Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#7170) cucka válasza Dany007 (#7169) üzenetére


cucka
addikt

Csak az a gond, amikor a világot akarja megmagyarázni, márpedig akarja. Akarná.
Nem önmagában a Biblia magyarázza a világot, hanem az emberek, akik olvassák és értelmezik. A probléma, hogy túl sokan vannak, akik a Biblia alapján szeretnének olyan dolgokat magyarázni, amelyekkel a tudomány foglalkozik.

És sajnos a tudomány bizonyítékai sem támasztják alá a teremtést. És itt nem csak az evolúcióról beszélek.
Attól függ, hogyan értelmezed a teremtést. Például a deista világnézet hisz a teremtésben, mégis teljesen összhangban van a tudománnyal. A teremtés tényével (tehát nem a mechanizmussal vagy a részletes leírásával) a tudomány nem foglalkozik, mivel nem tudományos kérdés.

De maga a Föld keletkezése, a galaxis keletkezése az, ami már bizonyított, sőt, más galaxis kezdeményeknél közvetett módon meg is figyelt folyamat.
Egyrészt az evolúció tényére is rengeteg bizonyíték van, másrészt hidd el, nagyon sokan vannak, akik úgy gondolják, hogy a Föld életkora pusztán pár tízezer év, pusztán azért, mert a Bibliából ezt olvasták ki.

Az első bekezdés a valódi tudomány vs ID-ről szól, szintén belevettem, hogy Amerikában ily módon szeretnék visszaerőszakolni a vallást az iskolákba. De ezzel a bekezdéssel még kibővíteném ha lehet.
Bővítsd, bár egy cikk követelményeinek szerintem nem felel meg a bekezdés, nem pártatlan és nem eléggé részletes.
Amit még érdemes tudni, hogy eredetileg kreacionizmusnak nevezték az elméleteket, később nevezték át intelligens tervezésre. A kettő között talán az egyetlen különbség, hogy az Isten szót lecserélték tervezőre, így próbálják vallásos meggyőződéstől függetleníteni.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.