- sziku69: Szólánc.
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- mefistofeles: Hoppá, veterán lettem!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stickermajom
addikt
-
Xray-1
tag
válasz
PistiSan #3707 üzenetére
Teljesen felesleges szetfejleszteni NAS iranyban torrent miatt. Épp az a jó benne, hogy akár telóról (Transmission Client) rá dobalod a tennivalókat, aztán elfelejted. Ha meg van időd, leülsz es ott van minden. Ha esti programhoz kell valami gyorsan az utolsó pillanatban, akkor meg toltsd le az ssd-s gepedre, majd dobasd át a végén a NAS-ra. Nekem nem gyenge notebookom van, de az is alig szalad fel 35-45 MB/sec-re. Asztali PCIe-s SSD-vel lehet kimaxolni, de felesleges a mai sebessegek mellett a leglasabb "bestprice" is több mint elég. (240-500mbit közöt)
Nekem az egy lemezes fehér myhome 9-10mb/sec-el tölt le.
-
itg
tag
válasz
PistiSan #3591 üzenetére
nem mondom, hogy 100%-os, én is ugyanolyan frászban vagyok az adatok miatt.
különösen akkor, ha mindkettőt ki kell húzni a konnektorból....mert ugye a wd nasok újraindításkor csinál(hat)nak fura dolgokat.amúgy volt felhő alapú mentésem a kiemelt adataimról (12-16 GB kép
, de sajnos az MS már nem adja ingyen a tárhelyet. (mondjuk lehet megérné még fizetni is érte)
az otthoni nasok különböző feladatokat látnak el:
nas 1: web,sql,snmp,transmission,mentés,ssh, iot stb.
nas 2: dlnaegyébként valóban érdekes (és fontos) a téma, pár hete nézegetem is a hirdetéseket hogy vegyek egy harmadik nast, amit nem otthon tárolnék
-
válasz
PistiSan #3565 üzenetére
Debiant is csak Gen 1-re lehet ? Mycloud Home-ra (hardware-ben erősebb) fel lehet tenni mást?
Nekem olcsón, használtan vett Gigabyte BRIX-en fut most Xplenology (Synology) teljesen jó, RAID ugyan nincs (1 SATA port), bér 2-3 USB 30-t még elkezelne. 2 kamera megy , + okos otthon központot szeretnék, de azt még tanulnom kell.
-
-
stickermajom
addikt
válasz
PistiSan #3381 üzenetére
Az tuti, hogy én is Red-et fogok venni, ha ez megdöglik, nagyon jól bírja. Bár valószínűleg probléma esetén már költözöm HP Microserverre, kezd szűkös lenni a 2 mag, 256MB RAM-mal.
Power On Hours: 32789, átlag 40 fokos hőmérsékleten, 5875 start/stop ciklussal. Utóbbi nőni fog drasztikusan mostanában, mert beállítottam egy heti reboot-ot, azóta nincs lassulásom.
-
Sir Riccio
addikt
válasz
PistiSan #3206 üzenetére
Köszi, de úgy fest, hogy végül a Synology DSM-et sikerült rávarázsolni. Más dimenzió a többihez képest, érezhetően gyorsabban reagál, nem fagy ki, nem dobálja el a kapcsolatot. Elsőre működött az FTP, szóval rendben van. Azt írják, hogy kikapcsolni/újraindítani csak SSH-val lehet, de ennyi belefér ha cserébe ilyen szépen működik és egyelőre úgy fest, hogy nagyon rendben van. Telepíteni nem egyszerű én EZalapján csináltam (eleve recovery módba erőszakolni is egy külön műsor, aztán Windows alatt nem működött a TFTP server, szóval linux alól kezdhettem újra az egészet), de most megy. Még írok majd tapasztalatokat ha már lesz is rajta adat. Köszi még egyszer mindenkinek a segítséget!
-
Sir Riccio
addikt
válasz
PistiSan #3171 üzenetére
Megpróbáltam telepíteni de nem tudta feltölteni mert nagyobb volt mint amit enged, szóval SSH-nn keresztül átírtam a php.ini jogosultságait és extplorerrel átírtam a filemérezkorlátot aki a feltöltött fájlokra vonatkozik, majd újraindítottam, viszont nem indult el. Sárgán világít a led és nem éren el sem webGUI-n sem SSH-n keresztül.
-
Celtis
veterán
válasz
PistiSan #3082 üzenetére
Megosztom a tapasztalatomat, hátha valakinek segít.
Szóval már régóta küzdök egy ismerősömnél az akadozó videó lejátszással az Open/Libreeleces HTPC-n. A legtöbb gond a fényképezővel készült házi videókkal volt. (kb. 100MByte/perc -> 15 mbps). Tehát a probléma, hogy míg windows-os gép felé gyors az SMB megosztás átviteli sebessége, a linuxos HTPC felé baromi lassú. Hozá kell tennem, hogy a HTPC 100mbit-en kapcsolódik, de az elért sebesség ennek csak a töredéke.Volt olyan időszak, hogy az advancedsettings.xml beállításokkal sikerült eredményt elérni, de az utóbbi időszakban már nem, pedig rengeteg beállítást elpróbáltam. Korábban az is megoldás volt, ha a NAS LAN portját átállítottam 100megásra, de most már ez is csak tovább lassította az átvitelt.
Akinek hasonló problémája van, az ezekkel próbálkozzon.
- a Kodi advancedsettings.xml-ben a buffermode-ot 1-re kell állítani, ezen kívül a readfactor növelésével (szerintem 1-2 között jó, de max 20-ig érdemes felmenni), és a cachesize növelésével érdemes próbálkozni.
- NFS használata SMB helyett. Az NFS kisebb oveheadje miatt gyorsabb átvitelt biztosít, viszont NFS-sel csak a Public megosztás érhető el a WD NAS-okon.
- DLNA használata SMB helyett. Nálam ez vált be. A jelszavas megosztáson engedélyeztem a média megosztást. A Kodi-ban pedig az UPnP-n keresztül böngésztem be a forrást. Így akadásmentesen és előtöltés nélkül simán mennek a problémás videók. Nincs ugyan jelszavas védelem, de a DLNA-n keresztül a véletlen törlés kizárt.
- Van még egy lehetséges opció, az SMB paraméterek tuningja. Ezt még nem próbáltam, de ideteszem ezt a nagy nehezen kibányászott linket. -
Poki79
tag
válasz
PistiSan #2945 üzenetére
Amikor megszakad a kapcsolat mindig megnézem a htop-al, de max 20 % a terheltsége a CPU-nak. Erre gondolok, hogy csak a TV-nek lehet valami baja, hogy néha megszakítja a kapcsolatot. Annak meg frissíteni nem lehet a firwwaret. Ha meg egy akármilyen külső média box lenne, akkor nincs szükség a nas minidlna-ra se, a kodi-val mindent le lehet egyszerűen játszani róla.
-
Joe215
aktív tag
válasz
PistiSan #2888 üzenetére
igen [itt] vettem az aprón.
most szétszedve és pár szétszedős videót látva, már tudom megbontott a cucc.
Le vannak törve a kis fülek amik a garanciát hivatottak biztosítani és nem most törtek le.Most kiszedve bekapcsolta aránylag gyorsan kékre is váltott, viszont a vezérlő panelján az előre néző led mögött gyorsan felforrósodott
-
MrSealRD
veterán
válasz
PistiSan #2848 üzenetére
Köszi. Néztem. Viszont Nazar oldalán nem találom, hogyan lehet hozzáférést igényelni.
Igazából most még kísérletezem. Most kaptam meg a cuccot nemrég. Örülök, hogy kiszenvedtem a v4-et.
A Dlna, Timemachine backup, iTunes egyelőre le is van kapcsolva. Első körben hálózati tárként és torrentkliensként szeretném használni. Idővel majd még kiderül... Lehet később kedvet kapok a CleanDebian-hoz. Mi az ami érv mellette? A szabadságot leszámítva... -
MrSealRD
veterán
válasz
PistiSan #2841 üzenetére
Nekem is 1 lemezes verzió van. Közben megtaláltam v03.04.01-230 uprade fájlt. Az simán felment. Eddig ok.
Az ismerősömnél az volt a gond, hogy ezzel a verzióval a távoli elérés, vagy az appok, már nem működnek együtt. (Most nem emlékszem pontosan mi volt a probléma.) Ezért szeretett volna v4-re frissíteni. Viszont ilyenkor kakukk volt az egész rendszernek...
Ahogy néztem a transmission v4 alatt nem akar működni. Ez jelenleg is így van vagy van előrelépés?
-
Celtis
veterán
válasz
PistiSan #2794 üzenetére
Először reprodukáld a szakadozást. Nekem nem sikerült úgy, ha a csak a HTPC portját állítottam 100mbps-re vagy ha eleve csak annyit tudott (RPi). Viszont egy ismerősömnél bekerült egy 100-as switch a gigás switch és a HTPC közé és volt olyan video ami 5 másodpercet ment, 5-öt állt. A lenti módosítás után teljesen jó lett.
Ja igen. Újra kell indítani a KODI-t, hogy a beállítás érvényre jusson.
-
Celtis
veterán
válasz
PistiSan #2778 üzenetére
Tehát akkor a megoldás ha a LAN-on 1GB-es a NAS és 100Mbps a HTPC LAN sebessége egy közbenső 100megás switch miatt.
A userdata folderben létre kell hozni egy advancedsettings.xml fájlt. A tartalma pedig ez:
<advancedsettings>
<network>
<buffermode>1</buffermode>
</network>
</advancedsettings>Ez anyit csinál, hogy a helyi hálózaton is bekapcsolja a video cache-t.
-
kukucskad
tag
-
Celtis
veterán
válasz
PistiSan #2772 üzenetére
Itt is egy KODIs HTPC-ről van szó. Minden gigabittel volt bekötve, de bizonyos okokból bekerült egy 100 megás switch a láncba a HTPC előtt.
A hiba rendkívül látványosan jelentkezik. Gigabiten minden jó. Ha bekerült a 100 megás router akkor egy bizonyos fajta kamerával felvett video egyszerűen lejátszhatatlan. Többet áll a kép mint megy, hosszú másodpercekig pufferel, majd megy a kép kb. 5 másodpercet. Filmeknél általában folyamatos a lejátszás.Átkötve a HTPC-t gigabitre vagy lelassítva a NAS LAN portját 100 megára, az említett video zökkenőmentesen nézhető.
Arra tippelek, hogy a TCP beállítások nem optimálisak és emiatt a sebesség túlságosan ingadozik az óhatatlan csomagvesztések miatt. -
drmotto
őstag
-
MrRon
újonc
válasz
PistiSan #2762 üzenetére
csak a routeren DHCP Client List-en látom a my cloud ott! és semmit nem tok vele csinálni se ssh nem érem el se dashboard semmi nem látja! soft hard reset meg volt! igazából nem tudok vele semmit csinálni áramtalanítom várok akár napokat is semmi be kapcsolom folyamatos fehér fény valami olyasmiben gondolkodom hogy talán ha pendrive-al ha tudnék os frissíteni vagy valami ilyesmit tudok elképzelni!
ja meg próbálom a szoftvert újra telepíteni akkkor vagy 5 hibát ir ki amik nem fognak működni stb -
-
FrezeR
senior tag
válasz
PistiSan #2751 üzenetére
v03.03.01-156 verzió van fent nem a legújabb de nem volt gondom vele ezért nem frissítettem. Másolás után lassult be tegnap. Meg egy pár videót megnyitottam róla.
beírtam a top parancsot. ezeket írja
PID USER PR NI VIRT RES SHR S %CPU %MEM TIME+ COMMAND
6553 root 20 0 124m 6948 1148 S 99.0 3.0 246:12.57 twonkyserver
8120 www-data 20 0 63944 9644 6756 S 12.7 4.2 0:01.88 apache2
6103 root 20 0 53152 15m 1308 S 4.6 6.8 19:32.96 transmission-da
6581 root 20 0 34600 4640 1996 S 0.7 2.0 1:10.23 wdmcserver
22159 root 20 0 2664 1084 748 R 0.7 0.5 0:01.16 top
5 root 20 0 0 0 0 S 0.3 0.0 0:01.10 kworker/0:0
278 root 20 0 0 0 0 S 0.3 0.0 0:05.49 kswapd0
2204 root 20 0 0 0 0 D 0.3 0.0 0:34.77 pfe_ctrl_timer
6774 root 20 0 10564 568 404 S 0.3 0.2 0:04.28 wdnotifier
1 root 20 0 1688 340 316 S 0.0 0.1 0:08.82 init -
stickermajom
addikt
válasz
PistiSan #2644 üzenetére
Ha több szolgáltatásra lesz szükségem én is valószínűleg építek majd egy gépet (J1900 alapon 2 giga RAM-mal pl. már elég sok erő lenne benne ~50k körül), vagy veszek egy HP Microservert és akkor ezekre mehet olyan szoftver amilyet szeretnék.
Akár xpenology, szűz Debian, de 4 GB RAM-mal még egy Windows Server 2012 is IIS-szel alap baromkodásra. Persze ez így nem lenne out "of the box élmény", de hétvégente pár órácskát rászánva meg tudnám csinálni. Legalább tanulok is belőle.
-
solti
senior tag
válasz
PistiSan #2578 üzenetére
Jelenleg nincs routerem, csak egy Technicolor 7200 HGW a UPCtől, ennek viszont lassú a beépített switch-e, úgyhogy mögötte minden egy egyszerű d-link gigabit switchre van kötve (GO-SW-5G). Nemsokára költözünk Digi területre, akkor majd valszeg egy TL-WDR3600 routert veszek.
USB másolás hiányával tudok élni, de egy mc se ijeszt megA gyári rendszer bekorlátozása mit jelent? (elnézést, biztos leírtátok már párszor, de rengeteg hozzászólás van)
Nekem transmissionön és hálózati megosztáson kívűl nincs másra nagyon lehetőségem (az ip camera dolog csak ilyen jó lenne kategória, de nem fontos).
Ha nem muszáj, akkor nem cserélném le a gyári szoftvert. Tudom, hogy ez ennek a terméknek a specifikus topicja, de van esetleg amit ajánlanátok még? Bár ahogy néztem, ez ár/értékben eléggé odaver a társaknak.
köszönöm! -
Poki79
tag
válasz
PistiSan #2555 üzenetére
Nekem egy időben 26 percenként megállt a lejátszásban, majd miután elkezdtem nézni ugyanonnan, ismét kb 26 perc után újra leállt. Én újraraktam az egészet, úgy felidegesített, utána lett feldarabolva és azóta megy rendesen, bár csak a gyerek néz róla meséket, én filmet már régen nem néztem.
-
BullZeye
veterán
válasz
PistiSan #2550 üzenetére
Lassulás/gyorsulás előfordul? Érthetetlen okokból kifolyólag időnként akad lejátszás KODIn ami azért vicces, mert közben van szabad memória, és procit se hajtja semmi, és már szeretnék nagyon megszabadulni eredeti OS-től.
Na most van hátránya, hogy nem eredeti OS van? Synology OS nem megy fel rá?
-
PistiSan
addikt
válasz
PistiSan #2525 üzenetére
Sikerült!
Ismét kék led, és megy a cloud!Ez alapján csiáltam meg: [link] Replace HDD - English.txt
Most jöhet még egy próba az OMV-vel!Egyébként első alkalommal usb sata kütyüvel csináltam meg mindent, össze raktam, és nem ment! Utána leszedtem a gépem oldalát, és közvetlen rendes sata porta kötöttem rá, így lett jó!
-
xboxfreak
tag
válasz
PistiSan #2513 üzenetére
Csak 52 oldal este átfutom
Egyébként csoda lenne ha előkerülne Ványa oroszból és synology-t csinálna a my cloud-ból ... pont ezen tököltem, hogy lecserélem egy Synology ds115j-re de végülis ebben dualcore 1.2-es proci van tehát elvileg elbírná a plex-et, a Kodi-t meg talán mindent ... csak kellene rá egy Debian meg egy új OS.
De meg lehet csinálni, mert én anno kb a 3. napon felnyomtam rá az OMV-t csak visszacseréltem erre a szép WD felületre ... én barom
Ez a scriptből visszaállítás meg nem fehér led-nél van hanem zöldnél szerintem ...
-
Kroni1
veterán
válasz
PistiSan #2500 üzenetére
Hogy lehet letiltani a távoli elérés app-ot hogy ne zabálja a vasat?! Elég a Mycloud felületen kikapcsolni a remote acess-t és akkor már kész is? Te hogy éred el akkor a NAS-t távolról? FTP-n?! Én már kezdem megszokni ezt a WD mycloud alkalmazást, az tetszik, hogy ha valahol máshol vagyok a zenéimet tudom hallgatni, és egész jó a lejátszója.. És mondjuk nálam a megosztás és a TM is műkszik mellette rendesen, nem szokott megállni a kép filmnézés közben, mint korábban a router-ről csinálta.. Egyedül a WD photo, meg a wdmcserverd van disable-re állítva, ezeket a rejtett wdmc mappákat nem szerettem..
-
stickermajom
addikt
válasz
PistiSan #2500 üzenetére
"Én a fizetett tanácsadókat bírom
"
Most így hirtelen nem tiszta, hogy kire gondolsz.
Ha rám, akkor tévedésben vagy.
(#2499) xboxfreak
Az általad említettek mind megoldhatók 10 perc alatt, gyakorlatilag hozzáértés nélkül. Az, hogy a gyári fw mit tud jelen esetben nem mérvadó, mert áll emögött a "buta szerkezet" mögött egy jelentős community, akik sok mindent megcsináltak rá. (lásd pl.: PistiSan által fordított alkalmazások)
Out of the box lehet nem tud annyit, de ettől nem lesz "buta szerkezet". v4 fw óta nálam meglepően stabil is, úgy, hogy flexget + transmission fut rajta. (Pedig előtte többször megfordult a fejemben, hogy bezúzom az egészet és veszek mást.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BLITZWOIF BW-V7 7-HÓNAPOS KÍVÁLÓ ÁLLAPOTBAN ELADÓ !!!!!
- iPhone 15 Pro Max 256GB 90% Akku, gyári garanciás !
- Újszerű Acer Nitro V - ANV15 - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 3050 - 2+ év garancia
- Microsoft Surface Go laptop 12,4" i5/8GB/128GB újszerű állapotban
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47 mm fehér/ezüst + Spigen Modern Fit 316L fém szíj
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest