Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kroni1
veterán
BullZeye: Még annyi kérdésem lenne, hogy szerinted miért jobb az OwnCloud használata, mint mondjuk a WD PC-s vagy Androidos App használata?! Miben tud többet?
A cikkedben ezt írtad: "nem zabálja meg a gépet, mert csak akkor használja az erőforrásokat, mikor valóban használva van, szóval háttérben szépen elfut." - de gondolom ez a gyári app-ra is igaz, tehát az is csak ha fut akkor terheli a mycloudot igaz?

-
Kroni1
veterán
válasz
PistiSan
üzenetére
Azért jó az Raspberry, mert a TV usb portjáról kapja a tápot, így nem kell ki-be kapcsolni sem, és a HDMI CEC miatt a TV távirányitójával is kezelhető rajta az XBMC.. Egy teljes mediaplayer se rossz ha tudja a HDMI CEC-t, második távirányitót nem akartam. Ez igy már tényleg kényelmes legalább annyira mint a DLNA, ráadásul még mellette szól az is, h tudja a 24p-t és a DTS passthrough-t is..
-
Kroni1
veterán
válasz
BullZeye
üzenetére
Köszi! na ez így tök jó.. Most beállítottam kb. mindent amit kell, Tmission feltéve, szemetelők leállítva és nagyon tetszik a MyCloud. Korábban már volt, de akkor továbbadtam, az LG-twonky gondok miatt. De miután már nem szenvedek a TV-men a DLNA-val, (egy openelecet futtató Raspberry Pi-vel filmezek) igy ismét egy ilyenre esett a válaszás, az USB3.0 meg a fájlsebességek és nem utolsó sorban az ára miatt is.. Nekem ezek kellettek, és a távoli elérés kevésbé érdekelt, ugyh számomra tökéletes a My Cloud!

-
Kroni1
veterán
Azt lehet tudni, hogy ha be van kapcsolva az Energy Saverben a Drive Sleep akkor kb. mennyi idő után kapcsolja le a HDD-t a MyCloud?!
-
drmotto
őstag
Üdv!
Két kérdésem is lenne egyből.
3D filmet valaki néz a nasról? Milyen eszköz kell hozzá, persze a tévén kívül?
PS3 Media Server-t fel lehet rá varázsolni, hogy az mkv filmeket is le tudja játszani a konzol?Köszi.
-
No.01
addikt
válasz
PistiSan
üzenetére
Erdekes meg ma kiprobalom, ha lehetseges... bar mondtam nekik, h fullHD kozben inkabb ne torrentezzenek az a bisztos, de akkor lehet, h ez a DLNA a hiba okozoja

Mellesleg ezzel most annyira jo tippet adtal, h meglesem a Synologimat is. Ugyanis kepes vagyok azt is akadasra birni egy sima 720p-vel is pedig ott a hardware lenyegesen erosebb.Ezt a hulye ujrascannalest nem is ertem mellesleg, h miert eroltetik ennyire.
A tippet koszonom! Majd meg lehet, h jelentkezem.
-
-
Süvi
őstag
Sziasztok!
Ipadon használom a készüléket a gyári IOS alkalmazással. Itthonról könnyedén elérem, azonban más hálózatról azt írja ki, hogy az eszköz offline és nem elérhető.

Mi lehet a gond?Köszönöm
-
PistiSan
addikt
válasz
Szaszabond
üzenetére
Nem oldja meg a leállítás, mert sokkal butábban írták meg a szoftvert.
Attól hogy kikapcsolod a DLNA-t, még ugyan úgy szkennel egyfolytában, ami nagyon idegesítő, és felesleges dolog!Be kell kapcsolni a web felületen az SSH-t,
Ezt a 2-őt lefuttatni:/etc/init.d/wdmcserverd stop
/etc/init.d/wdphotodbmergerd stopÍgy ténylegesen leállítja ezeket a folyamatokat, ha újra indítod akkor ezek a folyamatok ugyan úgy elindulnak automatán, ha meggyőződtél róla hogy neked biztosan nincs szükséged ezekre, akkor így tudod beállítani hogy újraindítás után el se induljon ez a 2 folyamat.
update-rc.d wdphotodbmergerd disable
update-rc.d wdmcserverd disable -
-
PistiSan
addikt
Ez a felállás nalam is működik mint az előttünk szólónál, nálam szintén média lejátszón megy a dolog, viszont vegeztem egy kis optimalizációt, mivel nem használom a dlna funkciót ezért letiltottam rajta, mert iszonyat erőforrásokat emészt fel ha elkezdi újra szkennelni a vinyót, nekem volt hogy ilyenkor még az divx is megakadt.
A net sebessége is döntő lehet, nekem 10mbps os van, nyilván ha 100 as nettel tölt közben akkor az sokat ront a helyzeten, illetve letöltésnél egyszerre csak 1 torrent ajánlott max. -
No.01
addikt
válasz
drmotto
üzenetére
Ha egy FullHD film mellett megy a torrent rendesen nem csak korlatozva akkor nalad lenyegesen jobb a helyzet, mint a tesomeknal. Ott ugyanis torrent mellett nemhogy 1080p, de meg a 720p sem megy pedig nem wifin probalkoznak, hanem kabelesen van osszekotve.
Naluk annyi ay "extra" h a NAS egy medialejatszon (Popcorn A-300) megy keresztul nem pedig a TV-re megy direktbe.
-
drmotto
őstag
-
Black Dragon
addikt
-
flegga92
senior tag
Sziasztok!
Van rá valami mód, hogy a twonky fa struktúráját megváltoztassam? Elég idegesítő, hogy minden alkalommal végig kell nyomkodni, ahelyett hogy egyből az általam kiválasztott mappákat mutassa.
-
Celtis
veterán
válasz
Black Dragon
üzenetére
Mondjuk AM1H-ITX lap + AMD 5150 + 2GB RAM + notebook táp + 8GB pendrive + mitx ház + opcionálisan egy távirányító (de okostelefon is kezeli) + ingyenes Openelec oprendszer (=kicsontozott linux+XBMC)
50-ből kényelmesen, igaz nincs benne optikai meghajtó. -
drmotto
őstag
válasz
Black Dragon
üzenetére
Nekem a sima 2 terrás van. Rá van dugva a routerre, egy másik madzaggal a tévé (Samsung EH5300), és ennyi. Ide megy a torrent is, ami egyből nézhető is. A gyerek meg a saját szobájából egy PS3-on keresztül kapcsolódik a routerhez és úgy nézi.
-
Celtis
veterán
válasz
Black Dragon
üzenetére
A sima My Cloud-ban is van twonky media server (DLNA). Annyit tud amennyit. Azt hiszem LG TV-kkel előfordul külső felirat probléma, egyébként jó.
Az igazi megoldás amúgy is egy HTPC mondjuk egy látványos XBMC-vel és nem ez a szánalmas DLNA és a TV lebutított képességeivel való küzdelem. -
Black Dragon
addikt
Sziasztok!
Szeretnék beruházni egy ilyen WD My Cloud dologra, de nem tudom melyiket kellene vennem. Próbáltam utána nézni a dolgoknak, de inkább szakértőket kérdeznék, hogy biztosra mehessek.
Tehát amit én szeretnék dióhéjban: media stream, adott egy otthoni hálózat, rádugom a routerre az adott eszközt, és a Tv-n tudom nézni a filmeket, egyebeket.
Lényegében ez lenne a legfőbb tulajdonság, amit mindenképpen szeretnék, hogy ne kelljen folyamatosan a Tv-hez járkálni, és bedugni a vinyót, hanem egyből erre a mehetne az összes letöltés, és azt bárhol a hálón belül elérhető legyen, nézhető legyen.
A sima My cloud-ot néztem, de elvileg abban nincsen media stream, ezért néztem helyette az EX2-t, amibe már van, csak az ára is borsosabb. Esetleg van olyan személy itt, akinek van valamelyikkel tapasztalata, netán működik nála a media stream sima my cloud-on, vagy netán egy másik márkát ajánlana, vagy egy másik megközelítést.
Kérlek segítségetek nekem, nem vagyok az ilyenben otthon, és szeretnék minél hamarabb egy ilyen finomságra benevezni.

-
kokosmith
tag
válasz
flegga92
üzenetére
Szia! Hát annyit csináltam, hogy újra lefuttattam ezt a 2 sort, és hirtelen helyre állt, folytatta a seed-et:
# Eredeti, torrenteket tároló mappa törlése
rmdir /var/lib/transmission-daemon/info/torrents# Majd link készítése az új mappához, hogy azt használja
ln -s /DataVolume/shares/Public/torrents /var/lib/transmission-daemon/info/torrents -
flegga92
senior tag
válasz
kokosmith
üzenetére
Átállítottad a torrent fájlok elérési útját úgy ahogy a cikkben van? Mert én utólag tettem ezt meg és így jártam. Megoldás, hogy az új mappába bemásolod a torrent fájlokat majd nyomsz egy újraindítást, újra hash-el és megy minden rendben. Nekem nem volt elég a transmissiont újraindítani, hanem az egész nast. Az új torrenteket ezentúl ha mindent jól csináltál ide fogja tenni.
-
krealon
veterán
válasz
enginev3.0
üzenetére
Random irasban 6 MB/s (a mb az mili-bitet jelent) a My Cloud teljesitmenye. A torrent is hasonlo terhelest okoz, igy naggyabol ennyi fog tudni.
http://www.smallnetbuilder.com/nas/nas-charts/bar/27-naspt-directorycopy-to -
enginev3.0
félisten
Van itt olyan aki 120mbites nettel használja? Szóval torrentnél ha pl 100+torrent seedel, és berakok egyet letöltésre, akkor a 6-15mb/s letöltési sebességet hogy bírja?
-
kokosmith
tag
Sziasztok! Újabb kérdés. Az mennyire normális, hogy a NAS újraindítása után a torrentek eltűnnek a transmission-ből? Mit tegyek, hogy ez ne forduljon elő? Köszönöm előre is!
-
krealon
veterán
válasz
kokosmith
üzenetére
"rpc-authentication-required": true,
"rpc-password": "{30f172989398cf53536c2dd043910e98099f84d1cSBUY70t",
"rpc-username": "transmission",
"rpc-whitelist": "127.0.0.1",
"rpc-whitelist-enabled": true,Leforditva:
- hitelesites kell az elereshez
- a jelszo hash-e (SHA1 kodolt formaja): 30f172989398cf53536c2dd043910e98099f84d1cSBUY70t
- a hitelesiteshez szukseges jelszo: transmission
- a taviranyitast a kovetkezo IP-rol vegezheto: 127.0.0.1 (ez az eszkoz maga, vagyis a tobbi cimrol nem megy)
- a taviranyitas kizarolag a felsorolt IP-krol.A szamodra jo valtozat:
"rpc-password": "ide ird be a jelszavat amit hasznalni szeretnel",
"rpc-whitelist-enabled": false, -
kokosmith
tag
Ez van a konfig fájlban, hátha ebből könyebb: a cloud IP címe: 192.168.0.13
{
"alt-speed-down": 50,
"alt-speed-enabled": false,
"alt-speed-time-begin": 540,
"alt-speed-time-day": 127,
"alt-speed-time-enabled": false,
"alt-speed-time-end": 1020,
"alt-speed-up": 50,
"bind-address-ipv4": "0.0.0.0",
"bind-address-ipv6": "::",
"blocklist-enabled": false,
"blocklist-url": "http://www.example.com/blocklist",
"cache-size-mb": 4,
"dht-enabled": true,
"download-dir": "/var/lib/transmission-daemon/downloads",
"download-limit": 100,
"download-limit-enabled": 0,
"download-queue-enabled": true,
"download-queue-size": 5,
"encryption": 1,
"idle-seeding-limit": 30,
"idle-seeding-limit-enabled": false,
"incomplete-dir": "/root/Downloads",
"incomplete-dir-enabled": false,
"lpd-enabled": false,
"max-peers-global": 200,
"message-level": 2,
"peer-congestion-algorithm": "",
"peer-id-ttl-hours": 6,
"peer-limit-global": 200,
"peer-limit-per-torrent": 50,
"peer-port": 51413,
"peer-port-random-high": 65535,
"peer-port-random-low": 49152,
"peer-port-random-on-start": false,
"peer-socket-tos": "default",
"pex-enabled": true,
"port-forwarding-enabled": false,
"preallocation": 1,
"prefetch-enabled": 1,
"queue-stalled-enabled": true,
"queue-stalled-minutes": 30,
"ratio-limit": 2,
"ratio-limit-enabled": false,
"rename-partial-files": true,
"rpc-bind-address": "0.0.0.0",
"rpc-enabled": true,
"rpc-password": "{30f172989398cf53536c2dd043910e98099f84d1cSBUY70t",
"rpc-port": 9091,
"rpc-url": "/transmission/",
"rpc-whitelist": "127.0.0.1",
"rpc-whitelist-enabled": true,
"scrape-paused-torrents-enabled": true,
"script-torrent-done-enabled": false,
"script-torrent-done-filename": "",
"seed-queue-enabled": false,
"seed-queue-size": 10,
"speed-limit-down": 100,
"speed-limit-down-enabled": false,
"speed-limit-up": 100,
"speed-limit-up-enabled": false,
"start-added-torrents": true,
"trash-original-torrent-files": false,
"umask": 18,
"upload-limit": 100,
"upload-limit-enabled": 0,
"upload-slots-per-torrent": 14,
"utp-enabled": true -
kokosmith
tag
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Végigmentem a BullZeye által készített transmission telepítésen, odaáig, hogy # Transmission indítása. Itt kiírta, hogy a transmission már fut. Amikor próbálom elérni a GUI-t a http://wdmycloud:9091/ címen (mivel nem neveztem át a gyári beállításról), ezt dobja a böngésző:
Unauthorized IP Address.
Either disable the IP address whitelist or add your address to it.
If you're editing settings.json, see the 'rpc-whitelist' and 'rpc-whitelist-enabled' entries.
If you're still using ACLs, use a whitelist instead. See the transmission-daemon manpage for details.
Úgyis próbáltam, hogy a WD Cloud portját adom meg, de ugyanez a hiba.
Valaki tudna segíteni, hogy mi a baj?
Köszönöm!
-
krealon
veterán
válasz
üzenetére
Felhasznaloi kezokonyv 52-oldaltol vannak a felhasznaloi fiokok es a hozzaferesi jogosultsagok beallitasai leirva.
Radasul Magyarul.
Ha ebbol nem tudod megoldani, akkor professzionalis segitsegre van szukseged. -
flegga92
senior tag
Na megint problémába ütköztem, szeretném ha valaki hozzáértő megint segítene.
Beállítottam az FTP elérést, nem akart működni, majd újraindítottam, ez megjavult, viszont a transmissionból eltűnt az összes torrentem. Ha hozzáadok egyet és újraindítom a nast szintén eltűnik.Sajnos a Flexget sem működik, amikor lefuttatom nem dob ki semmi hibát, szépen végigfut, viszont a transmissionnek nem ad át semmit.
-
törölt tag
válasz
BullZeye
üzenetére
Szerinted nem probaltam?
A gondom tovabbra is az, hogy pl TotalCommanderrel el szeretnem erni otthonrol konnyeden, mintha egy kulso vinyo lenne, de ezt csak akkor tudom megtenni, ha nyilt hozzaferesre allitom. Ekkor viszont barki turkalhat benne. Ha nincs hozzaferesre allitom, akkor en sem tudom elerni. Ez a gondom. -
törölt tag
Urak,
beszreztem en is egy 2tb verziot es lenne nehany kerdesem:
nagyjabol beallitottam mindent, tettem fel adatokat is, el is erem, de az alberletbe tobben is hasznaljuk a netet kozosen. ahogy en latom mindenki eltudja erni a dolgaimat, amit nem akarok. kiprobaltam mar mindent, a windows mappakezelojevel barki turkalhat benne, kiveve ha nincs hozzaferesre allitom a webs feluleten.
nincs valahol valami leiras ami szajbaragosan leir mindent egy kezdonek? -
flegga92
senior tag
Kis segítséget szeretnék kérni a flexget beállítására. nCore ról szeretnék tölteni, lehet az RSS beállításokban van a hiba (sose használtam eddig).
A flexget --test execute után ezt kapom:
2014-04-30 16:18 CRITICAL manager [/tasks/nCore__HU/transmission/username] Got `None`, expected: string
2014-04-30 16:18 CRITICAL manager [/tasks/nCore__HU/transmission/password] Got `None`, expected: string
2014-04-30 16:18 CRITICAL manager [/tasks/nCore_EN/transmission/username] Got `None`, expected: string
2014-04-30 16:18 CRITICAL manager [/tasks/nCore_EN/transmission/password] Got `None`, expected: string
2014-04-30 16:18 CRITICAL manager Failed to load config file: Config did not pass schema validationA konfig fájlom pedig ez:
templates:
hu:
series:
settings:
hun:
timeframe: 8 hours
target: 720p+
propers: 20 hours
hun:
- How I Met Your Mother
- Cleveland Show
- Bones
regexp:
reject:
- complete
- megapack
- fullpack
- Sorozat.*Eng
en:
series:
settings:
eng:
quality: 720p+
eng:
- Louie
- 24
- Suburgatory
- The Big Bang Theory
- Anger Management
regexp:
reject:
- complete
- megapack
- fullpack
- Sorozat.*Hun
tasks:
nCore__HU:
priority: 10
headers:
Cookie: "nick=**fhnév; pass=***passkey"
rss: https://ncore.cc/rss/rssdd.xml
template: hu
transmission:
host: 192.168.0.100
port: 9091
username:
password:
path: /DataVolume/shares/Public/!Sorozat/{{series_name}}
addpaused: no
nCore_EN:
priority: 20
headers:
Cookie: "nick=**fhnév; pass=***passkey"
rss: https://ncore.cc/rss/rssdd.xml
template: en
transmission:
host: 192.168.0.100
port: 9091
username:
password:
path: /DataVolume/shares/Public/!Sorozat/{{series_name}}
addpaused: noÉrtelemszerűen a nick/passnál nem ez szerepel, illetve a transmissionnek nincs jelszavas védelme
-
Celtis
veterán
válasz
enginev3.0
üzenetére
200 fölött már takarítani szoktam, de nem azért mert bármi gond lett volna. A limit 60 peer/torrent és összesen 240peer. Az enyém "csak" Mybook Live. A cloud erősebb.
-
enginev3.0
félisten
Mennyi torrentet tud futtatni egy ilyen eszközke?
Letöltés persze általában 1 -2 torrent, de mindig 1 darabra szoktam korlátozni, a seed viszont végtelen mennyiségben menne, viszont persze azokból is jó ha néha pár darab kap peert hogy tudja kinek seedelni

Mostani NSA 310-ben 140 torrent fut -
flegga92
senior tag
válasz
PistiSan
üzenetére
Köszönöm a segítséget, sikerült!
Az egerem rosszalkodik kicsit, sokszor duplán kattint... de legalább tanultam valamit.
MC-vel elindítottam a régi cuccaim másolását az usb-jén keresztül. Kicsit lassan másol 10-11 MB/s, pc 25 MB/s mal másolja. Másolás közben bezárhatom a puttyot és befejezi, vagy megáll?A málnával is megvoltam elégedve, tudtam mik a korlátai, bár kicsit jobbra számítottam. Médialejátszónak nagyon bevált számomra, de mivel megy a dnla-n keresztül a felirat lehet megy majd pihenni.Egyedül a torrent nem ment kielégítően, lefele sebesség rendben volt, viszont felfele szinte sosem töltött semmit. Gigabites router várat magára egy kicsit mert csak wifivel piszkálom egyenlőre.
-
PistiSan
addikt
válasz
flegga92
üzenetére
Üdv a csapatban, anno én is egy málnáról váltottam a nasra, nem kis megelégedéssel!
Gigabites routert remélem szereztél be hozzá ha nem volt, a raspi 3-4MB-os márolási sebessége után, eszméletlen lesz 60MB körül másolni.
Illetve látni fogod, hogy a transmission mennyivel többet teljesít ezen a vason.Persze, hogy a kérdésedre is válaszoljak, a hibaüzenetből kiderül a hiba:
Duplicate sources.list entry
2x szerepel egy tároló.Nézd meg a sourtes.list fájlt, ahol hozzá adtad a plusz tárolót.
nano /etc/apt/sources.list
Ennyinek kell benne lennie csupán:deb http://ftp.us.debian.org/debian/ wheezy main
#deb http://ftp.us.debian.org/debian/ sid main
#deb http://ftp.us.debian.org/debian/ experimental main
#deb-src http://ftp.us.debian.org/debian/ wheezy main
deb http://ftp.us.debian.org/debian/ sid mainUtána mennie kell.
-
flegga92
senior tag
Sziasztok!
Péntektől tulaja vagyok egy 2 terrásnak. Most tettem volna rá a transmissiont BullZeye leírásából, viszont a apt-get update után ezt dobja ki.
WDMyCloud:~# apt-get update
Ign http://ftp.us.debian.org wheezy InRelease
Get:1 http://ftp.us.debian.org sid InRelease [206 kB]
Get:2 http://ftp.us.debian.org wheezy Release.gpg [1672 B]
Get:3 http://ftp.us.debian.org wheezy Release [168 kB]
Get:4 http://ftp.us.debian.org sid/main Translation-en [4566 kB]
Get:5 http://ftp.us.debian.org wheezy/main armhf Packages [5689 kB]
Get:6 http://ftp.us.debian.org wheezy/main Translation-en [3848 kB]
Get:7 http://ftp.us.debian.org sid/main armhf Packages [6535 kB]
Fetched 21.0 MB in 1min 3s (328 kB/s)
Reading package lists... Done
W: Duplicate sources.list entry http://ftp.us.debian.org/debian/ sid/main armhf Packages (/var/lib/apt/lists/ftp.us.debian.org_debian_dists_sid_main_binary-armhf_Packages)
W: You may want to run apt-get update to correct these problemsHa továbbmegyek a apt-get install transmission-cli transmission-common transmission-daemon parancsra pedig ez fogad
WDMyCloud:~# apt-get install transmission-cli transmission-common transmission-daemon
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
The following extra packages will be installed:
ca-certificates init-system-helpers libcurl3-gnutls libgmp10 libhogweed2
libminiupnpc8 libnatpmp1 libnettle4 librtmp1 libsystemd-daemon0 minissdpd
Suggested packages:
natpmp-utils transmission-gtk
The following NEW packages will be installed:
ca-certificates init-system-helpers libcurl3-gnutls libgmp10 libhogweed2
libminiupnpc8 libnatpmp1 libnettle4 librtmp1 libsystemd-daemon0 minissdpd
transmission-cli transmission-common transmission-daemon
0 upgraded, 14 newly installed, 0 to remove and 256 not upgraded.
Need to get 1779 kB of archives.
After this operation, 4918 kB of additional disk space will be used.
Do you want to continue [Y/n]? y
Abort.Nem vagyok nagy linux guru, eddig egy raspberry pi volt befogva a nas ellátására ott szinte minden ment egyből a leírásokból.
Köszi előre is a segítséget. -
PistiSan
addikt
Firmware Release 3.04.01-230 (4/21/2014)
Updated OpenSSL to address TLS Heartbleed Extension (CVE-2014-0160)
Mivel nem használom a távoli elérést, lehet át ugrok egy frissítést

Attól még viszonylag elég gyorsan kaptunk hiba javítást, kár hogy csak ennyi az újdonság az új fw-ben. -
stickermajom
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Notif mailek se mennek gyari VPN hijan

-
Celtis
veterán
Van valamilyen okos alkalmazás erre a NAS-ra, ami valamelyik cloud tárhelyre képes készíteni backupot a legfontosabb tartalmakról?
-
BullZeye
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
És továbbra is működik a wd2go.com? Meg az androidos app is? Mert nekem ezeket vágta galyra még annó

-
stickermajom
addikt
Felraktam az OpenVPN-t ez alapján a leírás alapján.
Mobilnettel próbáltam, úgy tűnik egyelőre, hogy megy a forwardolás is, de holnap jön a nagy teszt
-
Alex91
félisten
-
BECOKA29
csendes tag
Sziasztok.
Egy olyan jellegű gondom lenne a Wd Could-al, hogy nem tudom elérni webes felületen a gépet.
SSH-n keresztül megy.
Válaszotokat előre is köszönöm. -
fabias82
tag
Ez ilyen kisöprés akció lehetett ,csak elbaszta ismerős...mert másnapra szerinted volt még belőle....elkapkodták!
De lebasztam máskor ilyet nem szabad ott hagyni. Persze a honlapon én is figyelgetem,de ott más árak vannak a saturn-ba is olcsóbb mint a honlapon ott 119Euro. -
PistiSan
addikt
válasz
fabias82
üzenetére
Itt vannak a szükséges dolgok, nem sokat kellett volna vissza olvasni.
(#1422) stickermajomAzt viszont nem tudom megmondani, hogy nagyobb HDD-vel jó lesz e, ki kell próbálni, nyilván a végén átméretezed a partíciót ha 2TB-nál nagyobb vinyót használsz. Kíváncsian várom a fejleményeket.
-
fabias82
tag
Sziasztok!
Egy WD My Cloud 2T változatot lehet betudok szerezni olcsón újan,és az érdekelne,ha megveszek sikerül beszerezni,akkor a merevlemezt nagyobbra cserélném,hogy kivitelezhető?A programjait megtalálható hozzá vagy le kell menteni róla és a nagyobb hdd-re rápakolni?
-
koteke
csendes tag
Sziasztok.
Én ma rendeltem egy Wd MyCloud 2tb-ost, és az lenne a kérdésem, hogy egy ilyen routerrel és egy Digis Strada nettel menni fog rendesen? Nem nagyon értek hozzá, mert még csak most ismerkedek vele.
A válaszokat előre is köszönöm! -
Szaszabond
aktív tag
Sziasztok,
Le lehet valahogy állítani a tartalom átvizsgálást? - Vagy legalább ütemezni. Amikor új filemet töltök fel mindig elkezdi átvizsgálni az egész tartalmat. (és eltart neki több mint fél órát). (4TB) Ezzel alapvetően nincs is gond, csak most kipróbáltam a minőséget és rákaptam a BD50, BD25 iso-kra és ezeket akadozva tudom csak lejátszani, ha éppen átvizsgálást folytat a my cloud.... Na tétlen akkor tökéletesen visz mindent. (ugyanez a helyzet az m2ts fileokkal is). A többi file-al nincs ilyen gond, azokat mindig játssza.
-
PistiSan
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Hogy sikerult? Ki vetted a vinyot, tehat szetszedos modszerrel?
-
stickermajom
addikt
Jelentem sikerült az unbrick! Aztán nyomtam egy quick restore-t a biztonság kedvéért, és rebootnál ismét beleállt a white ledbe..

-
stickermajom
addikt
válasz
PistiSan
üzenetére
Az a poén, hogy akármit tettem a NAS működött, ha fél lábbal is. Nehogy már egy linux update probléma legyen
Gyakorlatilag pár csomag telepítése, aztán visszaállítása történt. Ha nem megy el a hálózat, akkor talán meg tudom csinálni a visszaállítást.Hagyom még 1-2 órát, de a rootfs.img-t és az Ubuntu Live USB-t már előkészítettem
Amúgy van már leírás hozzá Backspace kolléga jóvoltából.Megnézem majd a routert, úgyis kéne OpenWRT a ledek kikapcsolása miatt. A NAS jóval erősebb, el kellett volna bírnia minden további nélkül egy sima VPN-t, 1 klienssel.
-
PistiSan
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Azért azt beláthatod, hogy a white led-ért tettél keményen!
Lehet már csak a szét szedés segít rajtad!?Sajnálom az esetet, remélem a szétszedős módszer menni fog, VPN-t nem tud a routered, OpenWRT-vel esetleg? Nem biztos hogy a NAS-t pisztálnám ilyen szolgáltatásért.
Figyelj csak, önző dolog tudom, de ha már úgy is szét szeded, nem lőssz óra pár képet, illetve egy leírást írnál hozzá?
Jó volna valami hazait olvasni ebben a témában. (ha már van ilyen akkor bocsi) -
stickermajom
addikt
És reboot után a híres white led. Szívem szerint kivenném a RED-et és vennék egy Syno nast..

-
stickermajom
addikt
Hopsz, kicsúsztam a szerkesztési időből.
Nano-t killeltem. Apache2 szolgáltatás 7 PID alatt fut, ebből egy root, a maradék 6 pedig www-data usernév alatt. A root alatt lévőt restartoltam, most simán nem tölt be a 404 helyett, nem akar újraindulni az apache

Reboot szagú a dolog nagyon.
-
stickermajom
addikt
válasz
PistiSan
üzenetére
De OpenVPN-hez meg illene az upgrade

Egyelőre ott tartok, hogy visszaállítottam a sources.listet, apt-get update, apt-get -f install a függőségek kijavítására, aztán apt-get autoremove. Letörölt egy jó adag fájlt, aztán betallóztam újból a .deb-et a webes felületen. Aztán elment a helyi hálózatom, hála az égnek..
Úgyhogy vártam egy jó negyed órát, hátha. Router restart, SSH-n ugyanúgy elérem a MyCloudot, de weben 404-et dob, illetve a router felületén a kliensek között se jelenik meg.Ami érdekes, hogy elvileg a nano megeszi a processzort 100%-ban.
-
PistiSan
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Az upgrade amúgy sem javasolt parancs, a wd oldalán azt írják, hogy tönkre teheti a custom debian rendszert.
Egyébként a nassal mi újság? Jó lenne ha leírnád mi működik és mi nem.
Próbáltad már azóta újra indítani? (nem biztos hogy jó ötlet)
SSH-n be tudsz lépni? Ha igen akkor talán tudsz annyi helyet csinálni a rendszer partíción, hogy tudj utána csinálni egy rom frissítést. -
stickermajom
addikt

Ötlet?

apt-get upgrade nem tett valami jót ezúttal és még vissza se tudok állni gyári állapotba

-
stickermajom
addikt
válasz
BullZeye
üzenetére
Láttam a kiváltó okot, de reméltem, hogy mostanra meggondolod magad. El vagyunk itt eléggé veszve, és a topic is leült.

Más: OpenVPN klienst konfigolt már be valaki a MyCloudra? Azt tudom, hogy van, mert ha a Cloud services be van kapcsolva, akkor kommunikál a wd2go.com-mal. Én viszont ezt ki szeretném iktatni és kizárólag saját célra szeretném használni.
-
drmotto
őstag
Be lehet úgy állítani a NAS elérését, hogy eszközönként eltérő legyen a hozzáférés?
Gondolok itt arra, hogy az itthoni hálón egy tévé és egy PS3 éri el, és jó lenne, ha a PS-ről korlátozott lenne a hozzáférés, hogy a gyerek este ne nézze meg lehetőleg pl a fűrész összest.
Köszi. -
Süvi
őstag
Sziasztok!
Kaptam egy Ipad-Air-t.
Érdeklődnék, hogy tudom-e úgy használni a NAS-t, hogy egy adott mappa tartalmát letöltöm, hogy offline is tudjam használni és amikor csatlakozom a netre, akkor szinkronizálódik.Köszönöm
-
BullZeye
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
Itt vagyok, csak passzívan, ez után mondtam, hogy én részemről kiszálltam

Cuccos tökéletesen üzemel, azóta TV-hez beszereztem egy univerzális távirányítót is, nem kevés scripteléssel gyakorlatilag a szó szoros értelmében a sorozatok nézése mostanra 1db gombnyomássá vált, mert minden automatizált lett.
-
kokosmith
tag
Sziasztok!
A linken található leírásokat követve most eltudom érni kívülről is a NAS-t, viszont ezt írja felhőalapú hozzáférésnél:
"A kapcsolat állapota Kapcsolódva (relés kapcsolat létrejött) , A porthoz való csatlakozás sikertelen 9080 és port 9443."
Beállítottam statikus IP-t a NAS-nak, a fent leírt 2 portot beállítottam a felhő alapú hozzáférésnél és a Technicolor csodában port forwarding-ra, és ezáltal elérhetővé vált, de ez a relés kapcsolat nem túl megnyugtató. Valakinek ötlet, hogy ez mi lehet, és milyen beállítás hiányozhat még?
Elszóltam magam, el is szállt a távoli elérés...

-
kokosmith
tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Köszi szépen a választ. Reméltem hogy valami varázsigével jön valaki, hogy mit állítsak a kütyün, és menni fog, de a számomra negatív válasz is válasz. Így legalább tudom, hogy nem úszom meg a router vásárlást.
-
stickermajom
addikt
wcoo, én próbáltam azzal a routerrel és nem sokat ért. Nem voltam megelégedve a szolgáltatásaival, ezért mögé raktam az eredeti routerem és a UPC-s csak bridge-ként üzemel. Simán el tudom képzelni, hogy azzal van a probléma.
BullZeye, térj vissza közénk
Valaki lőjön fel BullZeye jelet az égre 
-
kokosmith
tag
Van egyébként valaki, aki szintén ilyen UPC-től kapott Technicolor routerrel használja? Neki megy minden rendesen? Elég rosszkor jött ez a rendszer leállás, mert nem tudom eldönteni hogy nálam van-e a hiba vagy náluk.
-
kokosmith
tag
válasz
PistiSan
üzenetére
Próbáltam én szinte mindent. Ma beszereztem a UPC-től egy wifi routerrel egybe kötött modemet (Technicolor TC7200), és erre kötve a WD-t már minden eszköz latja, ami ezen a hálózaton van. Viszont ha mobil netről próbálom elérni mobilrol, úgy már nem elérhető. Ötlet esetleg? Lehet hogy ez még mindig a wd rendszer hibája, vagy a UPC router nem tudja ezt a funkciót? Előtte linksys routeremmel simán elértem bárhonnan minden spéci beállítás nélkül.
-
kokosmith
tag
válasz
drmotto
üzenetére
Köszi a választ. Esetleg valakinek ötlet, mi lehet a baj? A számítógépről elérem a tartalmat hálózaton és My Cloud programmal, a médialejátszó látja a DLNA tartalmat, de hálózati meghajtóként már nem, pedig kábellel van rákötve a routerre a média lejátszó is.És még mindig nem értem, miért nem tudok belépni a wd2go.com oldalon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását típustól függetlenül
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 15 2025 M4 24GB RAM 512GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad L14 Gen 4 - 14" - Ryzen 5 pro 7530U, 16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HP ZBook Fury 17 G8 i7-11800H 32 GB RAM 1TB SSD NVIDIA RTX A3000 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Amúgy van már