Hirdetés

Aktív témák

• Sianis

addikt

válasz GD #477 üzenetére

gondoltam rá hogy kellene cron-ba egy pár soros script ami időnként a legfontosabb filekról:
    fstab, host,mplayer config,stb.. csinál egy .tar-t

Nem tudom te hogy vagy vele, de nekem ha összeállt a fstab, mplayer config, akkor nem nagyon van hozzányúlva. Ha esetleg mégis védeni akarod, akkor megteheted azt, hogy csak root írhassa, többiek csak olvashasság a számodra fontos configokat, így ugye a rendszer eléri, de semmilyen módon (esetlegesen valami vírus :F , ami nem nagyon van) nem tud modosítgatni. De a fontosabb rendszerfájlokat, root módon kívül amúgy sem lehetséges írni, azért ki van ez találva, nem úgy mint Win alatt, ahol alapból rendszergazda vagy, és mindent csak úgy piszkálhatsz kedved szerint...

+1pont az ubuntunak hogy a grub live módban teljesen jól visszaállítható, fedora alól sokat szívtam vele..

No igen. Mikor kicseréltem a 0.95-t 0.97-re, akkor igencsak nehezebb volt live cd-vel helyrehozni, de mégis profi módon kezelte, csak én lámultam pár helyen.

repo cache kérdésemre nagylinuxtotyikba se felelnek

Tedd fel esetleg Linuxforum.hu-n, esetleg keresd meg ott kelemengabor-t privátban, nem én mondtam :), szerintem ő tudni fogja a választ.

MOD: szövegformázás...

[Szerkesztve]

Aktív témák