Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- kenand: Intel NUC 5i3RYK (Core i3-5010U) házbővítés 2db. SSD (HDD) befogadására
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Noxy
veterán
-
szrobert
tag
Azt a webes felüleletet hogy érem el, hogy hozom össze a NAS-t és az iPaddel?
Kicsit részletesebb segítség kellene, mert amit írtál abból fogalmam sincs, hogy hogy lehet ezt megoldani...
Persze a bemásolom a torrentfájlt az ok, de hogy érem el egyáltalán a NAS-t az iPadről?
Esetleg lépésenként ha leírnád, mit állítsak a NAS-on, mit az iPaden?Köszi!
-
Noxy
veterán
Mi a bonyolult?
Az hogy hosszan rányomsz a torrent letöltésére, majd a felugró ablakban MÁSOLÁS.
Safari, Transmission: torrent hozzá adása, majd BEILLESZT.
Nem tudom te mit látsz a Safariban a Transmissionnál,
de nekem ott van az áthúzott piros kör amivel a kiválasztott torrentet lehet törölni. -
envagyok
veterán
De nem csak ezt.
Szomorú dolgokat tapasztalok még szakmabeliek részéről is hanyagságban.
Portok ész nélkül forwardolva, router login alapon hagyva, upnp dmz engedélyezve, 2 perc alatt feltörhető wifi jelszavak, és folytathatnám.
Amíg ezen nem változtatnak, addig tök mindegy mit vesz, úgyis fel lehet törni.
Ha jól tudom itt írt egyetlen ember, hogy beléptek a nasába.
De a synology fórumon is jópár embernek titkosították az adatait.
Otthon is hiába van hiperszuper zár a bejárati ajtón meg milliós riasztórendszer, ha nyitva hagyod az ajtót, és kikapcsolod a riasztót, akkor visznek mindent.
A minimum a mycloudnál: felhasználónév jelszó komoly, egyedi (tartalmazzon írásjelet, kis nagybetűt, számot, ne szó,számsor /0000,1111,1234,stb/ legyen. 80-as,443-as, 22-es port még véletlenül se legyen rányitva, ssh kikapcs, kivéve ha használom. jelszavat nem jegyeztetjük meg egyik böngészővel sem, hanem mindig gépeljük, normális routert használunk, komoly wifi védelemmel, és nem adjunk meg boldog-boldogtalannak a wifi jelszót, illetve időnként változtatjuk.
Minden nassal 1 hálózatban lévő eszközön komoly vírusirtót/tűzfalat használunk.
Itt KEZDŐDIK a biztonság.
És az összes többi eszközön különböző jelszavakat állítunk be. -
mballer
újonc
Igen, valszeg nem volt jól beállítva a router.
Sajnos nemrég újraparticionáltam a számítógépemet, és átmenetileg az összes fotót ráraktam. És az átmenet még mindig tartott, egy része nincs is meg máshol. Örök tanulság...Az adatmentő cég csak legvégső lehetőség. először valami szoftverrel megpróbálkozom.
-
isma
újonc
-
gonorrea
senior tag
az lehet hogy fos a kábelem (egy elég régi utp, nem is tudom honnét szereztem
), de amit először írtam az menne, hogy a tv külső meghajtóként lássa?
Hálózatban lenne a pc-routerj-wd, a tv pedig csak a wd-vel lenne összekötve usb-n! így nem kellene mindig menni a gépnek ha filmet akarok nézni, illetve elérném a dolgaimat máshonnét is
-
Dzsiszke
csendes tag
-
dgabro
tag
köszi!!!
#1345 drmotto:
Szerintem inkább ez az idézet érdekesebb számomra a használatiból:
"Ha egy számítógépen hozzáfér az internethez, akkor a világon bárhonnan, biztonságosan hozzáférhet a médiatartalmaihoz és fájljaihoz. A WD My Cloud web-hozzáférés díjmentes távoli hozzáférést biztosít a WD My Cloud személyes felhő tárolóeszközhöz. Miután bejelentkezett, a WD My Cloud úgy csatlakozik a számítógépre, mint egy helyi meghajtó, és a távoli mappái rendelkezésre állnak bármely Mac vagy Windows számítógépen. Erről a virtuális meghajtóról gond nélkül megnyithatók, elmenthetők
és e-mailhez csatolhatók a fájlok."Már csak azt nem értem, ha ez ilyen frankó, akkor miért kéne owncloud-al, vagy bármi mással foglalkozni, és miért voltak olyan hsz-ek korábban, hogy azért messze van ez a teljesértékű felhőtől. Mert ez itt feketén fehéren azt jelenti, nem?
Még végig nyálazom a használatit, de most nekem eddig az jön le belőle, hogy pont arra lesz jó amire szánom, úgyhogy jövőhéten mégiscsak rendelés lesz ebből.
-
bravedwarf
csendes tag
-
bravedwarf
csendes tag
Mert valamiért nem megy a webes felület.....
De ilyet találtam, beírva a setting.jsonba működik elvileg.....
"watch-dir": "/nfs/Own/Torrents",
"watch-dir-enabled": true
Legalább is egyszer elindult a letöltés.
Ha jogot adok neki, bárhova letölti, bármelyik mappába, mármint melyik mappa ahová tegyem leginkább..shares? -
peter76bp
aktív tag
Köszi. Rákerestem a WD oldalán mindkettőre. Érdekes, hogy a My Cloudnál hozza be csak a Cloud Desktop appot, de ha meg külön a Desktop App leírásához megyek, ott felsorolja a Live-ot is, mint céleszközt az alkalmazáshoz.
-
BullZeye
veterán
Jup, még a webui-t se értem el, nem bootolt be. Szétszedni meg nem akartam, mert minden cucc megvolt még a vinyómon, 5 óra alatt csinálta össze magát, szóval időm se nagyon volt, meg ugye azért ha mégis vissza kellett volna küldenem, magyarázkodhattam volna, mert ha jól tudom törés nélkül nem nagyon lehet szétszedni.
De óvatosságból most se töröltem még le sorozatokat, átraktam mindent laptopra, 1 terrás szinte üres vinyó van benne, szóval elfért rajta.
De mivel 1,5 terra van már NASon, most már azért elmorzsolnék egy pár könnycseppet.
-
Szaszabond
aktív tag
-
FrezeR
senior tag
Ugyan az amit az előbb bemásoltam azzal a különbséggel, hogy itt a default jelszó van az a nagyon hosszú számok betűk összessége, username nincs és a whiselist engedélyezve van tehát true érték. a letöltési mappák is defaulton vannak, tehát minden az az alap amit át kell írni vagy átírtam a másikban
-
FrezeR
senior tag
{
"alt-speed-down": 1500,
"alt-speed-enabled": false,
"alt-speed-time-begin": 1005,
"alt-speed-time-day": 127,
"alt-speed-time-enabled": true,
"alt-speed-time-end": 1425,
"alt-speed-up": 500,
"bind-address-ipv4": "0.0.0.0",
"bind-address-ipv6": "::",
"blocklist-enabled": false,
"blocklist-url": "http://www.example.com/blocklist",
"cache-size-mb": 4,
"dht-enabled": false,
"download-dir": "/shares/Torrentek",
"download-limit": 100,
"download-limit-enabled": 0,
"download-queue-enabled": true,
"download-queue-size": 5,
"encryption": 2,
"idle-seeding-limit": 30,
"idle-seeding-limit-enabled": false,
"incomplete-dir": "/root/Torrentek",
"incomplete-dir-enabled": false,
"lpd-enabled": false,
"max-peers-global": 200,
"message-level": 2,
"peer-congestion-algorithm": "",
"peer-id-ttl-hours": 6,
"peer-limit-global": 240,
"peer-limit-per-torrent": 60,
"peer-port": 52337,
"peer-port-random-high": 65535,
"peer-port-random-low": 49152,
"peer-port-random-on-start": false,
"peer-socket-tos": "default",
"pex-enabled": false,
"port-forwarding-enabled": false,
"preallocation": 1,
"prefetch-enabled": 1,
"queue-stalled-enabled": true,
"queue-stalled-minutes": 30,
"ratio-limit": 2,
"ratio-limit-enabled": false,
"rename-partial-files": false,
"rpc-authentication-required": true,
"rpc-bind-address": "0.0.0.0",
"rpc-enabled": true,
"rpc-password": "",
"rpc-port": 9091,
"rpc-url": "/transmission/",
"rpc-username": "",
"rpc-whitelist": "127.0.0.1,192.168.1.*",
"rpc-whitelist-enabled": false,
"scrape-paused-torrents-enabled": true,
"script-torrent-done-enabled": false,
"script-torrent-done-filename": "",
"seed-queue-enabled": false,
"seed-queue-size": 10,
"speed-limit-down": 100,
"speed-limit-down-enabled": false,
"speed-limit-up": 800,
"speed-limit-up-enabled": false,
"start-added-torrents": true,
"trash-original-torrent-files": false,
"umask": 18,
"upload-limit": 100,
"upload-limit-enabled": 0,
"upload-slots-per-torrent": 14,
"utp-enabled": true,
} -
BullZeye
veterán
Igen, de valamelyik funkcióhoz kell bellítani NASon belül is a statikus IP-t, meg nem mondom fejből melyik, de valamelyik külön kérte.
Én nemes egyszerűséggel mindkettőt megcsináltam.
Sőőt, mondok jobbat, mikor boundoltam az IP címet a mac alapján 1 kattal, akkor voltak érdekes dolgok, mert nem az volt a MAC cím amit használt (1-2 karakter különbség volt). De persze mire erre rájöttem vért izzadtam.
-
Szaszabond
aktív tag
Remélem azért routert nem kell cserélnem. (olyanra amiben erősebb proci van). A kábeleket kicserélem CAT6 osra, ilyennel tervezem a my Cloudot is majd rákötni a routerre. Remélem más gond nem lesz. A Mostani F6500 seriás samsung TV-kben milyen ethernet port lehet? Remélem gigabites, ami tud majd a CAT6 kábellel a routerre csatlakozni és nem lesz neki gyenge.... (igaz se TV-m, se NAS-om se CAT6 kábelem még nincsen, de ezt mind tervezem
.
-
BullZeye
veterán
Torrent kliens kb 5 sor volt putty-ban, és azt más is megcsinálta, nekik mégsem téglázódott. Bootba nem nyúltam bele, mert azt se tudom hogy kell. Tegnap instabilak voltak a szerverek WDnél, és valszeg a FW amit letöltött korrupt lett. Vagy alapból hibás volt benne a vinyó, sajnos ilyet is írtak, persze türelmesem megkértek, hogy küldjem vissza, potom 6 ezer forintért (mert ugye 2 kiló a csomag).
Egyszerűbb lenne, ha küldenének egyet, én meg vissza futárral a hibásat, nekem ingyen lenne, nekik meg alig kerülne valamibe.
Sebaj, majd meglátom mi lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Gamer Számítógép játékra! I5 14600KF / RTX 3080Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest