Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- kenand: Intel NUC 5i3RYK (Core i3-5010U) házbővítés 2db. SSD (HDD) befogadására
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Asztee
aktív tag
válasz
drmotto #2983 üzenetére
Hi !
Én most raktam újra a transmissiont a legfrissebb firewire-re (v04.04.04-101) ez alapján és egyelöre úgy néz ki,hogy működik (kb. 10 perce van fent). Újraindítást még nem próbáltam ,de a torrent elindult és amin még meglepődtem ,minden beállítás és torrent megmaradt ,pedig nem is mentettem le a firewire frissítés előtt semmit. -
Poki79
tag
válasz
drmotto #2862 üzenetére
http://teanazar.com/wdmycloud/
Én most frissítettem a legújabb fw-re és ez alapján ment fel a TM 2.92 és minidlna 1.5 is (utóbbit cserélem ma, mivel a Samu TV-n nem mutatja a Thumbnail képeket).
-
Celtis
veterán
válasz
drmotto #2825 üzenetére
Ha a parancssorba vagy a fájlböngésző címsorába beírod a NAS nevét vagy ip címét \\nasneve\ vagy \\nasipcíme\ formában, akkor meg fogja találni.
Most van nálam egy csodálatos Synology NAS. Pont ugyanez a helyzet. Nem tudom egyébként miért vannak ettől úgy hanyattesve a népek. Ugyanaz, csak csillogós sztaniol papírba van csomagolva. Ja, és hangos. -
PistiSan
addikt
válasz
drmotto #2765 üzenetére
Szerintem jobban jársz ha mentesz, mert ezen van egy adott partíciós tábla szerkezet, amit nem hiszem hogy formázás nélkül kezelne az új nasod!
Amióta felszenvedtem a debiant a nasra, és beállítottam a web felületről vezérelhető nas elején lévő led különböző színekben való kapcsolgatását, azóta nem is nagyon nyúltam hozzá. (Ezt csak azért csináltam meg, mert meg tudom, és jó érzéssel töltött el.)
Szerintem én soha többé nem fogok nas-t venni, nem szeretem a kész megoldásokat jelenleg, túlságosan sok mindenben korlátoz.
Megkérdezhetem miért váltasz? Részletezd nyugodtan, talán mást is érdekel. -
kazsmerlaca
senior tag
válasz
drmotto #2679 üzenetére
Szia!
Igen, a http://wdmycloud/UI/ -on hoztam létre a könyvtárakat mégsem látszik.
Viszont ömlesztve látszanak a fájlok de ugye az nem az igazi. Könyvtárakból lenne jó kitallózni.A miniDLNA jó lenne nekem de én nem merek belevágni a hegesztésbe
Ha valaki eljönne és elvállalná nekem, hogy a miniDLNA-t és a Transmission-t felrakná akkor megfizetném.
De szerintem nincs ilyen vállakozó -
kazsmerlaca
senior tag
válasz
drmotto #2676 üzenetére
Ezek be vannak kapcsolva itt:
A megosztásokról:
Média kiszolgálás BE
Nyílt hozzáférés BEViszont a Felhasználók beállítása / Hozzáférés megosztása
itt szürke minden, nem lehet módosítani semmit, bár látszanak a könyvtárak.Nem értem, hogy miért ömlesztve látok minden filmet és nem könyvtárakban ahogyan vannak.
-
flegga92
senior tag
válasz
drmotto #2507 üzenetére
Nekem is így van. Nem frissítettem v4... felé. DLNA tökéletes Samsung tvvel. Raspberry Pi B samban kapcsolódik. TM, felxget, mc lett hozzá pluszba felrakva. Kívülről a VPN-en érem el amit a router tud. Így sokkal többet tud mint amit elvártam tőle.
Ha nincs HDD-d szerintem ez a legolcsóbb választás (legalábbis fél éve ez volt) -
Celtis
veterán
válasz
drmotto #2472 üzenetére
Azért kérdeztem, mert ha 24 óra után jelentkezik a hiba, akkor találn DHCP-hez köthető. Magyarázatom nincs rá, azon kívül, hogy alapból ennyi a lease time.
Ha nem úgy van jelenleg, akkor rendelje fix IP-t a fő routerben a TV mac címéhez és indítsd újra a TV-t amíg az új címet fel nem veszi.A másod routreben ugye ki van kapcsolva a DHCP?
-
drmotto
őstag
válasz
drmotto #2458 üzenetére
Kiműtöttem a tévét a helyéről, lehoztam a routerhez, összekötöttem egy madzaggal, és azonnal indult is a lejátszás. Több fájlt is néztem, mind ment. Megállapítottam, hogy ezek szerint a hálózati lejátszás is megy, csak valahol a két router között lesz valami. Visszavittem, visszatettem a helyére, összedugdostam a kábeleket. Gondoltam teszek egy próbát megint. Erre nem elindul? Bármit próbálok megy rajta.
Fogalmam sincs mitől, de működik.Köszönöm az ötletelést.
-
Celtis
veterán
válasz
drmotto #2445 üzenetére
Én a TV SW-ére gyankodnák. Nem lehet, hogy magától frissült, és azóta van ez a hiba?
Ha be akarod határolni a hibát, akkor nem úszod meg, hogy a TV-t közvetlenül a 4300-asra kössed egy hosszú LAN kábellel
Azt is kipróbálatod, hogy a 841 LAN portjára dugsz egy PC-t és azon keresztül próbálkozol mkv lejátszással.
Szintén nézd meg, hogy a 841 LAN portjra csatlakozva milyen az inetrnet elérés. (Speedtest, pingek sikeressége)Habár ilyen hibát szerintem ethernet szint nem okozhat.
-
BullZeye
veterán
válasz
drmotto #2316 üzenetére
Tudom, nekem is, FTP is tökéletesen működik, csak a My Cloud app nem pl, se a wd2go, se semmi ilyen.
Azaz megy 2-3 napig restart után aztán gondol egyet és abbamarad.Lehet router beállítás probléma lesz, ha megjön tablet és lesz értelme programnak, rászánok egy kis időt.
-
BullZeye
veterán
válasz
drmotto #2313 üzenetére
WD UI-ban
settings -> Energy Saver alatt Drive Sleep: OFFszerk.: más hálózaton csinálj egy olyan tesztet, hogy újraindítod cloudot, aztán ha feláll csatlakozol hozzá külső hálózaton keresztül, ha így megy, akkor üdv a klubban, ha nem, akkor nyisd meg 21, 80, 443-as portot a cloudnak.
-
Poki79
tag
válasz
drmotto #1741 üzenetére
Köszi, akkor mégiscsak átsiklottam a downgrade felett
A wifi sebességgel nincs gond, az most is úgy van, hogy a routert bridge módban használom (Xbox, Xbox360, TV rákötve) bár kicsit lassan tölt be, és nem nagyon tekerek belé, mivel sokat (2-5 mp) tölt, de asszony laptoposa is wifin van, szóval osztozni kell
Akkor megnyugtattatok és beruházok egy masinára -
Süvi
őstag
válasz
drmotto #1520 üzenetére
Igen, igényeltem, be is írtam.
#1518) krealon: Kipróbáltam, de sajnos nem működik.
Most már határozottan emlékszem, hogy volt rá példa, hogy a munkahelyemről is megnyitottam, csak valamit ezek szerint jól elállíthattam.
Van olyan lehetősége, hogy a gyárit visszaállítom, de a tartalom megmarad a Cloudon?
Köszönöm -
No.01
addikt
válasz
drmotto #1481 üzenetére
Ha egy FullHD film mellett megy a torrent rendesen nem csak korlatozva akkor nalad lenyegesen jobb a helyzet, mint a tesomeknal. Ott ugyanis torrent mellett nemhogy 1080p, de meg a 720p sem megy pedig nem wifin probalkoznak, hanem kabelesen van osszekotve.
Naluk annyi ay "extra" h a NAS egy medialejatszon (Popcorn A-300) megy keresztul nem pedig a TV-re megy direktbe.
-
Black Dragon
addikt
-
kokosmith
tag
válasz
drmotto #1401 üzenetére
Köszi a választ. Esetleg valakinek ötlet, mi lehet a baj? A számítógépről elérem a tartalmat hálózaton és My Cloud programmal, a médialejátszó látja a DLNA tartalmat, de hálózati meghajtóként már nem, pedig kábellel van rákötve a routerre a média lejátszó is.És még mindig nem értem, miért nem tudok belépni a wd2go.com oldalon.
-
dgabro
tag
válasz
drmotto #1342 üzenetére
Elolvasgattam, de valahogy nem világos még számomra
Nagyon csak tapogatózom, sosem használtam még ilyet, és inkább nem erőltetném, ha csak csalódás lenne, mert pont arra nem tudom használni amire szeretném.
Csak itthoni jólműködő hálózatos megosztás sajnos nem érdekel, akkor inkább megveszem a sima MyBook-ot, USB-vel rákötöm a médialejátszóra, úgyis ott lenne mellette fixen mindig, a transmissiont pedig úgyis a MED600 kezeli.
Kifejezetten a dropbox és copy fiókom kiváltását szeretném megoldani valahogy majd egyszer, ezért gondoltam, hogy jó lenne ez a szerkezet.
Arra van nagy szükségem van, hogy tudjak dolgozni az itthoni gépen és a munkahelyi gépemen is az adott állományokkal. Ráadásul itthon mac van, melóban pc.Nem ragaszkodom a dropbox szinkronizációhoz, csak a legalább olyan szintű használhatósághoz
Az owncloud-ot láttam, hogy használják vele, de nem világos számomra, hogy ezzel gyakorlatilag úgy érném el a tartalmát itthon a Finderben és melóban win-en az Intézőben, mint most a dropbox-ot és a copy-t?
Lesz egy külön "meghajtóm" pl. owncloud néven, mint jelen esetben a Dropbox-nak és a Copy-nak, és szépen használom a rajta lévő dolgokat.pdf-et, ai-t, id-t, cdr-t, psd-t kell tudnom megnyitni/menteni róla közvetlenül, viszont attól tartok ez olyan feladat lenne neki, mint a távoli film lejátszás mondjuk? Tehát le kéne töltenem az adott gépre a fájlt amivel dolgozni szeretnék, és ha végeztem, töltsem vissza a "felhőmbe" ha mondjuk itthon újra hozzá akarok nyúlni? Remélem nem, és csak félre értettem valamit
Azt nyilván beáldozom könnyedén, hogy akkor az itthoni filmlejátszás hálózaton keresztül menjen, mert USB-n keresztül össze sem tudom kötni a lejátszóval, de ha a Dropbox és Copy szintű felhő dologként nem tudom használni, akkor nekem nem érdemes ezt megvenni
Jól gondolom?Bocs az értetlenkedésért, új dolog ez nekem, és most rövid időn belül beleéltem magam, hogy ez nagyszerű lesz, de most konkrétan mégsem merem megrendelni a MyCloud-ot, mert kicsit megkavarodtam :S
-
BullZeye
veterán
válasz
drmotto #1237 üzenetére
http://wdmycloud:9000/#setup
Navigation tree -> By Folderhttp://wdmycloud:9000/#sharing
Media Recievers -> By Folder legyen mindenInnentől annak nevezed a mappádat aminek akarod, mert mappa struktúra alapján fogja betölteni TV-be a fájlokat. Ha zene mappád van akkor zene néven fog futni.
-
PistiSan
addikt
válasz
drmotto #1194 üzenetére
Le kell menteni ezeket a mappákat/fájlokat.
/etc/init.d/transmission-daemon
/var/lib/transmission-daemon
/etc/transmission-daemonFrissítés után újra húzni a transmissiont, miután fel települt ne kezdj neki configolni, másold vissz a fájlokat, indítsd el a klienst, és használd egészséggel.
-
BullZeye
veterán
válasz
drmotto #1168 üzenetére
Jah, csak scene rls-eknél hátrány, hogy van sample, van NFO, van SFV fájl, ami engem bosszant, mert ne szemetelje tele a sorozat mappáját. Valamint nem én döntöm el, hogy hogy rakják fel az adott oldalra, rarolva, vagy szimplán (és mivel nem is akarok vele foglalkozni, egyszerűbb scripttel helyre rakni és ha kell kicsomagolni).
Sick Beard pedig akár át is nevezi őket, bár ez XBMC feliratkezelőjét megtréfálja.
(#1167) PistiSan
Megmarad minden tartalom, hisz ezért van a 3TB, a seed mappába marad 48 órát a tartalom, és onnan törlődik automatikusan 48 óra seed után. A Sorozatos mappába instant átkerül kicsomagolva, ha kell átnevezve minden. És ez seed idő, szóval ha nincs kapcsolat, akkor nem tud seedelni sem, így nem ketyeg a seed ideje sem, így értelemszerűen akár 2 hétig is bent lehet, ha 13 napig nincs tracker.Ami még nem lenne rossz, ha SickBeard automatikusan a szinkronos sorozatokat át is nevezné instant, hisz oda nem kell felirat. De ez majd egy későbbi project lesz.
-
Gomezforewer
csendes tag
válasz
drmotto #1037 üzenetére
szia
Köszönöm válaszodat és az infót.
többiek is meg vannak vele elégedve?...visszaolvasgatva a topik elejére , azért volt itt pro/kontra álláspont főleg a torrentkliens, gyorsaság, megbízhatóság tekintetében...nem szívesen foglalkoznék azzal, hogy mit/honnan és hogyan töltsek le és küszöböljem ki az épp aktuális problémát.....mert nem értek hozzá....vagy csodák tényleg nincsennek?..és el kell fogadni, hogy ennyiért ennyit kapsz?
-
Süvi
őstag
Újraindítottam, már nem találom a hálózati eszközök között. A router beállításainál a hálózati eszközöknél már nincs megnevezve az eszköz, de a korább IP címnél még van egy MAC cím, amire rákattintva írja, hogy WD.
Kihúztam az utp kábelt a WD-ből. A routeren láttam ennek a jelét, de a WD ugyan úgy maradt kék ledes, mintha mise történt volna, pedig elvileg meg kellene változnia az állapotának.
-
PistiSan
addikt
Gondold végig a másolás folyamatát!
Amikor te a nason másolsz (totalcommanderből, hálózaton csatolt meghajtón), akkor az először a te gépedre kerül át, és utána másolja az új helyre!Egy kis segítség, sok időt spórolhatsz vele.
Nyilván te is transmissiont haszálsz mint mindenki más, ha megnyitod a transmission remote guit windows alatt, jobb klikk a letöltött anyagra, "Adat hely beállítása..." itt kiválasztod hová szeretnéd tenni, majd nyomsz egy OK-ot!
Ekkor a mozgatás a linuxos fájlrendszeren történik, maximum néhány másodpercet vesz igénybe, és ugyan úgy tölti tovább, nem kell újra hashelni sem.Egyébként nekem is tökéletesen megy a nas, nincs gondolom a távoli eléréssel sem.
Nem gondolnám hogy az enyém egy különleges darab, egyszerűen nincsenek túlzott elvárásaim vele szembem.
A markating megint más kédés. -
matyi94
senior tag
Köszi! Ezeket azóta működésre bírtam, azonban lenne egy elég kellemetlen problémám: ha admin jogosultságú mappát állítok zárt megosztásúra, a torrent kliens nem tud oda letölteni, viszont seedelni tud. Most kényszerből úgy csináltam, hogy letöltöttem és utána zártam csak le, viszont mondanom sem kell, ezt nem mindig így szeretném használni.
Valaki esetleg tudna olyan megoldást mutatni távoli elérésre, ahol szintén be tudok állítani admin és read only fiókokat és egyszerűen meg tudok osztani mappákat másokkal? Gyakran van a suli miatt ilyenre szükségem és mondanom sem kell, mennyire hülyeség, hogy mindenki regisztráljon be a wd honlapján. -
PistiSan
addikt
Kell nekem több topicba válaszolni egyszerre
A remote gui-nál nekem annyi volt, hogy az ip címet megadtam, a porhot nem nyúltam, mert alapértelmezetten hagytam a belső ip-n.
Illetve még felhasználói nevet, és jelszót is beírtam, utána rögtön csatlakozott, majd csinálok egy sotot otthon róla, bár nem hiszem hogy előrébb leszel vele. -
PistiSan
addikt
Nekem tökéletesen működik ezen leírás alapján!
[link]
Letöltöd az APK-t, fel rakod, és készen van!
Nekem mondjuk picit csalódás, hogy a kezdő képernyő, és a menüben is szép áttetsző a sáv, viszont ha meg nyitok egy böngészőt, vagy akármi mást, rögtön vissza ugrik a fekete sáv. -
Celtis
veterán
1. Viszonylag egyszerű beállítani a foldereket a tramsmissionben. Mit használsz, webes GUI, mindkettő? Hol az a bizonyos torrent mappa, a public könyvtárban? Mi a pontos elérési út?
2. Tedd fel az mc -t (midnight commander) a NAS-ra az SSH-n belépve.
3. Az mc-ben keresd meg és töröld korábbi elizélt mappát és tartalmát.4. Ügyesebb, ha nem egy közös torrent mappába, hanem típusonként eltérő mappába töltögetsz le.(filmek, zenék, könyvek, stb). Ezt legkönnyebben úgy tudod megcsinálni, ha a transmission remote GUI-t használod a gépeden. Itt az elérési út <-> folder összerendelés kicsit trükkös. Majd teszek fel egy képet.
-
Celtis
veterán
Ez a drmotto.dyndns.com a valós dns neved? Merthogy ez nem működik.
Másrészről, ha privát címed van, akkor pont otthonról elérhető a névfeloldással, de az internet felől nem. Mi a routereden a WAN port IP címe?
DNS ellenőrzése
A winwosban indíts egy parancssor ablakot és írd be
nslookup drmotto.dyndns.com
vagy a valós nevet. -
drmotto
őstag
Nos, elkezdett működni. A routert reseteltem, újra mindent beállítottam, és most megy a droidos appal és a wd2go oldalról az elérés, mobilnettel. Tehát kívülről már látszik.
A dyndns probléma viszont ha nem elérhető kívülről az UI, akkor ugye nem probléma, viszont az FTP elérés nem megy. Kapcsolathívási hiba üzenettel eldob a TC, mobilról pedig nem található üzenettel. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hobby elektronika
- LEGO klub
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mozilla Firefox
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- GTA V
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7900 XT 20GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Asus X670E-F R9 7950X 32GB DDR5 2TB SSD RTX 4080 16GB GDDR6X Asus ROG Strix GX601 1000W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Corsair 550W
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470P - i7-7820HQ I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Nvidia I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest