Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#14840) Algol válasza Integrator (#14836) üzenetére


Algol
senior tag

Összekötik a tápegység 24-es ATX csatlakozóján a zöld vezetéket egy feketével, ezzel bekapcsolják a tápot. Majd komparátorok hasonlítják össze a táp 12V-os, 5V-os és 3,3V-os kimeneteinek feszültségét egy referencia feszültséggel. A komparátorok kimenete logikai hálózaton keresztül LED-eket vezérel.

Az általad linkelt típusnak látom legkevésbé értelmét. Csak arról ad információt, hogy az egyes feszültségek tűrésen belül vannak-e. Ennyi pénzért már kapsz olcsó digitális multimétert, azzal a feszültségek konkrét értékét is leolvashatod.

Például ilyen fajtának már több értelmét látom, egyszerre mutatja a tápegység összes feszültségének értékét. Persze ez drágább.

És azt se feledjük, hogy bármelyik fajtát is használod, az terheletlenül méri a tápegységet, így csak korlátozott információt nyújt. Nemrég egy táp +5V(SB) kimenetét terheletlenül még épp megfelelőnek mértem, de rádugva az alaplapot, már csak 3,6V-ot tudott leadni, nem is indult vele az alaplap.

Egyébként a drágább teszternél is megfontolandó, hogy jobban jársz, ha az árából multimétert veszel, mert azt többféle célra is használhatod.

Üdv: Algol

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.