Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Gurulunk, WAZE?!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
zelikocc
senior tag
válasz martongunar #7682 üzenetére
Én majdnem minden esetben manuálisan választom ki a mai napig.
-
zelikocc
senior tag
válasz martongunar #7678 üzenetére
De ez miért bosszantó?
Nem minden szolgáltatónál van (még!) VoLTE roaming, így ha azt akarod használni, akkor minden országban meg kell nézned, hogy melyik szolgáltató támogatja és azt kézzel kiválasztani...
Egyes országokban ez azzal párosul, hogy már lekapcsolták az operátorok a 2G-t is, nem csak az USA-ban. Az ilyen országokban evidens, hogy ha nem olyan szolgáltatót választasz ki roamingra amelyikkel megy a VoLTE roaming, akkor nem fogsz tudni telefonálni 2G és 3G hiányának okán.[ Szerkesztve ]
-
csaszi75
senior tag
válasz martongunar #7678 üzenetére
Hm...?? Nem igazán értem miről írsz Idén augusztusban átruházták a 2G frekit a Yettelre, + visszabérlik a Yetteltől.. 2026. január 01-től..
https://www.telekom.hu/static-tr/sw/file/Magyar_Telekom_kozlemeny_2024augusztus21.pdf
Ami kor arról írsz hogy T az T-USA vagy T-Hungary?[ Szerkesztve ]
-
csaszi75
senior tag
válasz martongunar #7676 üzenetére
A 4IG még a kanyarban sem volt.. de az USA már lekapcsolta sok helyen a 2-3G-t..
https://www.phonearena.com/news/t-mobile-verizon-att-sprint-2g-3g-4g-lte-network-shut-down-date_id134159
Tehát ez még Vodafone International megoldás tutira.. -
dchard
veterán
válasz martongunar #7672 üzenetére
Azért azt tisztázzuk, hogy "eltéríteni" nem lehet. Ahhoz hogy ez az egész működjön, az IMS regnél az auth-nak megoldottnak kell lennie, ez csak a honos szolgáltatón keresztül működik, sehogy máshogy. A gyanú az, hogy a VPLMN (vagy a közbülső cég aki ezt a szolgáltatást nyújtja neki), SS7/MAP/DRA segítségével elvégzi az AKA-t a honos szolgáltató HSS-én keresztül, ergó ez csak a honos szolgáltató tudtával működhet így, ellenkező esetben bukik az auth, és a telefon nem csinál IMS reget. Tehát nem elég a P-CSCF és S-CSCF címeket DNS szinten eltéríteni, az auth ennyitől még nem működik. Nem lehet "nyitott" hálózatot csinálni.
[ Szerkesztve ]
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
thomas77
senior tag
válasz martongunar #7672 üzenetére
Csak azt akartam mondani, hogy ha elmész Amcsiba, akkor VoLTE-n fog működni a telefonod. Azon fogsz hívni Amerikába is és Magyarországra is. Máshogy nem is lehet a mai világban (2G 3G hiányában).
Ha a telefonodon megy a VoLTE roaming, akkor működik. Én nem nagyon értem a hátterét ennek, hogy hogy van megoldva, de meg van oldva. -
dchard
veterán
válasz martongunar #7643 üzenetére
Nem az értlemezéssel van a gond, hanem a műszaki megvalósítás mikéntjével. Nincs olyan, hogy valaki felhúz egy IMS-t és "ráveszi" a SIM kártyát hogy oda jelentkezzen be, mert két irányú azonosítás van: a hálózat azonosítja a SIM-et, és a SIM is a hálózatot, az ehhez szükséges kulcs párok pedig kizárólag a SIM kártyán és a honos hálózat ügyfél adatbázisában (HSS) vannak meg, ez így működik a 3G óta. Eleve érdekes a megoldásban, hogy ha ennek olyan honos hálózat felé kéne működnie ami nem IMS képes (ugye ez van a mintában a weboldalukon), akkor a telefonban nincs VoLTE profil, tehát már eleve az is kérdés, hogy a telefon hogyan és miért indítana IMS reget bárhova is. És a P és S-SCSF szerver címeket is valahogy meg kell hamisítania vagy el kell térítenie mert ha még a telefon indít is IMS reget, az a honos S-CSCF felé fog elindulni, mert a telefon VoLTE/IMS kliense oda próbál meg bejelentkezni. Tehát van itt bőven megválaszolatlan kérdés.
Ha van valaki az USA-ban az megnézhetné, hogy mit tapasztal. Bár ha megjelenik a VoLTE logó, akkor is előbb hiszem el hogy megcsinálták a VoLTE roamingot
[ Szerkesztve ]
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
thomas77
senior tag
válasz martongunar #7585 üzenetére
Nagyon köszönöm neked is és mindenkinek, aki vette a fáradtságot és bejelentette ezt a hibát.
Neked úgy tálalta a dolgot az ügyintéző, mintha már tudnának a hibáról? Én akárhányszor hívtam őket, mindeig csak a hebegés-habogás és értetlenkedés ment. Lehet, hogy most már tényleg foglalkoznak az üggyel?
-
thomas77
senior tag
válasz martongunar #7571 üzenetére
Ahogy csaszi75 is írja, lehet, hogy köze van az APN beállításnak a VoWifi-hez, de valószínűleg mindegyik APN profilban benne van az IMS. Legalábbis én ezt tapasztalom.
Bármelyik APN-t használom, megy az előfizetésesen. Bármelyiket használom, nem megy a feltöltősben.
Ha felhívod az ügyfélszolgálatot, kérlek jelezd te is a hibát nekik. Sokat segítenél vele! -
4Grider
nagyúr
válasz martongunar #7571 üzenetére
Különbözik, de már legalább 10 éve a prepaid előfizetések használhatják a két fő vodafone apn-t.
-
4Grider
nagyúr
válasz martongunar #7569 üzenetére
Az apn-nek nincs köze a VoWiFi-hez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Dell Latitude E6330 laptop (14/i5-G3/8GB/320HDD/MagyarVilágítós)
- Fujitsu Lifebook E752 laptop (15,6/i3-G3/4GB/320HDD)
- Lenovo Thinkpad L390 laptop (14FHD/I3-G8/8GB/256SSD/Win11)
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest