Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- kenand: Intel NUC 5i3RYK (Core i3-5010U) házbővítés 2db. SSD (HDD) befogadására
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- leslieke
Új hozzászólás Aktív témák
-
BullZeye
veterán
válasz
stickermajom #399 üzenetére
Routerben bepipálod, hogy loginoljon be, és hol jelenhet meg reklám? O.o
(most hogy így leírtam, adblockot használok, lehet ezért nem jelenik meg sehol?)
Hisz másik meg hogy FTPben hogy jelenne...hmm hol kéne reklámnak lennie?szerk.:
Közben öröm és boldogság még mindig megy Wd My Cloud igaz tegnap este 22kor ledobta magát hálózatról, de az az újraindulás már alig 2 percbe telt és még mindig fent van és fut szalad siet.
Ma viszont újra raktam windowst, és szopok a hanggal reggel óta, még dolgozni is elfelejtettem be menni -
bako01
csendes tag
Nov. 22-én rendeltem a WD Education Store-ból egy My Cloud 3TB-t.
Ma már azt írták, hogy:
'.. is currently backordered and we are unable to provide an expected ship date at this time. We will provide you with an additional update on your order as soon as possible. "Nem hinném, hogy az európai hivatalos WD store-ban ne lenne egy nagyjából friss (kb. 1,5 hónap) megjelenésű termékből/termékcsaládból kellő mennyiségű darabszám (ha igaz, akkor 1-2 előrejelzésért felelős WD szakember rághatja a körmét
). Szóval nagyon úgy gondolom, hogy inkább nem adnak el több eszközt, míg nem javítják ki a "fehér led effektus" hibát, amit valljuk be nem sikerült megoldaniuk (a nov 22. péntekre ígért új firmware se jelent meg). Már csak az lesz a kérdés, hogy visszahívják-e az eddig viszonteladókhoz eljuttatott My Cloud-okat, mert ez így elég ciki a WD-nek, főleg, hogy propagálni kellene a WD Red-eket is.
Picit csalódtam bennük, mert eddig preferáltam a WD cumókat, kíváncsi leszek mi lesz ebből
...
-
BullZeye
veterán
válasz
stickermajom #389 üzenetére
1 hónapja reggeltem no-ip.biz címet, és ingyen volt, azóta is használom, szóval miért fizetne valaki 5k-t 2 évre?
-
PistiSan
addikt
Egy kis fejlemény, ezzel a tartalom vizsgálattal kapcsolatban!
Meg néztem terminálban a folyamat nevét ami a tartalom vizsgálatért felelős.Nyomtam is neki egy
/etc/init.d/wdmcserverd stop -ot.
A nas tökéletesen üzemel, letöltésnél, fáj áthelyezésnél, másolásnál nem szarakodik a vizsgálattal!
Annyi, hogy a web felületen jelzi, hogy nem megy a keresőrobot, de ez hidegen hagy!Nyilván akinek fontos a dlna, az nem kapcsolja ki a keresőrobotot.
-
PistiSan
addikt
válasz
stickermajom #391 üzenetére
Ez mióta lett fizetős?
Jó pár éve regisztráltam már magamnak dyndns accot, azóta is ingyenesen használom 2 domainnel jelenleg. -
Zjunior
veterán
válasz
stickermajom #389 üzenetére
Az mire jó?
-
stickermajom
addikt
Ha valakit érint (volt már itt róla szó): no-ip.com-on Black Friday Sale-ként 2 évre 22 USD a DynDNS nov. 30-ig.
-
PistiSan
addikt
Milyen oprendszere van? --- Debian linux 7-es verzió
Ha NAS-router-Smart tv az útvonal, akkor nekem kell a DLNA cucc? --- Úgy gondolom, hogy kell.
Jól értem, hogy jogosultságot csak a főkönyvtárra lehet állítani, alkönyvtárra már nem? --- igen jól érted! Viszont csinálhatsz több felhasználót, és több megosztást is! Szóval lehet variálni ezzel is. -
FrezeR
senior tag
válasz
stickermajom #384 üzenetére
Na ez nem túl jó hír
-
FrezeR
senior tag
Sziasztok
Van már valami hír az új firmware-ről? Elvileg péntekre mondták, hogy kiadják.
-
PistiSan
addikt
válasz
stickermajom #380 üzenetére
Abból a szempontból ez elég félelmetes, hogy nálunk szokott lenne viharos időben áramszünet!
Van hogy el megy egy pillanatra, és pár perc múlva megint.... na most ha a boot időben történik ez, akkor dobhatom ki a cuccot?
Nyilván ha akkor vihar van lekapcsolom, de nem mindig vagyok otthon.
Illetve ha távolról kikapcsolom, és jön egy áramszünet, akkor úgy gondolom, megint el kezd majd bootolni -
PistiSan
addikt
válasz
stickermajom #372 üzenetére
Fel raktam a transmisisont én is, remekül működik!
Van valami amin nem lepődtem meg!
Letöltöttem egy több mappából és fájlból álló doksit, és mit csinál rögtön a nas? El kezdi a tartalom vizsgálatot, azt nem néztem meg, hogy letöltés közben, már egy két fájl letöltése utána is csinálja, vagy csak a végén.Talán meg is találtuk a magyarázatot, a kolléga letöltés közbeni film akadására, el tudom képezlni amikor pont lejön egy torrent, akkor ő szépen vizsgálódik, és nem nagyon marad másra erőforrás.
Sajnos nem tudok jól angolul, de majd fel veszem a kapcsolatot BullZeye kollégával.
-
BullZeye
veterán
Na, hát újraindítottam.
19:45->19:48 percig villogó sárga led (itt húztam ki a falból az előzőnél, és 90% ez tett be neki)
19:49 - WHITE LED aztán szép fokozatosan mindenféle hibaüzenet, ahol már kellemesen zsibbadt a bal kezem
20:01- helyreállt, és működött minden.17 qrwa percig tartott ez a restart, aki SSD-hez van szokva, annak ez élete leghosszab 17 perce, pedig csak 1,6 terra adat van rajta még csak.
Más nevében nem tudok nyilatkozni, de elég valószínű, hogy user errorból ment tönkre az előző ^^
-
drmotto
őstag
Jövő hét elején érkezik az enyém is.
Kérdéseim is vannak előre.
Milyen oprendszere van?
Ha NAS-router-Smart tv az útvonal, akkor nekem kell a DLNA cucc?
Jól értem, hogy jogosultságot csak a főkönyvtárra lehet állítani, alkönyvtárra már nem? -
PistiSan
addikt
válasz
Szaszabond #374 üzenetére
Pont ez a probléma, nálam ki van kapcsolva mindenhol!
Még is keres!
Látható teljesítmény visszaesést eredményez, attól függetlenül hogy én ezt a fjúcsőrt nem használom. -
stickermajom
addikt
válasz
Szaszabond #374 üzenetére
Akkor azért lassú. Először átjön az adatfolyam a gépedre, majd onnan vissza a NAS-ra. Ezért pont fele a sávszélesség a sima másoláshoz képest.
Konzolba belépsz, feltelepíted az MC-t:
apt-get install mc
Majd, ha kész elindítod:
mcÉs onnantól gyakorlatilag olyan, mintha TC-t használnál kezdetleges grafikával
-
Szaszabond
aktív tag
válasz
stickermajom #370 üzenetére
Hogyan másolsz konzolból? Ezt írd le kicsit bővebben légyszíves ...igen én TC-t használok, vagy windows Intézőt.
Volt ma egy kis para: Az egyik megosztást átneveztem, erre eltűnt minden ami volt benne, nem láttam, aztán kiderült, hogy az átnevezéssel a jogosultságokat is nullázta, gyakorlatilag láthatatlanná tette.
A Media kiszolgálás funkció kell e nekem? Mármint mire is jó ha nem használom mint DLNA, hiszen nekem elég a Network share, azaz Medialejátszóval használom, meg laptoppal. Szóval gyorsítana e a NAS-on és az adatok kezelésén bármit is ha kikapcsolnám? Jelenleg be van kapcsolva az összes megosztáson.
-
PistiSan
addikt
válasz
stickermajom #370 üzenetére
Engem a média szkenner zavar, át raktam egyik megosztásból a másikba a fájlokat, erre megint fél órát szkennelt. Ezt a fjúcsőrt kikapcsolhatóvá kellene tenni.
-
stickermajom
addikt
válasz
Szaszabond #369 üzenetére
Mivel másolod? TC meg sajátgép nem játszik, mert akkor gyakorlatilag a géped közvetít, szóval elég nagy utat jár be az adat feleslegesen
Én konzolból szoktam másolni MC-vel és semmi gond nincs a sebességgel.
-
Szaszabond
aktív tag
Nektek NAS-on belül egyik megosztásról a másikra milyen sebességgel másol/mozgat filokat? Nekem kb 20-30K val csak. Gépről hálózaton pedig 60-80K között.
-
Zjunior
veterán
Felraktam a Plexet. baromi jól működik!
Gondolom a WD My Cloud-ra nem lehet.
Ott is működik ilyen jól az 1080p-s lejátszás wifin keresztül?
-
Süvi
őstag
Érdeklődnék, hogy a szerkezet nem válik be NAS-ként ki lehet-e belőle operálni a merevlemezt?
Köszönöm
-
Celtis
veterán
Szerintetek a WD My Cloud andriod app zene streaming közben használ valami tömörítést, transzkódolást vagy egy az egyben tölti le a zenéket?
-
stickermajom
addikt
Na most kipróbáltam: maximális (2,5MB/sec le és 1,2MB/sec fel) sávszélesség kihasználtság mellett sem akad be az 1080p lejátszás, szóval tényleg nem tudom milyen anomália volt a múltkori
Transmission olyan 50% cpu kihasználtsággal fut, a samba meg 4% körül.
-
PistiSan
addikt
A tartalom vizsgálatot nem lehet kiktatni valahogy a nason?
Nem használok semmilyen DLNA megosztást, ki van kapcsolva az összes mappámon a média megosztás!
A beálltásokban is ki van kapcsolva minden ilyen jellegű dolog!
Tegnap készítettem rá egy biztonsági mentést, nagy mennyiségű képpel, videóval!
Utána láttam hogy elég lassú lett a web felület, a fő képernyőn látom, hogy tartalom vizsgálatot csinál!Másik dolog, látom ssh-n, hogy deiban fut a rendszeren.
nasi:~# cat /etc/os-release
PRETTY_NAME="Debian GNU/Linux 7.0 (wheezy)"
NAME="Debian GNU/Linux"
VERSION_ID="7.0"
VERSION="7.0 (wheezy)"
ID=debian
ANSI_COLOR="1;31"
HOME_URL="http://www.debian.org/"
SUPPORT_URL="http://www.debian.org/support/"
BUG_REPORT_URL="http://bugs.debian.org/"
nasi:~#egy sima
apt-get update
apt-get upgrade
-re fel dob egy rakás frissítést! Merjek itt frissíteni, vagy tönkre vághatja magát?
Gondolom a hivatalos fw-ben lesznek a javítások, és az a tuti biztonságos megoldás.nasi:~# apt-get update
Ign http://ftp.us.debian.org wheezy InRelease
Hit http://ftp.us.debian.org wheezy Release.gpg
Hit http://ftp.us.debian.org wheezy Release
Hit http://ftp.us.debian.org wheezy/main armhf Packages
Hit http://ftp.us.debian.org wheezy/main Translation-en
Reading package lists... Done
nasi:~# apt-get upgrade
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
The following packages will be upgraded:
apt apt-utils avahi-autoipd base-files coreutils dmsetup dpkg e2fslibs
e2fsprogs gnupg gpgv ifupdown initscripts iproute iptables isc-dhcp-client
isc-dhcp-common kmod krb5-locales libapr1 libapt-inst1.5 libapt-pkg4.12
libavahi-client3 libavahi-common-data libavahi-common3
libboost-iostreams1.49.0 libcomerr2 libdbus-1-3 libdevmapper1.02.1
libgcrypt11 libgnutls26 libgssapi-krb5-2 libk5crypto3 libkmod2 libkrb5-3
libkrb5support0 libldap-2.4-2 libnewt0.52 libprocps0 libreadline5 libsasl2-2
libsensors4 libss2 libssl1.0.0 libudev0 libwbclient0 libx11-6 libx11-data
libxcb1 lsb-base manpages mdadm nfs-common nfs-kernel-server openssh-client
openssh-server openvpn perl perl-base perl-modules procps python
python-minimal rsyslog samba-common samba-common-bin smbclient sudo sysv-rc
sysvinit sysvinit-utils tasksel tasksel-data tzdata udev vim-common vim-tiny
whiptail
78 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.
Need to get 45.5 MB of archives.
After this operation, 249 kB of additional disk space will be used.
Do you want to continue [Y/n]? -
BullZeye
veterán
-
BullZeye
veterán
válasz
PistiSan #355 üzenetére
Nem lehet sajnos, ezt már kérdezték a fórumon is.
Szerencsére én nem hiányolom, mert FTP szerónál amit használtam se lehetett ilyeneket megoldani, úgyhogy hamar rászoktam erre, és külön van húgomnak, nővéremnek, bnőmnek, anyósomnak, nekem, meg van egy Downloads mappa amiben vannak sorozatok filmek, ez meg kapott olvasási jogot, meg csináltam külön Képek megosztást, azt meg értelemszerűen csak az látja akinek meg akarom mutatni. -
PistiSan
addikt
Amit hiányolok, de lehet csak én nem találom, vagy csak fura igényeim vannak.
Létre hozok mondjuk egy mappát mondjuk mentes néven.
Csinálok benne almappákat, 1pc, 2pc, 3pc, csak én nem tudom az almappák jogosultságait külön beállíttani?
A gyökér könyvtárhoz tudok csak felhasználót rendelni!
Az almappákat nem látom sehol!Lehet hogy ez így van jól, de hát ha még is van megoldás!
-
FrezeR
senior tag
Nem lesz ma új firmware?
-
Alex91
félisten
válasz
stickermajom #351 üzenetére
A World-nel ugy vettem eszre, hogy ha nagyon tolja lefele (tehat nem fel!), akkor a HDD-re iras miatt a lejatszas is akadhat.
-
Alex91
félisten
válasz
stickermajom #348 üzenetére
Lehet, hogy ez még sok neki...
-
Süvi
őstag
A topic lelkes követője vagyok, de látom lehet azért bosszankodni ezzel a kis készülékkel.
Erősen gondolkozok rajta (Torrentezéshez kellene és adatmegosztásra), eddig teljesen azon voltam, hogy boltban veszem, de ma megkérdeztem itt nálunk (vidéken) 60.000 Ft-ért adják a 3TB-es változatot, ezért hajlok a wdstore felé. (csak nincs olyan munkahelyem, ahonnan ingyen tudnám hívni Hollandiát)
-
Alex91
félisten
válasz
stickermajom #346 üzenetére
Transmission korlatozva van nalad?
-
stickermajom
addikt
Höh, tegnap megakadt a lejátszás network share-ből
DLNA-n tökéletesen működött utána minden, illetve ma már hálózati megosztásból is jó a stream. Rossz napja volt a kicsikének
-
PistiSan
addikt
válasz
Szaszabond #343 üzenetére
Én így csináltam, minden féle program nélkül. (vagyis böngészőt használtam)
[link] -
Szaszabond
aktív tag
Nagy Bajom van :S
Megjött a My Cloud, de sajnos a setupig sem jutok el. Letöltöttem a progit az oldalról de a setup működése leállt hibaüzenettel kilép még mielőtt a tovább gombra kattinthatnék. Mindkét laptopomon ezt csinálja :S
Be lehet állítani manuálisan is? (Ha kikapcsolom a hálózat elérését akkor továbbenged a setup, de nyílván így meg nem látná a NAS-t). Szóval találkozott már ilyennel valaki?
-
BullZeye
veterán
Jup, még a webui-t se értem el, nem bootolt be. Szétszedni meg nem akartam, mert minden cucc megvolt még a vinyómon, 5 óra alatt csinálta össze magát, szóval időm se nagyon volt, meg ugye azért ha mégis vissza kellett volna küldenem, magyarázkodhattam volna, mert ha jól tudom törés nélkül nem nagyon lehet szétszedni.
De óvatosságból most se töröltem még le sorozatokat, átraktam mindent laptopra, 1 terrás szinte üres vinyó van benne, szóval elfért rajta.
De mivel 1,5 terra van már NASon, most már azért elmorzsolnék egy pár könnycseppet.
-
Backspace
tag
No én is nemsokára (remélhetőleg) boldog WD MyCloud tulaj leszek. Ma rendeltem meg a StudentStore-ból.
Reméljük nem lesz semmi gubanc! -
BullZeye
veterán
válasz
stickermajom #335 üzenetére
Akkor minden okés? A fehér led azért is égve maradhat pár percig, mert fájlokat scanneli rajta. Szóval ez egy ilyen stresszes termék, ezért kell hajnali 3-kor frissíteni FW-t, hogy ne izgulj miatta ébredésig
Nekem is futkos már pár napja
nincs szívem (szó szerint) újraindítani
-
stickermajom
addikt
válasz
BullZeye #334 üzenetére
Egyszer lett újraindítva összesen mióta megvan, akkor nem volt gond
Most újraindítottam, égve maradt a fehér led, kaptam egy enyhe stroke-ot, aztán beléptem a GUI-ba és eltűnt.
Olyan, mint egy rosszabb windows, néha muszáj egy reboot nekiPatent gyors megint minden, működik a DLNA és a content scan is, ami már jó pár napja nem működött.
-
BullZeye
veterán
válasz
stickermajom #333 üzenetére
Eddig nem volt bajod az újraindításokkal, nem?
Nálam az első újraindítás SSH piszkálás után már szar volt az új FW-vel.
-
BullZeye
veterán
válasz
stickermajom #331 üzenetére
muahahahahaha
-
stickermajom
addikt
Media server database internal server error. (400162)
Minden napra jut valami GUI jóság
És persze a médialejátszóról se érem már el media server-ként.. Kéne egy reboot, de félek
-
FrezeR
senior tag
Amit torrenten keresztül letöltötök azt hogy éritek el az eszközön? Mert most néztem és total commanderrel nem látom a letöltött cuccot a mappába.
-
Szaszabond
aktív tag
válasz
stickermajom #319 üzenetére
Elnézést ha követelőzésnek tűnt....nem annak szántam, csupán egy ártatlan kérés lett volna. Sajnos még nincs meg a készülékem és csak szerettem volna tanácsot kérni mindenben ami előfordulhat, hogy idejében fel tudjak fejben készülni a helyzetekre. Azt sem tudtam, hogy van hozzá step by step mindenre (router beállítás is) leírás a telepítéshez..
-
-
BullZeye
veterán
válasz
stickermajom #321 üzenetére
Én meg szeretem, hogy nincs 20 perc néma csend, és 200as pulzus, mert hajnali 3kor alvás közben csinálja, reggel meg remélhetőleg csak arra ébredek, hogy nincs fehér led ^^
-
PistiSan
addikt
válasz
stickermajom #319 üzenetére
Ti engedélyeztétek az automatikus firmware frissítést?
Nálam a beüzemelés így nézett ki:
Össze dugtam, mindent!
Rotuer web felületén meg néztem milyen ip címet kapott, böngészőbe be írtam, be lépett!
Elsőnek kér egy felhasználói nevet, email címet, megadod, és már bent is vagy a felületén. -
stickermajom
addikt
válasz
BullZeye #314 üzenetére
Akkor péntekig remélem nem lesz áramszünet
(#317) Szaszabond
Mondjuk valamelyikőtök tényleg leírhatná, hogy mit is kell tenni a kicsomagolás után közvetlenül azon túl , hogy összedugjuk a kábeleket.Meh,az ember a kisujját nyújtja.. De utálom a követelőzést.
Főleg, hogy ez alap, és egy program végigvezet mindenen. No meg van quick installation guide is.
-
BullZeye
veterán
válasz
Szaszabond #317 üzenetére
Rádugod hálózatra, le kell tölteni egy programot, ahol elfogadod a licenset, de írja a linket kis papírkában. Ott az túlképp beállít mindent.
Beállítasz neki egy statikus IP-t webuiban, routerben dyndns-t (no-ip az még ingyenes) készítesz, hogy kívülről elérhesd pl FTP-t.
Megnyitod a 80as, 443as, és 9000-es portokat, hogy elérd kívülről
Így hirtelen más nem jut eszembe. Tűzfalhoz én nem nyúlkáltam, csak routerben.
-
Szaszabond
aktív tag
Mondjuk valamelyikőtök tényleg leírhatná, hogy mit is kell tenni a kicsomagolás után közvetlenül azon túl , hogy összedugjuk a kábeleket. Mit kell beállítani a routeren pl? Hogyan kell neki (célszerű) IP címet adni, tűzfalon kell e valamit állítani? Kell e még vmi?
-
PistiSan
addikt
válasz
BullZeye #314 üzenetére
Várok inkább péntekig!
Köszi az infot!
Újra indítani hol lehet? Esküszöm, hogy nem látom a web felületén sehol!
Meg szivatott engem is egy picit az ip cím, be állítottam neki statikus kiosztást, utána el tűnt, de egy fél óra múlva már láttam megint a hálózaton. (user error) -
PistiSan
addikt
válasz
PistiSan #312 üzenetére
1. másolási teszt, még a jó öreg Asus Wl500gp v2 routeremmel, 100mb-es portokkal. [link]
2. másolási teszt, már az új TP-LINK TL-WDR3600 routerrel, 1000mb-es portokkal. [link]Engem meg győzött!
Egyelőre még csak ismerkedek az új cuccokkal, várok még pár napot mielőtt elkezdem ssh-n pisztálni.
(mondjuk ahogy magamat ismerek, ez max 1-2 nap lesz ^^) -
PistiSan
addikt
Most csomagoltam ki, kapcsoltam be!
Firmware frissítést indítottam, elég lassan csinálta meg, de sikeres volt!
Mindjárt tesztelem kicsit a sebességet, a régi, utána meg az új routeren is.
-
Szaszabond
aktív tag
-
Alex91
félisten
válasz
Szaszabond #309 üzenetére
[link], hat...
-
Szaszabond
aktív tag
Mi történt ma? Reggelről délutánra az összes My Cloud ára majdnem 10K forintot drágult. Reggel még 51,400 volt délutánra már 61,800 volt a 3TB ára :S... és szinte mindenhol.
Na mindenesetre megrendeltem a 4TB verziót elvileg hétfőre itt is lesz. Remélem addig sok hasznos tanácsot olvashatok róla itt a fórumon.
-
BullZeye
veterán
válasz
stickermajom #304 üzenetére
Hmm, most akkor
/DataVolume/shares/Public/Transmission
vagy
/shares/Public/TransmissionMelyik a jó megoldás? Ha a Public könyvtárban lévő Transmission mappába akarnám rakni a letöltéseket?
-
ohje2
csendes tag
Hali
Alapból van titkosítás ebbe a masinába? Induláskor kérjen jelszót vagy csak én tudjam felmountolni jelszó után, bármi ilyesmi lehetséges?
-
Süvi
őstag
válasz
stickermajom #304 üzenetére
Köszönöm, el is mentem, hogy meglegyen, ha megérkezik a készülék.
Minden további beszámolót örömmel olvasok. -
diewelt
csendes tag
Kérdésem az volna használja e már valaki nagyobb torrent állománnyal ... 3-400+ ra gondolok
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R7 3700X / RTX 2070S / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 10400F 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA 600W
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest