- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- bitpork: Ingatlan eladás
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsMike
tag
válasz
stickermajom #3802 üzenetére
Nekem a linkek nagy része halott vagy nem jön be pl ahol le lehetne szedni a cuccokat. Esetleg valami tipp amúgy hogy mégis mi baja lehet? Igazából nem sokat találtam erre a 0mb os dologra kivéve egy teljes kínai oldalt ami nem igazán praktikus számomra.
-
CsMike
tag
válasz
stickermajom #3802 üzenetére
Köszi meg próbálom
-
stifi82
aktív tag
válasz
stickermajom #3785 üzenetére
Az a gondom amibe beleszaladtam my cloud home nas ez itt a forumosnak az úgynevezett új verziója de ez le van butítva ezt sajnos nem látja tv max azt hiszem plexet lehet valahogyan menetni rajta.
-
stifi82
aktív tag
válasz
stickermajom #3780 üzenetére
Olyan NAS kellene nekem amivel mennek a 4K filmek!
Merre keresgéljek? -
Noxy
veterán
válasz
Na azért nem egészen úgy van.
Pld nálam egy RPI 1-n fut a Kodi.
Csont nélkül, zökkenőmentesen lejátsza a HD filmeket a NAS-ról Wi-Fi kapcs.. keresztül.
A NAS meg ConnectBox router 1 szintel feljebb van. -
kenand
veterán
válasz
Egyet értek, inkább minden TV boxhoz kihúztam a LANT (még a melléképületbe is 3 padláson 40M-en keresztül is. Sokkal stabilabb a LAN
-
Kroni1
veterán
válasz
stickermajom #3759 üzenetére
Nekem igazából nem sok minden hiányzik a gyári WD rendszerből, TM felment, tudja a 80MB/s körüli tempót. megy a stream és a letöltés egyszerre, igaz kicsit vissza kellett fognom a transmissiont, de így tökéletes.
A Xpenology-s gépem kicsit gyorsabb, de nem jöttek be ezek a Synology androidos appok, és más előnyét nem láttam azon kívül, hogy 115MB/s a tempó és hogy gyorsabban megy a torrent letöltés. Persze nyilván aki sokat futtat egyszerre annak kell a minél nagyobb kraft, de az én max 1-2 torrententemhez egyszerre ahhoz tök jó a Mycloud.
És ha belegondolok hogy anno 30-ért vettem újonnan itt a hardveraprón 6 éve akkor meg mégjobban szeretem. Bár lélekben már kezdek készülni arra, hogy előbb utóbb megadja magát, de még jól bírja a strapát...
-
kukucskad
tag
válasz
stickermajom #3746 üzenetére
Hálózati ups beállítási lehetőség van benne (slave/master) között lehet váltogatni. De a kikapcsolásra vonatkozóan nem találtam semmit. Feltételezem hogy ha hálózat alapon kezeli, akkor usb-nek alapból kellene működnie. Synologynál mindent részletesen be lehet állítani ha minden igaz...
-
kukucskad
tag
válasz
stickermajom #3744 üzenetére
Szia gyári Linux van rajta, én ilyen szinten nem nyúltam hozzá. Így lehet hogy nem működne?
-
direwolf
őstag
válasz
stickermajom #3727 üzenetére
Debiannal nem lassabb a samba? Valami olyasmit olvastam, hogy a WD saját firmwareben módosítva van, azért tud ~80MB/secet.
OFF: az RPi 4-el jó kis nast lehet építeni viszonylag olcsón.
-
flegga92
senior tag
válasz
stickermajom #3723 üzenetére
Nem vagy egyedül, nekem is 5,5 éve megy hiba nélkül. Tavaly nézegettem, hogy le kéne cserélni, de csak azért, mert 1000-es Digi net van, a letöltés pedig kevés volt. Aztán BullZeye kolléga leírása alapján kikapcsoltam a szemetelő szolgáltatásokat és felugrott a letöltés 5 MB/s körülire.
Sajnos ilyen árban nem sok alternatíva volt már akkor sem, ezt most sem változott. 40k körül vettem, akkor egy 2TB-os HDD 20K körül volt, 20K-ért meg ajándék volt a NAS plane passzív hűtéssel, mégha limitáltak is a képességei. -
kenand
veterán
válasz
stickermajom #3543 üzenetére
Én egy hasonló üggyel jól megjártam.
Zeg-en volt Mediamarkt ami bezárt később. vettem egy macbookot 2-3 hónapra már ki volt rakva, jóárasították -e miatt. d 1 év garival újként adták el. Aztán bezárt a Média 2 hónappal később. Rá 2 hónappal -6 hónapos volt kb. meghalt az alaplap. Hónapokig ment a huzavona, kiderült amiatt, mert az Apple szerint már lejárt a garancia. Mivel a mediaban az ex vezető nevére már gariban javíttatták...onnan le kezdett ketyegni...mákom volt mert közben intéztem 2 éves extra garit rá így megcsinálták. (Más tészta hogy fake osztrák címmel lehetett csak, Mo címmel nem ment a 2 éves gari hosszabbítás sem) -
envagyok
veterán
válasz
stickermajom #3543 üzenetére
Igen ez szivatás.
Kibontott visszavitt terméket már nem adhatnak el újként. -
envagyok
veterán
válasz
stickermajom #3515 üzenetére
Nekem restart sincs
-
Noxy
veterán
válasz
stickermajom #3513 üzenetére
Én sem, de nem kapcsolgatom ki.
-
gonorrea
senior tag
válasz
stickermajom #3501 üzenetére
ha beszereztem egy vinyót nekiugrok, akkor úgy is jövök még kérdezni
vagy inkább máris: elég egy usb-ről boot-olt linux a lépések végrehajtására?
-
gonorrea
senior tag
válasz
stickermajom #3499 üzenetére
Egy teljesen szűz vinyót használnék, azzal is megy az autoinstall? A leírásban ez van:
1. Download Autoinstall.zip
2. Download archive with firmware (Backup, OMV, CleanDebian)
3. Unpack and copy all to one folder in NAS (For example - to "Public" share)
4. Go to web-gui, enable SSH. Connect to WD via SSH (Use PuTTY for this)
5. Run:
cd /DataVolume/shares/Public
chmod +x install.sh
./install.sh
6. After ~10min device reboots. All done. Try you new firmware!
* Optional: Run "/run_me_after_reboot.sh" for few tweaks and cleanup.Nekem nem nagyon lesz webgui, meg public megosztás
Lehet a Replace HDD-English.txt lépéseit kell végigvinnem?
-
gonorrea
senior tag
válasz
stickermajom #3497 üzenetére
Igen, ezt találtam meg én is ezen fórumon keresztül, csak azt nem tudom mit kell ebből letöltenem és milyen sorrendben kell majd csinálni, de ha több időm lesz jobban átfutom
-
enterlaci
senior tag
válasz
stickermajom #3426 üzenetére
Az lesz a vége ha nem műxik ez, csak egyszerűen nincs időm beleásni magam a Pi életébe....(...meg házat venni neki, távirányítót, szoftver nem megy, meg mittomén mi még satöbbi. Vagy van olyan ami kvázi instant és műxik minden?)
-
PistiSan
addikt
válasz
stickermajom #3380 üzenetére
Ha meghal a Vinyó a nasban, biztos WD Redet veszek helyette, hihetetlen hogy bírja, nekem 0/24-ben megy amióta megvettem.
-
numera007
tag
válasz
stickermajom #3360 üzenetére
Rossz helyre írtam. Bocsi.
-
tome0001
senior tag
válasz
stickermajom #3309 üzenetére
Sziasztok. Aminap vettem egy my cloud 4tb-os winyót. A gép SSD-jéről maximum 45 MB/sec a másolási sebsség 10 gigás fájlok esetén, UTP kábellel.
A router egy TP-LINK 1043ND v1.7. Az utp kábel CAT5e, és az alaplapi hálókártya is gigabites.Kérdés, hogy ez normális sebesség? Én kb. a duplájára számítottam a tesztek alapján.
Kell valamit állítani?Firmware a legfrissebb: 2.30.165
van valakinek ötlete hogy tudnám feltornászni a sebességet 90MB/sec körüli értékre?
Köszi előre is. -
PistiSan
addikt
válasz
stickermajom #3251 üzenetére
Amikor eszembe jut, nyomok neki egy apt update, ugrade parancsot, illetve Debian 7 ről 8 ra dist-upgrade el mentem.
-
PistiSan
addikt
válasz
stickermajom #3141 üzenetére
Nekem nem sokáig volt rajta a wd rendszere, amit volt Debian át is álltam rá.
Az első beállítás nehezebb mint a wd felületén végig kattintgatni mindent, de utána nem kell hozzá nyúlni. -
PistiSan
addikt
válasz
stickermajom #3000 üzenetére
Ha valamilyen módon tudod monitorozni a szünetmentes tápegység töltöttségét, akkor egy script simán le tudja kapcsolni ha szükséges.
-
FrezeR
senior tag
válasz
stickermajom #2998 üzenetére
Nekem szünetmentesre van kötve és a gépemről szoktam leállítani ha már nagyon a végét járja. Routerre van kötve a hálózatban.
-
flegga92
senior tag
válasz
stickermajom #2981 üzenetére
Kicsit próbálgattam tesztelni, manuálisan futtatva a parancsot megtalálja, átadja a transmissionnek. A te crontabodat most tettem bele, de még vadászok sorozatra, mert teszt közben manuálisan ellőttem az összes lehetőséget.
-
flegga92
senior tag
válasz
stickermajom #2981 üzenetére
Köszönöm! Délután és is megnézem.
-
flegga92
senior tag
válasz
stickermajom #2979 üzenetére
Ezt kipróbálom, köszi!
Crontabnál pedig azt, hogy óránként 4x fusson le.
-
Celtis
veterán
válasz
stickermajom #2926 üzenetére
Utánanézek pontosabban, mert csak fél füllel hallottam, hogy megint variált valamit a WD.
-
flegga92
senior tag
válasz
stickermajom #2817 üzenetére
Ebben tudnál segíteni? Sajnos a gugliba nem találtam. Én még maradtam a v03.04.01-230 fwnél
Telefonnal sajnos VPN-en nem tudom elérni a cloudot valamiért ilyenkor szoktam FTP-n leszedni.
-
flegga92
senior tag
válasz
stickermajom #2815 üzenetére
SFTP-t tudja a cloud?
-
PistiSan
addikt
válasz
stickermajom #2717 üzenetére
Nekem jelenleg is a nas megy a mindennapok során, de mint tudod már egy alap debian rendszerrel, szóval én is kiléptem a megveszem és csak használom témakörből. Igazából elégedetten használom azót a nast, a múltkor viszont megszívtam, mert upgradelni akartam a rendszert újabb debianra, aminek hatására meghalt, és szedhettem szét megint, ilyenkor gondolkodom én is azon, hogy kell egy itx lap, és arra azt rakok fel, úgy ahogy akarok, de ez a jövő zenéje még.
-
kazsmerlaca
senior tag
válasz
stickermajom #2692 üzenetére
Na, ettől féltem. Ez nekem már túl bonyi
-
kazsmerlaca
senior tag
válasz
stickermajom #2659 üzenetére
Ez van rajta: v04.01.04-422 : Core F/W
-
kazsmerlaca
senior tag
válasz
stickermajom #2656 üzenetére
Megpróbálom ahogy lesz időm. Köszönöm!
-
kazsmerlaca
senior tag
válasz
stickermajom #2652 üzenetére
Köszi, ez a része sikerült.
Sajnos én nem merem tovább csinálni mert véletlenül elszúrom aztán mehet a kukába
Nincs véletlen aki ellenszolgáltatás fejében feltelepíti nekem a Transmission-t?
Köszi!
-
PistiSan
addikt
válasz
stickermajom #2643 üzenetére
Nekem ezek mellett még futtat rádió rögzítést, és weblap kiszolgálást is php-vel.
Biztonsági mentéseket is automatizáltam rajta, illetve távoli szerverek is készítenek rá mentéseket hajnalok hajnalán.
Gondolkodok mindig azon, hogy jó lenne egy erősebb x86 architektúrás pc-t össze dobni, de a cloud is az esetek 90%-ában 20% alatti cpu terheléssel fut, akkor meg minek az erősebb, többet zabáló vas?
Egyedüli nagyon jó érvem, a teljesen saját építésű vas mellett az, hogy olyan rendszert pakolok rá amilyet akarok. -
flegga92
senior tag
válasz
stickermajom #2596 üzenetére
Csak a Public mappa van felcsatolva, privát cuccaimat a hálózati helyekből érem el, jó ha havonta egyszer megnyitom.
-
flegga92
senior tag
válasz
stickermajom #2594 üzenetére
Sajátgép-->jobb gomb-->Hálózati hely hozzáadása majd itt nem kikerestem hanem IP-t írtam be neki. Most villant be, hogy amíg \\WDMYCLOUD ként volt felcsatolva mindig ledobálta.
-
flegga92
senior tag
válasz
stickermajom #2592 üzenetére
Nekem csak akkor ilyen, ha túl gyorsan bejelentkezek. Gondolom a wifi nem kapcsolódik még akkor, vagy a hálózat nem áll fel.
-
xboxfreak
tag
válasz
stickermajom #2535 üzenetére
tényleg bocs ... a qnap nas-omon van egy hdmi ... tök vagyok ...
A gyári dlna kliens a twonky viszont nem küld feliratot ... tudom elvileg nem is kellene ... de pl a minidlna meg a servioo igen...
-
PistiSan
addikt
válasz
stickermajom #2535 üzenetére
Örülök, hogy nem én voltam a tájékozatlan!
Samba másolásra van megoldás, a nason a v4-es futott gyárilag, a debian image-ben (és az OMV-ben) pedig v3 van, szerencsére van ehhez is leírás hogyan kell a v4 re frissíteni, a google mappát amit a leírás elején linkel érdemes átnézni!
Egyelőre maradok a v3 sambánál, így kb 30MB a max amit tud hálózaton, nem másolgatok olyan sokat, kibírom egy pár hetes tesztidőszakig. Mint azt már többször jeleztem akadnak a filmek random, kíváncsi vagyok itt alapból mi a helyzet ezzel, ha nem lesz gond frissítek az újabb sambára, ha gond lesz, akkor is. A hiba detektálása a cél.Azóta már felkerült az apache, php és a flexget is, már 47mb ramot használ így a 256-ból és a rendszer partíció is 1.2gb-ra zsugorodott, alapból 1,4 vagy 1,5 volt.
-
envagyok
veterán
válasz
stickermajom #2501 üzenetére
Szerintem sokkal gyorsabb nas mint a konkurencia..
Nálam a gigabites hálót 100%-osan kihasználja. -
PistiSan
addikt
válasz
stickermajom #2498 üzenetére
Én a fizetett tanácsadókat bírom
Amúgy meg el kell dönteni mire van szüksége, ha a samba megosztás és a torrent kliens kielégíti az igényeit, akkor felesleges drágább eszközt vennie.
Tud ez többet is, csak pl a távoli elérési szutyok appot jobb letiltani, mert megeszi a vasat. -
xboxfreak
tag
válasz
stickermajom #2498 üzenetére
Miért lennék fanboy?
A mycloud fw-e buta ... se gyári torrent kliens, se rendes dlna, se támogatott külső alkalmazás telepítés, se semi ... összehasonlítva mondjuk egy zyxel vagy synology nas-al, ez egy buta szerkezet.
-
p06
senior tag
válasz
stickermajom #2486 üzenetére
Szia!
Akkor a port lehet a gond. Pl. PC-n nincs ilyen gond.
Próbáltam belépni a modem-be (TC7200.20) de a szolgáltató valószínűleg új kódot adott meg (ami a szerződésen sincs) így nem tudok portot nyitni.
Routeren (erre van kötve a WD) sikerült portot nyitni de továbbra is azt írja a transmission, hogy zárt port. Gondolom akkor a modem fogja meg a "kapcsolatot".
Gondolom máshogy nem megy.
Köszönöm!
-
Kroni1
veterán
válasz
stickermajom #2439 üzenetére
Nem kell mindent lekorlátozni, csak azt az egy ágat ami a tvbe megy.. Nálam is gbites a router, a gép gigabiten csatlakozik, csak a cubox van 100mbitre levéve..
-
PistiSan
addikt
válasz
stickermajom #2439 üzenetére
Tegnap a Cloud Samba configját piszkáltam, kivettem minden pufferelős plusz dolgot, szóval majd jelezem ha javul a helyzet.
-
BullZeye
veterán
válasz
stickermajom #2432 üzenetére
Úgy 1 évet le vagyok maradva, 4.0 FW-vel ezek szerint már lehet installálni dolgokat?
szerk.:
Közben utána néztem, de látom sajnos SickBeard még nincs, így egyenlőre kiesik. -
z123456789
addikt
válasz
stickermajom #2429 üzenetére
Aha, elég nekem ez az info, én is úgy gondoltam hogy ha a WD ilyen, akkor a D-Linké sem lehet jobb.
Köszi. -
PistiSan
addikt
válasz
stickermajom #2330 üzenetére
Ilyen routerem van nekem is.
Összegezve: 3 különböző gigabites routert(2 tp link, 1 asus) , 2 típusú 100mb es média lejátszó, és ami mindhármunknál közös, az a WDMyCloud.
Régi 100mb routeremen akadás mentes minden, ami elég vicces dolog.
Van aki szerint gigabites router/nas akad össze a 100mb média lejátszóval.
Nekem több hónapon át probléma mentesen működött, lehet vissza térek a v3 nas fw re, de kolléga azt monda neki v3 van, és úgy is akad. -
PistiSan
addikt
válasz
stickermajom #2328 üzenetére
Ugyan ez! Egyik tagnak volt már router/kábel csere is, mégis eljön, neki v3 fw vel is csinálja azt írta.
Egreat r6s média lejátszót használunk mindketten. 100mb port van a lejátszón, random akad a film, mindig máshol. Nálad milyen eszközök vannak?
Samba/NFS el ugyan úgy megvan a hiba. -
steeveenson
újonc
válasz
stickermajom #50 üzenetére
Bár nem kértem külön, de köszönöm az infókat! Valószínűleg én is beruházok egyre
-
matyi94
senior tag
válasz
stickermajom #2248 üzenetére
UPC
Amiket irtatok mar kiprobaltam tegnap es semmi siker. -
PistiSan
addikt
válasz
stickermajom #1922 üzenetére
Pont azt irtam, hogy nekem mennek a shell scriptek, minden parancs hasznalhato benne amit terminalban is tudsz hasznalni.
Nyilvan kulso programok telepitese igy kilove, bar nekem a copy.com altal adott program is siman fut. (Nem kell telepiteni, csak futtatni) -
PistiSan
addikt
válasz
stickermajom #1914 üzenetére
Nekem a transmission indítás nem megy a crontabból, mint ahogy senkinek sem.
Viszont más scriptek tökéletesen indulnak.
Mondjuk ezek a rendszer beépített parancsait használják. -
Asztee
aktív tag
válasz
stickermajom #1914 üzenetére
Attól tartok...
Nálam is a 4-es van fent és rá se hederít arra, hogy mit írkálok a crontab-ba. (Ne indul a TM reboot után és BullzEye torrent törlő script-jét sem tudom időzítve futtatni.)
-
PistiSan
addikt
válasz
stickermajom #1808 üzenetére
A kérdés csak annyi, hogy miként?
Ha nem kell szétszedni, vissza állítható módon meg lehet csinálni a cserét, és ha kell akkor a gyári rendszert vissza tudom rakni, akkor én is ki próbálom garancia időn belül.
Megnéztem a demo sitot, elég tetszetős, meg ahogy látom van RaspBerry pi verzó is, ha aktuális lesz a frissítési lehetőség ki fogom próbálni a pi-n is.Igazából elégedett vagyok most is a nas-al, de hogy egy MC-t nem lehet felrakni rá, az bosszantó.
Főleg úgy, hogy az elején nem voltak ilyen korlátozások, szerintem a sok téglásítás miatt döntöttek a telepítések megszüntetése mellett. -
BullZeye
veterán
válasz
stickermajom #1792 üzenetére
Vegyél egy normális NAS-t abba jó lesz a vinyó.
Én is gondolkodom a váltáson, kell a hóhérnak a stressz állandóan, nem beszélve arról, hogy 3-4 nap után nem érem el külsőleg androidos progival a szerót.
De hát a nagyok sokat esznek, és qrwa drágák, van ami 150k, holott 20k körül lehet megvenni ugyanazt az alaplapot és procit ....
(J1900)
Ha nem ingyen lett volna a My Cloud, eléggé dühös lettem volna párszor rá.
-
Süvi
őstag
válasz
stickermajom #1794 üzenetére
És ha egyszer kiszeded, többé már nem lehet visszarakni?
Csak azért érdekel a kiszedés, mert gondolkozok, hogy 2 lemezes NAS-ra váltok, akkor legalább már nem kell vinyót venni, és kíváncsi vagyok, hogy mennyi barkáccsal jár.
KöszönömHa szükséged van rá szóba jöhet a 3TB MYCLOUD és 3 TB RED csere értékegyeztetéssel
-
Süvi
őstag
válasz
stickermajom #1792 üzenetére
Kiszedted a házból a vinyót?
-
PistiSan
addikt
válasz
stickermajom #1751 üzenetére
Az áramszünet nem árt neki, 2 héten át napi 5-6 volt.
Fw frissités közben azért ártalmas lehet. -
kokosmith
tag
válasz
stickermajom #1706 üzenetére
Ennyire parás a minidlna telepítése? Illetve van itt vajon olyan, aki ilyen brick-elős dolgot meg tud nekem csinálni, aki már gyakorlott ilyenben, és cserébe szívesen fogadna néhány sört?
-
Asztee
aktív tag
válasz
stickermajom #1701 üzenetére
Nem. A Public/transmission/downloads-ba. Bár a TM setupjában az van hogy : /root/Dowloads
,de a PC-n és a TV szerint is a Public/transmission/downloads-ban van.
-
ToxLee
őstag
válasz
stickermajom #1624 üzenetére
Lényegében most vettem, nincs rajta különsebben semmi. Putty alatt leállítottam a hardver igényes folyamatokat, gondoltam nyomok egy GUI-s restartot, mi baja lehetne. Most meg nem merek hozzányúlni... Ha gépre dugom nem látja, limited networkot ír. Nem lehet elérni sehogy se. Nyomjak egy rendes restartot, a gép hátulján elhelyezett gombal? Vagy húzzam ki a konnektorból?
-
krealon
veterán
válasz
stickermajom #1558 üzenetére
Manual 15-os lap:
Yellow
Blink
The following circumstances trigger this state:
- Disk thermal warning threshold exceeded (under or over temp)
- Network cable not insertedAz aktiv hutes mentes (ventilator nelkuli) WD eszkozok csak jol szellozo, huvos helyen mukodnek megbizhatoan. Sajnos ezt tapasztalatbol irom.
-
PistiSan
addikt
válasz
stickermajom #1558 üzenetére
Halozati kabelt ki huznam majd vissza, illetve ha ez nem hasznal akkor kihuznam egy fel orara, mert tulhevulest is jelezhet a sarga led a leiras szerint.
-
Szaszabond
aktív tag
válasz
stickermajom #1555 üzenetére
Nekem neha tobb mint egy orat vesz igenybe a bekapcsolas, addig csak villog a feher led.
-
BullZeye
veterán
válasz
stickermajom #1550 üzenetére
nem használok DLNA-t, twonky is ki van lőve, samsung tv rootolva van, és sambát használok hozzá.
-
stickermajom
addikt
válasz
stickermajom #1440 üzenetére
Notif mailek se mennek gyari VPN hijan
-
BullZeye
veterán
válasz
stickermajom #1437 üzenetére
És továbbra is működik a wd2go.com? Meg az androidos app is? Mert nekem ezeket vágta galyra még annó
-
PistiSan
addikt
válasz
stickermajom #1423 üzenetére
Hogy sikerult? Ki vetted a vinyot, tehat szetszedos modszerrel?
-
PistiSan
addikt
válasz
stickermajom #1420 üzenetére
Azért azt beláthatod, hogy a white led-ért tettél keményen!
Lehet már csak a szét szedés segít rajtad!?Sajnálom az esetet, remélem a szétszedős módszer menni fog, VPN-t nem tud a routered, OpenWRT-vel esetleg? Nem biztos hogy a NAS-t pisztálnám ilyen szolgáltatásért.
Figyelj csak, önző dolog tudom, de ha már úgy is szét szeded, nem lőssz óra pár képet, illetve egy leírást írnál hozzá?
Jó volna valami hazait olvasni ebben a témában. (ha már van ilyen akkor bocsi) -
PistiSan
addikt
válasz
stickermajom #1416 üzenetére
Az upgrade amúgy sem javasolt parancs, a wd oldalán azt írják, hogy tönkre teheti a custom debian rendszert.
Egyébként a nassal mi újság? Jó lenne ha leírnád mi működik és mi nem.
Próbáltad már azóta újra indítani? (nem biztos hogy jó ötlet)
SSH-n be tudsz lépni? Ha igen akkor talán tudsz annyi helyet csinálni a rendszer partíción, hogy tudj utána csinálni egy rom frissítést. -
BullZeye
veterán
válasz
stickermajom #1407 üzenetére
Itt vagyok, csak passzívan, ez után mondtam, hogy én részemről kiszálltam
Cuccos tökéletesen üzemel, azóta TV-hez beszereztem egy univerzális távirányítót is, nem kevés scripteléssel gyakorlatilag a szó szoros értelmében a sorozatok nézése mostanra 1db gombnyomássá vált, mert minden automatizált lett.
-
kokosmith
tag
válasz
stickermajom #1407 üzenetére
Köszi szépen a választ. Reméltem hogy valami varázsigével jön valaki, hogy mit állítsak a kütyün, és menni fog, de a számomra negatív válasz is válasz. Így legalább tudom, hogy nem úszom meg a router vásárlást.
-
BullZeye
veterán
válasz
stickermajom #1224 üzenetére
Sablon szöveg, tudod ki veszi komolyan
Viszont gyorsan elrettenti a hozzá nem értőket. Amúgy igen, ha újrahúzod FW-t mindent legyalul, és újra van gari
viszont mikor nem tudod telepíteni FW-t UIból mert nem mountolja a vinyót, akkor van szívás
Akkor ki kell venni vinyót ami meg meglátszik, szóóval.Bnőm engedélyt kért rá, hogy szétszedjük, és kimentsünk róla minden adatot, ők ezt megadták, így az enyém azóta is csupaszon figyel a polcon.
-
Celtis
veterán
válasz
stickermajom #1221 üzenetére
Az SSH csak annyit jelent, hogy közvetlenül eléred a Linux konzolt. Így fennáll a lehetősége, hogy valamit elbarmolsz.
Szó sincs arról, hogy más FW kerülne a NAS-ra. Épp ezért erős túlzásnak érzem ezt az Akármit csinálsz SSH-ban ugrik a gari kijelentést.
A gari akkor ugrik, ha saját hibádból tönkreteszed a berendezést, és ezt rád is lehet bizonyítani. Azért ez nagy különbség. -
Kroni1
veterán
válasz
stickermajom #1209 üzenetére
Nekem van egy WDR3600-asom, egyenlőre akkor nem adom el, de sztem ha nem lesz gond a stabilitással meg sebességgel akkor nekem elég lesz ez a TC7200-as is, nálam itthon tényleg csak annyi kell, hogy legyen net kábelen és wifin, transmission és dlna menjen.
Persze én nem vagyok egy tulzottan pro user, nem nagyon piszkáltam bele eddig sem a routerekbe, a DynDNS-t nem is tudom konkrétan mire való..
Egyébként ahogy néztem tudna ez a TC7200 jópár dolgot még, csak ugye UPC kiherélte nagyon.. Dual Band, USB DLNA server, stb. Na ezek mind le vannak tiltva benne, pedig papiron tudná őket.
-
Celtis
veterán
válasz
stickermajom #1201 üzenetére
Akkor ezt tényleg ne feszegessük.
-
BullZeye
veterán
válasz
stickermajom #1107 üzenetére
Időközben rájöttem, hogy szutyok ez a daemon. Szóval én is áttértem crontab-ra. Sokkal stabilabb, és könnyebben kezelhető. Daemonnál pl ha átírom a config fájlt, pl hogy új sorozatot rakjak bele, akkor előtte daemon-t le kell állítani, aztán elindítani, és config fájlt beolvasni, különben szarik rá mert van config lock.
De már alakulóban vagyok, pl kész a script ami ha eléri a torrent az 1.0-s arányt VAGY a 48 óra seedet akkor törölje a torrentet szépen. Viszont Torrent Expander megint kitett magáért, olyanokat töröl amiket qrwara nem kéne picit kezd a tököm tele lenni vele, de sajnos még mindig ez a legjobb -.-
-
Mentiii
tag
válasz
stickermajom #1164 üzenetére
Jövő héten költözök kollégiumba, akkor majd jelzek. Jelenleg 600 KB/s a csúcs az itthoni nettel xD
-
Celtis
veterán
válasz
stickermajom #1162 üzenetére
Ha ez reprodukálható, akkor az a router több, mint gyanús.
-
Celtis
veterán
válasz
stickermajom #1160 üzenetére
Tehát összedugod a gépedet a routerrel, a LAN fizikai sebessége (amit a hálózati tulajdonságoknál kiír) 1GBit, Majd ha rádugod a NAS-t is a routerre, akkor a géped LAN portjának sebessége átvált 100mbitre?
-
Celtis
veterán
válasz
stickermajom #1158 üzenetére
Nyilván nem a NAS miatt. Általában krimpelési hiba okozza. Új csatlakozókat kell nyomni rá. Ha falikábelt (tömör réz) húztatok be, arra elvileg más RJ dugó kell, ami elég ritka.
-
Threant
tag
válasz
stickermajom #1147 üzenetére
Utálom a sorozatokat, eszembe sem jutna ilyesmiket letölteni (na jó talán a TOP GEAR), de szerintem akkor sem ajánlott az eredeti szoftvert babrálgatni, bármennyire is okosak a magyar gyerekek
-
FrezeR
senior tag
válasz
stickermajom #1127 üzenetére
Igen a gyári kábelt használom. "Sajnos" a routert nem rég vettem, így most a váltás nem aktuális :/
-
FrezeR
senior tag
válasz
stickermajom #1124 üzenetére
Én is 10 MB/s-el másolok. Nekem ezt írja.
Supported ports: [ TP MII ]
Supported link modes: 10baseT/Half 10baseT/Full
100baseT/Half 100baseT/Full
1000baseT/Half 1000baseT/Full
Supported pause frame use: Symmetric Receive-only
Supports auto-negotiation: Yes
Advertised link modes: 10baseT/Half 10baseT/Full
100baseT/Half 100baseT/Full
1000baseT/Half 1000baseT/Full
Advertised pause frame use: Symmetric Receive-only
Advertised auto-negotiation: Yes
Speed: 100Mb/s
Duplex: Full
Port: MII
PHYAD: 0
Transceiver: external
Auto-negotiation: on
Current message level: 0x00000036 (54)
probe link ifdown ifup
Link detected: yes -
BullZeye
veterán
válasz
stickermajom #1112 üzenetére
Ez külső hőmérsékletet jelent, nem belsőt, szóval 35°C szobában már nem nagyon érdemes 100%on hajtani, ami kb helytálló is, mert akkor simán elérnél a 65°C-t.
-
Mentiii
tag
válasz
stickermajom #1112 üzenetére
Igazad van
Csak az elektronika is bírja benne
Temperature (°C) Operating 0 to 70 Non-operating -40 to 70
-
PistiSan
addikt
válasz
stickermajom #1106 üzenetére
Köszi!
Kipróbáltam, nekem úgy rémlik régebbi fw-vel nem így volt, de lehet tévedek!
Akkor elmesélem gyorsan:
Kikapcsoltam a ledet, majd nyomtam egyteszt újra indítást! Feltűnt hogy sokáig villog már az a fehér led, már 10 perc múlva kezdtem ideges lenni, utána megtaláltam (#954) BullZeye hozzászólását, és vártam. Újabb 10 perc múlva indult rendesen.
Visont diagnosztikánál hibát jelezett!Újra indítottam megint, ekkor rendesen indult, időben!
Tettem egy próbát, hogy kihúztam a hálózatról, nem sokkal utána jelezte a hibát!
Szóval most már nekem is kikapcsolva marad, most már csak a hátsó világítással kellene valamit kezdeni. -
drmotto
őstag
válasz
stickermajom #1082 üzenetére
Sima terafile tárhelyről letöltés.
pl:
http://terafile.co/fb869c780464/I9300XXUGMK6_I9300OXFGML1_XEH.zip -
BullZeye
veterán
válasz
stickermajom #1060 üzenetére
És majd lesz meglepetés flexget miatt!
-
PistiSan
addikt
válasz
stickermajom #1029 üzenetére
Pára napja néztem én is, akkor a
Load_Cycle_Count - 13000
körüli értéken volt, nekem nem tetszik hogy ilyen gyakran parkoltatja a fejet!
Tehát kikapcsoltam az alvó módot.(#1023) BullZeye
Nekem max 1MB-al tölt a nasom, ennyi a sávszélem, a legeleje óta Transmission fut, soha nem volt ilyen lejátszás közbeni problémám.
Nem értem, hogy az ilyen média szkennre ha egyáltalán nincs szükségem, és egyik mappára sincs beállítva a média szerver funkció, akkor minek szkennel még is állandóan ha változik valami.
Végül konzolból leállítottam a szolgáltatást, ha megoldja a gondom akkor kikapcsolva is marad.
(Meg tudtam volna nézni amikor akadt, hogy mi terheli a procit, de amikor barátnőddel filmezel este, nem biztos hogy örül neki ha oda ülsz a gépet buzerálni) -
FrezeR
senior tag
válasz
stickermajom #1025 üzenetére
Köszi megnézem én is.
-
BullZeye
veterán
válasz
stickermajom #986 üzenetére
És mivel kell magát az unrar-t installálni?
csak mert az
apt-get install unrar
vagy ez
ipkg install unrar
nem nagyon jött be -
BullZeye
veterán
válasz
stickermajom #1009 üzenetére
Na, beállítások szanaszét vannak szórva benne, viszont ha szánsz rá időt, ez egy istencsászár program.
Egyenlőre a Windowsos verziót tesztelem, holnap felrakom My Cloud-ra a linkelt guide alapján, viszont inkább windowsomat cseszem szét tesztelésekkel, mint My Cloudot
(nem mintha akármit is lehetne ezzel szétcseszni, de hát ha már van windowsos verzió...)
Lényeg a lényeg, RAR-okat nem csomagolja ki sajnos, azokat ignorálja, viszont minden mást felismer. Most megtaláltam beállítást ami kell nekem:
http://localhost:****/config/postProcessing/
Azaz így áthelyezi, átnevezi megfelelő mappába az AVI és MKV fájlokat, nfo/sfv/sample fájlok maradnak törlésreValamint kiegészítve tudom ajánlani ezt az oldalt - http://ShowRSS.info/
Bitang jó, webes felületen hozzáadod listából a sorikat amik kellenek (persze angol sorozatok), beállítod, hogy CSAK 720p érdekel téged, és így CSAK 720p-t fog letölteni.És azért jó ez az oldal, mert van egy PUSH funkciója, ami küldi NASnak a torrentet automatikusan Transmission-re
(itt kimaradt, hogy jelszó csakis betűk lehetnek, különben nem fogadja el, és hibát ír ki)
(ez még tesztelés alatt van, ha sehogy se jön össze ez a PUSH dolog, még mindig ott van az RSS amit az oldal használ, és persze ez nem rarozik, csakis kicsomagolt fájlokat tölt le) -
BullZeye
veterán
válasz
stickermajom #996 üzenetére
Köszi, és azt hiszem megvan a legújabb kedvencem!
Gyakorlatilag beállítod neki a letöltés mappát, és postprocessinggel fogja berakja a megfelelő mappába átnevezi és katalogizálja a sorozatokat
Szóval nem kell semmi plusz script, ez ezerszer jobb bárminélAnnyi a nem okés benne, hogy ez másol és nem áthelyez, de most mindjárt letesztelem egy RAR-al hogy azt kicsomagolja e.
-
krealon
veterán
válasz
stickermajom #996 üzenetére
Csak a pontositas miatt:
#Mi Ho Da Mo Wd command
0 5 * * * /etc/init.d/transmission-daemon start
0 22 * * * /etc/init.d/transmission-daemon stop
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest