- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- koxx: Légpárna az egérpadon: ATK A9 Air gamer egér
- horzoli: Auchan házhozszállítás
- GoodSpeed: Keychron V6 Max (HU) Mechanikus vezetéknélküli billentyűzet (Bluetooth, RF, USB)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- plevips: Sorozatkövető v 1.1
- norbx: IRC a 90-es évek és a 2000-es évek elején
-
LOGOUT
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
válasz
Visormail
üzenetére
Egyébként vannak erre ügyes cuccok, pótolandó a Windows egyik legnagyobb bénaságát, pl. Process Lasso, érdemes kipróbálni. Ezzel nyugodtan adhatsz 2 magot is neki (2 magos CPU-val), mert meg tudod azt csinálni pl., hogy háttérben futva, és sok CPU-t használva idle prioritást kapjon a virtuális gép, így nem akadozik tőle a pointer, "bármit" is csinál a virtuális gép (sajnos a "bármit" az nem teljesen igaz, architektúrális okokból, de jelentősen javul a helyzet).
-
-
brd
nagyúr
válasz
Visormail
üzenetére
Van a modern x86-os CPU-k-ban támogatás a virtualizációhoz (AMD-V, vagy VT-x), és ezt egyszerre csak egy virtualizációs réteg tudja használni (pontosabban van némi varázslás, de a Workstation azt tudtommal nem tudja varázsolni). Mivel a Workstation ezt már lenyúlta, ezért a Hyper-V nem tudja használni, és utóbbi nem is fut nélküle, ezért a Hyper-V-t egyáltalán nem tudod használni Workstation-nel emulált gépen.
-
brd
nagyúr
'hát, könyvet most hirtelen nem, de a WMware oldalán elég részletes leírások vannak.
-
brd
nagyúr
Pl. ez a hiba (csak workaround persze). Itt van előttem egy Lenovo T400, ennek a BIOS setupjában van ilyen lehetőség, volt P8600-as CPU-val, és most a T9400-zal is van. De mondom, a legtöbb laptop, amivel találkoztam (és a BIOS-ba be kellett néznem, és a CPU VT-x-es volt), ugyanilyen volt. Igen, valószínűleg a legtöbben volt TPM, mert a legtöbb business kategória volt, amivel találkoztam, és a BIOS-ba is be kellett néznem. Szívesen kipróbálnám neked, hogy működik-e, de fogalmam sincs, mivel lehetne.
-
brd
nagyúr
Hmm... valóban, akkor kevertem valamivel, sorry.
Öregszem már, nem a régi a memóriám. 
De mégsem, a BIOS-ban ott a beállítás, és van olyan hiba is, ami a kikapcsolásától múlik el, tehát működik is gondolom. Az, hogy a CPU tudja/nem tudja passz... Lehet, hogy nem is a CPU-n múlik a dolog?
-
brd
nagyúr
Kétlem hogy a VT-d -t támogatnák.
De, támogatják. Ami alaplap oldalról a VT-x-et támogatja, és tudja a CPU a VT-d-t, az eddig alaplap oldalról is mindig tudta a VT-d-t. Legalábbis amivel én találkoztam (ez jellemzően Lenovo/Dell/HP-t jelent).
Meg kb. semmi értelme nincs, mert abba pont hogy nem tudok berakni PCI-os kártyákat, amivel ki tudom próbálni az egészet.
Igen, gondolom ezért nem foglalkoztak vele, használni érdemben úgysem nagyon tudod, akkor meg minek tiltogassák le...

-
brd
nagyúr
A CPU tudja, a hulladék, alávaló (már a CPU alá
) Intel chipsetek viszont nem.
Vegyél Ivy/Sandy-t (és fizess soksok $-t az Intelnek), és akkor lesz...
Vagy vehetsz egy Core2-es laptopot, amiben a CPU tudja, és akkor tudod tesztelgetni, mert ott még nem láttam olyat, hogy ne tudta volna az alaplap is. Azért ez valahol röhej, egy laptop tudja, egy asztali gép nem.
-
brd
nagyúr
Hello!
A Workstation 8-cal hogyan lehet azt érni, hogy a futó gépek állapotát automatikusan elmentse (save state), ha újraindul a host OS? Keresgéltem bőszen, de erre vonatkozó beállítást nem találtam. Ill. ha ez alapból így kellene történjen, akkor mi lehet az oka, hogy nem ez történik?
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- Lenovo Thinkpad X230,12.5",HD,i5-3320M,4GB DDR3,500GB HDD,WIN10
- MacBook Air M1 13" 16GB RAM 256GB SSD 27% áfás számla, (0228)
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 8GB RAM 256GB SSD
- 244 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Öregszem már, nem a régi a memóriám.