Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Chal

addikt

válasz Immy #3734 üzenetére

Szerintem az általa vázolt felállásra nincs igazán megoldás. De javítsatok ki ha tévedek.

Ha jól értem, akkor az igazi kérdés az, hogy adott időben 1db vm tud-e 1db backup szerverrel komminikálni, úgy, hogy 20G-t kapjon (2x10G fizikai uplinken). A gond az, hogy ez esetben az ip hash és/vagy a virtaul port id mindig ugyanaz lesz, az esxi-nek pedig nincs olyan load balancing algoritmusa ami erre az esetre tudná biztosítani a 2db fizikai uplink összeadott sávszélességét, függetlenül a uplink teaming megoldástól (etherchannel vs. LACP)

Tehát 2x10G uplink esetén a vázolt forgalom mellett 1db vm-nek mindig csak 10G sávszélessége lesz a backup szerver felé. Persze több vm ki fogja tudni tolni a 2x10G-t, vagy 1db vm is ki tudja több darab backup szerver felé. Ez az egész független attól hogy LACP-t vagy etherchannlet használ (vagy pl LBT-t).

Esetleg alkalmazás vagy guest OS szinten lehet megoldani a dolgot, ha a backup megoldás tud kezelni több kliens oldali IP-t/interfacet, vagy ő maga képes 1db vm-et több saját interface-én menteni, akkor növelhető a sáv, tisztán vmware oldalon viszont nem.

Ha viszont eleve arról van csak szó, hogy a backup windowban a sok vm tudja kitolni mindkét 10G-s kapcsolatot (és nem feltétel hogy 1db vm is tudjon 20G-vel forgalmazni önállóan), akkor etherchannelt kell konfigurálnia mert LACP-t nem tud (nincs vCentere- > nincs dVS -> nincs LACP).

Új hozzászólás Aktív témák