Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Digitális Állampolgárság Program
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
aktív tag
Ne írjatok nekem ma már semmit.
Javaslom a pihentető és ... alvást.
Mindenkinek nyugodalmas jó éjszakát.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
válasz Attila2011 #27991 üzenetére
Őszinte kérdés.
Te csak a test-lélek, és nem a test-lélek-szellemben hiszel?
Hidd el ebben a topikban jól felvértezett lovagok vannak.
Kijelentés: Én inkább keresztes-lovag vagyok mint nem. (erről is van mese)
Nyilvánosan bocsánatot kérek a misézésért mindenkitől akit megsértettem vele.
Nem gondoltam bele. Mondanám, hogy mea culpa de ez csak olaj lenne a tűzre.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
válasz Attila2011 #27991 üzenetére
Ha lenne tőröm megforgatnám... .
Tudod mit fejtsd ki létszíves ezt a muszlimozást."a sátán munkájának tartják."
Ez olyan szálka-gerenda ...Juteszembe a szabad vélemény nyilvánítás vice-versa, hogyan is van?
[ Szerkesztve ]
kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
válasz BE4GLE #27988 üzenetére
1."Szerelmes" vagy a véletlenszerűbe, én megutálom.
És tudod miért utálom, mert van egy olyan megközelítése az élet keletkezésének ami a véletlenszerűséget is feltételezhetőnek tartja.
Kijelentés: Élet csak élőből keletkezhet.
ÉN (fel ne hördülj, mert misét kapsz) nem tudok ebben a témában mást figyelembe venni.
A többivel most nem foglalkozom.
-
Attila2011
aktív tag
válasz kolja58 #27983 üzenetére
Ha legalább egyszer olvastad volna, amire hivatkozol, akkor Jézus maga mondja, hogy "sokakért" (Mt 20,28 vagy MT 26,28) jött, vagyis ez nem valami mindenkire ható automatikus dolog.
A kijelentésed téves, mert legfeljebb annyira vagy keresztény, mint egy muszlim. Ők is beszélnek valamit Jézusról, szerintük is az (eredeti) Evangélium Isten üzenete, de mellette számtalan olyan dolgot vallanak, ami miatt nem keresztények. Te sem vagy az.A tevékenységed pedig káros, mert egy teológiában járatlant könnyen megtévesztesz néhány keresztény elem felemlítésével, s gondolhatják, hogy milyen okkult, ezoterikus dolgokban hisznek a keresztények. Holott pont ellenkezőleg, sok nézeted a keresztények egyenesen a sátán munkájának tartják.
-
aktív tag
Idézek magamtól.
Átállok egy tudomisén világszemléletre.
Na nemár!!!
"De tudod mit, elég csak a János evangéliumának prológusát olvasni egyszer, napi rendszerességgel."
Hát miez ha nem térítési doma.
Ócska szöveg, így meg úgy meg ... ., hogy nem az. Engem te nem versz át. Húz innen a p...
( úúú nem vettem észre, hogy a vallás topikban vagyok, bo..., na ennyire azért nem)Inkább nem keresztény az eddigi álláspontod, mint igen.
Ez nem tartható érvelés. Szokatlanná a szellemtudományos tények teszik az én inkább kereszténységemet.
-
aktív tag
válasz Miklós315 #27984 üzenetére
Tudom, hogy a sorok között olvasás művészet.
Egyszer érveltem már, pont nem tudom hol, az AKASA-val.
Példa. Itt ez a topik. És mivel rögzítve vannak a hozzá szólások, pontosan visszakereshető ki, akár én mikor és mit ....
Az AKASA kozmikus léptékű"ugyan" ilyen. Pl. Pontosan "olvasható" a (beavatott) tisztánlátó részére, számára (vagy tudom is én,hogy fogalmazzak, csak zagyválok).
Tehát pontosan megtudható, hogy Jézus-Krisztus az utolsó kb. 3 1/2 évben, a keresztre feszítése és feltámadása előtt mit is mondott.
Kijelentés: Az evangélisták beavatottak voltak. Minden értelmezésben, kiemelve a szó szerint értelmezőt kívánsága azaz a szószerintiség, megleli a teljes IGAZSÁGot (felhívom a figyelmet, kívánságára).
Gyerekek, nincs miért kötelet húzni, mindenkinek hite szerint. (keress és megadatik, jól idézem?)kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
válasz Miklós315 #27982 üzenetére
Jaj nem dehogy.Csak nem akartam leírni és nem is fogom, hogy mögöttük az az "erő" áll akiről még suttogni sem szabad.Jaj nekem ha ezért ebből a topikból is kifestenek. Minden eddigi hiába volt.
Kihúztam, meg sem történt.
Kérem figyelembe venni én sem, ők meg pláne nem tudják mit zagyválok itt össze.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
Miklós315
aktív tag
válasz kolja58 #27983 üzenetére
Krisztus mindenkiért/-hez jött, de - pont a szabad akaratból fakadóan - nem mindenki vevő rá.
A Biblia tehát mindenki számára elérhető, de nem mindenkié (elutasítás/érdektelenség mozzanata)."úgy gondolom inkább nem vagyok megkülönböztethető a kereszténytől mint igen"
"Keresztény" =/= "nem keresztény".
Krisztus nem dumált "karmáról", stb....
Inkább nem keresztény az eddigi álláspontod, mint igen.[ Szerkesztve ]
"Szerintem."
-
aktív tag
válasz Attila2011 #27981 üzenetére
Visszafogom magam.
"saját szent könyvüket"
Az Újszövetség kiről szól?
Ő (álljon itt, hogy KRISZTUS az Ő) kikért testesült meg a FÖLDre?
Talán a zsidók és a muzulmánok és a ................................................................
nem az emberiség tagjai?
A FÖLDkerekségen mindenkiért. (minden élő és "holt" (most kapaszkodj meg még az ateisták anyaga is idetartozik (x. mise))
Az ateistát ne keresztényezd le, ők ISTENtelenek (mielőtt felzúdulsz, Wikipédia, a rendelkezésre álló megközelítésekből választottam, egyébként Bocsi)
Kijelentés: úgy gondolom inkább nem vagyok megkülönböztethető a kereszténytől mint igen.
Kérlek, de nem, csak ajánlom a figyelmedbe, napi egyszeri 10 oldal olvasása a János evangéliumából jót tesz a Te és mindenki más lelkének.
De tudod mit, elég csak a János evangéliumának prológusát olvasni egyszer, napi rendszerességgel.
Tudod: csak figyelem felkeltés van mert szabad akarat tisztelet van és nincs térítés.
(mivel nincs térítés ezért az inkább feljebb)kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
Ezt csak úgy ITT hagynám.
Kijelentés: A BIBLIA evangélium része, azaz Máté, Márk, Lukács és János evangéliuma Beavatási útként is értelmezhető.
-
aktív tag
válasz MageRG #27977 üzenetére
1. "osztrák származású német filozófus"
Válasz nem, nem osztrák. Csúsztatás azért mert .... .
2. "Reinkarnáció"
Így általános, pontosításra szorul.
3. (tudom, hogy "összeesküvés elmélet".)
"forrás: ChatGPT 3.5" nem megerősíthető és nem is cáfolható az a megközelítés, hogy a "tulajdonosi" köre .... .
Örülök, hogy a kutatásod (szurka: bár felületes) de akár a további diskurzusok közös kiindulópontja is lehet. ( tudjátok, sőt már a könyökötökön jöhet ki: tisztelem a szabad akaratot)
(fel hívom a figyelmedet ha nem "menekülsz" beszippant a SZABADSÁG"kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
MageRG
addikt
Ezt csak itt hagyom:
Az antropozófia Rudolf Steiner (1861-1925), az osztrák származású német filozófus, okkultista és szellemi tanító által alapított spirituális filozófia és vallási irányzat. A szó görög eredetű: "anthropos" az emberre, "sophia" a bölcsességre utal.
Az antropozófia egy széleskörű tanítás, amely az emberi szellemi fejlődésre, az oktatásra, az orvoslásra, a művészetre és más területekre kiterjed. Noha az antropozófia gyökerei az ezotérikus és okkult tradíciókban találhatók, Rudolf Steiner azt állította, hogy az ő tanításai a tudományos megközelítés és az intuitív-szellemi élmények egyesítésére törekszenek.
Néhány alapvető jellemzője az antropozófiának:
* Reinkarnáció és karma: Az antropozófia elfogadja a reinkarnáció és a karma eszméit, amelyek szerint a lélek többször visszatér a földre, és az egyes életek cselekedetei hatással vannak a jövőbeli sorsra.
* Szellemi világok: A tanítások szerint létezik egy szellemi világ, amely befolyásolja a fizikai világot, és az antropozófia arra ösztönzi az embereket, hogy fejlesszék ki saját spirituális képességeiket és kapcsolódjanak ezen szellemi dimenzióhoz.
* Waldorf-pedagógia: Az antropozófia szerves része a Waldorf-pedagógia, egy alternatív oktatási rendszer, amelyet Steiner alapított. Ennek az oktatási módszernek az alapja az egyéni fejlődés tiszteletben tartása és az iskolások szellemi, érzelmi és fizikai egészégének támogatása.
* Antropozofikus orvoslás: Az antropozófia kiterjed a gyógyászat területére is, ahol antropozofikus orvosok szellemi megközelítéseket alkalmaznak a betegek gyógyítására.Az antropozófia népszerű kisebb közösségekben és a Waldorf-intézményekben, és továbbra is vonzza azokat, akik érdeklődnek a spirituális fejlődés, az oktatás és az egészség területei iránt. Azonban érdemes megjegyezni, hogy az antropozófia nézetei és gyakorlatai nem mindenki számára elfogadhatók, és a vallási és spirituális területen széles körű megítélés és vélemény létezik róla.
forrás: ChatGPT 3.5"What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
aktív tag
válasz Miklós315 #27972 üzenetére
"zagyválás"
Figyelmedbe ajánlom a mozaikok összerakását."antropozofikus," "szinkretista válogatás mozzanatát vélem felfedezni."
Kifejtenéd mi alapján "vélem felfedezni." az antropozófia tárgykörében.
( vedd figyelembe, hogy nagyon finoman álltam a kijelentésedhez, na persze meg van rá az okom, márt egy AI-s topikból "kifestettek".)kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
Monológ .
Történt egyszer (ez egy magyar mese, a magyar mese arról híres, hogy- talán- legközelebb van a valósághoz) az óperencián és az üveghegyen is túl a kerekerdő szélén.
Tehát: Nem is olyan régen a szellemvilág ISTENi részén összegyűltek az angyali seregek a kerubok kérésére és vezetésével.
Tudva levő, hogy az angyalok ugyan úgy vizslatják a földet, hogy az emberekkel mi történik mint az emberek az eget. (hogy valamilyen útba igazítást kapjanak-mármint az emberek-)
Megszólal az egyik fő angyal: hát nézzétek már milyen bénák, a saját hajuk húzgálásával akarják magukat kiemelni a "saját"sz@rukból. Hát ez kisbarátom (mondja egy másik főangyal) nem fog menni. Mosolygás, röhögés, és egy kis jajveszékelés is van az angyali gyülekezetben. Összesúgnak a kerubok(nagybetűvel kellene írnom) tehát összesúgnak, maguk között egyhangúlag döntene, segítség kell. Összehívom a "tanácsot" és összehívta. Így kezdte: hát ti is, a saját szemetekkel látjátok, ezek a "düdöséletben" sem lesznek képesek kikecmeregni a saját sz-ból.
Felzúdultak többen is: hát kéremszépen ez a szabadságuk ára. Kellett volna nem "szembepisilni". Ők akartak Istenek lenni és leszakították a fáról az almát. Pedig tudjátok azt bizony nem letvóna szabad nekijük. Megszólalt a fő kerub. De hát megkaptak érte amijár. Kiüzettek a paradicsom. De hát van bennünk "emberség". Nem nézhetjük tétlenül.
Igazából, hosszú távon nézve (ez az örökké valóság) nekünk sem jó ha "odavesznek".
Hangok innen is meg onnan is. Mit tegyünk, mit tegyük. A kerubok megint elkezdtek susmusolni. Susmus-susmus, egyhangúlag döntöttek . Tudjátok eddig is, azokkal akik a legközelebb álltak hozzánk (szerk.: a beavatottak) csöpög tettünk nekik tudást a megoldáshoz. (szerk.: az ember Heurékának (tudósok) vagy imaginatív, inspiratív néha intuitív (művészek pl. Leonardo da Vinci, zeneszerzők pl. Liszt Ferenc és nagyon sokan mások) módon élték meg az angyali (végső forrás ISTENi) segítséget.
Segítsünk nekik. (szerk.: a segítség hogyan-ja, mikéntje, a milyen tudás legyen kérdésre a válasz, a kerubokban megszületett .) Hangok: na ne már (szerk.: egy.két-több, szabad angyal ki leste a kerubok beszélgetését, a vezetésükkel egyre hangosabb lett az ellen tábor). Na ne már és elkezdték susmusolni: tudjátok mit akarnak ezek: susimusi, susimusi. Rendben mondta a főangyal. Szavazzunk. Tartózkodás, nincs mondta. De hát máskor mindig volt. Most nincs.
Szavaztak: Egy elenyésző kisebbség (szerk.: a szabad angyalok közzül is csak kevesen). Nemmel szavasztak. Végleges kérdezte a fő kerub. Néhányan változtattak az álláspontjukon. Punktum. És akik nemmel szavaztak, kiűzettek a paradicsomból.
Ahogyan a földhöz közeledtek mind megfogadta, hogy az ember ezért (mármint a kiűzetésükért) felelni fognak.Itt élnek velünk a XX. század kezdetétől.
-
aktív tag
válasz Miklós315 #27972 üzenetére
Mit szeretnél?
Isten félő ember vagyok, aki hisz a szabad akaratban, aki az ateizmust a szokványos hit rendszerekhez sorolja és a lényeg: nem akarok hit térítő lenni.
Egyszerűen egy elsőre mindenképpen szokatlan világszemléletre ( amiben az ember nincs kiszakadva a természetből mert a saját természete megismerésével vissza talál oda) szeretném a figyelmetekbe ajánlani.
Tudtad, hogy nem is olyan régen még aki a beavatás titkairól csak utalást tett beavatatlannak azt megölték. Hálistennek ez már nem áll fenn.
Az én szószátyár magatartásommal már többszörösen elveszítettem volna a fejem.
(Ja ez nem is tartozik ide.)kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
Miklós315
aktív tag
válasz kolja58 #27969 üzenetére
A tradícionalista, antropozofikus, stb. irányzatokban én a szinkretista válogatás mozzanatát vélem felfedezni.
Semmi önállót nem mutatnak fel, hanem a létező nagy vallási narratívákból csipegetve halandzsálnak valami túlmisztifikált (inkább érezhető, mintsem megérthető) "állítást", amik ilyesformán nagyon képlékeny és egyéni értelmezést eredményeznek. Nem is lehatárolt, koherens rendszerek.
Ez a "zagyválás" alapja.A másik része, hogy nem igazán a partnerre reagálva, követhető gondolatmentet prezentálsz, hanem csak csapongsz valami utalásjellegű válasszal, ami így még ködképzővé is válik.
Röviden: nehezen érthető, amit közölnél.
"Szerintem."
-
aktív tag
válasz Attila2011 #27970 üzenetére
Tegyük fel, hogy kétféle ember van ha feltesszük a hiszel ISTENben kérdést.
Erre az válaszolom hiszem ISTENt.Az ezotériában rengeteg szellemtudományos igazság van.
A szellemtudomány művelője nem hiszi hanem tudja az ISTENt megtapasztalta létezését a FIÚn, KRISZTUSon keresztül.
Ha megakarom magam nevezni: Hétköznapi, botcsinálta szellemtudományoskodó vagyok. Be kell valjam a feleségem az oka mindennek. Talán a 40., születésnapomon egy könyvvel akart kedveskedni. Válogatott. Leesett egy könyv (nem leverte). visszatette. aztán újra meg újra. Elhozta és átadta.
Rudolf Steiner egyik könyve volt.
Tovább is van mondjam még?kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
válasz Miklós315 #27967 üzenetére
" zagyválsz. " Ezt a véleményt mindennapi megfogalmazásban használod, vagy tudományosan, érveléssel is alátudod támasztani?
A szellemtudományról mit hallottál?
"Jelenleg értelmetlennek találom azt - bármi is legyen ez -, amit művelsz.."
Kérdezem. ISTENnel milyen a viszonyulásod amikor látod (ha van Kárpátaljai rokonod, ismerősöd érzed is) a két zajló háború szörnyűségeit azaz értelmetlenségét.
És mit mondanál rám ha értelmet magyaráznék a háborúba?
Ja nem válaszoltam.
De még is, mert talán már a legelején kitértem arra, hogy azért jövök a vallás topikba mert a világszemléletem ide való.
Nem a szellemtudományt hozom ide hanem azt ahogy a mindennapokban hitként megélem. Egyébként határozottan nem gondolom,hogy sokkal zagyvább az én disputám mint bármelyikőnké itt. Ha mégsem így van sűrű elnézést.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
Miklós315
aktív tag
válasz kolja58 #27966 üzenetére
Kéretlen kommentárom a "hosszú, szükséges bevezető"-höz:
felesleges köröket futni a hogyant illetőleg. Ki így, ki úgy nyilatkozik meg, és mindenki minden esetben - az ellenkezőjének feltüntetéséig - a saját vallott nézetét fejti ki megnyilvánuláskor ("éppen akkor úgy gondolja, hogy...").A tartalom lényegesebb (de valóban nem kizárólagos), a tartalommal (tartalmaddal) viszont gondjaim vannak: zagyválsz. Nem tűnik letisztultnak (kisebbik baj, hisz "úton vagy" (mind úton vagyunk amúgy)) és nem tűnik nyílt/érthető kommunikációnak - ködösítesz (vagy akaratlanul vagy akarva).
Ez nehézzé teszi az értelmezést és így a kommunikációt.
Számomra az sem derült ki eddig: mit is akarsz, mit csinálsz itt éppenséggel?
Jelenleg értelmetlennek találom azt - bármi is legyen ez -, amit művelsz..."Szerintem."
-
aktív tag
Eljött a monológ írás ideje.
Eddig sajnos elkerülte a figyelmemet, hogy amit kijelentő módban mondok vagy írok az sértőnek érezhető, elsősorban a kijelentő mód miatt. ( köszönöm a lányomnak)
Picit járjuk körbe.
Egyszerű "neveltetésű" gyerekként az 1x1-n nőttem fel.
Eljutottam a szabadság vágyáig. Úgy döntöttem, hogy akarom a szabad akaratom.
Mivel akarom (és én sem vagyok különb a "deáknévásznánál") ezért megadom másnak is.
Ebből következik amit mondok vagy leírok az alapja nem a "számonkérés" (hát nem érted te egy fülű) hanem a figyelembe ajánlás.
Tehát mindent amit írok nem egyéb mint figyelembe ajánlás.
Ezt már az elején tisztáznom kellett volna.
Szíves elnézést kérek Tőletek.
(hosszú, szükséges bevezető)A téma a gondolkodás.
Ami nincs a szellem világ idea szférájában az nem gondolható el.
Ez a szféra (mint a többi) az ISTEN teremtése és egy idejű a teremtéssel, azaz akkor teremtetett mint amikor minden.
Ha ez az érvelés megállja a helyét azaz védhető akkor a gondolat van.
Tehát minden ami a teremtett világban VAN az van. (VAGYOK aki vagyok, mise)
A teremtés szellemi folyamat, a fizikai világ igen sok feltétel rendszernek teljesülése után keletkezett. A szellem és az asztrál (stb.) világ tartalmaz olyan tényeket, lényeket amik, akik a fizikai világra hatással vannak de a fizikai eszközeinkkel, mindennapi tudatunkal nem megismerhető. Vannak olyan emberek akik ezeket a világokat érzik, csodák történnek velük és komoly iskolázás, beavatás után látják is.
Vissza gondolkodáshoz.
A gondolat van a szellem világban. A szellem világ az ember agyán keresztül kommunikál az emberrel. A gondolat megszületik az ember szeretné a gondolat értelmét megismerni ( mert alapból azaz a teremtésben így lett teremtve). Elindul a megismerés útján. Tapasztal. A gondolataival visszacsatol a szellem világba. Az ott lévő lények ideákat teremtenek. Az ember elgondolhatja ezeket ... Semmi sem állandó csak a változás, azaz örökké tartó teremtés. Ha akarod úgy is mondhatom: Isten vagy hiszen teremtessz.(figyelem!!! minden felelősségével) Pontosabban az ember, ISTEN társa a teremtésben.
Vissza a gondolathoz.
Ha elfogadható, hogy a gondolat van, akkor olyan nincs, hogy NINCS.
Azért használjuk a nincset mert a közeli fizikai világunkban nem tapasztalunk valamit amit egyébként eltudunk gondolni vagy hitünk van hozzá.Szünet.
-
aktív tag
válasz zolivissza #27964 üzenetére
Kiváló idő ez az elmélkedésre.
Nekem meg a monológ írására.
Már megálmodtam (úgy sem tudtam aludni) a következő témát.
Addig is viszlát-viszlát ahogy egy fülbemászó magyar dalban van.
-
senior tag
isteni csend
amor fati
-
aktív tag
Monológ '. És életszerű.
Köszönöm ISTENnek, hogy lehetőséget adott egy nézeteltérés tisztázására a szülő- gyerek nevelés kapcsán. (TESCO-Zsömle eddig nem jött át ide, ezért is monológ)
Ő helyesen állítja amit állít. Csak olyan kontextusba helyezi ahol csak rész igazság, aztán ezt felnagyítja, hogy csak ez ami az oka, hogy ...(megtalálod ha érdekel).
Érvelésem alapja. (előfeltétel rendszer)
Ha és amennyiben igaz, hogy:
1. Az ember test-lélek-szellem egysége.
2. A szellem határozza meg a felépítményét.
3. A szellem inkarnálódik a testbe.
4. Az anya-apa szerelme ( vagy nem, ez külön "mise" sok-sok kérdéssel) ad lehetőséget a test ISTEN terve szerinti kialakulásához, az inkarnálódásra.
5. A szellem világban létező szellem szabad, azaz az akarata is szabad.
6. Szabad akarata szerint választ szülőpárt.
7. A szellem tisztában van a biológia összes tényével.
8. Elősegíti ("összeboronálja") a neki megfelelő emberpárt. (másik "mise")
9. A szabad akarat mindenképpen nem sérül. (3. mise)
10. A test DNS-e tudományosan vizsgálható, a konkrét tárgyban a tudomány igazságokat állapít meg.
11. Eltérve a szigorúan vett előfeltételektől a tudomány is "csak" spekulál. (hiszi amit hinni akar).
12....
Megismerő (gondolkodó-értelmet kereső) lényként az ember (bocsibocsibocsi ha valakit megsértettem) nem állíthatja teljes bizonyossággal, hogy a szülő a hibás a gyermek bármikor (ideértve az anya méhében tartózkodást is (ikszedik mise), bármilyen tettéért.
És megér néhány misét, és a környezeti hatások amit nem tud befolyásolni mert még járni sem, beszélni sem csak sírni tudd. Addig az ISTEN a tenyerén hordja. (angyali seregek vigyáznak rá)
(hosszú lett, a végére a könnyem is kicsordult)
Annyit mondhatok: igen csak .....
-
MageRG
addikt
válasz kolja58 #27954 üzenetére
"az ateistának most mondom: ő az anyagban és a matematika fennhatóságában hisz túlzóan"
Elnézést professzor úr, de az ateizmus nem ez.
Csak azért mertem szólni, hogy nehogy az egymás mellett elbeszélés hibájába essék a professor úr."What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
aktív tag
Olvasva a téma( vallás) interpretációit (rendes, topikos beszélgetéseket) nekem úgy tünt sok benne a monológ és az egymás megnemértéséből fakadó úgy nevezhető egymás mellett elbeszélés.
A monológ bevett színpadi fogás ha nincs elég színész, vagy kevés a "gázsi". (bizonyosan lehet más oka is).
Mivel vallás örökértékű téma és bármikori idő, diskurzusai határtalan tanúsággal szolgálhatnak, az elérhető hozzászolásokhoz én is teszek hozzá egy szemléletet.
A szemléletem hibrid.
Azért mert nem gondolom, hogy más iskola rendszeren nőttem fel attól akivel monologizálni fogok és mégis nehezen elfogatható az antropozófia alapjaira épülő hitem.
Attól hibrid, hogy hit. Az antropozófus tisztánlátó. A valóságot látja. (pl. a nyakadon ülő ördögöt is). Mivel a valóságot látja így sok olyan kijelentése lehetne itt amit nem támasz alá érvekkel. Egy kicsit kilógna a "sorból".
Tehát miért is hibrid? Mert az antropozófia tényeit átlagos, kisiskolás módon vettem magamhoz. Azaz nichs meditatív szellem világ "járás" ami a tényeket alá is támasztaná.Tehát nem gondolom, hogy különbözőek lennénk olyan nagyon.
(az ateistának most mondom: ő az anyagban és a matematika fennhatóságában hisz túlzóan).
Hosszú lett a belépő (a 2. is).
Nemsokára jön az első monológ.
-
aktív tag
Mellesleg https://prohardver.hu/tema/vallas/hsz_78-78.html ez a rendes kommunikáció része? (még csak eddig jutottam kutatva a rendes kommunikáció után, mert mégis csak érdekel a téma)
-
aktív tag
válasz zolivissza #27950 üzenetére
Az igazság felszabadít.(nagy betűvel kellett volna írnom)
Az igazság forrása az ISTENi szeretet (ezt is).
Bármilyen formában nyilatkozik meg(az IGAZSÁG): gondolat, szó, írott szó pozitív energiát sugároz.(ezért nem lehet energiavámpír).
Hogy milyen utóélete van az már rengeteg tényezőtől függ.
Hogy mit tesztek vagy nem tesztek az elsősorban rajtatok múlik.Mi a rendes kommunikáció? Mi itt a rendes kommunikáció?
Nem akarok rávezetni senkit semmire. Már csak azért sem mert kijelentem,hogy nekem szabad akaratom van oszt kész.
Neked is legyen ha akarod.
Akármilyen muszájból nehogy má kommunikálj nekem-velem.
Köszönöm abból inkább nem kérek.
Velem szemben inkább viselkedj úgy mintha lenne szabad akaratod.
Vagy sehogy. Döntsd már el végre.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
MageRG
addikt
válasz kolja58 #27947 üzenetére
OK, nyilván ez félreérthető volt. Vannak morális intuícióink, empátiánk, nem minden társas viselkedés kényszer.
Viszont ez a mondatod érdekes:
"...én szabad akaratból kívánom tenni."
Vagyis az a vágyad, hogy jobb ember légy?"What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
senior tag
-
aktív tag
válasz zolivissza #27948 üzenetére
Jé a zolivissza úgy viselkedik mintha alpári lenne, pedig dehogy,
ő nem lehet az, az kizárt.(Ez volt a kő nem a kenyér.)
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz zolivissza #27942 üzenetére
tudod mi az a muszáj? a boci szája. és tudod mi az empátia? nem, de nem is érdekel.
amor fati
-
aktív tag
válasz MageRG #27944 üzenetére
Meg lep, hogy olyasmit is feltételezel az írásomba amit nem is írtam.
Nyugodtan szólok, ha akarom nincs muszáj.
(Halad a vonat. A benne lévő ember tiszta erejéből tolja azonos irányba a vonatot.
Látjátok milyen erős vagyok. A mellette lévő öregember így szól csak így tovább fiam.
Nemsokára Pestre érünk.)
Attól,hogy azonos cselekedetet végzek mint az általános társadalmi elvárás vagy egy hit rendszer szerint is úgy van az Én cselekedetem lehet nem muszájból.
De ha Te muszájból vagy jószándékú netalán még együttérző is kívánom, hogy mások is vegyék fel ezt a muszáj viselkedés formát.
Rám ne erőltesd én szabad akaratból kívánom tenni.Köszönöm az aggódó szavaid, akár még igazad is lehet.
Megerősítem.
Miért teszem? Mert ezeknek az igazságoknak is itt a helye.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz zolivissza #27942 üzenetére
Már csak az a kérdés kedves zolivissza te hol vagy?
És valóság-e amit gondolsz, hogy hol vagy.
Persze mivel a gondolkodásod is szabad ezért akár a képen kívül is lehetsz.
Aztán ez megint kérdéseket vetne fel ezért ....kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
senior tag
amor fati
-
aktív tag
válasz MageRG #27939 üzenetére
Triviális leszek.
Vágyom egy (konkrét) gyönyörű nőre.
Úgy gondolkodom, hogy őt muszáj nekem megkapnom.
De lecsillapítom a vágyamat is meg a muszájságot is, mert tudok a sors működéséről.
Ha el van rendelve úgy is az enyém lesz.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
Felteszem a kezem. Lépjünk ki ebből a méricskélésből.
Úgy gondolom bebizonyítottam, hogy tisztán játszom, nem cinkelt lapokkal.
Itt fogok maradni és a témákhoz befogok szólni.
A gondolataimat kifogom írni magamból.
Amit ténynek tartok, úgy fogom közölni.
Most már tudod, hogy szabad akaratodból vagy elolvasod vagy nem.
Ha kommentelsz rá én is.Miért teszem? Mert ezeknek az igazságoknak is itt a helye.
Szóval elég a méregetésből. Most már tudod, őszinte és tiszta nameg jó szándékú játékos vagyok.
Hajrá Magyarok.[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz BE4GLE #27936 üzenetére
Na látod, csak egy hajszál választott el attól, hogy kibökd "ez baromság".
Az idő, a távolság relatív, nem abszolút mennyiség.
Az ember a megismerésének irányához alkotja a szerszámait.
Mivel bizonyítod, hogy a fény a másik univerzumban a te viszonyítási alapod szerint halad?
Ha lehet úgy, hogy akár nem is, akkor mi is van a fényév távolsággal.
Ne gondol, hogyolyan baromság(bocsi ezt nem írtad) az üstökös példa nem elgondolkoztató. A fekete lyukat nem is említve.
Szóval nem kevesebb és nem több a te tudásod bármelyik hit rendszernél.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
BE4GLE
aktív tag
válasz kolja58 #27933 üzenetére
Hitem szerint? Mivaaan?! Az eget bárki ellenőrizheti egy űrteleszkóppal. Ezzel szemben Isten létezése nem csak ellenőrizhetetlen, de egyenesen bűn megkérdőjelezni. Az univerzum méretét, korát nem bűn megkérdőjelezni. Sőt, elismerés jár érte, ha felfedezel valamit. És egy sor másik ember fogja ízekre szedni az eredményeidet, ha mégis hibáztál.
Folyton előjön ez az érvelési hiba a topikban, hogy az élet komplex, tehát szüksége van alkotóra (Isten). De az alkotó maga is komplex, tehát neki is kell alkotó, az alkotó alkotójának is... és így tovább, és így tovább.
Redmi Note 9 Pro
-
aktív tag
-
aktív tag
válasz kolja58 #27929 üzenetére
Ezt sértőnek is veheted, ezért egy cseppnyit leírok abból amit még nem érintettem.
Az állat csoportoknak úgy nevezett csoport Énjük van. Ez az Én dönti el mi történik a konkrét állattal. Pl. a kutya megtámad vagy hozzád dörgölőzik.
Mivel az állat nem gondolkodó lény az ösztönei vezérlik.
Mi van az emberrel? Az ember felépítése: fizikai test, éter (de inkább élet) test, asztrál test és az a bizonyos Én. Soroljam még? (ez jóval kevesebb a jéghegy csúcsánál)
Ki az energia vámpír? (csak a sokktól védelek (amit a rengeteg új információ okozna), hogy ha lehet ne szakadjon meg a beszélgetés)
De persze te már döntöttél.
Energia vámpír honnan a hócipőből rántottad ezt elő?[ Szerkesztve ]
-
BE4GLE
aktív tag
válasz kolja58 #27930 üzenetére
Kösd be a szemed és dobálj nyilakat egy darts táblára. Garantálom, hogy egy nyíl a közepébe talál, csak sokáig kell dobálnod. Bőven volt ideje kialakulni élhető bolygónak és rajta az életnek is. Év milliárdokról beszélünk. Csak a mi galaxisunkban csillagok százmilliárdjai vannak. A megfigyelhető univerzumban pedig ennek a több trilliószorosa.
Redmi Note 9 Pro
-
aktív tag
válasz BE4GLE #27927 üzenetére
Ha statisztika a hivataloknak jó. Utólagos magyarázkodásra.
Ha tudsz a 999 eseményről 100% az esélyed, ha nem 50-50%.
Minden más nem logikus.Az Ősköd elméletben a véletlen próbálkozik a véletlennel.
Ha jól emlékszem ezzel magyarázott az anyag mindenhatósága.
Ez csak csúsztatással védhető meg, tiszta (előfeltétel nélküli) logikával nem védhető.[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
-
senior tag
-
aktív tag
válasz zolivissza #27921 üzenetére
Nem gondolom, hogy bármit is kell tudnod tőle.
Tudod szabad akarat, amiben hiszek, Ő tudja, hogy van.
Azt is elmondja a könyvben, tudományos alapossággal hogyan érthető meg.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
válasz MageRG #27916 üzenetére
Ezt már megbeszéltük.
Mindenki inkább a saját gondolataiban él mint a fáradságos másik megértését választaná.
A szándékom inkább meg van a másik megértésére mint nem.
Pontosítanunk kell hogy egy konkrét madárról vagy általában a madárról szól a kérdés.
Általánosan igen, konkrétan nem.(ezt én nem feszegetném a helyedben.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
senior tag
-
aktív tag
válasz zolivissza #27914 üzenetére
Nem a könyvből való, Steiner szavait szükséges pontosan idézni.
A tudomány az tudomány, pongyolaságot nem enged meg.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
BE4GLE
aktív tag
válasz kolja58 #27913 üzenetére
Valóban vannak olyan komplex rendszerek, amiknek a viselkedése nem kiszámítható. De a kiszámíthatatlanság más kérdés mint a determinizmus. Továbbá, ha van valamire egy ezrelék esélyed, és ezerszer megpróbálod, akkor nem véletlen, hogy egyszer összejön.
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 9 Pro
-
MageRG
addikt
válasz kolja58 #27906 üzenetére
Szerintem meg nem ugyanarról beszélsz, amit BE4GLE felhozott.
Egyetérthetek veled abban, hogy a nincs előre eldöntve minden, és mégis gondolhatom hogy nincs szabad akarat.
Egy madár, amikor kiválasztja a fát ahova fészket rak, szabad akaratát gyakorolja?"What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
senior tag
-
aktív tag
válasz BE4GLE #27911 üzenetére
Megpróbálom hátha leesik.
A hit-remény-szeretet az ember alapvető tulajdonsága, vallásosságának része.
Először és alapból az ISTENnek volt oka, hogy ilyennek teremtette az embert.
Az ember oka a létezéséből származtatott.
De igen!!! Igazatok van!!! Az ISTEN az oka mindennek ezért determinált minden emberi cselekvés.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
BE4GLE
aktív tag
válasz kolja58 #27904 üzenetére
"Hit-remény-szeretet. (ha már vallás topicban vagyunk)
Nem működik szabad akaratunk nélkül."Akkor megpróbálom így. Hátha leesik.
Ok nélkül hiszel Istenben?
Ok nélkül reménykedsz valamiben?
Ok nélkül szeretsz valakit?Ha ezeknek nincs oka, és szabadon dönthettél volna úgy is, hogy nem hiszel, nem reménykedsz, nem szeretsz, akkor pusztán a véletlen műve, hogy mégis hiszel, reménykedsz és szeretsz?
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 9 Pro
-
aktív tag
válasz zolivissza #27895 üzenetére
Juteszembe.
A Wikipédia általános forrás???kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
válasz zolivissza #27905 üzenetére
A víz felett nem különben.
-
aktív tag
válasz MageRG #27902 üzenetére
Ezt (Nem csak ad-hoc cselekszenek.) nem tudom miért hozod fel.
Ha arra gondolsz ahol a cselekedetet megelőző pillanatról van szó akkor valami nem ment át. A döntés megalapozták azok a gondolatok amik az ó-új-szövetség megismerési kísérletében keletkeztek. ( a Korántól inkább 3x hátrébb lépek)kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
senior tag
az életem végéig kibírom a víz alatt
amor fati
-
aktív tag
válasz MageRG #27901 üzenetére
Hit-remény-szeretet. (ha már vallás topicban vagyunk)
Nem működik szabad akaratunk nélkül.
Nagyon szívesen elgondolkodok a determinisztikus levezetésen.
Az a kérésem, hogy a gyermek megszületésétől kezdjük csak.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
MageRG
addikt
válasz kolja58 #27899 üzenetére
Majd' mindenhol a törvény arra alapszik, hogy az emberek számolnak a következményekkel és ez befolyásolja a jövőbeli döntéseiket. Nem csak ad-hoc cselekszenek.
Vagyis pontosan arra, amit BE4GLE is mondott.
Szerintem ideje lenne átgondolni hogy mi a baromság..."What is bravery, without a dash of recklessness!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest