Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#7230) cucka válasza kymco (#7226) üzenetére


cucka
addikt

Én nem foglalkoztam az ID-vel és nem is nagyon fogok.
Akkor egyszerűen csak elbeszéltünk egymás mellett :)

A Bibliai elgondolás töredékes megvalósítása ott található a pusztai vándorlásnál, leginkább a letelepedésnél Józsué korában..
Értem, bár vannak nyitott kérdések azzal kapcsolatban, hogy a Bibliában (különösen az Ószövetségben) leírtak mennyire tekinthetők történelmi tényeknek. Olyan érvet is hallottam, hogy pl. az egyiptomi fogságot semmilyen történelmi bizonyíték nem támasztja alá. Megmondom őszintén, nem ismerem eléggé ezt az oldalát a dolognak ahhoz, hogy konkrétan állást foglaljak, de érdekesnek találom, tehát jöhet mindenféle érv-ellenérv. Mindenképp tetszetősebb téma számomra, mint az özönvíz tudományos bizonyítékokkal történő boncolgatása :)

5 milliárd ember nem keresztény, soha nem érjük el a 100%-ot (még a gyülekezetünkben sem) és ez nem is cél. A cél az, hogy mindenhol megismerjék Isten örömhírét, és aki akar dönthessen mellette.
Igen, mások is valahogy így kéne hozzáálljanak a hittérítéshez.

Tévedsz. Azok az emberek nem keresztények, akik érdekből vagy erőszakkal lettek "kereszténnyé".... és a gyermekeik sem lettek attól azzá, hogy már ebben a kultúrában nőttek fel.
Több százmillió latin-amerikai emberről beszélünk. Miért ne lehetnének ők igazi keresztények, attól, mert 500 évvel ezelőtt őseikre rákényszerítették ezt a vallást? Ok, nem mind igazi keresztények, de nem látok semmilyen okot, ami kizárná.
Amúgy az európai országok többsége is érdekből vagy külső nyomás hatására lett keresztény, így szorította ki a kereszténység a különböző pogány vallásokat. Igen, ez ránk, a magyar népre is igaz.

A mennyország és a pokol létezik. És kegyelem elfogadásától vagy elutasításától függ a célállomás... csak ettől.
Ok, tisztult a kép, köszönöm.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.