- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
Új hozzászólás Aktív témák
-
PistiSan
addikt
válasz
Mentiii #1099 üzenetére
Sajnos nála is a szolgáltató a ludas!
Azoknak akiknek nem megy a távoli elérésük, első közben menjenek fel valami oldalra ami kiírja az ip címüket, (pl: www.whatismyip.com) utána menjenek fel a router felületére, és nézzék meg ott mit mutat! Ha a 2 ip cím nem egyezik, akkor az nagyon nem jó!
Illetve aki a router web felületére lépve az ip cím alatt, egy 255.255.255.0-ás netmask-ot lát, azoknál sem megy a távoli elérést. -
PistiSan
addikt
válasz
Mentiii #1097 üzenetére
Utálom a dlink routereket, de ezt most hagyjuk!
Mint ha úgy rémlene nekem, hogya virtual szervernél kellen megadni ezeket a beállításokat!
Törölt a forwardból, és nézd meg ott is!Illetve első körben szerintem elég lesz a 9091-es porttal próbálkozni, ne adj meg többet.
Ami kellene még, menj már oda a routerben ahol az ip címed is van, arról csinálj már egy képet légyszi, hogy lássam az alhálózati maszkodat is, lehet a szolgáltató a ludas!
Illetve ha most éppen van időd, és használsz TemaViewert szívesen segítek, ha privátban dobsz egy ID-t és jelszót.
-
Mentiii
tag
válasz
BullZeye #1071 üzenetére
Még mindig nem tudom elérni távolról a Cloudot :/ (Relay kapcsolat van, de a portokat nem tudom beállítani)
A Transmissiont (!) akarom elérni távolról. Be is állítottam mindent, de mégis ez van
Közvetlen link a képhezSZERK.: A TCP-nél is ott a 9091-es port csak nem kattintottam oda, bocs
-
Mentiii
tag
Jut eszembe....idővel olyan, hogy töredezettség-mentesítés?
Vagy a Linux majd intézkedik? -
Mentiii
tag
válasz
PistiSan #1093 üzenetére
Igen nekem is úgy volt először.
Csak aztán hoztam létre egy új felhasználót (vendeg) és hoztam létre új mappákat (film, progpramok, xxx
) amiket csak olvasásra engedélyeztem, hogy ne tudják még véletlenül sem törölni az ugyanazon hálózaton levők (akik a vendeg felhasználóval lépnek be a cloud lemezre)
-
PistiSan
addikt
válasz
Mentiii #1092 üzenetére
Nálam van egy megosztás, ami publikusnak van jelölve, ide tölt le mindent a transmission!
Innen simán tudok törölni, írni olvasni!Eleinte próbáltam védett megosztással is, ott volt gond, de rájöttem hogy ahová a letöltés megy nyugodtan lehet publikus mappa, semmi olyan nincs ott amit fontos.
-
Mentiii
tag
válasz
BullZeye #1077 üzenetére
chown [-R] ''user''[:group] target1 ''target2'' ..
Azaz jelenesetben
chown -R fhnevedmycloudban /DataVolume/shares/MoviesBullZeye: A fentebbi műveletet mindig el kell végezni Putty-ban ha a Transmission letölt egy újabb dolgot? Uff
Tényleg kell ide valami Linux Isten, mert ez így nagyon nem lesz jó
-
dish17
csendes tag
Valaki segítsen!
Frissítettem a fw-t és most elakad ott, hogy eszköz inicializálása, azt mondta az előbb, hogy hiba, időtúllépés miatt, most ismét nekifutott, a led fehér, akkor most van baj?
Mindenesetre ígyhagyom most, remélem az idő megoldja..
-
BullZeye
veterán
Ha FlexGeten keresztül készül Transmissionnel a mappa, akkor ROOT a felhasználó és a csoport is egyaránt. Erre van valami tippetek? Elég bosszantó
-
drmotto
őstag
válasz
stickermajom #1082 üzenetére
Sima terafile tárhelyről letöltés.
pl:
http://terafile.co/fb869c780464/I9300XXUGMK6_I9300OXFGML1_XEH.zip -
drmotto
őstag
Kérdés.
Rá tudom venni valahogy a NAS-t, hogy pl innen a melóhelyről indítsak letöltést rá, ami nem torrent?
1-2 órás letöltések(terafile), és jó lenne ha lejönnének, mire hazaérek. A PC nem megy jelenleg.És még 1.
Ti tároljátok máshol is azt, ami a NAS-ra lett téve, vagy bíztok benne, és töröltétek a többi helyről?
Nyilván ha csak filmeket tároltok rajta, akkor nem kérdés, mert pótolható, de én pl feltettem az összes zenét, filmet, képet, egyebet rá.
Ha meg tárolom máshol is, akkor sokkal előrébb ugye nem lettem, főleg a helyhiány megoldásában. -
Mentiii
tag
válasz
BullZeye #1077 üzenetére
Köszi szépen, ez megoldotta
Az anomáliára van valamilyen ötleted?
Ne hasznájak MC-t áthelyezésre? Hisz a topikban meg azt olvastam, hogy azt kell használni, ne a saját gépet mert akkor sok utat tesz meg az adat.
Vagy van valamilyen más alternatíva mc-re?
-
BullZeye
veterán
válasz
Mentiii #1076 üzenetére
chown [-R] ''user''[:group] target1 ''target2'' ..
Azaz jelenesetben
chown -R fhnevedmycloudban /DataVolume/shares/MoviesÉs pontosan ezen gondolkozom én is, ezért kéne valaki linuxos, mert az teljesen oké, hogy letöltök valamit, viszont amit Flexget hoz létre az sajnos nem nagyon férhető hozzá
De amúgy ha MC-ben másolsz, akkor transmissionhöz semmi köze, másolásnál vagy áthelyezésnél van ilyen, hogy Preserve Atributes, itt ne legyen beixelve. De amúgy ne használj MC-t másoláshoz, mert csúnyább dolgok is lehetnek
-
Mentiii
tag
válasz
Mentiii #1074 üzenetére
Alex91: Köszönöm a konstruktív hozzászóllást
MC-vel megnéztem a hozzáférések különbségét és ezt találtam:
Ez van akkor amikor az MC-vel átmásolom a filmeket és flottul megy minden.
Mi lehet a megoldás arra, hogy a Transmission ugyanazon a jogosultságon hagyja (érintetlenül) az átmásolt fájlokat, mappákat?
Illetve hogy lehet átírni a jogosultságokat, hogy a már átmásolt fájlokat meg lehessen nyitni úgy mint a többit?
-
Mentiii
tag
A minap hoztam létre a Web UI-val egy Movies mappát, amit az admin szerkeszthet és egy "Vendég" user csak olvashat.
A filmeket át is raktam a Public mappából -> a Movies mappába MC-vel és minden fasza.
GOndoltam a Transmission WebUI-val átrakom a letöltött torrent filmeket is abba a mappába, elvileg meg is csinálta, Recheck után onnan seedeli tovább a filmeket gond nélkül.
Azonban a hálózatról nem érem el azokat a mappákat, amiket a Transmissionnel raktam át...csakis azokra dob ilyen hibát:
Továbbá van egy kis anomália... a több száz giga film MC-s átrakása után, a webUI ezt írja a méretre:
LINK a képhezTippek?
-
BullZeye
veterán
Na jó, azt hiszem most már kellene egy kis segítség aki Linuxhoz picit jobban ért.
1) Transmission felkerült rendesen jól pár hete fut is.
2) Most jönne az, hogy FlexGet, viszont az elmúlt hetekben sajnos elég sokat változtattak rajta, ami jó is, mert sok újdonság jött be ami eddig hiányzott, viszont így nincs hozzá egy épkézláb leírás, és mindent netről kell összeszednem.Lényeg a lényeg, van egy jól funkcionáló config fájlom, viszont az istenért sehogy sem tudom megoldani, hogy az 10 percenként lefusson (mmint a flexget).
Másik nagy problémám, FlexGet végre támogatja, hogy Transmissionnek adjon át torrentet mindenféle infóval, és így mappákba rakosgatja Transmission, ahogy az kell, viszont nagy problémája, hogy nem tudom milyen user/grouppal de lényegében windowsból mountolva a meghajtót sehogy se kapok jogot, és minden alkalommal le kell futtatnom egy chown parancsot, hogy enyém legyen a mappa. :\
Ha esetleg van akinek van rá affinitása és tudása, akkor írjon rám egy privit, és elküldök minden szükséges dolgot, hogy legalább a kötelező köröket ne kelljen lefutnia, mint nekem.
-
PistiSan
addikt
válasz
Zjunior #1068 üzenetére
Nekem is lejátsza az srt-t!
A gond akkor van, ha DLNA-n keresztül akarom lejátszati az mellékelt SRT feliratot!
Vagyis igazából nem gond, mert egyszerűen betallózom hálózaton (SMB), és lejátsza SRT felirattal is, nem használom a DLNA-t, csak írták páran hogy nekik működik, gondoltam kipróbálom. -
Celtis
veterán
válasz
Mentiii #1062 üzenetére
Mind a két port be van zárva a megadott címen.
Vagy a routerben rossz a port forward vagy a NAS-on rossz a beállítás vagy egyszerűen nem is publikus IP-t kapsz a szolgáltatódtól.Amúgy szerintem nem kell beállítani ddns-t és statikus IP-t a cloud szolgáltatáshoz. Anélkül is megy.
-
PistiSan
addikt
válasz
Zjunior #1065 üzenetére
Egreat R6S média lejátszóval, hálózaton.
Itt volt egy phtv teszt is róla: [link]
A videót mondjuk nem ajánlom, mert nagyon régi gyári szoft volt még rajta, azóta mindenki custom firmwaret használ, azzal hibátlanAndorid részét meg el is felejtette mindenki, új fw-ből ki lett gyomlálva, ami jót tett a sebességnek.
Topciban ha olvasgatsz, többségben elégedetten használjuk: [link] -
PistiSan
addikt
Kész a firmware frissítés, minden ugyan úgy működik mint előtte!
Megnéztem a dlna lejátszást, továbbra sem játsza le a mellékelt srt feliratot, csak a beágyazott, pl mkv fájlokban lévőt!
Samba-n tökéletesen megy a felirat, lehet a letjászó szoftverem a buta még.
Tekergetésnél gyorsabb lett!
Múltkor vettem észre, hogy amikor tekerek elég soká reagált a lejátszó, most ugrik pillanatok alatt! -
PistiSan
addikt
válasz
BullZeye #1028 üzenetére
Legtuóbb szerintem elnéztem egy 0-ával az értékeket
3 Spin_Up_Time - 4333
4 Start_Stop_Count - 1354
9 Power_On_Hours - 1725
12 Power_Cycle_Count - 6
192 Power-Off_Retract_Count - 2
193 Load_Cycle_Count - 1351
194 Temperature_Celsius - 4Úgy alakult, hogy mégis ma frissítem a szoftvert!
-
Mentiii
tag
Itt regisztráltam dinamkikus DNS-t : https://www.dlinkddns.com/
Beállítottam a My Cloudon a statikus IP-t, beállítottam a 8080 és a 8443-as portot a cloudon és a routeren...
De még mindig nem "forwaldingolja"
"Cloud Access Status
Connection Status Connected (Relay connection established)
Port forwarding failed to connect on port 8080 and port 8443."A DDNS címe menticloud.dlinkddns.com és aktív
Mi lehet a bibi?
-
BullZeye
veterán
válasz
stickermajom #1060 üzenetére
És majd lesz meglepetés flexget miatt!
-
stickermajom
addikt
Na látjátok, így kell ezt csinálni. Még az előző update-et se raktam fel, így rögtön repülhetek az újra 1-2 nap múlva
-
PistiSan
addikt
válasz
BullZeye #1058 üzenetére
Én mindenképpen frissítek, mert előjött ilyen videó lejátszási anomália, de csak holnap lesz rá időm valószínűleg!
Majd lépésenként haladok, és csinálok egy kis leírást, hogyan kell úgy frissíteni, hogy a transmissionben minden megmaradjon!Mondjuk ezt a videó lejátszási dolgot nem igazán értem, miért csak a videókat érinti, ugyan olyan fájl az is mint a többi, illetve én SMB-vel játszom le, nem pedig DLNA-val.
-
PistiSan
addikt
válasz
BullZeye #1056 üzenetére
Nekem minden üzenetet így küld!
Gondolom hatalmas informatikai probléma lenne megoldani, hogy a wdmy cloud szerepeljen a szövegben!
De ne tévesszen meg, mert a mycloud-hoz jött a frissítés!Resolved issue of device performance degradation caused by certain MPEG-4 (MOV/MP4) video formats used to record slow motion videos.
Csak volt valami gond, bizonyos videó formátumokkal!
-
PistiSan
addikt
A MyBookLive az alábbi eseményeket generálja.
Esemény címe
endelkezésre áll a firmware egy friss verziója
Esemény leírása:A gyártó új verziójú firmware-t adott ki. Kérem, frissítse az eszközt.
Súlyosság:Info
Eseménykód:2002
Esemény időpontja:01-30-2014 03:00:02 AM
-
Mentiii
tag
Valaki betudta már állítani a távoli elérést, hogy tényleg felhőként lehessen használni (dyndns-t már regisztráltam, de hogyan tovább)? Tudna valaki linkelni, leírni egy Guide-t?
-
Süvi
őstag
válasz
Gomezforewer #1047 üzenetére
Szia!
Én is gondolkoztam a Syno-n, de pont az ára miatt döntöttem ezen készülék mellett, és eddig egyáltalán nem bántam meg, főleg amire nekem kell, kb. azokra mint Neked.
Egy Med600-as készülékkel használom NFS módban és gyönyörűen visz mindent. A 40GB 3d BD iso-k sem akadnak meg semennyire, nem találkoztam olyan filmmel, amit ne tudott volna lejátszani.
Nagyon segítőkészek itt a többiek (akik jobban értenek hozzá
) biztosan segítenek ha elakadsz a telepítéssel.
Érdemes upvote-olni a wd support oldalon a javaslatokat.Üdv
-
BullZeye
veterán
válasz
bravedwarf #1051 üzenetére
De ez a lényeg, hogy maga a WD My Cloud támogatja, és lejátsza az SRT fájlokat, ha nem, akkor ott client problémák vannak. Most teszteltem 1080p MKV-val és 720p sorozattal egyaránt jó.
-
bravedwarf
csendes tag
válasz
BullZeye #1044 üzenetére
Nálam nem vitte a SmartTV-m az mkv-t felirattal, és azt hittem, hogy tényleg nem tudja a DLNA...
Azután kaptam egy filmet beágyazott felirattal, amit vitt.
Ekkor rájöttem meg kell találnom azt a progit amellyel muxolni tudom, gyorsan és egyszerűen..
Megtaláltam: MeGUI Tools-Muxer-MKV Muxer
Azóta minden feliratot lejátszik.... -
BullZeye
veterán
válasz
PistiSan #1049 üzenetére
Ez egy 1920 pixel széles kép
csak PH így rakta be és nem linkesítette -.- nyisd meg képet új ablakban, vagy itt van a kép linkje.
-
BullZeye
veterán
Transmission-höz akinek nem felel meg az alap semmitmondó semmittudó WebUI, annak tudom ajánlani ezt:
Transmission Control WEB Auto Install
/etc/init.d/transmission-daemon stop
cd /
wget https://transmission-control.googlecode.com/files/tr-control-easy-install.sh
sh tr-control-easy-install.sh
/etc/init.d/transmission-daemon start -
Gomezforewer
csendes tag
-
BullZeye
veterán
válasz
Gomezforewer #1043 üzenetére
Én Synology-t akartam venni, viszont senki sem tudott meggyőzni arról, hogy miért lenne az jobb nekem, mint egy harmad annyiba kerülő (akkor még) MyBook Live.
Felhő része van, 80%osan működik is, vannak hibái, főleg ha idegennel szeretnél megosztani egy fájlt.
Cserébe Androidon, Windows7-en tökéletesen tudok filmet nézni bárhol streamelve azaz 2-5 másodperc alatt elkezdi lejátszani.Torrent klienst ugyanazt lehet rárakni mint ami van Qnap vagy Synologynál. És RSS-t alapból a Synology sem ismer, oda is bűvészkedni kell rá. Automata kicsomagolás is megoldható My Cloudon.
Valamint Sickbeard is telepíthető My Cloud-ra, ami még mindig egy nagyon hasznos program, ha valaki sok sorozatot néz.
Nem azt mondom, hogy hardveresen nem lehetne erősebb, hisz mégis csak egy 650Mhzes 2 magos proci van csak benne, viszont egy otthoni felhasználónak tökéletesen megfelel, és még sok is.
És DLNA kliens is sokkal jobb mint amilyennek elhíresült, mert bejött a köztudatba, hogy nem támogatja a külső SRT fájlokat, hát most direkt kipróbáltam, és működik 50F6640 belső lejátszójával az SRT felirat megjelenítés automatikusan, ha SRT-nek ugyanaz a neve mint MKV fájlnak
-
Gomezforewer
csendes tag
Stickermajom, Bullzeye köszönöm a válaszokat, infókat, láttam ti is a kezdetektől használjátok.
nehéz sokszor a jó/megfelelő döntést hozni , mert pld máshol a synology 2 tálcás felé nyomnak, de az a vinyókkal együtt horror áron lenne a My cloudhoz képest és nem voltam meggyőzve arról, hogy nekem kell e annyira profi cucc ..
egy utólsó kérdésként ami a - meder lejátszónál a 3d iso file-okhoz kell - a my cloud kezeli a NFS-t?
-
BullZeye
veterán
válasz
Gomezforewer #1040 üzenetére
Mindenhez van guide, amit egy idomított majom is képes végrehajtani. (Copy-Paste-Enter)
Ami "hibák" vagy inkább hiányosságok, vagy sokkal inkább megoldásra váró dolgok azok téged nem érintenek mint mezei felhasználó. És ezekre is lesz megoldás idővel. -
stickermajom
addikt
válasz
Gomezforewer #1040 üzenetére
Semmi gond nincs a torrentklienssel, pár sor bemásolása után használható. Sebesség gondról meg főleg nem tudok, szerintem elég jó másolási/írási sebességet tud a kütyü, ezzel nem lehet probléma. Ha valakinek nem ment rendesen az felhasználói hiba volt 99%-ban eddig.
és el kell fogadni, hogy ennyiért ennyit kapsz?
Igen, viszonylag kevés pénzért kapsz, egy kis fogyasztású, tökéletesen működő, szilárd alapot a média központodnak. Nincs a My Cloud-dal semmi probléma, nagyon jól sikerült kis cucc lett.
-
Gomezforewer
csendes tag
válasz
drmotto #1037 üzenetére
szia
Köszönöm válaszodat és az infót.
többiek is meg vannak vele elégedve?...visszaolvasgatva a topik elejére , azért volt itt pro/kontra álláspont főleg a torrentkliens, gyorsaság, megbízhatóság tekintetében...nem szívesen foglalkoznék azzal, hogy mit/honnan és hogyan töltsek le és küszöböljem ki az épp aktuális problémát.....mert nem értek hozzá....vagy csodák tényleg nincsennek?..és el kell fogadni, hogy ennyiért ennyit kapsz?
-
drmotto
őstag
válasz
Gomezforewer #1033 üzenetére
Szia
Nekem lasssan 3 hónapja hogy megvan, azóta 0-24-ben megy. Én is erre használom, a filmeket a tévé beépítettjével nézem. 20 gb-s mkv-k sem okoztak eddig gondok, pedig nálam nincs gigabit. A torrent meg teszi a dolgát, éjjel el van eresztve, nappal amikor dolgozok, akkor le van korlátozva.
A távoli elérése nekem hibátlan, mind androidról, mind pc-ről.Szóval szerintem a fent vázoltakra pont elég.
-
Gomezforewer
csendes tag
sziasztok,
gondoltam itt is megkérdezem, nem csak a Milyen nas-t vagyek topikban.
Főleg filmnézéshez illetve torrentezéshez gondolkodok egy Nas szerver beállításán, hisz egy egyszerűbb ára szinte a külső hdd árával vetekszik.
Alap a med600x3d amely a filmet játsza fel a Tv-re , gigabites kábel a lejátszó / nas között , így a gyorsaság is garantált főleg egy komolyabb állományhoz.
Torrent visszatöltést pedig a Nas végezné 24/7 ben.
Random userként nem értek a dolgokhoz, nem lesz távoli elérés és a többi...a fenti 2 funkció az ami részemről fontos lenne.
Szerintetek egy WD My Cloud(2tb) szintű Nas megfelelő lenne a fenti igények ellátására ?...(40k körül van most ,ezért gondolkodom erősen rajta, hisz maga a hdd benne 25k...)....gondolom syn/qnap komolyabb nasok, de azok már nagyságrendekkel drágábbak és nem vagyok benne biztos hogy nekem kell e annyival több funkció..
jól megy ez a My Cloud, gondolok arra, hogy kiforta e magát a kezdeti nehézségek tekintetében... eltelt pár hónap amióta itt sokan használjátok..meg vagytok vele elégedve?...vagy ez elég szubjektív dolog?...az én low igényeimet tudja teljesíteni szerintetek?
köszönöm véleményetek
-
BullZeye
veterán
Egy script-ben valszeg volt egy elírás, így a letöltő mappám egy az egyben eltűnt, nem volt benne sok minden, max 30 giga, de a vicces, hogy ment a lejátszás a mappából windows hálózaton keresztül, és most is megy. Viszont a mappát nem látom, SSH-ban MC-ben mappa teljesen eltűnt, megcsináltam újra a mappát, és tök üres
viszont még mindig streameli a fájlt fél óra után is, szóval nem törlődött, csak nem tudom mi.
Van valami tippetek mivel kéne megkeresnem ? -
PistiSan
addikt
válasz
stickermajom #1029 üzenetére
Pára napja néztem én is, akkor a
Load_Cycle_Count - 13000
körüli értéken volt, nekem nem tetszik hogy ilyen gyakran parkoltatja a fejet!
Tehát kikapcsoltam az alvó módot.(#1023) BullZeye
Nekem max 1MB-al tölt a nasom, ennyi a sávszélem, a legeleje óta Transmission fut, soha nem volt ilyen lejátszás közbeni problémám.
Nem értem, hogy az ilyen média szkennre ha egyáltalán nincs szükségem, és egyik mappára sincs beállítva a média szerver funkció, akkor minek szkennel még is állandóan ha változik valami.
Végül konzolból leállítottam a szolgáltatást, ha megoldja a gondom akkor kikapcsolva is marad.
(Meg tudtam volna nézni amikor akadt, hogy mi terheli a procit, de amikor barátnőddel filmezel este, nem biztos hogy örül neki ha oda ülsz a gépet buzerálni) -
FrezeR
senior tag
válasz
stickermajom #1025 üzenetére
Köszi megnézem én is.
-
Backspace
tag
Meguntam a support időhúzását, esetlenségét... Tegnap fél óra alatt sikerült unbrickelnem a My Cloudomat.
Ezt a leírást használtam hozzá. Tökéletesen működött!
-
FrezeR
senior tag
Néztétek már, vagy lehetséges e megnézni a vinyó parkolásainak a számát valahogy? A másik topikban ahol a NAS cuccokról van szó éppen ez a téma, hogy a red vinyók hogy viselkednek ez ügyben.
-
BullZeye
veterán
válasz
PistiSan #1022 üzenetére
Médiavizsgálat egy szemét dolog, amit nem igazán értek, hogy FFMPEG néven fut TOP-ban, és ugye 2 magos a cloud, ez az FFMPEG 100%-ot elhasznál, akkor még marad egy másik mag szóval miért is akad a filmnézés közben nálad? :\
Nálam akkor akad lejátszás csak, amikor utorrent letöltése végez és áthelyezi a NAS-ra és olyankor a SMB elhasznál 99%-ot és mivel a filmnézés is Samban keresztül megy, ezért ugye az max 100% lehet, és utorrent agresszívabb mint egy XBMC, és emiatt nézhetetlen.
Ezt kiküszöbölendő Transmissionnel töltök le, és ott 2,5MB/s letöltésnél 35-40%ot használ Transmission, így marad 150% bőségesen minden másra.
Meg a médiavizsgálat nekem akkor szokta még megfekteti, mikor csinálok egy restartot, és előtte 2,5TB anyagot neveztem át, ekkor tegnap nekem vagy 1,5 órán keresztül futott, de mellette tudtam filmezni.
-
PistiSan
addikt
Pár napja néztem egy filmet, fullhd, itt ott meg meg akadt a film, gondoltam a média lejátszó lehet nem szereti a formátumot, (killasample simán megy gond nélkül) nem foglalkoztam vele, tegnap néztem egy sima avit, ott is volt vagy 3-4 akadás benne, vissza tekerve ugyan azon a részen nem akadt meg!
Egyelőre leállítottam a média vizsgálatot, legutóbb is az terhelte rommá, remélhetőleg megszűnik a probléma.
Másolási sebességgel ugyan csak nincs gond, mert normálisan ugyan ugyan úgy hozza a 40-60Megabyte-os tempót. -
dish17
csendes tag
Volt olyan problémám, hogy mkv filmeknél ugye nincs felirat, a serviio sem ment minden esetben wifin. Na ha valakinek van hasonló gondja, vagy csak egyszerűsítésként érdemes kipróbálni a Bubble UPNP nevű programot, androidra biztosan van, másra nem tudom, de szerintem elérhető több felületen. Én zenehallgatás miatt szedtem le, arra is nagyon jó, de a filmeknél (is) beállítható h a tv rendereljen, így a kép és a hang átkerül a tvre, viszont így van felirat az mkv-knál is, ráadásul nekem a legnagyobb mérető filmekkel sem akadt meg, szemben a serviio-val. Egy problémám van, hogy valamiért időnként leáll a lejátszás, de ez másik dlna-s lejátszónál is jelentkezett a telefonon, úgyh valószínűleg nem a programban van a hiba, majd próbálok rájönni hogy mi okozza, az is lehet, hogy csak a telefon alacsony töltési szintje, mert éppen elég kevés szufla van benne.
A pontosság kedvéért egyébként a tv utp-n van a routerre kötve, a nas is, a laptop volt wifin és így nagyobb méretű filmek esetén a serviio nem ment akadásmentesen. A telefon természetesen szintén wifin csatlakozik, de ezzel a bubble-el megy minden akadás nélkül, felirattal.
-
pistooli
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap óta én is használok egy 3TB verziót. Egyelőre másolgatok, várom, hogy a scan befejeződjön és sleepbe menjen a kütyü.
-
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #1018 üzenetére
Backup your sources.list file
cp /etc/apt/sources.list /etc/apt/sources.list.bakAdd a source to the sources.list
echo deb http://ftp.us.debian.org/debian/ jessie main >> /etc/apt/sources.listAdd another source
echo deb http://ftp.us.debian.org/debian/ wheezy non-free >> /etc/apt/sources.listUpdate your package lists
apt-get updateInstall the required programs...Type y when asked if you would like to proceed with the installation and hit enter
apt-get install par2 unrarAnd finally let's revert the changes made to sources list
mv -f /etc/apt/sources.list.bak /etc/apt/sources.list -
BullZeye
veterán
válasz
stickermajom #986 üzenetére
És mivel kell magát az unrar-t installálni?
csak mert az
apt-get install unrar
vagy ez
ipkg install unrar
nem nagyon jött be -
PistiSan
addikt
válasz
BullZeye #1016 üzenetére
Első ránézésre elég hasznos dolognak látom, lehet beállítom majd, hogy a 2 hétnél régebbi torrenteket (Linux mint képfájlok) automatikusan töröljön a listáról, este ha lesz több időm megnézem, nem is tudtam hogy ilyet is tud a transmission, imádom ezt a klienst.
Bár ha végig gondolom, van hogy a listáról hamarabb megtalálom amit keresek, mint a mappákból, nem mindig sikerül jó helyre letölteni. -
BullZeye
veterán
Próbált már valaki Transmission-höz valami remove when seed is over scriptet?
Aki ért hozzá ránézne, hogy ez mennyire járható?
Letöltés után eltávolítás -
PistiSan
addikt
válasz
BullZeye #1013 üzenetére
Ha tényleg a transmission okozza nálad a problémát, akkor (#997) krealon hozzászólását kövesd!
Ha úgy is 0-re van korlátozva, akkor az sem baj ha nem fut. -
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #1011 üzenetére
Na igen, egy másik probléma, jó magyar szokás szerint szinkronos rls-ek gőgös módon fogják és a releaser a saját nevét berakja a sorozat neve elé, emiatt nem találja meg sick beard ezeket, itt ki kell törölni az elejéről a releaser nevét -.-
Érdekes, hogy külföldön meg tudják ezt csinálni, és a végére írja a nevét, de nem, magyar releasernek az elejére kell. -
BullZeye
veterán
válasz
stickermajom #1009 üzenetére
Na, beállítások szanaszét vannak szórva benne, viszont ha szánsz rá időt, ez egy istencsászár program.
Egyenlőre a Windowsos verziót tesztelem, holnap felrakom My Cloud-ra a linkelt guide alapján, viszont inkább windowsomat cseszem szét tesztelésekkel, mint My Cloudot
(nem mintha akármit is lehetne ezzel szétcseszni, de hát ha már van windowsos verzió...)
Lényeg a lényeg, RAR-okat nem csomagolja ki sajnos, azokat ignorálja, viszont minden mást felismer. Most megtaláltam beállítást ami kell nekem:
http://localhost:****/config/postProcessing/
Azaz így áthelyezi, átnevezi megfelelő mappába az AVI és MKV fájlokat, nfo/sfv/sample fájlok maradnak törlésreValamint kiegészítve tudom ajánlani ezt az oldalt - http://ShowRSS.info/
Bitang jó, webes felületen hozzáadod listából a sorikat amik kellenek (persze angol sorozatok), beállítod, hogy CSAK 720p érdekel téged, és így CSAK 720p-t fog letölteni.És azért jó ez az oldal, mert van egy PUSH funkciója, ami küldi NASnak a torrentet automatikusan Transmission-re
(itt kimaradt, hogy jelszó csakis betűk lehetnek, különben nem fogadja el, és hibát ír ki)
(ez még tesztelés alatt van, ha sehogy se jön össze ez a PUSH dolog, még mindig ott van az RSS amit az oldal használ, és persze ez nem rarozik, csakis kicsomagolt fájlokat tölt le) -
Mentiii
tag
Nah, örömmel jelentem, hogy én is csatlakozom az aktív My Cloud társasághoz
Ma rendeltem meg 48 300 HUF-ért egyet
Remélem minden flottul fog működni.
-
dish17
csendes tag
Köszi! Az úgy érthető, de nekem sajnos a mediaplayer kimaradt a körből, igazából nem is szeretnék még arra is beruházni, van a roteren a nas, egy laptop és a tv. A gépen van serviio, de ennyi a lehetőségem, úgyhogy gondolom az iso-ról mindenképp le kell mondanom, de az legyen a legnagyobb baj, majd máskor jobban megnézem és nem töltök olyat, mást szerencsére visz mindent, serviio-val a feliratok is mennek szóval ez nekem elég lesz.
Még egy érdekesség ha már szóba hoztam
a tv és a nas kábelen van kötve a routerre, 5 ghz-es router. Jelenlg a legnagyobb mkv filmem 17 giga 1,5 órás, ez a nasról simán fut, akkor is, ha a tvt nem kábelen kötöm hanem wifin csatlakozik, nincs akadás, semmi, ergo úgy gondolom a wifi sebessége elég kell legyen hozzá. De ezt csak próbaként néztem meg, a tvt nem gond kábelen kötni. Viszont a laptopomon nincs utp csatlakozás, így azt csak wifin tudom csatlakoztatni szintén 5ghz-en, de ha így akarom lejátszani a gépről (serviio-val) ugyanazt az mkv-t akkor már akad.Külön érdekes, hogy akkor is nagyjából ugyanott és ugyanannyit akad, ha a gépre másolom a filmet és onnan indítom, magyarul egyszer megy át a wifin és akkor is ha a nasról file megosztással szedi a serviio és onnan megy vissza a tvre (tehát itt kvázi kétszer megy át a wifin). Ennek mi lehet az oka?
-
BullZeye
veterán
válasz
stickermajom #996 üzenetére
Köszi, és azt hiszem megvan a legújabb kedvencem!
Gyakorlatilag beállítod neki a letöltés mappát, és postprocessinggel fogja berakja a megfelelő mappába átnevezi és katalogizálja a sorozatokat
Szóval nem kell semmi plusz script, ez ezerszer jobb bárminélAnnyi a nem okés benne, hogy ez másol és nem áthelyez, de most mindjárt letesztelem egy RAR-al hogy azt kicsomagolja e.
-
dish17
csendes tag
válasz
BullZeye #1004 üzenetére
Ja értem, ezt nem tudtam, valóban felezett, ha az abból látszik, hogy alapból 2 kép van egymás mellett ameddig nem kapcsolom be a 3d-t, de én azt hittem ez mindig ilyen, nekem újdonság ez az egész
szóval az iso-ban lévő 3d nem így működik? Az baj, akkor ezt én nem fogom látni úgy néz ki. Köszi!
-
dish17
csendes tag
válasz
BullZeye #1002 üzenetére
Mármint hogy értve nem játsza le? ISO-ból? Mert én nasról tegnap már játszottam le vele 3dt, teljesen jól ment, csak vmi robotos film volt, kaptam, de annyira nem érdekelt, nem az én stílusom, de azt leteszteltem vele, hogy a 3d megy, igaz az mkv volt persze. Egyébként úgy sem működhet a dolog ha HDMI-vel kötöm a laptopra a tvt? Én úgy gondolnám, hogy át kéne tudja konvertálni, de lehet nem, mindenesetre ha hazaérek letesztelem
-
BullZeye
veterán
TV alapból le sem játsza 3D-t, ahhoz kell egy 50-60ezres médialejátszó (Med600) vagy HTPC és abból se mind1 milyen. Vagy sima PC ami támogatja az 1.4-es HDMI-t, és hozz egy High Speed HDMI kábel. És ha mindez megvan, akkor lehet mountolni az ISO fájlt, és lejátszani Total Media Theater 6-al, vagy Cyberlink Powerdvd-vel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Futás, futópályák
- Politika
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- OLED TV topic
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- ZBook Power 15 G9 15.6" 4K IPS i7-12700H RTX A1000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- DELL PowerEdge R620 10xSFF 128GB ECC RAM
- XPS 15 9530 15.6" FHD+ IPS i9-13900H RTX 4070 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest