél, de biztos tudja ami rá van írva!
Én is KODI-t használok, vettem is hozzá én is egy hasonló média boxot, de a kodi miatt inkább rendes htpc-t vettem, így nem maradok le semmilyen frissítésről. Nekem anno a média playeremhez nem sok új frissítés jött ki, és volt pár idegesítő hibája. -
PistiSan
addikt
válasz
Speeedfire #2909 üzenetére
Nehéz elmagyarázni, ez pl olyan, hogy anno hülyeségnek tartottam a flexgetet is, most meg már manuálisan nem igazán töltök le sorozat epizódot.
HTPC topicban még nézelődj ha gondolod, összefoglalóban van leírás kodihoz is. [link]
De ha gondolod, valamelyik nap beszélhetünk szóban, (interneten) talán úgy tudok többet áradozni róla, és nem offolok itt tovább. -
PistiSan
addikt
válasz
Speeedfire #2906 üzenetére
Sokáig gondoltam én is ezt, aztán szépen lassan elkezdtem használni a kodit, most meg már nem tudnék élni nélküle, kb 1 éve vettem egy HTPC-t, azóta egyre több dolgot használok a kodin belül, hihetetlen milyen jó modulok és funkciók vannak benne.
Pár hónapja ajánlottam egy ismerősnek a kodit, nem igazán értette ő sem, hogy mi értelme van ezt használni, aztán szépen lassan ráérzett, azóta már ő is ajánlgatja az ismerőseinek.
Szerintem nagyon-nagyon drága okostv-t kell venned ahhoz, hogy sebességben és funkcionalitásban vetekedni tudjon a kodi tudásával.
Utána pár éven belül (1-2) úgy is elavul, és szépen kezdenek megszűnni rá az app frissítések, nem kap meg új appokat, vissza vonnak használatban lévőket.
Említetted hogy a DLNA szabványt akarod használni, ha rá keresel szinte minden fórumban csak szívnak vele, én is használtam egy darabig, aztán átálltam a samba/nfs megosztásra, ekkor meg is szűnt azonnal a problémák 99%-a.
Én is használtam raspberry-t ilyen célra, de hosszú távon egy rendes PC procis géppel és pár gb rammal jobban jársz.Ha okos tv-t veszel (elég nehéz másmilyent már) akkor figyel nagyon az okos tv rendszerben előforduló reklámokra, ami az újabb modelleket érinti egyelőre csak. [link]
-
PistiSan
addikt
válasz
Speeedfire #2894 üzenetére
Sok minden tud, de az alap szoftver hajlamos a procit 100%-on pörgetni ha DLNA pl aktiválva van.
Nekem Debian Linux 8.1 fut rajta, azzal nincs gond, csak nem olyan felhasználó barát, viszont tudok telepíteni akármit. -
PistiSan
addikt
Én ugyan még nem próbáltam, de szerintem ha ugyan úgy megcsinálod a partíciókat ahogy a leírásban van, nyilván az adat partíciót nagyobbra kell raknod, akkor szerintem mennie kell.
Sokat bajlódtam anno, az 2TB-os gyári hdd-vel is mire sikerült normálisan elindítanom a rendszert, remélem sikerrel jársz, majd írj mire jutottál. -
PistiSan
addikt
Szia!
Anno fordítottam le MC-t újabb wd nas szoftverre, de azóta már jó sok frissítés kijött, szóval ha nem egyezik a szoftver verzió, akkor nagy valószínűség szerint nem is fog működni az MC.Többek között a wd ilyen húzásai miatt cseréltem le a gyári nas szoftvert sima debianra.
Persze itt nincs felhasználóbarát felület, szóval nem ajánlom csak azoknak akik nem rémülnek meg a linux konzoltól. -
PistiSan
addikt
-
PistiSan
addikt
Heló!
Nem emlékszem, hogy valaki próbált e már más fajta vinyót bele rakni a wd-be.
Itt vannak képek a beléről, amikor egyszer kinyírtam a szoftverét akkor szétszedtem hogy meg tudjam csinálni, tehát neked eleve ezzel kell majd kezdened a folyamatot, ha elég jó vagy ahhoz hogy megcsinált a szoftverezését, akkor szerintem a többi dologgal sem lesz bajod.
Képek WD
Itt találsz leírást az unbrickhezA tükrözős dolog már előjött párszor, windows alá a FreeFileSync-el megoldható a folyamatos "tükrözés" de arra egy sima akármilyen külső vagy belső vinyó is elég lenne.
Gyári szoftver elég buta, de én eleve debian linuxot raknék rá a helyedben, azzal azt csinálsz amit akarsz.
Most látom hogy már a CleanDebian-Jessie is portolva lett a nasra, szóval ma neki állok és frissítem a rendszerem, nálam még a wheezy van fent (előző debian linux).Tehát ne arra számíts, hogy bedugod a vinyót rá és működni fog, mennyiért adják vinyó nélkül a cuccot?
Ebbe nagyon sok engergiát kell bele vinned ha azt akarod, hogy mindig úgy működjön ahogy leírtad. -
PistiSan
addikt
Most néztem a gépem, és nekem sem megy!
1511-es win10 frissítés óta nem jó azt talltam róla a neten, amíg nem javítják addig itt egy megoldás, nem próbáltam ki.This will fix the SMB issue until MS patches the problem - open a administrator command prompt and type the following hitting enter after each line.
sc.exe config lanmanworkstation depend= bowser/mrxsmb10/nsi
sc.exe config mrxsmb20 start= disabledthen Restart the computer
To reverse this change and re-enable SMBv3 run the following commands at at the elevated command prompt
sc.exe config lanmanworkstation depend= bowser/mrxsmb10/mrxsmb20/nsi
sc.exe config mrxsmb20 start= autothen Restart the computer
-
PistiSan
addikt
Én mint tudjátok sima debian alatt használom a nasom, simán tallózható a win10 en gépről a megosztás.
-
PistiSan
addikt
válasz
tarantawla #2822 üzenetére
A leírásban az 1. pontot tanulmányozd, már ha nincs szükséged a wd app meg a dlna és az egyéb teljesítménygyilkos dolgokra.
Link -
PistiSan
addikt
Írj már légy szíves teljes elérési utat, hogy neked mi hol van!
Van még egy 100mb-es eszközöm a hálózaton, ki fogom vele próbálni!Első keresésre azt vettem le, hogy ezt a kodiban kell megtenni talán? Így már nem bánkódom hogy eladtam a régi lejátszóm, mert azon más rendszer futott.
-
PistiSan
addikt
válasz
kukucskad #2781 üzenetére
Pingelni tudod ilyenkor az eszközt?
Kapcsold be az SSH-t a web felületen, és amikor nem éred el, pingeld meg, ha megy, akkor lépj be SSH-n, add ki a TOP parancsot, és nézd meg mi van a lista tetején, az eszi a legtöbb CPU-t!
Régebben sok panasz volt, hogy leterheli a nast a sok fasza program ami rajta fut, és van hogy nem érhető el időnként. -
PistiSan
addikt
Heló!
Szeritem elsők között voltam aki ezzel már elkezdett foglalkozni itt, nagyon hamar észre vettem hogy ez így nem jó. Szerencsés vagy, hogy neked 100mb-re konfigolva a cloudot nem szaggat, (lehet csak keveset nézted) mert nekem úgy is meg-meg akadt random, filmtől és formátumtól függetlenül, mindig össze vissza, volt hogy 1 film alatt 1x sem, volt hogy ugyan annál 10x is.
A média lejátszómmal biztos nem volt baj, mert ha vissza kötöttem a 100mb-es routerem azzal mindig minden tökéletes volt! Routeren próbáltam midnen fajta fw-t, de semmi sem segített, pár hónapja vettem egy gigabites htpc-t, kodi fut rajta, és azóta köszöni szépen, akadásmentesen megy a gigás routerrel is, ebből meg látszik hogy ez a router sem volt hibás.
Igen, ez sokak számára hihetetlen hogy ilyen probléma létezik, én sem hittem volna el ha nem magam tapasztalom.
HTPC vásárlásakor a gigabit lan ezért nálam fontos szempont volt! -
PistiSan
addikt
válasz
drmotto #2765 üzenetére
Szerintem jobban jársz ha mentesz, mert ezen van egy adott partíciós tábla szerkezet, amit nem hiszem hogy formázás nélkül kezelne az új nasod!
Amióta felszenvedtem a debiant a nasra, és beállítottam a web felületről vezérelhető nas elején lévő led különböző színekben való kapcsolgatását, azóta nem is nagyon nyúltam hozzá. (Ezt csak azért csináltam meg, mert meg tudom, és jó érzéssel töltött el.)
Szerintem én soha többé nem fogok nas-t venni, nem szeretem a kész megoldásokat jelenleg, túlságosan sok mindenben korlátoz.
Megkérdezhetem miért váltasz? Részletezd nyugodtan, talán mást is érdekel. -
PistiSan
addikt
Miért lett ez az állapot? Fw-t próbáltál frissíteni? Valami csak történt ami miatt ebbe került!
Nyírtam már ki én is a cloudot, nagyon nem megyszerű feléleszteni, szét kell hozzá szendi, majd linux alatt újra létrehozni a partíciókat, macerás és sok időm el ment vele, nem is tudtam úgy szétszedni, hogy ne törjön el pár pöcök ami tartja.
Itt van egy magyar nyelvű leírás hozzá, én nem ez alapján csináltam, de attól mág így is működik a szerző leírása alapján: [link] -
PistiSan
addikt
Fel másoltál egy rakat fájlt, ekkor a wd szuperjó alkalmazásai elkezdik szépen a videók és képek miniatűrjeinek gyártását, hogy ha adorid vagy dlna eszközön akarod nézni majd őket, akkor ne akkor kelljen ezt megtennie. Ha végig gondolod logikus ahogy csinálja, mert ha felmásolsz valamit, te sem órák múlva szeretnéd hogy megjelenjen a műsortárban az új videó vagy kép.
Az elképzelés remek, de a processzor sajnos nagyon kevés egy ilyen feladathoz a gépben, a legbosszantóbb meg az, hogy hibába kapcsolod ki web felületen ezeket a dolgokat, a háttérben tovább futnak, csak ssh-n lehet őket végkel kikapcsolni, peresze ha később szükséged lesz rá, újra aktiválhatod, de én nem szívatom magam vele.
-
PistiSan
addikt
Ez a sor a lényeges
%CPU %MEM TIME+ COMMAND
99.0 3.0 246:12.57 twonkyserverTehát a "twonkyserver" megeszi a processzor teljesítményed 99%-át, azért ilyen lassú a rendszered.
Itt az 1. pontot nézd meg, ha nem használsz dlna funkciókat és képeket sem nézegetsz távolról alkalmazáson keresztül, akkor az 1. pont alapján járj el és megszűnik a teljesítmény gondod. -
PistiSan
addikt
-
PistiSan
addikt
-
PistiSan
addikt
válasz
stickermajom #2717 üzenetére
Nekem jelenleg is a nas megy a mindennapok során, de mint tudod már egy alap debian rendszerrel, szóval én is kiléptem a megveszem és csak használom témakörből. Igazából elégedetten használom azót a nast, a múltkor viszont megszívtam, mert upgradelni akartam a rendszert újabb debianra, aminek hatására meghalt, és szedhettem szét megint, ilyenkor gondolkodom én is azon, hogy kell egy itx lap, és arra azt rakok fel, úgy ahogy akarok, de ez a jövő zenéje még.
-
PistiSan
addikt
DMZ-be amúgy sem rakunk semmit, főleg nem olyat aminek van admin elérése kívülről!
SSH jelszó mindannyitoknál alap volt? -
PistiSan
addikt
válasz
kazsmerlaca #2698 üzenetére
Gyári színtiszta debian linuxal!
Hogy pontos legyek, ez van rajta.
Distributor ID: Debian
Description: Debian GNU/Linux 7.8 (wheezy)
Release: 7.8
Codename: wheezyItt van hozzá a telepítési leírás, egyenesen annak attól aki készítette a rendszert.
Na ez már bonyolult, nekem nem is sikerült felraknom elsőre, téglásítottam a nast, majd szét szedtem és helyrehoztam a leírás alapján, el ment vele 2 izzadással töltött nap mire összejött minden. Lehet előbb utóbb te is bele vágsz majd, annyi hátránya van csupán, hogy a másolási sebesség itt 38MB a 60-80 helyett amit a gyári fw hoz, teszem hozzá itt csak az egyik cpu magot használja a nas, szóval nem kizárt hogy össze jöhet itt is a nagyobb sebesség nálam hozzáértőbbek számára, de mivel én legtöbbször hálózaton nézek filmet, így semmilyen negatív hatását nem érzem a lassabb másolásnak.
Ja, és itt csak konzol van, tehát akármit is telepítesz, azt nem grafikus felületen, hanem terminálból végzet, durván hangzik, de elmegy pár nap amíg mindent beállítasz rendesen, aztán nem nyúlsz hozzá többet, stabilan működik. -
PistiSan
addikt
válasz
kazsmerlaca #2696 üzenetére
Utoljára v4 fw n így csináltam.
Azóta lehet változott picit a telepítés, remélem azért boldogulsz majd.
Sajnos többet nem tudok segíteni, mert nem gyári fw vel használom már a nast. -
PistiSan
addikt
válasz
kazsmerlaca #2693 üzenetére
Azon kívül hogy, másol, beillesztes, más teendod nincs, ennél sokkal bogyolultabb leírások voltak régebben. Nazar78 nak köszönhetjük ezt a pár kattintasos telepitot.
-
PistiSan
addikt
válasz
kazsmerlaca #2686 üzenetére
Azt torolsz le amit akarsz, de előtte akkor rakd át máshova a tartalmat.
-
PistiSan
addikt
válasz
kazsmerlaca #2677 üzenetére
A samba megosztás véleményem szerint az egyetlen jól használható média stream, ahol ha ismeri a lejátszó ezt a megosztási formát, akkor mindent lejatszik, és pont úgy viselkedik ahogy várjuk.
Asszem minidlna -t szokták még használni a nason ha gond van, nagyon sok minden össze jöhet dlna kapcsán. -
PistiSan
addikt
válasz
kazsmerlaca #2670 üzenetére
Ha nem gigabites valamelyik eszkozod amivel masolsz, akkor igen.
-
PistiSan
addikt
válasz
kazsmerlaca #2666 üzenetére
Gyári fw nem tud ilyet, sokkal jobban jársz ha rá dugod gépre a vinyot és úgy masolod fel hálózaton keresztül.
-
PistiSan
addikt
válasz
kazsmerlaca #2661 üzenetére
3.0 val az 1 órát is nagyon soknak tartom.
Próbáld ki az 1. Pontot innen.https://docs.google.com/document/d/11lUDtbkU-t_Gh0vtifn2VwzOMZSn7mhRapdF67R9mg4/edit?usp=docslist_api
-
PistiSan
addikt
válasz
stickermajom #2643 üzenetére
Nekem ezek mellett még futtat rádió rögzítést, és weblap kiszolgálást is php-vel.
Biztonsági mentéseket is automatizáltam rajta, illetve távoli szerverek is készítenek rá mentéseket hajnalok hajnalán.
Gondolkodok mindig azon, hogy jó lenne egy erősebb x86 architektúrás pc-t össze dobni, de a cloud is az esetek 90%-ában 20% alatti cpu terheléssel fut, akkor meg minek az erősebb, többet zabáló vas?
Egyedüli nagyon jó érvem, a teljesen saját építésű vas mellett az, hogy olyan rendszert pakolok rá amilyet akarok.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070 Super GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest