Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grillo
őstag
válasz envagyok #3540 üzenetére
Hali, vettem egy 4 TB-s My Cloud Home-ot.
Akkor mi van, ha regisztrálás közben a kódra azt adja ki, hogy Gábor's meghajtója? És nem is látom, mert azt mondja, hogy majd csatlakozhatok, amikor megengedi a tulaj?
Iponban vettem ma délután.
Mondjuk csodálkoztam is, hogy miért van visszazárható zacsiban a kábel.
Meg nincs lehúzható fólia a készüléken.Így leírva össze is áll a dolog.
Kaptyák be, jól gondolom?
-
mentok
csendes tag
válasz envagyok #3399 üzenetére
Nem, ezek rendebne vannak. Újraindítottam és már minden rendben. Az a probléma azonban továbbra is megmaradt, hogy a "műszerfalat" a NAS IP címe alapjén nem érem el, csak az otthoni hálózatból. Ebben tudna vakai segíteni? Esetleg egy beállítás lehet a NAS-on? A UPC szerint minden rendben.
-
Kroni1
veterán
válasz envagyok #3390 üzenetére
Így van. Egy raspberry pi vagy egy olcsó lejátszó és menni fog a kadenciahelyes lejátszás, de dlna-n nem nagyon.. Érdemes szerintem emiatt egy kis eszköz, a Rasberry Kodival tökéletes nekem, HDMI CEC-t tudja, így nem is kell hozzá plusz távirányitó, a TV sajátjával kezelem.
-
itg
tag
válasz envagyok #3388 üzenetére
alapvetően nekem bőven elég a dlna, kodi-t felraktam még anno a gen1-re, de nekem annyira nem jött be. ebben az a jó, hogy egyszerű mint a faék és úgyis csak azt nézem amit én raktam fel rá.
ráadásul a feliraton kívül más bajom nincs a twonky-val sem, csak bosszantó, hogy ilyenekkel kell cseszni az időt.
azért is írtam le, mert már páran írták előttem, a net meg tele van my cloud + samsung felirat problémával.
de most attól tartok legyalulom a gen2-est és minidlna kerül rá. -
Drótszamár
őstag
válasz envagyok #3269 üzenetére
Ezt fordítottam le: rtl-433
Egy usb-s tv tunert hangol a program 433 mhz-re, és minden dekódolt adatcsomagot kiír a standard outputra.
Egyelőre egy texfile-ba van átirányítva, de picit módosítani fogom a forrást. Saját text fájlba fog írni a nekem tetsző formátumba.Egyelőre 90 eszközt ismer, de ez havonta növekszik. Megy 868 Mhz-en is.
( 2b || !2b ) az itt a kérdés...
-
Melorin
addikt
válasz envagyok #3260 üzenetére
Ez mit jelent nálad? Nekem 4MB/s-el jön a torrent, egyszerre csak egy darab, szépen sorbaállítva a többit. Ez keménynek számít? Miért akad be a film torrentezés közben? A filmet csak olvasnia kell mint egy adatot, nem kell kódolnia vagy ilyesmi. Azért gondoltam, hogy a DS116 elbír ilyesmit mert 2 magos 1.8GHz procija van, gondolom jobban tud két dolgot csinálni egyszerre.
-
enterlaci
senior tag
válasz envagyok #3237 üzenetére
Örvendetes, de még mielőtt neki esnék és feljebb említett ssh probléma bejönne, megnéznél nekem egy valamit?
"DLNA Media Server and iTunes configuration now also available under Apps"
Miket lehet állítani dlna szerveren belül? Megnéznéd? esetleg egy screenshotot hozol? iTunes-t nem használok az nekem mindegy.[ Szerkesztve ]
Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
_Zsolt_
tag
válasz envagyok #3237 üzenetére
Viszont frissítés után már nem működik az SSH-n keresztüli "feloldás" Mert végig csinálom ahogy le van írva, illetve ahogy eddig működött, de a program telepítésnél mikor el kell fogadni a szerződést, hiába nyomok az elfogadásra olyan mintha inaktív lenne a "gomb" tehát nem lehet tovább lépni.
Erre van valami megoldás -
Asztee
aktív tag
válasz envagyok #3232 üzenetére
Gen1(szerintem ), Transmission 2.92, A fw az v04.04.04-101. Melyik beállításra vagy kiváncs, van annyi ?
A feltöltés most egyébkén megyeget ,de bőven nem használja ki a lehetőségeit (a tm korlátlanon van és csak olyan 10 KB/s környékén muzsikál. (A speedtest.net szerint meg van 1.8 Mb/s-em (tudom.. az egyik bit a más Byte,de itt nem 8-szoros a külömbség ))
Na és az hogy éjszaka is dolgozik az miért lehet !? TV kikapcs, torrent off éjszakára, szóval elevileg semmi nem kellene,hogy használja. Probáltam már SSH-n a top parancsal,de ott nem láttam semmi furcsát ,bár az igaz,hogy nem is vok akkora linux guru ,hogy tudjam, hogy mi ott a furcsa.
Kösz.''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
enterlaci
senior tag
válasz envagyok #3229 üzenetére
Az oké, köszi, csak nem akartam sok meghajtót egyszerre. Végül is átszerveztem a mappákat, 3 meghajtóval 2 felhasználóval meg tudom oldani amit szeretnék.
For all: Egyébként eddig elégedett vagyok a masinával. Másolás nasra 95MB körül volt stabilan, nagy állománynál, majd kíváncsi leszek ez változik-e esetleg. Az egész csendes és gyors, aminek pedig külön örvendek, hogy hibernálásból gyorsan ébred, gyorsabban mint a cégnél a Syno216. Szóval teszi a dolgát észrevétlenül.
Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
Sir Riccio
addikt
válasz envagyok #3222 üzenetére
Most már hagyom a DSM-et. Nagyon jónak tűnik. Egyébként amikor gyári volt rajta minden, akkor sem volt jó. Pattintok bele egy 6-8TB-os HDD-t és jó lesz ez DSM-el, főleg ha megcsinálják a 6-ost. Egyébként ami alapján én csináltam az a gyári állapotú szűz image-t húzza rá az összes kellő partícióval együtt, szóval szerintem mindennek meg kell lenni benne, nem?
[ Szerkesztve ]
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
Sir Riccio
addikt
válasz envagyok #3218 üzenetére
EZ alapján csináltam a visszaállítást, utána WebGUI-n keresztül quick factory reset, majd fw frissítés és újabb quick factory reset. Ezután képes volt egy hálózati beállítás megváltoztatásán tíz percig gondolkodni, vagy teljesen lehalni, pedig üres volt, nem volt rajta adat, tehát még a tartalomvizsgálatra se lehet fogni.
Mielőtt elkezdtem volna vele próbálkozni, volt full factory reset is, de az sem oldotta meg, lassú volt, képtelenség volt használni a WebGUI-t, az FTP-n a könyvtárak között lépdelve is elakadt percekre, aztán utána már el sem értem. A Synology DSM szerint 25ezer óra van a HDD-ben, szóval gyanítom elfelejtette kikapcsolni (vagy a DSM olvasta ki rosszul) de pont ezek miatt az utóbbi egy évben nem is használtam, mert használhatatlan volt. A DSM-el minden hiba megszűnt, ezért gondolom, hogy nem hardverhiba.
-
Sir Riccio
addikt
válasz envagyok #3216 üzenetére
Igen, Gen1. A gyàri nekem nem opció. Percekig tart neki egyáltalán a WebGUI-ig eljutni, ha valamilyen beállítást megváltoztattam kifagyott, de már az FTP-n matatva is kifagyogatott néha, számomra használhatatlan volt. Ahogy néztem màr hegesztik a DSM 6-ost. Egyébként mekkora HDD-re érdemes cserélni a benne lévőt, meddig látja? Csak RED jöhet szóba, vagy játszik más is? Köszi!
-
PistiSan
addikt
válasz envagyok #3185 üzenetére
jelszavat nem jegyeztetjük meg egyik böngészővel sem, hanem mindig gépeljük,
Egy keylogger esetén nem biztos hogy célravezető technika.Amúgy egyet értek veled a biztonság tekintetében, van olyan szakmabeli kollégám aki a windows frissítéseket is kikapcsolja, mert szerinte semmit nem ér.... Pár ilyen dolog után már nem tudom komolyan venni.
-
Keef_Lee
senior tag
válasz envagyok #3181 üzenetére
Igen, kb. ezekre jöttem én is rá, ha csak a pozitív leírásokat olvasom. Egyébként természetesen elhiszem, de mivel életemben nem volt még nas-om, ezért olyan nagy szakértelem nem lesz hozzá.
Bár eddig még fórumokról mindent megoldottam, amit akartam.
Hozzáteszem pillanatnyilag 100-as routerem van, tehát ez még árnyalja a sebességet. -
Keef_Lee
senior tag
válasz envagyok #3177 üzenetére
Én értem, hogy mit írsz, csak felhívtam rá a figyelmet!
De én attól nem félek, hogy így törlik a nas-omat, mert abba beletörne a bicskájuk, mert mint írtam még nincs is
De már gondolkodom rajta, hogy legyen. Még az éjjel megálmodom, hogy kell-e nekem raid vagy jó lesz ez az 1 lemezes is.
Tulajdonképpen automatikus mentés a my cloudra és egy hordozhatóval néha szinkronizálva a nas-t az adatmentés meg lenne oldva. Gondolom ez kivitelezhető.
Egyébként nagyon eltérő dolgokat találni róla a neten. Van, aki szidja, hogy nem lehet minden funkciót megoldani meg lassú, aztán meg van aki dicséri. Most akkor hogy igazodjon el a nas-solni vágyó? -
Poki79
tag
-
Sir Riccio
addikt
válasz envagyok #3165 üzenetére
No, volt délután három órám, hogy ötven reboot/hard reset után végre eljussak addig, hogy legyen FTP/SSH és rá tudjam ereszteni az OMV-t. Tökéletesen működik, pöccre elérem az összes beállítási lehetőséget (bár az FTP egyelőre valamiért nem megy, be tud lépni, de aztán nem történik semmi.), ha lesz időm foglalkozni vele akkor beállítgatok rajta mindent. Még lehet, hogy fogok segítséget kérni. Köszi az eddigieket mindenkinek.
-
-
Sir Riccio
addikt
válasz envagyok #3159 üzenetére
Köszi, egyelőre nem jutok el addig, hogy akár az UI-n keresztül, akár SSH-n keresztül hozzáférjek.
Szerk: közben egyszer percek alatt eljutottunk addig, hogy jelszót kért, de aztán megint percek alatt Acces denied volt a válasz.[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz envagyok #3144 üzenetére
Szóval te is aktívan vadászol ilyenre?
Már kerestem ebay-en, hirdettem, kutattam...De semmi. Ebay-en volt egy licites, de a leírás szerint Gen2, a fényképek alapján pedig Gen1... Inkább nem másztam bele...bár még lehet meggondolom magam... Viszont jó lenne találni egyet.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
-
Celtis
veterán
válasz envagyok #3088 üzenetére
Hidd el, hogy már a maradék hajam is kihullott a sok sikertelen próbálkozásban, és nem ilyen banális probléma volt a háttérben. Kezdjük azzal, hogy a DLNA teljesen ki volt kapcsolva. Másrészt windows-os gép felé eszméletlen gyors volt az átvitel, többszáz mbps.
A net egyébként tele van hasonló probléma leírásokkal, csak épp a végső megoldás hiányzik mindenütt.
-
itg
tag
válasz envagyok #3030 üzenetére
Az nem lehet, hogy a böngésződ viccel meg és cache-ből olvassa a webui nagy részét?
Azaz alapból xar a webui, csak akkor jön elő a hiba, mikor valódi adatot kellene kiolvasnia.
(ilyet már láttam, csomó fájl jogosultsága nem volt jól beállítva, ráadásul a WD elég speckó cuccokat használ)Sztem érdemes legyalulni és újra pakolni egyből az új fw-el, főleg ha már van jól működő rendszered belőle.
-
MrSealRD
veterán
válasz envagyok #3009 üzenetére
Ez is hasznos info. Terhelés alatt 50%?! Az elég jó...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
válasz envagyok #3007 üzenetére
Köszi. Azt meg tudod nézni, hogy alaphelyzetben mennyi a használt / szabad memória?
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
válasz envagyok #2838 üzenetére
Ezt megtaláltam már. Köszi. Elolvasás folyamatban. Csak arra gondoltam, hogy hátha másnál is volt ilyen gond, hogy nem lehetett frissíteni mert lehalt az egész...
-
Alex91
félisten
válasz envagyok #2704 üzenetére
Nalam egyszeru volt, router csere utan nem kellett volna DMZ-be tennem a NAS-t...
(A NAS megosztasok meg nem voltak jelszavazva, mert elvileg csak belso halorol hasznalom.)
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
PistiSan
addikt
válasz envagyok #2349 üzenetére
Én is torrenteztem régen routeren, még az asus wl500gp v2-vel, a nas minden szempontból alkalmasabb rá, de ez a lejátszás közbeni akadozás nagyon az idegeimre ment már. Egyelőr még tesztelek, aztán elkell dölteni hogy mi a fontosabb, az akásmentes lejátszás, vagy a linux iso megosztása .
Egyébként a v4fw-vel 100mb-al másoltam hálózaton, v3-al vissza esett 60-ra, de ha jó lesz akkor nem érdkel.
-
PistiSan
addikt
válasz envagyok #2346 üzenetére
Igen, ez alapján simán felment nekem is v4-es fw-hez, de ahogyírtam is nekem v3 alá kellene a transmission.
A leírás első sorában már ott van, hogy v4 fw hez való ez a cucc.
"Transmission v2.84 for firmware V4+"Mint írtam korábban, a képen látható hibát kapom.
Írd már meg légy szíves, milyen az fw verziód.
-
Kroni1
veterán
válasz envagyok #2184 üzenetére
TM miatt lehetett, de nem nagyon befolyásol ha jól van beállítva. Le kell csökkenteni a max kapcsolodások számát, (nálam asszem 50 vagy 100) és akkor nincs gond. de ha túl sokmintent seedelsz és nincs semmi korlát akkor akár meg is szakadozhat vagy meg is állhat a lejátszás..
-
PistiSan
addikt
válasz envagyok #2182 üzenetére
A web felületen ha rá mész az fw frissítésre, ott van lehetőség arra hogy újra telepítsd az fw-t online, ugyan úgy végig megy, mint amikor frissítesz!
Legalábbis régebben így működött, jelenleg 2fw frissítéssel megint le vagyok maradva, mert nem hozott semmi ami miatt frissítenék. -
Poki79
tag
válasz envagyok #2056 üzenetére
Ha [EZ] alapján tetted fel, akkor készítettél mappákat a TM-hez.
Nekem a letöltési mappám: /DataVolume/shares/Public/Transmission/Downloads
Ha befejezte utána átrakja a megfelelő mappába, amit letöltés kezdetén megadok neki, pl:
/DataVolume/shares/Public/Shared Videos/Sorozatok vagy
/DataVolume/shares/Public/Shared Videos/Filmek vagy
/DataVolume/shares/Public/Shared Videos/Mese vagy ami tetszik, ha zenét töltesz, akkor értelemszerűen
/DataVolume/shares/Public/Shared Music/ -
Poki79
tag
válasz envagyok #2053 üzenetére
Nem árt végig mazsolázni a topicot, utoljára Kron említette a #2010 hsz-be a problémát.
Alapból a /root/Downloadba tölt a TM, ezt átt kell írni az UI-ba amit megadtak, vagy ami tetszik. A lényeg, hogy nem az elsőnek megadott legyen, mert oda nincs elég hely (ezt írja hibának is a TM).
Jasonchan: Egyébként igen a legfrisebb fw-t használom.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest