Hirdetés
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
OliverIT
lelkes újonc
válasz
4Grider
üzenetére
Mondjuk a másik kettő legalább az EU-ban nyithatna e téren. Pl Olaszországban is nagyon sok a régi város, ahol a belvárosokban nagyon sok a régi épület, amik fel vannak újítva, de a szerkezet bőven megfogja a jelet a vastag falak miatt. Triesztben és Trevisoban és jártam már úgy, hogy egyedül a wi-fi hang működött a szállodában, kivétel a terasz. Most így visszagondolva szerintem Budapest belvárosban is van több ilyen épület.
-
laca1052
tag
válasz
4Grider
üzenetére
Bocs nem akarom leírni még egyszer ha vissza olvasol mindenben meg egyezik a két telefon az enyémen is megjelent a Volte felirat de eltűnt de írtam azt is ha telefonálok hívás közben a 4G nem vált át Edgere és nagyon szépen tudok internetezni tehát megy a hang hívás
#8376#8377 hozzá szolasom de koszi.
-
válasz
4Grider
üzenetére
Én nem emlékszek ilyesmire, lehet hogy kimaradtam belőle.
Pedig azért a T az ahol a legtöbb készülék támogatott és működik is. (Nem az összes, hanem a legtöbb) De mindegy is.minden normális oprendszerű telefonra
Ez aztán az objektív előítéletesség mentes hozzáállás
Mindig jót mosolygok az Apple utáló megjegyzéseiden. -
válasz
4Grider
üzenetére
a One VoWiFi szintén kínai, nem mellesleg atom stabil
Az "atom stabil" kifejezéssel azért vitatkoznék, iPhone esetében használhatatlan.
A fenti kifejezést inkább a Telekomra használnám, arra készüléktől függetlenül igaz a fenti kifejezés.Nem tudom hol tart a sztori, azóta nem próbáltam, mert már nincs türelmem. Valaki tudja, kijavították már a One VoWiFi profil hibáját iPhone-okon?
-
-
-
válasz
4Grider
üzenetére
Nem hinném, hogy ennek köze lenne ehhez, mert ez a hiba már jó sok hónapja fennáll.
Ma adtam le hibabejelentést telefonon, ha elutasítják, akkor csinálok dumpot hozzá és csatolom válaszban nekik. (ugye korábban szó volt itt erről - dumpban látszik, hogy bejövő hívás esetén nem érkezik szinte semmi a One ePDG felől a telefon irányába)
Az ügyintéző nagyon le akart rázni, hogy náluk nincs központi hiba, mert nem adtak ki erről tájékoztatást és nem jelezte egy előfizető se és biztos jelezték volna már ha hibás lenne. Mondtam, hogy igen, mert nem tudnak róla, de én most teszek bejelentést.
De ahhoz kell 3 időpont a hibával kapcsolatban bla bla bla... igen, az is van, már előre készültem.
Nagy nehezen felvette a hibát, bele írattam azt is, hogy hogyan tudják reprodukálni.Kérem, hogy aki szintén tapasztalta ezt a hibát, az adjon le hibabejelentést a 1270-es számon (2-es gomb és újra 2-es gomb), mert ha itt adjátok le, akkor elvileg 72 órán belül ki kell vizsgálniuk és elhárítani a hibát.
Szerk: hát nagyon gyorsak voltak, mert percek alatt megjött a válasz email, hogy márpedig náluk nincsen hiba, ellenőrizzem az én készülékemet.... idegőrlő...
-
viktorhu
veterán
válasz
4Grider
üzenetére
Az EU-ban a vowifi roamingot engedélyezni megtakarítást jelentene a mobilcégeknek, mert nem kellene a hívásindításért vagy végződtetésért fizetniük a külföldi társszolgáltatóknak - cserébe viszont (akár EU, akár nem) pont ezért egy jogi szürke zónába kerülnének, a távközlési szolgáltatás állami koncessziós jog, szóval olyan helyen szolgáltatna, ahol arra nincs engedélye. Főleg hogy például Budapestre elég sok külföldi turista érkezik, így valószínűleg a magyar szolgáltatók a nettó nyertesei közé tartoznak e szabályértelmezésnek, vagyis ők is kapnak roaming bevételt bőven a külföldi szolgáltatóktól.
Kicsit olyan szituáció, mint amikor átviteted magad Esztergomból Párkányba taxival, de visszafelé nem mer megbeszélt időpontra érted jönni a taxis, mert azzal olyan helyen szolgáltatna, ahol arra nincs engedélye. (És nyilván a tacis példában is valaki megkockáztatja, van aki meg nem.)
-
thomas77
senior tag
-
martongunar
aktív tag
válasz
4Grider
üzenetére
Három dzsunka volt a kezemben (nem sok), azok pont így viselkedtek. T (vowifi) ment mindhárommal, One, Yettel nem mentek. Ezek a telók hardverre is kb. egyformák, ill. a menürendszer félrefordításai is kb. ugyanott, ugyanazok. Dzsunka nálam Ulefone, Blackview, Doogee, Cubot stb. Legfeljebb az egyikbe hőkamerát, a másikba éjjellátót a harmadikba meg projektort raknak extraként, de legtöbbször ezeket már külső app.-pal szólítják meg.
-
__Zs__
tag
válasz
4Grider
üzenetére
Értem, szóval akkor a készülék gyártója az illetékes. Teszek egy próbát, hogy írok nekik (nem itthonra, hanem keresek valami tényleg gyártói támogatói linket/e-mail címet), bár sok reményt nem fűzök hozzá, hogy újabb rendszerverziót adnának ki egy 2022-es telefonhoz. Meglátjuk.
Köszönöm szépen a segítséget, információt!
-
__Zs__
tag
válasz
4Grider
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ!
"Mondjuk G32-t pont nem. Az mai modell?" --> 2022. augusztusában release-lt (én konkrétan 2023-ban vásároltam).
"A te esetedben a yettel VoLTE profil hiányzik a készülékből, ezért nincs VoLTE ..." --> És el lehet érni valahogy, hogy legyen? A szolgáltatót kell megkeresni, vagy a telefon szoftverétől függ a dolog? Azt észrevettem, hogy a ONE-s SIM kártya esetén az "Előnyben részesített hálózattípus" beállítás (a "Mobilhálózat" menüben) beállítható "4G&3G&2G"-re, míg a Yettel-es SIM esetében csak külön-külön "4G" vagy "3G" vagy "2G" lehetőség van.
Nagyon szeretném ezt a problémát feloldani, mert sokszor van arra szükség, hogy miközben telefonálok meg tudjak nézni interneten elérhető információkat /felhőben letárolt dolgokat.
És mivel a telefon minden más szolgáltatásában megfelel az igényeimnek, ezért igyekszem megúszni a készülékcserét.
Illetve még egy dolog eszembe jutott: úgy emlékszem, hogy ez az egész VoLTE probléma a Yettel-es SIM-mel nem állt fenn, amikor megvettem a készüléket, valamikor később jelentkezett (2023 év végén, vagy 2024-ben, nem tudom már pontosan). Közben megnéztem a szolgáltatók honlapját: már mindegyik lekapcsolta a 3G szolgáltatást, szóval az sem lehet gond, hogy valamelyiknél még megy, egy másiknál meg nem.
A Yettel telefonos technikai ügyfélszolgálata arra a kérdésemre, hogy miért nem megy a Yettel-nél, ha a One/Vodafone-nál meg igen, csak azt ismételgette, hogy más szolgáltatók dolgaira nem lát rá, de a Yettel esetében biztos, hogy a telefonom nem VoLTE képes. Hiába mondtam neki, hogy viszont a másik szolgáltatónál megy a mobilnet (4G) miközben beszélek.
Szóval én már tényleg nem értem, hogy miért kell még ezzel az egész témakörrel 2025-ben foglalkozni, ha a készülék maga LTE-képes (a specifikációja alapján) , és van szolgáltató, ahol annak ellenére, hogy telefonálok, nem tűnik el a "4G" a térerő kijelzés mellől, és gond nélkül elérek infókat a net-en, miközben telefonálok is.
Még az jutott eszembe, hogy nem lehet, hogy a Yettel olyan sávot használ az LTE-hez, amit nem tud kezelni a telefon (moto G32 "4G: LTE sáv 1/3/5/7/8/20/28/38/40/41"), míg a One/Vodafone meg olyat, amit viszont igen? -
martongunar
aktív tag
válasz
4Grider
üzenetére
Tudom kicsit régi hsz., de szerintem a szolgáltatóknak igenis kell foglalkozni vowifi hibákkal. Tudtommal megszűntetik a pikocellákat és egyéb szolgáltató által telepített jelerősítőket és a hivatalos kommunikációjuk is az, hogy helyettük használjanak vowifit. Így minimum ezeken a helyeken kötelező is mennie a szolgáltatásnak.
-
tisztavíz
junior tag
válasz
4Grider
üzenetére
"A VoWiFi-hez nincs köze, csak a honos szolgáltatónak". Én is így látom logikusnak, de az előző hsz. 3. pontjában link-eltem a fórumtárs korábbi válaszát (IMS APN-t használt), ami miatt, illetve az 5. pontban írt tapasztalatok miatt kezdtem gyanút fogni, hogy mivan ha mégis a roaming szolgáltatón keresztül megy a VoWiFi. 20 éven át volt Linux gateway-em, ahol minden kapcsolatot láttam, minden forgalomba bele tudtam hallgatni.Sajnos most erre nincs kilátás, csak a probléma van, hogy nem tudok normálisan telefonálni.
Az Orange mindenre felmegy manuálisan (úgy emlékszem Ausztriában is). Automatikus beállítással láttam már a Telekom-on és a Yettel-en is. A gond a harmatgyenge jelerősség nálam, így a telefon nem a 2G-t preferálja, hanem a másik szolgáltatót 4G-vel. A spusu-t mintha a Yettel-en is szoktam volna látni. Mindenesetre most mindkettő szeret átmenni a One-ra, amit ki nem állhatok. -
tisztavíz
junior tag
válasz
4Grider
üzenetére
Az egyetlen nálam lévő eSIM-kompatibilis Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G-ben aktiváltam az eSIM-et, az osztrák spusu hálózatán (Magyarországról nem megy). A 14T Pro-ban biztos vagyok, hogy azzal menne a VoWiFi, de sajnos az nincs nálam. Jelen állapotában valószínűleg nem működne semmilyen készülékkel. Mint az előző hozzászólásomban írtam, központi problémára gyanakszom vagy a multi SIM-re, mert elképzelhetlennek tartom, hogy kiteszik a készüléket a listára és nem működik vele.
A Redmi Note-t nem tartom meg, helyette mégegy 14T Pro-t szeretnék. Hogy miért kell két telefon, nem mennek bele. Samsung/iPhone/Sony egész biztosan nem kell. A spusu-nak sajnos nincs jó alternatívája.
Köszönöm a megerősítést, hogy az általam próbált módszerekkel működnie kellett volna a VoWiFi-nek Ausztriában, a spusu saját hálózatán (Drei vagy 3 AT). Ez alapján nem látok más lehetőséget, mint a szolgáltatóval felvenni a kapcsolatot. Megírom mire jutottam. -
tisztavíz
junior tag
válasz
4Grider
üzenetére
A lengyel Orange-el (amivel pont semmi értelme, mert csak roaming-ban tudok ingyenesen EU-t hívni) mindennel megy a VoWiFi. Magyarországon azonnal ment az eredeti HyperOS-el, az osztrák spusu-val, a bank WiFi hálózatán. Az IMS implementációkkal a szolgáltatónként eltérő "káosz" miatt elképzelhetőnek tartom, hogy a spusu más porton vagy protokollal megy, amit a bank hálózata megszűr. Nincs root-olva a telefon, így nem tudok belehallgatni a hálózati forgalomba, amiből biztos vàlaszt kapnék (router és számítógép sem áll rendelkezésre). Más problémára gyanakszom. Ezt a telefont nem tartom meg viszont tartok tőle, hogy Magyarországon ugyanez lesz a gond a Xiaomi 14T Pro-val is, ami szintén (kezdettől fogva) támogatott a spusu szerint. Mindenképpen meg szeretném oldani a problémát, amíg Ausztriában vagyok.
-
tisztavíz
junior tag
válasz
4Grider
üzenetére
Köszönöm a részletes és hasznos összefoglalóitokat.
Az osztrák spusu hálózatán vagyok, egy másik telefon a WiFi hotspot. Fizetős VPN-em van. Hiába próbáltam sok magyar szervert, úgy sem működött. Repülőgép módba kell tenni, mert alapból a mobilhálózatot részesíti előnyben és szürke (elérhetetlen) a menü. Repülőgép módban elérhető a menü, a WiFi részesül előnyben. Feladtam.
Azért működik csak pár napig, mert valamiből rájönnek, hogy külföldön vagyok? Vagy ez otthon is így van?
One nem kell a "kiváló minőségű" vezetékes szolgáltatásukkal való sokéves bajlódás után. Még a modemes internetem is stabilabb volt a 90-es években.
Még egy kérdés. Egy napja fel van sorolva a telefonom az osztrák spusu weboldalán, mint VoWiFi kompatibilis készülék. Erről sem megy a VoWiFi, pedig otthon van, Ausztriában. Ahogyan fent írtam, egy másik telefonról csinálok WiFi hotspot-ot, de az ugyanaz a szolgáltató, mert multi SIM-em van. Ez lehet akadálya? A szolgáltató leírása szerint van bekapcsolva a VoWiFi, ami alapból ott volt a menüben. Bank WiFi-jéről (a szomszédban van, rálátok) és ingyenes WiFi-ről is próbáltam. Mindegyikről VPN-el és anélkül. Sokszor, sok VPN szerverrel próbáltam. Minden lehetőséget repülőgép módban is. Nem megy. Mielőtt panaszt teszek a szolgáltatónak, esetleg ötletetek van? A multi SIM lehet probléma? Mindkét SIM-re megjönnek az SMS-ek.
Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, legfrissebb HyperOS van fent. -
thomas77
senior tag
válasz
4Grider
üzenetére
A Telekomra rápróbáltam január közepén. 2 kártya, 2 készülék, az egyik szigorúan repülőben, a másik ki is volt kapcsolva repülés alatt. Leszállás után a repülő módban lévő nem ment a stansted-i repülőtéren. A másik, amelyik ki volt kapcsolva csak itthon kapcsoltam be szintén repülő módban a saját wifimen. Az se ment 1 másodpercre se.
Szóval a Telekom már totál döglött.
-
tisztavíz
junior tag
válasz
4Grider
üzenetére
A Yettel-el a bajlódás még azelőtt történt, hogy a fórumra írtam. Számomra egy ilyen fórumbejegyzés aranyat ért volna, főleg az az információ, hogy Telekom-al megy a VoWiFi ezen a készüléken. Amit írsz, egy hozzászólással ezelőtt tömören leírtad. Sajnos csak a mobilszolgáltatóknál adott területen dolgozók tudják biztosan mi hogyan van implementálva. Azt nem értem hogyan mehetett ennyire félre a VoWiFi a szolgáltatónként eltérő implementációkkal és ehhez tartozó készülékszoftver követelményekkel. Ezek szerint a VoLTE is hasonló cipőben jár. Egyébként minden hozzászólást elolvastam azóta.
-
-
tisztavíz
junior tag
válasz
4Grider
üzenetére
Talán nem a Yettel topikban kellett volna feltennem a kérdésem.
"A te telefonodat nem támogatja a voda VoWiFi-je. Jó eséllyel a yettelé sem. A Telekom VoWiFi-je támogatja a legtöbb telefonmodellt, egészen gagyi butatelefonokat is."
Tudom, hogy ez a probléma, de nagyon érdekelne ennek a pontos techinkai háttere. A készülék támogatja, a Yettel bekapcsolta a szolgáltatást. Miért látom az IMS status-ban, hogy nem elérhető? Mi hiányzik ahhoz, hogy működjön?
Vettem egy domino kártyát csak ennek a kipróbálására, amire még nem tudtam sort keríteni. A Telekom oldalán fel van sorolva a készülék.
-
válasz
4Grider
üzenetére
Most éppen le van kapcsolva, de nem is az a lényeg, hanem hogy Telekomos vagyok.
Lehet, átmegyek Yettelre, ha tényleg nincs voip szűrés, mert olcsóbban jövök ki azzal.
#7726: Kit ajánlanál? Perpill költözés előtt állunk, azért is változtatnánk most kábé bármin. Egy olyan megoldást keresünk, ami összességében a legjobb lehet, de még nem tudjuk, mi lesz. Szerencsére hűség már sehová se köt. A lényeg az olcsó korlátlan net, a többi másodlagos vagy harmadlagos.
-
-
gyulesz
csendes tag
válasz
4Grider
üzenetére
Bocs akkor tehát van volte-m csak nem írja ki ha fönt mondjuk a 4G+ felírat telefonáláskor lemegy 4G-re viszont ha lekapcsolom a 4G call hívást akkor fönt átvált a térerő elején e betűre ami edge és egy lassúbb sebességű kapcsolatot jelent ugye?Tehát ez bizonyítja a volte meglétét kiírás nélkül is ugye?Persze híváskor a 4G-vel azonnal kapcsolódik ha lekapcsolom késleltetve hív ez a volte lényege?A vowifit tapasztalom a Telekomos vonalamon,hogy azt kiírja fönt és kijelzi tárcsázáskor.
-
gyulesz
csendes tag
válasz
4Grider
üzenetére
Az viszont érdekes,hogy ha hívok egy számot 4G call használat vagy volte kapcsoló bekapcsolt állapotában azonnal kapcsolódik ha bekapcsolom ha kikapcsolom akkor lassabban kapcsolódik a hívás.Valóban létezhet,hogy működik a volte de nincs semmi kiírás sem fönt sem a tárcsázóban és a vowifi be van kapcsolva de az nem működik vagy nem látható a hatása?Ugyanebben a telefonban a Telekomos dominon be van kapcsolva mindkettő és a volte szintén nincs kiírva de a vowifi kiírás fönt megy és híváskor a tarcsazóban is látható ês a régebbi hivott számok után is ott a vowifi jel,hogy az olyan hívás volt?
-
gyulesz
csendes tag
válasz
4Grider
üzenetére
Sajnos most hívtam őket el van fogadva a bekapcsolás vagyis lezárult a kérésem de a készülékem nem szerepel abban a 15-20 felsorolt elsősorban 5G-s Xiaomi listán.A digimobilnál már 2 êve simán működött pedig a készülékben a volte vowifi menüt az ismert kóddal kellett előhívni.Illetve egy héttel ezelőtt a diginél még müködött de itt a vodafonnál sajnos ezek szerint csak kevés készüléken.
-
tibor23
senior tag
válasz
4Grider
üzenetére
"Ennél sokkal egyszerűbb egy Openwrt-képes routerrel megcsinálni a VPN-t"
Ezt csináltam.... de javasolnám, aki ezt meg tudja csinálni, próbálja meg rajt a vowifit.
"Írtad, hogy tudja a telefonod a backup callt. Ha azt tudja és esim-képes, máris kipróbálható rajta esim-el a külföldi környezet."
Nincs se Esim képes telefonom, se külföldi Esim-em... -
csaszi75
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
De van köze..
A VoWifi csak annak megy, akinek van IMS APN a profilján.
Ugye az mobilhálózat felől is megy az IMS APN által adott authentikáció.. és az internet felől is megy a non3gpp authentikáció...
Magyarul, ha az IMS APN lekerül a számról, akkor nem lesz a számon a HLR/HSS-ben IMS apn, akkor az ePDG-hez kapcsolódó AAA szerver azt kapja vissza az HLR/HSS-től, hogy nincs IMS APN-je, vagyis nincs VoWifi jogosultsága..
Itt egy "gyönyörűszép" ábra
https://www.researchgate.net/figure/Current-VoLTE-and-VoWiFi-architecture_fig2_303848670
-
thomas77
senior tag
-
csaszi75
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
Jah, gáz.
Az iPad volt ez elsők között jó pár éve, ami tudta hogy only 4G csatlakozik.. és ezt szívta meg a haverom, kapott egy jó kis számlát, de mivel "ki volt kapcsolva a roaming szolgáltatás" ezért jóvá lett írva..
De van valami olyasmi, hogy 24 óra vagy 48 óra purge.. vagyis ha nem csatlakozik fel a SIM az adott időintervallumban, akkor jön rá egy purge. Ez után pedig újra lehet only VoWifi-re felimádkozni sztem
(Ez akkor teljes airplane mód a fent megadott időre, és csakis a wifi visszakapcsolása.. majd várni a csodát
) -
-
-
thomas77
senior tag
válasz
4Grider
üzenetére
Ahogy korában is ígértem, vásároltam egy előfizetést. Pontosabban az elsődleges magyar kártyámat átváltottam előfizetésesre.
Az eredmény: MEGY RAJTA A VOWIFI ROAMING HELYZETBEN!
Hatalmas köszönet minden fórumtársnak, aki pörgött ezen az ügyön. Külön köszönet zelikocc fórumtársnak, aki elsőnek vetette fel ezt a lehetőséget.
Ezennel megerősítem, hogy előfizetéses kártyával valóban úgy működik a Voda VoWifi szolgáltatása, ahogy kell roaming helyzetben. Bármit csinálok, működik. Bármilyen wifin. Működik iPhone-ban és működik a Samsung A35-ösöben is.
Feltöltőssel bármit csináltam, nem ment, az előfizetéses kártyával bármit csinálok, megy.
Nem változott semmi, csak a kártya lett feltöltősből előfizetéses. A telefon, wifi, szoftververziók... mind mind ugyanaz. -
-
thomas77
senior tag
válasz
4Grider
üzenetére
És mivel a feltöltős még soha 1 pillanatra sem mehetett fel semmilyen 5G hálózatra, így külföldön nem működik megfelelően a VoWifi. Ez az elmélet is alátámasztaná zelikocc észrevételét. Szóval ha veszek egy előfizetést, akkor figyelnem kellene arra, hogy 5G képes legyen?
Mondjuk ezt nem nagyon értem. A Vodafone 2019. október 18-án indította el a kereskedelmi 5G szolgáltatását. Ennek egy hét múlva lesz 5 éve! Vajon meddig fogja tiltani még a feltöltősöknek?
Egy generáció kevesebb mint 10 évig tekinthető a legmodernebbnek. Lassan itt lesz az utód, a feltöltősök meg még el se kezdték használni a mostanit? Ez extrém módon szánalmas! -
-
domper2015
senior tag
válasz
4Grider
üzenetére
Nálam Telekom és osztrák sim van a Samsung A52s 5G telefonban, Kronk leírása szerint üzemelnek. A Telekom adja a netet,az osztrák kártya pedig backup calling módban üzemel az esetek 95%-ban. Amikor gyengébb a Telekom térerő akkor kalandozik a Yettel vagy Vodafone hálózatán.
-
thomas77
senior tag
válasz
4Grider
üzenetére
Most nagyon azon vagyok, hogy veszek egy előfizetést.
Ha ugyanabban a telefonban van egy vodás előfizetéses kártya meg egy vodás feltöltő kártya és az előfizetésesen megy, a feltöltősön meg nem (ahogy zelikocc anyukája tapasztalta Németországban), akkor kijelenthetjük, hogy a Vodánál van valami gond. Ugye?
A telefon nem tesz különbséget feltöltős meg előfizetős kártya között ugye?
Ha reprodukálni tudom én is ezt az állapotot, akkor tényleg nekimegyek a Vodának újra. Abban a helyzetben nem mondhatnák, hogy a telefonom, wifim, országom, szoftververzióm, egyenlegem, szemem színe, vagy akármim problémás. Akkor már talán elkezdenének a saját házuk táján keresni a hiba okát. -
válasz
4Grider
üzenetére
Én most elkezdtem túrni a felhőben a képek között hogy megtaláljam azokat a képernyő képeket, amiken rajta van a bizonyíték, hogy Telekom VoWiFi működik miközben roaming hálózatra van csatlakozva és routeren keresztül kap magyar IP-t sima PPTP VPN-ről, illetve úgy emlékszem telefonos wireguard kliens VPN-el is sikerült össze lőni a VoWiFi-t, de ebben elbizonytalanodtam, hogy jól emlékszem-e...
Sajnos akárhogy keresgélem, nem találom a képeket, pedig itt van a retinámba égve ahogy megy a Telekom VoWiFi egy S9-el.Legközelebb sajnos csak karácsonykor fogom tudni újra tesztelni, de mostmár annyira foglalkoztat, hogy előre felkészülök és viszek mindenféle kártyát és telefont hogy teszteljem mindhárom szolgáltató VoWiFi-jét. Az S9 már nincs meg, de majd megpróbálok keríteni valami Samsungot is.
-
thomas77
senior tag
válasz
4Grider
üzenetére
Nekem elmegy a VoWIfi a vodás simen akkor is, ha csak a vodás sim van a telefonban, és nem adok neki magyar IP-s wlan-t.
Nálam elmegy mindenképp, ahogy elkezd roamingolni a kártya és valamiféle forgalom indul, akár adat, akár hívás.De mindegy is...
Egy hónap múlva te is tesztelsz és meglátjuk, nálad milyen tüneteket produkál. -
csaszi75
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
Pont erről írok én is, ha figyelmesen elolvasod.. Ahogy thomas77 írja is:
"A VoLTE használatához is kell az IMS regisztráció ugye? Pont úgy, mint a VoWifihez."
Az lehet a gond, hogy nem mindegy, hogy a telefon a mobil interface-n vagy a wifi interface-n akarja azt az IMS regisztrációt.. -
válasz
4Grider
üzenetére
Abból a szempontból lehet igaza, hogy ha a telefon egy másik operátor mcc-mnc kódját érzékeli, a gyanú pedig az, hogy profil probéma van a telefon oldalon, akkor a készülék viselkedhet máshogy vowifi oldalon is. Tekinthető indirekt hatásnak.
Samsung telóról lévén szó én megpróbálnék CSC-t váltani, de ez végképp meghaladja ennek a topiknak a kereteit. Főleg akkor, ha beleköltözött, mert a CSC csere könnyen eredményez gyári állapotot...
-
tibor23
senior tag
válasz
4Grider
üzenetére
Vissza is kérdeztem, de nem igazán tudja hogyan volt, viszont nem net és telefon függő, az egész úton nem használt netet és nem telefonált, abban is biztos vagyok, hogy nem engedte fel a telefonját EU-n kívüli országokra út közben, úgyhogy részemről most már hihető a sztori.
Azt mondta úgy volt, hogy a szálláson nem volt hálózat és kiírta a telefonja, hogy kapcsolódjon wifihez a híváshoz. Ilyent sem hallottam, de azt mondja vowifi jelet mutatott a telefonja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz KF560C40BBAK2-64
- Lenovo Thinkbook 14 G4 Ryzen 7 5825U 8 mag 16 szál Radeon Vega GPU Boltból Garanciával Számlával
- ÚJ Macbook Air 15" - M4, 256gb/16gb
- iPad Pro 13" M4 256GB Wifi + Magic Keyboard
- T14 Gen4 27% 14" FHD+ IPS érintő i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4441, 100% Akksi
- 0perces Kolink KLA-003
- Xiaomi Redmi A5 / 3/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 27% - Samsung S49CG954SU OLED Monitor! 5120x1440 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

tomp