Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
ioles
csendes tag
Ez ha jól tudom megy Fordítva is. pl: Sony-nak írtam anno, hogy egy telójuk sincs a fent a hivatalos One VoWifi támogatott listán, vegyék fel a kapcsolatot a Vodával/ONE -al és tegyék bele a firmwarebe. Írták, hogy ez természetes megbeszélik a szolgáltatóval, eltelt kb 1 hónap és a Sony-k már tudják is. Tehát ha a gyártó fordul a Voda/Yettelhez direktben, és elkéri a profil részleteit (ügyfélpanaszok miatt, együttműködés stb.) akkor ez az út simán működik. Nagyobb gyártóknak van is direkt kontaktjuk a Technikai részlegekhez a szolgáltatóknál, illetve aki a gyártókkal tart technikai kapcsolatot.
Sztem ez csak a gyártón múlik, ha szeretne elégedett ügyfeleket, veszi a fáradtságot és legalább egy mailben megkeresi a szolgáltatókat és elkezdi a folyamatot. Ezért mondtam sztem írj a OnePlus supportra, felveszik hibajegynek és vissza fognak jelezni, hogy ezt megcsinálják-e és mikorra. Sony-nál ez így gördülékenyen végigfutott, mindenféle affektálás nélkül a gyártótól, elintézték egymás között. (Sztem a szolgáltató a nagy gyártókon kívül direktben tuti nem keres meg senkit, a gyártóknak kell kezdeményeznie az ügyfelek elégedettsége okán) -
dchard
veterán
-
-
Oliverda
félisten
Az általad leírtakat személy szerint nem tapasztaltam.
Jelenleg pedig mint mezei ügyfél annyit érzékelek, hogy a szolgáltatás minősége ezen a téren elmaradt a Telekométól, miközben az ügyfélszolgálat csak annyit tud mondani, hogy tudnak a hibáról, felvették a kapcsolatot a gyártóval, bla-bla-bla. Mindeközben a Yettel oldalán továbbra sincs semmilyen publikus információ a problémáról, így a potenciális ügyfél azt hiheti, hogy minden flottul működik majd, ha előfizet a szolgáltatásra. Ez a klasszikus multis-telkós nemtörődömség, gazdátlanul heverő feladatok, az problémák hanyag kezelése némi szakmai inkompetenciával fűszerezve.

Persze valójában minden az Apple miatt van.
-
tibor23
senior tag
Szerintem ha valaki nem tud élni vowifi nélkül, mert pl. nincs térereje, érdemes beruházni illetve váltani Telekomra. Legalábbis addig, amíg ki nem forr ez a Yetinél is. A Volte bevezetése is sokkal döcögősebben ment náluk. Illetve ha EU-n kívüli megoldásra kell, akkor Voda, erre a Telekom sem jó.
-
-
dchard
veterán
Nem nagyon értem, hogy erre mi szükség van, a PCC 800-at még meg lehet érteni. A CA explicite kikapcsol? Értsd: jó rálátással indítasz egy VoLTE hívást, nyomsz mellette egy speedtest-et és akkor sem megy? Ha nem megy, ilyenkor előfordul, hogy a telefon nem 800-on, hanem midband-en (1800, 2100) van?
MOD: most nézem és a voda is tilt forgalom közben is, jó rádióval. Ami érdekes, hogy midband-ról is lemegy, tehát nem csak a CA tűnik el a hívás idejére...
-
tkonya
aktív tag
Oké😃 Kérlek ne nézz majd hülyének a kérdés miatt.
Amennyiben nincs gyártói kapcsolat, akkor Yettel miért árul Motorola készülékeket? Lásd pl E13, de azt hiszem a G sorozatból is voltak típusok. Miért nincs akkor ebben az esetben is "átjárás", csak nem gyártói hanem típus vonalon? -
martonl
senior tag
Köszi, bár ennek nem látom értelmét, hiába lesz ott a kapcsoló, ha nincs mögötte profil. Én is tudtam aktiválni a kapcsolót a dzsunkatelefonomon adb-vel, mégsem aktiválódik a vowifi ha bekapcsolom. Szerintem azon a szerveren ennél többnek kell lennie.
#5849 zelikocc: Köszi, a kérdés mögött az volt, hogy ha vesz valaki egy 15-ös szériát, akkor azon is aktív lesz-e. Reméljük igen.
-
dchard
veterán
Ha ügyintézővel beszélt, nyilván valamelyik szolgáltatóhoz volt köze. Akkor a szolgáltató húzza elő a saját rögzített felvételét ugyanarról a hívásról. Vagy az nem készült? Akkor nem felelt meg a törvényi feltételeknek, és az NMHH már ez alapján szabhat ki bírságot, mivel felügyeleti szerv.
Persze az is igaz, hogy az NMHH nem bíróság, így nem tud igazságügyi szakértőt kirendelni, hogy vizsgálja meg a bizonyíték hitelességét, ez túlmutat a hatósági jogkörén.
-
dchard
veterán
A bíróságon nem az számít hogy hogyan szerezted a bizonyítékot, hanem hogy az alkalmas-e a valóság pontos reprezentálására (értsd: nem vágtam-e össze a felvételt), nem pedig az, hogy a felvétel milyen módon született. Vicces is lenne a bíróságon, hogy a rendőrség tagad, én bemutatom a megdönthetetlen bizonyítékot, aztán arra hivatkoznak hogy nem felhasználható. Ez nem Amerika.
-
-
Narxis
nagyúr
De azt nem fogják mert hivtalosan nem támogatott a készülékem és elméletileg az ügyintéző látja is, hogy milyen telóval kapcsolódsz hálózatra, legalábbis Yettel topikban ezt olvastam. Nem tudok olyan készüléket kölcsönkérni, hogy betegyem a SIM-et és arról hívjam a 1220-at...
Nem fog magától bekapcsolódni? Ezt hatalmas gyökérségnek tartom, hogy alapból mindenkit tiltanak és hívogasd az ügyfélszolgálatot, hogy manuálisan 2023-ban bekapcsoljanak valamit... Mindenesetre akkor várok ha más lehetőség nincs és legfelejebb majd felhívom őket és mondok egy olyan Poco modellt ami támogatott, ha jól láttam akkor van 2 ami hivatalosan támogatott részükről. Aztán vagy beveszik vagy nem. -
-
-
-
HUNgabus
senior tag
Ma volt nalam egy iPhone 12 pro, hat nem lettunk baratok, vagyis maradnek a megszokott Androidos vonalon.
Tudsz / Tudtok ajanlani olyan csucs kameras telot ami az egyik ( Telekom vagy Yettel ) halozatan stabilan mukodik, van volte van vagy lesz vowifi?!
Xiaomi szinten nem nagyon jott be, ezert azokat szinten kihagynam. Pixel sorozat kesz katasztrofa olvasgatva a topicjat.
Oppo find x5 pro? Vhol irtak hogy az x3 pro mukodik jol.
-
Landsmann
addikt
No de az az érdekes, hogy kb 2 évig nem volt gond vele. Mivel a Redmi 6-ra már nem jön frissítés, így nem a telefonban változtattak meg valamit, hanem a szolgáltatói oldalon. Ott meg nem biztos, hogy tesztelték ezt a felállást, mert ugye ki az a hülye, hogy bekapcsol a telefonon egy olyan szolgáltatást, ami egyébként nincs az adott szolgáltatónál.
-
4Grider
félisten
2 évnél fiatalabb a sim kártyám, és konkrétan ott az van:
"Amennyiben az Előfizetőnek az előzőekben írt lépések elvégzését követően még mindig nehézsége adódik külföldön a hálózatra való feljelentkezéssel, a Yettel üzletekben személyesen és díjmentesen lehetősége van kérni a SIM-kártya cserét."
Tehát a kézi feljelentkezés az önmagában nem probléma eszerint.
Ja, és nem gondolnám, hogy ez nem függ össze a VoLTE-val, mert novemberben még ugyanezekkel a kártyákkal ugyanezeken a hálózatokon még nem volt gond... -
Lehet összekevertem, vagy legalábbis azonosítottam a VoWiFi-vel és csak ott van szakadás hívás közben 2G/3G-re váltáskor, VoLTE-ről akkor nincs, oké. Elnézést. Bárki tévedhet.
De az hogy nekem milyen telefonom van, vagy hogy cseréljem le, vagy hogy nálam mi hogy működik, azt te honnan szedted? Hogy jössz egyáltalán ahhoz, hogy azzal kezdd, hogy én cseréljem le a telefont?
Ilyen stílus használata nélkül is érthető a második sorban levő mondatod. ✌️ -
martonl
senior tag
Mi itt a fórumon követjük a mobil technológiai változásokat, hisz ezért is vagyunk itt. De a felhasználók 99%-a azt se tudja, mi a volte, vowifi, ims és társai. Ők csak használni szeretnék a telefonjukat. Ha megnézed a telefon teszteket, vagy akár azt, hogy ma ki mi alapján választ készüléket, az látszik, hogy a kijelzőt, kamerát, teljesítményt nézi mindenki. Nem fog azzal foglalkozni, hogy mondjuk a Hortobágyon csak internetezni fog tudni, mert a telefonja nem volte-képes (pár éve ebbe belefutottam konkrétan, bár akkor a Telenornál még nem is volt volte szolgáltatás, ha jól tudom). Ja és nem akar mondjuk egy török modem konfigurációt se rátölteni a telefonjára, hogy menjen rajta a volte vagy a vowifi. Az 5G-nél hiába van rajta az IMS alapból, ez senkit nem fog meghatni, ha ezzel ugyanez lesz a helyzet. A roamingot pedig említettük, az pláne hatalmas visszalépés. Egyrészt mert szégyen, hogy a mai napig nem működik, másrészt majd nézegessem a telefonom frekvenciasávjait, hogy egyáltalán a 4-5G hálózatokat fogja-e látni a készülék.
-
martonl
senior tag
Felhasználói szinten értem a dolgot, nyilván a voip hívást technikaliag modernebbnek tekinthetjük. Régen ha volt egy 4 sávos GSM, aztán később egy szintén hasonló 3G mobilja az embernek, akkor tudhatta, hogy bárhol ugyanazokat a szolgáltatásokat veheti igénybe. Most meg minden a készüléktől függ mind hardveresen, mind szoftveresen, szoftver, régió, az alkalmazott 35 vagy hányféle 4G frekvenciasáv stb. stb. A szolgáltatók hozzáállását már ne is említsük. Értem ezalatt az egyik támogat egy adott készüléket, a másik nem stb.
-
ToniSlow
senior tag
Szuper, köszi. Közben megtaláltam az állományt egy korábbi hsz-hez tartozó linken. Megmondom őszintén ha tudom hogy ez egy üres fájl akkor nem is írok.
Kérdés: ha a 2-es slotra vonatkozóan akarok módosítást elvégezni akkor csak azok a parancsok kellenek amelyek végén 1-es paraméter van? -
winbox
senior tag
Természetesen Magisk modullal engedélyeztem a kapcsolót, meg is jelentek a menüben. Telenornál is engedélyezve van, korábban A52 5G-m volt, tökéletesen ment, egyből megjelent a VoLTE ikon. Most egy OP Nordon gondolkozok, azon ahogy olvastam, ezzel a módszerrel tutira mennie kell, root nélkül. Megtudnád ezt erősíteni? Mert akkor átváltanék arra. Illetve, még nálam nincs 5G, de ilyen módszerrel az is bekapcsolható lesz majd rajta?
Ahol lakok van 3db 4G freki is, B3, B7, B20, mobilnettel 170 Mbps speedtest szokott lenni, szóval rendesen száguld, maximum térerővel, ha pedig telefonálok, lemegy 3G-re és 1-es térerő, ha a ház egy pontján vagyok konkrétan telefonálni sem lehet
kissvendel: Pixel 4a előtt A52 5G volt, a hálózati része tökéletes volt, a szoftveres nagyon nem, legalábbis számomra, így oda nem mennék vissza. Sajnálom, mert több Google telóm volt, ezek voltak a legjobbak, de ha még a 3G is megszűnik pár év múlva és 2G fallback lesz a nem támogatott készülékeken az csodás lesz, hiába vennék újabb Pixelt, ugyanúgy rossz lesz a hívás, itthon meg úgysem forgalmazzák. Azért gondoltam most a Nordra, ha megoldható rajta.
-
winbox
senior tag
Feltöltöttem, de ugyanúgy nincs szolgáltatás a telón. Azt vettem észre EFS explorerben, hogy amit feltölt a parancs az mbn fájlból, azok mind 1byte-os fájlok, amikor az összes többi 1KB. Ez jelenthet valamit? Egyszerűen nem tudom miért nem akar menni, pedig több forrásból is néztem, hogy ugyanaz az X15 modem van bennük.

Itt a képe az EFS explorerből: [kép] -
winbox
senior tag
Rendben, köszi! Kis keresgélés után találtam is Mi 9T mbn-t, ebben is Snapdragon X15 modem van, mint az enyémben. Telenorhoz 3 mbn van benne, bulgária, dánia és norvégia. egyszerűen csak kiveszem az mbn-t valamelyik országból és behelyettesítem az itteni parancsba?
4, EfsTools.exe uploadDirectory -i mcfg_sw.mbn -o / -v
5, EfsTools.exe uploadDirectory -i mcfg_sw.mbn -o / -s 1 -
ToniSlow
senior tag
Voda a szolgáltatóm, és sokszor van hogy 4G+-on van és valamiért nincs mobilnet. 4G-n viszont mindig jól működik. A készülékem pedig xiaomi.
Amúgy mivel Red Free az előfizetés és limitálva van a letöltési sebesség ezért semmi szükség nem lenne a CA-ra.
Nem tudom hogy bezavarhat-e hogy kettő sim van, kettős 4G mód engedélyezve van, és a VoLTE is be van kapcsolva minkét kártyán. -
fatal`
titán
Gondoltam., hogy a Nordé Viszont letöltöttem Nord MBN-eket és abban mintha több fájl lenne, de lehet hogy rosszul emlékszem. Először azt akartam kipróbálni, de utána láttam, hogy van már kész modul.Azért is írtam, hogy érdemes kipróbálni, mert a Pixel 2-n talán a cseh Telekom MBN-nel ment nekem a VoLTE, gondoltam, hogy itt is elképhezelhető kompatibilitás.
-
szpetyko
csendes tag
-
szpetyko
csendes tag
Számomra mindez alátámasztja, hogy túl "mammut" a Telekom (eleve lassan reagál a változásokra), és nincs valódi verseny a szolgáltatók között, ezért is maradnak el a fejlesztések.
Valóban be tudtam kapcsolni a VoLTE-t a Dominón. Érdekes, hogy ugyanabban a telóban a T-s előfizetéses simmel kiírja a VoLTE-t és a hívás közben kirakja a HD ikont is, míg a Dominós simmel semmi ikont / jelzést nem tesz ki. De akkor ennek is a két külön rendszer lehet az oka.
-
szpetyko
csendes tag
Én ezt nem tudtam, de nem is feltételeztem, hogy két külön rendszer... Harvderesen és szoftveresen is teljesen különböző? Hmm... De azért ugyanazokat a bázisállomásokat használják az előfizusok és a Dominósok? :-) Laikusként, én azt hittem csak egy "pipa" a különbség a rendszerben a névnél.
VoLTE-t be is lehet kapcsoltatni a Dominósoknál?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Jövedelem
- Projektor topic
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gyúrósok ide!
- VGA kibeszélő offtopik
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Dell Latitude 5530 i7-1255U 16GB 512GB 15.6" FHD TouchScreen Nagyakksis! 1 év teljeskörű garancia!
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)