Hirdetés
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: MárkaLánc
Új hozzászólás Aktív témák
-
kokosmith
tag
Sziasztok!
Bár eddig túl sok választ nem kaptam a feltett kérdéseimre, mégis teszek még 1 próbát egy új kérdésben. Csak nekem van az, hogy pár napja csak a PC-ről tudom elérni a WD Cloud tartalmát, semmi másról? Sőt, a wd2go.com oldalra sem tudok belépni, hogy ott megnézzem. Ez valami globális hiba lehet, vagy nálam szállt el nagyon valami?
Hálás köszönet ha valaki kitud segíteni információval.
-
Dickinson
tag
Sziasztok!
A következő kérdéssel fordulok a My cloud tulajokhoz:
Néhány napja emeltettem meg a net sávszélességét. Eddig hálozati adattárolásra és transmissionhöz egy asus RT-N65U használtam/használok, viszont úgy néz ki, hogy a router hardwerileg nem képes elboldogulni a 120Mbit-es nettel letöltés közben, a 30Mbites a max letöltés.. A my cloud-dal milyen sávszélben próbáltátok/ment már a transmission rajta?Előre is köszönöm a válaszokat.
-
kokosmith
tag
Sziasztok!
Lenne esetleg olyan, aki már rutinos a WD Cloud piszkálásában és tudna nekem segíteni teamvieweren vagy bárhogy a szombat délután folyamán?
Transmissiont szeretnék illetve a tömörítőt. Nézegettem a leírásokat, de nem szeretném elszúrni és elszúrni a készüléket.
Nagyon köszi!
-
drmotto
őstag
Érdekes problémába botlottam, segítsetek légyszi.
A NAS-on tárolt zenéket kizárólag ABC-rendben tudom lejátszani, nem a megfelelő sorrendben, ahogy az adott albumon is van. Pedig a fájlok neve számozással kezdődik. Úgy tűnik, mintha vagy nem venné ezt figyelembe a rendszer, vagy a metaadatokat olvasná ki.
Hogy tudnám rábírni a fájlnevek szerinti rendezésre? Próbáltam Samsung TV-ről és PS3-ról is, a helyzet ugyanaz.
Köszi -
Kroni1
veterán
Hello! Egy olyan kérdésem lenne, hogy a WD MyCloud-ot hogyan lehet elérni egy másik hálózaton lévő, távoli számítógépről? Nem a hozzápárosítható mobiltelóra gondolok, hanem pl. egy munkahelyi windows-os PC-vel kéne látni a fájlokat..
-
kokosmith
tag
Sziasztok!
Én a garanciával kapcsolatban kérdeznék. Kinéztem a 3 TB-os verziót az A4 Team üzletében mint közel legolcsóbban értékesítő üzlet e termék esetében, viszont ők csak 12 hónap bolti garanciát vállalnak, és 2500 Ft extra díjért kapom csak meg a további 12 hónap garanciát. Másnak is volt ilyen tapasztalata? Milyen garancia jegyet adnak az üzletek és ez hova szól? A termék vásárlási helyére vagy gyártói garancia van, és a gyártói hivatalos szervizbe kell vinni a terméket? Nagyon köszönöm a segítséget előre is!
-
BullZeye
veterán
válasz
krealon #1379 üzenetére
És nekem tudnom kéne ezt, nem? Mert elképzelhetetlen, hogy esetleg mint nekem melóhelyen tiltva vannak a portok, és csak a 80-as és 443-as portok vannak nyitva kifelé és befelé.
És nekem tudnom kéne azt is, hogy nem kap publikus IP címet sem.De legalább sikerült felhúznod ezzel a kis képpel annyira, hogy tényleg utolsó eset volt, hogy segíteni próbáltam másnak
-
Süvi
őstag
Sziasztok!
Kb. 1 hete, mióta az új driver felment nem kapcsol ki a eszköz, mint régen. Folyamatosan megy, nem alszik el, pedig be van kapcsolva az alvás.
Mi lehet a gond?Köszönöm
-
krealon
veterán
válasz
BullZeye #1378 üzenetére
Nyitott port = a gepem (router-em) adott portja az internet felol elerheto (mint szerver).
Ha a szolgaltato nem ad publikus IP cimet (ujabban divat NAT, vagyis router moge rejtik a felhasznalokat), akkor az internet felol nem lehetseges kapcsolatot letesiteni a felhasznalo gepe fele (befele), azaz nem vegezhet szerver funkcioju muveletet a felhasznalo gepe.
Ennek semmi koze ahhoz, hogy a felhasznalo kepes kapcsolatot kezdemenyezni kifele meno iranyba, azaz klienskent mukodni.
-
BullZeye
veterán
[GUIDE] WD My Cloud - Owncloud
OwnCloud, hogy valóban legyen felhőszolgáltatás My Cloud-hoz, ha már a neve ellenére igen csak hiányos szolgáltatásokkal bír itt-ott.
-
pomk
őstag
válasz
BullZeye #1374 üzenetére
Igen, tudom, hogy Apple nem támogatja a torrentek futtatását.
Szeretnék egy olyan NAS-t, amire tudok letölteni, elindítani, törölni, arányt nézni stb. 100%-ban iPad-ról. Laptopomat jelenleg kizárólag torrentetezésre használom. Teljesen feleslegesen. Szeretném eladni és venni egy NAS-t. A NAS-t a jövőben, miután már nem lesz PC a házban, iPad-ról szeretném irányítani, kezelni, beállítani, torrentezni, stb.
Ezen kívül egy olyan NAS-t szeretnék, amiről az arra letöltött filmeket/sorozatokat ugyanabban a hálózatba kötött médialejátszóval gond nélkül le tudom játszani.
Erre idáig 2 lehetséges megoldást kaptam: Synology és Zyxel.
Synologynak van egy SynoDS nevű alkalmazása. Egy ezt használó itteni felhasználó leírása alapján ezzel kiválóan tudja letölteni, kezelni a torrent fájlokat. Ezen kívül Synology mellett szól a DSM felület is, ill. a számomra nagyon szimpatikus webről elérhető kezelőfelület.
A másik a Zyxel és Dropbox megoldása. Zyxel NAS-okat össze lehet hangolni Dropbox fiókkal. Az ott létrehozott adott könyvtár tartalmát a NAS figyeli, így az oda bemásolt torrent fájlokat automatikusan letölti és seedeli.
WD My Cloud-ot nem ismerem, és eddig senki sem tudott olyan megoldást mondani( a transmission webes kezelésén kívül), ami hasonlókat tudna. Ha valaki tud ilyet, bátran ossza meg velem.Bízom benne, hogy az eddigi segítségeket, tanácsokat jól értelmeztem, és minden úgy van, ahogy írtam.
Ha bármiben tévedtem, kérlek javítsatok ki.
-
BullZeye
veterán
Apple a torrent ellen van, és mindent eltávolított amit "legális" úton lehetett beszerezni. Nem értek hozzá, droidom van nekem is, amin tökéletesen működik, de úgy vélem, hogy jailbreak nélkül torrent programot nem tudsz rárakni, így nem is tudsz egyik NAS-sal sem használni torrent progit.
Synologyn is egy butított transmission fut, és a Qnap-ra is csak transmissiont lehet telepíteni, My Book live dettó transmission. Gyakorlatilag Deluge van NAS-okra ezeken kívül, tized annyi supporttal, ami nagy szó, mert transmissionhöz sincs sok. És továbbra sem fogsz tudni iOS-re Deluge-ot irányító programot rakni, mert nincs appstoreban, és te nem jailbreakelsz.
Szóval továbbra is, mit szeretnél tőlünk egész pontosan?
-
pomk
őstag
Jól gondolom, hogy a a WD My Cloud iOS alkalmazással nem tudnák torrent filekoat kezelni?
-
drmotto
őstag
válasz
Szaszabond #1363 üzenetére
Érdekes, nekem nincs/nem volt ilyen gomb, mégis azt írja, hogy pro verzió.
-
Szaszabond
aktív tag
válasz
Szaszabond #1363 üzenetére
Utána meg ne feledd el a kapott emailban rákattintani az aktiváló linkre, hogy ellenőrizve legyen az email címed. Összesen 3 gépre telepítheted (3 licenszet adnak)
-
PistiSan
addikt
Letöltöttem a WD SmartWare-t, sajnos nem látja a cloudot, legalábbis nincs a listán!
Ötlet?
Látom hogy lehet pro verziót vásárolni, ez most akkor nem jár nekünk ingyen a Cloud mellé? -
pomk
őstag
Kicsit szűkült és realizálódtak a szükségleteit a NAS-áll kapcsolatban: Fő szempontjaim: torrentezés, iOSről torrentek kezelése, középkategóriás, médialejátszóval hálózatban tudjak róla filmet nézni.
Ha esetleg van rajta iTunes szerver az csak hab a tortán.
Ezeken kívül szinte semmire nem használnám. Esetleg még annyi, hogy a dokumentumokat tárolni. De ezért ezt gondolom bármelyik tudja.
Kérdés az, hogy ezeket WD ki tudja-e szolgálni, mert ha igen, akkor eléggé ár/érték bajnoknak tűnik. Vagy inkabb kacsingassak más felé? -
Szaszabond
aktív tag
válasz
Szaszabond #1350 üzenetére
Elindult .... 50 perc :S
-
BullZeye
veterán
WebDAV-ot használ, azaz mountolhatod N: meghajtóként, ami közel sem olyan mint egy otthoni hálózat. Mert pl streamelni nem lehet róla, szóval ha elmész valahova, és meg akarsz nézni valamit, akkor előbb letölti és utána nyitja meg, ez igaz mindenre, ha 500 megás PDF-et akarsz megnyitni, előbb letölti tempbe és onnan nyitja meg, ha mented akkor az egészet feltölti my cloud-ra. Szóval csak egy fokkal jobb mint FTP, de azért jobb.
Csak böngészővel nem tudod elérni My Cloud-ot, csak mountolni tudod a megosztást windowsba.
Email csatolás meg csak akkor megy, ha felrakod az owncloud-ot, és nem böngészőből mailezel (mert csak linket szerezni nem lehet, mindenképp mailt akar csinálni, és megnyitja a sose használt outlookot).
(#1350) Szaszabond
Ha kihúzod 99% hogy brickeled is, villogó fehér led simán eltarthat 1-2 óráig is. -
Szaszabond
aktív tag
Aggódom,
Elment egy pillanatra az áram és újraindult a My Cloud. már 15 perce csak a fehér led villog. 3,2 Terra anyag van rajta. Meddig tarthat ez? Vagy húzzam ki és indítsam újra durván? W frissítés után sem tartott ez a művelet 2 percnél tovább. Sőt ezelőtt is volt hasonlóban része (mármint áramszünet és akkor sem tartott sokáig a reboot. Igaz azóta felraktam a legeslegújabb FW-t (ennyi a különbség az eddigiekhez képest).
Szóval mit tegyek? -
dgabro
tag
válasz
BullZeye #1348 üzenetére
Igen, olvastam. Épp miattad írtam, hogy nem értem az owncloud-ot, ha elviekben a használati szerint azt épp tudja magától is amit szeretnek.
Nem szeretnek filmeket lejátszani távolról (az csak az itthoni hálózaton menne), a munkahelyemen csak azt szeretném amit írtam is. Dolgozni róla és menteni rá közvetlenül.
Mondjuk az e-mail csatolás is érdekes ha nem megy, a leírásban pedig ezt írja. Így érdemes elolvasnom ténylegAz owncloud-ot nem ismerem, csak a korábbi hsz-eidben olvastam róla, és megnéztem az oldalát. Ezért kérdeztem, hogy ez úgy működik-e, mint pl. a Copy vagy a Dropbox, tehát az asztali alkalmazásával szépen beépül a fájlkezelőbe, és tudom használni a saját itthoni WD MyCloud-omat, mert az oldalán csak azt láttam, hogy az online felületét promózzák (bár tény, nem merültem el teljesen a honlapján, láttam, hogy van asztali alkalmazása win-re és osx-re is, ez már biztató volt).
-
BullZeye
veterán
"világon bárhonnan"
Ezt azért cáfolnám, pl 3 hónapja létező hiba, hogy a legújabb JAVA megöli a webdav részét. Hiba bejelentése után több mint 3 hónapot kellett várni, hogy kijavítsák egy FW upgraddel.
Valamint erősen hiányos a webdav része alapból is, húgomnak pl nem működött rendesen windows XPn a régi gépén, mert minden áron tanúsítvány hibák miatt meghiúsult, ez persze windows hiba volt, de ha én nem értek hozzá, és nem hozom helyre neki, akkor magától soha nem tudta volna használni csak FTPnek."és e-mailhez csatolhatók a fájlok."
Nem, nem csatolhatóak. Fel kell raknod egy külön programot hozzá, hogy csatolni tudj.Közel sem frankó, sőt, ha interneten keresztül akarod használni, és nem android alól, akkor szopás az egész. Olvass vissza, leírtam (párszor), hogy a My Cloud miért nem felhő, és miért nem fogja alapból soha helyettesíteni a dropboxot. És erre kell az owncloud. Bár ezzel is tele van a hócipőm, mert AVI-t nem tud streamelni (fuck logic).
-
dgabro
tag
köszi!!!
#1345 drmotto:
Szerintem inkább ez az idézet érdekesebb számomra a használatiból:
"Ha egy számítógépen hozzáfér az internethez, akkor a világon bárhonnan, biztonságosan hozzáférhet a médiatartalmaihoz és fájljaihoz. A WD My Cloud web-hozzáférés díjmentes távoli hozzáférést biztosít a WD My Cloud személyes felhő tárolóeszközhöz. Miután bejelentkezett, a WD My Cloud úgy csatlakozik a számítógépre, mint egy helyi meghajtó, és a távoli mappái rendelkezésre állnak bármely Mac vagy Windows számítógépen. Erről a virtuális meghajtóról gond nélkül megnyithatók, elmenthetők
és e-mailhez csatolhatók a fájlok."Már csak azt nem értem, ha ez ilyen frankó, akkor miért kéne owncloud-al, vagy bármi mással foglalkozni, és miért voltak olyan hsz-ek korábban, hogy azért messze van ez a teljesértékű felhőtől. Mert ez itt feketén fehéren azt jelenti, nem?
Még végig nyálazom a használatit, de most nekem eddig az jön le belőle, hogy pont arra lesz jó amire szánom, úgyhogy jövőhéten mégiscsak rendelés lesz ebből.
-
drmotto
őstag
Idézet a manual-ból:
A WD SmartWare™ Pro használata (csak Windows)
A WD SmartWare szoftver egy könnyen használható biztonsági mentés megoldás, amely
az alábbiakat teszi lehetővé:
� Az adatok automatikus védelme – Az automatikus, folyamatos biztonsági mentés
azonnal másolatokat készít a fájlokról, amint azok módosulnak, vagy létrejönnek.
Megjegyzés: Az automatikus biztonsági védelem addig működik folyamatosan,
amíg a WD My Cloud eszköz és a számítógép a hálózatra
csatlakozik. Az eszköz hálózatról történő lecsatlakoztatásakor
a biztonsági mentés átmenetileg leáll. Miután a csatlakozás helyreállt,
a WD SmartWare szoftver a számítógépen automatikusan megkeresi
az új vagy módosított fájlokat, és folytatja a biztonsági mentést.
� A biztonsági mentés megjelenítése folyamatában – A vizuális biztonsági mentés
kategóriákba rendezi a tartalmat, és mutatja a biztonsági mentés folyamatát.
� Az elveszett fájlok visszaállítása – Az értékes adatok mindig visszaállíthatók eredeti
helyükre, akkor is, ha az összes adatot elvesztette, vagy csak felülírt egy fontos fájlt.
� Vegye át az irányítást – Tegye egyedivé a biztonsági mentést.
A WD SmartWare szoftver telepítése
Megjegyzés: A WD SmartWare Pro egy ingyenes frissítés, amely három licencet
biztosít az Ön számára.
A telepítési művelet során választhat az alap WD SmartWare, illetve a WD SmartWare
Pro telepítése közül. A Pro lehetővé teszi, hogy nem WD meghajtókra, egyéb módon
nem támogatott WD meghajtókra, illetve Dropbox-on keresztül felhő tárolókra is
készítsen biztonsági mentést.Ennyi a dropbox kapcsolat, illetve még annyi, hogy eléred a wd mobil appjából a dropboxon tárolt cuccokat is.
-
dgabro
tag
válasz
drmotto #1342 üzenetére
Elolvasgattam, de valahogy nem világos még számomra
Nagyon csak tapogatózom, sosem használtam még ilyet, és inkább nem erőltetném, ha csak csalódás lenne, mert pont arra nem tudom használni amire szeretném.
Csak itthoni jólműködő hálózatos megosztás sajnos nem érdekel, akkor inkább megveszem a sima MyBook-ot, USB-vel rákötöm a médialejátszóra, úgyis ott lenne mellette fixen mindig, a transmissiont pedig úgyis a MED600 kezeli.
Kifejezetten a dropbox és copy fiókom kiváltását szeretném megoldani valahogy majd egyszer, ezért gondoltam, hogy jó lenne ez a szerkezet.
Arra van nagy szükségem van, hogy tudjak dolgozni az itthoni gépen és a munkahelyi gépemen is az adott állományokkal. Ráadásul itthon mac van, melóban pc.Nem ragaszkodom a dropbox szinkronizációhoz, csak a legalább olyan szintű használhatósághoz
Az owncloud-ot láttam, hogy használják vele, de nem világos számomra, hogy ezzel gyakorlatilag úgy érném el a tartalmát itthon a Finderben és melóban win-en az Intézőben, mint most a dropbox-ot és a copy-t?
Lesz egy külön "meghajtóm" pl. owncloud néven, mint jelen esetben a Dropbox-nak és a Copy-nak, és szépen használom a rajta lévő dolgokat.pdf-et, ai-t, id-t, cdr-t, psd-t kell tudnom megnyitni/menteni róla közvetlenül, viszont attól tartok ez olyan feladat lenne neki, mint a távoli film lejátszás mondjuk? Tehát le kéne töltenem az adott gépre a fájlt amivel dolgozni szeretnék, és ha végeztem, töltsem vissza a "felhőmbe" ha mondjuk itthon újra hozzá akarok nyúlni? Remélem nem, és csak félre értettem valamit
Azt nyilván beáldozom könnyedén, hogy akkor az itthoni filmlejátszás hálózaton keresztül menjen, mert USB-n keresztül össze sem tudom kötni a lejátszóval, de ha a Dropbox és Copy szintű felhő dologként nem tudom használni, akkor nekem nem érdemes ezt megvenni
Jól gondolom?Bocs az értetlenkedésért, új dolog ez nekem, és most rövid időn belül beleéltem magam, hogy ez nagyszerű lesz, de most konkrétan mégsem merem megrendelni a MyCloud-ot, mert kicsit megkavarodtam :S
-
dgabro
tag
Sziasztok,
Egy kis segítség, útbaigazítás kellene, ugyanis először egy WD MyBook-ot szerettem volna venni a médialejátszó mellé, de a HDD-s topikban a javaslatok alapján szem elé került talán egy jobb megoldás, mégpedig ez:
A hosszútávó terv mindenképpen egy itthoni NAS lett volna, ugyanis szeretném megoldani, hogy a médialejátszóhóz is legyen USB-n összekötve egy nagyobb tároló, valamint szeretném a dropbox és copy fiókjaimat is kiváltani egy saját felhővel.
A kérdés tehát adott, ezzel a MyCloud-al sikerül-e megoldanom tulajdonképpen majd ugyanazt, amit most a Dropbox-al és a Copy-val teszek, vagyis, hogy adott esetben a munkahelyemen és itthon is tudok arra dolgozni, közvetlenül megnyitni és menteni rá adatokat pl. Ai-ból vagy Id-ből?
Van-e egy jól megírt asztali alkalmázás ehhez is, amit a fájlkezelőkben (Finder/Intéző) gyakorlatilag egy külön meghajtóként látok, és tudok rá közvetelnül dolgozni?
"A My Cloud adattárolók még DropBox fiókunkkal is összekapcsolhatóak, de emellett egyéb felhő alapú tárhelyekkel is képesek együttműködni."
Ezt olvastam az egyik leírásban erről a MyCloud-ról, de ez valóban azt jelenti amire gondolok? Vagyis mondjuk a jelenlegi 2,5 gigás Dropbox fiókommal összekötve, ugyanúgy használhatom majd azt, csak most már 2 TB + 2,5 GB tárhelyem lenne? Ha ez így működne, már meg is válaszoltam magamnak a jól működő asztali alkalmazás dolgot a MyCloud-hoz.
Ha esetleg ez így nem fog menni, tudtok javasolni valamilyen jobb megoldást arra amit szeretnék?
A költségvetés úgy indult, hogy 25-30 ezerből szerettem volna kihozni a HDD-t. Aztán ezt a kompakt kis MyCloud-ot meglátva nem sajnálnám rá a 40-45ezret, azonban ha van ennél is jobb megoldás max 50 ezerig, akkor nagyon szívesen megnézném azokat is.
köszönöm
-
oppo
csendes tag
Sziasztok!
Milyen beállítás kell ahhoz hogy usb kábellel csatlakoztatva médialejátszóhoz az felismerje? -
m.joco
csendes tag
Ujraindulas utan nincs egy torrent se a transmission-ben?
Mit rontottam el? -
m.joco
csendes tag
Kijott egy frissites.
Minden uj update torli az utolagosan felrakott programokat pl mc, transmission?
-
m.joco
csendes tag
válasz
PistiSan #1304 üzenetére
Wd ujrainditasa utan mar nem csinalta
.
Viszont most van egy masik problemam. Elinditok mkv-t a tv-n de egyik filmnel se tudok hangsavot valtani, az elsodleges hangsavon szolal meg a film.
Ugyan az a file kulso hdd-rol engedi a hangsavvaltast.
Erre van valamilyen tippetek? -
Alex91
félisten
My Cloud EX2, a ketlemezes...
-
pomk
őstag
Sziasztok!
iPad-ról mennyire tudom kezelni a NAS-t? Egyszerűbb-bonyolultabb beállítások, torrentek letöltése, elindítása, leállítása, stb.?
Van egy médialejátszóm és a NAS azt szolgálná ki. Ezen kívül teljesen alap dolgokra szeretném használni: torrent, filmek, zenék tárolása. -
toM517
aktív tag
Valamit megint elb.sztam! : S
Kovettem stickermajom GUIDE-jat, de meg ehhez is hulye vagyök ezekszerint.
Leallitottam a TM-et, szerkesztettem a settings.json fajlt, de mikor probaltam ismet elinditani ezt az uzenetet kapom:
WDMyCloud:~# /etc/init.d/transmission-daemon start
[....] Starting bittorrent daemon: transmission-daemon[22:53:53.454] JSON parse failed in /var/lib/transmission-daemon/info/settings.json at pos 1219: SPECIAL_EXPECTED -- remaining text "/etc/init.d/tran"
(warning).Jelenleg igy nez a settings.json fajlom:
"alt-speed-down": 3000,
"alt-speed-enabled": true,
"alt-speed-time-begin": 540,
"alt-speed-time-day": 127,
"alt-speed-time-enabled": true,
"alt-speed-time-end": 1350,
"alt-speed-up": 1500,
"bind-address-ipv4": "0.0.0.0",
"bind-address-ipv6": "::",
"blocklist-enabled": false,
"blocklist-url": "http://www.example.com/blocklist",
"cache-size-mb": 4,
"dht-enabled": true,
"download-dir": "/DataVolume/shares/Public/Transmission",
"download-limit": 100,
"download-limit-enabled": 0,
"download-queue-enabled": true,
"download-queue-size": 5,
"encryption": 1,
"idle-seeding-limit": 30,
"idle-seeding-limit-enabled": false,
"incomplete-dir": "/root/Downloads", ez jo igy?
"incomplete-dir-enabled": false,
"lpd-enabled": false,
"max-peers-global": 200,
"message-level": 2,
"peer-congestion-algorithm": "",
"peer-id-ttl-hours": 6,
"peer-limit-global": 200,
"peer-limit-per-torrent": 50,
"peer-port": 51413,
"peer-port-random-high": 65535,
"peer-port-random-low": 49152,
"peer-port-random-on-start": false,
"peer-socket-tos": "default",
"pex-enabled": true, /etc/init.d/transmission-daemon start "port-forwarding-enabled": false,
"preallocation": 1,
"prefetch-enabled": 1,
"preallocation": 1,
"prefetch-enabled": 1,
"queue-stalled-enabled": true,
"queue-stalled-minutes": 30,
"ratio-limit": 2,
"ratio-limit-enabled": false,
"rename-partial-files": true,
"rpc-authentication-required": false,
"rpc-bind-address": "0.0.0.0",
"rpc-enabled": true,
"rpc-password": "{41807483133e17b6a3f52595cde51747a689d663ML67owt9",
"rpc-port": 9091,
"rpc-url": "/transmission/",
"rpc-username": "transmission",
"rpc-whitelist": "127.0.0.1",
"rpc-whitelist-enabled": false,
"scrape-paused-torrents-enabled": true,
"script-torrent-done-enabled": false,
"script-torrent-done-filename": "",
"seed-queue-enabled": false,
"seed-queue-size": 10,
"speed-limit-down": 100,
"speed-limit-down-enabled": false,
"speed-limit-up": 100,
"speed-limit-up-enabled": false,
"start-added-torrents": true,
"trash-original-torrent-files": false,
"umask": 18,
"upload-limit": 100,
"upload-limit-enabled": 0,
"upload-slots-per-torrent": 14,
"utp-enabled": true -
campz
újonc
Sziasztok!
Tegnap vettem egy 3TB-os WD MyCLoud-ot. Első használat: router, power csatlakoztatás, inicializálás elindult. Ez a gyári papírok szerint "3 percig is eltarthat", fehér LED világít, és azóta is úgy van. kb 1h várakozás után kihúztam, újraindítottam, továbbra is semmi. Később egy reset-et próbáltam, semmi. Éjszakára úgy hagytam, hátha tényleg idő kell neki, sok, és majd jó lesz. Reggelig semmi. Nem kicsit idegesítő. Reggel újra egy reset és most várok. A fórum végigolvasása után látom: nem kellett volna áramtalanítani és nem kellett volna resetelni sem - Ok. Szerintetek van esély az újraéledésre, vagy bolt vissza, kuka? Mivel még szűz, még lehetőségem sem volt arra, hogy beállításokba piszkáljak, remélem, hogy az időfaktor megoldja. Én arra gondoltam, hogy automatikusan leszedhette a FW update-et, és belefutott a "white led" problémába, amiről sokan írtak itt is, és egyeseknél 3-8 óra után újraéledt. Mit gondoltok menthető, vagy vége? Hallom, hogy pörög a lemez és dolgozik, ezért bízom benne, hogy látom még a "kék fényt" szerintetek mennyi az a maximális idő, ameddig egy reset után, használat nélkül képes magához térni, vagy mikor kell levonnom a végkövetkeztetést, elpusztult? Jelenleg, a legutolsó újraindítás óta kb. 5 órája várok.
-
PistiSan
addikt
A transmission az semmit nem eszi, a WD fícsörök viszont annál inkább eszik a vasat!
Ha nem használdod ezeket, kapcsold ki nyugodtan.# Szemetelő folyamatok leállítása
/etc/init.d/wdmcserverd stop
/etc/init.d/wdphotodbmergerd stop# Hogy boot után se induljanak el
update-rc.d wdphotodbmergerd disable
update-rc.d wdmcserverd disableElső lépésben javaslom, ssh-n a belépést, és csak leállítani a 2 folyamatot, ha megoldódik akkor akár végleg ki is lehet kapcsolni, én így tettem!
-
Kroni1
veterán
próbáld meg még azt, hogy a transmissionban csökkented a maximális peer-ek számát, nekem az segitett, igaz egy másik eszközön.. Peers/torrent 20, Maximum all peers 100.
Amugy a mycloudon nekem is volt lejátszás közben megakadás, még transmission nélkül is.. lehet, hogy éppen adatbázist épített vagy nem tudom..
-
m.joco
csendes tag
Transmission es mc van meg rajta a gyari allapottol elteroen.
Lg tv etherneten csatlakozik a routerhez. Filmnezes kozben neha megakad(betoltes...). Usb-rol amugy lejatsza a filmet.
Cou hasznalat 1-2%kozott, megakadaskor 5-6%.
Masnak is van ilyen problemaja?
Mit lehet tenni a megakadasok ellen?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Működő digitális idegrendszert kapott a robotkutya
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ford topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Formula-1
- További aktív témák...
- T14 Gen4 14" FHD+ IPS Ryzen 5 PRO 7540U 32GB 512GB NVMe magyar bill ujjlolv gar
- Steam Deck 512GB karcmentes, 100% akku, dobozában! Mint az új!
- Kingston renegade 1TB bontatlan
- Latitude 7440 14" FHD+ IPS érintő i5-1345U 16GB 512GB magyarított vbill IR kam gar
- 2db Ubiquiti UniFi U-POE++ (EU) PoE injektor Bontatlan
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest