Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anfänger
őstag
válasz
MageRG
üzenetére
"Úgy értelmezem, ahogy Isten értelmezteti velem."
És miért van az, hogy Isten pont úgy értelmezteti veled, ahogy neked megfelel?"
Úgy ,hogy én igazodok Istenhez,nem Ő igazodik hozzám. A gondolkodásunkkal és még az imáinkkal sem tudunk hatni Istenre. Sőt még a hitünkkel sem ha az nem az Isten Igéjén alapul. -
Anfänger
őstag
válasz
BE4GLE
üzenetére
Az Isten nem ezt szánta neki.Az édenketben örök élete lehetett volna az embernek,az Isten azt szánta neki,örök életet,gond nélkülit,szabadságot,fájdalom és betegségek nélkül,félelem nélkül és közvetlen kapcsolatban volt az Isten az emberrel.
Abból eredhet a zavar ezzel kapcsolatban bennünk,hogy azt gondoljuk,hogy Isten irányít mindent az életünkben,jót is és rosszat is ,de ez nem igaz. Mi vagyunk felelősek az életünkért és annak milyenségéért. Nem tehetjük felelőssé az Istent. Ő jót szánt az embernek,és elmondta a következményét annak ha esznek a jó és rossz tudásának fájáról.
A következmény nem Isten büntetése,hanem az ember tettének a következménye amit a sátán kihasznált.
Tehát semmi féle ellentmondás nincs.
Ha te felneveled a gyermekedet,és ő felnőtt lesz,aztán úgy dönt,hogy elköltözik külföldre és oda házasodik,te nem parancsolhatsz neki,csak javasolhatsz. Elmondhatod hogy minek,mi lehet a következménye,de nem parancsolhatsz neki,mert akkor elveszed tőle a saját akaratát. Így képzeld el Isten és az ember között is. De ha látod hogy a fiad rossz helyre kerül,lezzűlik ,kábítózik,iszik,pokol az élete,akkor beszélsz vele,és megpróbálsz segíteni neki. ( Ez Jézus )
Aztán ő vagy elfogadja vagy nem.
Vagy elfogadjuk a mentőövet,mégha megérdemeltük is azt amit elszenvedünk,vagy nem. Kegyelemből van,és szabad választása van mindenkinek,úgy mint a gyetekednek. És a megváltás kegyelemből van hit által. -
MageRG
addikt
válasz
Anfänger
üzenetére
"Szabadon értelmezem?"
Hát eléggé. A teremtéstörténetben szó sincs ilyesmiről. Isten karaktere szóba sem hozza, és állathoz méltó büntetést is kap.
"Úgy értelmezem, ahogy Isten értelmezteti velem."
És miért van az, hogy Isten pont úgy értelmezteti veled, ahogy neked megfelel?
Egyébként pont te is a szabad akarat mellett kardoskodtál. Akkor hogy fér ebbe bármilyen értelmeztetés?"A tudomány próbálja megfejteni Istent és a teremtést..."
Mutasd meg nekem, a "tudomány" hol vizsgálja Istent meg a teremtést!
Tudtommal a "tudomány" nem foglalkozik a természetfelettivel (Isten pedig ilyen), a "teremtés" pedig feltételezné már a teremtő létét, tehát ezzel sem foglalkozik."...próbálgatják bebizonyítani,hogy Isten van vagy nincs..."
Nem, ilyesmivel nem foglalkoznak. Isten léte se nem bizonyítható, se nem cáfolható. Legfeljebb azt lehet vizsgálni hogy amit emberek állítanak róla az igaz-e."Észrevenném,ha nem válik valóra..."
Azt mondod, hogy ha nem válik be, amit vártál, akkor is igaz a Biblia. Mert csak te nem vetted észre hogy igazából valóra vált. Jól értettem? -
Anfänger
őstag
válasz
BE4GLE
üzenetére
"A Sátán ilyen szempontból szerintem redundáns. "
Ha így lenne,nem hívná fel rá a figyelmet az Ige: "Álljatok ellene az ördögnek és az elfut tőletek.
Vagy, ha igen, tök olyan, mint amilyenre a teremtője gyúrta.
Így van,nem robot lett és lett szabad akarata,ezért lehetett és lett irigy és akarta a hatalmat,ami Istennek van. De Isten nem ezt szánta neki.
"A szociológiai megközelítéshez pedig nem tudunk eleget a karakterről."
Ezért kell kézbevenni Isten Igéjét. Abban meg van írva,hogy a sátán,kezdettől fogva-( attól fogva amikor megcsalta az emberpárt)-
emberölő volt.Lop,csal hazudik és nagyokat mondó szája van....
"Minden esetre érdekes, hogy Jahve tett egy ilyen személyt a világba, és nem látta előre a következményeket, vagy nem törődött velük."
De látta a következményt,ezért volt benne az a titok,amit Pálnak jelentett ki. Már Jézus ott volt a teremtéskor,az Isten tudta,hogy kell majd egy megváltó.
Csak aki nem akarja ,az nem érti meg,ha tanulmányozzuk az Igét és nem csak a betűket látjuk,meg fogjuk érteni.
Hajrá
-
BE4GLE
aktív tag
válasz
Anfänger
üzenetére
"Én miért hajoltam a rosszra? Te miért hajlasz a rosszra? Az ember miért hajlik a rosszra?"
A Sátán ilyen szempontból szerintem redundáns. A "rossz" metaforájának tűnik. Magunktól is képesek vagyunk rossz dolgokra. Egy olyan mítikus lény, aki rosszra sarkall, nem sokat tesz hozzá ehhez. Mint látod, ugyanazokat a kérdéseket teheted föl a Sátánnal kapcsolatban, mint amit az emberről is kérdezhetnél.
Nem hiszem, hogy tudok okosabbat mondani neked a Sátánról. Ő egy teremtett mitológiai lény, szóval a genetikai tényező nem játszik. Vagy, ha igen, tök olyan, mint amilyenre a teremtője gyúrta. A szociológiai megközelítéshez pedig nem tudunk eleget a karakterről. Minden esetre érdekes, hogy Jahve tett egy ilyen személyt a világba, és nem látta előre a következményeket, vagy nem törődött velük.
-
Anfänger
őstag
válasz
MageRG
üzenetére
Azt írtad, hogy a abból indulsz ki, hogy a Biblia azért igaz, mert beválik amit a jövőre nézve állít.
Nem csak kizárólag ezért.
Több oka van. Mondta az Isten,és ez minden addigit felül írt bennem. Benned is felül írná,mint amikor az SSD- re új adatot mentesz,és az tuti és örök,mindenkor megmarad... -
Anfänger
őstag
válasz
MageRG
üzenetére
"Az sincs a Bibliában, hogy a kígyó angyal lett volna, sem az, hogy a sátán."
De benne van,csak te nem olvastad azt a részt ahol kiderül.
BE4GLE olvasta,ő tudja.
Szabadon értelmezem?
Úgy értelmezem, ahogy Isten értelmezteti velem.
Ez csak akkor történik meg,ha tanulmányozod és a Szemtszellemre hagyatkozol,hogy Ő jelentse ki neked,hogyan értsed,amit szeretnél megérteni.Nos, a tudomány is pontosan így működik.
A tudomány próbálja megfejteni Istent és a teremtést,de nem szívvel keresik az Istent,hanem
"Azzal a különbséggel, hogy ami nem hozza a várt eredményt, azt elvetik."
De ezért mert nem szívvel keresik,hanem próbálgatják bebizonyítani,hogy Isten van vagy nincs,ezért nem mutatkozik számukra. Ezért elvetik. Egészen egyszerű.Észrevenném,ha nem válik valóra az én életemen abban a pillanatban,pl.gyógyulás. De ez nem Isten hibája,hanem az én bennem lévő zavar,amikor még valami nem tiszta benned,mert nem tudod a teljes igazságot a gyógyulással kapcsolatosan,akkor nem lehetsz benne teljesen biztos,hogy az meg kell,hogy történjen,ha "szólsz a hegynek". Pedig már megtörtént,mert Jézus elvégezte.
-
BE4GLE
aktív tag
válasz
MageRG
üzenetére
Gondolom a Jelenések könyvére alapozza (Jel.12,8)
"De nem tudtak győzni, és többé nem volt helyük a mennyben,
hanem levettetett a nagy sárkány, az ősi kígyó, akit ördögnek és Sátánnak neveznek, aki az egész földkerekséget megtéveszti, levettetett a földre, és vele együtt angyalai is levettettek."Bár én rég olvastam, de ez a rész még nekem is rémlett.

-
MageRG
addikt
válasz
Anfänger
üzenetére
Ennek semmi köze ahhoz, amiről szó van. Az sincs a Bibliában, hogy a kígyó angyal lett volna, sem az, hogy a sátán.
Ha ilyen szabadon értelmezed a Bibliát, akkor tulajdonképp mindegy is mi van leírva benne.
Ez megmagyarázza, hogy szerinted miért valószínűbb, hogy soktízezer ember mind egy összeesküvés része.Azt írtad, hogy a abból indulsz ki, hogy a Biblia azért igaz, mert beválik amit a jövőre nézve állít.
Nos, a tudomány is pontosan így működik. Azzal a különbséggel, hogy ami nem hozza a várt eredményt, azt elvetik.
Te észrevennéd-e, ha olvasol valamit a Bibliában és nem válik valóra? -
Anfänger
őstag
válasz
BE4GLE
üzenetére
Nem állítom,hogy minden kérdésedre tudok felelni és ésszerűen válaszolni...
Én miért hajoltam a rosszra?
Te miért hajlasz a rosszra? Az ember miért hajlik a rosszra?
Szerintem az elégedetlenség és hálátlanság miatt.
Csak gondolj bele. Sarkalatos példa:
Ha valaki elégedetlen az autójával,megpróbál tenni annak érdekében, hogy le tudja cserélni egy olyanra,ami kielégíti az igényeit és boldoggá teszi. Sokan mindent elkövetnek annak érdekében,hogy minél előbb lecserélhessék az autójukat( ez lehet bármi,mobilteló,videókártya..…) egy újabbra,jobbra.Vannak akik ez miatt hitelt vesznek fel,vagy akár csalnak,lopnak,hazudnak ...
Aztán amikor megveszik,eltelik egy bizonyos idő és azzal is elégedetlenek lesznek. Valaki nem az autójával elégedetlen,hanem mondjuk a szüleivel,ezért gorombán beszél és bánik velük. Van aki a házastársával teszi ugyanezt,sőt meg is csalja,mert keres egy olyan társat mondjuk aki számára jobb ,aki jobban főz,nem dohányzik,nem iszik alkoholt,és még az ágyban is jobb. Persze mindezt a lelkében lévő elégedetlenség okozza. Mi emberek általában nem hálás természetűek ,hanem elégedetlenek,telhetetlenek vagyunk és hajlamosak vagyunk a mi jòlétünk miatt másokat könnyen kárhoztatni,bántani.... Sértegetjük a másikat,mert ahogyan ő beszél vagy viselkedik,az nem felel meg a mi elvárásainknak,holott az a társ mindent megtesz értünk,csak mi nem tudjuk értékelni,nem azt látjuk,mit tesz értünk,hanem mi magunkra nézünk és mi magunkat tartjuk fontosnak.
Remélem sikerült megválaszolnom a kérdésed. Ilyen a természete és az emberé is. Szabad. Isten az embert az Ő elképzelése szerintire teremtette,a természete ilyenné vált. Nem tudom,miért. Ha nem lehetett volna olyan,ami rossz irányba változhat,akkor robotok lennénk. -
BE4GLE
aktív tag
válasz
Anfänger
üzenetére
Szóval, ha egy kérdés kifog rajtad, akkor bedobod a szabad akaratot. Már vagy tucatszor leírtad, és megértettük. De én most Lucifer jelleméről beszéltem. Nem arról, hogy mit tehetne, ha akarna, hanem arról, hogy milyen a karaktere, és miért lett olyan? Lucifer miért hajlik a rosszra?
-
Anfänger
őstag
válasz
BE4GLE
üzenetére
"Ha Lucifer Isten teremtménye, akkor miért irigy? Miért vágyott hatalomra? Nem értem hogy a fenébe nem esik le neked hol itt a bibi. Lucifer pontosan olyan, amilyennek Isten teremtette."
Pontosan.
Pont ez az,nem tökéletesnek teremtette,megáldotta szabad akarattal éppen úgy,ahogyan az embert.
Nem robotokat teremtett,akik kötelező módon Őt szolgálják és tökéletesek. Ha így lett volna,felesleges lett volna Jézus Krisztus elvégzett áldozata. Felesleges lett volna eljönnie,felesleges lett volna a teremtés az Istennek. Isten nem azért teremtett embert,hogy az elbukjon,de nem is azért,hogy robot legyen és tökéletes,hanem azért mert gyönyörködöt benne. A saját képére teremtette az embert de nem robotoknak.1Móz 1:26 - 1:28
26 És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra; és uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, a barmokon, mind az egész földön, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon.
27 Teremté tehát az Isten az embert az ő képére, Isten képére teremté őt: férfiúvá és asszonnyá teremté őket.
28 És megáldá Isten őket, és monda nekik Isten: Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet és hajtsátok birodalmatok alá; és uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon.
(Ez is bizonyítja,hogy az emberé volt minden hatalom a föld fölött,és minden fölött a földön.)
És Lucifer ,amikor még angyal volt,szerette volna ezt a hatalmat.
Ahogy az Ige írja,Isten szellem és aki Lucifer volt az is szellem volt. De Istenen kívül nincs hatalma Lucifernek és a sátánnak test nélkül. Egy kis pondrónak nagyobb hatalma van,mint a sátánnak,ugyanis ameddig nem jut testbe,nem tud semmit tenni. Tehát amennyi hatalmat mi emberek neki tulajdonítunk ,annyi van neki.
Ezért mondja az Ige,engedelmeskedjetek az Istennek és álljatok ellene az ördögnek és az elfut tőletek. -
Anfänger
őstag
válasz
MageRG
üzenetére
A Biblia nem írja hogy a kígyó azonos a sátánnal.
Mert az édenben még angyal volt ,ezért is tudta megcsalni Évát. Azon gondolkoztatok már,hogy miért Évàt kísértette meg és nem Ádámhoz ment.
Azért mert Éva nem közvetlenül az Istentől hallotta azt,hogy nem ehetnek a fáról,mert ha esznek róla,meghalnak.
Közvetlenül Ádámnak parancsolta az Isten,hogy nem ehet arról a fáról.
Érdemes ilyen dolgokat is figyelembe venni.Mi a valószínűbb?
a.) Sok tízezer archeológus, geológus és egyéb tudós mind egy nagy összeesküvés része
b.) Az egyházfő aki telebeszélte a fejed hadilábon áll a tudománnyal és félti a befolyását.
Bónusz: ehhez passzítsd hozzá a keresztény tudósokat is.
Nem volt egyházfő,aki telebeszélte a fejem,ezért fogalmazd át a kérdést légyszi.
De ha azt nézzük amit az Ige mond a Máté evangéliumban:Máté 7:13 - 7:20
"13 Menjetek be a szűk kapun! Mert a tágas kapu és a széles út a romlásba visz, és sokan vannak, akik azon mennek be.
14 A szűk kapu és a keskeny út ellenben az életbe vezet, de (azt) kevesen találják meg.
15 Óvakodjatok (őrizkedjetek) az ál- (látszat, hazug) prófétáktól, akik a bárányok bőrében (bárány-külsőben) jönnek hozzátok, belül azonban ragadozó farkasok.
16 Gyümölcseikről ismertek rájuk. Szednek-e tövisbokorról szőlőt, vagy bogáncskóróról fügét?
17 Így minden jó fa (eszményi) szép gyümölcsöt terem, a romlott fa pedig nyomorúságos gyümölcsöt terem.
18 A jó fa nem hozhat nyomorúságos gyümölcsöt, sem a romlott fa (eszményi) szép gyümölcsöt.
19 Minden fát, amely (netán) nem terem (eszményi) szép gyümölcsöt, kivágnak és tűzbe dobnak (vetnek, hajítanak).
20 Tehát gyümölcseikről ismertek rájuk."A valószínűbb az 1.
-
MageRG
addikt
válasz
Anfänger
üzenetére
Ha az eredendő bűnre gondolsz, akkor:
1. A Biblia nem írja hogy a kígyó azonos a sátánnal. Ez csak egyházi hagyomány.
2. A kígyó nem hazudott.
3. Isten a kígyót is megbüntette, akárcsak az embert.Vissza a témához:
Mi a valószínűbb?
a.) Sok tízezer archeológus, geológus és egyéb tudós mind egy nagy összeesküvés része
b.) Az egyházfő aki telebeszélte a fejed hadilábon áll a tudománnyal és félti a befolyását.
Bónusz: ehhez passzítsd hozzá a keresztény tudósokat is. -
BE4GLE
aktív tag
válasz
Anfänger
üzenetére
Ha Lucifer Isten teremtménye, akkor miért irigy? Miért vágyott hatalomra? Nem értem hogy a fenébe nem esik le neked hol itt a bibi. Lucifer pontosan olyan, amilyennek Isten teremtette. Ha van jellemhibája, azt Istentől kapta. Nála már nem élhetsz olyan kibúvókkal, hogy valaki megkísértette.
-
Anfänger
őstag
válasz
BE4GLE
üzenetére
Isten nem teremtett sátánt. Kezdetben Lucifer volt a neve és Istent dicsőítő angyal volt.
Amikor az emberpárt megcsalta még angyalként csalta meg,ugyanis irigy volt az Istenre. Olyan akart lenni ,mint az Isten. És miután becsapta az emberpárt,azután lett átkozott. Ezután lett ő a sátán. Milyen apa lett volna az Isten,ha az édenkertbe,ahol örök élet volt,nem volt betegség,sem bűn,sem függőségek,betette volna oda a sátánt,hogy az embert megkísértse? Milyen apa lenne azt ilyen? Nem ,Isten angyala volt Lucifer és vált sátánná,mert megcsalta az embert és ezzel az ő szolgáhává tette. -
BE4GLE
aktív tag
válasz
Anfänger
üzenetére
"Isten az Isten,nem egy vallásos kitalált valaki,aki nem szól muszlimokhoz."
Ööö... Ugye még rémlik, hogy ateista vagyok? Szóval részemről Isten egy kitalált személy. De gondolom itt arra akarsz kilyukadni, hogy a muszlimok ugyanabban az Istenben hisznek mint te. Mármint, ha feltételezzük, hogy egy van belőle. A gond csak az, hogy te nem ezt állítod. Azt állítod, hogy a keresztény mítosz igaz. Úgy, ahogy TE hiszed. Mert szólt az Isten a "szívedből". A számok viszont mást mutatnak. Ha isten csinálna ilyesmit, és ettől válna valaki kereszténnyé, akkor ezek a számok máshogy néznének ki. -
Anfänger
őstag
válasz
MageRG
üzenetére
"De ezzel azt állítod, hogy a tudomány hazudik."
Nem ezt mondom,hanem elhallgatja,módosítja az igazságot,megfűszerezi kis hazugsággal amit az Istenről és a teremtésről tudnak.
Sem a tudománynak ,sem pedig az orvostudománynak nem érdeke,hogy az emberek higgyenek Istenben sem a teremtésben."Miért nem mondhat igazat a tudomány a valóságról?"
Mondhatna de nem mond.
Curry Blake szerint,aki sokáig kutatta,hogy mit tud és bizonyít a Quantumfizika,igazolja,hogy a Quantumfizika mindenben bizonyítja és igazolja Isten lézezését és a teremtés valóságát. -
Anfänger
őstag
válasz
BE4GLE
üzenetére
"Akkor lenne bármi alapja annak, amit mondasz, ha a muszlimok csak úgy spontán elkezdenének Jézusban hinni, mert megszólította őket az Úr"
Szerintem nézd meg a filmet mégegyszer.
Az a turbános embekre kereste az Istent,ezért szólt hozzá az Isten egy embert és annak az embernek is szólt,hogy kinek beszéljen Jézusról. Ezután az a turbános emberke már Jézusban hitt mert megvilágosodott. -
MageRG
addikt
válasz
Anfänger
üzenetére
"Nem tudom megmagyarázni."
Lehetséges hogy olvasol valamit ami nem történik meg, de nem veszed észre?"Hanem ez fordítva van."
Azt írtad, hogy a tudomány azért nem hiteles számodra, mert nem egyezik az igével.
De ezzel azt állítod, hogy a tudomány hazudik. Miért? Miért nem mondhat igazat a tudomány a valóságról? -
MageRG
addikt
válasz
Attila2011
üzenetére
Az angol nyelvű szócikk "kicsit" bővebb.
Ott szó esik a lehetséges magyarázatokról. Sokkal valószínűbb a kulturális alapú "belelátás". A többi szemtanút meg már megdolgozta a priming.
"...sok muzulmán tért meg."
Nem tudom készült-e erről kimutatás. De tény, hogy a muszlimok előtt nem ismeretlen a Mária-történet és Kairóban - ugyan kisebbségben - de élnek keresztények. -
Attila2011
aktív tag
válasz
BE4GLE
üzenetére
"Akkor lenne bármi alapja annak, amit mondasz, ha a muszlimok csak úgy spontán elkezdenének Jézusban hinni, mert megszólította őket az Úr."
Erről ez jutott eszembe:
https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Zeitouni_Sz%C5%B1z_M%C3%A1ria-jelen%C3%A9s
Valamiért telefonról nem alakítja automatikusan át linkké...Szóval a lényeg, hogy volt több hasonló Mária jelenés is muszlim teruleten és sok muzulmán tért meg. Most attól függetlenül, hogy mennyire magyarázható tudományosan a jelenés vagy sem. Ráadásul ezek nem 1000+ éves történetek, hanem 20-21. századiak. Sőt sokszor nem is keresztények figyeltek fel rá, nem is sok él ott, hanem muszlimok vették észre, hogy megjelent a Szűzanya. (Természetesen ők is ismerik, náluk is nagy tiszteletnek örvend.)
-
BE4GLE
aktív tag
válasz
Anfänger
üzenetére
Jó, de a megszólítás nem így megy: "Szia! Jahve vagyok! Ez pedig itt Jézus! Nagyon jó gyerek! Van egy érdekes történetem a számodra..." A hitre van egy hajlamod. Ennyi. De nem azért lettél keresztény, mert az egyetlen igaz isten megszólított. Ha ezen múlna, kukába lehetne dobni az összes Bibliát, és be lehetne zárni az összes templomot. Majd az Úr rádcsörög a szívedbe épített titkos vonalon. A vallás egy kultúrális dolog. Azért vagy keresztény, mert itt élsz. Az afgán pedig azér muszlim, mert ott él. Akkor lenne bármi alapja annak, amit mondasz, ha a muszlimok csak úgy spontán elkezdenének Jézusban hinni, mert megszólította őket az Úr.
-
Anfänger
őstag
válasz
Attila2011
üzenetére
Senki nem mondta,hogy rám hallgass. A Szentszellem mutatja meg az Igazságot,és az tesz szabaddá.
Te túlságosan vallásos vagy. -
Anfänger
őstag
válasz
Attila2011
üzenetére
"Persze, s gondolom minden eset bizonyítást nyert független orvosok által vizsgálva, igaz?

Ahogy a te gyógyításaidat is orvosi szakvélemények igazolják. "
Igen,orvosok igazolták és feljegyezték.
John G. Lake esetében pl. a kórházakat bezárták,mert minden beteget meggyógyított az Isten,rajtuk keresztül."János már régen bemerített Jézus előtt."
Látod, ennyire nem ismered a Bibliát. János pár hónappal született Jézus előtt. Tehát felteszem a kérdést akkor akár előbbi állításod fényében; a 6-12 hónapos Keresztelő Szent János hogy keresztelte volna meg az újszülött Jézust?"Egyáltalán nem erről beszéltem. Te azt mondtad Jézus adta a kereszteléskedés szentségét.
De ez nem igaz,Isten adta és János már régen bemerített,mikorra Jézus a te állításod szerint a keresztelkedés szentségét adta."Lassan kezdem elveszteni a fonalat, hogy éppen mikor, s mit szeretnél bizonyítani, szóval én lehet kiszállok ebből, mert sok értelme nincs."
Ha újjászületett keresztény vagy,kérdd az Atyától és segít megértetni a benned lakozó szelleme által.
Jó éjszakát. -
Anfänger
őstag
válasz
BE4GLE
üzenetére
Ne legyél abban biztos . Egy Isten van és egy a közbenjáró,Isten és az ember között,az emberré lett Jézus Krisztus.
Itt egy film,van benne érdekes ellen példa.
[Világosság Atyja]
Mindenkiért meghalt Jézus Krisztus. Értünk is,a Krisnásokért is,a muszlimokért is és az egész világért. A hitetlenekért is,csak ők nem hiszik ezt. -
Attila2011
aktív tag
válasz
Anfänger
üzenetére
"Milyen érdekes,hogy egyedül Smith Wigglesworth-on keresztül sokkal több gyógyulás történt mint amit eddig a katolikus egyház által feljegyeztek."
Persze, s gondolom minden eset bizonyítást nyert független orvosok által vizsgálva, igaz?
Ahogy a te gyógyításaidat is orvosi szakvélemények igazolják. Például valakinek leamputálták egyik lábát, s te vagy nevezett személyek visszanövesztették, vagy vakon született és visszaadtátok szeme látását? Netalán halottakat is feltámasztottatok?"azáltal te szellemben nem fogsz épülni amiről az Ige beszél"
Legalább vedd a fáradtságot és olvasd el, amit linkeltem. Az értelmetlen halandzsa által senki se fog épülni."János már régen bemerített Jézus előtt."
Látod, ennyire nem ismered a Bibliát. János pár hónappal született Jézus előtt. Tehát felteszem a kérdést akkor akár előbbi állításod fényében; a 6-12 hónapos Keresztelő Szent János hogy keresztelte volna meg az újszülött Jézust?"Nem emlékszem,hogy Jézus ilyet mondott : Az emlékezetemre merítkezzetek be az én nevemre."
Én se, szóval nem tudom ezt honnan hallucináltad ide. Ilyet viszont mondott:
"Kereszteljétek meg őket az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevére"És ilyen is elhangzik:
"Térjetek meg - felelte Péter -, és keresztelkedjék meg mindegyiktek Jézus Krisztus nevében bűnei bocsánatára. És megkapjátok a Szentlélek ajándékát."Szerk.:
Lassan kezdem elveszteni a fonalat, hogy éppen mikor, s mit szeretnél bizonyítani, szóval én lehet kiszállok ebből, mert sok értelme nincs. #26163-ra inkább nem is reagálok, mert szerintem azt se értetted meg, hogy én mit írtam korábban, s kicsit úgy tűnik, mintha képtelen lennél kifejezni, hogy te mit akarsz mondani. -
Anfänger
őstag
válasz
Attila2011
üzenetére
1.Az Ige szerint azért,mert az ördög igája alatt van.-( Az orvosok mással magyarázzák. )
2.Vagy azért,mert egyetértett az ördöggel."
"
Ha a sátán eléri,hogy azt higgyék az emberek,hogy ő nem létezik,akkor nyert ügye van azokkal szemben.
A sátán elhiteti az emberrel,hogy ez így normális,amiket mondasz:Tehát az emberek nem azért lesznek betegek, mert éppen a sátánnal paktálnak le, mint véled helytelenül.
Azért lesznek betegek,mert Ádám és Éva amikor beleettek az almába,a Lucifernek lettek a szolgái szabad akaratukból. Azért,mert bűnt követtek el és egyben Lucifernek hittek.A bűn zsoldja a halál,itt jött be az amiről beszélsz,betegségek,halál.....Ezért mondja Jézus annál a vaknál,hogy:
"Sem ő nem vétkezett, sem a szülei, hanem Isten tetteinek kell megnyilvánulniuk benne."
Ugye,tehát Ádám bűne miatt van betegség,és halál a test felett. Jézus pedig azért mondja,hogy Isten tetteinek kell megnyilvánulniuk,azáltal,hogy Jézus meggyógyította őt.Ui.;
Jak 4:6 - 4:7
6 ...de nagyobb kegyelmet ad, ezért mondja: az Isten a kevélyeknek ellenáll, az alázatosaknak pedig kegyelmet ad.
7 Vessétek tehát alá magatokat az Istennek, álljatok ellen az ördögnek és elfut tőletek.
Aktívan és agresszívan álljatok ellen. -
Anfänger
őstag
válasz
MageRG
üzenetére
"Te hogy tudod ezt eldönteni?"
Egész egyszerűen.
Tanulmányozom Isten Igéjét és látom ,hogy kezdenek azok a dolgok megtörténni amit az Ige mond. Kijelentéseket kapok. Ne kérdezd,mi az és honnan tudom. Nem tudom megmagyarázni.Én eldöntöttem,hogy elhiszem mindazt,amit az Igében olvasok."
Ez eléggé úgy hangzik, hogy "nekem ez tetszik, tehát szerintem igaz.Azért döntöttem így,mert szeretném megismerni Istent és Jézus Krisztust,aki letette értem az életét.
Ez nem úgy működött nálam,hogy nekem ez tetszik,tehát szerintem igaz.
Hanem ez fordítva van.
Ahogy tanulmányozom Isten Igéjét és a szellememben tudom,hogy az Igaz,ezért szeretem és szeretném teljesen megérteni Isten gondolatait,gondolkozását,szeretném Őt megismerni.És hát minél többet tanulmányozzuk az Igét,annál jobban megismerjük Őt. -
Anfänger
őstag
válasz
Attila2011
üzenetére
"Ilyen a Bibliában is ritka, pedig az tényleg a csodák tárházának gazdag gyűjteménye."
Milyen érdekes,hogy egyedül Smith Wigglesworth-on keresztül sokkal több gyógyulás történt mint amit eddig a katolikus egyház által feljegyeztek.
Sőt ezektől az emberektől sokkal többet meg lehet tanulni az Istennel kapcsolatban,mint az egyházon keresztül.
És még ott van Kathryn Kuhlmann,John G.Lake, és még sokan mások napjainkban is. Az Isten rajtuk keresztül is bizonyította,hogy aki hisz az Isten akaratát cselekszi és csodák követik őket.
Sokkal több csoda kötődik a nevükhöz,mint bármelyik egyházéhoz. Járj utána magad."Na ez legalább egy őszinte válasz volt, köszönöm, tehát nem sikerült csodás módon gyógyítanod, hiába imádkoztál felette/érte."
Nyugodj meg,nekem is bizonyította már Jézus, hogy velem marad örökké,és gyógyított meg embereket engem használva,nem 2 hetes időintervallumban,hanem 2 mondat ima után,abban a pillanatban amikor imádkoztam. Dicsőség Istennek!
Jézus tegnap,ma és mindörökké ugyanaz.
Ma is épp úgy cselekszik mint akkor amikor a földön járt."Igen, beszélek angolul és németül is."
Ez nem az a nyelveken szólás,amit ajándékba kapsz az újjászületésedkor. Én is beszélek németül,de ez nem az,amiről az Ige beszél. Ott akkor megtörtént,hogy mindenki értette őket. Ezt az Isten akarta így. De az,hogy te megtanultál pár idegen nyelvet,az nem minősül nyelveken szólásnak,azáltal te szellemben nem fogsz épülni amiről az Ige beszél.Ezek után természetes, hogy a gyülekezeti életükben építő, lelki eredményt nem figyelhetünk meg. Azonban határozottan látható a szenzációhajhászás, a dicsekvés és kérkedés, ami sokakat elcsábított.
"Azért okoska, mert keresztség szentségét Jézus rendelte el kb 33 éves korában."
Ezt alá támasztanád Igével?
János már régen bemerített Jézus előtt.
Nem emlékszem,hogy Jézus ilyet mondott :
Az emlékezetemre merítkezzetek be az én nevemre.🙂 -
BE4GLE
aktív tag
válasz
Attila2011
üzenetére
"Akkor ők isteni csodát vízionálnak, a fradisták pedig Isten kezdik szidni?"
Erről eszembe jutott egy régi College Humor videó
-
BE4GLE
aktív tag
válasz
Anfänger
üzenetére
Egy muszlim talán azt mondaná, hogy a Sátán csalt tévútra. Ha engem, az ateistát kérdezed, akkor egy egyszerűbb válaszom van. Azért hiszed ezt, mert ezt szeretnéd hinni. Ez nem zárja ki azt, hogy létezik egy teremtő. De se te, se egy muszlim nem rendelkeztek olyan csalhatatlan érzékkel, ami bármelyikőtöket közelebb juttatja az igazsághoz. És a békesség kedvéért jobb, ha ezt mindenki belátja. Ettől még lehet hinni Istenben.

-
Attila2011
aktív tag
válasz
Anfänger
üzenetére
"A hitetlenek miatt nevezik ezeket csodáknak,holott ez lenne a normális keresztény élet."
Már ne haragudj, de ez nagy hülyeség. Azért nevezik csodának, mert csoda, amikor Isten természetfeletti módon beavatkozik a természet rendjébe. Ilyen a Bibliában is ritka, pedig az tényleg a csodák tárházának gazdag gyűjteménye."Aztán azért,mert tudta,hogy ha nem cselekszik jót akkor bűnt követ el."
Hát nem. Jézus maga mondja el, hogy miért tesz csodákat, amikor Lázárt feltámasztotta, "Isten dicsőségére, hogy megdicsőüljön általa az Isten Fia."
"Ti is tudjátok, hogy mi történt Galileától kezdve egész Júdeában, a János által hirdetett keresztség után; hogy miképpen kente föl Isten Szentlélekkel és erővel a Názáretből való Jézust, aki körüljárt, jót tett, és meggyógyította mindazokat, akiket az ördög a hatalmába kerített, mert Isten vele volt."
Tehát Jézus körül nem múltak el varázslatos módon a betegségek, itt azokról beszél, akiket az ördög hatalmába kerített, tehát elsősorban az emberek lelkét gyógyította tanítása által. Vagy néhány esetben exorcizmus által."1.Az Ige szerint azért,mert az ördög igája alatt van.-( Az orvosok mással magyarázzák. )
2.Vagy azért,mert egyetértett az ördöggel."
Hát marhára nem. Az emberek azért betegszenek meg, mert halandó világban élünk, aminek részei a vírusok, baktériumok, gombák, toxinok, melyek különböző megbetegedéseket okoznak. Se nem Isten, se nem a sátán műve, újfent Jézust próbálod cáfolni:
"Amikor továbbment, látott egy vakon született embert. Tanítványai megkérdezték őt: »Mester, ki vétkezett, ő vagy a szülei, hogy vakon született?« Jézus azt felelte: »Sem ő nem vétkezett, sem a szülei, hanem Isten tetteinek kell megnyilvánulniuk benne."Tehát az emberek nem azért lesznek betegek, mert éppen a sátánnal paktálnak le, mint véled helytelenül.
"Nem a vízkeresztség által válunk Isten gyermekévé."
Nincs olyan, hogy "vízkeresztség", legfeljebb nálatok, a különböző szektákban. Helyette olyan van, hogy egy "keresztség", amit vallunk mi mind keresztények közösen a Hitvallásban, s ami vízzel és Szentlélekkel történik. Keresztelő Szent János keresztsége még csak vízzel történt és egy jelképes bűnbánati tett volt, az Újszövetségben az apostolok már vízzel és Szentlélekkel kereszteltek, Pál apostol a keresztséget nevezi "Szentlélekben való újjászületés és megújulás fürdőjének" is."Ehhez pedig az kell,hogy elfogadd Jézus Krisztust a te személyes megváltódnak,Uradnak,Istenednek,megmentődnek."
Idézd a Bibliából, hogy ez a keresztség feltétele. Ha nem tudsz ilyet idézni, akkor miért támasztasz ilyen feltételt? Olyanok vagytok, mint a farizeusok."Miért felnőtt fejjel keresztelkedett meg?"
Ez már kezd valami rossz paródia lenni...
Azért okoska, mert keresztség szentségét Jézus rendelte el kb 33 éves korában. Így elég nehéz lett volna megkeresztelni újszülött korban. Ellenben 8 naposan körül metélték, ami a keresztség ószövetségi előképe. Tehát ezzel az érvvel eléggé mellé lőttél, magad sikerült cáfolni és az Egyházat igazolni."1. Nem"
Na ez legalább egy őszinte válasz volt, köszönöm, tehát nem sikerült csodás módon gyógyítanod, hiába imádkoztál felette/érte."Szólok nyelveken,igen. Csak az Isten érti és azok akik megkapják/megkapták a nyelveken szólás magyarázatát.
És te mint katolikus,te beszélsz nyelveken?"
Igen, beszélek angolul és németül is."Mindnyájan álmélkodtak és csodálkoztak: »Íme, ezek, akik beszélnek, ugye mindnyájan galileaiak? Hogyan halljuk hát mégis mindannyian a saját nyelvünket, amelyben születtünk? Mi, pártusok, médek, elamiták, Mezopotámiának, Júdeának, Kappadóciának, Pontusznak, Ázsiának, Frígiának, Pamfíliának, Egyiptomnak és a Cirene körüli Líbia részeinek lakói, a Rómából való jövevények, zsidók, prozeliták, krétaiak és arabok: halljuk, hogy a mi nyelvünkön hirdetik Isten nagy tetteit.« "
A Szentírásban a nyelveken szólás egy csoda, amit te csinálsz, az egy hablaty. Remélem, hogy érzed a különbséget a kettő között. De ha úgy érzed, tényleg képes vagy nyelveken szólni, akkor jelezd és gyorsan leteszteljük pár külföldivel.
Az a hablaty, amiről te beszélsz, az egy helytelen korintusi gyakorlat volt, ami ellen Pál is finoman felszólalt. Van egy jó írás, ami jellemzi nem csak a beteg korintusi gyülekezetet, de mindazokat, akik ezt a hablatyot űzik:
"Ezek után természetes, hogy a gyülekezeti életükben építő, lelki eredményt nem figyelhetünk meg. Azonban határozottan látható a szenzációhajhászás, a dicsekvés és kérkedés, ami sokakat elcsábított."
Forrás:
Nyelveken szólás (igemorzsa.hu)Érdemes elolvasni az egész cikket, akár hitetlen fórumozóknak is, s talán majd jobban értik ezt az egészet.
-
Anfänger
őstag
válasz
Attila2011
üzenetére
Két ízben válaszolok,ha nem haragszol,túl hosszúra sikeredett az előző is.
"Mondok egy példát. Ha xy ember beteg, legyen covidos, imádkozik érte egymástól függetlenül 5 barátja, sőt a beteg is magáért. A beteg meggyógyul 2 hét múlva.Ebben az esetben nem történt Isteni csoda,hanem a szervezet öngyógyító mechanizmusa meggyógyította a testet.
Most melyik barátja verheti a mellét, hogy rajta keresztül csoda történt?
Egyik sem,mert nem az ő érdemük.Mi van, ha akkor is meggyógyul, ha nem imádkozik érte senki, mert egyszerűen rajta ilyen volt a betegség lefolyása?
A szervezet öngyógyító,az immunrendszer legyűrte a betegséget.Mi van, ha egyik barátja hindu és Krisnához imádkozik érte?
Semmi,nem fog meggyógyulni.
Egyedül Jézus Krisztus szenvedte el helyettünk a fájdalmakat és bűnöket,átkokat helyettünk és a békességünk büntetése Ő rajta volt.
Ézs 53:4 - 53:5"4 Pedig betegségeinket Ő viselte, és fájdalmainkat hordozá, és mi azt hittük, hogy ostoroztatik, verettetik és kínoztatik Istentől!
5 És Ő megsebesíttetett bűneinkért, megrontatott a mi vétkeinkért, békességünknek büntetése rajta van, és az ő sebeivel gyógyulánk meg."
Dicsőség a mennyei Atyának és Urunknak ,Jézus Krisztusnak!"krisna nevében nincs erő ,maximum megkötöz démoni erővel mert hamis isten,éppúgy mint buddha. Ezek nevében nincs gyógyulás."
-
Attila2011
aktív tag
válasz
BE4GLE
üzenetére
Nem teljesen úgy látom, ahogy te, s a példám se igazán erre akart rávilágítani, hanem inkább a csodahajkurászás abszurditására.
Amúgy az ima beszélgetés Istennel, van sok különböző típusa, pl. dicsőítő, engesztelő, bűnbánati, elmélkedő, stb... és végül kérő is. A kérőt szándékosan írtam a sor végére, mert sokan célt tévesztve Istent egy kívánságteljesítő automatának képzelik. Sőt mint egy korábbi hozzászólásomban kifejtettem, parancsolni akarnak Neki.
Ha már a focis példa (hozzáteszem, hogy ki nem állhatom a focit)... Mi van, ha imádkoznak a zöldek és lilák is, de csak egyik csapat győzhet, mondjuk az újpestesek most. Akkor ők isteni csodát vízionálnak, a fradisták pedig Isten kezdik szidni? Ezért se tartom célravezetőnek az ilyesmit.
-
Anfänger
őstag
válasz
BE4GLE
üzenetére
Akkor figyelj,te aki nem hiszel Istenben. Hogyan magyarázzam el,hogy megértsd,mert ha az Istenben nem hiszel,abban sem hiszel,hogy van sátán,ugye?
Nehéz megmagyarázni valami olyat ( Ige ) valaki olyannak aki nem hisz és nem olvassa az Igét.
Ha a szív csalfa,ugye,ezt mondja az Ige.
Akkor szerinted hozzám a sátán szólt? Ha igen,akkor valami nagyon mem kerek,mert a sátán biztosan nem fog senkit sem biztatni arra,hogy olvassa az Igét.
Ellenkezőleg,azon lesz,hogy ne olvassa az ber az Igét. Tehát mit gondolsz,honnan jött a hang?
Nyugodtan mondjad,nem sértődök meg. -
Anfänger
őstag
válasz
Attila2011
üzenetére
Sőt ez engem a legkisebb mértékben se érdekel. Mindig meglep és szerintem gyenge hitről tanúskodik, amikor egyesek folyamatosan ezeket a csodákat hajkurásszák.
A hitetlenek miatt nevezik ezeket csodáknak,holott ez lenne a normális keresztény élet. Istennek ez normális,ha újjászületünk és megújítjuk az elménket az Igére,idővel megértjük,hogy ez csak a hitetleneknek csoda."A hitben erős embereknek nincs szüksége csodákra. Jézus is gyakran azért tett csodákat, hogy a hitben gyengék higgyenek."
Nem kizárólag azért tett csodákat.Ami,ismétlem,a hitetleneknek csoda.
Sokkal fontosabb szerintem a többi ok.Azért tett csodákat,mert azt látta az Atyától,tudta,hogy az Isten akarata az,hogy minden beteget meggyógyítson,akik az ördög igájában voltak.
Aztán azért,mert tudta,hogy ha nem cselekszik jót akkor bűnt követ el.
Ezért mindenkivel jót tett,szertejárt és minden betegséget meggyógyított.
Tehát aki beteg, vagy bármiféle függősségben szenved- ,( és még lehetne sorolni)-
az miért/ mitől/ kitől van?
1.Az Ige szerint azért,mert az ördög igája alatt van.-( Az orvosok mással magyarázzák. )
2.Vagy azért,mert egyetértett az ördöggel.
Ezt nem úgy kell elképzelni,hogy hozzá imádkozik( persze ilyen is van) hanem az életében tanult hamis nézőpontokkal egyetért.
Pl. Azt mondta a többség,hogy a tudomány ezt és ezt bizonyította,vagy ezt és ezt éppen nem.
Vagy: Az ember 50 éves kor felett szedjen ilyen olyan vitaminkiegészítőket,mert ebben a korban már szüksége van rá.
Vagy: 40 év feletti asszonyoknak nem ajánlott gyermeket szülni,mert komplikációk léphetnek fel.
De:
Mit mondott nekünk Jézus,mit tegyünk?
Az Ő nevében hirdessük az örömhírt,démonokat űzzünk,gyógyítsuk meg a betegeket, halottakat támasszunk fel..... Ugye nekünk,keresztényeknek adta ezeket parancsba.
Ha téged ezek egyáltalán nem érdekelnek,akkor vagy nem hiszed ezeket,vagy nem tudsz ezekről,mert még nem olvastad. Most már tudod. 😉
Apcs 10:38 A názáreti Jézust, mint kené fel őt az Isten Szent Lélekkel és hatalommal, ki széjjeljárt jót tévén és meggyógyítván mindeneket, kik az ördög hatalma alatt voltak; mert az Isten vala ő vele.Sose értettem, hogy magukat kereszténynek nevezők miért akarják foggal körömmel akadályozni, hogy a gyermekek Isten gyermekeivé váljanak a keresztség által.
Nem a vízkeresztség által válunk Isten gyermekévé.
És ez meg is magyarázza magát.
Hanem a Szent Szellem
( Szentlélek keresztség által)
Ehhez pedig az kell,hogy elfogadd Jézus Krisztust a te személyes megváltódnak,Uradnak,Istenednek,megmentődnek.Egyébként senki nem tiltotta el a gyerekeket Istentől,azt mondtam,hogy nem Igei.
Higgy és keresztelkedj meg. Egy csecsemőnek nincs hite.
Vajon Jézust az anyja
( Mária) és
apja ( József),akik hittek mindketten Istenben és Istenfélők voltak,miért nem csecsemőkorban keresztelték meg?
Miért felnőtt fejjel keresztelkedett meg? És miért csak akkor kapta meg a Szent Szellemet
( Szent Lelket)?Egyébként,ha Péter alapította ezt az egyházat"
Honnan szeded ezt a hülyeséget? Ilyet senki se írt.
Rosszul fogalmaztam,Péteren építette fel Jézus az egyházat. Remélem el tudod nézni nekem.Sikerült már születésétől fogva vakot meggyógyítanod?
1. Nem de oda mertem menni a vakhoz és megkérdeztem,hogy imádkozhatok - e érte.
Mert ezt mondta az Isten,és én elhiszem és megcselekszem.
Mi baj lehet belőle,ha másért imádkozunk?
2 Úgy cselekedj,ahogy szeretnéd,hogy mások cselekedjenek veled. Ha én beteg lennék vagy vak,én kifejezetten szeretném, és örülnék neki,ha odalépne hozzám valaki és imádkozna értem. Mi baj lehet ebből? Maximum meggyógyulok. Ugye?
Te tettél már hasonlót?"Ittál már halálos mérget, s minden baj nélkül túlélted? "
Ha jobban belegondolunk,minden nap iszok kávét,méghozzá cukorral. Ez mindkettő méreg a szervezetnek. Tehát a válaszom ,igen. Sőt sok ember iszik és eszik annyi mérget,hogy csoda,hogy még életben van. Tehát igen,még a hitetlenek szervezete is úgy lett megalkotva Istentől ,hogy ha hozzájut a megfelelő fizikális feltételelhez,akkor öngyógyító."Azt tudom, hogy sokan hablatyolnak és gúnyolják azt nyelveken szólásnak, de hasonlót tudtál már, mint Péter apostol pünkösdkor, hogy mindenki saját nyelvén ért téged?
Szólok nyelveken,igen. Csak az Isten érti és azok akik megkapják/megkapták a nyelveken szólás magyarázatát.
És te mint katolikus,te beszélsz nyelveken? -
BE4GLE
aktív tag
válasz
Attila2011
üzenetére
"imádkozik érte egymástól függetlenül 5 barátja"
Nagyon jó példa.
Az imát én sose tudtam hova tenni. Akik imádkoznak, azok nem bíznak Isten tervében? Úgy érzik noszogatni kell a "cégvezetőt", hogy meglegyen a várt "béremelés"? A kedvencem az, amikor a football mérkőzés előtt kezdenek el imádkozni. És ha nyernek, megköszönik Istennek. A csoda szó is elhangzik olykor. Mintha Isten valami football kedvelő dzsinn lenne. Megjegyzem, ha az imádkozásnak lenne szatisztikailag kimutatható hatása a sporteredményekre, akkor az ima egy sportszerűtlen magatartás lenne, és simán meg lehetne vele bundázni a meccseket.
kedvező sporteredmény = isteni gondviselés
váratlan, kedvező sporteredmény = isteni csoda -
MageRG
addikt
válasz
Anfänger
üzenetére
De akkor is megbizonyosodtál valahogy. Azzal, hogy úgy gondolod Isten szólt hozzád.
Megbizonyosodni nemcsak érzékek alapján lehet.Többféle módszer van.
De egy biztos: valahogy el kellene dönteni a végén hogy mennyire jó a módszerünk.
Te hogy tudod ezt eldönteni?"Én eldöntöttem,hogy elhiszem mindazt,amit az Igében olvasok."
Ez eléggé úgy hangzik, hogy "nekem ez tetszik, tehát szerintem igaz". -
Attila2011
aktív tag
válasz
Anfänger
üzenetére
Őszintén megmondom, fogalmam sincs, hogy történt-e csoda rajtam keresztül. Sőt ez engem a legkisebb mértékben se érdekel. Mindig meglep és szerintem gyenge hitről tanúskodik, amikor egyesek folyamatosan ezeket a csodákat hajkurásszák. A hitben erős embereknek nincs szüksége csodákra. Jézus is gyakran azért tett csodákat, hogy a hitben gyengék higgyenek. Neked még hitben van hova fejlődni...
Mondok egy példát. Ha xy ember beteg, legyen covidos, imádkozik érte egymástól függetlenül 5 barátja, sőt a beteg is magáért. A beteg meggyógyul 2 hét múlva. Most melyik barátja verheti a mellét, hogy rajta keresztül csoda történt? Mi van, ha akkor is meggyógyul, ha nem imádkozik érte senki, mert egyszerűen rajta ilyen volt a betegség lefolyása? Mi van, ha egyik barátja hindu és Krisnához imádkozik érte?
"Fejtsd ki kérlek,hogy miért bízta Isten az emberre az egyházat,amikor egy édenkertben lévő fát sem lehetett rájuk bízni az emberi természet miatt?"
Ez már az istenkáromlás határán van. Hogy jössz ahhoz, hogy Isten tetteit bíráld, vagy e miatt kérdőre vond? Isten már az ember teremtése előtt tudta, hogy teremtménye esendő lesz, úrrá lesz rajta a bűn, de ennek ellenére jónak látta és megalkotta, sőt még azt a fát is az emberre bízta. Ha Krisztus úgy látta jónak, hogy egy esendő emberre alapozza az Egyházat, akkor szintén így tette jól. Én nem leszek a "vádló", aki Istennek szegezi a kérdést, hogy miért tette."Tehát,szerinted 2000 éve olyan az egyház,amilyenre Péter felépítette? Amilyet Jézus szeretett volna?"
Igen. Az Egyház 2000 éve ugyanazt tanítja, közben pedig megismertette Istent az egész világgal."A csecsemő keresztelés is fura,mert nem egyezik az Igei keresztelkedéssel."
Miért fura? Jézus nem azt mondta, hogy engedjék hozzá a gyermekeket? Sose értettem, hogy magukat kereszténynek nevezők miért akarják foggal körömmel akadályozni, hogy a gyermekek Isten gyermekeivé váljanak a keresztség által. A Biblia sehol se tiltja a gyermekek keresztelését (ilyet eddig senki se tudott idézni), sőt azt olvashatjuk benne, hogy az apostolok a megtérők egész háza népét megkeresztelték. Nem tudom elhinni, hogy egyik házban se voltak gyerekek a több említett példa közül."Egyébként,ha Péter alapította ezt az egyházat"
Honnan szeded ezt a hülyeséget? Ilyet senki se írt."Írd meg,hogy milyen csodákról beszélsz ,én még nem hallottam az eucharisztikus csodákról."
Elég lett volna rákeresni a google-ben. De akkor megteszem helyetted.
Négy megmagyarázhatatlan Eucharisztikus csoda – 777 (777blog.hu)
Eucharisztikus csoda egy magyar faluban | Eucharisztikus Kongresszus - IEC2020
MIRACOLI EUCARISTICI - Mostra Internazionale Ideata e Realizzata da Carlo Acutis e Nicola GoriÍrtad:
"az én nevemben ördögöket űznek; új nyelveken szólnak.
Kígyókat vesznek föl; és ha valami halálost isznak, meg nem árt nekik: betegekre vetik kezeiket, és meggyógyulnak"
Sikerült már születésétől fogva vakot meggyógyítanod? Ittál már halálos mérget, s minden baj nélkül túlélted? Azt tudom, hogy sokan hablatyolnak és gúnyolják azt nyelveken szólásnak, de hasonlót tudtál már, mint Péter apostol pünkösdkor, hogy mindenki saját nyelvén ért téged? -
Anfänger
őstag
válasz
BE4GLE
üzenetére
"Mint aki pszichózsban szenved? :B Az ilyen szubjektív érzékelésre épített igazságrendszer alapjaiban hibás. Abból indul ki, hogy az adott érzék csalhatatlan."
Mint aki újjászületett és hisz. Miért mondanak olyat,hogy " úgy hiszem"...
"Vagy hiszem,ha látom".
Mert az érzékszerveinken kívül van hitünk,csak sok emberben nem erősödött még meg.Én egy szóval nem mondtam,hogy a szívünk csalhatatlan! Pont yhogy csalárd a szív. De ha például te magad mindíg megcsalod a szívedet hazugságokkal,és gonosz dolgokkal,akkor nem fog együtt működni veled amikor próbálsz az Ige szerint járni. Mondok egy példát is,így talán érthetőbb :
Valaki elmeséli neked a gondjait,problémáit,például,el kell hagynia az albérletét,mert nagyon megemelkedtek az árak,és keres olcsóbbat,hogy ne kelljen onnan hazautaznia és 200 km-ről járnia az egyetemre / dolgozni,
te pedig megígéred, hogy megkérdezed az ismerőseidet és szétnézel az interneten ,hátha találsz valami olcsóbb albérletet számára. De ezután sem a barátaidat nem kérdezed meg,sem az interneten nem keresel neki albérletet,és sehogy nem segítesz neki.
Ezzel a szíved tisztában lesz,a lelked és szellemed is. Ezt értette " megcsalni a szívet" alatt. Így mégha keresztény is vagy és hited is van,hiába imádkozol,ha fáj valamid vagy beteg vagy,magy eséllyel nem fog megtörténni a gyógyulásod.Pedig már ki van fizetve. Már a tiéd,csak nem tudod átvenni.Jer 17:9 - 17:10
"9 Csalárdabb a szív mindennél, és gonosz az; kicsoda ismerhetné azt?
10 Én, az Úr vagyok az, aki a szívet fürkészem és a veséket vizsgálom, hogy megfizessek kinek-kinek az ő utai szerint és cselekedeteinek gyümölcse szerint."Péld 17:20
"Az elfordult szívű ember nem nyerhet jót, és aki az ő nyelvével gonosz, esik nyomorúságba."Márk 4:18 - 4:19
"A tövisek közé vetettek pedig azok, akik az igét hallják,
19 De a világi gondok és a gazdagság csalárdsága és egyéb dolgok kívánsága közbejővén, elfojtják az igét, és gyümölcstelen lesz."Péld 4:23
Minden féltett dolognál jobban őrizd meg szívedet, mert abból indul ki [minden] élet.Ezért is kérdeztem,hogy tudjátok- e,hogy mi a hit. De senki nem válaszolt.
-
BE4GLE
aktív tag
válasz
Anfänger
üzenetére
"Aki hisz Istenben,az nem a láthatókra néz."
Mint aki pszichózsban szenved?
Az ilyen szubjektív érzékelésre épített igazságrendszer alapjaiban hibás. Abból indul ki, hogy az adott érzék csalhatatlan. De játszunk el a gondolattal, hogy a "szív" valóban egy érzékszerv, ahogy azt korábban felvetetted. Mi okod azt feltételezni, hogy csalhatatlan?Csak úgy hasra ütve: Ha lenne egy ilyen "csalhatatlan szívünk", akkor mások nem tudnának kihasználni minket. A csalhatatlan szív tudná, hogy valóban szeretnek e minket. De biztos vagyok benne, hogy más is tud mondani példát az életéből. És abban is biztos vagyok, hogy az ilyen sztorikban mindig ott vannak a barátok, ismerősök, akik próbálták felnyitni az ember szemét. Hasztalanul, mert ő inkább a szívére hallgatott.
-
Anfänger
őstag
Márk 16:15 És monda nekik: Elmenvén e széles világra, hirdessétek az evangéliumot minden teremtésnek.
Aki hiszen és megkeresztelkedik, üdvözül; aki pedig nem hiszen, elkárhozik.Azokat pedig, akik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek; új nyelveken szólnak.
Kígyókat vesznek föl; és ha valami halálost isznak, meg nem árt nekik: betegekre vetik kezeiket, és meggyógyulnak.Luk 10:19 Íme adok nektek hatalmat, hogy a kígyókon és skorpiókon tapodjatok, és az ellenségnek minden erején; és semmi nem árthat nektek. De azon ne örüljetek, hogy a lelkek nektek engednek; hanem inkább azon örüljetek, hogy a ti neveitek fel vannak írva a mennyben.
-
Miklós315
senior tag
-
Anfänger
őstag
válasz
MageRG
üzenetére
"Nagyon fura lenne, ha te nem így tennél".
Pedig nagyon nem. A hit nem ez. Aki hisz Istenben,az nem a láthatókra néz.
Te nem hiszel,azt gondolom,ezért te kifejezetten az érzékszerveidre támaszkodsz.Én pedig megújítom az elmém gondolkodását Igeire.
Én eldöntöttem,hogy elhiszem mindazt,amit az Igében olvasok.Ezért kezdem látni eredményét is Isten szavának. -
MageRG
addikt
válasz
Anfänger
üzenetére
Ha olvasnám, valószínűleg nem hinném el (ezt idézetek és magyarázatok alapján mondom).
De a Bibliát se. Ahhoz valami könyvön kívüli kellene.A hited azért kérdezem, mert tapasztalatom szerint "szívvel" könnyen hisznek az emberek nem igaz dolgokban.
Pl. hihetem hogy más bolygókon van intelligens élet, mégsem mondhatom hogy ez igaz amíg nincs rá bizonyíték.
Ezzel meg is válaszolnám a te kérdésed:
Szerintem ez a fajta vallásos hit, amiről beszélsz akkor fordul elő, amikor nagyon vágynak valamire az emberek. De igazából nincs jó okuk azt gondolni hogy a valóságban igaz.
Ami valóban igaz, az nem attól függ, hogy mit szeretnénk. -
Anfänger
őstag
válasz
Attila2011
üzenetére
"Igen, manapság is történnek csodák, pl. Eucharisztikus csodák, de gyógyulások is, lásd Lurdes."
Elmondanál egyet a közvetlen környezetedből,vagy egy olyaz,ami rajtad keresztül történt?"Pontosan, csak a különbség az, hogy a te látásod homályosítja el a gőg, a hazugság atyja a te elmédben emel falakat, amivel elválaszt a Krisztus által Péteren alapított egyetlen Egyháztól, így pedig Krisztustól is, mivel az Egyház az Ő titokzatos teste."
Fejtsd ki kérlek,hogy miért bízta Isten az emberre az egyházat,amikor egy édenkertben lévő fát sem lehetett rájuk bízni az emberi természet miatt? Egyébként,ez csak Péterre vonatkozott?
Akire pár perccel később Jézus azt mondta,hogy :
Máté 16:23
23 Ő (Jézus ) pedig megfordulván, monda Péternek: Távozz tőlem Sátán; bántásomra vagy nekem; mert nem gondolsz az Isten dolgaira, hanem az emberi dolgokra."
Szerinted miért kellett egy emberre bíznia ezt Jézusnak? Szerinted megmaradt az az egyház olyannak,amilyennek megalapította Péter?Apcs 20:28 - 20:30
"28 Viseljetek gondot azért magatokra és az egész nyájra, melyben a Szent Lélek titeket vigyázókká tett, az Isten anyaszentegyházának legeltetésére, melyet tulajdon vérével szerzett.
29 Mert én tudom azt, hogy az én eltávozásom után jőnek ti közétek gonosz farkasok, kik nem kedveznek a nyájnak.
30 Sőt ti magatok közül is támadnak férfiak, kik fonák dolgokat beszélnek, hogy a tanítványokat maguk után vonják."
Tehát,szerinted 2000 éve olyan az egyház,amilyenre Péter felépítette? Amilyet Jézus szeretett volna?
A csecsemő keresztelés is fura,mert nem egyezik az Igei keresztelkedéssel.
Azt mondja az Ige,hogy higgyetek és keresztelkedjetek meg a bűneitek bocsánatára.
Nos aligha hiszem,hogy egy pár hónapos vagy 1-2 éves gyermeknek meg lenne az ismerete,hogy miben kell ehhez hinnie,hogy bemerítzzen Jézus Krisztus nevében.Ha csak ebből indulunk ki,már nem az Ige szerinti, tehát felhígult,ahogyan azt Pál is mondta
Egyébként,ha Péter alapította ezt az egyházat,akkor hogy hogy nem láthatók azok a csodadolgok,ami Péternél történt,hogy az árnyéka meggyógyította a betegeket?
Írd meg,hogy milyen csodákról beszélsz ,én még nem hallottam az eucharisztikus csodákról.
Gyermek koromban is kérdezgettem a papokat,amikor elsőáldozás és bérmálkozás előkészítőre jártunk, hogy tud- e abban a városban olyanról,hogy csodás gyògyulás történt valakivel,a templomban,vagy volt- e olyan,hogy a papok imádkoztak betegekért és az meggyógyult. Azt mondta a katolikus pap,hogy sajnos nem látott ilyet.
Ezért kérlek,mesélj egyet,ha ismersz ilyen történetet. -
Attila2011
aktív tag
válasz
Anfänger
üzenetére
Akkor sajnos félreértettem, hogy legalább ezt elfogadod a Bibliából

"Nem gondolod?"
Nem gondolom. Ahogy egy Júdás miatt se ítélem el a másik 11 apostolt. Nem gondolod?
Jézus megmondta, hogy a búza közt konkoly is fog nőni, majd az aratár ura kiválogatja, nem az én dolgom ezzel foglalkozni."Tudsz ilyenről? Ha igen,légyszíves oszd meg velem."
Igen, manapság is történnek csodák, pl. Eucharisztikus csodák, de gyógyulások is, lásd Lurdes."Mindenki így van ezzel,nincs ezzel semmi gond. Kell az ismeret."
Pontosan, csak a különbség az, hogy a te látásod homályosítja el a gőg, a hazugság atyja a te elmédben emel falakat, amivel elválaszt a Krisztus által Péteren alapított egyetlen Egyháztól, így pedig Krisztustól is, mivel az Egyház az Ő titokzatos teste. -
Anfänger
őstag
válasz
MageRG
üzenetére
"Ha arról lenne szó, hogy hiteles és igaz-e a Korán, szerinted megfelelő válasz lenne egy idézet a Koránból?"
Olvastad a koránt? Te elhiszed azt,amit abban olvastál?"Értem, hogy Isten a szívünket nézi, mert abból mutatkozik meg, hogy őszinték vagyunk-e.
De ez nem válasz arra, hogy ha ésszel szeretnénk bizonyságot találni, azt Isten miért nem támogatja?"
Ha az elmédet vizsgálná az Isten akkor nem lenne szükség hitre,igaz?
Márpedig hitből van üdvösségetek kegyelem által.
Találhatsz ésszel és szívvel,de véleményem szerint magában csak észérvekkel nem.
Nem hiába teremtette az Isten az embert olyannak amilyen."Van szerinted más is az életben amire azt mondhatjuk szívünk szerint igaz, de észszerűen nem, de ettől a valóságban igaz?"
Az Isten kegyelme és sok minden más is az Igében is ilyen. Az emberi elmének szinte felfoghatatlan,elhinni minden újjászülött el tudja,és igaz.
Ha az életben való hétköznapi dolgokra gondolsz,akkor arra azt mondom,hogy lehetséges.Én is kérdeznék valamit.
Véleményed szerint mi a hit? Mások is válaszolhatnak,szívesen venném. A ti szavaitokkal mondjátok el,legyetek szívesek és amit ti gondoltok a hitről,hogyan határoznátok meg? -
MageRG
addikt
válasz
Anfänger
üzenetére
Ha arról lenne szó, hogy hiteles és igaz-e a Korán, szerinted megfelelő válasz lenne egy idézet a Koránból?
Értem, hogy Isten a szívünket nézi, mert abból mutatkozik meg, hogy őszinték vagyunk-e.
De ez nem válasz arra, hogy ha ésszel szeretnénk bizonyságot találni, azt Isten miért nem támogatja?
Van szerinted más is az életben amire azt mondhatjuk szívünk szerint igaz, de észszerűen nem, de ettől a valóságban igaz? -
Anfänger
őstag
válasz
Attila2011
üzenetére
"Tehát elismered, hogy a Bibliában nincs "szellemi egyház", ellenben ír egy másik Egyházról, amit Krisztus alapított Péteren, a Kősziklán."
Nem,nem ismerem el. Ezt te gondolod."Az apostolok ezen elképzelését mi célból veted meg? "
Nem vetem meg,viszont a mostani egyház nagyon messze van attól, ahogyan Jézus és a tanítványai cselekedtek. És attól is,amit Jézus parancsolt.Tehát az egyház felhígult,nagy részben átalakult.
Nem gondolod?
Az Ige egyik részét próbálják betartani és elhiszik,a másik részét pedig nem hiszik és azt mondják,hogy az elmúlt már.
Példának okáért,mit is mondott Jézus?
"Máté 28:19 - 28:2019 Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében,
20 Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek: és íme én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen!"Történnek napjainkban a katolikus egyházban olyan dolgok,amik a tanítványok esetében megtörténtek? Gondolok itt,csodás gyógyulásokra,démonok kiűzésére,halottak feltámasztására,tanítványozásra,amiket Jézus nekünk parancsolt?
Tudsz ilyenről? Ha igen,légyszíves oszd meg velem.
Vagy például:
Ján 14:12 - 14:1312 Bizony, bizony mondom nektek: Aki hisz énbennem, az is cselekszi majd azokat a cselekedeteket, amelyeket én cselekeszem; és nagyobbakat is cselekszik azoknál; mert én az én Atyámhoz megyek.
13 És akármit kértek majd az én nevemben, megcselekszem azt, hogy dicsőíttessék az Atya a Fiúban. Látunk bármi ilyet is az egyházban?"amit a Szentlelken (nem valami szent szellem) fordításból eredő különbség.- (Károlyi léleknek fordította,sokan mások szellemnek és ez a helyes,ugyanis van testünk,lelkünk és szellemünk.)-
keresztül kaptatok. Hogy lehet, hogy Isten lelke mást mond neked, mást mond Németh Sándornak, megint mást E. G. White hamis prófétának, megint mást Derek Prince-nek, stb...
a sor lassan végtelen.Hogy lehet,hogy neked megint mást mond?
Biztos, hogy Isten lelke szól hozzátok?"
Isten szól hozzánk belülről,amit már mondtam is csak te nem jól tudod.
"Miért gondolod, hogy Isten igéjén kívül szükség van a te fals írásmagyarázataidra? "
1.Azért, mert Jézus ezt parancsolta,hogy hirdessük az örömhírét,és azt,hogy elközelített Isten országa ... Csak addig gondolod fals- nak ameddig az ismereted hiánya miatt a hazugság atyjától a falak amelyek emeltettek az Ige ismerete ellen az elmédben,azokat az Igazság le fogja rombolni.
Mindenki így van ezzel,nincs ezzel semmi gond. Kell az ismeret.
2.:
Róm 8:19 Mert a teremtett világ sóvárogva várja az Isten fiainak megjelenését"Közöttük és nem bennük egyébként az Írás szerint."
Ján 14:16 - 14:17
16 És én kérem az Atyát, és más vigasztalót ad nektek, hogy veletek maradjon mindörökké.
17 Az igazságnak ama Lelkét: akit a világ be nem fogadhat, mert nem látja őt és nem ismeri őt; de ti ismeritek őt, mert nálatok lakik, és bennetek marad.
-
Attila2011
aktív tag
válasz
Anfänger
üzenetére
Tehát elismered, hogy a Bibliában nincs "szellemi egyház", ellenben ír egy másik Egyházról, amit Krisztus alapított Péteren, a Kősziklán. Ha Péteren alapult, akkor ez egy látható, földi Egyház is kell legyen, mert Péter látható volt, az apostolok maguk rendeltek előjárókat, püspököket, diakónusokat az egyház élére és helyi közösségek vezetésére. Az apostolok ezen elképzelését mi célból veted meg? Miért gondolod, hogy a te elképzelésed sokkal jobb, mint azon embereké, akikről úgy ír a Biblia, hogy "mindenüvé követték a Bárányt"?
Miért próbálod ennyire tagadni, hogy a templomokban jelen lenne Isten? Hát nem azt tanítja Jézus, hogy ahol ketten vagy hárman összejönnek nevében, Ő ott lesz közöttük? Közöttük és nem bennük egyébként az Írás szerint.
Miért mondod, hogy az Ószövetség idején az emberi szívekben nem volt jelen Isten, amikor számtalan példa bizonyítja ellenkezőjét? Hol írja a Biblia, hogy az Ószövetség idején nem volt Isten jelen az emberi szívben? Idézd kérlek.
Miért gondolod, hogy Isten igéjén kívül szükség van a te fals írásmagyarázataidra? Te nem vagy próféta, nem vagy apostol, csak egy önjelölt tévtanító, ilyenből sok ezer van, mind mást harsogtok és mind valami homályos magánkinyilatkoztatásra utaltok, amit a Szentlelken (nem valami szent szellem) keresztül kaptatok. Hogy lehet, hogy Isten lelke mást mond neked, mást mond Németh Sándornak, megint mást E. G. White hamis prófétának, megint mást Derek Prince-nek, stb... a sor lassan végtelen. Biztos, hogy Isten lelke szól hozzátok?
Az jut rólatok eszembe, amit Krisztus a meghasonlott házról mondott.
-
Anfänger
őstag
válasz
Attila2011
üzenetére
Igen,igazad van,Jézus Péterre építette az egyházat és mondta rá,hogy Kéfás,ami azt jelenti,hogy kőszikla.
Azt azonban nem árt tudni,hogy Jézus Krisztusra épül ez az egész,Már Mózes is úgy beszél róla,hogy Ő a kőszikla.5Móz 32:3 - 32:4
"3 Mert az Úr nevét hirdetem: magasztaljátok Istenünket!
4 Kőszikla! Cselekedete tökéletes, mert minden ő útja igazság! Hűséges Isten és nem csalárd; igaz és egyenes ő!
1Kor 10:3 - 10:4
3 És mindnyájan egy lelki eledelt ettek;
4 És mindnyájan egy lelki italt ittak, mert ittak a lelki kősziklából, amely követi vala őket, e kőszikla pedig a Krisztus volt." -
Anfänger
őstag
válasz
Attila2011
üzenetére
Igen,nem találtad a szellemi egyházat,mint kifejezést.
A betű öl,a Szellem megelevenít.Ameddig nem vagy újjászületve,a betű csak betű marad számodra,mert a Szentszellemre van szükségünk ahhoz,hogy Szellemben tudjuk értelmezni az Igét ."Ez olyan mint a templom szó.
Isten nem lakik kézzel csinált templomban..."
Nem, ez nem olyan. Sőt amit te csinálsz, az a Szentírás kiforgatása".
Akkor Jézus is kiforgatta,és az összes tanítványa is. Őket sem értették meg,pedig egész életükön keresztül tanulmányozták az írásokat de csak a betűt látták és nem volt kapcsolatuk Istennel.Így nem kaptak kijelentést.
Miért nem értették,amikor Jézus mondta nekik,hogy újjá kell születnetek? Megkérdezte a Nikodémus,hogy hogyan lehetséges ez?
Azért mert nem szellemben gondolkozott.Ján 3:3 - 3:8
Felele Jézus és monda neki: Bizony, bizony mondom neked: ha valaki újonnan nem születik, nem láthatja az Isten országát.
4 Monda neki Nikodémus: Mimódon születhetik az ember, ha vén? Vajon bemehet-e az ő anyjának méhébe másodszor, és születhetik-e?
5 Felele Jézus: Bizony, bizony mondom neked: Ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet be az Isten országába.
6 Ami testtől született, test az; és ami Lélektől született, lélek az.
7 Ne csodáld, hogy azt mondám neked: Szükség nektek újonnan születnetek.És ezt hogyan kell érteni,ha nem szellemi újjászületésről van szó?:
1Pét 1:3 - 1:6
3 Áldott az Isten és a mi Urunk Jézus Krisztusnak Atyja, aki az ő nagy irgalmassága szerint újonnan szült minket élő reménységre Jézus Krisztusnak a halálból való feltámadása által,
4 Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra,
5 Akiket Isten hatalma őriz hit által az üdvösségre, amely készen van, hogy az utolsó időben nyilvánvalóvá legyen."Most akkor Isten jelen van, vagy nincs? Hazudott az Ószövetség, mint sugallod, vagy nem?"
Az ószövetségben jelen volt,de azóta Isten új szövetséget kötött velünk. A templom mi vagyunk,akik újjászülettek. Láthatod te magad is,ezt mondja az Ige.
Az ószövetségi időben a templomban IS jelen volt az Isten de még az emberi szívekben nem,ugyanis Jézus Krisztus még nem feszíttetett meg. A Szent Szellem pünkösdkor öntetett ki a hívőkre ,addig az Isten velük lehetett,épp úgy,mint Mózessal pl.,de nem az emberekben belül.És azóta is adja az Isten mindenkinek aki megtér és kéri a Szent Szellemet.
Az újszövetségben akkor van jelen az Isten kézzel csinált templomban,ha van ott újjászületett ember. -
Attila2011
aktív tag
válasz
Anfänger
üzenetére
"Szellemi egyházról beszél,amit Jézus Krisztusra épített az Isten"
A Bibliában sehol se találtam "szellemi egyházat", jó lenne nem hozzátenni Isten szavához. Az Egyházat nem kimondottan Isten építette, hanem Krisztus alapította és Péterre:
"Én is mondom neked: Péter vagy, erre a sziklára építem egyházamat, s az alvilág kapui sem vesznek rajta erőt. Neked adom a mennyek országa kulcsait. Amit megkötsz a földön, a mennyben is meg lesz kötve, s amit feloldasz a földön, a mennyben is fel lesz oldva."
A szegletkő pedig valóban Krisztus, de az alapkő Péter."Ez olyan mint a templom szó.
Isten nem lakik kézzel csinált templomban..."
Nem, ez nem olyan. Sőt amit te csinálsz, az a Szentírás kiforgatása. A kiragadott és kiforgatott részt Pál apostol mondta a pogány görögöknek, akiknek kicsit más volt felfogásuk isteneikről. Ha úgy értelmeznénk, mint te, akkor ellentmondást szülne, mivel Jahve is jelen volt a Templom szentélyében a frigyládával. Most akkor Isten jelen van, vagy nincs? Hazudott az Ószövetség, mint sugallod, vagy nem? -
Anfänger
őstag
válasz
Attila2011
üzenetére
Isten nem a katolikus egyházról beszél,sem református egyházról,hanem Szellemi egyházról beszél,amit Jézus Krisztusra épített az Isten. Jézus Krisztus a sarokköve. Ő az alap,a jó alap. Az Ige szegletkőnek is mondja.
Ha Őrá építkezünk,nem mossa el a házunkat a vihar.
Luk 6:47 - 6:49
" Valaki én hozzám jő és hallgatja az én beszédeimet és azokat megtartja, megmondom nektek, mihez hasonló.
48 Hasonló valamely házépítő emberhez, aki leásott és mélyre hatolt, és kősziklára vetett fundamentomot: mikor aztán árvíz lett, beleütközött a folyóvíz abba a házba, de azt meg nem mozdíthatta: mert kősziklán épült.
49 Aki pedig hallgatja, de nem tartja meg, hasonló ahhoz az emberhez, aki [csak] a földön építette házát fundamentom nélkül: amelybe beleütközvén a folyóvíz, azonnal összeomlott; és nagy lett annak a háznak romlása."Ef 2:19 - 2:22
19 Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek és cselédei az Istennek,
20 Kik fölépíttettetek az apostoloknak és prófétáknak alapkövén, lévén a szegletkő maga Jézus Krisztus,
21 Akiben az egész épület szép renddel rakattatván, nevekedik szent templommá az Úrban; (Ez az egyház,amiről én beszélek)
22 Akiben ti is együtt építtettek Isten hajlékává a Lélek által.Ez olyan mint a templom szó.
Isten nem lakik kézzel csinált templomban..."Apcs 17:23 - 17:24
" Mert mikor bejárám és szemlélém a ti szentélyeiteket, találkozám egy oltárral is, melyre ez vala ráírva: Ismeretlen Istennek. Akit azért ti nem ismerve tiszteltek, azt hirdetem én nektek.
24 Az Isten, aki teremtette a világot és mindazt, ami abban van, mivelhogy ő mennynek és földnek ura, kézzel csinált templomokban nem lakik."Templom:
1Kor 6:16 - 6:20
" Avagy nem tudjátok-e, hogy aki a paráznával egyesül, egy test vele? Mert ketten lesznek, úgymond, egy testté.
17 Aki pedig az Úrral egyesül, egy lélek ő vele.
18 Kerüljétek a paráznaságot. Minden bűn, melyet az ember cselekszik, a testen kívül van, de aki paráználkodik, a maga teste ellen vétkezik.
19 Avagy nem tudjátok-e, hogy a ti testetek a bennetek lakozó Szent Léleknek temploma, amelyet Istentől nyertetek; és nem a magatokéi vagytok?
20 Mert áron vétettetek meg; dicsőítsétek azért az Istent a ti testetekben és lelketekben, amelyek az Istenéi.
-
Anfänger
őstag
válasz
MageRG
üzenetére
"Megint oda lukadunk ki, hogy mitől hiteles és igaz a Biblia?"
1Kor 1:18 - 1:25
"18 Mert a keresztről való beszéd bolondság ugyan azoknak, akik elvesznek; de nekünk, kik megtartatunk, Istennek ereje.
19 Mert meg van írva: Elvesztem a bölcseknek bölcsességét és az értelmeseknek értelmét elvetem.
20 Hol a bölcs? hol az írástudó? hol e világnak vitázója? Nemde nem bolondsággá tette-e Isten e világnak bölcsességét?
21 Mert minekutána az Isten bölcsességében nem ismerte meg a világ a bölcsesség által az Istent, tetszék az Istennek, hogy az igehirdetés bolondsága által tartsa meg a hívőket.
22 Mert egyfelől a zsidók jelt kívánnak, másfelől a görögök bölcsességet keresnek.
23 Mi pedig Krisztust prédikáljuk, mint megfeszítettet, a zsidóknak ugyan botránkozást, a görögöknek pedig bolondságot;
24 Ámde maguknak a hivatalosoknak, úgy zsidóknak, mint görögöknek Krisztust, Istennek hatalmát és Istennek bölcsességét.
25 Mert az Isten bolondsága bölcsebb az embereknél, és az Isten erőtelensége erősebb az embereknél."Isten a szívünket nézi.Nem szívvel kell gondolkodni,de szívvel kell vágyni megismerni az Istent. Aztán az Igével megújítani az elmét.
A hitünk miatt leszünk kedvesek az Istennek és a szívünk állapota miatt,nem pedig az érzelmeink miatt.Róm 10:8 - 10:10
"Közel van hozzád a beszéd, a szádban és a szívedben; azaz a hit(hűség) igéje, amelyet mi hirdetünk,
9 mert ha megvallod a száddal az Úr Jézust, és hiszed a szívedben, hogy az Isten Őt életre keltette a halottak közül, üdvözülsz (megtartatol),
10 mert szívvel hiszünk a megigazulásra, szájjal pedig Vallást teszünk az üdvösségre."
Tehát szívvel hiszünk,szájjal megvalljuk. Nem az érzelmekre kell hallgatnunk. -
Attila2011
aktív tag
válasz
Anfänger
üzenetére
"Új teremtés vagyok a Jézus Krisztusban. A régiek elmúltak,lásd,újjá lett minden. Katolikus voltam,Krisztusé lettem.Nem tartozok ehhez a világi egyházhoz."
Legalább már tudom, hogy miért írsz ennyi hülyeséget...Hazugnak állítva be Krisztust is, aki azt mondta, hogy az Egyház az idők végezetéig fennmarad, te pedig az elmúlásáról írsz.
-
MageRG
addikt
válasz
Anfänger
üzenetére
Megint oda lukadunk ki, hogy mitől hiteles és igaz a Biblia...
Szerintem elsikkad itt egy fontos részlet:
Azt írtad, hogy a "szívvel" kell gondolkodni a Bibliáról és Istenről nem ésszel.
Tudnál valami mást is mondani az életben, ami ilyen? Ha érzelmeken keresztül nézzük igaz, de észszerűen gondolkodva nem találnánk annak? -
How Christianity Destroyed the Tribal Family
Kissé zoomer tálalásban, de érdekes.

-
Anfänger
őstag
válasz
MageRG
üzenetére
De ha szerinted azért igaz, mert Isten neked azt mondta, akkor teljesen mindegy mit olvasol, nem?
Nem mindegy, mert az Isten Igéje akkor is Igazság,ha azt az Isten nekem nem mondta volna,hogy olvassam.
A lényeg nem azon van,hogy az Isten szólt hozzám.
Nem azért jó ha olvasom a bibliát,úgy értem nem attól lettem szabad mert hallottam az Istent,hanem mert elkezdtem tanulmányozni az Igét és megismertem az Igazságot. Ez is meg van írva Isten szavában."Prédikálod a Bibliát, amikor tudod, hogy téged nem az győzött meg, hanem Isten hangja. Másoknak így csak üres szöveg."
Isten igéje az ami szabaddá tesz,ha a tv-t bámulod és minden mást csinálsz,de nem olvasod a bibliát,akkor nem ismered meg az Igazságot. Így nem leszel szabad. Azért nem érted mert nem töprengsz el az Igén,nem pedig azért,mert hozzád nem szólt még az Isten. Ne legyen már ez kifogás.
Nem azt mondtam,hogy az Ige csak szöveg. Ha döntesz és meg akarod ismerni az Istent és szívedben vàggyal olvasod,meg fogod érteni. Térj meg,dönts úgy,hogy elhiszed amit az Ige mond. A megtérés is egy döntés."És volt egy érdekes megjegyzésed, hogy a Bibliát nehéz elmével megérteni, és a tudomány nem tudja megmagyarázni.
Isten miért adna olyan "igazságot", amit elmével nem lehet megérteni?"Mert így volt kedves az Istennek:
Luk 10:21 "Azon órában örvendeze Jézus lelkében, és monda: Hálákat adok neked, Atyám, mennynek és földnek Ura, hogy elrejtetted ezeket a bölcsek és értelmesek elől, és a kisdedeknek megjelentetted. Igen, Atyám, mert így volt kedves te előtted.""Azt írtad fontos hogy igaz dolgokban higgy."
Érdekes,hogy mindent kicsavarva mondasz vissza.
Nem ezt mondtam.Azt mondtam Isten Igazságàban higgy és igazat szólj mindenkor,mert különben a szíved vádolni fog."És miért gondolod hogy a Bibliában leírtakra nincs racionális ("tudományos") magyarázat?"
Mert ha lenne,már megtértél volna és mindenki más is.Sőt nem lenne ennyire megsokasodva a bűn,mint ahogyan Noé idejében is volt.
Ami tudományos magyarázat van,az legtöbbször egyáltalán nem egyezik az Igével. Tehát számomra nem hiteles.Szerkesztve
-
MageRG
addikt
válasz
Anfänger
üzenetére
De ha szerinted azért igaz, mert Isten neked azt mondta, akkor teljesen mindegy mit olvasol, nem?
Nem értelek...
Prédikálod a Bibliát, amikor tudod, hogy téged nem az győzött meg, hanem Isten hangja. Másoknak így csak üres szöveg.
És volt egy érdekes megjegyzésed, hogy a Bibliát nehéz elmével megérteni, és a tudomány nem tudja megmagyarázni.
Isten miért adna olyan "igazságot", amit elmével nem lehet megérteni? Azt írtad fontos hogy igaz dolgokban higgy.
És miért gondolod hogy a Bibliában leírtakra nincs racionális ("tudományos") magyarázat? -
Anfänger
őstag
válasz
MageRG
üzenetére
Egyáltalán miért kellene azt olvasni, ha Isten beszél hozzád?
Mert amikor szólt hozzám,azt mondta,hogy olvassam az Ő Igéjét,abban van az Igazság és az Igazság tesz szabaddá.
Egyébként katolikus vagy, vagy református?
Új teremtés vagyok a Jézus Krisztusban. A régiek elmúltak,lásd,újjá lett minden. Katolikus voltam,Krisztusé lettem.Nem tartozok ehhez a világi egyházhoz. -
Anfänger
őstag
válasz
MageRG
üzenetére
Isten, aki a keresztény definíció szerint szó szerint mindent megtehet, nem tehetett mást. Szerinted ez így rendben van?
Nem jól mondod,Isten nem tehet meg mindent,ugyanis a szava köti Őt. Például,ha nekünk adta a hatalmat,skorpiókon és kígyókon taposni és az ellenség minden ereje felett,akkor el is várja tőlünk ,hogy azt megtegyed. Nem fogja megváltoztatni a szavát és meghazudtolni sem fogja magát azzal,hogy másképp cselekszik. -
BE4GLE
aktív tag
válasz
Anfänger
üzenetére
"Bizonyítsd be"
Akiket én ismerek még névtelenül se fogom itt veled kitárgyalni. Ha személyes beszámolókra vágysz, akkor kimozdulsz a hitközösségből. Olyanok mint a tied. Csak a név más. És maguk a beszámolók nem bizonyítanak semmit, hiszen személyesek. Hiába vered az asztalt bizonyítékot követelve.
Én, mint ateista, nyilván nem fogom elmesélni neked, hogyan szólított meg a Repülő Spagettiszörny.

-
MageRG
addikt
válasz
Anfänger
üzenetére
Van-e értelme ezeknek a fejtegetéseknek, ha más emberek ugyanúgy a Bibliára hivatkozva, látszólag ugyanúgy Istennel konzultálva képesek ilyen szörnyűséget elkövetni?
Őket nem fogod azzal meggyőzni hogy igazad van, mert Isten veled beszél. Szerintük velük beszél Isten, és nekik van igazuk.
Akkor te mi alapján állítod, hogy a te értelmezésed a jó? Mert belső meggyőződésed van? Látszólag nekik is az volt.
"Isten üzenetével" is ugyanez a baj.
Isten tökéletes és tévedhetetlen (legalábbis a kereszténység szerint) üzenetét akarjuk esendő, tévedésre képes emberként értelmezni, szintén esendő emberek közvetítésével.Mivel az előző észrevételem nem volt elég érthető, leírom másképp:
Isten, aki a keresztény definíció szerint szó szerint mindent megtehet, nem tehetett mást. Szerinted ez így rendben van? -
Anfänger
őstag
válasz
BE4GLE
üzenetére
Attól,hogy mások nem szólnak hozzá,sokan olvashatják. Ha csak engem érdekelne,nem lennél itt,nemde? Én meg azért vagyok itt,hogy felnyissamna szemed.
Senki nem fölényeskedett,te mindtad,hogy más vallásban is vannak ilyen tapasztalatok.
Meséld el,figyelek. Engem érdekel. Bizonyítsd be,van- e erről bármiféle írás amit te tanulmányoztál és van tapasztalatod. Ha esetleg hozzád Buddha,Krisna vagy Mohammed esetleg Allah szólt,azt is szívesen olvasom,oszd meg velem kérlek. -
Anfänger
őstag
válasz
MageRG
üzenetére
"Szerinted ha Isten tényleg mindenható és szabad akarata van, akkor van annak értelme hogy "meg kellett tennie"?
Meg kellett tenni,Ő elmondta Noénak,hogy figyelmeztesse az embereket,hogy ha továbbra is bűnben élnek,meg fognak halni. Tehát az ember tette ezt magával átvitt értelemben. Hiszen ismerte azt amit Isten nekik Noén keresztül kért és a következményét is elmondta annak, hogy meg fognak halni,ha továbbra is a bűnben élnek.
Ugyanúgy nem hittek és nem akarták meghallani Isten üzenetét ,mint napjainkban.
Leírtam az korábban az értelmét .
Testnél beteg végtagok. Ha a test minden része megbetegedett volna,akkor nem senki nem jutott volna a menyországba,hiszen Jézusnak embertől kellett megszületnie mint ember.
"Egyébként meg ebből a rengeteg fejtegetésből nem derül ki, hogy Isten miért nem gondolhatja azt, hogy őt úgy kell szeretni hogy a szerinte rossz embereket elpusztítjuk."Dehogynem derül ki. Jézusnak embertől kellett megszületnie,mint ember és tökéletességben ,bűntelennek kellett lennie.Ha Isten megvárta volna,hogy minden ember a sátánt szolgálja,akkor mindenkit el kellett volna pusztítania,és ebben az esetben Jézus mint ember nem tudott volna megszületni embertől.
Sőt ,az is kiderül az Igéből, hogy az Újszövetségben nem Isten büntet,hanem a bűneink következményei miatt jönnek a büntetések,méghozzá a sátántól. Érdemes ezt tanuányozni,hogy ne legyen bennünk zavar.
Isten a jót akarja,a sátán az aki hazudik és vádol. Ő az aki lop,csal hazudik és öl.
"Szerinted volt-e Jézus után olyan ember, aki szerint Isten és a Biblia is azt mondja, hogy bizonyos embereket meg kell ölni?"Persze,hogy volt. De miért kérdezel ilyet? Mi köze van ehhez Istennek?
Ha én a te nevedben megölök valakit úgy ,hogy közben mégcsak nem is ismerlek,akkor te vagy a hibás?Szerkesztve
-
BE4GLE
aktív tag
válasz
Anfänger
üzenetére
"Mondjad,figyelünk."
Nem célom harcolni veled. És nem tudom mi ez a többes szám? Ez egyedül téged érdekel. Senki mást. Ne kezdj el fölényeskedni. Én nem fogok sem rád, sem egy muszlimra, sem bármilyen egyéb vallásúra másként tekinteni. Nekem aztán mondhatod, hogy istibizti igazad van, mert a pici szíved megsúgta, de ezt pontosan ugyanúgy fogom kezelni, mint ahogyan egy muszlim állítását. Azt, hogy te és egy muszlim hogyan kezelitek egymást, rátok bízom. Ne felejds el odafordítani a másik orcádat!
-
MageRG
addikt
válasz
Anfänger
üzenetére
"Így tett az Isten is,akkor ott ezt meg kellett tennie."
Szerinted ha Isten tényleg mindenható és szabad akarata van, akkor van annak értelme hogy "meg kellett tennie"?Egyébként meg ebből a rengeteg fejtegetésből nem derül ki, hogy Isten miért nem gondolhatja azt, hogy őt úgy kell szeretni hogy a szerinte rossz embereket elpusztítjuk.
Szerinted volt-e Jézus után olyan ember, aki szerint Isten és a Biblia is azt mondja, hogy bizonyos embereket meg kell ölni? -
Anfänger
őstag
Megpróbálom érthetőbben és próbálok jobban figyelni a helyesírásra.
Róm 6:16
"Avagy nem tudjátok, hogy akinek oda szánjátok magatokat szolgákul az engedelmességre, annak vagytok szolgái, akinek engedelmeskedtek: vagy a bűnnek halálra, vagy az engedelmességnek igazságra?"
A bűnnek megvan ez a kettős hatása. Nemcsak megtöri a kapcsolatot az Istennel de az ördög igájába is hajt minket.
Isten nem szakította meg a kapcsolatot az emberrel,szemben azzal amit az emberek gondolnak.Isten visszatartotta a bűn irànti reakcióját és ítéletét az irántunk való szeretetből.
Próbálta az embert újra magához vonni,hogy üdvösséget adjon neki . Mégis a halál uralkodott mert volt a bűnnek egy másik aspektusa is.
Akinek engedelmességre kötelezed magad,annak leszel a szolgája.A János 10:10-ben az áll,hogy
" A tolvaj nem egyébért jő, hanem hogy lopjon és öljön és pusztítson;
Az ember a bűn által a sátánnak vetette alá magát és mivel továbbra is bűnben élt,a sátán ölte és pusztította az emberiséget.
A halál uralkodott tehát de nem Isten adta ezt így. Isten nem akarta megítélni a bűnt,nem akarta megmutatni a haragját,nem akart törvényt adni. Sok Igében látjuk ezt. Akkor miért tette? Azért,hogy visszafogja a bűnt. Ádámtól Noéig nagyjából 2000 év telt el. Ezalatt a dolgok eljutottak a tökéletességtől egy olyan állapotig,amiről azt írja az Ige: "ahogyan Noé napjaiban történt ".Azóta körülbelül 5000 év telt el. Ezalatt az 5000 év alatt az ember kezdett visszatérni abba az állapotba,mint ahol 2000 évvel a bukást követően volt.Ekkor még volt bűntelen emberiség.Ádám ebből a 2000 évből 930- at élt.
Még éltek bűntelen emberek akik terjesztették az Isten ismeretét a földön mégis rosszul alakultak a dolgok mert a bűn nem volt korlátozva. Miután azonban megérkezett a törvény,ez erőteljesen visszafogta a bűn növekedését.Azért adta tehát Isten a törvényt, hogy visszafogja a bűnt. Ez azonban soha sem volt az Ő tökéletes akarata. Mi most már üdvösséget kaptunk,így Isten újra visszatért ahhoz ahogy eredetileg is akart bánni az emberrel. Nem rójja fel nekünk a bűnt. A legtöbb keresztény ezt nem látja és az ószövetség alatt él ami igazából sohasem volt az ami szerint az embernek élnie kellett volna. Nem ezen kell nyugodnia az Istennel való kapcsolatnak.
Az ószövetségnek az volt a lényege,hogy megmutassa ,milyen nyomorult vagy. Tehát ahelyett, hogy magadban bíznál, inkább bízd magad Isten kegyelmére. Ez volt az ószövetségi törvény egyetlen célja,hogy megmutassa mennyire romlott vagy és ne magadban bízz hanem Jézusban. Ha benne bízol,akkor viszont már nem vagy a törvény alatt. Ezt azonban a keresztények nem igazán értették meg. Az
1 Mózes 3 ban azt látjuk ,hogyan kezdte Isten kezelni a bűnt.
Ádám és Éva bűnt követtek el Isten ellen.
Nem az Úr mondta az embernek,hogy meztelen. Az ember szerzett tudást a jóról és a rosszról és elkezdte önmagát kárhoztatni.Mi történt? Azonnal elfutott Isten elől ahelyett, hogy hozzá futott volna. Ha az ember nem újjítja meg magát az Igével, valahányszor bűnt követ el,Isten elől fut,nem pedig hozzá.Ezért mondja Pál a Rómabeliekhez írt levél 12- ben,hogy:
"És ne szabjátok magatokat e világhoz, hanem változzatok el a ti elméteknek megújulása által, hogy megvizsgáljátok, mi az Istennek jó, kedves és tökéletes akarata."Ha ezt tudjuk,nem tud az ellenség bennünket megvezetni.
Nem azt mondja,hogy higgyetek és majd megváltozik a gondolkodásotok és akkor helyreáll a kapcsolatotok Istennel.
Változzatok el Isten Igazságát megismerve,újjítsátok meg az elmétek tartalmát. Fogadjátok be az Igazat amit Isten mond rólatok. Ezáltal fogjátok tudni azt az igazságot ami szabadsàgot hoz a szíveitekben és ekkor váltok szabaddá az ördögi hazugságoktól,a tudomány álláspontjától,amit Istenről mond, és hamis Istenképet mutat be ezáltal,sőt az egyházak és sok gyülekezet is ezt teszik,mert sok esetben nem Jézus Krisztusra és a megváltásra mutatnak,és nem az örömhírt ismerteti meg,hanem a pénzt nézi és hatalmat akar,nagy hírnevet stb stb...
Az Igazsàg nem attól lesz igazság,mert a többség azt igazságnak vallja. Vagy mert ezt mondja a tv. is.
Ha a többségre figyelünk és azokat követjük,mert azok a tudománnyal sok mindent tudnak megmagyarázni és bizonyítani,és az logikusnak is tűnik viszont az Isten Igéjét nem tanulmányozzuk,akkor hogyan hozunk döntést arról,hogy igaz- e amit a tudomány és a többség állít?
Mi alapján értünk egyet? Nincs is másik lehetőség,sem remény? Miért vagyunk restek olvasni a bibliát? -
Anfänger
őstag
válasz
MageRG
üzenetére
Az ószövetség ideje alatt annyira elszaporodott a bűn,hogy Istennek meg kellett tennie,hogy elpusztítson minden gonosz embert,mert azok a bűn szolgáivá váltak.
1Móz 6:5 - 6:95 És látá az Úr, hogy megsokasult az ember gonoszsága a földön, és hogy szíve gondolatának minden alkotása szüntelen csak gonosz.
6 Megbáná azért az Úr, hogy teremtette az embert a földön, és bánkódék az ő szívében.
7 És monda az Úr: Eltörlöm az embert, akit teremtettem, a földnek színéről; az embert, a barmot, a csúszó-mászó állatokat, és az ég madarait; mert bánom, hogy azokat teremtettem.
8 De Noé kegyelmet talála az Úr előtt.
9 Noénak pedig ez a története: Noé igaz, tökéletes férfiú vala a vele egykorúak között. Istennel jár vala Noé.
Tehát mindenkit elpusztított,Noé és a családján kívül. Egyedül őt találta igaznak. Az ószövetségben még a törvény életbe lépte után minden törvénynek meg kellett felelni.
Ha van egy test,ahol pl.a végtagok egyike fertőző betegségben szenved,akkor azt leamputálják,hogy a test többi része egészséged maradjon. Így tett az Isten is,akkor ott ezt meg kellett tennie.Ezt a törvényt Jézus Krisztus betöltötte helyettünk,különben nem kerülhetett volna seni sem a menyországba.
Tehát Isten Jézus Krisztuson keresztül Úk szövetséget kötött az emberrel. Aki hisz és vallja,hogy Jézus Krisztus a megváltó és Őt az Isten feltámasztotta a halálból az üdvözül. Nem kell több száz törvénynek megfelelni. 2 új törvényt kaptunk Jézus Krisztustól.
Máté 22:37 - 22:40
Jézus pedig monda neki: Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből.
Ez az első és nagy parancsolat.
A második pedig hasonlatos ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat.
E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták.Jézus elvégzett áldozata öta,amit bevéguett a kereszten,azóta az embernek Istennel ez a szövetsége.
Aki hisz az Isten fia lesz,és abban pillanatban annak az embernek a szelleme által ment a halálból az örök életbe,mert az Isten bele helyezte őt Jézus Krisztusba.Inmentől kezdve a szelleme egyszer és mindenkorra meg lett tisztítva,meg lett szentelve és el lett pecsételve az Isten szàmára örök életre.
Tehát az újjászületéstől az Isten amikor az újjászületett emberre néz,akkor Jézus Krisztus tökéletes áldozata miatt annak az embernek a tökéletesen szent ,toszta,bűntelen szellemét látja és nem a testét. A szelleméhez a sátán már nem férhet hozzá,mert az Jézus Krisztusban van. A test még kísérthető,az ugyanis még nem szemtelődött meg és nem dicsőült meg. De a fizikális halálunkkor megdicsöült testet kapunk. Egy szempillantás alatt elváltozik majd azok teste akik Jézus Krisztusban vannak.
Ezt nehéz elmével megérteni,kell a hit. Mint például ahhoz, hogy hogyan eshetett teherbe Szűz Mária amikor nem feküdt le fizikálisan senkivel. Azért nehéz ezt megérteni,mert a tudomány ilyet nem tud megmagyarázni,ezért aki a tudománynak hisz az nem tudja ezt elfogadni.
Ezért van szükség a hitre. A hit pedig hallásból van a hallás pedig Isten Igéje által. -
Anfänger
őstag
válasz
BE4GLE
üzenetére
Senki sem vitatja el tőled, azt a sok jót, ami történt veled. De nem csak Jahveval kapcsolatban vannak ilyen élménybeszámolók.
Kivel kapcsolatban vannak még az igaz élő Istenen kívül ilyen beszámolók?
Kinek a nevében van olyan erő és hatalom,hogy az Ő nevére minden térd meghajlik?
Mesélj,figyelek. Kinek a nevében tudsz gyógyítani és ki az aki meghalt az emberek bűneiért? Melyik más "vallásban" van mégegy ilyen,hogy egy tökéletesen bűntelen ember letette az életét a világ bűnéért és elszenvedte a sebeiben az emberek betegségei el lettek hordozva helyettünk és az Ő nevében van szabadság és üdvösség? Mondjad,figyelünk.BE4GLE 26106 !
Ja,hát persze,elviccelgetni el lehet. Az ördög pont így reagál annak érdekében,hogy az emberek,inkább viccnek gondolják,mint Istenben higyjenek. Így reagàltam én is megtérésem előtt úgy 20 évvel,amikor egy srác nekem Istenről beszélt. Pedig én hittem Istenben. Azt hittem,hiszek,de a következő 20 évben semmi megtapasztalásom nem volt Istennel. Hogyan lehetett volna,amikor téves volt a hitem? Egy olyan Istenben hittem,amit a katolikus egyház nekem bemutatott gyerekkoromban,aztán hittan órákon,elsőáldozásra majd a bérmálkozásra való felkészítés alkalmain.És a nagyszüleimtől,amiket ők mondtak..... De ezek ha nem az Igén alapulnak,akkor csak egy halott,kitalált istenben fog hinni az ember és kitalált mesefigurának képzelik,ahogyan ti itt sokan. De attól,hogy ti az Isteni igazságot nem tudjátok mert nem tanulmányoztátok az Igét saját magatok,ezért nincs róla kijelentésetek, az attól még igaz. Csak ti ezt az igazságot még nem ismeritek.
A hazugsàgot tanultátok,mert azt láttátok,hallottátok,az vett körül,ezért azzal vagytok megtelve és azt gondoljátok,hogy az igaz és mindenki aki mást mond azt nem hiszitek,mert magatok nem olvassátok és nem tanulmányozzátok az Igét. Ezért nincs ismeret,és ha az nincs meg,a legkisebb hazugsàgot hallván becsapottak vagytok,mert azt hiszitek,hogy az igaz. -
Anfänger
őstag
válasz
BE4GLE
üzenetére
Senki sem vitatja el tőled, azt a sok jót, ami történt veled. De nem csak Jahveval kapcsolatban vannak ilyen élménybeszámolók.
Kivel kapcsolatban vannak még az igaz élő Istenen kívül ilyen beszámolók?
Kinek a nevében van olyan erő és hatalom,hogy az Ő nevére minden térd meghajlik?
Mesélj,figyelek. Kinek a nevében tudsz gyógyítani és ki az aki meghalt az emberek bűneiért? Melyik más "vallásban" van mégegy ilyen,hogy egy tökéletesen bűntelen ember letette az életét a világ bűnéért és elszenvedte a sebeiben az emberek betegségei el lettek hordozva helyettünk és az Ő nevében van szabadság és üdvösség? Mondjad,figyelünk. -
Anfänger
őstag
válasz
BE4GLE
üzenetére
Nem érzed,ha szerelmes vagy? Soha nem érezted a szíved vágya kapcsán fizikálisan a szívedet?
Én szó szerint értettem,hogy Isten a szívemböl kifelé szólt hallható hangon,amit minden sejtem is hallott,halottak a csontjaim,és minden porcikám,kivéve a fülem.
Ez szó szerint fizikális volt.
Kardiológusra nincs szükségem,mert Isten igéjének hiszek,Jézus sebeiben én meggyógyultam,tehàt egészséges vagyok.
Sőt mitöbb.... Áldott,szent,tiszta, feddhetetlen,bűntelen,és szabad.Felültettem Jézus Krisztussal Őbenne a mennyekbe. Tehát kardiológus nekem hiába mondana mást,számomra Isten Igéje az Igazság. Így lehetek Krisztusban. És ezért vagyok áldott stb stb....
És mindenki másnak is egyedül Jézus Krisztus tud szabadsàgot adni. Ember engem meggyőzni nem tud,mert Isten Igéjét veszem alapul,az számomra az Igazság. Dicsőség Istennek! -
BE4GLE
aktív tag
válasz
Anfänger
üzenetére
Nem, nem érzem. Ha te "fizikailag" érzed a szívedet akkor mielőbb konzultálj egy kardiológussal. Eszembe se jutott, hogy ezt te szó szerint érted.

-
Anfänger
őstag
válasz
BE4GLE
üzenetére
Te nem érzed a szívedet? Ha valamit tiszta szívből kívánsz,nem érzed a szívedet? Vagy ha valakit tiszta szívvel szeretsz,nem érzed fizikálisan a szíveddel?
Ha nincs benned tisztesség,állandóan hazudsz az embereknek,nem tartod meg soha a szavad,akkor lehet az,hogy nem érzed a szíved. Ilyenkor a szíved vádol.De ez fizikális és nem metafora.
Ha tévedtem volna,soha nem történt volna semmilyen csoda az életemben. Pedig rengeteg csoda történt ami mind Istent dicsőíti. Róla tesz tanúbizonyságot. Minden dicsőség Istent,a mennyei Apámat illeti és az Uramat Jézus Krisztust. -
Anfänger
őstag
válasz
Attila2011
üzenetére
Jézus úgy lehet a mennyben,hogy a teste megdicsőült az írások szerint.
Jézus sokakat meggyógyított,akik kérték Őt vagy hitték,hogy meg tudja tenni,hogy meggyógyítja őket.
Ha van egy szappangyár de az ember nem használ szappant,nem lesz szappan illatú. Aki elfordul a szappantól,az nem jó eséllyel nem lesz szappanos,de mondhatnám ezt a példát a vízzel is....
Tehàt Jézus minden beteget meggyógyított,akik szerették volna ezt és hittel benne. Ha te a cseh2- őt nézed és az mást mond,és te az alapján állítod,akkor azt kell ,hogy mondjam,hogy ellent mondasz az Igének,tehát nem mondasz igazat,ezzel félrevezeted az embereket,akik vágynak megismerni az Istent de nincs ismeretük még.Bátorítalak téged is,hogy ne a YouTube - ról,hírekből hallott dolgokat vizsgáld meg,mielőtt azt tovább adod,hanem olvasd el az adott információt az Isten Igéjéből és ezeket vesd össze."Pedig a Jézus által tanított ima is így szól, hogy ne a mi, hanem Isten akarata legyen meg. "
És mi Isten akarata a gyógyulással kapcsolatosan? 1 Péter 2:24
(Jézus)" Aki a mi bűneinket maga vitte fel testében a fára, hogy a bűnöknek meghalván, az igazságnak éljünk: akinek sebeivel gyógyultatok meg."
A vallás mondja azt, hogy Isten büntet ha bűnt követsz el. De ez hazugság. Az ördög és démonai okoz minden betegséget,függőséget,fájdalmat,és nem Isten.A Róm 8:34 ezt mondja:
"Kicsoda az, aki kárhoztat? Krisztus az, aki meghalt, sőt aki fel is támadott, aki az Isten jobbján van, aki esedezik is értünk"...
Tehát Isten nem saját akarata ellenére fogja meggyógyítani,hanem amit Ő elrendelt,Jézus elvégzett, ahhoz Jézus nevében jogunk van.
És Jézus hatalmat adott nekünk skorpiókon és kígyokon taposni és az ellenség minden ereje felett. Ha jól emlékszem Luk.10:19Jak 4:7 - 4:8
Engedelmeskedjetek azért az Istennek; álljatok ellene az ördögnek, és elfut tőletek.
Közeledjetek az Istenhez, és közeledni fog hozzátok. Tisztítsátok meg kezeiteket, ti bűnösök, és szenteljétek meg szíveiteket ti kétszívűek.
Ezeket ha megértjük,kitisztulhat az Istenképünk. Az Isten nekünk jót akar. Az ördög addig hazudik,ameddig azt nem hiszed,hogy nincs ördög. Vagy ameddig azt nem hiszed,hogy Isten büntet, vagy így gondolkozol:-
Engem Isten fegyelmez, vagy mert nekem ez a keresztem...
Ha az ember azt hiszi,hogy nincs sátán akkor azt gondolja,nincs is szüksége megváltóra. Ezzel tudatlanul is egyetért a sátánnal."A hajszárítód pedig lehet csak túlhevült, esetleg érintkezési probléma volt. Ne degradáljuk le Istent ennyire, hogy a világ Teremtőjét valami ócska hajszárító javító műszerésszé tesszük!!!"
Nem hevült túl,mert a feleségem mondta,hogy ha megyek haza munkából,vegyek egy hajszárítót ,mert aznap reggel elromlott.
Ez nem Isten degradálása,hanem dicsőítése.
Ezt is megteszi annak aki hisz. És sok minden mást is. Ha megérted az Igéjét,rá fogsz jönni,hogy ez éppen Őt emeli fel,Őt dicsőíti. Bizonyságot teszek róla,hogy az Igéje igaz és engem is képes használni az Isten,még ha bűnösnek éreztem is magam de hiszek benne. -
Anfänger
őstag
válasz
MageRG
üzenetére
Az utolsó mondatodra reagálva.
Egy zavarodott ember hiheti,hogy isten gyilkosságra utasítja. Méghozzá egyetlen okból.
Ez nem a biblia Istene azaz hamis isten,vagyis az ember démoni befolyás alatt van.
Nem ismeri a bibliát és azt gondolja,hogy Isten szólt hozzá. De itt van az amit feljebb írtam,ezért kell az Ige ismeret. Ha valakihez szól az Isten de az az Igével szöges ellentétben van,akkor az a sátán vagy annak csatlósa. Egy hazug nagyokat mondó száj. Ennyit tud,az embert megtéveszteni. Isten Igéje ezzel szemben egyenes és örökké megáll a mennyben.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4224
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
- Dell Latitude 7480 14" FHD IPS, i5 7300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4195, 94% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Az imát én sose tudtam hova tenni. Akik imádkoznak, azok nem bíznak Isten tervében? Úgy érzik noszogatni kell a "cégvezetőt", hogy meglegyen a várt "béremelés"? A kedvencem az, amikor a football mérkőzés előtt kezdenek el imádkozni. És ha nyernek, megköszönik Istennek. A csoda szó is elhangzik olykor. Mintha Isten valami football kedvelő dzsinn lenne. Megjegyzem, ha az imádkozásnak lenne szatisztikailag kimutatható hatása a sporteredményekre, akkor az ima egy sportszerűtlen magatartás lenne, és simán meg lehetne vele bundázni a meccseket.

A szívnek vannak fizikai reakciói az érzelmekre.