Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Gurulunk, WAZE?!
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
D®. GeNy@
aktív tag
válasz
sto1911
üzenetére
A laptop UEFI Bios-os, csak USB3.0 van benne (De egy másik laptopot virtualizáltam, egy Asus ZenBook-ot, ahol szintén csak USB 3.0 van, az a vmdk file elindul).
#Kraftxld: Nem egészen értem a kérdést...

ui.: Csak a vm logó jön be, a win be sem bootol... -kb. úgy tudnám leírni, h. az indítási ikonra való rákattintás után 2-3 sec és ennyi volt a történet, mintha el sem indítottam volna.
-
D®. GeNy@
aktív tag
válasz
D®. GeNy@
üzenetére
Közben készítettem az itthoni asztali PC-ről is egy virtualizációt (Eredeti licenszes Win7 Pro van rajta), amit elindítva a laptopon a Workstation 10.0.4-ben tökéletes, hiba mentes futás tapasztalható.
Egy kérdés: HA a Win7-es gépemre felrakom a Workstation 10.0.4-et, akkor ott elindítható lenne a laptopról készült Win8.1 -es vmdk file?
-
D®. GeNy@
aktív tag
válasz
sto1911
üzenetére
A hálókártyák NAT -on voltak, ezeket most kikapcsoltam (Connect at power on-nál kivettem a pipát), de sajnos így sem indul. Próbáltam jóval több memóriát adni neki vagy kevesebb processzort vagy több processzor magot, de sehogy sem akar indulni.

Tényleg furcsa, mert minden virtualizáció elindul (kb. 18db), csak a saját gépemről készített működésképtelen.
-
D®. GeNy@
aktív tag
Mégse működik a virtualizáció...komolyan nem értem...

Ha másik pc-n hajtom végre a p2v konverziót, akkor a laptopomon futó workstation 10.0.4 elindítja minden probléma nélkül, viszont ha a saját laptopomat akarom virtualizálni "SATA" device controller opcióval, majd az elkészült vmdk file-t futtatni szeretném, akkor az indításkor megjelenik a "vm" logó, majd 2 sec múlva kilép és nem indítja.
Nem látom az összefüggést és nem találok logikát a hiba miértjében.
-
D®. GeNy@
aktív tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Sziasztok!
Az nem lehet probléma, h. a vCenter Converter Standalone 5.5.3-ban az alapértelemezett Disk Controller (Set up the parameters for the conversation task ablakban) a "SCSI LSI Logic SAS" ami mellé recommended van írva ugyan, de nem "SATA" -nak kellene lennie?
-Készítettem egy másik laptopról virtualizációt úgy, h. a fent említett beállítást SATA -ra raktam, így simán ment a virtualizáció betöltése.
Vmint annyi kérdésem volna, h. azt szerintetek hogyan lehetne megoldani, h. a virtualizációban is aktivált legyen a Win8.1, holott a source OS, amiről készült a vmdk file, az eredeti és aktivált volt?
#Chal: Köszönöm a választ, hardware-es részről szerintem nem lehet probléma a fent említett dolog miatt, szerintem lehet benne ráció a SATA vs SCSI Logic SAS választási opció között, de javítsatok ki, ha tévednék!

-
D®. GeNy@
aktív tag
Sziasztok!
Kezdő vmware felhasználóként szeretnék tőletek kérdezni néhány olyan dolgot, ami rendszert varázsolna az agyamban a vmware kapcsán!

Workstation 10.0.4-et telepítettem friss Win8.1-re egy laptopon. (i7-4710HQ, 16GB Ram, 256GB SSD és Caddy Bay Tray-ben 1.0TB vinyó az ODD helyén)
1.)
A vCenter Converter Standalone 5.5.3-at is feltelepítettem, majd ahogy szoktam az eddigi ügyfelek gépével is, a "convert machine" segítségével a "powered machine" -ról készítettem egy virtualizációt. Készített is a jelen rendszerről egy szűk 40GB-os vmdk filet. Na most ezt a file-t miért nem tudom elindítani a Workstationben, mint "virtual machine"? Amint bootolna, hiba nélkül visszatér az indítási ablakhoz.2.)
Vmint az lenne a kérdésem, h. van e bármi hatással (virtualizáció futási/működési teljesítmény, készülendő vmdk file mérete...stb.) a készülendő és később futtatandó virtuálizációra azon paraméterezhetőségi lehetőségek/beállítások, melyek a processzorra és magokra, valamint a memóriára vonatkoznak? Mivel az indításnál mindig lehet variálni az indítandó virtualizáció fent említett paramétereit, így milyen beállítást javasoltok? Van egy egzakt, fix megoldás erre vagy user specifikus a döntés?Válaszaitokat előre is köszönöm!
Üdv,
Beginner VMware User

-
D®. GeNy@
aktív tag
Sziasztok!
Lehet, h. már ez előtt feltették ezt a kérdést, így előre is bocs, ha butaságot kérdezek!

Szóval win7-re feltelepítettem a VMware Workstation 8.0-t, amivel semmi gond nincs, DE(!) a telepítés után megjelent a win7 desktop betöltődése előtt egy felh. fiók bejelentkezési/azonosító ablak (bejelentkezési jelszó ugye nincs, csak a felh. név és a profil kép), amire ha nem kattintok rá, akkor nem töltődik be automatice a win7.
Ezt hogyan lehet orvosolni, h. továbbra is user beavatkozás nélkül töltődjön a win7?

Előre is köszönöm a segítséget!

-
D®. GeNy@
aktív tag
válasz
Konflikt
üzenetére
Először is köszi a segítséget! ...most kicsit zavar lett a fejemben, de remélem kisegítesz.

Az a lényeg, h. egy analitikai folyadékadagoló robotot windows platformos, saját fejlesztésű meghajtó programmal és szoftverrel üzemeltetünk.
Ezeken a pc-ken maximum 2 felhasználó van, a szerviz és az operator (aki használja a robotot).
Mivel az operator is kreálhat módszereket, amiket elvégezne a robot, így sokszor ütközhet kisebb-nagyobb problémába, melyhez szakmai segítséget nyújtunk...és itt jön a DE (!)
Mivel kiszállni elég drága autóval minden egyes ügyfélhez, így a kisebb problémákat meg lehetne oldani virtuális környezetben. Azért van erre szükség, mert sajnos windows-os mivolta miatt a program másként működik pc és pc között, függetlenül attól, h. mind2 gép esetében pl. xp-t vagy win7-et használ OS-ként az ügyfél. HA viszont sikerülne lementeni az adott robot pc szoftverkörnyezetét, és ezt otthon elindítani virtuális környezetben, könnyebben megtalálhatnám a probléma forrását. Ehhez kellene egy könnyen használható programcsomag. Egy külső vinyón lennének az ügyfelek Backup-jai, majd ha vmelyiknek problémája van, akkor egyszerűen bemountolnám az előzőleg lementett vinyóját, majd a szintén előzőleg elküldött módszerét futtatnám a robot szoftverjében az ügyfél saját szoftverkörnyezetében itthon a fotelemből.
Internet nincs egyik gépen sem, csak a robot szoftver és egy-két alkalmazás.És akkor, h. jól értem e a dolgot, amit írtál:
Az ügyfél gépére fel kell telepítenem ezt a vmware convertert, amiben kiválasztom azt az opciót, amely elvégzi a klónozást egy általam megadott helyre (esetemben a külső vinyóra). Ez lenne a vsphere esxi opció?
Majd, ha kész a klónozás, akkor azt a file-t a saját vmware workstation progimba (amit ugye feltelepítettem pl. a laptopomra) egyszerűen bemountolom, mintha egy egyszerű iso-t raknék be a daemon progiba?3rd party progik esetében a munkafolyamat hasonló a fent leírtakhoz annyi különbséggel, h. nem elég a vmware a saját gépemen, hanem egy vinyót klónozni tudó progi is kell a gépemre (ami az előzőleg klónozott vinyó 1 db file-ját mountolja)?
-
D®. GeNy@
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, jól gondolom e a dolgokat és a kivitelezés is rendben van e a fejemben?!

Röviden, amit szeretnék:
Ügyfelek OS-ét + a feltelepített összes programjukat egy file-ba szeretném "tömöríteni", melyet otthon virtuális környezetben a gépemen el tudok indítani egy ablakban.
(Mintha ott lennék az ügyfél gépe előtt)Szóval, ha jól sejtem, szükségem van egy VMware Workstation "kliensre", mely futtatni tudja egy ablakban az előzőleg lementett ügyfél OS-ét a feltelepített progijaival együtt (C:\Program Files\)!
Milyen programra van még szükségem?

Hogyan tudom az ügyfél OS-ét (C:\) lementeni egy file-ba, amit otthon mountolni tudok a VMware Workstation-be?

Elég kezdő vagyok ebben a Backup dologban (de szeretném megtanulni és az állásomat is szeretném megtartani
) ... így előre elnézést a buta kérdésekért! 
A segítségeteket előre is köszönöm!!!

Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Bomba ár! Fujitsu Lifebook T936: i5-6G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Update 12.29. 13:00 - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Most èrkezett pár darab RX ès RTX 8gb vga-k! Számlás garanciás! Kamatmentes rèszletre is!
- Eladó Samsung Galaxy S22 8/128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

-küldöm a log file-t.
technikával ugyan, de működik.

) ... így előre elnézést a buta kérdésekért!