- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnzy
tag
Üdv Mindenkinek!
Van valakinek valamilyen tippje, hogy egy régi, de még teljesen jó állapotú MyBook Live-ot hogyan lehetne kicsit "felfrissíteni", valamilyen passzoló oprendszerrel? Találtam hozzá OpenWRT-t, viszont nincs Linux konzolom, és nem szeretnék vele túl sokat mókolni. Célja nincsen igazából, csak kár lenne érte...
Ha akár csak alkalmi háttérmentésre lenne használható, azt is elfogadnám, csak nagyon ráférne valami újabb oprendszer/firmware.Van ötletetek? Köszi szépen!
-
Sajna a cloud Home-ra nem lehet transmissiont tenni...
Gen 1 mycloudra sem működnek már a régi leírások, megváltozott a transmission verzió és függőségek,. De azért más úton fel lehet tenni, jót küzdöttem vele.. -
-
Kroni1
veterán
Pl. BullzEye Logout oldalán, de kb. ennyi az egész:
# Szemetelő folyamatok leállítása
/etc/init.d/wdmcserverd stop
/etc/init.d/wdphotodbmergerd stop# Hogy boot után se induljanak el
update-rc.d wdphotodbmergerd disable
update-rc.d wdmcserverd disable# Aztán hogy látszódjanak ezek a fájlok
cd /etc/samba
mkdir no
mv smb-global_veto.conf no# Újraindítjuk Samba-t
service samba restartWindows alatt ha a rejtett fájlok láthatóságát bekapcsoljuk akkor könnyedén rákereshetünk a keresőben, hogy esetleg megtörtént-e már az ilyen ".wdmc" mappák létrehozása. Ha igen akkor itt könnyedén kitörölhetjük mindet.
-
maxima
tag
Köszi, megnéztem a leírást. Az még a gondom, hogy teljesen szűz
hdd-t kellene működésre bírni.
Próbáltam a debrick script segítségével használhatóvá tenni de nem
igazán sikerült. bekapcsoláskor röviden kék led utána sárgásvörös
az idők végezetéig.Mit nem csináltam jól?
Ötlet? -
envagyok
veterán
Én több 100mbit /gigabit lejátszóval használtam, simán vitte az 50GB anyagokat a 100mbit is.
Talán egyszer volt lassulás.
Érdemes ránézni SSH-n a cloudra (top parancs), mert néha teljesen lefoglalja a média tallózás, bélyegkép készítés. Akkor volt gond.Nekem pont a dlna kikapcsolása segített. -
PistiSan
addikt
Most hogy ezt leírtad, eszembe jutott, hogy anno nekem is volt gondom itthon, amíg a htpc 100mb es porton volt, a nas meg 1000mb en.
Amióta htpc-ben is 1000mb es hálózati kártya, azóta nincs gondom ezekkel.
Köszi, hogy így össze foglaltad ezeket, anno nekem nem sikerült megoldani a hibát. -
Poki79
tag
Nekem egy TPlink WR740N látja el ezt a feladatot. Vagyis Bridge üzemmódban van Wifi-re kötve, és így nem kellett bekábelezni az egész házat, hogy a TV, és Xboxok is kapjanak netet. Ez a megoldás jó lehet neked is, ha a lenti routerhez van hozzáférésed, mivel azon is be kell állítani a bridghez a dolgokat.
-
envagyok
veterán
Tesztelgettem.
Marha jó különben, minden simán települt, sajna a tvheadend nem látta az állítólag támogatott sticket.
A régi. Az újabbaknak meg nem sikerült kitalálni az user/passt a belépéshez.
Sikerült oscamot is találni rá, ment a mysql szerver, download program.
Annyi gond volt még vele, hogy sok file másolásánál néha megszakadt a kapcsolat.Most az openmediavaultal küzdök, jónak tűnik, nem szakadozik, megy a transmission.
A mysql szerver valamiért nem települ rendesen. -
törölt tag
-
MrSealRD
veterán
Lehet rosszul írtam. A transmission-től függetlenül töröltem fájlt egy sima megosztott mappából... Ha shift+delt használtam akkor a transmission win kliensben látszódott a megnövekedett szabad hely. Ha sima delete akkor nem. De a webui mutatta a free space részen a növekedést mindkét esetben. Csak az a problémám, hogy a transmission nincs szinkronban a valósággal. Miközben van 270GB szabad hely addig a transmission szerint 246GB van.
-
Speeedfire
félisten
Jelenleg buta tv-m van egy asus oplay-el, pc-n pedig a ps3 média szervert használom. Ezt szeretném kiszervezni nas-ra.
A nas letölti a filmet, majd dlna-val megosztja a hálón. A tv pedig amit most venni fogok lejátszik minden minden formátumot.
Ezt a kodit én is néztem már, de +1 eszköz megint. -
Celtis
veterán
Update.
Mégsem lett jó ezekkel a beállításokkal. Még faragni kellett rajta.<advancedsettings>
<network>
<buffermode>1</buffermode>
<readbufferfactor>1.4</readbufferfactor>
</network>
</advancedsettings>Amúgy a probléma most már egyértelműen a Mycloudhoz köthető. A filmek korábban nem szaggattak amíg a legősibb FW volt a cloudon, kivéve egy házivideót. Nemrég frissítettük a legújabbra a FW-t és azóta szaggattak a filmek, a 100 megás switchen bekötött HTPC-n és egy RPi-n is.
Nekem még egy MyBook Live-om van, azzal ezt a hibát nem tudtam reprodukálni.
-
Sir Riccio
addikt
Arra gondoltam, hogy kell-e valamilyen óvintézkedést tennem ahhoz, hogy ne járjak úgy mint feljebb néhányan, hogy illetéktelenek fértek hozzá és töröltek dolgokat? Egyébként tudom például hálózati meghajtóként csatlakoztatni akkor is ha távol van? A saját szoftvere is látni fogja ami automatikusan backuppol? Köszi előre is!
-
PistiSan
addikt
Írj már légy szíves teljes elérési utat, hogy neked mi hol van!
Van még egy 100mb-es eszközöm a hálózaton, ki fogom vele próbálni!Első keresésre azt vettem le, hogy ezt a kodiban kell megtenni talán? Így már nem bánkódom hogy eladtam a régi lejátszóm, mert azon más rendszer futott.
-
PistiSan
addikt
Heló!
Szeritem elsők között voltam aki ezzel már elkezdett foglalkozni itt, nagyon hamar észre vettem hogy ez így nem jó. Szerencsés vagy, hogy neked 100mb-re konfigolva a cloudot nem szaggat, (lehet csak keveset nézted) mert nekem úgy is meg-meg akadt random, filmtől és formátumtól függetlenül, mindig össze vissza, volt hogy 1 film alatt 1x sem, volt hogy ugyan annál 10x is.
A média lejátszómmal biztos nem volt baj, mert ha vissza kötöttem a 100mb-es routerem azzal mindig minden tökéletes volt! Routeren próbáltam midnen fajta fw-t, de semmi sem segített, pár hónapja vettem egy gigabites htpc-t, kodi fut rajta, és azóta köszöni szépen, akadásmentesen megy a gigás routerrel is, ebből meg látszik hogy ez a router sem volt hibás.
Igen, ez sokak számára hihetetlen hogy ilyen probléma létezik, én sem hittem volna el ha nem magam tapasztalom.
HTPC vásárlásakor a gigabit lan ezért nálam fontos szempont volt! -
flegga92
senior tag
Köszönöm. Akkor megvárom.
Nektek mekkora sebességgel másol USB-vel? Eddig bármilyen pendriveot dugtam rá 2-2,5 MB/s másol egyedül a Samsung 2.0-ás külső vinyóra másol 10 MB/s-al.
Neked is PistiSan! Holnap már a külső vinyóra fogok másolni 100 gigát megpróbálom ezt a módot.
-
Poki79
tag
-
Kroni1
veterán
-
Kroni1
veterán
Értem. Köszi a sok infót!
Sajnos ebben nincs tapasztalatom, sosem volt szükségem fix ip-re korábban, csak nyaralás idejére áramtalanítottam, és most visszakapcsolás után láttam, hogy elmászott az IP a beállított helyről, ezért gondoltam h lefixálom. A routerem viszont egy hót szar TC7200-es a UPC-től abban meg nemsok opció van, ezért gondoltam a NAS-on állítom be, nem tudtam h ez ennyire eltér a DHPC-től, azt hittem megadok neki egy fix címet, mondjuk azt ami eddig volt és kész. De már látom h nem ilyen egyszerű...
1. Először is pingelni próbáld a beállított IP címen.
- Ezt leirnád hogyan kéne megtennem?Oké hogy inditsam ujra, de hogyan inditsam újra ha nem érem el?! Sajnos ugye nincs rajta power vagy restart gomb, csak az UI alatt lehetne újrainditani.
Most megpróbálom még közvetlenül a gépbe dugni, hátha ugy látni fogom, nincs más ötletem nagyon.
Szerk: Na sikerült, vissza tudtam állítani!
-
drmotto
őstag
A tévét a routerre nem tudom dugni, 2 szinten vannak, nem lenne egyszerű. A tévé biztos nem frissült, ki van kapcsolva a frissítés. A ne jó, a tévén keresztül szokott menni netrádió, illetve most lefrissítettem a tévét, 2 perc alatt végzett vele.
Legfeljebb azt tudom megnézni, hogy a 841-re kötöm a notebookot, és mit szól. -
Kroni1
veterán
-
-
kokosmith
tag
Szerintetek esélytelen, hogy garanciába el tudjam intézni? Ipon-os gari van rá. Olyan indokkal, hogy mondjuk FW frissítés közben elhasalt?
Megnéztem a szétszedős videót, hát én nagyon nem szívesen állnék neki, tuti ketté törném valamelyik létfontosságú alkatrészt...
Illetve most megpróbáltam megint áramtalanítani 30 óra fehér folyamatos led után, de most újra fehér folyamatos led világít bedugás óta (kb 2 órája), illetve néhány percenként villan egyed a fehér led. Érdemes lehet reset-elést megpróbálni még?
-
Kroni1
veterán
Lehet h én is erre fogok tendálni! Az XMBC-t kipróbáltam, az nekem is nagyon tetszik, viszont nem érzek magamban annyi erőt h mégegy kis PC-t vegyek itthonra. Ami előnye még neki, hogy tudja a kadenciahelyes 24p-s lejátszást, amit ugye DLNA-n nem lehet elérni..
gondolom az XMBC kezelhető távirányítóval is, HTPC-ről..
-
BullZeye
veterán
Készülék mellett van egy 20-25 nyelvű papír garanciáról, aminek a szövege:
Korlátozott jótállás
A WD garantálja, hogy a termék normál használat esetén az alábbiakban meghatározott időtartamig anyag- és gyártási hibától mentes, és megfelel a WD termék műszaki leírásának. A korlátozott jótállás
időtartama az országtól függ, amelyben a terméket vásárolta. A korlátozott jótállás időtartama 2 év az észak-, dél- és közép-amerikai régióban, 2 év Európában, a közel-keleti és az afrikai régióban, és 2 év a délkelet-ázsiai régióban, hacsak a törvény másképp elő nem írja. A korlátozott jótállás időtartama a vásárlás dátumától kezdődik, amely a vásárlást bizonyító nyugtán szerepel. A WD bővített jótállási szolgáltatásokat bocsáthat rendelkezésre, amelyek megvásárolhatók. A WD nem vállal felelősséget a termékkel kapcsolatban, ha a WD megállapítja, hogy a terméket a WD-től eltulajdonították, vagy a feltételezett hiba a) nincs jelen, b) ésszerű körülmények között nem javítható ki a termék a WD általi átvétel előtti sérülése miatt, illetve c) a hibát nem rendeltetésszerű használat, helytelen telepítés, módosítás (beleértve a címkék eltávolítását vagy olvashatatlanná tételét, a külső burkolatok felnyitását vagy eltávolítását, kivéve ha a termék korlátozottan a felhasználó által szervizelhető termékek listájában szerepel, és a módosítások az érvényes utasítások hatályán belül esnek, és amelyek megtalálhatók a http://support.wd.com weboldalon), baleset vagy helytelen kezelés okozta akkor, amikor a termék nem a WD birtokában volt. A fenti korlátozások tárgyaként az Ön kizárólagos jótállása a fent meghatározott jótállási időtartam alatt és a WD döntése alapján, a termék javítására és azzal egyenértékű vagy jobb termék cseréjére érvényes. A WD által biztosított jótállás a javított vagy cserélt termékekre az eredeti jótállásból fennmaradó ideig vagy a termék javításától vagy cseréjétől számított kilencven (90) napig érvényes – amelyik a hosszabb időtartam.
A jelen jótállás a WD kizárólagos jótállása, és kizárólag az új termékként értékesített termékekre vonatkozik.
A jelen jótállás helyettesít a) minden egyéb kifejezett, vélelmezett vagy jogszabály által előírt jótállást vagy jogorvoslatot, beleértve, de erre nem korlátozva, az értékesíthetőségre vagy bizonyos célra való alkalmasságra vonatkozó vélelmezett jótállást, és b) a WD elutasít bármilyen és minden a károkkal kapcsolatos felelősségét, beleértve, de arra nem korlátozva, a balesetből, annak következményeiből eredő vagy különleges károkat, vagy pénzügyi veszteséget, nyereségvesztést vagy felmerülő költségeket, vagy a termék megvásárlásával, használatával vagy teljesítményével kapcsolatos adatvesztést, még akkor is, ha a WD az ilyen jellegű károk lehetőségére figyelmeztetett. Az Egyesült Államokban néhány államban nem lehetséges a balesetből vagy abból eredő károkért történő felelősségvállalás korlátozása vagy elutasítása, ezért a fenti korlátozások azokban az államokban nem érvényesek. Ez a jótállás Önt meghatározott törvényi jogokkal ruházza fel, illetve Ön rendelkezhet egyéb jogokkal is, amelyek az adott államtól függően eltérők lehetnek.Lényeg:
ésszerű körülmények között nem javítható ki a termék a WD általi átvétel előtti sérülése miatt
Azaz ha szétlapítod vagy leejted és amiatt ripityára törik.külső burkolatok felnyitását vagy eltávolítását
Ha leszeded a burkot, és eltörik valami, pl 4ből az egyik pöcök, vagy feszegetés hatására a ház megreped. Na most ami érdekes, hogy én kaptam engedélyt rá, és telefonon is megvan a felvétel, hogy azt mondja a support, hogy igen, akkor mi van?helytelen telepítés, módosítás -> És ez a lényeg, ez az SSH.
Ha amiatt megy tönkre, mert rosszul telepítettél valamit, példának okáért My Book Live egy FW upgrade után a Transmission telepítése következtében brickelődött.WD elutasít bármilyen és minden a károkkal kapcsolatos felelősségét
Ha elveszik minden adatod, így jártál, és nem indíthatsz jogi eljárást a WD-vel szemben. -
black.eagle
csendes tag
Kedves Celtis!
Köszönöm a válaszod!
Sajnos abszolút kezdő vagyok ezen a téren.Igen, a gondom az volt, hogy feltoltam tartalmat a My Cloud-ra, amiket utólag szeretnék rendszerezni, mappákat áthelyezni. WiFi-n keresztül azonban csak 4-5 MB/s sebességgel tudtam megoldani a dolgot. Ekkor kértem Tőletek segítséget.
Érdekelne ez az SSH-s megoldás, csak egyáltalán nem értek hozzá.
Hogy lehet SSH-n keresztül elérni a My Cloud-ot? Ha feltelepítem például a Bitwise féle WinSSHD programot, azzal be tudok jelentkezni a My Cloudra, s tudom menedzselni a tartalmát?
Vagy milyen megoldást javasolsz?
Köszönöm a segítséged!
-
bravedwarf
csendes tag
/etc/network/if-up.d/ethtool
# WOL has an optional pass-key
set -- $IF_ETHERNET_WOL
SETTINGS="$SETTINGS${1:+ wol $1}${2:+ sopass $2}"Ezt a fenti fileban találtam, nem itt lehetne megadni neki?
De érdekes a MybookLive-ban hozta a WOL lehetőséget az eth0 beállításaiban,
a Cloudban nem, pedig biztos, hogy tudja, csak tiltották....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Nintendo Switch
- Óvodások homokozója
- Path of Exile (ARPG)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit nem érdemes kihagyni! - Tech Percek #3
- Milyen monitort vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- 27% számlával! Ryzen 5900X / RTX 3080 / B550i / 32GB 3600MHz / 1TB NVMe / 750w GOLD! BeszámítOK
- Lenovo IdeaPad 5 15-IIL05 i3-1005G1 10.Gen,8GB DDR4-3200MHZ,FullHD IPS,
- Logitech Momo racing
- 27% számlával! i9-11900K / RTX 3080 / Z590i / 32GB 4000MHz / 3TB NVMe / 750w GOLD! BeszámítOK
- iPad 6. generációs (32GB, Wi-Fi) tablet + Apple Pencil 1. generáció
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- DELL Precision 7530 - Intel Core i7-8750H 16GB 512GB SSD NVIDIA Quadro P2000 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 3600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S25 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest