- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
Ha nincs mc (midnight commander = norton commander linuxos változata), akkor parancssorból kell böngészned.
Mivel azt mondtad, hogy a Public/Transmission foldert állítottad be /shares/Public/Transmission helyett, ezt a Publicot kell megtalálni. Valószínűleg a gyökérben van, de.Lépje be ssh-n és add ki az alábbi parancsot:
find / -name Public
Másold be ide az eredményt. 1-2 percig szüttyögni fog, ne ijedj meg.
-
toM517
aktív tag
De ha nincs elegendo helyem a rootfs-en akkor nem is tudom feltenni...hacsak nincs eppen annyi szabad helyem...mashogy meg tudom torolni a szemetet?
Ha kiveszem a HDD-t a hazbol es beteszem gepbe, ugy tudom majd olvasni? bebootolok egy ubuntuba pendriverol, ugy tudom torolni?
-
Celtis
veterán
1. Belépsz SSH-n
2. Beírod, hogy mc utána enter.
3. A jól ismert grafikus felületen visszaballagsz a gyökérkönyvtárba és megkeresed a "szemetet". Ha jól evttem ki a folder neve "share" lesz.
4. Kétszer ellenőrzöd, hogy tényleg a félig letöltött szirszarok vannak benne.
5. Törlöd
6. Örülsz.Én is eljátszottam ezt kétszer is. Nekem a remote GUI-val sikerült félrekonfigolni a transmissiont két gépről is.
-
-
Celtis
veterán
-
toM517
aktív tag
Epp tlepitem ujbol a Transmissiont.
WDMyCloud:~# apt-get install transmission-cli transmission-common transmission-daemon
Reading package lists... Error!
E: Write error - write (28: No space left on device)
E: IO Error saving source cache
E: The package lists or status file could not be parsed or opened.
WDMyCloud:~#WDMyCloud:~# df - h
df: `-': No such file or directory
df: `h': No such file or directory
df: no file systems processed
WDMyCloud:~# df -h
Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
rootfs 1.9G 1.9G 0 100% /
/dev/root 1.9G 1.9G 0 100% /
tmpfs 23M 7.2M 16M 32% /run
tmpfs 40M 4.0K 40M 1% /run/lock
tmpfs 10M 0 10M 0% /dev
tmpfs 5.0M 0 5.0M 0% /run/shm
tmpfs 100M 144K 100M 1% /tmp
/dev/root 1.9G 1.9G 0 100% /var/log.hdd
ramlog-tmpfs 20M 3.7M 17M 19% /var/log
/dev/sda4 2.7T 62G 2.6T 3% /DataVolume
/dev/sda4 2.7T 62G 2.6T 3% /CacheVolume
/dev/sda4 2.7T 62G 2.6T 3% /shares
/dev/sda4 2.7T 62G 2.6T 3% /nfs/TimeMachineBackup
/dev/sda4 2.7T 62G 2.6T 3% /nfs/SmartWare
/dev/sda4 2.7T 62G 2.6T 3% /nfs/Public
/dev/sda4 2.7T 62G 2.6T 3% /nfs/PrivateHogyan uritem ki a betelt rootfs-t?
-
toM517
aktív tag
Koszonom az inputot!
Egy az egybe masoltam a leirasbol, a letoltes helyet is ugy adtam meg, mint ahogyan t is irtatok! : S
Az a fura, hogy meg is talalom a shares mappaban, akkor hogy lehet, hogy megis OS particiora tolt?Masik meg, hogy a MC ujrainditasaval szuksegszeruen el kell vesznie minden torrentnek a Transmissionbol?
-
toM517
aktív tag
Hello!
Valaki probalta mar felnyitni? Ha igen, akkor hogy? HDD cseret probalnam.
A fej parkolast lehet, kell itt is allitani?Nagyon nem baratkoztunk eddig meg, mert a transmission is furcsakat csinal. Konkretan elkezdi letolteni a cuccokat, majd egy bizonyos adatmennyiseg utan kiirja, hogy "Error: Unable to save resume file: No space left on device".
Ha ranyomok a resume-ra akkor egy ideig megint tolt, majd kiirja megint.
Mappanak a Public/Transmission-t allitottam be, utmutataskepp Bullzeye altal irt leirast hasznaltam.A TV-m sem latja DLNA-n.
En mindjart kivagom az egeszet mostmar! : D
-
Kroni1
veterán
válasz
BullZeye #1280 üzenetére
Azért nem értek veled egyet, mert (annak ellenére, hogy szarul van kivitelezve sajnos) alapvetően a DLNA-nál nincs kényelmesebb megoldás!!! A TV jó minőségű, háttérvilágításos távirányítója mindig ott van, azzal csak két kattintás és asszony már nézi is a sorozatait, vagy bármit amit lekaptam neki TM-el. Az én androidos telóm meg nincs mindig ott neki, a médialejátszó vagy HTPC (nem vitatom, h többet tudnak) de a szememben csak plusz egy kütyüt meg távirányítót jelent.. Volt nekem is minden ilyen kütyüm hidd el, de arra jöttem rá, h nekünk nem kellenek sem a plusz funkciók, sem a 24p, sem az "esetleges" jobb képminőség. Megmondom őszintén (lehet én vagyok igénytelen) de nekünk tökéletesen elég a dlna képminősége még egy 1080p 3D-s MKV-hoz is! Mondom ezt úgy, hogy volt egy elég komoly 24p képes 3D Bluray lejátszóm, médiaplayerem, sőt a PC-m a mai napig rá van kötve HDMI-n a TV-re, és hát mióta megy a routeremen a minidlna nem éreztem szükségét, hogy átkapcsoljak a PC-re. (előtte XMBC-n néztük a filmeket, de asszonnyal összehasonlítottuk, ő is azt mondta h teljesen jó a kép dlna-n, pedig egy 55"-os TV-nk van.)
Celtis: Nem, egyenlőre nem vettem meg a Zyxelt, ugy néz ki nem is fogom. Amugy már korábban meg is kérdeztem vargalex-et, elvileg fel tudom mountolni akár a mycloud-ot is LAN-on a router mögé.. Azt még eldöntöm, h mi legyen, nem lett volna rossz ha a 3600-as routert kihagyhattam volna, az eredeti terv az lett volna, h azt eladom, és a NAS-t rákötöm közvetlenül a UPC-től kapott HWG-re, (ami ugye modem+router egyben), csak most bridge módban van. Meglátjuk mi lesz, lehet h marad csak a 3600-as és a lassabb fájlmásolási sebességek.
-
BullZeye
veterán
My Cloud-hoz is van elég sok leírás, Minidlna meg majd lesz, ha valakit érdekel, de mivel a DLNA alapból egy szar dolog, és mert akár egy androidos telefonnal is ki lehet váltani, vagy akár routerre telepített DLNA-val, nagyon nem hiszem, hogy törni fogja magát érte akárki is.
Nem beszélve, hogy rettentően igénytelen dolog DLNA-val nézni akármit is, így aki picit is igényesebb az vesz egy lejátszót vagy htpc-t amivel sokkal jobb lesz a képminőség, és 50x annyi funkciója lesz mint a DLNA-val.
Szóval ha valakinek van hozzá gyomra, és van asztali PCje, hogy visszaállítsa a My Cloudját, ha valami balul ütne ki, akkor itt van pár tipp a kiinduláshoz:
cp /etc/apt/sources.list /etc/apt/sources.list.bak
echo deb http://ftp.us.debian.org/debian/ sid main >> /etc/apt/sources.list
apt-get update
apt-get install libsqlite3-dev libjpeg62-dev libexif-dev libogg-dev libid3tag0-dev libvorbis-dev libavutil-dev libflac-dev libavformat-dev libavcodec-dev make
apt-get install minidlna
mv -f /etc/apt/sources.list.bak /etc/apt/sources.list -
Kroni1
veterán
válasz
OldAkita #1276 üzenetére
Na azért nem olyan rossz a helyzet, csak akkor nincs gari, ha egyértelműen a te bénaságod miatt lett tégla a cuccból. Ha felraksz vmit SSH-n és megy, de mondjuk idővel meghal a HDD a NAS-ban akkor azért még kötelesek kicserélni!
Örülnék, ha valaki végigjárná ezt a rögös utat és lenne egy magyar leírás róla, h kell feltenni a minidlna-t meg mondjuk a transmissiont, mert a zyxel-nél van ilyen leírás, és ott a transmisson telepíthető a menüből, a minidlna meg kb. 10 perc alatt megoldható!
Amugy nem akartam elvenni a kedved tőle, mert ez egy nagyon jo kis NAS ám! Előnye a 310S-el szemben a hangos ventillátor hiánya, a gyorsabb fájlműveletek és az USB3-as port ha valaki kihasználja!
-
Celtis
veterán
válasz
PistiSan #1277 üzenetére
Teljesen igazad van. Én is már megfogalmaztam ezt anno. Elvileg a DLNA-t pont arra találták ki a gyártók, hogy egyszerűbbé tegyék a hálózati csatlakozást, ne kelljen konfigurálni, stb.
Az eredmény viszont siralmas. A szerver oldal bonyolult, nehezen érthető és tele vagyunk kompatibilitási problémákkal. Én hamar feladtam, a TV-m amúgy sem tudott minden filmmel megbírkózni.
A megoldás mediaplayer vagy HTPC. A TV gyártók meg kenjék a hajukra a DLNA-t.
-
PistiSan
addikt
válasz
OldAkita #1276 üzenetére
Kellemetlen dolog ez a DLNA!
Nem tudom megérteni, hogy a tv-t amik amúgy is tudnak videót lejátszani, miért nem tartalmaznak egy sima fájl tallózást a hálózaton, sima windows, vagy samba megosztást, esetleg NFS-t!
Nekem egy buta tv-m van, de hozzá van kötve a média lejátszóm, ami tud DLNA,NFS,SAMBA hármast, ebből a sima SAMBA-t (olyan mint a windows megosztott mappa) használom, mert mindent visz gond nélkül. -
OldAkita
aktív tag
Örülök hogy némi hibáját is fel lehet fedezni, így talán csökken a szerelmi mámorom a My Cloud iránt
Egyébként én is elkezdtem keresni, pesze csak angolul van info ahol az első lehetőségnél ahol minidlna-t kerestem rá, azonnal a garanciavesztéssel jöttek. Fel nem foghatom milyen üzleti érdekek akadályozzák meg hogy az LG képes legyen a Twonkyt kezelni. Persze lehet hogy sok rimánkodásra hajlandó lesz az LG változtatni, de addigra már veszek egy Zyxelt vagy egy usb portos routert, vagy hagyom a fenébe az egészet, mert kezd ez is benne lenni a pakliban. -
Kroni1
veterán
válasz
OldAkita #1272 üzenetére
Én itt adtam fel a Mycloud-al, mert itthon nem sokan babrálták rá a minidlna-t, angol leírást sem találtam nagyon én annyira nem értek hozzá, így meg nem mertem belevágni, ha SSH-n valamit elcseszel a WD menüje figyelmeztet is, hogy az bizony garanciavesztéssel jár! (a 310-t is el tudod rontani, de ha egy 20k-s cuccod megy tönkre az olcsóbb mint ha egy 45k-s, és ott ilyen garivesztési veszély sem áll fent, ráadásul van magyar leírás is, hogy mit hogy kell!) Na ezt én nem mertem bevállalni, inkább maradtam a 3600-as routernál és a HDD-nél. Amugy a Mycloud nagyon jó cucc tényleg, szép, ugyebár halk és gyors is, 90-100MB/s tempóra volt képes mig nálam volt, ugyhogy repül!
Azt viszont nem tudom miért volt, de lassabban ment rajta a műveletek elkezdése, kattintásnál a mappába belépés, vagy pl. a fájlméret kiszámolása, mint a "lassúcska" routerre kötött HDD-nél, sőt a DLNA is döcögősebben indul rajta, az elején kockásodott, néha meg-meg szakadt a lejátszás "betöltés" felirattal, ami kicsit zavaró volt, főleg ugy h a 3600-as nem csinál ilyet, pedig azon torrent is megy mindig.. Lehet ez az NTFS vs. EXT4 fájlrendszer béli különbség miatt volt, nem tudom..
-
OldAkita
aktív tag
Nagyon beleszerettem ebbe a NAS-be. Viszont Kroni1 fórumtárs problémája engem is érint, nevezetesen hogy LG tv-m van és ez nem jeleníti meg a Twonky által streamelt srt feliratot. Szomorú szívvel átnéztem a Zyxel nsa 310 topicba, mert árban az még elviselhetőnek tűnik számomra és ott is feltűnt hogy Twonky van rajta. Azonban felvilágosítottak hogy a Zyxelek más programmal is képesek a dlna kiszolgálásra, minidlna, plex, serviio lett említve. Kérdésem: Twonky mellé aplikálni lehetne a MY Cloud-ra is valami mást?
-
drmotto
őstag
válasz
lazlogogola #1268 üzenetére
Működik a saját appjával bárhonnan neten keresztül, lokális wifin pedig bármilyen fájlkezelővel, ami képes hálózati eszközöket kezelni.
-
lazlogogola
tag
Ilyen NAS-t szeretnék venni és lenne egy hülye kérdésem.
A NAS-on tárolt anyagot eltudom érni akár egy tabletről bárhonnan ill. okos telefonról? -
BullZeye
veterán
Böngészőből nem éred el My Cloudon tárolt fájlokat.
Mountolni tudod a böngészőből (WebDAV, keress rá), hogy elérd intézőből. De pl ha videót akarsz nézni, ahhoz le kell töltened a video fájlt (mert webdavból nem lehet streamelni), vagy telepítened kell WD Desktop APPját (ritka ostoba alkalmazás, és lassú).Azaz hagyományos értelemben nem felhő, hiszen semmit sem tehetsz vele amit pl Dropbox-szal igen, és ami igazi felhővé tenné. És pl fájlmegosztás sem működik vele 3rd party program nélkül.
És most ez a bajom az ownclouddal is, hogy AVI fájlokat nem tud streamelni, csak WMV meg MP4....
-
Kroni1
veterán
Az szeretném kérdezni, hogy most akkor a gyári szoftverrel az megoldható, hogy az otthoni My Cloud-ot elérjem mondjuk távolról a melóhelyen lévő PC-ről?! Vagy csak a beregisztrált mobil kütyükkel látható távolról a HDD tartalma?
Azért kérdem, mert főnököm átvenné tőlem, de kicsit megilyesztett a multkori hsz-ed, hogy ennek a WD-nek nincs köze a cloud-hoz..
-
BullZeye
veterán
válasz
mballer #1260 üzenetére
Alapból 0%-ot eszik, szóval csak akkor fut mikor használatban van, és mivel max 3-4 ember használja a My Cloud-ot, nem mondanám, hogy észre lehet venni, hogy fut (használat közben Apache2-ből fut kb 3 egyenként 8-11%-al. Leginkább arra kell nekem owncloud, hogy meg tudjam osztani fájlokat "idegenekkel".
Egy bajom van vele, hogy nem lehet UI-ban hozzáadni azt az 1,5 terra adatot, ami másik mappában van. Szóval ahhoz, hogy meg tudjam osztani a rajta lévő fájlt, UI-ból fel kell töltenem az egyik mappába, VAGY bemásolnom data mappába a fájlt.
Amit még nem próbáltam, hogy linket készíteni hozzá, és akkor talán látszódna az egész, majd meglátom, ha lesz kedvem szórakozni vele, egyenlőre az is elég, hogy működik végre.
szerk.: Ja igen, és hogy AVI fájlokat nem mindet streameli, csak letölteni lehet. Mp4 fájlokat meg lejátssza rendesen, szóval még tényleg tesztelnem kell.
-
mballer
újonc
válasz
BullZeye #1257 üzenetére
Ó, ez nagyon jó, hogy sikerült, gratulálok!
És nem lassította le nagyon a rendszert?
Én tettem egy próbálkozást a bittorrent sync-kel, azonban a működése hagy még kívánni valókat maga után. Egy idő után leállt, nem szinkronizálta a fájlokat, és nagyon belassította a rendszert. -
Kroni1
veterán
válasz
BullZeye #1257 üzenetére
Én nem nagyon teszteltem le a tudását, feladtam a MyCloud-al való kűzdést, mert kiderült, hogy a twonky nem szereti az LG tv-ket. Úgy volt h visszaviszem a boltba, de bejelentkezett rá egy kollégám, úgyhogy a héten vinném át neki.
Hogy kell érteni h nincs köze a felhőhöz? Nincs benne külső elérés?! Tehát mondjuk melóhelyen egy céges gépen nem lehet belépni rá?! Vagy hogy érted ezt?!
(ha jól látom mobil eszközök képesek elérni, de csak azok amiket hozzápárosítok!? Ez igy tényleg elég ratyi lenne..
)
-
BullZeye
veterán
Hehe, azt hiszem sikerült végre áthidalnom a legnagyobb problémát WD My Clouddal, mégpedig hogy qrwara semmi köze a Felhőkhöz.
De végre sikerült feltelepítenem az ingyenes OwnCloud-ot.
Egyenlőre tesztelem és gondolkodom, hogy a kismillió lépésből melyek kellettek hozzá, hogy telepítődjön rendesen
Nem azt mondom, hogy hasít, viszont komótosan de működik, és külső elérés is megvan, naptár működik benne. -
itg
tag
Üdv,
Én holnap kapom meg egy kinyírt live helyett ezt a kütyüt.
Átnéztem a fórumot, de egy dologra nem találtam választ.
Ez a cucc is 100%-os CPU kihasználtsággal ketyeg alapjáraton?
A live-nál a DLNA szerver volt a ludas, amint lecseréltem MiniDLNA-ra, még a hőmérséklete is csökkent vagy 2 fokot -
Celtis
veterán
Nemhogy távirányítóról, de a mobiltelefonodról is tudod távvezérelni. Méghozzá úgy, hogy a telefonodon is látod a filmek listáját, borítóval, tartalommal, stb.
Tulajdonképpen sok cucc nem kell hozzá. Egy E-350-es integrált lap, 1-2G RAM, paneltáp+valami ház, egy pendrive és egy távirányító. Sajnos azért egy 50-est benyel. -
Kroni1
veterán
Lehet h én is erre fogok tendálni! Az XMBC-t kipróbáltam, az nekem is nagyon tetszik, viszont nem érzek magamban annyi erőt h mégegy kis PC-t vegyek itthonra. Ami előnye még neki, hogy tudja a kadenciahelyes 24p-s lejátszást, amit ugye DLNA-n nem lehet elérni..
gondolom az XMBC kezelhető távirányítóval is, HTPC-ről..
-
Celtis
veterán
Ahogy nézem más is belefutott ugyanebbe a problémába.
Megoldást itt nem látok.Ha érzel magadban erőt az út kitaposására, akkor hajrá. Ha nem akarsz küzdeni vele, amit teljesen megértek, akkor vidd vissza. Joggal vagy elégedetlen a termékkel. Esetleg a WD ügyfélszolgálatot érdemes lehet megkérdezni, de ne csússz ki a határidőből.
Van egy harmadik út is, a külső médialejátszó vagy méginkább HTPC használata. Anno én is hamar beláttam, hogy a Panasonic TV-mhez soha nem fog javítás érkezni, hiába gyártottam nekik demo videókat a hibáikról. Aztán elég volt egyszer az XBMC-t kipróbálni és azonnal tudtam, hogy nekem buta TV kell, és egy HTPC csili-vili szolgáltatásokkal.
-
Kroni1
veterán
válasz
BullZeye #1234 üzenetére
Szerinted érdemes szenvednem hogy feltegyem a minidlna-t a mycloudra?! Mert ez igy nekem sajnos nem jó, már azon gondolkodom, hogy hétfőn visszaviszem a boltba, és maradok az eddigi jól bevált WDR3600+külső HDD kombónál.. Ha meg nem tudok már elállni a vásárlástól (még 3 napon belül vagyok elvileg) akkor max eladom.
-
BullZeye
veterán
válasz
drmotto #1237 üzenetére
http://wdmycloud:9000/#setup
Navigation tree -> By Folderhttp://wdmycloud:9000/#sharing
Media Recievers -> By Folder legyen mindenInnentől annak nevezed a mappádat aminek akarod, mert mappa struktúra alapján fogja betölteni TV-be a fájlokat. Ha zene mappád van akkor zene néven fog futni.
-
drmotto
őstag
-
Kroni1
veterán
-
Kroni1
veterán
válasz
BullZeye #1234 üzenetére
Ez érdekes, mert nekem az előző routeremen miniDLNA kliens volt, azzal simán mentek a feliratok az LG (55LW5590-es) TV-n, most a mycloud beépített DLNA progijával meg nem megy..
Amugy lehet h az LG TV-vel van gondja? Nem hinném, de lehet.. Amugy gondolom van lehetőség rá, h feltegyek rá másik klienst ugy ahogy a transmissiont is ugye?
-
-
Kroni1
veterán
Közben találtam egy megoldást, csináltam egy külön megosztást movies névvel és igy lerövidült a dolog, de amint beüzemeltem találkoztam az első nagy problémával: nem jelennek meg a feliratok DLNA alatt! Ez másnak is így van?! Elég furának tartom, így kb semmi értelme a dlna-nak, legalábbis számomra.
-
Kroni1
veterán
Egy kérdés a beépített DLNA kliensel (Twonky ha jól tudom) kapcsolatban: Nem lehet valahogy leegyszerűsíteni a mappaelérést?
Gondolok itt arra, hogy amig a minidlna progiban beállitottam egy mappát és h csak filmeket osztok meg, a TV-n kiválasztottam a DLNA-t egyből bejött h folders - movies és kész, a kellő mappában voltam.
Itt meg: videos - by folder - particio - videos - és Movies
Nem nagy dolog, de azért sokkal kényelmesebb az előző mód.
-
Celtis
veterán
válasz
BullZeye #1229 üzenetére
helytelen telepítés, módosítás -> És ez a lényeg, ez az SSH.
Ha amiatt megy tönkre, mert rosszul telepítettél valamit,Na ezt mondom én is. Nem az SSH-n történő belépés, a garanciavesztő, hanem ha azon keresztül teszed tönkre az eszközt.
Teszem azt feltelepíted a transmissiont, a szerviz nem mondhatja, hogy attól ment tönkre az USB port vagy a tápegység, és köteles az ilyen jellegű hibát garanciában kijavítani. -
BullZeye
veterán
Készülék mellett van egy 20-25 nyelvű papír garanciáról, aminek a szövege:
Korlátozott jótállás
A WD garantálja, hogy a termék normál használat esetén az alábbiakban meghatározott időtartamig anyag- és gyártási hibától mentes, és megfelel a WD termék műszaki leírásának. A korlátozott jótállás
időtartama az országtól függ, amelyben a terméket vásárolta. A korlátozott jótállás időtartama 2 év az észak-, dél- és közép-amerikai régióban, 2 év Európában, a közel-keleti és az afrikai régióban, és 2 év a délkelet-ázsiai régióban, hacsak a törvény másképp elő nem írja. A korlátozott jótállás időtartama a vásárlás dátumától kezdődik, amely a vásárlást bizonyító nyugtán szerepel. A WD bővített jótállási szolgáltatásokat bocsáthat rendelkezésre, amelyek megvásárolhatók. A WD nem vállal felelősséget a termékkel kapcsolatban, ha a WD megállapítja, hogy a terméket a WD-től eltulajdonították, vagy a feltételezett hiba a) nincs jelen, b) ésszerű körülmények között nem javítható ki a termék a WD általi átvétel előtti sérülése miatt, illetve c) a hibát nem rendeltetésszerű használat, helytelen telepítés, módosítás (beleértve a címkék eltávolítását vagy olvashatatlanná tételét, a külső burkolatok felnyitását vagy eltávolítását, kivéve ha a termék korlátozottan a felhasználó által szervizelhető termékek listájában szerepel, és a módosítások az érvényes utasítások hatályán belül esnek, és amelyek megtalálhatók a http://support.wd.com weboldalon), baleset vagy helytelen kezelés okozta akkor, amikor a termék nem a WD birtokában volt. A fenti korlátozások tárgyaként az Ön kizárólagos jótállása a fent meghatározott jótállási időtartam alatt és a WD döntése alapján, a termék javítására és azzal egyenértékű vagy jobb termék cseréjére érvényes. A WD által biztosított jótállás a javított vagy cserélt termékekre az eredeti jótállásból fennmaradó ideig vagy a termék javításától vagy cseréjétől számított kilencven (90) napig érvényes – amelyik a hosszabb időtartam.
A jelen jótállás a WD kizárólagos jótállása, és kizárólag az új termékként értékesített termékekre vonatkozik.
A jelen jótállás helyettesít a) minden egyéb kifejezett, vélelmezett vagy jogszabály által előírt jótállást vagy jogorvoslatot, beleértve, de erre nem korlátozva, az értékesíthetőségre vagy bizonyos célra való alkalmasságra vonatkozó vélelmezett jótállást, és b) a WD elutasít bármilyen és minden a károkkal kapcsolatos felelősségét, beleértve, de arra nem korlátozva, a balesetből, annak következményeiből eredő vagy különleges károkat, vagy pénzügyi veszteséget, nyereségvesztést vagy felmerülő költségeket, vagy a termék megvásárlásával, használatával vagy teljesítményével kapcsolatos adatvesztést, még akkor is, ha a WD az ilyen jellegű károk lehetőségére figyelmeztetett. Az Egyesült Államokban néhány államban nem lehetséges a balesetből vagy abból eredő károkért történő felelősségvállalás korlátozása vagy elutasítása, ezért a fenti korlátozások azokban az államokban nem érvényesek. Ez a jótállás Önt meghatározott törvényi jogokkal ruházza fel, illetve Ön rendelkezhet egyéb jogokkal is, amelyek az adott államtól függően eltérők lehetnek.Lényeg:
ésszerű körülmények között nem javítható ki a termék a WD általi átvétel előtti sérülése miatt
Azaz ha szétlapítod vagy leejted és amiatt ripityára törik.külső burkolatok felnyitását vagy eltávolítását
Ha leszeded a burkot, és eltörik valami, pl 4ből az egyik pöcök, vagy feszegetés hatására a ház megreped. Na most ami érdekes, hogy én kaptam engedélyt rá, és telefonon is megvan a felvétel, hogy azt mondja a support, hogy igen, akkor mi van?helytelen telepítés, módosítás -> És ez a lényeg, ez az SSH.
Ha amiatt megy tönkre, mert rosszul telepítettél valamit, példának okáért My Book Live egy FW upgrade után a Transmission telepítése következtében brickelődött.WD elutasít bármilyen és minden a károkkal kapcsolatos felelősségét
Ha elveszik minden adatod, így jártál, és nem indíthatsz jogi eljárást a WD-vel szemben. -
Celtis
veterán
válasz
BullZeye #1227 üzenetére
Ezt most nem tudom megnézni, de úgy érted, hogy a készülékhez mellékelt angol nyelvű "warranty" feliratú füzetben van ez benne? Az mit befolyásol? És ha hottentottául lenne odaírva?
Magyarországon a "Jótállási jegy" feliratú papír jótállási feltételek fejezetében leírtak az érvényesek. Ha megveszed az Iponnál vagy másutt, ott bele van írva, hogy az SSH belépés garanciavesztő hatályú? Nem hinném.
-
BullZeye
veterán
válasz
stickermajom #1224 üzenetére
Sablon szöveg, tudod ki veszi komolyan
Viszont gyorsan elrettenti a hozzá nem értőket. Amúgy igen, ha újrahúzod FW-t mindent legyalul, és újra van gari
viszont mikor nem tudod telepíteni FW-t UIból mert nem mountolja a vinyót, akkor van szívás
Akkor ki kell venni vinyót ami meg meglátszik, szóóval.Bnőm engedélyt kért rá, hogy szétszedjük, és kimentsünk róla minden adatot, ők ezt megadták, így az enyém azóta is csupaszon figyel a polcon.
-
Celtis
veterán
válasz
stickermajom #1221 üzenetére
Az SSH csak annyit jelent, hogy közvetlenül eléred a Linux konzolt. Így fennáll a lehetősége, hogy valamit elbarmolsz.
Szó sincs arról, hogy más FW kerülne a NAS-ra. Épp ezért erős túlzásnak érzem ezt az Akármit csinálsz SSH-ban ugrik a gari kijelentést.
A gari akkor ugrik, ha saját hibádból tönkreteszed a berendezést, és ezt rád is lehet bizonyítani. Azért ez nagy különbség. -
Kroni1
veterán
Mégegy kérdés: Jelenleg egy WDR3600-ason van egy 1TB-os HDD-m, ami ext4-re van formázva. Ezt a fajta particiót a myCloud felismeri ha rádugom az USB portjára ugye? Igy gyorsabban menne az adatok átmozgatása mint hálózaton..
-
BullZeye
veterán
http://logout.hu/bejegyzes/bullzeye/wd_my_cloud.html
Akármit csinálsz SSH-ban ugrik a gari. Viszont ha boltban vetted nem nagyon szokták megnézni, hanem kicserélik, ha meg WD Storeból vetted, egyszerűbb debrickelni, ha tönkre megy mint visszaküldeni. Ha pedig hardveres hiba van, ott nem nagyon lehet helyre állítani. Debrick-nél a legnehezebb leszedni a fehér házat, amit kb 4 pöcök tart.
-
Kroni1
veterán
válasz
BullZeye #1215 üzenetére
Tök jók a leírásaid, köszönjük, van itt néhány hasznos progi!
Én viszont nagyon láma vagyok a témában, a leírtaknak kb a felét sem értem... Egyenlőre csak a Transmissiont szeretném feltenni a MyCloud-ra. Van esetleg egy nagyon szájbarágós, egyszerű halandóknak készült leírás arról hogy ezt lépésről lépésre hogyan is kell megcsinálni?!
Amugy azt jol olvastam, hogy TM telepítésével már ugrik is a gari a NAS-ról? Ennek nem örülök, akkor legalább ők beletehettek volna egy Torrentklienst..
-
BullZeye
veterán
-
BullZeye
veterán
-
PistiSan
addikt
válasz
PistiSan #1210 üzenetére
Végig néztem a logokat, semmi nem utal semmilyen hibára!
Ellenben megtaláltam mi ébreszti fel 3 kor az álomból.
Van egy ramlog nevű csomag, meggyőződésem hogy ő felel a turpisságért!/var/log/ramlog
Feb 09 03:00:13 Restarting ramlog = saving logs to hdd: [ OK ]
Feb 10 03:00:13 Restarting ramlog = saving logs to hdd: [ OK ]
Feb 11 03:00:12 Restarting ramlog = saving logs to hdd: [ OK ]
Feb 12 03:00:07 Restarting ramlog = saving logs to hdd: [ OK ]
Feb 13 03:00:10 Restarting ramlog = saving logs to hdd: [ OK ]
Feb 14 03:00:08 Restarting ramlog = saving logs to hdd: [ OK ]
Feb 15 03:00:08 Restarting ramlog = saving logs to hdd: [ OK ]
Feb 16 03:00:07 Restarting ramlog = saving logs to hdd: [ OK ]
Feb 17 03:00:13 Restarting ramlog = saving logs to hdd: [ OK ]
Feb 18 03:00:12 Restarting ramlog = saving logs to hdd: [ OK ]Amit hírtelen talátlam róla, hogy a ramban tárolt logokat kiírja hdd-re, fentiek alapján pontban hajnal 3 kor.
forrásMinden esetre én nyomtam rá egy kikapcsolást, amire rögtön közölte hogy kb minden logot ő futtat, és nem tudom leállítani.
/etc/init.d/ramlog stop
[FAIL] Stopping ramlog: Error: /var/log is still in use... failed!
The list of open files: (You need to close below daemons if you want to start/stop ramlog manually)
COMMAND PID USER FD TYPE DEVICE SIZE/OFF NODE NAME
rsyslogd 3950 root 1w REG 0,21 195817 5276 /var/log/kern.log
rsyslogd 3950 root 2w REG 0,21 183007 5316 /var/log/messages
rsyslogd 3950 root 5w REG 0,21 203988 5306 /var/log/debug
rsyslogd 3950 root 6w REG 0,21 160831 5300 /var/log/user.log
rsyslogd 3950 root 7w REG 0,21 119143 6526 /var/log/daemon.log
rsyslogd 3950 root 8w REG 0,21 40052 6476 /var/log/wdnas.log
rsyslogd 3950 root 9w REG 0,21 1987 5284 /var/log/sshd.log
rsyslogd 3950 root 10w REG 0,21 137864 5286 /var/log/wdmcserver.log
rsyslogd 3950 root 12w REG 0,21 56783 6509 /var/log/wddispatcher.log
rsyslogd 3950 root 13w REG 0,21 1695 6528 /var/log/wdalerts.log
rsyslogd 3950 root 14w REG 0,21 83129 5287 /var/log/wdphotos.log
apache2 4130 root 2w REG 0,21 115750 5292 /var/log/apache2/error.log
nmbd 6051 root 2w REG 0,21 12618 6508 /var/log/log.nmbd
nmbd 6051 root 4w REG 0,21 12618 6508 /var/log/log.nmbd
smbd 6055 root 2w REG 0,21 9366 6479 /var/log/samba/log.smbd
smbd 6055 root 8w REG 0,21 9366 6479 /var/log/samba/log.smbd
smbd 6070 root 2w REG 0,21 9366 6479 /var/log/samba/log.smbd
smbd 6070 root 11w REG 0,21 9366 6479 /var/log/samba/log.smbd
smbd 7057 root 2w REG 0,21 9366 6479 /var/log/samba/log.smbd
smbd 7057 root 38w REG 0,21 9366 6479 /var/log/samba/log.smbd
apache2 12613 www-data 2w REG 0,21 115750 5292 /var/log/apache2/error.log
apache2 12873 www-data 2w REG 0,21 115750 5292 /var/log/apache2/error.log
apache2 12874 www-data 2w REG 0,21 115750 5292 /var/log/apache2/error.log
apache2 14779 www-data 2w REG 0,21 115750 5292 /var/log/apache2/error.log
Test result: ramlog cannot be started or stopped at the moment. -
Kroni1
veterán
válasz
stickermajom #1209 üzenetére
Nekem van egy WDR3600-asom, egyenlőre akkor nem adom el, de sztem ha nem lesz gond a stabilitással meg sebességgel akkor nekem elég lesz ez a TC7200-as is, nálam itthon tényleg csak annyi kell, hogy legyen net kábelen és wifin, transmission és dlna menjen.
Persze én nem vagyok egy tulzottan pro user, nem nagyon piszkáltam bele eddig sem a routerekbe, a DynDNS-t nem is tudom konkrétan mire való..
Egyébként ahogy néztem tudna ez a TC7200 jópár dolgot még, csak ugye UPC kiherélte nagyon.. Dual Band, USB DLNA server, stb. Na ezek mind le vannak tiltva benne, pedig papiron tudná őket.
-
-
PistiSan
addikt
Fura dolgo történt, elindította egy letöltést, szokásos módon, egyszer csak elérhetetlen lett a cloud.
Pingre, semmire nem reagál!
Kihúztam a hálózati kábelét is, de a led sem reagál semmit, lehet lefagyott?
Már 10 perce ki van húzva a hálózati kábel, meg nézek egy filmet, utána vissza dugom, ha nem lesz jó továbbra sem, akkor jön az áramtalanítás, és az ima. -
Kroni1
veterán
Megrendeltem a My Cloud 2TB-t, elvileg holnap átvehetem. Használ ilyet valaki a UPC-től kapott TC 7200-as Wifi Router/Modemmel?! Remélem menni fog vele rendesen, ahogy nézem ezt a modemet gigabites portjai vannak, úgyhogy gondolom kábelen nem lesz gond a fájlmásolási sebességgel..
Transmissiont szeretnék róla üzemeltetni, meg DLNA-t, ha jól tudom azt nem is kell feltenni, mert elvileg van is rajta gyárilag kliens..
-
BullZeye
veterán
Fehér burok nélkül majdnem 7°C-al hűvösebb a cloud.
És mint kiderült a RED LED lehet amiatt is mert túl hevül, ilyenkor ki kell kapcsolni 1 éjszakára, és hagyni hűlni. De ez nálam esélytelen volt mert 49°C fölé sose ment.
Torrentről annyit, hogy ha 50 torrentet töltök egyszerre (ebből 10 ellenőrzés mert seedbe raktam be) akkor is akadás mentesen tudok 1080p filmeket nézni rajta. Eddig érdekes módon egyedül a My Cloud saját szoftvereivel tudtam megfektetni pl twonky, attól tud akadni mert elszipkáz néha egy teljes mapot.
-
Celtis
veterán
válasz
stickermajom #1201 üzenetére
Akkor ezt tényleg ne feszegessük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Feldagadhat a Pixel 7a aksija, fizet vagy cserél a Google
- Azonnali játékos kérdések órája
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- EA Sports WRC '23
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- ZBook Power 15 G9 15.6" 4K IPS i7-12700H RTX A1000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- DELL PowerEdge R620 10xSFF 128GB ECC RAM
- XPS 15 9530 15.6" FHD+ IPS i9-13900H RTX 4070 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Kártyafüggetlen, Kijelző enyhén beégve, Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest