- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
Új hozzászólás Aktív témák
-
PistiSan
addikt
válasz
BullZeye
üzenetére
Ez egy sima debian karakteres felületen, akármilyen leírást keresel a neten hogyan kell ezt vagy azt telepíteni, az itt is működik.
Van még ott valami nas szoftver is, én nem próbáltam, mert nekem nem volt olyan sok dologra szükségem, nálam a transmission meg a samba megosztás megy összesen a nason, ja meg a syncthing amivel a telefonok tartalmát szinkronizálom folyamatosan..... na jó, flexget is van rajta, ami ellenőrzi, hogy jött e ki új sorozat rész a kedvencek közül, és ha jött akkor leszedi.
Ezekkel viszont szívtam rendesen, ellenben most már automatán működik minden.
Egy tanács, tök felesleges össze rakni a nast amíg nem vagy benne 100% biztos hogy jó lesz a rendszer amit felraktál, csak simán dugd rá a vinyóra a nyákot és teszteld úgy, arra azért figyelj, hogy ne feszüljön, vagy érjenek az elektronikus alkatrészek össze.
Közben meg találtam a képet amikor a 160-as vinyóra raktam fel a gyári rendszert.

-
PistiSan
addikt
válasz
BullZeye
üzenetére
Pár hónapja nyírtam ki a cleandebian rendszeremet egy aptitude update upgrade-al (azóta csak az apt-get update / upgrade parancsokat adom ki) akkor kellett újra tennem az egészet, szóval a leírás tökéletes.
https://drive.google.com/drive/folders/0B_6OlQ_H0PxVZTBtM3EyRVhDVms
Replace HDD - English.txt alapján járj el, amire én rá jöttem menet közben, hogy ha nem a gyári rendszert akarod rárakni, akkor rögtön letöltheted pl a clean debiant, és azt rakod rá 12. pontban leírtak alapján.Tesztből egy 160-as hdd-re ráhúztam a rendszert, és működött azzal is.
-
stickermajom
addikt
válasz
BullZeye
üzenetére
Nem rossz vas WD My Cloud, de szoftveresen egy hulladék, úgyhogy tényleg csak annak tudom ajánlani, aki CSAK arra szeretné használni, hogy külső vinyóját elérje hálózaton belül több gépről...
Ezt nem teljesen értem. Nekem tökéletesen megy a torrent + flexget rajta hónapok óta, egy-egy áramszünetet kivéve kikapcsolva sincs. Azért nem csak arra jó amit írtál.
Bár engem a külső elérés nem érdekel, nem akarok napközben belenyúlkálni, sőt ránézni se akarok. Szedje le amit kell, és azt érjem el HTPC-vel, ezt pedig atomstabilan teszi jelenleg is. -
Ra3
őstag
válasz
BullZeye
üzenetére
Én is gondolkodtam annó Synology-n sokat, de tavaly szeptemberben még egyrészt nem volt ilyen jó áron, meg a topicjában is sokan írták hogy azért 2 magos proci meg 512 ram kell alá hogy jól menjen minden, az meg 50k könyékén indul üresen, mint a tiéd is.
Nekem a végső lökést a 3tb-s mycloudhoz a 39k-s pcland-es akció adta meg, igazából azóta is meg vagyok vele elégedve, amire nekem kell arra bőven elég, szerintem egy Synology kihasználatlan lenne. -
PistiSan
addikt
válasz
BullZeye
üzenetére
Az 1 kattintasos telepitesen kívül van lehetőség külső programot is telepiteni?
Gondolom van bőven app választék. Egyebkent nekem sem jött be a wd fw je, nem véletlen cseréltem debianra. A wd hozzáállása is elég rossz, gondolok itt a v4 fw nél történt telepítési gondokra.
Használd egészséggel az új vasat
-
PistiSan
addikt
válasz
BullZeye
üzenetére
Nekem nincs olyan netem, hogy korlátozó tényező legyen a nas!
Ha gondolod ma csinálok egy tesztet, hálózaton a pc lesz a seeder, a nas meg a letöltő.
Nem tudom mennyire lesz releváns a teszt így, 1 seederrel.Unbrick közben meg mindegy mit használunk talpnak, a lényeg hogy ne feszüljenek a kábelek és ne legyen zárlat.
-
Sapphi
aktív tag
válasz
BullZeye
üzenetére
Nekem is akadt a lejátszás és ezért szerettem volna kicsit okosítani a NAS-on, aminek az lett a vége, hogy az egész elszállt.
Szerencsére PistiSan kolléga segítségével sikerült a rendszert újrahúzni, amit azúton is köszönök neki.
Ami viszont furcsa, hogy azóta egyszer kifagyott a NAS, de azóta atom stabilan teszi a dolgot és fut rajt jelenleg 15 torrent is probléma nélkül. Lejátszásnál pedig semmi akadás, semmi probléma.
Nem tudom, hogy ez annak köszönhető-e, hogy újra lett telepítve vagy valami más oka van. Nálam 100 Mbit-re kapcsolódik a NAS, viszont a gépem WiFi-n 5 Ghz-en van ami bőven meghaladja ezt a sebességet.
-
PistiSan
addikt
válasz
BullZeye
üzenetére
Az akadást szerintem nálad is az okozza, mint mindenkinél eddig, a nason gigabites port van, a routeren is, a média lejátszón pedig 100mb-es, valahogy ezek nem férnek össze. Nekem iszonyatosan sokat akadt az utóbbi időben, amióta új rendszer van rajta azóta 1x volt 1 pici akadás, bár az még ext3 partíción. Amióta ext4-re formáztam azóta nem is nagyon néztem filmet, de az jó volt végig!
Folyamatos a teljesítménye, nincsenek lassulások. Ahogy írtam is, nekem csak pár dolgora kell, feltölt, letölt, filmet nézek róla, egy két online rádió rögzítés/feltöltés megy, illetve még hálózati tárhelynek használom.
Nyilván minnél több dolgot, és erőforrásigényesebb dolgot futtatsz, annál inkább jöhetnek teljesítméyn problémák.Hátrényként a nehezebb configolást tudnám csak felhozni, minden más rendben van.
-
drmotto
őstag
válasz
BullZeye
üzenetére
Érdekes amit írsz a wd2go-ról, mert nekem a mai napig megy hiba nélkül azóta hogy hónapokkal ezelőtt itt volt téma. Windows-ról is, droidról is.
Én pedig csak ajánlani tudom. Igaz én nem buherálom állandóan, a fw is még a 2. amit kiadtak rá (3.xx.xx)
Megy rajta a transmission hiba nélkül, kiszolgál egyszerre 3 tévét. Szóval szerintem lényeges hogy mire is akarja valaki használni. -
matyi94
senior tag
válasz
BullZeye
üzenetére
Kozben rajottem, hogy nem buffereli a zenet. Mivel en nagy felbontasu zeneket hallgatok foleg (2000kbps+) kulso hangkartyarol az tart neki sokaig, hogy a mintavetelezesi frekvenciat beallitsa a hangkartyan.
(Egy direkt erre szolgalo lejatszo ezt fel masodperc alatt megcsinalja, viszont az xbmctol, mint univerzalis media centertol ezt nyilvan nem fogom elvarni)
. Amugy mindenkinek tudom ajanlani, mert nekem eddig ez a lejatszo kezeli legjobban a MyCloudot. -
djszido
tag
válasz
BullZeye
üzenetére
Wifin csinálta, de nem tudok máshogy próbálkozni. A macbookban nincs ethernet.. :S
Azóta viszont sikerült téglásítani az eszköszt, mert firmware downgrade közben megszakadt a kapcsolat.
Hétfőn visszaviszem. Majd megmondom, hogy egyáltalán nem indult el. Nem hiszem, hogy akadékoskodni fognak. -
itg
tag
válasz
BullZeye
üzenetére
Vinyó rendben van?
MyCloud:~# smartctl -a /dev/sda1
smartctl 5.41 2011-06-09 r3365 [armv7l-linux-3.2.26] (local build)
Copyright (C) 2002-11 by Bruce Allen, http://smartmontools.sourceforge.net
=== START OF INFORMATION SECTION ===
Device Model: WDC WD20EFRX-68EUZN0
Serial Number: WD-WCC4M1585305
LU WWN Device Id: 5 0014ee 2b45eb266
Firmware Version: 80.00A80
User Capacity: 2,000,398,934,016 bytes [2.00 TB]
Sector Sizes: 512 bytes logical, 4096 bytes physical
Device is: Not in smartctl database [for details use: -P showall]
ATA Version is: 9
ATA Standard is: Exact ATA specification draft version not indicated
Local Time is: Sat Sep 20 21:10:04 2014 CEST
SMART support is: Available - device has SMART capability.
SMART support is: Enabled
=== START OF READ SMART DATA SECTION ===
SMART overall-health self-assessment test result: PASSED
General SMART Values:
Offline data collection status: (0x00) Offline data collection activity
was never started.
Auto Offline Data Collection: Disabled.
Self-test execution status: ( 0) The previous self-test routine completed
without error or no self-test has ever
been run.
Total time to complete Offline
data collection: (28380) seconds.
Offline data collection
capabilities: (0x7b) SMART execute Offline immediate.
Auto Offline data collection on/off support.
Suspend Offline collection upon new
command.
Offline surface scan supported.
Self-test supported.
Conveyance Self-test supported.
Selective Self-test supported.
SMART capabilities: (0x0003) Saves SMART data before entering
power-saving mode.
Supports SMART auto save timer.
Error logging capability: (0x01) Error logging supported.
General Purpose Logging supported.
Short self-test routine
recommended polling time: ( 2) minutes.
Extended self-test routine
recommended polling time: ( 255) minutes.
Conveyance self-test routine
recommended polling time: ( 5) minutes.
SCT capabilities: (0x703d) SCT Status supported.
SCT Error Recovery Control supported.
SCT Feature Control supported.
SCT Data Table supported.
SMART Attributes Data Structure revision number: 16
Vendor Specific SMART Attributes with Thresholds:
ID# ATTRIBUTE_NAME FLAG VALUE WORST THRESH TYPE UPDATED WHEN_FAILED RAW_VALUE
1 Raw_Read_Error_Rate 0x002f 200 200 051 Pre-fail Always - 0
3 Spin_Up_Time 0x0027 100 253 021 Pre-fail Always - 0
4 Start_Stop_Count 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 5
5 Reallocated_Sector_Ct 0x0033 200 200 140 Pre-fail Always - 0
7 Seek_Error_Rate 0x002e 200 200 000 Old_age Always - 0
9 Power_On_Hours 0x0032 094 094 000 Old_age Always - 4965
10 Spin_Retry_Count 0x0032 100 253 000 Old_age Always - 0
11 Calibration_Retry_Count 0x0032 100 253 000 Old_age Always - 0
12 Power_Cycle_Count 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 5
192 Power-Off_Retract_Count 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 2
193 Load_Cycle_Count 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 22
194 Temperature_Celsius 0x0022 095 083 000 Old_age Always - 52
196 Reallocated_Event_Count 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 0
197 Current_Pending_Sector 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 0
198 Offline_Uncorrectable 0x0030 100 253 000 Old_age Offline - 0
199 UDMA_CRC_Error_Count 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 0
200 Multi_Zone_Error_Rate 0x0008 100 253 000 Old_age Offline - 0
SMART Error Log Version: 1
No Errors Logged
SMART Self-test log structure revision number 1
Num Test_Description Status Remaining LifeTime(hours) LBA_of_first_error
# 1 Short offline Completed without error 00% 0 -
SMART Selective self-test log data structure revision number 1
SPAN MIN_LBA MAX_LBA CURRENT_TEST_STATUS
1 0 0 Not_testing
2 0 0 Not_testing
3 0 0 Not_testing
4 0 0 Not_testing
5 0 0 Not_testing
Selective self-test flags (0x0):
After scanning selected spans, do NOT read-scan remainder of disk.
If Selective self-test is pending on power-up, resume after 0 minute delay. -
Poki79
tag
válasz
BullZeye
üzenetére
Hát ez igaz, főleg, hogy nincs róla infó, hogy pontosan hol is vannak a fülek. De most, ha visszaviszem garanciára az edigital-hoz, akkor ki tudja mennyi idő (2-3 hét biztos) lesz mire egyáltalán valamit mondanak rá. Bár, ha a szervizében meg tudják állapítani, hogy mókolás miatt döglött meg, akkor legalább meg is javíthatnák. Lehet így is járok el, majd utána szétkapom, ha már nem akarják javítani.
-
Poki79
tag
válasz
BullZeye
üzenetére
Hát, az ember mindig az egyszerűbb utat választja. Megszívtam. De olvastam a te írásaidat is és egyet kell értsek, sajnálatos, hogy semmi segítség nincs sehol, hogy mik lehetnek a fehér led okozta jelenségek. Jelenleg is így világít, néha elalszik egy pillanatra, majd újra csak világít. Amit írtál elgondolkodtatott, és máshol is láttam, hogy valami fdisk szerű dolgot is művelhet, ami nem kevés idő. De a türelme az embernek így vakon oly kevés, és mivel nincs visszajelzés úgy hiszi mindenki, hogy most megdöglött a ketyere. Le kéne tojnom nekem is és várni egy napot legalább, és utána szétszedni

Már be is szereztem hozzá a progikat, elolvastam a leírásokat. Nem ördöngősebb, mint bármi mókolás, csak idegesítő, hogy a saját hülyeségem ide vezetett. Na, majd az idő eldönti mi történik, később beszámolok... -
Kroni1
veterán
válasz
BullZeye
üzenetére
Érdekes ez a flexget, nem is tudtam h van ilyen, bár szerencse hogy nem nézek 50-et, csak egy-két sorozatot..

A Pi is a TVDB-t használja ha jól emlékszem, meg az imdb-t filmekhez, meg még másikat is be lehet neki állitani ha valaki mást szeretne.. Ahogy a kellő pluginnel a feliratokat is több helyről (pl. supersubtitles, opensubtitles) tudja ellenőrizni letölteni, és automatikusan betenni a film alá. Ezt a funkcióját amugy csak nemrég fedeztem fel és nagyon zsír..

szerk: Igazad van, hogy ez sok időt el tud venni, és pont ez az amit még imádok a Pi-ben: hogy amit láttam azt kipipálja, amit meg elkezdtem azt onnan folytatja ahol tartottam, és ezeket megjegyzi áramtalanítás után is!!!
-
stickermajom
addikt
válasz
BullZeye
üzenetére
Húz a szívem egy Synology felé, abba pont megfelelő alapp lenne a winchester belőle.
1-2 hónap és kiderül mi lesz a vége, bár már most hiányzik a NAS nyújtotta lazaság 
(#1795) Süvi Köszönöm, de legrosszabb esetben megy a gépbe a disk, nem szeretnék újból My Cloudra váltani.
-
Dzsiszke
csendes tag
válasz
BullZeye
üzenetére
Sajnos nem állítottam át automatikus frissítésről manuálisra a My Cloud-ot, így ma hajnalban frissített és nálam is jelentkezett a Bazie (#1592) kolléga által jelzett Transmission hiba.
Ismertek egy kipróbált módszert amivel visszaállíthatom a régi firmware-t? -
Dzsiszke
csendes tag
válasz
BullZeye
üzenetére
Köszönöm a tippeket, de sajnos nem jutottam előrébb. Én nagyon amatőr szinten állok a Linux rendszereknél, ez a parancssoros dolog soha nem ment. A Transmisson-nál manuálisan szeretném megadni a torrentek letöltési helyét mikor a torrent fájlt megnyitom. Próbáltam beállítani az elérési utakat, de mindig hibaüzenet kapok. A megadott helyen hiába állítok be több könyvtárat. A webes felületűvel is ez a helyzet.
Csak azt a könyvtárat látom ami a "settings.json"-ban benne van.
Leellenőriztem a könyvtárak jogosultságait (kép).
Az sem teljesen tiszta, hogy miért nem egyezik meg a fájlkezelőben látszódó könyvtár elérési út "/nfs/Public/Torrent" a transmission-ban megadandóval "/DataVolume/shares/Public/Torrent/Film". Gondolom csak nem látom a fától az erdőt és nagyon egyszerű a hiba. Segítségeteket előre is köszönöm. -
flegga92
senior tag
válasz
BullZeye
üzenetére
Mit tettél vele?

Nekem is a 2TB os van bár már beállítottam a Transmissiont hogy 22-7 ig ne menjen csak a letöltés, így kicsit sem zavaró. Amíg ment addig sem nagyon zavart de jobb a békesség. Egyedül a led villogása marha zavaró de nem merem kikapcsolni, leragasztani meg nem tudom mivel lehetne igényesen. -
Kroni1
veterán
válasz
BullZeye
üzenetére
Na ilyen progit keresek, csak rosszul fogalmaztam, szóval nem feltétlen a mycloudra, hanem a mycloudhoz szeretnék egy ilyen progit.. (menet közben derül ki hogy mit is akarok.
) Szóval akkor ez a NASról belső HDD-re másolás egy sima sync progival megoldható.. Mindjárt keresek is valami egyszerűbbet! THX! 
-
Kroni1
veterán
válasz
BullZeye
üzenetére
Igen, én is ugy látom, h ennyi az előnye, de nálam amugy is mindig van egy pendrive, arra felmásoltam a program files mappámból a már feltelepített mycloud progit (azaz portable verzió csináltam belőle) és igy bárhol elérem, még a melóhelyen lévő lekorlátozott gépekről is.
Amugy a videozás jópofa lenne, de sajna a MyCloud procija elég gyenge a filmek streameléséhez ha jol sejtem..
-
Kroni1
veterán
válasz
BullZeye
üzenetére
Köszi! na ez így tök jó.. Most beállítottam kb. mindent amit kell, Tmission feltéve, szemetelők leállítva és nagyon tetszik a MyCloud. Korábban már volt, de akkor továbbadtam, az LG-twonky gondok miatt. De miután már nem szenvedek a TV-men a DLNA-val, (egy openelecet futtató Raspberry Pi-vel filmezek) igy ismét egy ilyenre esett a válaszás, az USB3.0 meg a fájlsebességek és nem utolsó sorban az ára miatt is.. Nekem ezek kellettek, és a távoli elérés kevésbé érdekelt, ugyh számomra tökéletes a My Cloud!

-
törölt tag
válasz
BullZeye
üzenetére
Szerinted nem probaltam?
A gondom tovabbra is az, hogy pl TotalCommanderrel el szeretnem erni otthonrol konnyeden, mintha egy kulso vinyo lenne, de ezt csak akkor tudom megtenni, ha nyilt hozzaferesre allitom. Ekkor viszont barki turkalhat benne. Ha nincs hozzaferesre allitom, akkor en sem tudom elerni. Ez a gondom. -
stickermajom
addikt
válasz
BullZeye
üzenetére
Láttam a kiváltó okot, de reméltem, hogy mostanra meggondolod magad. El vagyunk itt eléggé veszve, és a topic is leült.

Más: OpenVPN klienst konfigolt már be valaki a MyCloudra? Azt tudom, hogy van, mert ha a Cloud services be van kapcsolva, akkor kommunikál a wd2go.com-mal. Én viszont ezt ki szeretném iktatni és kizárólag saját célra szeretném használni.
-
krealon
veterán
válasz
BullZeye
üzenetére
Nyitott port = a gepem (router-em) adott portja az internet felol elerheto (mint szerver).
Ha a szolgaltato nem ad publikus IP cimet (ujabban divat NAT, vagyis router moge rejtik a felhasznalokat), akkor az internet felol nem lehetseges kapcsolatot letesiteni a felhasznalo gepe fele (befele), azaz nem vegezhet szerver funkcioju muveletet a felhasznalo gepe.
Ennek semmi koze ahhoz, hogy a felhasznalo kepes kapcsolatot kezdemenyezni kifele meno iranyba, azaz klienskent mukodni.
-
pomk
őstag
válasz
BullZeye
üzenetére
Igen, tudom, hogy Apple nem támogatja a torrentek futtatását.
Szeretnék egy olyan NAS-t, amire tudok letölteni, elindítani, törölni, arányt nézni stb. 100%-ban iPad-ról. Laptopomat jelenleg kizárólag torrentetezésre használom. Teljesen feleslegesen. Szeretném eladni és venni egy NAS-t. A NAS-t a jövőben, miután már nem lesz PC a házban, iPad-ról szeretném irányítani, kezelni, beállítani, torrentezni, stb.
Ezen kívül egy olyan NAS-t szeretnék, amiről az arra letöltött filmeket/sorozatokat ugyanabban a hálózatba kötött médialejátszóval gond nélkül le tudom játszani.
Erre idáig 2 lehetséges megoldást kaptam: Synology és Zyxel.
Synologynak van egy SynoDS nevű alkalmazása. Egy ezt használó itteni felhasználó leírása alapján ezzel kiválóan tudja letölteni, kezelni a torrent fájlokat. Ezen kívül Synology mellett szól a DSM felület is, ill. a számomra nagyon szimpatikus webről elérhető kezelőfelület.
A másik a Zyxel és Dropbox megoldása. Zyxel NAS-okat össze lehet hangolni Dropbox fiókkal. Az ott létrehozott adott könyvtár tartalmát a NAS figyeli, így az oda bemásolt torrent fájlokat automatikusan letölti és seedeli.
WD My Cloud-ot nem ismerem, és eddig senki sem tudott olyan megoldást mondani( a transmission webes kezelésén kívül), ami hasonlókat tudna. Ha valaki tud ilyet, bátran ossza meg velem.Bízom benne, hogy az eddigi segítségeket, tanácsokat jól értelmeztem, és minden úgy van, ahogy írtam.
Ha bármiben tévedtem, kérlek javítsatok ki. -
dgabro
tag
válasz
BullZeye
üzenetére
Igen, olvastam. Épp miattad írtam, hogy nem értem az owncloud-ot, ha elviekben a használati szerint azt épp tudja magától is amit szeretnek.
Nem szeretnek filmeket lejátszani távolról (az csak az itthoni hálózaton menne), a munkahelyemen csak azt szeretném amit írtam is. Dolgozni róla és menteni rá közvetlenül.
Mondjuk az e-mail csatolás is érdekes ha nem megy, a leírásban pedig ezt írja. Így érdemes elolvasnom tényleg
Az owncloud-ot nem ismerem, csak a korábbi hsz-eidben olvastam róla, és megnéztem az oldalát. Ezért kérdeztem, hogy ez úgy működik-e, mint pl. a Copy vagy a Dropbox, tehát az asztali alkalmazásával szépen beépül a fájlkezelőbe, és tudom használni a saját itthoni WD MyCloud-omat, mert az oldalán csak azt láttam, hogy az online felületét promózzák (bár tény, nem merültem el teljesen a honlapján, láttam, hogy van asztali alkalmazása win-re és osx-re is, ez már biztató volt).
-
Kroni1
veterán
válasz
BullZeye
üzenetére
Azért nem értek veled egyet, mert (annak ellenére, hogy szarul van kivitelezve sajnos) alapvetően a DLNA-nál nincs kényelmesebb megoldás!!! A TV jó minőségű, háttérvilágításos távirányítója mindig ott van, azzal csak két kattintás és asszony már nézi is a sorozatait, vagy bármit amit lekaptam neki TM-el. Az én androidos telóm meg nincs mindig ott neki, a médialejátszó vagy HTPC (nem vitatom, h többet tudnak) de a szememben csak plusz egy kütyüt meg távirányítót jelent.. Volt nekem is minden ilyen kütyüm hidd el, de arra jöttem rá, h nekünk nem kellenek sem a plusz funkciók, sem a 24p, sem az "esetleges" jobb képminőség. Megmondom őszintén (lehet én vagyok igénytelen) de nekünk tökéletesen elég a dlna képminősége még egy 1080p 3D-s MKV-hoz is! Mondom ezt úgy, hogy volt egy elég komoly 24p képes 3D Bluray lejátszóm, médiaplayerem, sőt a PC-m a mai napig rá van kötve HDMI-n a TV-re, és hát mióta megy a routeremen a minidlna nem éreztem szükségét, hogy átkapcsoljak a PC-re. (előtte XMBC-n néztük a filmeket, de asszonnyal összehasonlítottuk, ő is azt mondta h teljesen jó a kép dlna-n, pedig egy 55"-os TV-nk van.)
Celtis: Nem, egyenlőre nem vettem meg a Zyxelt, ugy néz ki nem is fogom. Amugy már korábban meg is kérdeztem vargalex-et, elvileg fel tudom mountolni akár a mycloud-ot is LAN-on a router mögé.. Azt még eldöntöm, h mi legyen, nem lett volna rossz ha a 3600-as routert kihagyhattam volna, az eredeti terv az lett volna, h azt eladom, és a NAS-t rákötöm közvetlenül a UPC-től kapott HWG-re, (ami ugye modem+router egyben), csak most bridge módban van. Meglátjuk mi lesz, lehet h marad csak a 3600-as és a lassabb fájlmásolási sebességek.
-
mballer
csendes tag
válasz
BullZeye
üzenetére
Ó, ez nagyon jó, hogy sikerült, gratulálok!
És nem lassította le nagyon a rendszert?
Én tettem egy próbálkozást a bittorrent sync-kel, azonban a működése hagy még kívánni valókat maga után. Egy idő után leállt, nem szinkronizálta a fájlokat, és nagyon belassította a rendszert. -
Kroni1
veterán
válasz
BullZeye
üzenetére
Én nem nagyon teszteltem le a tudását, feladtam a MyCloud-al való kűzdést, mert kiderült, hogy a twonky nem szereti az LG tv-ket. Úgy volt h visszaviszem a boltba, de bejelentkezett rá egy kollégám, úgyhogy a héten vinném át neki.
Hogy kell érteni h nincs köze a felhőhöz? Nincs benne külső elérés?! Tehát mondjuk melóhelyen egy céges gépen nem lehet belépni rá?! Vagy hogy érted ezt?!
(ha jól látom mobil eszközök képesek elérni, de csak azok amiket hozzápárosítok!? Ez igy tényleg elég ratyi lenne..
) -
Kroni1
veterán
válasz
BullZeye
üzenetére
Szerinted érdemes szenvednem hogy feltegyem a minidlna-t a mycloudra?! Mert ez igy nekem sajnos nem jó, már azon gondolkodom, hogy hétfőn visszaviszem a boltba, és maradok az eddigi jól bevált WDR3600+külső HDD kombónál.. Ha meg nem tudok már elállni a vásárlástól (még 3 napon belül vagyok elvileg) akkor max eladom.
-
drmotto
őstag
-
Kroni1
veterán
válasz
BullZeye
üzenetére
Ez érdekes, mert nekem az előző routeremen miniDLNA kliens volt, azzal simán mentek a feliratok az LG (55LW5590-es) TV-n, most a mycloud beépített DLNA progijával meg nem megy..

Amugy lehet h az LG TV-vel van gondja? Nem hinném, de lehet.. Amugy gondolom van lehetőség rá, h feltegyek rá másik klienst ugy ahogy a transmissiont is ugye?
-
Celtis
veterán
válasz
BullZeye
üzenetére
helytelen telepítés, módosítás -> És ez a lényeg, ez az SSH.
Ha amiatt megy tönkre, mert rosszul telepítettél valamit,Na ezt mondom én is. Nem az SSH-n történő belépés, a garanciavesztő, hanem ha azon keresztül teszed tönkre az eszközt.
Teszem azt feltelepíted a transmissiont, a szerviz nem mondhatja, hogy attól ment tönkre az USB port vagy a tápegység, és köteles az ilyen jellegű hibát garanciában kijavítani. -
Celtis
veterán
válasz
BullZeye
üzenetére
Ezt most nem tudom megnézni, de úgy érted, hogy a készülékhez mellékelt angol nyelvű "warranty" feliratú füzetben van ez benne? Az mit befolyásol? És ha hottentottául lenne odaírva?
Magyarországon a "Jótállási jegy" feliratú papír jótállási feltételek fejezetében leírtak az érvényesek. Ha megveszed az Iponnál vagy másutt, ott bele van írva, hogy az SSH belépés garanciavesztő hatályú? Nem hinném.
-
Kroni1
veterán
válasz
BullZeye
üzenetére
Tök jók a leírásaid, köszönjük, van itt néhány hasznos progi!

Én viszont nagyon láma vagyok a témában, a leírtaknak kb a felét sem értem... Egyenlőre csak a Transmissiont szeretném feltenni a MyCloud-ra. Van esetleg egy nagyon szájbarágós, egyszerű halandóknak készült leírás arról hogy ezt lépésről lépésre hogyan is kell megcsinálni?!
Amugy azt jol olvastam, hogy TM telepítésével már ugrik is a gari a NAS-ról? Ennek nem örülök, akkor legalább ők beletehettek volna egy Torrentklienst..

-
-
black.eagle
csendes tag
válasz
BullZeye
üzenetére
Köszönöm a választ.
Kicsit ledöbbentem, mert többet vártam az új routertől sebességben a WiFi-n történő másolásnál.
Ezek szerint csak kábeles csatlakozással tudok elérni nagyobb sebességet.
Milyen kábelt javasolnátok?
Ugyanolyannal csatlakozzak a WD TV Live lejátszómhoz is?
Mert jelenleg WiFi-n érem el a My Cloud tartalmát.
Mit javasoltok? -
black.eagle
csendes tag
válasz
BullZeye
üzenetére
Ne haragudjatok, de teljesen kezdő vagyok a témában.
Szóval úgy építettem ki a rendszert, hogy a gigabites portra rádugtam a My Cloudot azzal a kábellel, amit adtak hozzá.
Az eszközt WiFi-n keresztül érem el netbookról, tabletről, vagy mobilról.
A probléma amit vázoltam az volt, hogy a netbookról Wi-Fi-n keresztül kapcsolódva próbáltam áthelyezni a NAS-on állományokat egyik mappából a másikba, ekkor tapasztaltam az 5 MB/s sebességet, vagy ha a netbookról WiFi-n keresztül akarok felmásolni fájlokat a NAS-ra, akkor is ezt a 4-5 MB/s sebességet tapasztaltam.
Mit csinálok rosszul? A NAS gigabites portra csatlakozik, a router 300 Mbit-es. Az előző mezei sem volt sokkal lassúbb mint így.
Bocsi, nem szeretnék senkit kiakasztani a tudatlanságommal, de tényleg kezdő vagyok a témában.
Köszönöm a segítségeteket!
-
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye
üzenetére
Vicces, hogy tulképp ekkora a My Cloud, ha a műanyagokat lehámozod róla:
Nem nehéz szétszedni amúgy, gyakorlatilag van 4 pöcök ami tartja, ezeket kell kiakasztani és kiékelni pl csavar fejekkel, utána pedig szimplán leemelni az alsó és felső részen a sínt, ami képen is jól látható. Ezután csak lehúzod és kész, de van róla videó, My Book Liveról, ugyanez.
-
PistiSan
addikt
válasz
BullZeye
üzenetére
Várom a leírást, jól hangzik, bár nekem nincsenek ilyen automatizált igényeim!
Ha véletlen nem vagy otthon 2 napig, akkor letölti, nem nézed meg, és törlődik a tartalom?
Illetve ezt a 2 napot átgondolnám picit, mert van néha olyan eset hogy nem megy a tracker éppen, vagy nincs hálózati kapcsolat. Lehet bent marad a listádon a letöltés mondjuk 30 perc seed idővel, utána hiába is próbálnád, nem tudod tovább tölteni mert törölte a script a tartalmat is.Valami olyan ultimate megoldás lenne még jó, ami felmegy az oldalra, megnézi a listán még mit kell seedelni, ha már nincs valami a listán akkor leállítja, tudom hogy ilyen jelenleg nincs, de simán el tudom képelni hogy össze hozol valamit erre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy ruhás topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Projektor topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- One mobilszolgáltatások
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 128GB récezöld
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen 1 FHD notebook - i7 10850H 32GB DDR4 1TB SSD T2000 4GB W11
- 27% - ASUS TUF VG249Q3R Gaming IPS Monitor! 180Hz / 1ms / 1920x1080 / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI Gaming X RTX 3060Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Bár engem a külső elérés nem érdekel, nem akarok napközben belenyúlkálni, sőt ránézni se akarok. Szedje le amit kell, és azt érjem el HTPC-vel, ezt pedig atomstabilan teszi jelenleg is.

mert itt mások jobban értenek ehhez mint én. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)