Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Leírnám az én eddigi Ubuntus "életutamat".

Nem részletezett okokból kb. 2 éve az Ubuntu felé fordultam, egy Xubuntu lett az áldozat, a unity az valahogy brrr, aki ezt kitalálta...
    Mivel előtte aktívan Manjaroztam, egy kissé, hogyan is mondjam finoman, szegényes volt nekem.
    A Xubuntura rátelepítettem a teljes KDE Plasmát.
    Ez, ha jól emlékszek, ennyiből állt:
    sudo apt-get install plasma-desktop
    Így van egy KXubuntum. Annak minden előnyével.
    Ha a Plasma rakoncátlankodik, volt már rá példa, átmegyek XFCe-re, a KDe alatt is működnek az eredeti Xubuntus alkalmazások, itt most nem térek ki az egyik kedvenc megoldásomra mert esetleg azonnal főbelőnek.

A telepítés után kicsit el kell szórakozni a beállításokkal, a displaymanagerrel, hogyan, mit csináljon bootnál, rebootnál, kijelentkezéskor hogy választható legyen bármelyik munkamenet.
    Nálam így 3 van,
    Unity
    XFce
    Plasma.

Maga a KDE valahogyan külön frissülget, néha agyfrász módon mert van hogy 1 nap 2x is bombázott hogy Halló, találtam frissítést, ezért átálltam automata frissítésre.
    Így csak egy szoftverem, az Opera böngésző igényli a manuális frissítést, ezt még nem jöttem rá hogyn automatizálhatnám.
    Az egész rendszer tokkal vonóval KDE-vel mindennel szépen frissítgeti magát.

Valóban jól írták feljebb hogy az Ubi megbízhatósága+az Arch naprakészsége, és eddig soha nem hibázott a frissítéskezelő, én még nem nyúltam bele kézzel sose a folyamatba vegy nem kellett javítgatni.
    Valamint az egyik gépemen ráeresztettem a dist-upgrade-t, zökkenőmentesen frissített 18.04-ről 20.04-re.

Én nagyon meg vagyok ezzel a kevert rendszerrel elégedve.

Új hozzászólás Aktív témák