Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- kenand: Intel NUC 5i3RYK (Core i3-5010U) házbővítés 2db. SSD (HDD) befogadására
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BullZeye
veterán
Van egy 4 éves WD My Cloudom, alapból 3terás volt, de aztán cseréltem Synologyra, HDDt használom azóta is.
Jelenleg kibelezve pihen dobozában évek óta az eszköz, gondoltam húgomnak összerakom egy 500 gigás HDD-vel, hogy alap dolgokra jó legyen neki (transmission, backup, sickbeard, flexget). Évek óta hozzá se nyúltam, de annó volt egy leírás külső telepítésre linux alól, kérdésem az lenne, hogy van e valami guide, amivel lehetőleg gyorsan és flottul fel tudok telepíteni egy 500GB HDD-re My Cloud OS-t?
Vagy van valami tippetek mire tudnám még használni a hardvert?
-
BullZeye
veterán
Aki esetleg vacilál, hogy megvegye ezt 55k-ért (3TB WD My Cloud), vagy inkább 33k+30k-ért egy DS115j-t (magyarán +8k), annak azt ajánlom, hogy ne vaciláljon, és vegye megye a Synology-t.
Ég és Föld a kettő. 2 évet lehúztam WD My Cloud mellett, azon kívül, hogy 2x brickelődöt, és hogy nem értem el kívülről pár nap után nem volt vele bajom, lassúka volt, de mivel ingyen volt, nem érdekelt, de Synology-val egy ajtó nyílt ki...
DS215J-t vettem, mivel 1 HDD már nem elég, és majd veszek bele még 3TB-ot, sebesség konkrétan megduplázódott, 3TB adatot míg lementettem hálózaton kb 60MB/s sebességgel tette (olvasás), visszamásolni 100MB/s-el ment (írás), majdnem fele annyi ideig tartott a művelet (és itt 4 órás sebesség javulásról beszélünk, és HDD írási sebessége volt a szűk keresztmetszet).
Gyakorlatilag bárhonnan elérem a vezérlőpultot, fogalmam sincs WD miért nem képes ezt belerakni, ha eszembe jut valami, ránézek DynDNS segítségével akárhonnan, és be tudom állítani.
Programok telepítése és törlése 1-1 kattintás, és végre nem szanaszét szemetelődnek 8 mappába a telepített dolgok, hanem egy @appstore mappába szépen elrendezve. Az eddigi 5-6 program helyett itt 1 kattintással telepíthető vagy 100 app. Végre van választási lehetőség, ha nem tetszik SickBeard, van SickRage, nem jó a Transmission van 4 másik. Végre van CLOUD elérés, és nem az a szutyok szar webdav+program ami WD my CLOUD-on volt.
Nem rossz vas WD My Cloud, de szoftveresen egy hulladék, úgyhogy tényleg csak annak tudom ajánlani, aki CSAK arra szeretné használni, hogy külső vinyóját elérje hálózaton belül több gépről...
-
BullZeye
veterán
DIGInél pár hete megnövelték a sávszélt 100mbitre. Na azóta 100%osan kihasználja magát Transmission, de nem éri el a 6-7 megabájtos letöltést sem. Cserébe böszme mód belassítja az egészet, de néha még az elérés is nyögvenyelős.
Debian alatt mennyivel tölt le Transmission?
(#2587) PistiSan
Tavaly mikor szétkaptam én ráraktam egy nagy hűtőbordára, így eredetihez képest kb 10°C csökkent a hőmérséklete. -
BullZeye
veterán
válasz
PistiSan #2550 üzenetére
Lassulás/gyorsulás előfordul? Érthetetlen okokból kifolyólag időnként akad lejátszás KODIn ami azért vicces, mert közben van szabad memória, és procit se hajtja semmi, és már szeretnék nagyon megszabadulni eredeti OS-től.
Na most van hátránya, hogy nem eredeti OS van? Synology OS nem megy fel rá?
-
BullZeye
veterán
Ha csak 10k-val lenne több, akkor már én is Synology-t használnék.
Ettől függetlenül 1,5 éves használat után határozottan nem ajánlom WD My Cloud-ot. Instabil rettentő módon, és V4-nél letiltották apt-get parancsot, aminek hatására csak pár dolog működik amire szükségem lenne.
Arról nem is beszélve, hogy router reset után patyolat tiszta beállításokkal is 4-5 nap után eldobja a wd2go.com elérhetőséget, és így se windowsról, se androidról nem érem el a tartalmakat, mert közli, hogy nincs ilyen készülék a hálózaton.
50mb Diginetet nagyon ritkán használja ki, mert nem elég a vas hozzá, 6-7MB/s helyett 3,7nél szokott kimaxolódni, csak újraindítás után vagy amikor jó napja van megy feljebb.
1 hónap újraindítás nélkül, és meglehetősen lassú a csatolt hálózati könyvtárak böngészése - 1-1 másodperc míg belép egy üres könyvtárba ami nincs cachelve.
-
BullZeye
veterán
válasz
stickermajom #2432 üzenetére
Úgy 1 évet le vagyok maradva, 4.0 FW-vel ezek szerint már lehet installálni dolgokat?
szerk.:
Közben utána néztem, de látom sajnos SickBeard még nincs, így egyenlőre kiesik. -
BullZeye
veterán
válasz
drmotto #2316 üzenetére
Tudom, nekem is, FTP is tökéletesen működik, csak a My Cloud app nem pl, se a wd2go, se semmi ilyen.
Azaz megy 2-3 napig restart után aztán gondol egyet és abbamarad.Lehet router beállítás probléma lesz, ha megjön tablet és lesz értelme programnak, rászánok egy kis időt.
-
BullZeye
veterán
válasz
drmotto #2313 üzenetére
WD UI-ban
settings -> Energy Saver alatt Drive Sleep: OFFszerk.: más hálózaton csinálj egy olyan tesztet, hogy újraindítod cloudot, aztán ha feláll csatlakozol hozzá külső hálózaton keresztül, ha így megy, akkor üdv a klubban, ha nem, akkor nyisd meg 21, 80, 443-as portot a cloudnak.
-
-
BullZeye
veterán
válasz
PistiSan #2236 üzenetére
sokat nem árul el, nekem spec jelenleg kéken világít, az IP címével semmi baj, mert 5 perce még ment, aztán XBMCn movie setteket akartam beállítani, aztán most hallom ahogy dolgozik a vinyó, de se hálózatról, se SSHról, se böngészőből nem érem el. Ilyenkor szoktam kihúzni, de már a faszom tele van, hogy ki kell állandóan
mivel SSH is elérhetetlen, ezért fogalmam sincs mit csinál, twonky ki van lőve, és a HTPC-t kikapcsoltam már.
-
BullZeye
veterán
Ha eléred SSH-t piros ledből, akkor elméletileg elég, ha csatolod a meghajtót (fogalmam sincs hogy, de nekem azt írták anno, de egyszerűbb volt szétkapni és linux alól újrahúzni az egészet).
Szutyok egy eszköz ez, zéró supporttal, nekem első napon ment tönkre: fehér ledes volt, ami mint azóta kiderült lehet, hogy javítható lett volna kis türelemmel, de persze support erről nem tudott, úgyhogy kihúztam falból. De menyasszonyom elintézte, hogy másnapra küldjenek egy újat, régit visszaküldtem, és visszakaptam az árát, így végül is ingyen volt.
De még így is, hogy semmibe nem került rettentően utálom, mert az új eszközt belaktam, ment is pár hétig aztán egy újraindítást követően ugyanúgy piros led lett, akkor azt írták, hogy ssh-ból lehet mountolni a kötetet, de inkább újrahúztam, aminek hátránya, hogy nem maradnak meg az adatok, vagy legalábbis nem sikerült úgy megoldanom, hogy megmaradjanak, és a cloud is működjön.
Ha HTPC-t végre sikerül rábeszélnem, hogy virtual machine-ben futtassa Synology OS-ét, akkor az lesz az a nap mikor kidobom az 5. emeletről.
Ha másolok róla, már használhatatlanul belassul, és még XBMC lejátszása is megakad. Flexget mikor ellenőriz gyakorlatilag megakasztja fél percre az egészet. Letöltése transmissionnel nem tudja kihasználni az 50mbites netet sem.
De legalább ez a legolcsóbb NAS mind közül, úgyhogy nagyon nem lehet rá panasz.
-
BullZeye
veterán
válasz
matyi94 #2193 üzenetére
XBMC-t használok vagyis már Kodi Helix RC3-at, de Frodo-val sem volt ilyen bajom. Nekem akkor volt szar, mikor flexget megakasztotta és közben még másolódott is, na ilyenkor bufferel-t a film.
Viszont átállítottam a cache-t, hogy ne memóriába, hanem HDD-re (ez csak helixben ment) így gyakorlatilag 2mb/sec filmet 8 megával másolja a HDDre és onnan olvassa XBMC.
De zenét sose bufferelt, ott rákattintottam, és kb 1 másodperc után le is játszotta, dal váltások között ennyi sincs.
-
BullZeye
veterán
Ha UIn keresztül DEB fileból updatelek, akkor elvesznek az adatok a my cloudon?
-
BullZeye
veterán
Ha Transmission letölt valamit, és azt átmásolja, kicsomagolja, vagy szimplán túl gyorsan tölti le, az SMB folyamatként fut, és ilyenkor XBMC (lejátszó) elég gyakran akar "előtölteni".
Így hogy NFS-re raktam át, egyenlőre ez úgy tűnik megszűnt, bár még nem töltöttem le azóta 40 gigás fájlokat, szóval majd kiderül. De ha csak felére csökkenti ezt én már boldog vagyok.
-
BullZeye
veterán
XBMC-vel sikerült valakinek összehoznia NFS-t? Ha igen, tud küldeni hozzá valaki egy guide-ot, mert itt próbálkozom vele egy ideje, viszont IPcím/NFS és üres teljesen.
Export fájlban ennyi van:
/nfs *(rw,all_squash,sync,no_subtree_check,insecure,crossmnt,anonuid=65534,anongid=1000)XBMCnek kell valahol az UID-t megadni vagy akármi?
-
BullZeye
veterán
SMART Attributes Data Structure revision number: 16
Vendor Specific SMART Attributes with Thresholds:
ID# ATTRIBUTE_NAME FLAG VALUE WORST THRESH TYPE UPDATED WHEN_FAILED RAW_VALUE
1 Raw_Read_Error_Rate 0x002f 200 200 051 Pre-fail Always - 0
3 Spin_Up_Time 0x0027 201 153 021 Pre-fail Always - 4925
4 Start_Stop_Count 0x0032 096 096 000 Old_age Always - 4540
5 Reallocated_Sector_Ct 0x0033 200 200 140 Pre-fail Always - 0
7 Seek_Error_Rate 0x002e 200 200 000 Old_age Always - 0
9 Power_On_Hours 0x0032 090 090 000 Old_age Always - 7470
10 Spin_Retry_Count 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 0
11 Calibration_Retry_Count 0x0032 100 253 000 Old_age Always - 0
12 Power_Cycle_Count 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 15
192 Power-Off_Retract_Count 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 9
193 Load_Cycle_Count 0x0032 199 199 000 Old_age Always - 4530
194 Temperature_Celsius 0x0022 112 094 000 Old_age Always - 38
196 Reallocated_Event_Count 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 0
197 Current_Pending_Sector 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 0
198 Offline_Uncorrectable 0x0030 100 253 000 Old_age Offline - 0
199 UDMA_CRC_Error_Count 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 0
200 Multi_Zone_Error_Rate 0x0008 100 253 000 Old_age Offline - 0Cache köszöni szépen jól van, memória se fogyott el, HDD meg bár sokat ment nem hiszem, hogy fel akarná adni
-
BullZeye
veterán
Ez megint érdekes volt (szerencsére egyenlőre semmi komoly, de akkor is, hátha más is találkozott vele.
Nem nagyon nyúltam My Cloudhoz már hónapok óta (6 hónapja kb) csak használtam, "boldog" voltam.
Transmission egy pár napja elkezdte azt csinálni, hogy 100%on pörgeti egyik magot, és elérhetetlen az UI, ezáltal flexget se ment. Transmission újraindítása csak pár óráig javította meg.Szóval fél év után újraindítottam My Cloud-ot, ami jól is sikerült, már meg is lepődtem, mert nem ezek voltak a tapasztalatok eddig. 5-6 perc után már használható is volt szinte rögtön elmentünk vidékre, 1 órája hazaértem, transmission megint elérhetetlen, gondoltam fasza, majd újrainstallom és jó lesz, de épp elérhetetlen volt Cloud, de úgy abszolút, még SSH se látta.
Mindenek előtt routert indítottam újra, hátha feléled. (stabil kék led, vinyó pörgött, zöld ethernet port)
Persze nem történt semmi ezzel sem.Aztán kihúztam fél órára had pihenjen offline szegény így 1 év után végre, majd bedugtam, és mintha mi se történt volna működik megint pár perc után.
Fogalmam sincs mi volt ez.
Viszont Transmission továbbra is szopat, hiába nem nyúltam hozzá szó szerint 1 éve a konfig fájljához, mégis bekattan egy idő után.
Nagyon érik már az a Synology-ra váltás, de bosszant, hogy ventilátoros, azt meg csak nem szedem darabokra az első nap...
-
BullZeye
veterán
válasz
PistiSan #1854 üzenetére
Ezért írtam szó szerint, hogy aki nem ért hozzá, vagy aki nem használja ki.
Ha az ember napi 9 órát dolgozik, 1 órát utazik, bevásárol, főz, mos, annak nem sok ideje marad kézzel hozzáadni a dolgokat, legalábbis nem azzal tölteném a napi pár óra szabadidőmet, hogy egyenként végignézzek minden sorozatot, hanem inkább benyomom a TV-t és a HTPC-t, és nézem XBMC-vel az aktuális részt.
Ezért is használom pl trakt.tv-t, hogy azt se kelljen senkinek fejben tartania, hogy mit mikor nézett meg. Melyik rész volt az utolsó és a többi. Napi fél órát simán elvenne az ember idejéből, ha még azon is gondolkodnom kéne melyik részt láttuk utoljára.
-
BullZeye
veterán
Flexget - RSS letöltés, beállítottam 50 sorozatot, és ahogy kijön új rész letölti. Ha pl csak bdrip van belőle, akkor vár 8 órát, ha nem jön jobb letölti a bdripet, ha viszont 1 hét után jön 720p akkor felülírja a régit automatikusan.
Túlképp sorozatletöltő nálam.Sickbeard pedig a tévedhetetlen sorozat szortírozó, és theTVDB alapján elnevezi a részeket kedvem szerint.
És nem azt mondom, hogy szar, csak mikor pl letölt valamit transmission, torrentexpander kicsomagolja, ilyenkor használhatatlan filmnézésre, és ilyenkor simán megáll a filmezés 10-20 percre, és ez bosszantó tud lenni.
-
BullZeye
veterán
Majd rájössz, hogy Transmission-höz kell Flexget is. Az meg az új FW-n nincs. Aztán rájössz, hogy sickbeard is kellene a sorozatok miatt, az megint nincs az új FW-n.
Aztán szeretnéd majd ráerőltetni, végül sikerül, de a kövi restartnál 2 hónap múlva fehér led lesz.
Aztán rájössz, hogy javítható, de qrwa anyját minden adat megint elveszett.
És amikor ezt 3x játssza el, akkor rájössz, hogy első NASnak tök jó ez, mert belejön az ember, aztán rájön, hogy nem véletlenül kerülnek többe a Synology NAS-ok.
-
BullZeye
veterán
válasz
stickermajom #1792 üzenetére
Vegyél egy normális NAS-t abba jó lesz a vinyó.
Én is gondolkodom a váltáson, kell a hóhérnak a stressz állandóan, nem beszélve arról, hogy 3-4 nap után nem érem el külsőleg androidos progival a szerót.
De hát a nagyok sokat esznek, és qrwa drágák, van ami 150k, holott 20k körül lehet megvenni ugyanazt az alaplapot és procit ....
(J1900)
Ha nem ingyen lett volna a My Cloud, eléggé dühös lettem volna párszor rá.
-
BullZeye
veterán
válasz
stickermajom #1550 üzenetére
nem használok DLNA-t, twonky is ki van lőve, samsung tv rootolva van, és sambát használok hozzá.
-
BullZeye
veterán
-
BullZeye
veterán
Miért nem telepítesz egy tucatsync programot gépedre? Úgy értem ha nincs mindig bekapcsolva a gép, akkor nem is a mycloud-ra kéne rakni, mert nem tud syncronizálni, ha nincs a gép bekapcsolva.
Viszont ha gépeden fut a sync, mycloud 24/7 elérhető, így akkor és úgy tud synncronizálni amikor csak szeretne.
-
BullZeye
veterán
válasz
stickermajom #1437 üzenetére
És továbbra is működik a wd2go.com? Meg az androidos app is? Mert nekem ezeket vágta galyra még annó
-
BullZeye
veterán
válasz
stickermajom #1407 üzenetére
Itt vagyok, csak passzívan, ez után mondtam, hogy én részemről kiszálltam
Cuccos tökéletesen üzemel, azóta TV-hez beszereztem egy univerzális távirányítót is, nem kevés scripteléssel gyakorlatilag a szó szoros értelmében a sorozatok nézése mostanra 1db gombnyomássá vált, mert minden automatizált lett.
-
BullZeye
veterán
válasz
krealon #1379 üzenetére
És nekem tudnom kéne ezt, nem? Mert elképzelhetetlen, hogy esetleg mint nekem melóhelyen tiltva vannak a portok, és csak a 80-as és 443-as portok vannak nyitva kifelé és befelé.
És nekem tudnom kéne azt is, hogy nem kap publikus IP címet sem.De legalább sikerült felhúznod ezzel a kis képpel annyira, hogy tényleg utolsó eset volt, hogy segíteni próbáltam másnak
-
BullZeye
veterán
[GUIDE] WD My Cloud - Owncloud
OwnCloud, hogy valóban legyen felhőszolgáltatás My Cloud-hoz, ha már a neve ellenére igen csak hiányos szolgáltatásokkal bír itt-ott.
-
BullZeye
veterán
Apple a torrent ellen van, és mindent eltávolított amit "legális" úton lehetett beszerezni. Nem értek hozzá, droidom van nekem is, amin tökéletesen működik, de úgy vélem, hogy jailbreak nélkül torrent programot nem tudsz rárakni, így nem is tudsz egyik NAS-sal sem használni torrent progit.
Synologyn is egy butított transmission fut, és a Qnap-ra is csak transmissiont lehet telepíteni, My Book live dettó transmission. Gyakorlatilag Deluge van NAS-okra ezeken kívül, tized annyi supporttal, ami nagy szó, mert transmissionhöz sincs sok. És továbbra sem fogsz tudni iOS-re Deluge-ot irányító programot rakni, mert nincs appstoreban, és te nem jailbreakelsz.
Szóval továbbra is, mit szeretnél tőlünk egész pontosan?
-
BullZeye
veterán
WebDAV-ot használ, azaz mountolhatod N: meghajtóként, ami közel sem olyan mint egy otthoni hálózat. Mert pl streamelni nem lehet róla, szóval ha elmész valahova, és meg akarsz nézni valamit, akkor előbb letölti és utána nyitja meg, ez igaz mindenre, ha 500 megás PDF-et akarsz megnyitni, előbb letölti tempbe és onnan nyitja meg, ha mented akkor az egészet feltölti my cloud-ra. Szóval csak egy fokkal jobb mint FTP, de azért jobb.
Csak böngészővel nem tudod elérni My Cloud-ot, csak mountolni tudod a megosztást windowsba.
Email csatolás meg csak akkor megy, ha felrakod az owncloud-ot, és nem böngészőből mailezel (mert csak linket szerezni nem lehet, mindenképp mailt akar csinálni, és megnyitja a sose használt outlookot).
(#1350) Szaszabond
Ha kihúzod 99% hogy brickeled is, villogó fehér led simán eltarthat 1-2 óráig is. -
BullZeye
veterán
"világon bárhonnan"
Ezt azért cáfolnám, pl 3 hónapja létező hiba, hogy a legújabb JAVA megöli a webdav részét. Hiba bejelentése után több mint 3 hónapot kellett várni, hogy kijavítsák egy FW upgraddel.
Valamint erősen hiányos a webdav része alapból is, húgomnak pl nem működött rendesen windows XPn a régi gépén, mert minden áron tanúsítvány hibák miatt meghiúsult, ez persze windows hiba volt, de ha én nem értek hozzá, és nem hozom helyre neki, akkor magától soha nem tudta volna használni csak FTPnek."és e-mailhez csatolhatók a fájlok."
Nem, nem csatolhatóak. Fel kell raknod egy külön programot hozzá, hogy csatolni tudj.Közel sem frankó, sőt, ha interneten keresztül akarod használni, és nem android alól, akkor szopás az egész. Olvass vissza, leírtam (párszor), hogy a My Cloud miért nem felhő, és miért nem fogja alapból soha helyettesíteni a dropboxot. És erre kell az owncloud. Bár ezzel is tele van a hócipőm, mert AVI-t nem tud streamelni (fuck logic).
-
-
BullZeye
veterán
My Cloud-hoz is van elég sok leírás, Minidlna meg majd lesz, ha valakit érdekel, de mivel a DLNA alapból egy szar dolog, és mert akár egy androidos telefonnal is ki lehet váltani, vagy akár routerre telepített DLNA-val, nagyon nem hiszem, hogy törni fogja magát érte akárki is.
Nem beszélve, hogy rettentően igénytelen dolog DLNA-val nézni akármit is, így aki picit is igényesebb az vesz egy lejátszót vagy htpc-t amivel sokkal jobb lesz a képminőség, és 50x annyi funkciója lesz mint a DLNA-val.
Szóval ha valakinek van hozzá gyomra, és van asztali PCje, hogy visszaállítsa a My Cloudját, ha valami balul ütne ki, akkor itt van pár tipp a kiinduláshoz:
cp /etc/apt/sources.list /etc/apt/sources.list.bak
echo deb http://ftp.us.debian.org/debian/ sid main >> /etc/apt/sources.list
apt-get update
apt-get install libsqlite3-dev libjpeg62-dev libexif-dev libogg-dev libid3tag0-dev libvorbis-dev libavutil-dev libflac-dev libavformat-dev libavcodec-dev make
apt-get install minidlna
mv -f /etc/apt/sources.list.bak /etc/apt/sources.list -
BullZeye
veterán
Böngészőből nem éred el My Cloudon tárolt fájlokat.
Mountolni tudod a böngészőből (WebDAV, keress rá), hogy elérd intézőből. De pl ha videót akarsz nézni, ahhoz le kell töltened a video fájlt (mert webdavból nem lehet streamelni), vagy telepítened kell WD Desktop APPját (ritka ostoba alkalmazás, és lassú).Azaz hagyományos értelemben nem felhő, hiszen semmit sem tehetsz vele amit pl Dropbox-szal igen, és ami igazi felhővé tenné. És pl fájlmegosztás sem működik vele 3rd party program nélkül.
És most ez a bajom az ownclouddal is, hogy AVI fájlokat nem tud streamelni, csak WMV meg MP4....
-
BullZeye
veterán
válasz
mballer #1260 üzenetére
Alapból 0%-ot eszik, szóval csak akkor fut mikor használatban van, és mivel max 3-4 ember használja a My Cloud-ot, nem mondanám, hogy észre lehet venni, hogy fut (használat közben Apache2-ből fut kb 3 egyenként 8-11%-al. Leginkább arra kell nekem owncloud, hogy meg tudjam osztani fájlokat "idegenekkel".
Egy bajom van vele, hogy nem lehet UI-ban hozzáadni azt az 1,5 terra adatot, ami másik mappában van. Szóval ahhoz, hogy meg tudjam osztani a rajta lévő fájlt, UI-ból fel kell töltenem az egyik mappába, VAGY bemásolnom data mappába a fájlt.
Amit még nem próbáltam, hogy linket készíteni hozzá, és akkor talán látszódna az egész, majd meglátom, ha lesz kedvem szórakozni vele, egyenlőre az is elég, hogy működik végre.
szerk.: Ja igen, és hogy AVI fájlokat nem mindet streameli, csak letölteni lehet. Mp4 fájlokat meg lejátssza rendesen, szóval még tényleg tesztelnem kell.
-
BullZeye
veterán
Hehe, azt hiszem sikerült végre áthidalnom a legnagyobb problémát WD My Clouddal, mégpedig hogy qrwara semmi köze a Felhőkhöz.
De végre sikerült feltelepítenem az ingyenes OwnCloud-ot.
Egyenlőre tesztelem és gondolkodom, hogy a kismillió lépésből melyek kellettek hozzá, hogy telepítődjön rendesen
Nem azt mondom, hogy hasít, viszont komótosan de működik, és külső elérés is megvan, naptár működik benne. -
BullZeye
veterán
válasz
drmotto #1237 üzenetére
http://wdmycloud:9000/#setup
Navigation tree -> By Folderhttp://wdmycloud:9000/#sharing
Media Recievers -> By Folder legyen mindenInnentől annak nevezed a mappádat aminek akarod, mert mappa struktúra alapján fogja betölteni TV-be a fájlokat. Ha zene mappád van akkor zene néven fog futni.
-
-
BullZeye
veterán
Készülék mellett van egy 20-25 nyelvű papír garanciáról, aminek a szövege:
Korlátozott jótállás
A WD garantálja, hogy a termék normál használat esetén az alábbiakban meghatározott időtartamig anyag- és gyártási hibától mentes, és megfelel a WD termék műszaki leírásának. A korlátozott jótállás
időtartama az országtól függ, amelyben a terméket vásárolta. A korlátozott jótállás időtartama 2 év az észak-, dél- és közép-amerikai régióban, 2 év Európában, a közel-keleti és az afrikai régióban, és 2 év a délkelet-ázsiai régióban, hacsak a törvény másképp elő nem írja. A korlátozott jótállás időtartama a vásárlás dátumától kezdődik, amely a vásárlást bizonyító nyugtán szerepel. A WD bővített jótállási szolgáltatásokat bocsáthat rendelkezésre, amelyek megvásárolhatók. A WD nem vállal felelősséget a termékkel kapcsolatban, ha a WD megállapítja, hogy a terméket a WD-től eltulajdonították, vagy a feltételezett hiba a) nincs jelen, b) ésszerű körülmények között nem javítható ki a termék a WD általi átvétel előtti sérülése miatt, illetve c) a hibát nem rendeltetésszerű használat, helytelen telepítés, módosítás (beleértve a címkék eltávolítását vagy olvashatatlanná tételét, a külső burkolatok felnyitását vagy eltávolítását, kivéve ha a termék korlátozottan a felhasználó által szervizelhető termékek listájában szerepel, és a módosítások az érvényes utasítások hatályán belül esnek, és amelyek megtalálhatók a http://support.wd.com weboldalon), baleset vagy helytelen kezelés okozta akkor, amikor a termék nem a WD birtokában volt. A fenti korlátozások tárgyaként az Ön kizárólagos jótállása a fent meghatározott jótállási időtartam alatt és a WD döntése alapján, a termék javítására és azzal egyenértékű vagy jobb termék cseréjére érvényes. A WD által biztosított jótállás a javított vagy cserélt termékekre az eredeti jótállásból fennmaradó ideig vagy a termék javításától vagy cseréjétől számított kilencven (90) napig érvényes – amelyik a hosszabb időtartam.
A jelen jótállás a WD kizárólagos jótállása, és kizárólag az új termékként értékesített termékekre vonatkozik.
A jelen jótállás helyettesít a) minden egyéb kifejezett, vélelmezett vagy jogszabály által előírt jótállást vagy jogorvoslatot, beleértve, de erre nem korlátozva, az értékesíthetőségre vagy bizonyos célra való alkalmasságra vonatkozó vélelmezett jótállást, és b) a WD elutasít bármilyen és minden a károkkal kapcsolatos felelősségét, beleértve, de arra nem korlátozva, a balesetből, annak következményeiből eredő vagy különleges károkat, vagy pénzügyi veszteséget, nyereségvesztést vagy felmerülő költségeket, vagy a termék megvásárlásával, használatával vagy teljesítményével kapcsolatos adatvesztést, még akkor is, ha a WD az ilyen jellegű károk lehetőségére figyelmeztetett. Az Egyesült Államokban néhány államban nem lehetséges a balesetből vagy abból eredő károkért történő felelősségvállalás korlátozása vagy elutasítása, ezért a fenti korlátozások azokban az államokban nem érvényesek. Ez a jótállás Önt meghatározott törvényi jogokkal ruházza fel, illetve Ön rendelkezhet egyéb jogokkal is, amelyek az adott államtól függően eltérők lehetnek.Lényeg:
ésszerű körülmények között nem javítható ki a termék a WD általi átvétel előtti sérülése miatt
Azaz ha szétlapítod vagy leejted és amiatt ripityára törik.külső burkolatok felnyitását vagy eltávolítását
Ha leszeded a burkot, és eltörik valami, pl 4ből az egyik pöcök, vagy feszegetés hatására a ház megreped. Na most ami érdekes, hogy én kaptam engedélyt rá, és telefonon is megvan a felvétel, hogy azt mondja a support, hogy igen, akkor mi van?helytelen telepítés, módosítás -> És ez a lényeg, ez az SSH.
Ha amiatt megy tönkre, mert rosszul telepítettél valamit, példának okáért My Book Live egy FW upgrade után a Transmission telepítése következtében brickelődött.WD elutasít bármilyen és minden a károkkal kapcsolatos felelősségét
Ha elveszik minden adatod, így jártál, és nem indíthatsz jogi eljárást a WD-vel szemben. -
BullZeye
veterán
válasz
stickermajom #1224 üzenetére
Sablon szöveg, tudod ki veszi komolyan
Viszont gyorsan elrettenti a hozzá nem értőket. Amúgy igen, ha újrahúzod FW-t mindent legyalul, és újra van gari
viszont mikor nem tudod telepíteni FW-t UIból mert nem mountolja a vinyót, akkor van szívás
Akkor ki kell venni vinyót ami meg meglátszik, szóóval.Bnőm engedélyt kért rá, hogy szétszedjük, és kimentsünk róla minden adatot, ők ezt megadták, így az enyém azóta is csupaszon figyel a polcon.
-
BullZeye
veterán
http://logout.hu/bejegyzes/bullzeye/wd_my_cloud.html
Akármit csinálsz SSH-ban ugrik a gari. Viszont ha boltban vetted nem nagyon szokták megnézni, hanem kicserélik, ha meg WD Storeból vetted, egyszerűbb debrickelni, ha tönkre megy mint visszaküldeni. Ha pedig hardveres hiba van, ott nem nagyon lehet helyre állítani. Debrick-nél a legnehezebb leszedni a fehér házat, amit kb 4 pöcök tart.
-
BullZeye
veterán
-
BullZeye
veterán
-
BullZeye
veterán
Fehér burok nélkül majdnem 7°C-al hűvösebb a cloud.
És mint kiderült a RED LED lehet amiatt is mert túl hevül, ilyenkor ki kell kapcsolni 1 éjszakára, és hagyni hűlni. De ez nálam esélytelen volt mert 49°C fölé sose ment.
Torrentről annyit, hogy ha 50 torrentet töltök egyszerre (ebből 10 ellenőrzés mert seedbe raktam be) akkor is akadás mentesen tudok 1080p filmeket nézni rajta. Eddig érdekes módon egyedül a My Cloud saját szoftvereivel tudtam megfektetni pl twonky, attól tud akadni mert elszipkáz néha egy teljes mapot.
-
BullZeye
veterán
válasz
black.eagle #1197 üzenetére
Ne kapcsold be az SSH-t, csak 2HSZ-ed alapján 1-2 perc alatt brickelnéd, és nem garanciális.
Használj kábelt, vagy bírd ki, hogy ilyen lassú a wifid. -
BullZeye
veterán
válasz
black.eagle #1189 üzenetére
Wifi-d ennyire képes, használj kábelt.
-
BullZeye
veterán
válasz
black.eagle #1186 üzenetére
"a NAS-on helyezek át egyik mappából egy másikba fájlt, akkor is csak 5 MB/s sebességet tudok elérni"
Hogy is? SSHn keresztül másolsz magára? Vagy Windowsban mountolva másolsz egyikről a másikra? Mert nagyjából egyik esetben sem lehet ugyanannyi a másolási sebesség, hisz SSHn keresztül olyan 30-35megabájt/sec kellene lennie, míg windowson keresztül kb 2,5mb/sec, hisz mikor másolsz akkor letölti adatot neked és vissza, így ha kábel probléma lenne, akkor feleződne a sebeesség is.
Kábelek legalább CAT5E plecsnivel ellátottak? Windowsban gigabitet ír a hálózat? Ugye nem WIFIn akarod használni?
-
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #1184 üzenetére
Vicces, hogy tulképp ekkora a My Cloud, ha a műanyagokat lehámozod róla:
Nem nehéz szétszedni amúgy, gyakorlatilag van 4 pöcök ami tartja, ezeket kell kiakasztani és kiékelni pl csavar fejekkel, utána pedig szimplán leemelni az alsó és felső részen a sínt, ami képen is jól látható. Ezután csak lehúzod és kész, de van róla videó, My Book Liveról, ugyanez.
-
BullZeye
veterán
válasz
PistiSan #1182 üzenetére
Nem kizárt, viszont az eléggé kizáró tényező, hogy az első alkalommal 5 óra alatt éppen hogy rá tudtam másolni a dolgokat gépről, olyan, hogy ssh még azt se tudtam hol lehet bekapcsolni.
Második gépet már eléggé nyüstöltem, de hát ezért vettem. Itt viszont volt egy áramszünet ami miatt valószínűleg megsérült valami fájl.
Szóval nem hiszem, hogy azok miatt, hisz akkor jóval hamarabb tönkre ment volna már, mert az utóbbi 1-2 hétben csak flexget config fájlját állítottam ami egy INI fájl, meg egy kicsomagoló scriptet ami meg nincs telepítve csak ott van egy shell script.
De most mit mondjak, vinyóról 3tb-ból 1,2tb-ot ki tudtam menteni, maradék meg csak filmek, amikért nem kár, hisz lejönnek hamar ha kellenek.
És így legalább átestem a tűzkeresztségen ^^ szóval most már még annyira sem tartok tőle, tekintve, hogy szét van szedve és ott díszeleg a polcon. Csináltam is képeket, majd rakok fel.
-
BullZeye
veterán
válasz
Backspace #1177 üzenetére
Na helyrejött, köszi tiéd alapján fejeztem be
Még most is csupasz
Igaz én engedélyt kértem, hogy szétszedhessem mondván "backupot készíteni az adatokról". Rögzítették is, szóval most csupasz is marad egy darabig és bátran tönkretehetem párszor, sajnos az adatok eltűntek róla T_T de hát ez legyen a legnagyobb baj, ami fontos volt linuxon lementettem. kb 1,2 tera adatot, filmeket meg újra lehet húzni
-
BullZeye
veterán
Szuper, áramszünet -> Red Led, szóval ha van valakinek debrick guide-ja az írhatja is PMben a gyorstalpalót.
-
BullZeye
veterán
válasz
stickermajom #1107 üzenetére
Időközben rájöttem, hogy szutyok ez a daemon. Szóval én is áttértem crontab-ra. Sokkal stabilabb, és könnyebben kezelhető. Daemonnál pl ha átírom a config fájlt, pl hogy új sorozatot rakjak bele, akkor előtte daemon-t le kell állítani, aztán elindítani, és config fájlt beolvasni, különben szarik rá mert van config lock.
De már alakulóban vagyok, pl kész a script ami ha eléri a torrent az 1.0-s arányt VAGY a 48 óra seedet akkor törölje a torrentet szépen. Viszont Torrent Expander megint kitett magáért, olyanokat töröl amiket qrwara nem kéne picit kezd a tököm tele lenni vele, de sajnos még mindig ez a legjobb -.-
-
BullZeye
veterán
válasz
drmotto #1168 üzenetére
Jah, csak scene rls-eknél hátrány, hogy van sample, van NFO, van SFV fájl, ami engem bosszant, mert ne szemetelje tele a sorozat mappáját. Valamint nem én döntöm el, hogy hogy rakják fel az adott oldalra, rarolva, vagy szimplán (és mivel nem is akarok vele foglalkozni, egyszerűbb scripttel helyre rakni és ha kell kicsomagolni).
Sick Beard pedig akár át is nevezi őket, bár ez XBMC feliratkezelőjét megtréfálja.
(#1167) PistiSan
Megmarad minden tartalom, hisz ezért van a 3TB, a seed mappába marad 48 órát a tartalom, és onnan törlődik automatikusan 48 óra seed után. A Sorozatos mappába instant átkerül kicsomagolva, ha kell átnevezve minden. És ez seed idő, szóval ha nincs kapcsolat, akkor nem tud seedelni sem, így nem ketyeg a seed ideje sem, így értelemszerűen akár 2 hétig is bent lehet, ha 13 napig nincs tracker.Ami még nem lenne rossz, ha SickBeard automatikusan a szinkronos sorozatokat át is nevezné instant, hisz oda nem kell felirat. De ez majd egy későbbi project lesz.
-
BullZeye
veterán
Sok sok napos gondolkodás után, azt hiszem kezd körvonalazódni az ultimate home server sorozatokhoz.
És hogy másnak ne kelljen ennyit gondolkoznia, amíg nem írok guideot, itt van néhány tipp.
Fő problémám, hogy az elsődleges freeleech-es helyen nincs fent minden amit szeretnék (főleg magyar szinkronnal 720p változat gyakorlatilag hetes késéssel kerül fel, ha felkerül), ahol meg fent van minden ugye 48 órát kell seedelni mindent, szóval ez megnehezíti a dolgot,de itt egy setup amivel végül megoldottam (remélem jó is, egyenlőre tesztelés alatt).1) Flexget szépen beállítva 3 trackerre, szépen prioritásban tölti torrenteket megfelelő helyre:
/DataVolume/shares/Downloads/!2) Letöltés után TorrentExpander elvégzi a piszkos munkát, kicsomagol, avi/mkv fájlokat áthelyezi ide:
/DataVolume/shares/Downloads/!/Expand3) Sick Beard nézi az Expand mappát, és onnan automatikusan áthelyezi a megfelelő helyre:
/DataVolume/shares/Downloads/!Sorozatok/$Sorozat Neve$ pl The Big Bang Theory4) Aztán most jött a vicces rész, hisz én automatikusan akarok mindent, szóval bekapcsolni TV-t és nézzem a sorozatokat, viszont ez ugye 1 trackerről nem megoldható, így jön a probléma, seedelni kell elég sokáig (48 óra), viszont örökké nem akarom bent hagyni, hisz csak foglalja a helyet duplán.
Szóval jött az ultimate megoldás, neten találtam egy scriptet, amit átírtam, és ezt óránként Crontabbal futtatva 2 nap seedelés után törli a transmissionből a torrentet ÉS törli a merevlemezről a tartalmát is a torrentnek, így seed kötelezettség is megvan, és nem is foglalja duplán a dolgokat, valamint nem kell hozzányúlnom abszolútInnentől kezdve abszolút jóság van, elindítom XBMC-t és már nézhetem is a sorozatokat.
És ezt azért írtam le, mert több szem többet lát, és hátha van esetleg egy jobb ötlet jobb megoldáshoz. -
BullZeye
veterán
válasz
Mentiii #1154 üzenetére
Minden ami a settings.json fájlban van, és RPC-vel kezdődik, az erre jó.
"rpc-authentication-required": true,
"rpc-bind-address": "0.0.0.0",
"rpc-enabled": true,
"rpc-password": "JELSZÓ",
"rpc-port": 9091,
"rpc-url": "/transmission/",
"rpc-username": "FELHASZÁNÁLÓNÉV",
"rpc-whitelist": "127.0.0.1",
"rpc-whitelist-enabled": false, -
BullZeye
veterán
válasz
PistiSan #1152 üzenetére
Engem most ez az ownCloud ami teljesen rabul ejtett, de nincs My Cloud-hoz leírás, csak My Book Live-hoz, viszont nagyon remélem hamarosan lesz csak 1-2 nagyon hozzáértő ember aki bővíti a leírásokat.
Ezzel gyakorlatilag az egyetlen hibáját is kijavítaná a kis készüléknek.
-
BullZeye
veterán
Mire lehet még jó ez a My Cloud? "Sajnos" már amit szerettem volna beállítottam, és működik tökéletesen (Transmission + Flexget, Sickbeard) de még így is túl sokat megy "üresjáratban".
OpenVPN-t vagy ne adj isten valami komolyabb cloud appot rakott rá már valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen program, ami...?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tesla topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Horgász topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- sziku69: Szólánc.
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Asus ROG Flow Z13 GZ301VIC Acronym Limitált kiadás - 13.4" QHD 165Hz Érintő - 32GB - 1TB - RTX 4070
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Rampage Shiva CM 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest