Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- 
			  LOGOUT  
 Ubuntu Linux Összefoglaló 
 Hivatalos Ubuntu dokumentáció    
 Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett: 
 -számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
 -a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
 -mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
 -eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek) 
 A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t): 
 lspci
 lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
- 

#61872278 törölt tag Felraktam a 23.10.1 Ubuntut és az létezik hogy az App center hülyeségei miatt a.deb fájlokat nem tudom telepiteni mert csak homokorazik? A Linux Mint-en kivül van kezdőbarát Linux? 
- 

kpityu2 addikt Én is a Baszmannaja utcában...  Akarom mondani én is 18.04-en tolom az egyik gépemen, mert ez az utolsó ami 4.15-ös kernellel jött ki, ami az utolsó kernel ami elindul az 5.2.24-es VirtualBoxban, ami az utolsó verzió ami elindul Windows XP-n. Akarom mondani én is 18.04-en tolom az egyik gépemen, mert ez az utolsó ami 4.15-ös kernellel jött ki, ami az utolsó kernel ami elindul az 5.2.24-es VirtualBoxban, ami az utolsó verzió ami elindul Windows XP-n. De amúgy tök jól megy rajta a legfrissebb Brave böngésző. De amúgy tök jól megy rajta a legfrissebb Brave böngésző.
- 

válasz  tordaitibi

üzenetére tordaitibi

üzenetére![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)  
- 

- 

válasz  tordaitibi

üzenetére tordaitibi

üzenetéreLehet elfelejteni a tizennyolcnullanégy mániád?   ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)  
- 

válasz  ontheground

üzenetére ontheground

üzenetéreHa ez a baj, tegyel fel egy legfrissebb Snap pythont es symlinkeld negfelelo helyekre hogy tudja hasznalni a rendszer a snapest. Hcl irigylem a memoriadat   
- 

ontheground tag válasz  stopperos

üzenetére stopperos

üzenetéreMert ez nem sima ubuntu, ez egy Linux Lite. Ez a 4.2-es verziója még nem frissíthető értelmesen nagyobbra. A másik gépemen már a 22-es ubuntunak megfelelő verziója fut, azon megy minden rendesen. Ezen meg majd karácsony tájékán csinálok egy home mentést, aztán meg nekiállok meghegeszteni újabbra. Addig marad ez. Amúgy az update-ek megszűnésén kívül, a Nicotine/Python szíváson kívül semmit se vettem észre eddig rajta. ESM-ről jönnek a security patchek, böngészők frissülnek ppa-kból. 
- 

válasz  ontheground

üzenetére ontheground

üzenetéreSzinte biztos, hogy Python, ld. Tordaitibi postjai  
- 

stopperos senior tag válasz  ontheground

üzenetére ontheground

üzenetéreMiért nem frissítesz újabb ubuntu verzióra és használod a ppa-t? 
- 

ontheground tag Sziasztok. Ha használ valaki még 18.04 LTS Ubuntu-n vagy annak valami variánsán Soulseek zeneletöltőt,(Nicotine plus), nálam meghalt a 18.04-esen kb. egy hónapja. Elindul az alkalmazás, de üres ablakkal. Szerintem a 18.04-es megszűnő támogatásához lehet köze, vagy valami Python frissítéshez, mert Python-os progi. Én regeltem, hogy az ESM infra updateket megkaphassam az Ubuntutól, első ilyen frissítés óta nem megy a Nicotine Plus alkalmazás. Van megoldás: sudo apt purge nicotine/home/user/.nicotine könyvtár töröl/home/user/.config/nicotine könyvtár törölMX Linux 19-es repójából le kell tölteni ezt,és valamelyik csomagtelepítővel felrakni :
 https://mxrepo.com/mx/repo/pool/main/n/nicotine-plus/nicotine-plus_3.2.5-1~mx19+1_all.deb
 Ezután újra be kell állítani a progit meg a megosztásokat és jó lesz.
 Ez igaz régebbi verzió, de legalább működik azóta is tökéletesen.
- 

- 

ldave félisten Köszi, egyelőre ez az X.org-os driver megoldotta a problémám, most tudom a két kijelzőt külön állítani. A két aláhúzott driver volt, ami nem volt tökéletes számomra, ha lesz időm, kipróbálom majd az általad linkeltben leírtakat. Nem tudom mit veszítek, ha nem a "gyári" drivert használom.  
- 

Esetleg ez? 
 Különös tekintettel az Nvidia driver verzióra
- 

ldave félisten Sziasztok! Próbaképp a napokban telepítettem a laptopomra a 23.10-as kiadást. Akad egy kis gondom: ha használom a zárt Nvidia drivert, akkor nem tudom a laptop és a rákötött monitor nagyítás skáláját külön állítani, tehát ha 125%-ra állítom a kijelzőt, akkor a monitor is annyi lesz, hiába hagyom 100%-on. Ha váltok a nyílt nvidia driverre, akkor viszont nincs kép a külső monitoron. Van valami megoldás erre? 
- 

- 

kpityu2 addikt A múltkor ezt a snap, flatpak dolgot már kitárgyaltuk, az a baj ezekkel, hogy maga a konténerkezelés túlságosan integrálva van. Nincs az, hogy látod, hogy itt van egy 1,5 gigás konténer és azután ha hely kell, letakarítod. A Dockerben az a jó, hogy tényleg mintha virtuális gép lenne, egy blokk az egész és saját környezete van a konténerkezelésnek és nem keveredik a normál csomagokkal. #41980 hcl: Nem független. Az OS rendszerhívásait használja. A Docker gyakorlatilag a linuxos chroot felpimpelt változata. Mondjuk Windows alatt tényleg virtuális gépként fut.   
- 

"Akkor a gyakorlatilag virtuális gépek kijelentést hogyan máshogy lehet érteni?!" 
 Pontosan úgy, hogy a "gyakorlatilag" kifejezés nem azt jelenti, hogy biztosan az 
 Olyan, mint egy virtuális gép, de nem feltétlenül az."Pont ez a "börtön" biztosítja, hogy nem csak az OS-hez nem fér hozzá, de a többi futó programhoz sem." 
 Ezt mondtam, független az OS-től, amin fut, nincs 1:1 hozzáférés.
- 

cigam titán Még mindig nem azt írtam, hogy azonos egy virtuálgéppel  "Gyak. virtuális gépek a konténerek, szóval az OS-től is független." Akkor a gyakorlatilag virtuális gépek kijelentést hogyan máshogy lehet érteni?! 
 Ha az OS-től független, akkor egy Windows-os gép Dockerében hogyan futtatsz egy linux-ra lefordított qbittorrent-et? Sehogy. Nagyon is fontos hogy mi a host OS. Mivel az OS biztosítja a program futtatásához szükséges összes erőforrást, api hívást, egyáltalán nem független tőle. Nem véletlenül vannak különböző architektúrára, és OS-re külön külön lefordítva a programok OS választási lehetőség a különböző konténerek letöltéseinél. Ez éppen olyan mintha Windows alatt natívan próbálnál futtatni egy Linux-os programot.
 Plusz attól, hogy a Docker-en belül fut a program, az csak egy "börtön". Saját szabályrendszere szerint határozza meg, hogy mennyi erőforrást használhat(legyen az fájlrendszer, hálózat, vagy memória). Pont ez a "börtön" biztosítja, hogy nem csak az OS-hez nem fér hozzá, de a többi futó programhoz sem.
 Itt egy remek, vizuálisan is könnyen megérthető leírás, hogy mennyire különbözik a virtuális gépektől. A legviccesebb pedig az, amikor az emberek sikítófrászt kapnak attól, ha Firefox vagy bármely más program snap konténerben érhető el. Ha konténerben van az a baj, ha min konténerben az a baj ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)  
- 

- 

- 

kpityu2 addikt Jó, egy qBittorrentet talán nem érdemes Dockerbe tenni, de komolyabb szervert szerintem mindenképpen. Tisztább, szárazabb érzés. Nekem volt már komplett desktop linux is Dockerben.  Webtop Webtop
- 

cigam titán 
- 

- 

cigam titán os-től  Egymástól Egymástól 
 Pont az a Docker lényege, hogy a program futtatásához szükséges összes komponenst tartalmazza. Így nem zavarodik össze az a program ami a rigófütty 1.45-re támaszkodik de egy másik már a rigófütty 1.56-ot használná, a distro-ban pedig a rigófütty 1.5 tölthető csak le. Ez sokak szemében hátrány hiszen egy komplett futtatókörnyezet akár több 10(0)MB plusz helyet foglal el a natív programmal szemben.
 Persze az is jópofa dolog, hogy csak bizonyos előre megadott mappákhoz fér hozzá, ugyanakkor adott esetben ez akár hátrány is lehet.
 A Docker konfiguráció/konténer mentése, frissítése sem evidencia. Plusz tanulást igényel, és sok gyakorlást.Persze lehet sorolni pro kontra érveket, de egy mezei otthoni szervernél nem látok rá túl sok indokot a használatára. Csak egy plusz réteg ami legalább annyi probléma forrása lehet, mint amennyire megoldást nyújt. Ha már fut a minidlna, minek a Plex? ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) 
- 

- 

kutga félisten Hölgyek/Urak! Összeraktam otthon egy kis média szervert, Ubuntu Server az alapja, egyelőre Transmission és Minidlna fut rajta, a letöltött filmeket, sorozatokat okostévén játszom le. Szeretnék még rá pár dolgot, Qbittorrentet, Plexet, Sonarrt, Radarrt, Pihole-t esetleg, ezeket korábban Openmediavault alatt Dockerrel oldottam meg, azt szeretném kérdezni, hogy egy ilyen headless szerveren mi a jobb megoldás, parancssorból telepíteni ezeket az alkalmazásokat, vagy Docker alól? 
- 

Sz_Imre senior tag Javítva lett az Ubuntu telepítő fordítása. 23.10.1-es verziószám. 
 (Ubuntu Desktop, Ubuntu Budgie, Ubuntu Desktop 23.10 Lenovo X13s Gen1)
 Letölthető képfájlok
- 

- 

gyulank addikt Vega64-et lehet telepíteni valahogy, hogy mondjuk az OBS lássa? 
- 

Gondolom, a kiadás előtti utolsó néhány nap már nagyon szoros a fejlesztőknek, és nem ilyen "apróságokkal" foglalkoznak, mint a fordítások, hanem a komolyabb bugokkal. Meg hát nem egy random jött-ment akárki ez a csávó, hanem egy Canonical alkalmazott. 
 És valószínűleg nincs is annyi ukránul és oroszul is tudó fejlesztő a közösségben, aki át tudta volna nézni őket.
 Mondjuk itt látszik, hogy voltak már szeptemberi commitjai, és azokat sem javította ki senki idáig. Szerintem ezen felbátorodva gondolta úgy, hogy a kiadás előtt még gyorsan belecsempész néhány troll fordítást.
- 

cigam titán válasz  urandom0

üzenetére urandom0

üzenetéreEz több kérdést vet fel, mint amennyire válaszol. 
 - Ennyire buta hogy lehet?
 - Ennyire nincs (minőség)ellenőrzés?Nesze neked „emberiesség másokkal szemben"... I02S3F 
 Valószínű, mert gyakran a distro készítői építik a rendszerbe, és ha mégsem tartalmazza, az user teszi fel, mert szüksége van x bővítményre.
- 

Mik vannak... 
 Az Ubuntu 23.10-es verziójának lemezképe vissza lett vonva, és jelen pillanatban a hivatalos oldalról sem tölthető le, mert a telepítő ukrán nyelvű fordítása "rasszista és homofób" fordításokat tartalmazott. A fordításokat tartalmazó commitot "Danilo Negrilo" néven küldték be GitHubra, akiről kiderült, hogy az orosz származású Semyon Rindiy az, a San Fransisco-i Canonical egyik munkatársa.
 Itt a hivatalos bejelentés: [Announcement] Ubuntu Desktop 23.10 release image is being updated to resolve a malicious translation incident
- 

I02S3F addikt Pure gnome-ot kiegek nélkül használ egyáltalán valaki? 
- 

daninet veterán Volt multkor az a gondom, hogy egy appimage nem indult, most egy másik is ezt csinálja, ugyhogy tuti nálam van a gond. A hibaüzi a következő: Gtk-WARNING **: 11:07:58.321: Could not load a pixbuf from icon theme.This may indicate that pixbuf loaders or the mime database could not be found.**Gtk:ERROR:../../../../gtk/gtkiconhelper.c:494:ensure_surface_for_gicon: assertion failed (error == NULL): Failed to load /home/daninet/.local/share/icons/ePapirus-Dark/48x48/status/image-missing.svg:Unable to load image-loading module: /usr/lib/x86_64-linux-gnu/gdk-pixbuf-2.0/2.10.0/loaders/libpixbufloader-svg.so: /tmp/_MEILbAd9s/libstdc++.so.6: version `GLIBCXX_3.4.30' not found (required by /lib/x86_64-linux-gnu/libicuuc.so.72) (gdk-pixbuf-error-quark, 5)Aborted (core dumped)
 Namost nyilván beírtam google-be, végigpróbáltam a következőket:
 sudo apt reinstall libgdk-pixbuf2.0-0javasolták, hogy szedjem ki ezeket a változókat, az appimage majd beállítja magának ha kell: 
 unset GDK_PIXBUF_MODULEDIR
 unset GDK_PIXBUF_MODULE_FILEAzt javasolták rossz az útvonal ehhez a változóhoz úgyhogy újradefiniáltam: 
 export XDG_DATA_DIRS=/home/daninet/.cache
 valahol ez után azt javasolták jobb nem beállítani az XDG_DATA_DIRS változót, úgyhogy megpróbáltam ígyis:unset XDG_DATA_DIRS sudo update-mime-database /usr/share/mime 
 sudo apt-get install shared-mime-infoHiba maradt. Természetesen a hibában megjelölt útvonalon elérhető az svg fájl, nincs semmi probléma sem jogokkal sem az útvonallal. Ha van bármi ötletetek szívesen veszem   
- 

Yerix tag Ubuntu 22.10 alatt egyik napról a másikra ez a szép hibaüzenet fogadott, sudo apt update parancs kiadása után. Tudja valaki, hogy lenti jelenségre mi a megoldás ?   
- 

- 

- 

válasz  daninet

üzenetére daninet

üzenetéreEbben se nagyon látok semmi hibát... Még olyat lehetne, hogy egy régebbi kernelt választasz induláskor, azzal milyen. 
- 

daninet veterán Itt a teljes dmesg indulástól addig, hogy elindítom a VM-et. 
 Virtmanagerben pause állásba kerül a gép pár másodperc után
 Alábbi screenshoton indult a windows és próbálta magát javítani de leállt.

- 

- 

- 

daninet veterán Tegnapi ubuntu update után kvm nem bootol semmiről   
 A win10 virtuális gépem nem indult ezért beraktam egy win10 lemezt és az sem indul. Ennél a pontnál lefagy teljesen:  
 Ez a teljes XML konfigomMit tehetek?   
- 

válasz  kevesbence

üzenetére kevesbence

üzenetéreIgen, asszem kéne nekik. 
 De akkor meg is fogtad szerintem a hízás egyik okát.Illetve az APT cache ürítése is jó tud lenni tűzoltásnak. Esetleg find-dal a legújabb file-okat kikeresni, pár percenként megnézni, mi keletkezik. 
- 

kevesbence csendes tag lsof-ra gondolsz? De ezek az újraindulással törlődnek, vagy rosszul tudom? lsof +L1 kimenete:
 COMMAND PID USER FD TYPE DEVICE SIZE/OFF NLINK NODE NAME
 mysqld 3765 mysql 6u REG 252,2 0 0 131825 /tmp/#131825 (deleted)
 mysqld 3765 mysql 7u REG 252,2 0 0 131826 /tmp/#131826 (deleted)
 mysqld 3765 mysql 8u REG 252,2 0 0 131862 /tmp/#131862 (deleted)
 mysqld 3765 mysql 13u REG 252,2 0 0 131893 /tmp/#131893 (deleted)
 apache2 3879 root 35u REG 252,2 0 0 131861 /tmp/.ZendSem.xfUKKH (deleted)
 apache2 7292 www-data 35ur REG 252,2 0 0 131861 /tmp/.ZendSem.xfUKKH (deleted)
 apache2 7420 www-data 35u REG 252,2 0 0 131861 /tmp/.ZendSem.xfUKKH (deleted)
 apache2 7436 www-data 35u REG 252,2 0 0 131861 /tmp/.ZendSem.xfUKKH (deleted)
 apache2 7476 www-data 35u REG 252,2 0 0 131861 /tmp/.ZendSem.xfUKKH (deleted)
 apache2 7493 www-data 35u REG 252,2 0 0 131861 /tmp/.ZendSem.xfUKKH (deleted)
 apache2 7498 www-data 35u REG 252,2 0 0 131861 /tmp/.ZendSem.xfUKKH (deleted)
 apache2 7527 www-data 35u REG 252,2 0 0 131861 /tmp/.ZendSem.xfUKKH (deleted)
 apache2 7555 www-data 35u REG 252,2 0 0 131861 /tmp/.ZendSem.xfUKKH (deleted)
 apache2 7557 www-data 35ur REG 252,2 0 0 131861 /tmp/.ZendSem.xfUKKH (deleted)
 apache2 7574 www-data 35u REG 252,2 0 0 131861 /tmp/.ZendSem.xfUKKH (deleted)
 apache2 7591 www-data 35u REG 252,2 0 0 131861 /tmp/.ZendSem.xfUKKH (deleted)
 apache2 7592 www-data 35u REG 252,2 0 0 131861 /tmp/.ZendSem.xfUKKH (deleted)
 apache2 7596 www-data 35u REG 252,2 0 0 131861 /tmp/.ZendSem.xfUKKH (deleted)
 apache2 7597 www-data 35u REG 252,2 0 0 131861 /tmp/.ZendSem.xfUKKH (deleted)
- 

- 

válasz  kevesbence

üzenetére kevesbence

üzenetéreNem figyeltem, akkor ez valami virtual dolog, értem. Az ncdu szerintem valós lemezfoglaltságot monitoroz. 
- 

kpityu2 addikt válasz  kevesbence

üzenetére kevesbence

üzenetéreEgy próbát megér. Nekem akkor állt le azonnal az fstrim üzenet nélkül, ha nem VDI formátumban volt a virtuális meghajtó és a host nem discard opcióval csatolta. De ez virtualbox, nem VPS. 
- 

üzenetére kevesbence

üzenetérePozítiv választ adott vissza? Úgy értem írt ki valami felszabadított helyet vagy egyből kidobott az fstrim? Mert ha azonnal leállt akkor jó eséllyel nem csinált semmit. Nekem virtualboxban van a rendszer és amikor fut az fstrim akkor a host alatt látom, hogy csökken a virtuális meghajtófájl mérete. 
- 

kevesbence csendes tag válasz  growler

üzenetére growler

üzenetéreA /var alatt vannak a webhostok, és az egyik site a feltöltött képek miatt hízott meg. Egyelőre még nem törölték a jpg és png kiterjesztéseket, jelenleg duplán vannak a webp-vel. Ezért nőtt meg annyira.  @ubyegon2, ezt igen tudom, de ezzel nem vagyok előrébb, mivel az ncdu eleve nem írja azt a +50GB többletet, nem látom sehol. És ahogy láttad, futtattam a du -hs /* parancsot is, ami szintén nem mutatta, hogy melyik mappában kéne keresni. 
- 

válasz  kevesbence

üzenetére kevesbence

üzenetéreHa már az ncdu-t használod, az adott soron enter-t nyomva kibontja a kurzor alatti mappát... Ncdu a NCurses Based Disk Usage Analyzer and Tracker Itt van help a használatához. (#41919) growler Volt már ilyen, hogy a /var-ban extreme méretűre híztak a logok. 
- 

growler őstag válasz  kevesbence

üzenetére kevesbence

üzenetére"/var"-nak nem nagy a 69GB? 
- 

kevesbence csendes tag válasz  kpityu2

üzenetére kpityu2

üzenetéreLefutott, volt újraindítás is, nem oldotta meg: /dev/vda2 175G 122G 45G 74% / @kpityu2: igen, ez VPS szolgáltatás. Nem dedikált szerver. @growler: 
 Nem látok semmit, sőt, nekem is ez volt az első, de nem látok semmi nagy fájlt.du -hs /* 425M /backup 
 0 /bin
 251M /boot
 0 /dev
 7.8M /etc
 40K /home
 0 /lib
 0 /lib32
 0 /lib64
 0 /libx32
 16K /lost+found
 4.0K /media
 4.0K /mnt
 4.0K /opt
 du: cannot read directory '/proc/2646/task/2646/net': Invalid argument
 du: cannot read directory '/proc/2646/net': Invalid argument
 du: cannot access '/proc/2679/task/2679/fd/4': No such file or directory
 du: cannot access '/proc/2679/task/2679/fdinfo/4': No such file or directory
 du: cannot access '/proc/2679/fd/3': No such file or directory
 du: cannot access '/proc/2679/fdinfo/3': No such file or directory
 0 /proc
 156K /root
 992K /run
 0 /sbin
 1.3G /snap
 4.0K /srv
 0 /sys
 68K /tmp
 3.4G /usr
 69G /var
- 

sonar addikt válasz  kevesbence

üzenetére kevesbence

üzenetéreHa jól látom ez vmi virtuál disk, csak nem dinamikus méretezéssel? 
- 

growler őstag válasz  kevesbence

üzenetére kevesbence

üzenetéreSzia! 
 sudo du -sh /var/log/*
 Mutat valahol GB nagysagu foglaltsagot?
 (Gyanus hogy valami telelogolja a rendszert.)
- 

üzenetére kevesbence

üzenetérePróbáld meg kézzel lefuttatni azért. sudo fstrim -av
- 

kevesbence csendes tag válasz  kpityu2

üzenetére kpityu2

üzenetéreSSD van a szerverben igen. systemctl status fstrim.timer 
 ● fstrim.timer - Discard unused blocks once a week
 Loaded: loaded (/lib/systemd/system/fstrim.timer; enabled; vendor preset: >
 Active: active (waiting) since Thu 2023-09-28 13:21:38 CEST; 2h 13min ago
 Trigger: Mon 2023-10-02 01:36:20 CEST; 3 days left
 Triggers: ● fstrim.service
 Docs: man:fstrimSep 28 13:21:38 
- 

üzenetére kevesbence

üzenetéreSSD? Fut az fstrim? 
- 

kevesbence csendes tag Hello, Segítséget kérnék, mert kifogytam az ötletekből. Ma éjjel történt valami, amitől rendesen meghízott a szerver alatt a tárhely. A logokban nem látok semmit, de azt látom, hogy a partíció sokkal nagyobb, mint kellene. Ha indítok egy ncdu programot, hogy megkeressem melyik mappa hízott meg, nem egyezik az eredmény a 'df -h' kimenetével. A szervert is újraindítottam, de továbbra is azt látom, hogy 50 GB-ot valami lefoglalt. Van ötlete valakinek? 
 Ubuntu 22.04.3 LTS (GNU/Linux 5.15.0-84-generic x86_64) A df -h parancs kimenete: 
 Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
 tmpfs 794M 1000K 793M 1% /run
 /dev/vda2 175G 121G 45G 74% /
 tmpfs 3.9G 0 3.9G 0% /dev/shm
 tmpfs 5.0M 0 5.0M 0% /run/lock
 tmpfs 794M 4.0K 794M 1% /run/user/1000
- 

kpityu2 addikt válasz  tordaitibi

üzenetére tordaitibi

üzenetéreNekem is elindul az LXQt Lubuntu 23.04-en, az is QT alapú mint a KDE. De neki is elindult először. 
- 

válasz  tordaitibi

üzenetére tordaitibi

üzenetérePszt! Ne mondj ilyeneket, a Snap Flatpak Appimage jobb, mint ezek a bonyolult izék! ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)  
- 

- 

- 

kpityu2 addikt válasz  daninet

üzenetére daninet

üzenetéreRákerestem a libgiognutlsés az AppImage párosra a gugliban, volt pár találat, valami gnutls csomagproblémára utaltak a válaszok amiket néztem. Talán az AppImage készítője nem csomagolt be minden függőséget. Itt van egy vim AppImage aminek a terminálüzenetei nagyon hasonlóak a tiédhez: [link]
 Itt meg egy github bejegyzés [link]
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Kerékpársportok
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Samsung Galaxy Tab S8 és Tab S8+ - méretvariációk egy témára
- A világűrbe repíti az AI-t az NVIDIA és a Starcloud
- Fura kódnéven készül a HMD új készüléke
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen széket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 Pro 16 Gamer notebook - i7 13700HX 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB W11
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3330
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G7: i5-8365U I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Akarom mondani én is 18.04-en tolom az egyik gépemen, mert ez az utolsó ami 4.15-ös kernellel jött ki, ami az utolsó kernel ami elindul az 5.2.24-es VirtualBoxban, ami az utolsó verzió ami elindul Windows XP-n.
 Akarom mondani én is 18.04-en tolom az egyik gépemen, mert ez az utolsó ami 4.15-ös kernellel jött ki, ami az utolsó kernel ami elindul az 5.2.24-es VirtualBoxban, ami az utolsó verzió ami elindul Windows XP-n.  

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) 

Egymástól
 Egymástól