Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• TheProb

veterán

válasz Chal #3498 üzenetére

Ja, lehet hülyén fogalmaztam meg és nem 100%-ban adtam át azt amire gondolok, akkor még 1x ;]

Jelenleg 2db HP szerverre húztam fel 1-1 esxi-t és Hyper-V-t a szakdogám miatt. Mielőtt telepítettem volna az egyes hypervisorokat a HP RAID kezelőjében csináltam tömböket és erre húztam fel a hypervisort. A kérdésem az akart lenni, hogy:
    1. ez a gyakorlatban is így megy vagy sem. Tehát magát a hypervisort is előre konfigurált RAID-re telepítik vagy sem? De már válaszoltál rá, sima RAID 1 elég ezek szerint.
    2. Ha nincs különálló datastore (pl HP MSA), hanem a serverben lévő diskeket használom akkor a RAID kialakítását a szerver RAID kezelőjében vagy hypervisor-ban érdemesebb megvalósítani, gondolom utóbbi, nem?

Konkretizálva a dolgokat. Adott egy HP ProLiant DL380 G7, benne 2 x 72GB és 6 x 146GB-os Diskekkel. A legjobb megoldás az, ha a 2db 72-es diskből csinálok egy RAID1-et és arra tolom rá a hypervisor-t, a maradék 6ot nem "bántom" a HP-s RAID managerben, hanem majd VMware-ben állítom be RAID10-nak pl, nem?

Remélem most már kicsit jobban átment amit kérdezni akartam. Bár most is már fáradt vagyok...

Új hozzászólás Aktív témák