Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Amúgy mi a terv?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
válasz
thomas77
üzenetére
"A VoWifi viszont igényli a folyamatos kapcsolatot."
Ez nincs így, nem igényli a folyamatos kapcsolatot, ha így lenne akkor megenné az aksit elég hamar. A VoLTE sem igényli. 1-2 óránként felébred attól függően hogy a subscribe timer hogy van beállítva (One-nál két óra amúgy), egyébként csak akkor van kommunikáció, ha be vagy kimenő hívás, sms stb. van. A különbség ott van, hogy míg a VoLTE a modemen keresztül közvetlenül hozzáfér a hálózathoz (meg a hálózat is a VoLTE klienshez), addig a Vowifinél ott van a gyenge elem: a wifi.
De mivel nálad ugyanazzal a készülékkel ugyanazon a Wifin a One szar a Lebara meg nem, így gyanús, hogy inkább profil probléma lehet. Nekem nincs szifon tapasztalatom, nem látok rá arra hogy az Apple ad-e szolgáltató specifikus profilt vagy csak simán elengedi generikussal. Az biztos, hogy ahogy a VoLTE-nál úgy a Vowifinél is lehetnek szolgáltató specifikus apró eltérések, például ezek a timerek és counterek. VoLTE-nál is volt olyan, hogy rá lehetett erőltetni "nem támogatott" telefont is a hálózatra, de nem működött minden hibátlanul. Például ment a hívás, de nem vagy nem mindig ment el a kimenő SMS, vagy az USSD kódok, hívás átirányítás stb.
-
thomas77
senior tag
Az anyósomnak rendszeresen előfordul, hogy ha sokáig tétlen a telefonja, akkor nem frissít neki a google helyzetmegosztás. Persze a térképek nem szerves része az iOS-nek, szóval ezt nem gondolnám hibának.
A VoWifi viszont igényli a folyamatos kapcsolatot. Ha mégis valamilyen energiagazdálkodási megfontolásból lepihen a wifi, az elég nagy hiba lenne. Márpedig tényleg úgy néz ki.
Egyetlen szépséghibája van a dolognak. Ha a feleségem Lebara kártyáját hívom, az mindig kicsörög, a magyar One kártyája meg szinte sose.
Azt hinnéd, hogy ettől nem lehet már rosszabb. Hát de!
Csináltam egy gyors tesztet. Hívom a felelségem Lebara kártyáját, az csörög. Hívom a One kártyáját, az nem. Hívom a Lebarát megint, az csörög. Hívom a One-t megint, az nem. Mindezt kb 30 másodpercen belül.
Leraktam az összes telefont. Majd kb. 15 másodperc múlva elkezd csörögni a feleségem telefonja. Látszólag én hívom, pedig én már rég leraktam a telefont és elkezdtem mást csinálni. Felveszem a feleségem telefonját, de szerencsére nem szóltam bele a túloldalon.
A számláló nem mozdul 0-ól. Látszólag egy félresikerült hívás van folyamatban.1 szó mint 100, csak a One kártyával tudom reprodukálni a hibát és csak a szifonban.
Magyarországon nem emlékszem, hogy találkoztam volna ezzel a hibával. De ha hazamegyünk, akkor is az angol számunkon telefonozunk. Illetve ha egy mód van rá, akkor inkább FaceTime, mert a nemzetközi hívás hangminősége vállalhatatlan.
-
dchard
veterán
válasz
thomas77
üzenetére
Elég egyértelmű, hogy elhal az IPSec egy idő után, és a szifon nem építi fel újra csak ha rányosz a hívásindításra. A jelenség elég tipikus. Tekintve hogy S A35-ben jól működik, ez megint valami profilozási gond lesz, most éppen a szifonon... Nem lehet hogy energiagazdálkodás lenyomja a wifit a háttérben ha egy darabig alszik a telefon? Esetleg volt lehetőséged itthon is kipróbálni a vowifit ugyanezzel a telefonnal, ha igen mi volt a tapsztalat?
-
thomas77
senior tag
válasz
koroljov
üzenetére
Sajnos hasonló hibát én is tapasztalok. Nálam az iPhone 15 pro tudja ezt előadni One kártyával. A hívás indítás mindig megy, viszont a fogadás pár perc után lehal. Akkor nem nem vagyok kapcsolható. A hívásértesítő sem szól, hogy hívásom lett volna. Aki hív, az pedig hálózati hibára utaló hangot hall tárcsázáskor. Ha kitartóan hív az illető, akkor 10-20-40 hívás után 1x csak mégis kicsörög.
Nálam az lett erre a megoldás, hogy átraktam a One esimet a Samsung A35-be. Ott tökéletesen működik úgy, hogy a router nem változott.
A feleségem One kártája még mindig az ő iPhone 15 pro-jábam van. Nála még mindig megvan a hiba. -
4Grider
félisten
válasz
koroljov
üzenetére
Milyen routert használtok?
Nekem az volna a logikus, hogy ha a router megfogja a VoWiFi vpn kapcsolatát, akkor telefon oldalon eltűnjön a VoWiFi. Hiszen a router a csatornába nem tud belenyúlni annak megszakadása nélkül. Persze ha a belenyúlás pillanatig tart, akkor a csatorna akár másodpercen belül újra is tud épülni és ha ez folyamatos, akkor megakadályozhatja a bejövő hívás végződtetését. -
koroljov
csendes tag
Sziasztok!
Olvasgattam a hozzászólások közt, hogy kicsit képbe kerüljek a VoWifi hibákkal kapcsolatban.
Egy olyan helyen élünk, ahol abszolút nincs térerő. Váltani sem tud a rendszer, mert nincs szolgáltatói hálózat, csak a VoWifi működik.
Feleségemnek egy Iphone 13 mini nekem egy Galaxy S24 telefonom van, One és Yettel szolgáltató. A hiba ugyan az, van úgy, hogy tudunk hívást fogadni, vagy úgy, hogy nem. Kimenő VoWifi hívást mindketten tudunk indítani, ezzel sosem volt probléma. Ha nem érnek el bennünket, akkor10 esetből két esetben még szolgáltatói sms-t is kapunk, de 8 esetben nem.
Lehetséges az, hogy a routerben van a hiba?
Segítséget köszi előre,Üdv:
Józsi -
tisztavíz
junior tag
válasz
csaszi75
üzenetére
Már rég elengedtem, miután kiderült, hogy a One nincs a képben, illetve a VoWiFi megléte roaming-ban nagyon extra, nemhogy még minőséget várjak el. Bizonyos számokat nem lehetne roaming-ban hívni, tehát a VoWiFi nagyon nagy segítség, de nem csak emiatt. A traceroute-ot elküldtem, nem analizáltam.
2017 óta vagyok a spusu-nál. A Drei " le( nem )fedettségén" kívül a hívásminőséggel kapcsolatos problémára nem emlékszem, a mostanit leszámítva. A 7-8 év alatt új SIM-el volt egyszer eszköz kompatibilitási probléma. Ketten használtuk. Úgy ajánlotta egy elégedett felhasználó. Mindvégig nagyon gyorsan válaszoltak bármilyen csatornán és korrektek voltak. Ez alapján nem low cost.
Ha a VoWiFi nem garantált szolgáltatás, kis előfizető számnál még elmehet a külföldi megjáratás. A minőségi probléma nem biztos, hogy ettől van. Most tesztelem honos hálózatból. -
csaszi75
őstag
válasz
laca1052
üzenetére
Keress valami redmi 10 telefon specifikus fórumot, hátha ott már tudják a választ..
https://prohardver.hu/temak/keres.php?stext=redmi+10&stext_none= -
laca1052
tag
Sziasztok.kérdésem a következő redmi 10 cén frissült a viber app és azóta wifin nem hajlandó képeket elküldeni csak akkor ha átálok mobilnetre de ijen a hír 24 pp ja is csakmobil netten müködik segítséget előre is kösz
-
válasz
csaszi75
üzenetére
Tehát akkor nem az itthoni vezetékes nettel van a problémád.. hanem a Spusu nemzetközi route-olásával..
Vagy pont hogy az itthoni vezetékes szolgáltató nemzetközi peeringje a szar.
Kipróbálnám egy másik szolgáltató WiFi-jéről, mondjuk nem pont egy Telekomosról, mert annak borítékolhatóan szar, de egy próbát azon is megérhet.Egyébként nem feltétlen kellene hogy az "angliai megjáratás" gondot okozzon.
Például nálam is UK IP-t ad a tranzit szolgáltató IP-jére, pedig a hostnevek és a Ping alapján Budapest után Bratisla..izé Pozsony, majd egyből Bécs jön.

-
csaszi75
őstag
válasz
tisztavíz
üzenetére
Látod a Spusu traffic UK-n keresztül van megjáratva a Spusu ePDG-ig.. lásd a lenti képet..
https://www.ipaddress.com/ipv4/193.114.177.174
Aztán újra Ausztria:
https://www.ipaddress.com/ipv4/213.164.2.218
Nem hasonlíthatod össze a Yettel VoWifi-t országon belül.... egy Spusu garancia nélküli internetes hálózattal... Tehát akkor nem az itthoni vezetékes nettel van a problémád.. hanem a Spusu nemzetközi route-olásával..
Tehát mindkettő ONE.HU vezetékes hálózaton lóg wifin.. S csodálkozol, hogy miért szar a Spusu VoWifi.. Ez a low cost modell. -
tisztavíz
junior tag
válasz
csaszi75
üzenetére
~ $ traceroute 83.216.33.116
traceroute to 83.216.33.116 (83.216.33.116), 30 hops max, 60 byte packets
1 x.x.x.x (x.x.x.x) 15.557 ms 15.617 ms 16.572 ms
2 * * *
3 catv-89-135-221-78.catv.fixed.one.hu (89.135.221.78) 39.428 ms 39.628 ms 38.370 ms
4 * * *
5 catv-89-133-5-121.catv.fixed.one.hu (89.133.5.121) 41.636 ms 40.905 ms 47.835 ms
6 193.188.137.82 (193.188.137.82) 51.066 ms 27.105 ms 33.879 ms
7 193.114.177.174 (193.114.177.174) 34.401 ms 31.859 ms 33.695 ms
8 213.164.2.218 (213.164.2.218) 33.700 ms 34.034 ms 33.302 ms
9 * * *
10 * * *
...
29 * * *
30 * * * -
tisztavíz
junior tag
válasz
csaszi75
üzenetére
Próbálom harmadszorra leírni másképp. Semmilyen mobilnet nincs a képben. Csak One vezetékes internet van, amin kimegy a WiFi. Csak és kizárólag ezt használom VoWiFi-hez. Egy telefonban van a spusu és Yettel eSIM, mindkettő VoWiFi-n lóg, a telefon repülőgép üzemmódban. Összehasonlítási alapnak írtam a Yettel-t, mert azonos körülmények között azon jó a hangminőség, amíg a spusu-n nagyon rossz Mivel a jelenség nem csak nálam fordult elő, gyanús, hogy központi probléma. Ha engedi a Linux emulátor, futtatok traceroute-ot később. Minek az IP címe a 83.216.33.116?
-
csaszi75
őstag
válasz
tisztavíz
üzenetére
"A Yettel VoWiFi kristálytiszta volt," ez alatt azt érteni, hogy Yettel SIM kártyával toltad..
De akkor nem? Csakis Yettel mobilinternet felett használtad a Spusu-s telefonod wifivel?
Vagy hogyan kerül képbe a Yettel? Amikor a Spusu számod Yettel-re volt feljelentkezve, akkor milyen Wifi kapcsolatot használtál a VoWifihez? Akkor is a one.hu-sat?
Ugye az teljesen mindegy a VoWifi szempontjából, hogy a SIM-ed melyik szolgáltatón roamingol, a nagy kérdés az, hogy a telefon Wifi-je milyen internetet használ(t)?Gondolom az a nagy kérdés, hogy a nemzetközi összeköttetés hogyan valósul meg Yettel irányból a Spusu IMS felé.. és hogy hogyan valósul meg ONE.HU fix internetről a Spusu felé?
Tud valaki traceroute-ot futtatni a saját gépéről/telefonjáról a 83.216.33.116 felé Yettel mobilnet felett ÉS ONE.HU vezetékes internet felett?
Itt is valami olyasmi gond lehet, mint a Telekomnál a Cloudflare probléma.. hogy túl van terhelve valami nemzetközi link...
Ha tippelnem kellene a Spusu felé menő linkek a kérdésesek.. hogy milyen nemzetközi linkeken megy le.. -
tisztavíz
junior tag
válasz
csaszi75
üzenetére
Talán egy valamiben tévedtem, de összeszedetten írtam pedig. Idézem a saját írásom, benne a válasz:
"A WiFi is a sz...ok One vezetékes hálózatán megy a netre, de mostanában stabil, ennyire nem lehet rossz. A Yettel VoWiFi kristálytiszta volt, de arról már nem hívok semmit. A spusu-t 100%-ban VoWiFi-n használom és rendkívül meglepett a hangminőség ilyen mértékű romlása, hogy már nem lehet érteni mit mondanak."A spusu adatkapcsolaton van 4G roaming, most próbáltam ki. VoLTE nincs, de az nem fontos nekem, 2G-n pedig nem várok el jó minőséget. Nem osztom vissza a mobil kapcsolatot, kizárólag ugyanazon, a One vezetékes hálózatán netre menő WiFi-n lóg a VoWiFi, amin talán joggal várok el minőséget.
Domper2015 válaszát meg kell erősítsem: a spusu nemrég még roaming-olt a Yettel-en is, már csak One-ra megy fel. Manuálisan sem megy fel sem a Yettel, sem a Telekom 2G/4G-re. De ennek a VoWiFi szempontjából nincs jelentősége ezekszerint.
Mégegyszer: a spusu-t roaming-ban csak VoWiFi-n használom. Ha a minőség rossz, ezen csak a spusu segíthet, mint kiderült.Az Orange-t mobilhálózaton használom (van VoWiFi, de azzal nem lehet ingyen hívni). Eddig felment mindhárom szolgáltatóra. A Yettel-re már nem megy fel manuálisan sem. Automatikus csatlakozással véletlenszerűen a One vagy Telekom hálózatára csatlakozik.
Ismét idézem magam:
"Az Orange sem jó minőségű és sok számnál a kicsörgést sem hallom, elkezd időt számolni és süket (bizonyos számoknál 100%-ban, másoknál 50%-ban vagy véletlenszerűen). A másik fél ilyenkor mindig hall engem."A One-on egy bizonyos ismert számnál kirakja a HD jelet, de itt is csinálta, hogy nem hallottam semmit. Ez nem feltétlenül VoLTE kérdéskör, de szerintem ezen is csak az Orange segíthet vagy jobb térerő, ami nálam sosem lesz.
-
domper2015
senior tag
válasz
csaszi75
üzenetére
A Spusu Magyarországon jelenleg csak a One hálózatán roamingol, a Yettel a múlt hét óta nem használható.
A Spusu VoWifi néha vállalhatatlan minőséget produkál, víz alá szorul sörösdoboz hang. Hívás bontása után a következő próbálkozásra minden tökéletes lesz. Ez ilyen..
Drei MVNO a Spusu, de a roamingban jelentősen eltér a Drei-tól. Ott nincs roaming VoWifi, de van VoLTE barangolás Mo.-on. -
csaszi75
őstag
válasz
tisztavíz
üzenetére
Valami nem nagyon stimmel a kérdéseidben..
Ha van egy Spusu kártyád és az eljön ide Mo-ra, akkor itt roamingol.
Nem tudok olyanról, hogy a Spusunak lenne magyarországon VoLTE roamingja.. így akkor itt az IMS APN használata kizárt.
IMS APN csakis 4G-n aktiválódik, s ha roamingban lenne egyik magyar szolgáltatóval is VoLTE roamingja, akkor 4G-n VoLTE roamingolnál..
de ilyen nincs, ezért bármely magyar szolgáltatón 2G-n tudsz hívást indítani, fogadni.. ott szar lesz a hangminőség.. Ezt ne hasonlítsd azzal, hogy az osztrák hálózaton otthoni környezetben milyen jó a hangminőséged, mert ott VoLTE-t használsz.
Ezek után másik kérdéskör a VoWifi.. ha Magyarországon használsz egy vezetékes szolgáltatón Wifi-t, akkor ugye jó hangminőséget érhetsz el..
Vagy te úgy használnád a Spusu kártyád egy telóban, hogy a mobilnet kapcsolatot osztanád vissza a VoWifinek?
Ha ez az utóbbi lenne, akkor csak kézzel válassz ki az ONE-n kívül vagy a Yettelt vagy a Telekomot.. és kész. De 2G-s mobilinternet kapcsolattal ne várj csodákat... vagyis az lenne a csoda, ha működne..
A VoWifin ugye egy vpn kapcsolatod lesz a Spusu/Orange IMS-e (ePDG) felé..
Ezt találtam épp:
2-4G közötti váltogatás csakis rossz térerejű helyeken van.. normál esetben egyik szolgáltatónál sincs itthon probléma..
Akkor hogyan használod a Vowifi-t? VEzetékesen vagy mobilon keresztül tolod a netet? -
tisztavíz
junior tag
válasz
4Grider
üzenetére
"A VoWiFi-hez nincs köze, csak a honos szolgáltatónak". Én is így látom logikusnak, de az előző hsz. 3. pontjában link-eltem a fórumtárs korábbi válaszát (IMS APN-t használt), ami miatt, illetve az 5. pontban írt tapasztalatok miatt kezdtem gyanút fogni, hogy mivan ha mégis a roaming szolgáltatón keresztül megy a VoWiFi. 20 éven át volt Linux gateway-em, ahol minden kapcsolatot láttam, minden forgalomba bele tudtam hallgatni.Sajnos most erre nincs kilátás, csak a probléma van, hogy nem tudok normálisan telefonálni.
Az Orange mindenre felmegy manuálisan (úgy emlékszem Ausztriában is). Automatikus beállítással láttam már a Telekom-on és a Yettel-en is. A gond a harmatgyenge jelerősség nálam, így a telefon nem a 2G-t preferálja, hanem a másik szolgáltatót 4G-vel. A spusu-t mintha a Yettel-en is szoktam volna látni. Mindenesetre most mindkettő szeret átmenni a One-ra, amit ki nem állhatok. -
tisztavíz
junior tag
válasz
csaszi75
üzenetére
Köszönöm a hozzászólásokat. Nem sorrendben, igyekszem mindenkinek válaszolni.
1. osztrák spusu (MVNO, Drei hálózatán), lengyel Orange
2. Nem tiltja, kijátszás/trükközés sem volt, alapból megy mindkettővel (értelme csak a spusu esetében van). A Yettel gyakorlatban tiltja, volt szerencsém tapasztalni, de ezt már korábban kitárgyaltuk.
3. Nem internet szolgáltatóra, hanem a roaming szolgáltató IMS AP-jára gondoltam, mint közbenső állomás a telefon és a honos szokgáltató között. Erről is volt szó. Csak azóta már a fórumtársnál is a One-on roaming-ol és nem a Tele2-n. 4Grider azt írta direkt kapcsolat van, erre később válaszolok.
4. A kérdés arra vonatkozott, ki lehet-e tiltani a One-t meghagyva az automatikus szolgáltató-választást. Az összes szolgáltatón 0-1 vonalka a 4G jelerősség általában és gyakran nincs 4G. Váltogat 2G és 4G között. 2G van közel teljes jelentősséggel, de ha van 4G éppen, jobb lenne az. A manuális választásnál Yettel 2G, Yettel 4G, Telekom 2G, Telekom 4G, stb. lehetőségek vannak. Ha éppen nincs 4G a kiválasztott szolgáltatón, fel sem megy vagy felmegy és hamarosan ledobja. Automatikus módban muszáj hagyni.
5. A kérdéseket leírtam. Azt szeretném elérni, hogy normális minőségben tudjak telefonálni (legalább érteni lehessen a beszédet). Néhány napja mindkét SIM a One-ra mászik. A hangminőség botrányos szintre süllyedt (recseg, pattog, torz, kihagy) VoWiFi-n is. A WiFi is a sz...ok One vezetékes hálózatán megy a netre, de mostanában stabil, ennyire nem lehet rossz. A Yettel VoWiFi kristálytiszta volt, de arról már nem hívok semmit. A spusu-t 100%-ban VoWiFi-n használom és rendkívül meglepett a hangminőség ilyen mértékű romlása, hogy már nem lehet érteni mit mondanak. Zsinórban több hívás ilyen volt Ausztria geográfiailag legkülönbözőbb pontjaira. Tegnap kiírta, hogy nincs kapcsolat a szerverre és egy ideig nem engedett hívni, amíg magától újra nem csatlakozott a VoWiFi. Akkor kezd el ilyen lenni, amikor kiveszem repülőgép üzemmódból, felnegy a r..ek One-ra, majd visszateszem repülőgép üzemmódba. Az Orange sem jó minőségű és sok számnál a kicsörgést sem hallom, elkezd időt számolni és süket (bizonyos számoknál 100%-ban, másoknál 50%-ban vagy véletlenszerűen). A másik fél ilyenkor mindig hall engem. Ausztriából nem csak a honos spusu-val, az Orange-el is kifogástalan a hangminőség, mindegy, hogy VoWiFi-n vagy VoLTE-n vagyok. Igaz, 4G+ és 5G van (majdnem) teljes jelentőséggel, de mi köze ennek a VoWiFi-hez, ami tökéletes volt. -
csaszi75
őstag
válasz
tisztavíz
üzenetére
Sok kérdés merül fel:
-Melyik külföldi szolgáltató SIM-jét használod itthon Magyarországon?
-Ez a külföldi szolgáltató engedélyezi a VoWifi-t nem a saját országában? (Pl. Telekom.HU, Yettel hivatalosan nem engedi másik országban..de kijátszható a külföldi VoWifi használat, magyar IP címmel, ha a telefon még soha nem látta a külföldi mobilhálózatok azonosítóit, stb....)
-Repülőgép módban Magyarországon a külföldi kártyával semmi köze nincs, hogy melyik internet szolgáltató WIFI hálózatán vagy.
-Nem kitiltani lehet egy adott szolgáltatót, hanem manuálisan lehet választani egy másikat roaming helyzetben..
-Valójában mi a kérdésed? Mit szeretnél elérni, használni? -
4Grider
félisten
válasz
tisztavíz
üzenetére
A VoWiFi-hez nincs köze, csak a honos szolgáltatónak, mivel ott egy vpn csatorna alakul ki a telefonod és a SIM szolgáltató rendszere között, amibe nem lát bele senki sem. Ezért vannak nálunk kevésbé demokratikus országok, ahol a VoWiFi-hez szükséges ipsec vpn csatornákat szűrik még a helyi vezetékes hálózatokon is, így nem is tud a VoWiFi csatornája felépülni.
Amúgy pedig a one roaming priorizálás igen nagy eséllyel azért van, mert ők adják legolcsóbban a roamingot itthon, így a honos szolgáltatód öket priorizálja. Ezt roaming ssolgáltató oldalon nem is lehet eldönteni. Tehát egy konteót eldobhatsz... -
tisztavíz
junior tag
Külföldi kártyáknál, itthon roaming-ban a VoWiFi-hez köze lehet bármelyik magyar szolgáltatónak? Meg tudom nézni, hogy a telefonon melyik szolgáltatóra csatlakozik VoWiFi-ként, repülőgép üzemmódban? Az IP/port megnézéséhez vagy protokollba hallgatáshoz külső router/gateway kellene vagy root-olni a telefont, de egyik sem opció.
Ki lehet tiltani az One-t, hogy azon ne roaming-oljon itthon egyik külföldi kártya sem? -
yanna
addikt
Na megvolt a másik wifin a próba, 2x is, ugyanazon. Még nagyobb katyvasz lett, ugyanis először semmi vowifi nem volt, bármit csináltam. Eljöttem, majd 5 óra múlva visszatértem és ugyan azon a hálózaton megjelent, és ugyan azt produkálta mint írtam, repülő módban sehol semmi.
Egyébként lassan el is engedem, ezen a 2 wifin lóg a telefon 90 %-ban, és ha csak bekapcsolt rádióval hajlandó, legalább nem marad repülő módban, ha ezek nem elérhetőek. -
4Grider
félisten
válasz
csaszi75
üzenetére
Még mindig azt boncolgatjuk, hogy a VoLTE/VoWiFi szolgáltatások miért támogatottak alapból a legrégebbi és legújabb, legbutább és legokosabb ezeket tudó készülékekkel a Telekomnál, és miért erősen hiányos a támogatás VoLTE és legfőképpen VoWiFi tekintetében a hazai kínai alapú szolgáltatóknál (One és Yettel).
Ugyanez a különbség a Digi régi rendszerével kapcsolatban is megfigyelhető volt (azaz hogy alapból támogatott majdnem minden VoLTE és VoWiFi képes készüléket). -
tisztavíz
junior tag
Ilyet nem tapasztaltam. Két új Xiaomi-m is van. HyperOS 1 (Android 14) és 2-vel is ment/megy a VoWiFi Yettel-el repülőgép üzemmódban is. Nála is megy, de csak mobilhálózatra kapcsolódás után. Interneten keresztül nem épül fel a kapcsolat. A telefon nyilván próbálkozik. Ha tud egy teljes protokoll capture-t készíteni, abból kiderülhet. De biztos vagyok benne, hogy a szolgáltatónál bukik el.
-
tisztavíz
junior tag
HyperOS 2-n a repülőgép üzemmód és a WiFi bekapcsolása után (ha jól emlékszem) automatikusan jelezte, hogy ezentúl a repülőgép üzemmód bekapcsolása után bekapcsolva marad a WiFi. Ha van rá lehetőséged, próbáld így. Egyébként mikor tűnik el a VoWiFi ikon? Repülőgép üzemmódban aktív a WiFi hívás kapcsoló és az alatta lévő menü a SIM kártya menüben és nem írja felül az előnyben részesített hálózatot mobilhálózatra?
Egyébként biztos vagyok benne, hogy szolgáltató oldalon van a gond. -
Lackooo84
nagyúr
válasz
Szállító76
üzenetére
Hát ez így nem igaz, mert nekem a onenál is van. Készülékfüggő.
-
thomas77
senior tag
Az olyan VoWifi, ami a másik simkártyád mobilnet kapcsolatát használja a VoWifi kapcsolat felépítéséhez.
Ez igen hasznos lehet 0 térerő esetén, amikor a másik simen van használható térerő. Illetve EU-n kívüli roaming esetén is jól tud jönni, ha a másik sim helyén helyi simet használsz. -
thomas77
senior tag
válasz
Szállító76
üzenetére
Ha hívás közben nem vált vissza 4G-ről 2G-re a telefon, akkor van VoLTE. Kijelzés viszont nincs, ahogy Landsmann is írja. A One esetében kapcsoló sincs a telefon menüjében. Ez más simmel változhat.
-
Landsmann
addikt
válasz
Szállító76
üzenetére
Csak Yettelnél van VoLTE kijelzés, One és Telekom esetén nincs. De ettől még működik.
-
Szállító76
tag
Sziasztok!
Adót telefon Xiaomi Note 13 pro 5g.
Aki One vagyis (volt Vodafone-s) annak jelzi a volte-t? sim menünél be van kapcsolva.. Ügyfélszolgálat szerint engedélyezve van, Yettel mutatja.
-
tisztavíz
junior tag
-
tisztavíz
junior tag
válasz
tisztavíz
üzenetére
Az osztrák spusu Xiaomi 14T Pro-n roaming-ban tudja a VoWiFi-t. Még kint kikapcsoltam az egyik telefont, a másikról töröltem az eSIM-et (multi SIM). Magyarországon trükkösen felraktam az eSIM-et a 14T Pro-ra repülőgép módban. Így azt hitte még Ausztriában van. A másik eSIM felrakásánál ki kellett vennem repülőgép üzemmódból néhány másodpercre, ami alatt a spusu SMS-t küldött a roaming miatt. Ekkor a mobilhálózat lett preferált, de WiFi-re állítva azonnal ment a VoWiFi. Repülőgép módban is megy.
A Yettel VoWiFi kint nem ment a Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G-n. Itthon azonnal működött. A 14T Pro-n is. -
4Grider
félisten
válasz
adam1400
üzenetére
Már nem egy olyan modell volt a kezemben, amit soha nem forgalmaztak szolgáltatók és mégis ment a VoLTE rajtuk. Minél újabb az eszköz, annál jellemzőbb, hogy menni fog rajta. Persze mindig lesz olyan gyártó, aki trehány módon nem teszi fel az összes szolgáltató profilját, vagy olyan általános profilt használ, ami egy csomó szolgáltatónál nem működik.
A VoWiFi még neccesebb. -
adam1400
tag
UleFone Power Armor 18T 5G teló mivel szolgáltatóknál nem kapható ezért jól gondolom, hogy a volte nem fog működni? max telekomos kártyával?
-
djsunstealer
aktív tag
Xiaomi 14T One, voWifi
Android 15, HyperOS 2.0.2.0 hibátlanul ment
Most jött a 2.0.3.0-ás frissítés, telepítettem, nem működött egy ideig. Most újra jó.😅 -
tisztavíz
junior tag
válasz
tisztavíz
üzenetére
A spusu válaszolt, hogy aktiválták a szolgáltatást. A másik telefonon keresztül megosztott spusu saját adatkapcsolattal a SIM kártya menüben ki-be kapcsoltam a WiFi hívást és azonnal megjelent egy VoWiFi feliratú ikon. A bank hálózatán is azonnal megy. Magyarországról kipróbálom a Xiaomi 14T Pro-val. Megírom mire jutottam.
-
tisztavíz
junior tag
válasz
4Grider
üzenetére
Az egyetlen nálam lévő eSIM-kompatibilis Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G-ben aktiváltam az eSIM-et, az osztrák spusu hálózatán (Magyarországról nem megy). A 14T Pro-ban biztos vagyok, hogy azzal menne a VoWiFi, de sajnos az nincs nálam. Jelen állapotában valószínűleg nem működne semmilyen készülékkel. Mint az előző hozzászólásomban írtam, központi problémára gyanakszom vagy a multi SIM-re, mert elképzelhetlennek tartom, hogy kiteszik a készüléket a listára és nem működik vele.
A Redmi Note-t nem tartom meg, helyette mégegy 14T Pro-t szeretnék. Hogy miért kell két telefon, nem mennek bele. Samsung/iPhone/Sony egész biztosan nem kell. A spusu-nak sajnos nincs jó alternatívája.
Köszönöm a megerősítést, hogy az általam próbált módszerekkel működnie kellett volna a VoWiFi-nek Ausztriában, a spusu saját hálózatán (Drei vagy 3 AT). Ez alapján nem látok más lehetőséget, mint a szolgáltatóval felvenni a kapcsolatot. Megírom mire jutottam. -
tisztavíz
junior tag
válasz
domper2015
üzenetére
Köszönöm az ismételt leírást. Vettem az adást elsőre is, de ezen a telefonon (Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G) tegnap óta hivatalosan is mennie kellene, emiatt központi problémára gyanakszom vagy a multi SIM-re. Magyarországon a roaming miatt, ahogyan írod is, nem 100%-os a módszer, tehát akkor már két hibalehetőség is lenne. Emiatt lenne lényeges, hogy itt (Ausztriában) az otthoni hálózaton működjön (sajnos csak ez az egyetlen VoWiFi képes telefon van nálam).
-
domper2015
senior tag
válasz
tisztavíz
üzenetére
Írtam, hogy Spusu roamingban a svéd Tele2 beállításokat használja, a svéd ims apn a VoWifi-t Samsung,iPhone és Sony készüléken támogatja.
A Huawei Nova 10 Spusu támogatott, így Ausztriában van VoLTE és VoWifi, Magyarországon csak Telekom hálózatra kényszerítve, ahol nincs szolgáltatás, után Repülő módban újraindítva lesz VoWifi. Ez módszer nem működik 100%-os eredménnyel. -
tisztavíz
junior tag
válasz
4Grider
üzenetére
A lengyel Orange-el (amivel pont semmi értelme, mert csak roaming-ban tudok ingyenesen EU-t hívni) mindennel megy a VoWiFi. Magyarországon azonnal ment az eredeti HyperOS-el, az osztrák spusu-val, a bank WiFi hálózatán. Az IMS implementációkkal a szolgáltatónként eltérő "káosz" miatt elképzelhetőnek tartom, hogy a spusu más porton vagy protokollal megy, amit a bank hálózata megszűr. Nincs root-olva a telefon, így nem tudok belehallgatni a hálózati forgalomba, amiből biztos vàlaszt kapnék (router és számítógép sem áll rendelkezésre). Más problémára gyanakszom. Ezt a telefont nem tartom meg viszont tartok tőle, hogy Magyarországon ugyanez lesz a gond a Xiaomi 14T Pro-val is, ami szintén (kezdettől fogva) támogatott a spusu szerint. Mindenképpen meg szeretném oldani a problémát, amíg Ausztriában vagyok.
-
4Grider
félisten
válasz
tisztavíz
üzenetére
Itthon nincs szolgáltató, aki VoWiFi problémát hibára felvesz és érdemben foglalkozik is vele, mivel kiegészítő szolgáltatás így nincs rendelkezésre állása.
Kell hozzá az ipsec router oldali átengedése (ez banki rendszernél nem biztos, hogy be van kapcsolva), ingyenes wifiken általában megy. Yettellel megy saját hálózattal is, de nem tartom kizártnak, hogy van a világban olyan szolgáltató, aki saját hálózata felől nem végződteti a VoWiFi-t (bár nem igazán értem, mi értelme lenne a tiltásnak). -
tisztavíz
junior tag
válasz
4Grider
üzenetére
Köszönöm a részletes és hasznos összefoglalóitokat.
Az osztrák spusu hálózatán vagyok, egy másik telefon a WiFi hotspot. Fizetős VPN-em van. Hiába próbáltam sok magyar szervert, úgy sem működött. Repülőgép módba kell tenni, mert alapból a mobilhálózatot részesíti előnyben és szürke (elérhetetlen) a menü. Repülőgép módban elérhető a menü, a WiFi részesül előnyben. Feladtam.
Azért működik csak pár napig, mert valamiből rájönnek, hogy külföldön vagyok? Vagy ez otthon is így van?
One nem kell a "kiváló minőségű" vezetékes szolgáltatásukkal való sokéves bajlódás után. Még a modemes internetem is stabilabb volt a 90-es években.
Még egy kérdés. Egy napja fel van sorolva a telefonom az osztrák spusu weboldalán, mint VoWiFi kompatibilis készülék. Erről sem megy a VoWiFi, pedig otthon van, Ausztriában. Ahogyan fent írtam, egy másik telefonról csinálok WiFi hotspot-ot, de az ugyanaz a szolgáltató, mert multi SIM-em van. Ez lehet akadálya? A szolgáltató leírása szerint van bekapcsolva a VoWiFi, ami alapból ott volt a menüben. Bank WiFi-jéről (a szomszédban van, rálátok) és ingyenes WiFi-ről is próbáltam. Mindegyikről VPN-el és anélkül. Sokszor, sok VPN szerverrel próbáltam. Minden lehetőséget repülőgép módban is. Nem megy. Mielőtt panaszt teszek a szolgáltatónak, esetleg ötletetek van? A multi SIM lehet probléma? Mindkét SIM-re megjönnek az SMS-ek.
Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, legfrissebb HyperOS van fent. -
thomas77
senior tag
válasz
4Grider
üzenetére
A Telekomra rápróbáltam január közepén. 2 kártya, 2 készülék, az egyik szigorúan repülőben, a másik ki is volt kapcsolva repülés alatt. Leszállás után a repülő módban lévő nem ment a stansted-i repülőtéren. A másik, amelyik ki volt kapcsolva csak itthon kapcsoltam be szintén repülő módban a saját wifimen. Az se ment 1 másodpercre se.
Szóval a Telekom már totál döglött.
-
4Grider
félisten
válasz
tisztavíz
üzenetére
A VoWiFi használata külföldön:
Telekom: abszolút tiltja (repülőmóddal játszható csak ki rövid ideig).
Yettel: Magyar ip címmel mindenütt megy egy pár napig. (Tehát kell mellé vinni hazai adatsimet és routert, vagy hazai vpn-t használó wlan-al kell átverni).
One: Semmilyen tiltás nincs rajta, tehát bárhol/bármilyen ip-vel megy. Néhány országban blokkolják az ipsec csatornákat, ott nem fog menni mert a VoWiFi azon keresztül működik. -
thomas77
senior tag
válasz
tisztavíz
üzenetére
Ha külföldön is működő VoWifit akarsz, akkor át kell menned a One-hoz, vagy legalább vennt tőlük egy ingyenes feltöltős simet. Az garantáltan működik egy normál, külföldi IP-t adó wifin.
A Yeti VoWifit csak okosítva tudod használni külföldön. A trükk, hogy valamilyen modon magyar IP-t kell adni a telefonodnak. Ez lehet VPN, vagy egy másik magyar sim, ami hotspotként működik és ahhoz kapcsolódsz a telefonoddal. A lényeg, hogy magyar IP legyen és már megy is a Yeti VoWifi.
A Telekomos simet nem nagyon fogod rábírni külföldön a VoWifire.Az, hogy működik-e a VoWifi külföldön, a szolgáltató dömtése. Ő tudja engedélyezmo, vagy tiltani. Magyarországon csak a One engedélyezi. A többi nem.
Nálunk Angliában egyik szolgáltató sem engedélyezi a VoWifi külföldii használatát.
Az amerikai kártyákkal jellemzően lehet külföldön VoWifit használni.
Tehát országa és szolgáltatója válogatja, hogy megy-e vagy sem. -
tisztavíz
junior tag
A Yettel ügyfélszolgálattal most beszéltem, hogy a weboldalukon VoWiFi kompatibilisként szereplő készülékkel otthon ment a WiFi hívás, Ausztriából nem megy. Hosszas váratás után azt a választ kaptam, hogy külföldön nem elérhető a szolgáltatás. No comment. A VoLTE működik, az pont nem érdekel.
-
válasz
lpeter34
üzenetére
Szia! Ez technikai okok miatt csak úgy fog működni, ha azon a SIM kártyán is van használható mobilinternet kereted, amivel a hívást bonyolítod.
Hívás közben csak a hívást bonyolító SIM kártya aktív, ezért nem tudja a másik SIM kártya mobiladat forgalmát használni.Állítsd be az alábbit és akkor elvileg menni fog:
Beállítások => Mobilhálózat => Mobiladat-forgalom => Mobiladatforgalom-váltás => BE -
lpeter34
újonc
sziasztok! nincs voLTE opcióm, és elég idegesítő amikor elmegy a netem hívás közben, ez az azóta van így mióta a Yettel Yepp tarifát (esim) használom mobilnetre a Yettel DPI flotta (fizikai sim) előfizetésem mellett. amikor még nem volt yepp-em, akkor volt rendesen net hívás közben. valaki tudna segíteni ennek a megoldásában? WiFi calling opcióm van csak, de ha bekapcsolom azzal a lendülettel is kapcsol ki, mellesleg keveset vagyok WiFi-n. egyik sim-nél sincs volte opció. iPhone 13, iOS 18.3.1
-
vga968
újonc
-
vga968
újonc
Remélem itt tud valaki jó ötletet, én egy Realme 8i telefonon küzdök, tcom simen nem megy a volte,
-
thomas77
senior tag
válasz
tisztavíz
üzenetére
Nem csak a VoLTE-VoWifi témában lehet belefutni ilyen korlátozásokba.
Ha megnézed ezt, láthatod hogy a Vodafone UK 5G Ultra (5G SA) szolgáltatása is csak néhány készülékkel érhető el. Akinek nem a listában szereplő készüléke van, az nem kap 5G SA-t. Persze a feltöltős se, meg a virtuális szolgáltatókat használó felhsználók se.Ha valakinek fontosak bizonyos szolgáltatások megléte, akkor vásárlás/hűség vállalása előtt mindig érdemes körbejárni a dolgot.
Ha nem tud az ember biztos infóhoz jutni, akkor még mindig ott van a 15 napos elállás lehetősége a készülék és a szerződés esetében is. Feltéve, ha online történt a vásárlás és a szerződés.Lehet, nálad ez már utólagos okoskodásnak tűnik, de hátha másnak még segítség lehet.
-
tisztavíz
junior tag
válasz
4Grider
üzenetére
A Yettel-el a bajlódás még azelőtt történt, hogy a fórumra írtam. Számomra egy ilyen fórumbejegyzés aranyat ért volna, főleg az az információ, hogy Telekom-al megy a VoWiFi ezen a készüléken. Amit írsz, egy hozzászólással ezelőtt tömören leírtad. Sajnos csak a mobilszolgáltatóknál adott területen dolgozók tudják biztosan mi hogyan van implementálva. Azt nem értem hogyan mehetett ennyire félre a VoWiFi a szolgáltatónként eltérő implementációkkal és ehhez tartozó készülékszoftver követelményekkel. Ezek szerint a VoLTE is hasonló cipőben jár. Egyébként minden hozzászólást elolvastam azóta.
-
4Grider
félisten
válasz
tisztavíz
üzenetére
Az eredeti kérdésedre már számtalanszor leírtuk, hogy a telekom rendszerén szinte minden volte/vowifi képes eszköz menni fog, a yettelnél/vannál meg azok, akiket a hálózat támogat és a készülékben benne vannak a megfelelő paraméterek az adott szolgáltatók használatához.
Nem véletlen, hogy a VoLTE roaming is ilyen nyögvenyelősen terjed. -
tisztavíz
junior tag
válasz
tisztavíz
üzenetére
Visszatérve az eredeti kérdésemre: a Xiaomi 10T Lite 5G-n domino kártyával megy a VoWiFi (a VoLTE kijelzés nélkül, de úgy néz ki megy). Yettel előfizetéssel esélytelen volt a VoWiFi. Szerintem a 1220-on már mindenki ismerte a nevemet. A hàttérben technikai ügyfélszolgálattal egyeztettek a hívások nagy részében. Engem közvetlenül nem kapcsoltak a technikai ügyfélszolgálathoz, hiába kértem. A válaszuk mindig az volt, hogy ők nem "tiltják" a telefont, de a 2022 után gyártott és náluk forhalmazott készülékekkel fog csak nagy eséllyel működni. Ennyit egy VoWiFi-t tudó telefonról és a szolgáltatóknàl egyedileg implementált "IMS káoszról".
Új hozzászólás Aktív témák
- Renault, Dacia topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hardcore café
- Elektromos autók - motorok
- Xbox Series X|S
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- IPAD 8.Gen (2020) Wifi+Cellular Space Gray 128GB , Magas Akku %, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL, 27% ÁFÁ-s
- ÚJ bontatlan Apple iPhone 17 Pro Max 256GB ! aktiválástól 1 ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- Anycubic Photo Mono X nyomtató
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- FIFA 16 Playstation 4
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2, év gari - MAGYAR
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

A számláló nem mozdul 0-ól. Látszólag egy félresikerült hívás van folyamatban.

tomp